Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η «Κυρία» υποκλίθηκε στον «Κύριο»! Να περάσει η επόμενη… ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1 - 0


 Ο Ολυμπιακός μετά την Ατλέτικο, γονάτισε και τη Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη επικρατώντας με 1-0 (36' Κασάμι) έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο που έβγαζε τα πάντα!

Πιστός στις ευρωπαϊκές του, μεγάλες βραδιές, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά κι επέβαλε το νόμο του Καραϊσκάκη. Με ατέλειωτα τρεξίματα, πρέσινγκ και αλληλοκαλύψεις, δεν επέτρεψε στη Γιουβέντους να πάρει ανάσα για να κάνει παιχνίδι.
Ο Μίτσελ άφησε εκτός 11άδας τον Αφελάι κι έριξε στο ματς τον Εντινγκά για να γεμίσει τη μεσαία του γραμμή και δικαιώθηκε, καθώς ο μέσος του Ολυμπιακού ήταν πανταχού παρών και δεν άφησε τους Ιταλούς να βγάλουν εύκολες μπαλιές από τον άξονα.
Εξαιρετικός ήταν και ο Μποτία που έχει ακούσει τα εξ αμάξης, ωστόσο, δεν έχασε ούτε μια μονομαχία και καθάριζε ό,τι πέρναγε προς τα πίσω.
Οι «ερυθρόλευκοι» σε άλλο ένα ματς παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι και δεν είχαν καμία σχέση με την ομάδα που βλέπει κανείς στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν πείθεται επ' ουδενί για την απόδοσή της.

Από την αρχή, οι Πειραιώτες έβαλαν από κάτω τους «μπιανκονέρι» και ήταν τα αφεντικά του αγώνα. Παρότι η «μεγάλη κυρία» παρατάχτηκε με την καλύτερη δυνατή 11άδα, οι γηπεδούχοι ήταν μια κλάση ανώτεροι.
Οι φάσεις ξεκίνησαν από νωρίς… Στο 4' ο Μαζουάκου έκανε ατομ ική προσπάθεια μπήκε από αριστερά, γύρισε στον Μήτρογλου στο πρώτο δοκάρι, όμως το πλασέ του από δύσκολη γωνία έφυγε άουτ.
Στο 6' ο Τσόρι εκτέλεσε φάουλ στο αριστερό «Γ» όμως ο Μπουφόν έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ στην καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού μέχρι εκείνο το σημείο.
Η Γιουβέντους πάτησε περιοχή με τη μπάλα κάτω για μια και μοναδική φορά στο 11' με τον Μοράτα να αδειάζει τον Αμπιντάλ, όμως ο Μποτία έκανε σωτήρια προβολή σε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο πρώτο τέταρτο και είχε βγάλει ήδη τρεις καλές φάσεις, όμως ο Μπουφόν ήταν σε ετοιμότητα.
Από το τέταρτο και μετά η Γιουβέντους ισορρόπησε το ματς, ωστόσο, δεν μπορούσε να γίνει απειλητική με τη μπάλα κάτω και βρέθηκε στην περιοχή του Ρομπέρτο μόνο με κερδισμένα κόρνερ.
Ωστόσο, μόνο ο Ολυμπιακός πατούσε περιοχή με αξιώσεις και απειλούσε, όπως στο 27' με τον Τσόρι να κάνει πολύ καλή ενέργεια και να σουτάρει με περίτεχνη ενέργεια λίγο άουτ από δύσκολη γωνία.
Τελικά οι γηπεδούχοι δικαιώθηκαν και το… όνειρο του Ρομπέρτο, βγήκε αληθινό (σ.σ.: είχε πει πως θα σκοράρει ο Κασάμι)! Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ στο 36' σε μια φάση που η μπάλα κρύφτηκε! Τσόρι, Μήτρογλου συνδυάστηκαν άψογα, ο «Γερμανός» έστρωσε στον επερχόμενο Κασάμι, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ άφησε άγαλμα τον Μπουφόν κι έβαλε φωτιά στο Καραϊσκάκη!
Στο 42' η Γιουβέντους έφτασε κοντά στην ισοφάριση, έπειτα από άλλο ένα στημένο. Ο Πίρλο εκτέλεσε φάουλ με κομπίνα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έδιωξαν την τελευταία στιγμή.
Το πρώτο 45λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό, που δίκαια πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του.
Η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους Ιταλούς. Επειτα από γέμισμα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Λιχστάινερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το πλασέ του έφυγε άουτ.
Οι Ιταλοί ήταν αυτοί που έκαναν παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να τους δίνει χώρο και να περιμένει την κόντρα για να χτυπήσει.
Στο 60' ο Ολυμπιακός έκλεψε μπάλα από την πίεση του Μήτρογλου ο οποίος έσπασε στον Τσόρι, αυτός βρήκε τον Κασάμι, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς «έγλειψε» το αριστερό δοκάρι του Μπουφόν κι έφυγε άουτ.
Στο 65' ο Ρομπέρτο έκανε την απόκρουση του αγώνα, με τον Μοράτα να γυρίζει εξαιρετικά και να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, όμως ο κίπερ του Ολυμπιακού, κατέβασε ρολά κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Ο φύλακας-άγγελος του Ολυμπιακού έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση και στο 76' όταν η άμυνα ολιγώρησε και ο Τέβες σούταρε αφύλακτος από το ύψος του πέναλτι.
Η Γιουβέντους δεν έβγαζε το πόδι από το γκάζι, ο Αλέγκρι τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας τον Περέιρα αντί του Ογκμπόνα και η πίεση συνεχιζόταν.
Ωστόσο, οι Ιταλοί λογάριαζαν χωρίς τον Ρομπέρτο. Ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών ήταν ανίκητος και στο 80' είπε για άλλη μια φορά «όχι» στους Ιταλούς βγάζοντας δύσκολα το σουτ του Μοράτα με τη μπάλα να πηγαίνει στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι!
Στο 86' ο Ισπανός έκανε άλλη μια επέμβαση σε σουτ του Τέβες, με το γήπεδο να τον αποθεώνει συνεχώς φωνάζοντας «Ρομπέρτο, αλάνι για πάντα στο λιμάνι!»

