Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Παπούλιας: Τιμή σε όσους έκαναν τα αξέχαστα και τα γενναία!

Karolos-Papoulias
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης το βράδυ της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας τίμησε την 94χρονη Αθηνά Ντιναλέξη, ηρωίδα της Πίνδου, απονέμοντας της το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Αριστείας της Τιμής.
«Η πολιτεία σε τιμά γι’ αυτά που έκανες, τα αξέχαστα και τα γενναία», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κα. Ντιναλέξη, ενώ επίσης τίμησε με την ίδια διάκριση και τον συγγραφέα, συλλέκτη κειμηλίων της νεότερης ιστορίας και διευθυντή του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Βασίλειο Νικόλτσιο, «για τη συνεισφορά του στη διατήρηση της μνήμης των αγώνων του ελληνικού λαού».
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αθηνά Ντιναλέξη γεννήθηκε το 1920 στο χωριό Ελαφόνησος του δήμου Ζαγορίου, όπου και τελείωσε τη βασική εκπαίδευση. Όταν ο ελληνικός στρατός υπερασπιζόταν από τις επιθέσεις των Ιταλών το ύψωμα της Γκραμπάλας η Αθηνά Ντιναλέξη, μαζί με άλλες γυναίκες του χωριού, αψηφώντας τους κινδύνους, κουβαλούσε πολεμοφόδια, τροφή και νερό στους στρατιώτες.
“Θυμάσαι εκείνα τα παλιά τα ωραία;” τη ρώτησε χαριτολογώντας κατά τη βράβευση της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η ηλικιωμένη ηπειρώτισσα εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις σημερινές δυσκολίες.
«Χάλια είμαστε τώρα, να δούμε τι θα γίνουμε. Εμείς μάθαμε με τα λίγα, οι νέοι όμως έμαθαν με τα πολλά και δεν μπορούν στα λίγα», είπε η 94χρονη.
«Η πολιτεία, όμως, έρχεται να σε τιμήσει ακριβώς γι’ αυτό που έκανες, δε σε ξέχασε» της απάντησε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Γι’ αυτά που έκανες τα αξέχαστα και τα γενναία». «Δεν ξεχνιούνται αυτά…» παραδέχθηκε η κ. Ντιναλέξη.
Η κ. Ντιναλέξη ζει τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Έχει τρεις γιους που ζουν στα Ιωάννινα, μία κόρη που ζει στη Θεσσαλονίκη, οκτώ εγγόνια και επτά δισέγγονα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η κόρη και η εγγονή της και φιλικά της πρόσωπα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε νωρίτερα με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Αριστείας της Τιμής τον Βασίλειο Νικόλτσιο για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα.
Μετά την τελετή βράβευσης, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τρία βιβλία, ένα για τη Μακεδονία, μια έκδοση του ΚΕΔΑΚ για το Άγιο Όρος και ένα ακόμη με ιστορικό περιεχόμενο.

ysterografa.gr

Η αφίσα της ΝΔ για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (photo)

papamimikos

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε μία επετειακή αφίσα για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου.
“Τιμούμε εκείνους που έκαναν τον Ελεύθερο Κόσμο να μιλά για το μεγαλείο και την προσφορά της Ελλάδας στους κοινούς αγώνες”, αναφέρει η αφίσα την οποία ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Ανδρέας Παπαμιμίκος γράφοντας:
“Το έπος του ’40, που καταγράφηκε στις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ιστορίας μας, εμπνέει και διδάσκει”.

Έκοψαν το αέριο στο άσυλο ανιάτων - Οργισμένη παρέμβαση Σαμαρά!

Antonis-Samaras-poukamiso

Εντολή άμεσης επανασύνδεσης και απόδοσης ευθυνών για τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στο άσυλο ανιάτων έδωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, λόγω οικονομικών δυσκολιών το άσυλο ανιάτων δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις πληρωμές για την παροχή φυσικού αερίου.
Για το λόγο αυτό η ΕΠΑ Αττικής έκοψε την παροχή, γεγονός που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μόλις το πληροφορήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή να γίνει αμέσως επανασύνδεση και παράλληλα ζήτησε να βρεθεί ο υπεύθυνος της διακοπής και να αποδοθούν ευθύνες.

