Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ κ. ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ



http://static4.ysterografa.gr/wp-content/uploads/2014/04/Giorgos-Koumoutsakos.jpg 
Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με την απόφαση της κας Δούρου για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κα Δούρου, αφού χρησιμοποίησε τις καθαρίστριες προεκλογικά, αμέσως μετά την εκλογή της, έβγαλε τα επαναστατικά της γάντια και παρέδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη την καθαριότητα της περιφέρειας σε ιδιωτικές εταιρίες.
Η υποκρισία περισσεύει...».

Κάποιοι "αφανείς" ήρωες από εκείνα τα χρόνια της δεκαετίας του 40.


Μανώλης Πατεράκης
«Ό Χίτλερ δεν πίστευε στα αυτιά του. Κάθισε βαριά στην πολυθρόνα του. Στη “φωλιά των αετών” στον πύργο και στρατηγείο του στο Berchtesgaden στα χιονισμένα βουνά των Βαυαρικών Άλπεων. Με το ένα του χέρι χάιδεψε το αγαπημένο του λυκόσκυλο την Μπλόντι. Το άλλο το έφερε στο μέτωπο του και το έτριψε. Ζήτησε λίγο ουίσκι δίχως παγάκια από τον πιστό του υπηρέτη τον Χάιντς Λίγκε.
Ήταν έτοιμος να καταρρεύσει. Ο Υποστράτηγος Karl Heinrich Georg Ferdinand Kreipe, ο οποίος για τη Wehrmacht ήταν ένας ζωντανός θρύλος, ένας αξιωματικός που πολεμούσε από τον Πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και που στον Δεύτερο είχε διακριθεί και παρασημοφορηθεί για τις ικανότητες και το θάρρος του στο Ανατολικό μέτωπο, απήχθη από μια ντουζίνα ντόπιους Κρητικούς και Άγγλους κομάντο»...

Η 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE

  Με τεσσάρα στη δεύτερη θέση ο Απόλλων Ο Απόλλων με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ανγκούλο, που σημείωσε χατ τρικ, νίκησε τον γεμάτο προβλήματα Πανηλειακό 4-2 στη Ριζούπολη, πανηγύρισε τη 2η νίκη του, που τον έφερε στη 2η θέση της βαθμολογίας στον 1ο όμιλο.

Στο «Γ. Καμάρας» το γρήγορο γκολ του Ανγκούλο στο 4', έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Απόλλωνα, όλα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, που έφθασαν σε μια άνετη επικράτηση επί του Παναλειακού.
Οι παίκτες της ηλειακής ομάδας, που μαστίζεται από τεράστια οικονομικά προβλήματα, πάλεψε όσο μπορούσε τον αγώνα, πέτυχε δύο γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τη δεύτερη ήττα του.
Απόλλων Σμύρνης (N. Kωστένογλου): Κουτσόπουλος, Χατζηζήσης, Γεωργίου, Κύργιας, Κοτσώνης, Ηρακλής, Χατζής (64' Ενρίκο), Αλίπιο (46' Φαρινόλα), Νανία, Λαγός (80' Κυριάκος), Ανγκούλο
Πανηλειακός (Φ. Περίλι): Γκίνης, Μπαξεβάνου, Τσέρας (46' Εμμανουήλ), Πούρνος (62' Μαζιώτης), Γεωργόπουλος (75' Δημητρουλόπουλος), Νικολόπουλος, Φορτούνης, Γραικός, Τσίτας, Κοσνέτσης, Μπουντόπουλος.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
1ος Όμιλος
Παρασκευή 24 Οκτωβρίου
Χανιά-ΑΕΚ 0-2 (75' Μάνταλος, 86' Κολοβέτσιος)
Σάββατο 25 Οκτωβρίου
Ηρακλής Ψαχνών-Τράχωνες 0-0
Φωστήρας-Αχαρναϊκός 0-2 (11', 90+2 Ιορδανίδης)
Επισκοπή-Παναχαϊκή Αναβλήθηκε
Κυριακή 26 Οκτωβρίου
Απόλλων Σμύρνης-Πανηλειακός 4-2 (4', 50', 73' Ανγκούλο, 30΄Λαγός - 34' Τσίτας, 89' Μπουντόπουλος)
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου
Παναιγιάλειος-Καλλιθέα 16:00

 

«Καθάρισε» ο πρωτάρης Αυλωνίτης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0


 Σ' ένα από τα χειρότερα, ποιοτικά, ντέρμπι «αιωνίων» ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και το μόνο που κρατάει είναι το «τρίποντο» και κρατήθηκε κοντά στην κορυφή... Το γκολ ο Αυλωνίτης που μπήκε στο 57' και σκόραρε στο 59'.