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Μποτία, Αμπιντάλ, Μανιάτης, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (90+1' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (85' Φουστέρ), Μήτρογλου (70' Αφελάι)
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κιελίνι, Ογκμπόνα (78' Περέιρα), Μπονούσι, Λιχστάινερ, Πογκμπά (87' Τζιοβίνκο), Πίρλο (57' Μαρκίζιο), Ασαμόα, Βιδάλ, Μοράτα, Τέβες

Παρέμβαση της Ντόρας για τις τουρκικές προκλήσεις σε “τετ α τετ” με τον Τούρκο ΥΠΕΞ!

dora

Παρέμβαση για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ πραγματοποίησε την Τετάρτη η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η κα. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, στον οποίο εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για παραβίαση Διεθνούς Δικαίου στην Κύπρο.

Παραλίγο "ΜΠΑΜ" στο Πετρί , η Κόρινθος πήρε πρόκριση στα πέναλτι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgh3KpK3zGdCW6zvXPDozXFz3dtthnemVb_7EXL6u1l4eCyQWhQVpsqJk8ubWtYXFTHobizk0R8Z9U-lpOJyZJ412aJKMC60zLGEuehGrt7E8y75p27-fluzJ5zsNAlLZ5vu4sEpa-_-Kc/s1600/SAM_1894.JPG
Αυτό που δεν κατάφερε η Κόρινθος στα 90' λεπτά κανονικού αγώνα και στην ημίωρη παράταση, ( 0 - 0), το πέτυχε στα πέναλτι. Σε αγώνα για τη Β' φάση του Κυπέλλου Κορινθίας ο ΠΑΣ απέκλεισε στα πέναλτι με σκορ 2 - 3 , στο Πετρί , την τοπική Θύελλα.
Στους άλλους αγώνες που έγιναν σήμερα για τη Β' φάση του Κυπέλλου Κορινθίας, ο Πέλοπας Κιάτου νίκησε με 5 - 1 τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου, η Δάφνη Εξαμιλίων νίκησε με 5 - 0 τον ΑΟ Μαψού, ο Ισθμιακός απέκλεισε με 2 - 0 τον Άγιο Γεώργιο, ενώ το Ζευγολατιό πήρε στα "χαρτιά" την πρόκριση σε βάρος του ΑΟ Σολομού.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι εκτός από την Κόρινθο, τον Πέλοπα, την Δάφνη Εξαμιλίων , τον Ισθμιακό και το Ζευγολατιό, στην επόμενη φάση του κυπέλλου έχουν περάσει μέχρι στιγμής και οι ομάδες Παννεμεατικός, ΑΟ Σπαθοβουνίου, ΠΑΟ Κουταλά , Ηρακλής Λεχαίου  και Πανκαμαριακός
Η Β' φάση του Κυπέλλου Κορινθίας,συνεχίζεται την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 14:45 με τους αγώνες
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΟ ΡΟΜΑ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ  και
ολοκληρώνεται την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στις 14:45 με τον αγώνα
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ

Πως θα βοηθήσει ο Αλέξης Κούγιας την Κόρινθο

image
Ανοικτά και για όλα μίλησε ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθαρίζοντας πως δε θα εγκαταλείψει την Παναχαϊκή όμως εξήγησε με ποιους τρόπους θα βοηθήσει την "Μπάρτσα" για την οποία είπε πως είναι ντροπή η κατάντια στην οποία τη φτάσανε διοικούντες που μόνο στόχο είχαν το προσωπικό τους όφελος.

Στην προσπάθεια μας να φτιάξουμε μια δυνατή διοίκηση μιλήσαμε με τον Αλ. Κούγια και αποδέκτηκε την πρόσκληση μας ξεκίνησε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος.
Ο Αλ. Κουγιας: Ήταν αδιανόητο για μένα να μη βοηθώ όταν μπορώ να βοηθήσω αφού δεν ξεχνώ πως ξεκίνησα. Η Κόρινθος και η Παναχαϊκή είναι ιστορικές ομάδες. Προβληματισμός μου είναι πως μπορώ να συμμετέχω και στις δύο χώρους υποκριτικά κενά. Καθοριστικό το τηλέφωνο από το Μιχάλη Τσικριτζή.
Αυτό δείχνει ότι αυτό που ξεκινά είναι υγιές. Παράλληλα με πλησίασαν παιδιά που είναι εκτεταμένα με την ομάδα. Όλοι καταλαβαίνετε ότι αυτό που κάνουμε πρέπει να έχει γερές βάσεις και ουσία. Στόχος δεν είναι το μπαμ αλλά να γίνουμε ήρεμη δύναμη.
Την προηγούμενη φορά που ήμουν εδώ δεχτήκαμε απίστευτο πόλεμο για να μην ανέβει η ομάδα. Η διαφορά είναι ότι τώρα ο Κούγια δεν έρχεται μόνο με τους επιφάνειες και εκλεκτούς επιχειρηματίες αλλά πλέον γνωρίζω το παρασκήνιο γιατί αυτοί δουλεύουν μεθοδικά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσικριτζής μου είπε Καλώς ήρθες σπίτι σου αφού πραγματικά νιώθω ότι επιστρέφω σπίτι.
Η ομάδα έχει αγωνιστικά προβλήματα και γνωρίζω το σκηνικό του Κορινθιακού ποδοσφαίρου. Εδώ χάθηκε το μέτρο. Άνθρωποι που δεν τους ήξερε ούτε η μαμά τους κάθισαν σα βδέλλες στη διοίκηση της ομάδας.
Χρειάζεται χρήματα και άνθρωποι με προσωπικότητα και γνώση. Σε αυτήν την ομάδα συμμετέχω.
Δε θα προδώσω την Παναχαϊκή και τους φίλους της. Η διάθεση μου είναι να βοηθήσω και οικονομικά αλλά και παίκτες της Παναχαϊκής να τους φέρω στην ομάδα για να δύναμη την ομάδα.
Στόχος είναι να ξαναγεμίσουμε το γήπεδο και δεν εννοώ του Συνοικισμού αλλά το στάδιο...
 Περισσότερα στο Video που ακολουθεί