Επίθεση από πολίτη δέχτηκε ο Κάμερον (video)

cameron

Ένας άνδρας έπεσε πάνω στον Ντέβιντ Κάμερον στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Λιντς, αιφνιδιάζοντας την προσωπική φρουρά του.
Οι σωματοφύλακες του Βρετανού πρωθυπουργού τον ακινητοποίησαν τελικά, ενώ λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, αφού η αστυνομία προχώρησε σε έλεγχο των στοιχείων του.

Video

ysterografa.gr

Αμφίπολη: Μια ανάσα πριν την μεγάλη αποκάλυψη! Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις ανακοινώσεις που θα γίνουν το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου

Αμφίπολη: Μια ανάσα πριν την μεγάλη αποκάλυψη! Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις ανακοινώσεις που θα γίνουν το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου
Με την αγωνία να έχει χτυπήσει κόκκινο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αυριανή ενημέρωση των δημοσιογράφων στον λόφο Καστά. Στις 18.00 το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου, η εκπρόσωπος του τάφου, 'Αννα Παναγιωταρέα θα μιλήσει στους δημοσιογράφους και οι προσδοκίες είναι μεγάλες.

Πολλά έχουν γραφτεί και ακουστεί τις τελευταίες εβδομάδες για το ποιός είναι θαμμένος μέσα στον τάφο της Αμφίπολης. Από την αποκάλυψη του υπέροχου ψηφιδωτού, οι αρχαιολόγοι είχαν πάνω από έναν λόγους να πιστεύουν ότι κάποιος σπουδαίος είναι στα έγκατα της γης.

Μπορεί η κακοκαιρία ειδικά της Παρασκευής να μην βοήθησε τους ανασκαφείς, όμως η αφαίρεση των χωμάτων από τον τρίτο θάλαμο μετά το ψηφιδωτό συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Μόλις φτάσουν - αν δεν έχουν ήδη φτάσει - στον τέταρτο διαφραγματικό τοίχο και στην μικρή θύρα, τότε θα αρχίσουν να κατεβαίνουν και να φτάσουν επιτέλους στο πιο σκοτεινό σημείο που κρύβει και το πιο μεγάλο μυστικό.

Σήμερα, ένα νεο τρισδιάστατο βίντεο από εκείνους που εμπνέονται από τα μυστικά της Αμφίπολης, μας "ταξιδεύει" εκεί που αιώνες πριν γράφτηκε ιστορία και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γραφτεί και πάλι...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ  



 Εκτός όμως από το νεο τρισδιάστατο βίντεο υπάρχει και το εξής εκπληκτικό. Ένα μήνα πριν γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις για την Αρχαία Αμφίπολη, ένα από το πιο διάσημα online παιχνίδια, το MINECRAFT, ανέβασε βίντεο όπου για να προσελκύσει τους gamers έδειχνε σε 4 λεπτά και κάτι την δική του Αρχαία Αμφίπολη!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ


 newsit.gr

ΔΕΡΒΕΝΙ : 74 χρόνια πριν , 1940 - 41 ( Φωτογραφικό υλικό)








Εικόνες από το Δερεβένι το καιρό της κατοχής

Τιμή και Δόξα...

 


Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-41 (στην Ελλάδα αναφέρεται και ως Πόλεμος του 40 ή Έπος του 40) ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και συνασπισμού Ιταλίας και Αλβανίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 31 Μαΐου 1941, όταν και ολοκληρώθηκε η κατάληψη της χώρας. Επίσημη έναρξη του Πολέμου θεωρείται η«επίδοση του τελεσιγράφου», ενώ μετά τις 6 Απριλίου 1941, με την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα, όπου η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τέσσερις εισβολείς, συνεχίστηκε ως Ελληνο-ϊταλο-γερμανικός πόλεμος, ή ορθότερα επί της ουσίας Ελληνο-Ιταλο-αλβανο-γερμανο-βουλγαρικός πόλεμος.
Ο πόλεμος αυτός ήταν προϊόν της επεκτατικής πολιτικής του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι που είχε εγκαθιδρύσει στην Ιταλία και που άρχισε να εκδηλώνεται με την έναρξη του Β' Π.Π. και ειδικότερα μετά τη συνομολόγηση του Χαλύβδινου Συμφώνου. Στα μέσα του 1940, ο Μπενίτο Μουσολίνι, έχοντας ως πρότυπο τις κατακτήσεις του Αδόλφου Χίτλερ, θέλησε να αποδείξει στους Γερμανούς συμμάχους του Άξοναότι μπορεί και ο ίδιος να οδηγήσει την Ιταλία σε ανάλογες στρατιωτικές επιτυχίες. Η Ιταλία είχε ήδη κατακτήσει την Αλβανία από την άνοιξη του 1939, καθώς και πολλές βρετανικέςβάσεις στην Αφρική, όπως τη Σομαλιλάνδη, το καλοκαίρι του 1940, αλλά αυτές δεν ήταν επιτυχίες ανάλογες αυτών της ναζιστικήςΓερμανίας. Ταυτόχρονα ο Μουσολίνι επιθυμούσε να ισχυροποιήσει τα συμφέροντα της Ιταλίας στα Βαλκάνια, που ένοιωθε ότι απειλούνταν από τη γερμανική πολιτική από την στιγμή που η Ρουμανία είχε δεχθεί την γερμανική προστασία για τα πετρελαϊκά της κοιτάσματα.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα,Εμανουέλε Γκράτσι επέδωσε ιδιόχειρα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, τελεσίγραφο, με το οποίο απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Ελληνικού Βασιλείου, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για τις ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του για τη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική. Μετά την άρνηση του Πρωθυπουργού (το περίφημο «όχι»), ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εισβολής στην Ελλάδα.
Ο Ελληνικός Στρατός αντεπιτέθηκε και ανάγκασε τον ιταλικό σε υποχώρηση και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, σχεδόν το ένα τέταρτο του εδάφους της Αλβανίας είχε καταληφθεί από τους Έλληνες. Η αντεπίθεση των Ιταλών, το Μάρτιο του 1941, απέτυχε, με κέρδος μόνο μικρές εδαφικές εκτάσεις στην περιοχή της Χειμάρρας. Τις πρώτες μέρες του Απριλίου, με την έναρξη της γερμανικής επίθεσης, οι Ιταλοί ξεκίνησαν και αυτοί νέα αντεπίθεση. Από τις 12 Απριλίου, ο Ελληνικός Στρατός άρχισε να υποχωρεί από την Αλβανία, για να μην περικυκλωθεί από τους προελαύνοντες Γερμανούς. Ακολούθησε η συνθηκολόγηση με τους Γερμανούς, στις 20 Απριλίου και με τους Ιταλούς, τρεις μέρες αργότερα, οι οποίες περαίωσαν τυπικά τον ελληνοϊταλικόγερμανικό πόλεμο.
Η απόκρουση της ιταλικής εισβολής αποτέλεσε την πρώτη νίκη των Συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και ανύψωσε το ηθικό των λαών στη σκλαβωμένη Ευρώπη. Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η νίκη των Ελλήνων επηρέασε την έκβαση ολόκληρου του πολέμου, καθώς υποχρέωσε τους Γερμανούς να αναβάλουν την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμμάχους τους Ιταλούς που έχαναν τον πόλεμο με την Ελλάδα. Η καθυστερημένη επίθεση τον Ιούνιο του 1941, ενέπλεξε τις γερμανικές δυνάμεις στις σκληρές συνθήκες του ρωσικού χειμώνα, με αποτέλεσμα την ήττα τους στη διάρκεια της Μάχης της Μόσχας.
Πηγή: Βικιπαίδεια

KΟΡΟΪΔΟ ΜΟΥΣΟΛΙΝΗ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ


Το έθιμο τιμής της Ελληνικής Σημαίας – Γιατί βάζουμε την γαλανόλευκη στα μπαλκόνια των σπιτιών