Οι «ερυθρόλευκοι» κάθισαν στις δάφνες του θριάμβου επί της Γιουβέντους, οι «πράσινοι» κατέβηκαν στο Καραϊσκάκη αποκλειστικά και μόνο για να μην ηττηθούν και το γκολ του πρωτάρη σε ντέρμπι Αυλωνίτη με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά (57') από φάουλ του Τσόρι ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά...
Ο Μήτρογλου θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα το ματς, όμως νικήθηκε από τον Στιλ στην εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος από τον Αγγλο τερματοφύλακα των «πράσινων».

Πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, νίκες για Πλατανιά, Παναιτωλικό


Πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, σούπερ Αστέρας, νίκες για Πλατανιά, ΠαναιτωλικόΜε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό να κεντρίζει το ενδιαφέρον από το σημερινό πρόγραμμα της Superleauge, ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία στην εντός έδρας αναμέτρησή του με τη Βέροια να πάρει τη νίκη με 4 -1 και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας
 Στο... νησιωτικό ντέρμπι, ο Πλατανιάς Χανίων επιβλήθηκε μέσα στην Κέρκυρα 1 -2, ενώ στο `Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός με τον σούπερ Μορένο κατάφερε με 3 -1 να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανθρακικού
 Τα αποτελέσματα:

ΠΑΣ Γιάννινα - Καλλονή 0-0
Λεβαδειακός - Πανιώνιος 1-0
Ατρόμητος-Εργοτέλης 1-1
ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 2-3
ΠΑΟΚ - Βέροια 4-1
Κέρκυρα - Πλατανιάς 1-2
Παναιτωλικός - Πανθρακικός 3-1
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0


Δευτέρα 27 Οκτωβρίου
19:30 Ξάνθη - Νίκη Βόλου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

(σε 8 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 19
2. Ολυμπιακός 16
3. Βέροια 15
4. Καλλονή 14 - 7αγ.
5. Αστέρας Τρίπολης 13
6. Ατρόμητος 11
7. Παναθηναϊκός 10
. Κέρκυρα 10
9. ΟΦΗ 9
. Πλατανιάς Χανίων 9
. ΠΑΣ Γιάννινα 9
12. Πανιώνιος 7
. Παναιτωλικός 7
14. Ξάνθη 6
15. Πανθρακικός 5
. Λεβαδειακός 5 - 7αγ.
. Εργοτέλης 5
18. Νίκη Βόλου 3

Η επόμενη αγωνιστική (1-3 Νοεμβρίου):

Σάββατο 1 Νοεμβρίου
Πλατανιάς Χανίων - ΠΑΣ Γιάννινα
Πανιώνιος - Βέροια
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός

Κυριακή 2 Νοεμβρίου
Εργοτέλης - ΠΑΟΚ
Νίκη Βόλου - Κέρκυρα
Παναιτωλικός - Ξάνθη
Πανθρακικός - ΟΦΗ
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
Καλλονή - Λεβαδειακός

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η 2η αγωνιστική στη Β2 κατηγορία Κορινθίας

Εύκολα στους «16» η Δάφνη Εξαμιλίων 
Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β2’ Κατηγορίας Κορινθίας  



Β2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΛΤΟΥ 4 - 0

ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ - Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ 2 - 0

Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ 1 - 1

ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ – ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 0 - 1

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑ - Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 2 - 2

ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 2 - 1

Στη βαθμολογία
 ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ  6
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ  6
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ  4
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ  4
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ  3
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ  3
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ  3
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ  1
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 1
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ  0
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ  0
 ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ  0