Ντ. Νικολάκου "Λένε ψέματα στους πολίτες είτε από άγνοια είτε από πρόθεση"

Ντ. Νικολάκου "Λένε ψέματα στους πολίτες είτε από άγνοια είτε από πρόθεση"
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με αναφορές για την υποβολή πρότασης από την Περιφέρεια στην πρόσκληση 52 του Επιχειρησιακού Προγράμματος
«Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ και ειδικότερα στους άξονες προτεραιότητας 1: «Βελτίωση της παραγωγικότητας με αξιοποίηση ΤΠΕ» και 2: «ΤΠΕ και Βελτίωση Ποιότητας Ζωής» δήλωσε τα εξής: «Για μία ακόμη φορά ο κ. Βουδούρης και η παράταξή του προσπαθούν με δελτία τύπου την επόμενη μέρα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου να συκοφαντήσουν την Περιφερειακή Αρχή και να πουν ψέματα στους πολίτες, είτε από πρόθεση είτε λόγω της άγνοιάς τους, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν «κατευθύναμε» 1,5 εκατομμύριο ευρώ προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πελοπόννησος Α.Ε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Γόντικας, ισχυριζόμενος με έναν άκρατο λαϊκισμό ότι αποτελεί τον αποκλειστικό υπερασπιστή του δημοσίου συμφέροντος, μας κατηγορεί ότι δήθεν μεθοδευμένα δίνουμε απευθείας και ως δώρο 1,5 εκατομμύριο στην Αναπτυξιακή. 
Αυτά αποτελούν αναμφίβολα ένα μεγάλο ψέμα. Τους καλούμε να διαβάσουν την πρόσκληση και να ενημερωθούν για τα όσα αυτή αναφέρει, εφόσον είναι προφανές ότι τα αγνοούν. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση 52 της Ψηφιακής Σύγκλισης προβλέπει ως δυνητικό δικαιούχο τις Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ Β’ Βαθμού που μπορούν αυτόνομα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, χωρίς καν το θέμα να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εμείς επιλέξαμε να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να υπάρξει επαρκής ενημέρωση και γιατί πιστεύουμε σε μια νέα συλλογικότητα. 
Μέσα από αυτή την πρόσκληση η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να αντλήσει Ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου. Βασικοί στόχοι αυτής της πρότασης είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα από ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η αύξηση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, μέσα από τη διασύνδεση και ενοποίηση των πληροφοριών, τη δημιουργία υποδομών και ειδικών πλατφορμών για την προώθηση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων και την ενσωμάτωση των τεχνολογιών πληροφορικής στις συναλλαγές μεταξύ δημοσίου τομέα και πολιτών για αύξηση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.
Την υποβολή της πρότασης για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα την κάνει, ως πιστοποιημένος φορέας και ως προβλέπεται από τη σχετική πρόσκληση, η Πελοπόννησος Α.Ε. Η εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και η σχετική απόφασή του, δεν περιλαμβάνει απολύτως κανένα οικονομικό αντικείμενο.
Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν, κυνηγώντας φαντάσματα, να αποκρύψουν την αλήθεια από τους πολίτες, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που θα κάνει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μια πρότυπη Περιφέρεια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Ο κ. Βουδούρης, ο οποίος εξαντλεί την παρέμβασή του στα Περιφερειακά Συμβούλια σε θέματα τυπικών διαδικασιών χωρίς να αναφέρεται καθόλου στα προβλήματα των Πελοποννησίων πολιτών, καλό θα ήταν να σταματήσει να βλέπει την Πελοπόννησο από μακριά, με την ασυλία και τις υπερβολικές αποδοχές της βουλευτικής του καρέκλας. Είναι καλύτερα να σιωπά.
Η Περιφερειακή αρχή θα συνεχίσει, μιλώντας ξεκάθαρα στους πολίτες , να αποκαθιστά την αλήθεια σε όσους σκόπιμα προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια.»