Στο Πάπυρο εγκυκλοπαιδικό λεξικό έχει δίπλα της τον εξής ορισμό: «Σημαία: τεμάχιον υφάσματος, φέρον δύο ή πλείονα χρώματα μετά διαφόρων παραστάσεων και χρησιμεύον ως έμβλημα κράτους ή οργανώσεως». «Κατά την αρχαιότητα αντί σημαιών ήταν συχνή η χρήση εμβλημάτων.
Οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν σημαίες όπως σήμερα. Στο Βυζάντιο όπως και στην Δύση, συγχρόνως και κατά τους μεταγενεστέρους χρόνους, χρησιμοποιούνταν κατά κόρον το λάβαρο και το φλαμπούρι. Οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν μονόχρωμες σημαίες, ενώ τα μπαϊράκια των Ελλήνων αρματολών και κλεφτών έφεραν σταυρό, ακόμη και αετό (δικέφαλο ή μονοκέφαλο).
Η κυανόλευκος σημαία της Ελλάδος εισήχθη με απόφαση της Α” Εθνοσυνέλευσης (1822) που έγινε στην Επίδαυρο».
Κάθε χρόνο σαν σήμερα, την παραμονή του εορτασμού του ΟΧΙ τιμάται η γαλανόλευκη σημαία, η εθνική μας σημαία για την οποία αγωνίστηκαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν χιλιάδες Έλληνες ανά διάφορες ιστορικές περιόδους.
Η γαλανόλευκη θεωρείται το σύμβολο της ελληνικής εδαφικής κυριαρχίας σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, το σύμβολο προς το οποίο απονέμουν στρατιωτικό χαιρετισμό τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.
Αναρτάται στα μπαλκόνια των σπιτιών στις εθνικές εορτές, αλλά και κυματίζει μεσίστια σε ένδειξη εθνικού πένθους. Επιβλητική υψώνεται σε λιμάνια και βουνοκορφές, κυματίζει υπερήφανα στα ελληνικά καράβια που ταξιδεύουν στα πέρατα της υφηλίου, κοσμεί μοναστήρια και εκκλησιές σε όλη την Ελλάδα, νησιωτική και ηπειρωτική.
Σύμβολο ενότητας, εμψύχωσης, τιμής και καθοδήγησης των Ελλήνων μέσα στο διάβα των αιώνων, η σημαία είναι ένας από τους θεσμούς που έμεινε και τιμάται κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2014 στο Δερβένι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός, από ώρα 08:00 της 27ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2014, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.
 ΔΕΥΤΕΡΑ 27.10.2014    Ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.
ΤΡΙΤΗ  28.10.2014
ώρα 07:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.
ώρα 09:30 Συγκέντρωση Σχολείων Δερβενίου και Φιλαρμονικής με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον  Ιερό Ναό του «Αγίου Ιωάννου».
ώρα 09:45 Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Φιλαρμονικής.
ώρα 09:55 Είσοδος Αρχών & επισήμων
ώρα 10:00 Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου Προδρόμου» επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Τοπικό Συμβούλιο, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Δερβενίου κ. Σταματοπούλου Δήμητρα.

Μετά  την  δοξολογία :     Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων
2. Ενός λεπτού σιγή
3. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική
4. Λήξη τελετής.

ώρα  11:00 Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η  Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
Η  παρέλαση θα γίνει στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.
ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ
Στην πρώτη σειρά ο Αντιδήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος  Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου, οι Δ/ντές των σχολείων και οι Ιερείς.
Ακολουθούν  οι Τοπικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι ως και οι λοιποί επίσημοι.
Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος.

Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.
Για την τήρηση του προγράμματος ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου  κ. Καϊτσας  Κωνσταντίνος.

ΔΕΥΤΕΡΑ  27.10.2014
ώρα  18:30 ΘΕΑΤΡΟ  «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τους απόφοιτους του Λυκείου  Δερβενίου.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΣΣΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πρόγραμμα - Πρόσκληση Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2014 στο Ξυλόκαστρο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ορίζεται γενικός Σημαιοστολισμός, από ώρα 08:00 της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2014, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.
Δευτέρα    Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, υπηρεσίες
27-10-2014 πρωϊνή    και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.

Τρίτη    Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των
28-10-2014  ώρα 7:30    εκκλησιών του Δήμου.

28-10-2014  ώρα 9:30    Συγκέντρωση Σχολείων, Σ. Οδηγών και Σωματείων με Λάβαρα, στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό " Αγίου Βλασίου".
28-10-2014  ώρα 9:45    Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Οδηγών, Σωματείων, Συλλόγων.
28-10-2014 ώρα 9:55    Είσοδος Αρχών.
28-10-2014  ώρα 10:00      Είσοδος επισήμων.
Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Επίσημη Δοξολογία, στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των Εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι, οι τιμημένοι με παράσημα, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημόσιες υπηρεσίες, Οργανισμοί, οι Εφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία, Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δάσκαλος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου κ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.
Οι οδηγοί στην είσοδο του Ναού  θα σχηματίσουν διάδρομο για τη διέλευση των Αρχών.