"Θύελλα" παρέσυρε τον Πανευρωστινιακό - Μόνη στο ρετιρε η Δάφνη Πουλίτσας

Χωρίς νίκη πραμένει στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας , για 3η συνεχή αγωνιστική, ο Πανευρωστινιακός. Σήμερα στην έδρα του , στο "Κώστας Βυζάς" στο Δερβένι έχασε με σκορ 1 - 2 από την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής.
 Κατα τα άλλα το νέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ολυμπιακό Άσσου και τη Δάφνη Εξαμιλίων έληξε χωρίς νικητή , ισόπαλο με σκορ 3 - 3. Έτσι η Δάφνη Πουλίτσας ξέφυγε με +2  μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετα την νίκη της με 2 - 0 επί του Α.Ο Σολομού , καθώς έχασε και ο Αετός Κρυονερίου στην έδρα του με σκορ 1 - 2 από τον Ισθμιακό
Μεγάλη νίκη με 4 - 0 πέτυχε ο Ηρακλής Λεχαίου επί του Σαρωνικού Γαλατακίου.
 Η Περαχώρα , νίκησε 2 - 0 τον Φωκά, ενώ η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου αναδείχθηκε ισόπαλη 1 - 1 με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.
 Τέλος ισόπαλος χωρίς τέρματα τελείωσε χθες ο αγώνας του Πανσολυγειακού με τα Ταρσινά ΄97, στο Σοφικό , με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της  αγωνιστικής.
Η 3η αγωνιστική:

ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ – ΤΑΡΣΙΝΑ ‘97 0 - 0
Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΦΩΚΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ2 - 0
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ 2 - 0
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 1 - 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ – ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 3 - 3
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 1 - 2
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ 1 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 4 - 0

Η βαθμολογία
( Σε 3 αγώνες)

ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
12-1
9
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
14-3
7
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
11-3
7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
10-3
7
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
10-3
6
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
5-4
6
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
3-5
6
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
3-2
5
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
3-3
3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
5-7
3
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
2-3
2
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
2-5
2
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
3-7
1
ΤΑΡΣΙΝΑ '97
0-8
1
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
2-13
0
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.
0-15
0

Ο ΠΑΟ Λουτρακίου απέκλεισε με 4 - 1 την Βάρδα

Λουτράκι: Άψογη φιλοξενία από Αιολικό  | onsports.gr
Μεγάλη νίκη  με σκορ 4-1 σημείωσε ο ΠΑΟ Λουτρακίου επί του ΠΑΟ Βάρδας κι έτσι στη συνέχεια του κυπέλλου Γ’ Εθνικής θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με τον  Παναργειακό που κέρδισε με γκολ του Ετοφ στο 86΄ 1 - 0 τον Πανελευσινιακό .
Στο Λουρτάκι μόλις στο 14’ ο Χρυσαφίδης είχε δοκάρι, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης κατάφερε να πετύχει το 1-0 για την ομάδα του Λουτρακίου.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 33’ ο Αποστολάκης έκανε το 2-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του α’ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, οι παίκτες του Νίκου Μεσολόγγη, ήταν και πάλι καλύτεροι και ανέβασαν το σκορ στο 3-0 με τον Διαμαντόπουλο, για να κάνει το 4-0 ο Βασίλης Παπουτσής (58’).
Οι φιλοξενούμενοι, το μόνο που κατάφεραν να πετύχουν, ήταν το γκολ της τιμής με τον Ανδριέλο, για το τελικό 4-1. 
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ (Νίκος Μεσολόγγης): Κόντης, Τσώκος, Γκαρμίρης, Νώτης, Μαυρέλης, Πέτρου (59' Μπελεβέτης), Σιώκος (69' Ζερβός), Αποστολάκης, Παπουτσής (73' Πράττος), Διαμαντόπουλος, Χρυσαφίδης 
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ (Κώστας Σταματίου): Γλύκος, Γαλανόπουλος, Τριγάζης (58' Πολίτης), Γκούτρας (46' Σκοτζάι), Αποστολόπουλος, Ανδριέλος, Φωτόπουλος, Σιδέρης, Ζάκοφ, Σαραντόπουλος, Σωτηρόπουλος (46' Σκιαδόπουλος)
Σαρωτική ήταν η Καλαμάτα  καθώς το Σάββατο σκόρπισε τον Ερμή Κιβερίου στο ΔΑΚ Λέρνας με 6-1. Η «Μαύρη Θύελλα» πήρε το εισιτήριο για την 3η αγωνιστική του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει την  Δόξα  Η Καλαμάτα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο πρώτο λεπτό ο Γεωργακόπουλος πέτυχε το 0-1. Στο 10’ ο Χαρίτος με εκτέλεση φάουλ έγραψε το 0-2 και στο 18’ ο Τριάντος σημείωσε το 0-3. Στο 55’ ο Σκάρος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4. Στο 80’ και 85’ ο Ηλιόπουλος βρήκε δίχτυα για τους φιλοξενούμενος. Στο 83’ είχε προηγηθεί το γκολ της… τιμής του Ερμή, όπου ο Δημάκος κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα.
Μεγάλη πρόκριση στην 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής πήρε η Δόξα Μανωλάδας, που επικράτησε 1-0 του Αιολικού, χάρη σε γκολ του Μελετίδη στο 72’