Κλείνει το βράδυ της Πέμπτης το ρεύμα προς Αθήνα της Ε.Ο. Πατρών- Κορίνθου ( Σελιανίτικα - Αίγιο)


odos patrwn-korinthouΟλιγόωρη κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύσει στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών από τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης 23.10.2014 ως το αργότερο τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 24.10.2014, κατά τη διάρκεια της οποίας:
–   το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα μεταξύ των κόμβων Σελιανιτίκων (Χ.Θ. 182+700) και Ανατολικού Αιγίου (Χ.Θ. 172+450), θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών.
– το ρεύμα προς Πάτρα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.
Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών οι εργασίες θα υλοποιηθούν την επόμενη Τετάρτη 29.10.2014 κατά τις ίδιες ώρες.
Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν έκτακτες εργασίες συντήρησης & επέκτασης της εργοταξιακής Σήμανσης από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΑΚΤΩΡ μέλος της Κ/Ξ Άπιον Κλέος).
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Λουτράκι: Άψογη φιλοξενία από Αιολικό

Λουτράκι: Άψογη φιλοξενία από Αιολικό  | onsports.gr

Απόλυτα ικανοποιημένοι από την φιλοξενία του Αιολικού και του προέδρου της νησιωτικής ομάδας, είναι η διοίκηση του Λουτρακίου.
Μάλιστα, η διοίκηση των «οράνιε» εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ευχαριστούν την ομάδα του Αιολικού, τον πρόεδρο Σταύρο Γρυπιώτη και τους φίλαθλους της ομάδας για την άψογη φιλοξενία τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Α.Ο Λουτράκι ευχαριστούν τον Αιολικό και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Σταύρο Γρυπιώτη για την άψογη φιλοξενία που παρείχαν στην αποστολή της ομάδα μας, όπως επίσης και στους φιλάθλους μας, οι οποίοι παρακολούθησαν τον αγώνα της Κυριακής στο γήπεδο Καλλονής. Ευχόμαστε στην ομάδα του Αιολικού να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τη φετινή χρονιά».

 Ο αγώνας του Αιολικού με το Λουτράκι έληξε ισόπαλος άνευ τερμάτων
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Βαγγέλης Γούτης): Μάππας, Γάλας, Παπαζούδης, Λένγκα, Μουτζούρης, Μπακάλης, Μίχος, Σαμπάνης (58’ Σαπαλίδης), Λαλάς (72’ Παπαδόπουλος), Ζαγοριανός, Μιχαλάκης (88’ Μαλακός)
ΛΟΥΤΡΑΚΙ (Νίκος Μεσολόγγης): Καλλιακμάνης, Χατζηνικολής, Τσώκος, Μαυρέλης, Παπαναστασίου (24 λ.τρ. Γκαρμίρης), Παϊνέσης, Παπουτσής (73’ Ζερβός), Σουσούνης, Αποστολάκης, Πέτρου, Σιώκος (86’ Μπελεβέτης)

Με Μπαντιμπανγκά στο Λονδίνο ο Αστέρας - Γιαννιώτας: «Δεν φοβόμαστε κάτι, πάμε να το απολαύσουμε»

Με Μπαντιμπανγκά στο Λονδίνο ο Αστέρας

«Παρών» στο ιστορικό ραντεβού του Αστέρα με την Τότεναμ την Πέμπτη (23/10) στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ θα είναι ο Βέλγος μεσοεπιθετικός των Αρκάδων, Ζιγκί Μπαντιμπανγκά.

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε στη διάθεση του Στάικου Βεργέτη για το ραντεβού με τους Λονδρέζους. Ο νεαρός τεχνικός, λοιπόν, τον πήρε στην αποστολή του Αστέρα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι: Κοσίσκι, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Κυριακόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Τσοκάνης, Γιαννιώτας, Μάσα, Μπαράλες, Νίκο Φερνάντεθ, Μπαντιμπανγκά, Ρόλε, Πάρα, Μπακασέτας.

Η αποστολή του Αστέρα αναχώρησε το πρωί από το γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί  ταξίδέψε  αεροπορικώς για το Λονδίνο.

Γιαννιώτας: «Δεν φοβόμαστε κάτι, πάμε να το απολαύσουμε»Η Τότεναμ είναι το φαβορί στο αυριανό  αγώνα με τον Αστέρα, ωστόσο οι Αρκάδες δεν ρίχνουν λευκή πετσέτα, πράγμα που φάνηκε στις δηλώσεις του Γιάννη Γιαννιώτα κατά την αναχώρηση της αποστολής.

«Δεν φοβόμαστε κάτι, παιχνίδι είναι, πάμε να το απολαύσουμε», είπε ο άσος της ομάδας της Τρίπολης. «Σίγουρα μας περιμένει μία εξαιρετικά δυνατή ομάδα, όπως είναι η Τότεναμ, σίγουρα θα γίνει καλό ματς και ελπίζουμε για ό,τι καλύτερο», υπογράμμισε.
«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στο ματς, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα, θα παίξουμε για τη νίκη, όπως κάνουμε πάντα και θα παλέψουμε», κατέληξε ο Γιαννιώτας.

Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής και συνθέτης, Σπύρος Ζαγοραίος


Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο σπουδαίος ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος. Η κηδεία του θα γίνει το απόγευμα από το Γ' Νεκροταφείο.
Ο Σπύρος Ζαγοραίος γεννήθηκε στον Άγιο Αρτέμιο του Παγκρατίου στις 23 Ιουνίου 1928. Σε ηλικία 15 ετών έχασε σε ατύχημα το ένα του χέρι, όταν έσκασε μια χειροβομβίδα την ώρα που έπαιζε με συμμαθητές του στην Αγία Παρασκευή της Αττικής. Παρόλα αυτά, μπήκε δυναμικά στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού και ξεχώρισε με τη φωνή του. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1952 από την Αθήνα και μετά τη Θεσσαλονίκη.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 άρχισε να τον συνοδεύει στο τραγούδι η σύζυγος του Ζωή, δημιουργώντας ένα από τα πιο λαοφιλή ντουέτα του λαϊκού τραγουδιού.
Συνεργάστηκε με τα σπουδαιότερα ονόματα της εποχής, ενώ τα τραγούδια του έγιναν μεγάλες επιτυχίες που τις τραγουδά ο κόσμος μέχρι και σήμερα. Ανάμεσά τους το «Ε ντε λα μαγκέν», «'Αναψε το τσιγάρο», «Προσευχή», «Μες της πόλης το χαμάμ», «Στης Λαρίσης το ποτάμι», «Τρελοκόριτσο» και πολλά άλλα.
Η μουσική ήταν η ζωή του όλη, ενώ σε παλαιότερη συνέντευξή του δήλωνε: «Εμένα μ' αρέσει πάρα πολύ να τραγουδάω, όλη μου η ζωή αυτό είναι. Και στον δρόμο που πάω εγώ σφυράω, όταν δεν τραγουδάω. Και ξέρετε και κάτι; Αν έρθει ένας καιρός και δεν μπορώ πια να τα λέω τα τραγούδια όπως πρέπει, εγώ θα πηγαίνω στα μαγαζιά και θα τους λέω: "Πόσα θέλετε να σας δώσω, να σας πω δυο τραγούδια;"»
Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού που ζουν Έλληνες. Έως και τα τελευταία σχεδόν χρόνια της ζωής του εξακολουθούσε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στο Αιγάλεω Αττικής όπου διέμενε και είχε δημιουργήσει το λαϊκό κέντρο "Εντελαμαγκέν".

Πήρε εξιτήριο η Άννα Συνοδινού

Πήρε εξιτήριο η Άννα Συνοδινού
 Καλά τα νέα για την υγεία της Άννας Συνοδινού. Η σπουδαία ηθοποιός και πρώην υπουργός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο “Σωτηρία”, όπου νοσηλευόταν από τον περασμένο Ιούνιο.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το νοσοκομείο βελτιώθηκε η κλινική της εικόνας.

Υπενθυμίζεται πως η σπουδαία πρωταγωνίστρια του θεάτρου, είχε μεταφερθεί εσπευσμένα σε πνευμονολογική μονάδα του νοσοκομείου με υψηλό πυρετό και δύσπνοια, όπου οι γιατροί διέγνωσαν λοίμωξη του αναπνευστικού. Αμέσως της χορήγησαν την κατάλληλη αγωγή για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα αλλά και τυχόν επιπλοκές από χρόνια προβλήματα υγείας.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από απόψε με καταιγίδες - Που θα πέσουν τα πρώτα χιόνια - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από απόψε με καταιγίδες - Που θα πέσουν τα πρώτα χιόνια - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
Σοβαρή κακοκαιρία επηρρεάζει τη χώρα μας από το βράδυ καθώς έρχεται ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την βόρεια Ιταλία το οποίο κινείται νοτιοανατολικά και θα πλήξει πρώτα τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. 
Σήμερα θα έχουμε καλοκαιρία αρχικά σε όλη τη χώρα αλλά από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει στα δυτικά και βόρεια οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές όπως είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, η Αρτα, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος και αργότερα το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, ο Πύργος, η Καλαμάτα, η Σπάρτη, τα Χανιά και μέσα στη νύχτα οι βροχές θα αρχίσουν να επηρρεάζουν και τα Δωδεκάνησα. 
 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και από 6 εως 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 βαθμούς το πρωί μέχρι 23 με 25 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 10 εως 25 βαθμούς, στις νότιες ηπειρωτικές περιοχές από 12 εως 26 βαθμούς και στα νησιά από 14 εως 24 βαθμούς κελσίου.

Πανικός το πρωί στο ΜΕΤΡΟ - "Έμεινε" συρμός γεμάτος κόσμο μέσα στην σήραγγα!

Πανικός το πρωί στο ΜΕΤΡΟ - `Έμεινε` συρμός γεμάτος κόσμο μέσα στην σήραγγα! - Με τα πόδια μέσα στα σκοτάδια έφτασε ο κόσμος στον σταθμό Αττική!
 Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί γύρω στις 09.30 σε συρμό του Μετρό στην γραμμή 2 200 μέτρα από τον σταθμό Αττική.

Ο συρμός έπαθε μηχανική βλάβη και ακινητοποιήθηκε μέσα σε σήραγγα. Οι επιβάτες, αρχικά έδειξαν υπομονή, όμως όσο περνούσε η ώρα η ανησυχία τους μεγάλωνε. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ έστειλε στο σημείο άλλον έναν συρμό προκειμένου να "σπρώξει" τον συρμό που είχε πάθει βλάβη στον επόμενο σταθμό.

Όμως, δεν κατάφεραν να κάνουν την ζεύξη! Ήδη είχε περάσει μια ώρα και η ανησυχία των επιβατών μεγάλωνε. Τα φώτα ήταν σβηστά και κανείς δεν ήξερε τι θα γινόταν.

Ήταν εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης και στα σκοτάδια. Η υπομονή έδωσε την θέση της στον πανικό και τότε ο οδηγός αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες. Ο κόσμος, βγήκε από τα βαγόνια και με την βοήθεια φακών ακόμα και από τα κινητά προσπαθούσαν να κατευθυνθούν στον πιο κοντινό σταθμό με τα πόδια!

Μιλώντας στο Newsit, ο Πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Χρήστος Κούκης, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό το περιστατικό και τόνισε ότι το τρένο ήταν από τα καινούρια που έχουν παραληφθεί και είναι αδικαιολόγητο που παρουσίασε μηχανική βλάβη.


newsit.gr

Κυβέρνηση και Παπούλιας καταγγέλλουν τον Νταβούτογλου για “κραυγαλέα παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου!”