Μετά  τη δοξολογία : Προσκύνημα λαού και μαθητών όλων των Σχολείων, Οδηγών, που θα προσέλθουν συντεταγμένοι, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ.
Θα ακολουθήσουν με την παρακάτω τάξη:
 Επιμνημόσυνη δέηση 2. Κατάθεση στεφάνων
3. Προσκλητήριο πεσόντων 4. Ενός λεπτού σιγή 5. Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική.
Τέλος τελετής - Αποχώρηση.

Οι Οδηγοί θα ραίνουν το Μνημείο την ώρα της Επιμνημόσυνης Δέησης με λουλούδια.
ώρα  11:15    Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η      Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
Η παρέλαση θα γίνει επί της Π. Τσαλδάρη από το Μνημείο των ΗΡΩΩΝ μέχρι την πλατεία Αγίου Βλασίου.  

Θ Ε Σ Ε Ι Σ    Σ Τ Η Ν    Ε Ξ Ε Δ Ρ Α
Στην πρώτη σειρά ο Δήμαρχος και ο Δ/ντής του εκάστοτε παρελαύνοντος τμήματος, του οποίου τη θέση θα καταλαμβάνει ο επόμενος Δ/ντής και ούτω καθ' εξής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου, οι Ιερείς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος και οι Επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας. Ακολουθούν στις επόμενες σειρές οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι ως και οι λοιποί επίσημοι.  
Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι Αιδεσιμότατοι Εφημέριοι. Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα.
Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου οι κ.κ. Ιωάννης Σαλωνίτης, Βασίλειος Παρίδης.

Εκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του δήμου μας και βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:
Δευτέρα 27-10-2014 ώρα  18:30  Θ Ε Α Τ Ρ Ο  ‘’ΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ’’
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,30/10/2014


https://yt3.ggpht.com/-wQ9G3JiMoLc/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/hNN-ihjYLFM/s900-c-k-no/photo.jpg
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Προς: 1.- Τα μέλη Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
2.- Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου

Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 30 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 14.00μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου.για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις τουάρθρου 76 του Ν. 3852/2010 στο παρακάτω θέμα:

1. Γνωμοδότηση επί του προϋπολογισμού του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
οικονομικού έτους 2015.


Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας σύμφωνα με τις διατάξεις του 76 παρ. 3 του Ν.
3852/2010 η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 Οκτωβρίου και
ώρα 14.00μμ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τυχόν ηλεκτρονικές απόψεις υποβάλλονται έως την 30ή Οκτωβρίου
στο email: spapadim@xylokastro.gov.gr
 

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
Ηλίας Ανδρικόπουλος

Επίσκεψη μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλoκάστρου στο δημαρχείο Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης (VIDEO)

Με πολύ αγάπη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος την  Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές της 3ης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου.
Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι μίλησαν στα παιδιά για τη λειτουργία του Δήμου και συζήτησαν μαζί τους πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν τα παιδιά όπως η καθαριότητα, η ανακύκλωση, το περιβάλλον κ.α.
Οι μαθητές έκαναν ερωτήσεις, εξέφρασαν απορίες και ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο τους.
Ο Δήμαρχος με τη σειρά του υποσχέθηκε πως θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να επιλύσει τα προβλήματα του σχολείου, παρότρυνε τους μαθητές να μελετούν και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο στα μαθήματά τους.
Τέλος τους ευχαρίστησε για την τόσο εποικοδομητική και χρήσιμη επίσκεψή τους και τους παρακάλεσε να του πουν ένα τραγουδάκι.