Η νίκη της... εξαετίας για τον Αστέρα στο Ηράκλειο ΟΦΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-3


Οι Αρκάδες άφησαν πίσω τους την ήττα από την Τότεναμ και πέρασαν από το Ηράκλειο όπου επικράτησαν 3-2 του ΟΦΗ στο «Θ. Βαρδινογιάννης», παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στην έδρα του αντιπάλου τους από τη σεζόν 2007-08. 
 O ΟΦΗ με τις… δάφνες της νίκης επί του Παναθηναϊκού την προηγούμενη αγωνιστική, θέλησε να επιβάλλει από την αρχή το ρυθμό του στο ματς. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν του το επέτρεψε και μόλις στο 9' ο Γιαννιώτας κέρδισε πέναλτι από τον Μιλιάζες και ένα λεπτό αργότερα ο Ουσέρο άνοιξε το σκορ.
Οι Κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά ο Πετρόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 14’ όταν από την καρδιά της περιοχής δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε. Στο 19’ ο Αστέρας έφτασε μία ανάσα από το 0-2. Ο Λόρια έκανε λάθος έξοδο και ο Tσοκάνης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα προς την εστία, όμως ο Αντελέγιε έσωσε τον ΟΦΗ πάνω στη γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης ο τερματοφύλακας των Κρητικών διόρθωσε το λάθος του αφού έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Ρόλε.
Οι Κρητικοί δεν βρήκαν τρόπο να απειλήσουν της εστία του Κοσίσκι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ενώ ο Αστέρας ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις που επιχείρησε. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών με πρωταγωνιστές τους Μιλιάζες και Γιαννιώτα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στην πρώτη τους προσπάθεια έφτασαν στην ισοφάριση, με την υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες στο 53'. Πάνω όμως που ο ΟΦΗ πίεζε για να πάει... κεφάλι στο σκορ, ήρθε ο Μάσα για να κάνει το 2-1 για τους φιλοξενούμενους (58'). Η εξέλιξη αυτή “πάγωσε” τους Κρητικούς, που έκαναν πολλά λάθη, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα δέχθηκαν και τρίτο γκολ, με τον Τσουκάνη.
Οι Αρκάδες αμύνθηκαν σωστά στη συνέχεια, έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 87' με τον Λόρια να νικά τον Μάσα στο τετ-α-τετ, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μερεμπασβίλι μείωσε σε 2-3. Τελικά, ο Αστέρας κράτησε την πρωτοπορία του στο σκορ και έφυγε από την Κρήτη με το “τρίποντο”.


ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Τριποτσέρης, Αντελέγε, Μιγιάζες, Φερνάντες, Μακρής, Ραζάκ (Απόνιο 72'), Μερεμπασβίλι, Τζορτζ, Πετρόπουλος (Σίσιτς 63').
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Μουνάφο, Μάσα, Ουσέρο (Κυριακόπουλος 46'), Μπαράλες, Ρόλε (Μπακασέτας 81'), Γιαννιώτας (Φερνάντες 63').