Karolos-Papoulias-Antonis-Samaras
Πρόσθετη πρόκληση χαρακτηρίζουν στην κυβέρνηση τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος δεν κάνει πίσω ούτε… χιλιοστό στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ. Σκληρή τοποθέτηση για τη στάση της Τουρκίας έκανε από την πλευρά του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στέλνοντας μήνυμα στήριξης στον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η αμφισβήτηση, από τουρκικής πλευράς, της ύπαρξης και της διεθνούς νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας συνιστά κραυγαλέα παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου αλλά και προσβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρει πως στην κυβέρνηση τονίζουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος-μέλος του ΟΗΕ, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης και μόνο η Τουρκία αρνείται να αντιληφθεί και να αναγνωρίσει την πραγματικότητα αυτή.
«Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός επικαλείται ως νομική βάση για τις παράνομες τουρκικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, την παράνομη και νομικά άκυρη “συμφωνία” μεταξύ Τουρκίας και του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους. Η ύπαρξη της “συμφωνίας” αυτής δεν είναι επιχείρημα. Αποτελεί πρόσθετη απόδειξη της διάθεσης της Τουρκίας να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.
Προσθέτουν, επίσης, ότι «δυστυχώς οι αναφορές του Τούρκου Πρωθυπουργού σε διχοτομικά σενάρια “δύο κρατών” είναι ενδεικτικές των πραγματικών τουρκικών προθέσεων».
Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προχώρησε σε μία σκληρή τοποθέτηση, σημειώνοντας πως “η Τουρκία παραβιάζει με παράνομο τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου”.
Συγκεκριμένα, σε επίστολη που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ανέφερε:
«Τη στιγμή κατά την οποία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη παραβιάζονται κατά παράνομο και προκλητικό τρόπο από την Τουρκία, επιθυμώ να σας διερμηνεύσω την ομόθυμη συμπαράσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας και του συνόλου του ελληνικού λαού.
Εκφράζω την ευχή και προσδοκία να έχουν θετικό αποτέλεσμα οι ενέργειες που η κυβέρνησή σας αναλαμβάνει προς αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, ελπίζοντας συνάμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη της.»

ysterografa.gr

Με στόχο το «colpo grosso» υποδέχεται τη Γιούβε ο Ολυμπιακός

juve
 Με οδηγό την εμφάνιση απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Γιουβέντους (21:45, ΝΕΡΙΤ), για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέραν από το κίνητρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση, ψάχνει... εκδίκηση για τον άδικο αποκλεισμό του 1999, όταν το γκολ του Αντόνιο Κόντε στα τελευταία λεπτά στο ΟΑΚΑ, έστειλε την Γιουβέντους στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά και για το εφιαλτικό 7-0 του 2003 στο Τορίνο.
ADVERTISEMENT
Ο Μίτσελ σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του όπως στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, επιλέγοντας το 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, με αμυντικό δίδυμο τους Μποτία, Αμπιντάλ, τον Μαζουάκου αριστερά και τον Ελαμπντελαουί δεξιά. Τα αμυντικά χαφ θα είναι οι Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι, με τους Αφελάι και Μανιάτης στα πλάγια. Ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Ντομίνγκες, πίσω από τον Μήτρογλου.
Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντουρμάζ, Γιαννούλης, Εντινγκά, Σαλίνο και Σιόβας. Εκτός έμεινε μόνο ο ανέτοιμος Μπενίτες.
Από την άλλη πλευρά ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα παρατάξει την ομάδα του με το 3-5-2. Μπουφόν στον άσο, Ογκμπόνα, Μπονούτσι, Κιελίνι οι τρεις της άμυνας, Λιχτστάινερ, Βιδάλ, Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα στη μεσαία γραμμή και στην κορυφή οι Μοράτα και Τέβες.
Την αποστολή της Γιουβέντους συμπληρώνουν οι Στοράρι, Ρουμπίνιο, Εβρά, Παντοΐν, Ματιέλο, Μαρκίζιο, Περέιρα, Κομάν, Τζιοβίνκο και Γιορέντε.

Ο Μιχαλολιάκος επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο για τη ΝΔ

samaras_-_mihaloliakos
Δυναμική επιστροφή στο προσκήνιο για τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, καθώς ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά, και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι βγαίνει μπροστά για τη Συγγρού, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη για τη “γαλάζια” παράταξη πολιτική συγκυρία.
Ο άλλοτε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, και διαχρονικός πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι το δεύτερο κορυφαίο στέλεχος μετά τον Νικήτα Κακλαμάνη, που παίρνει… σφουγγάρι για το πρόσφατο παρελθόν, και συστρατεύεται στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού να ανατρέψει το κλίμα.
Και μάλιστα, τη στιγμή που υπουργοί… σφυρίζουν αδιάφορα, επενδύοντας μόνο στο προσωπικό προφίλ τους, χωρίς να μπορούν να παρακολουθήσουν τον πολιτικό βηματισμό του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα η ΝΟΔΕ Ροδόπης στην Κομοτηνή, και σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχίσει να δίνει μάχες σε κεντρικό πλέον επίπεδο.
Με αφορμή την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ροδόπης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας έχει αρχίσει πλέον να κινείται σε έντονους και δραστήριους ρυθμούς, με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, αποσκοπώντας και στην αφύπνιση των στελεχών ενόψει των εξελίξεων που έρχονται.