Σαμαράς: Όλοι οι Έλληνες μπορούμε πια να πορευτούμε σε νέους δρόμους προοπτικής και ελπίδας

Antonis-Samaras-E.U
 Ο Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου υπογράμμισε ότι «οι θυσίες που έγιναν από όλους αποδίδουν, ήδη, απτά αποτελέσματα» και τόνισε με νόημα πως «η αρχή έγινε και κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει».
Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς «Οι Έλληνες τιμούμε στις 28 Οκτωβρίου εκείνους τους ήρωες που δεν δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια. Εκείνους που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού και του ναζισμού, αφήνοντας σε όλους μας ακατάλυτες παρακαταθήκες. Εκείνους που έκαναν τον Ελεύθερο Κόσμο να μιλά για το μεγαλείο και την προσφορά της Ελλάδας στους κοινούς αγώνες.
Το έπος του ’40, που καταγράφηκε στις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ιστορίας μας, εμπνέει και διδάσκει. Δίνει σε όλους μας, τη δυνατότητα να αντλήσουμε διδάγματα ενότητας και συστράτευσης στην τελευταία μάχη για την έξοδο της Πατρίδας μας από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας μας.
Προχωρούμε τώρα, με πίστη στην Πατρίδα μας και εμπιστοσύνη στους Έλληνες, με στέρεα και σίγουρα βήματα, να πετύχουμε την ανάταξη της οικονομίας και την ανάταση της κοινωνίας μας.
Οι θυσίες που έγιναν από όλους αποδίδουν, ήδη, απτά αποτελέσματα. Η αρχή έγινε και κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει.
Η νίκη στην αδυσώπητη αυτή σύγκρουση θα είναι για όλους τους Έλληνες. Γιατί όλοι οι Έλληνες θα μπορούμε πια να πορευτούμε σε νέους δρόμους προοπτικής και ελπίδας».

Αβραμόπουλος: Να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα την προοπτική που της αξίζει

Dimitris-Avramopoulos
Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Επετείου του “ΟΧΙ”, συμπίπτει με την ολοκλήρωση της θητείας του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, ως νέος Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ας δούμε την ημερήσια διαταγή που εξέδωσε:

Η γελοιογραφία του "Βήματος" για τους επιχειρηματίες που... έγραψε Ιστορία

16C8512E527DE7A455D198B05891A8A3
Για πολλά χρόνια, η Έφη Ξένου αποτελούσε το απαραίτητο συμπλήρωμα του Στέφανου Κασιμάτη στη θρυλική στήλη του “Βήματος” με τον τίτλο “Πανδώρα”, καθώς διάνθιζε με εμπνευσμένες γελοιογραφίες την ασύγκριτη πένα του γνωστού δημοσιογράφου.
Στο “Βήμα” αυτής της Κυριακης, μια γελοιογραφία της Έφης Ξένου είναι εκείνη που διεκδικεί πλέον το δικό της μερίδιο στην Ιστορία, καθώς οπτικοποίησε το ρεπορτάζ για επιχειρηματίες που “φλερτάρουν” με τον ΣΥΡΙΖΑ, και έχει προκαλέσει ήδη μείζον ζήτημα σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο.
Στη γελοιογραφία της Έφης Ξένου, που αναπαριστά τον πίνακα του Ευγένιου ΝτελακρουάΗ Ελευθερία οδηγεί τον λαό”, εμβληματικό λάβαρο της Γαλλικής Επανάστασης, η Γιάννα Αγγελοπούλου απεικονίζεται στο πρόσωπο της Ελευθερίας, και γύρω της υπάρχουν ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Λάκης Λαζόπουλος.