Και τώρα το ελληνικό Clasico! Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (19.30) - Η σημερινή 8η αγωνιστικη στη Σούπερ Λιγκ

Και τώρα το ελληνικό Clasico! Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (19.30)
 Το πραγματικό Clasico, Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, προσέφερε συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα και τώρα ήρθε η σειρά για το ντέρμπι "αιωνίων" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν για 56η φορά σε ματς πρωταθλήματος με γηπεδούχους τους "ερυθρόλευκους".
Στις 19.30 στο Γ. Καραϊσκάκης θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο ελληνικό ντέρμπι. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν χιλιάδες λόγους να θέλουν τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς. Οι "ερυθρόλευκοι" ψάχνουν ρεβάνς για το περυσινό 0-3 ενώ θέλουν να παραμείνουν σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.
Οι "πράσινοι" έχουν το ρόλο του αουτσάιντερ αλλά και πέρυσι ήταν ακριβώς στην ίδια φάση. Ο χαρακτήρας τέτοιων αγώνων τους επιτρέπει να αισιοδοξούν ότι μπορούν να φύγουν και πάλι με το διπλό.
Η παράδοση δείχνει Ολυμπιακό αφού στα 55 προηγούμενα ματς, έχει κερδίσει τα 24 έναντι 12 του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" πάντως δεν έχουν ηττηθεί στις 3 τελευταίες επισκέψεις τους στο Γ. Καραϊσκάκης.


Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Στα αγωνιστικά, ο Μίτσελ αναμένεται να παρατάξει την ενδεκάδα που έπαιξε με τη Γιουβέντους με μοναδική αλλαγή την παρουσία του Αφελάϊ αντί του Εντινγκά.
Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Τσόρι, Κασάμι, Αφελάι, Μήτρογλου.

Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την ισοπαλία με την Αϊντχόφεν και έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Το περυσινό 0-3 θα αποτελέσει οδηγό για την ομάδα του Αναστασίου ο οποίος πήρε μαζί του και τον Μέντες αν και δεν είναι 100% έτοιμος.
Στην ενδεκάδα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και φαίνεται ότι έχει αρκετές διαφορετικές επιλογές.
Το πιθανότερο σχήμα είναι: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Δώνης, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Καρέλης.
Το ματς θα ξεκινήσει στις 19.30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την NOVA  Ωστόσο νωρίτερα δειξάγονται ενδιαφέροντα ματς:  ΠΑΟΚ-Βέροια, Κέρκυρα-Πλατανιάς, Παναιτωλικός-Πανθρακικός (17:15). Στο ματς που άνοιξε την αυλαία στο πρόγραμμα της Κυριακής, ο Αστέρας έφυγε νικητής από το Ηρακλειο απέναντι στον ΟΦΗ με σκορ 2 - 3
Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA)

Σάββατο 25 Οκτωβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή 0-0
Λεβαδειακός-Πανιώνιος 1-0
Ατρόμητος-Εργοτέλης 1-1

Κυριακή 26 Οκτωβρίου
 ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 2-3
17:15 ΠΑΟΚ-Βέροια
17:15 Κέρκυρα-Πλατανιάς
17:15 Παναιτωλικός-Πανθρακικός
19:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου
19:30 Ξάνθη-Νίκη Βόλου

ΔΗΛΩΣΗ TΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Α. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ TA STRESS TESTS ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, σχετικά με τα stress tests και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την επιτυχή αξιολόγηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αντιλαμβάνεται πια κανείς τι θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει τις «προτάσεις» του.
Είπαν ότι θα πάρουν χρήματα από τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ για να διαγράψουν τα χρέη προς τις τράπεζες, την ώρα που χρειάζονταν σχεδόν 80 δις.
Είπαν ότι πρώτα πρέπει να σωθούν οι δανειολήπτες και μετά οι τράπεζες, την ώρα που η κυβέρνηση επιτυγχάνει και τα δύο, προχωρώντας στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους που έγινε ποτέ και διατηρώντας συγχρόνως ασφαλές το τραπεζικό μας σύστημα.
Μίλησαν για «σεισάχθεια», όταν το σχέδιό τους θα επιβάρυνε το δημόσιο χρέος, δηλαδή τους Έλληνες φορολογούμενους, με πάνω από 20 δις ευρώ.
Είπαν ότι θα θέσουν τις τράπεζες υπό «δημόσιο κοινωνικό έλεγχο», όταν αυτό συμβαίνει ήδη.
Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ίδρυση δυο-τριών νέων τραπεζών «ειδικού σκοπού», υποστηρίζοντας ότι για κάθε μια δεν χρειάζεται πάνω από 1 δις, όταν ήδη 25 ευρωπαϊκές τράπεζες παρουσιάζουν προβλήματα.
Έκαναν τα πάντα για να δυσφημήσουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο εξωτερικό, αποκαλώντας τις τράπεζές μας «ζόμπι» και βομβαρδίζοντας με ερωτήσεις τον κ. Ντράγκι.
Απείλησαν θεούς και δαίμονες, στοχοποιώντας κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για διασφάλιση των καταθέσεων.
Προειδοποίησαν ότι «οι τράπεζες θα εθνικοποιηθούν μονομερώς», απειλώντας ουσιαστικά την παρουσία της χώρας στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και προεξοφλώντας την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν ότι τίποτε δεν είναι διασφαλισμένο αν δεν είναι ασφαλείς οι καταθέσεις τους».