ysterografa.gr

Τα γενέθλια του Ντράζεν που… επιμένουμε να γιορτάζουμε! (videos)

dra

Μπορεί να έφυγε πολύ πριν τον… χορτάσουμε, ωστόσο, αυτό καθιστά αδύνατο να τον ξεχάσουμε. Γι` αυτό και εκμεταλλευόμαστε κάθε αφορμή για να τον θυμόμαστε.
Μία από αυτές είναι η επέτειος της γέννησης του. Σαν σήμερα, στις 22 Οκτωβρίου του 1964 γεννήθηκε στο Σίμπενικ της Κροατίας ο Ντράζεν Πέτροβιτς.
Ο “Μότσαρτ” του μπάσκετ, ο “γιος του Διαβόλου”, ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών!
Σήμερα θα γιορτάζαμε τα 50 του χρόνια. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι κοντά μας από τις 7 Ιουνίου του 1993. Τα… κατορθώματά του, ωστόσο, παραμένουν για να μας θυμίζουν το μεγαλείο του.

Περισσότερα: ysterografa.gr

Πόλεμος για τα σκουπίδια – Τι κρύβεται πίσω από τη «μάχη» για ΚΕΔΕ και ΠΕΔ Αττικής

Mία δεύτερη «μάχη» (που για ορισμένους αυτοδιοικητικούς αποτελεί την πρώτη σε σημασία) δίνεται, σύμφωνα με την έρευνα της aftodioikisi.gr, πίσω από τις «μάχες» για την ΠΕΔΑ και την ΚΕΔΕ. Μάλιστα, στους παροικούντες την Αυτοδιοίκηση, ο προσδιορισμός της συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ όπου θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή μετά την Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, δεν είναι άσχετος με αυτή τη «μάχη» που δίνεται στο παρασκήνιο για τον ΕΔΣΝΑ.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» η νέα εφταμελής Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) που θα αποφασίσει για την τύχη των διαγωνισμών ΣΔΙΤ σχετικά με τα τέσσερα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων όπου διακυβεύονται πάνω από 350 εκατ. ευρωπαϊκοί πόροι σήμερα και πολλά δις κέρδη τα επόμενα χρόνια, ορίζεται ως εξής:

Εκδήλωση «70 χρόνια από το τέλος της γερμανικής Κατοχής»


Εμφάνιση Γενική Άποψη.jpg


Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την απελευθέρωση της χώρας από τους Γερμανούς, διοργανώνει εκδήλωση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:30.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χάγκεν Φλάισερ, με θέμα «Η μακρά σκιά του πολέμου: ελληνο-γερμανικές σχέσεις 1944-2014». Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Δρ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.


Είσοδος ελεύθερη


Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης
Λιβάδια Κοτύλης, 52051 Νεστόριο, Καστοριά
τηλ. 24670 62136
http://grammos-pes.gr

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίπολη, 22/10/2014



Με τη συνεδρίαση του ΠεΣυ την περασμένη Δευτέρα επιβεβαιώθηκε το πλήρες αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων, που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των συγκυβερνήσεών τους με τη στήριξη των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, των δημοτικών αρχών και της Περιφέρειας, ώστε σαν ώριμο φρούτο να παραδοθεί η διαχείριση στην ΤΕΡΝΑ.
Περιφέρεια και κάποιοι Δήμοι ερίζουν και ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλον για την προσωρινή διαχείριση, γιατί νοιάζονται για το ποιος θα διαχειρίζεται τα εκατομμύρια ευρώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, ενώ τα σκουπίδια μένουν αμάζευτα σε πόλεις και χωριά.
Δήμαρχοι και πλειοψηφίες των δήμων, με ευθύνη των δυνάμεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούνται και καταψηφίζουν στα Δημοτικά Συμβούλια πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να απαιτήσουν από την Περιφέρεια να δώσει στοιχεία για το κόστος, για τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας. Διαμορφώνουν υποδομές προσωρινής διαχείρισης εκατομμυρίων ευρώ, που θα δώσουν πανωπροίκι στην ΤΕΡΝΑ μετά από 3 – 5 χρόνια που θα έχει κατασκευάσει τα σκουπιδοεργοστάσιά της.
Όλοι τους συμφωνούν στην επιχειρηματική δραστηριότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων, μάλιστα οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι «επαναστάτες» τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστατούν σε Ανώνυμες Εταιρείες «λαϊκής βάσης» ή άλλα σχήματα που θυμίζουν τις θεωρίες του λαϊκού καπιταλισμού που πρόβαλλαν τη δεκαετία του 1980 το ΠΑΣΟΚ και αστοί πολιτικοί τύπου Ανδριανόπουλου και Μάνου.
Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πλέον μονόδρομο. Τα λαϊκά στρώματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρέπει να σταματήσουν το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της υγείας και της τσέπης του λαού. Να διεκδικήσουν να μην υπογραφεί η σύμβαση ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, που πρέπει να απαλλαγούν και από τη φορολογία των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών. Ο φορέας αυτός με επιστημονικά κριτήρια θα κάνει τις χωροθετήσεις, θα επιλέγει τις μεθόδους διαχείρισης με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή, θα σέβεται την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.
Μόνο τότε οι Δήμοι είτε μόνοι τους είτε σε διαδημοτική συνεργασία θα μπορούν να προχωρήσουν σε διαλογή στην πηγή, σε ανακύκλωση, σε κομποστοποίηση, να έχουν έσοδα που θα διατεθούν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Πελοπίδας Καλλίρης "Οι πόρτες της Π.Ε. Κορινθίας είναι πάντα ανοιχτές προκειμένου να συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα ουσιαστικά και όχι κινηματογραφικά για λόγους εντυπώσεων»



Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας κ. Καλλή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης ερωτώμενος από Δημοσιογράφο σχετικά με το βίντεο του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας κ. Καλλή, το οποίο αναρτήθηκε σε Κορινθιακό ιστότοπο για το Κέντρο Υγείας Νεμέας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Απαντώντας στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας κ. Καλλή σχετικά με την ανάρτηση video για το Κέντρο Υγείας Νεμέας, αφού τον ευχαριστήσω για την προσπάθειά του δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους, της οποίας η μουσική μου θύμισε τα φοιτητικά μου χρόνια,  θα πρέπει να του επισημάνω ότι καλό είναι να βλέπει όχι μόνο το παρόν αλλά και το παρελθόν.
Με την προηγούμενη ιδιότητά μου, ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας στο Νομό Κορινθίας δεν έκλεισε, αντιθέτως υπήρξε αναβάθμιση των  Κέντρων Υγείας Γκούρας, Κιάτου και Ξυλοκάστρου.  Το Κέντρο Υγείας Νεμέας συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο άγονων περιοχών με Νόμο,  με ευεργέτημα οι θέσεις των επικουρικών ιατρών να προκηρύσσονται με 3ετή θητεία και όχι για ένα έτος, όπως ισχύει για περιοχές που δεν είναι άγονες καθώς επίσης και ότι η προϋπηρεσία των επικουρικών ιατρών να υπολογίζεται εις διπλούν σε σχέση με την προϋπηρεσία στα υπόλοιπα νοσοκομεία για την κάλυψη θέσης κλάδου ιατρών ΕΣΥ.  Επίσης τα Κέντρα Υγείας Νεμέας και Λουτρακίου θα αναβαθμιστούν με το νέο ΕΣΠΑ,  μια και είχαν αρκετά προβλήματα και καθυστέρησαν σημαντικά οι μελέτες μετά από γνωστοποίηση από την παρελθούσα Περιφερειακή Αρχή.
Επιπλέον πρέπει να γνωρίζει ότι επί ημερών μου πέρασε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας νόμος για να καλύπτονται όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες στη δύσκολη εποχή που ζούμε, ας μην το λησμονεί και ας μην κάνει άστοχες αναφορές.
Ο κ. Καλλής θα πρέπει να απευθυνθεί στο Υπουργείο Υγείας και στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Νεμέας, έχοντας υπόψη,  ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της νέας Δημοτικής Αρχής.
 Θέλω να τονίσω στον κ. Καλλή ότι οι πόρτες της Π.Ε. Κορινθίας είναι πάντα ανοιχτές προκειμένου να συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα ουσιαστικά και όχι κινηματογραφικά για λόγους εντυπώσεων».

Κώστας Κόλλιας: «Ζητούμε χρονοδιάγραμμα και πλήρη αποκατάσταση για τις αποδοχές των ενστόλων»



Ερώτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας συνυπέγραψε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Όπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με αμετάκλητη απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων, απόφαση η οποία υποχρεώνει την πολιτεία σε διορθωτικές κινήσεις. Πλην όμως, ανεξαρτήτως και επιπροσθέτως της απόφασης του ΣτΕ, η Κυβέρνηση έχει προαναγγείλει, με προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού, την πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων, εν ενεργεία και αποστράτων, καθώς και την καταβολή αναδρομικών για τις απώλειες που υπέστησαν από το 2012.
Η δέσμευση αυτή αποτυπώνεται εν μέρει και στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται αποκατάσταση που αντιστοιχεί στο 50% της μείωσης που είχαν υποστεί το 2012. Το πρώτο αυτό στάδιο της αποκατάστασης θα υλοποιηθεί με την καταβολή των μισθών ή των συντάξεων του Δεκεμβρίου, οι οποίες θα είναι αυξημένες. Επίσης, έχει δημοσιοποιηθεί και θεωρείται βέβαιο ότι με τις αμοιβές του Δεκεμβρίου θα διατεθούν και τα αναδρομικά που οφείλονται από τον Ιούλιο έως και τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.
Πλην όμως, το τοπίο παραμένει θολό σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα αναδρομικά. Για το λόγο αυτό συνυπέγραψα σχετική ερώτηση, στην οποία επισημαίνουμε ότι η αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προβλέπει την πλήρη αποκατάσταση των απωλειών από τον Αύγουστο του 2012. Η συμμόρφωση της πολιτείας με την εν λόγω απόφαση είναι υποχρεωτική, εκείνο που ζητούμε να πληροφορηθούμε είναι το πλήρες χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής της.
Ένα δεύτερο ζήτημα που θίγουμε στην ερώτησή μας είναι ο χρόνος εφαρμογής του νέου μισθολογίου των ενστόλων. Το μισθολόγιο έχει ήδη υπογραφεί από τους τρεις συναρμόδιους Υπουργούς και είναι δεδομένο ότι θα δρομολογηθεί. Εκείνο ωστόσο που επισημαίνουμε είναι ότι η εφαρμογή του νέου μισθολογίου σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καθυστερήσει την αποκατάσταση των αποδοχών και την καταβολή των αναδρομικών.
Αναμένουμε την απάντηση του Υπουργού και παραμένω σε συνεργασία με τους συναδέλφους που συνυπογράφουμε την ερώτηση ώστε εάν και εφόσον χρειαστεί να αναλάβουμε νέα πρωτοβουλία, πιστεύω ωστόσο ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.»