Σαμαράς: Πάνω σε στέρεες βάσεις βγαίνουμε από την κρίση

Antonis-Samaras-E.U
 Απόλυτα ικανοποιημένος από τα stress tests των ελληνικών τραπεζών έμεινε ο Αντώνης Σαμαράς με γραπτή δήλωσή του.
«Τα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία», τονίζει ο Πρωθυπουργός και υπογραμμίζει πως «πλέον, βήμα- βήμα, πάνω σε στέρεες βάσεις, βγαίνουμε από την κρίση. Έτσι μόνον δημιουργείται μια νέα Ελλάδα και υπερήφανη και οικονομικά ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη».
«Αυτή την πορεία δεν επιτρέπεται να την ανακόψει κανείς», καταλήγει.

ΤτΕ: Θωρακισμένες οι ελληνικές τράπεζες

tte
 Η Τράπεζα της Ελλάδας σε ανακοίνωσή της υπογράμμισε ότι η συνολική αξιολόγηση που διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδειξε ότι οι αυξήσεις κεφαλαίων και τα σχέδια αναδιάρθρωσης που υλοποιούνται από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες έχουν ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή τους θέση.
Συγκεκριμένα τονίζει η ΤτΕ ότι η ΕΚΤ διεξήγαγε τη Συνολική Αξιολόγηση ενόψει της ανάληψης των αρμοδιοτήτων της στον τομέα της εποπτείας των τραπεζών στο πλαίσιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ) για τα πιστωτικά ιδρύματα της ζώνης του ευρώ τον Νοέμβριο του 2014.
Οι στόχοι της αξιολόγησης ήταν τρεις:

Γιάννα: Ο Βενιζέλος είναι από τους πιο φαύλους πολιτικούς που έχουν περάσει από την Ελλάδα

gianna

Το διαρκές ανοικτό μέτωπο που υπάρχει ανάμεσα στη Γιάννα Αγγελοπούλου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπενθυμίζει το σημερινό ρεπορτάζ του “Βήματος της Κυριακής” για την άλλοτε επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Η Γιάννα Αγγελοπούλου φέρεται να χαρακτηρίζει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως “έναν από τους πιο φαύλους πολιτικούς που έχουν περάσει από την Ελλάδα”, και κανείς φυσικά δεν… προσπέρασε την “φωτογράφηση” της Γιάννας Αγγελοπούλου από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με άρθρο του στα “Νέα” όπου μιλούσε για “πάμπλουτους χομπίστες και λαθρέμπορους επιρροής”.
Η αταίριαστη σχέση Αγγελοπούλου-Βενιζέλου παραπέμπει στα χρόνια της ολυμπιακής προετοιμασίας, όταν ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς η “Lady G” χρέωνε στον Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς και σε άλλα κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων Σημίτη, όχι μόνο τη συνειδητή υπονόμευσή της, αλλά και αρνητικό ρόλο στην ομαλή προετοιμασία των Αγώνων της Αθήνας.
Το μέτωπο πάντως έχει ενδιαφέρον, ειδικά από την πλευρά της Γιάννας Αγγελοπούλου, με δεδομένο ότι στη σημερινή συγκυρία ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη πολιτική θέση, με χαμηλή δημοφιλία και κριτική στα όρια της… δαιμονοποίησης, τόσο για τον ρόλο του στην ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, τον χειμώνα του 2011, όσο και στη διαχρονική παρουσία του ως “τοποτηρητής” του Μνημονίου.

υστερογραφα