Λάζαρος Καλλιανιώτης / ysterografa.gr

Τα σενάρια και οι... μύθοι για το μέλλον του Ρουσόπουλου

Thodoros-Rousopoulos
Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος είναι ένα από τα πρόσωπα… φετίχ για το πολιτικό παρασκήνιο, καθώς η ενδεχόμενη επιστροφή του στην ενεργό πολιτική δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, λόγω του πολύ κεντρικού ρόλου που είχε την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή, από το 2004 μέχρι το 2009.
Το άλλοτε “Νο2″ του τότε Μεγάρου Μαξίμου, είχε ακούσει τον Αντώνη Σαμαρά να τον εξοστρακίζει από την Κεντροδεξιά και την πολιτική, τον Μάιο του  2010, στην πρόσφατη εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο, επανήλθε, και μάλιστα με επίσημη πρόσκληση.
Όσοι βρέθηκαν εκείνο το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, είδαν τον Θόδωρο Ρουσόπουλο να γίνεται δεκτός με θέρμη από αρκετούς οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σημειολογικός ήταν και ο ασπασμός που αντάλλαξε με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Μουρούτη.
Έκτοτε ωστόσο… ουδέν. Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το εγχείρημα επιστροφής του Θόδωρου Ρουσόπουλου στην κεντρική πολιτική σκηνή, δεν θα είναι εύκολο, εξαιτίας και των πολλών μετώπων που είχε ανοίξει στο παρελθόν ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός Επικρατείας.
Περί ικανοτήτων βέβαια ουδείς λόγος, καθώς ακόμη και οι επικριτές του αναγνωρίζουν ότι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ήταν πιθανότατα ο καλύτερος και περισσότερο αποτελεσματικός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, και μάλιστα χωρίς να έχει πολιτικό παρελθόν στη Νέα Δημοκρατία, προερχόμενος από τον χώρο της δημοσιογραφίας.
Γι’ αυτό και τα σενάρια… χορεύουν, αναφορικά με το τι θα πράξει τελικά στο μέλλον ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, και τον ίδιο χορό ακολουθούν και οι… μύθοι. Ψύχραιμοι αναλυτές ωστόσο θεωρούν ότι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος θα προτιμήσει τελικά τον φυσικό για τον ίδιο χώρο της δημοσιογραφίας, αναλαμβάνοντας κεντρικό ρόλο σε κάποιο ΜΜΕ, και δεν θα επιχειρήσει μια επιστροφή στην πολιτική.
Πολύ περισσότερο μάλιστα σε μια εποχή που δεν δείχνει ευνοϊκή για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ και το δικό του πολιτικό ακροατήριο, που κινείται περισσότερο στον μεσαίο χώρο, δεν… πιθανολογείται ότι θα φτάσει στις κάλπες στις επόμενες εκλογές, επιλέγοντας να απέχει, όπως κάνει με συνέπεια από τις εκλογές του 2009 και μετά.

ysterografa.gr

Πάνω οι μετοχές του Μητσοτάκη, κάτω του Ντινόπουλου

Στο Μέγαρο Μαξίμου στάζουν μέλι για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ικανοποιεί την εκλογική βάση της ΝΔ συγκρουόμενος με το ΠΑΣΟΚ για την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο και σώσει τα προσχήματα έναντι των εταίρων σχετικά με το αν έχει ή όχι μεταρρυθμιστική βούληση η κυβέρνηση. Αντίθετα, υπάρχει μεγάλη ενόχληση για τις περιπέτειες του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου με τον ΕΔΟΕΑΠ. Παρόλο που δεν τον έχει αποδοκιμάσει ακόμη η κυβέρνηση, το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και αυτό προκαλεί μεγάλη αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου που ανησυχεί για τις πολιτικές εντυπώσεις που δημιουργούνται.
Οι δύο υπουργοί που συγκρούστηκαν μεταξύ τους μετά τον ανασχηματισμό για τις απολύσεις και την αξιολόγηση στους ΟΤΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, έχουν βαθμολογηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ο Κ. Μητσοτάκης αριστεύει, ενώ ο Αρ. Ντινόπουλος έχει πέσει κάτω από τη βάση.

Δούρου: Λίγη τσίπα από εκείνους που έχουν κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση


dourou Για «κατασκευασμένο» δημοσίευμα από το «Πρώτο Θέμα» για το θέμα των καθαριστριών έκανε λόγο η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου μιλώντας στον ΑΝΤ-1.
Η κα Δούρου τόνισε ότι προεκλογικά δεν είχε τάξει κάτι και πως η ίδια και η παράταξή της βρίσκονται στον αντίποδα της λογικής του βολέματος ημετέρων.
«Συμπαραστέκομαι στον αγώνα των καθαριστριών. Θα ήταν όμως λαϊκισμός και υιοθέτηση πελατειακής λογικής να τις προσλάβουμε στην περιφέρεια Αττικής. Ρωτήστε, όμως, και τις ίδιες και θα σας πουν ότι διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους στις θέσεις από τις οποίες παρανόμως απολύθηκαν», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής.
Για την σύμβαση της ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού με την Περιφέρεια Αττικής τόνισε ότι αυτή έχει καταρτιστεί από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ήταν Περιφερειάρχης ο Γιάννης Σγουρός και υπογράμμισε ότι αυτή θα επανεξεταστεί.
Η κα Δούρου έδωσε σκληρή απάντηση για το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» επισημαίνοντας ότι την ώρα που διαπιστώνεται ότι υπάρχει «ελλιπής και διάτρητη αντιπλημμυρική προστασία» και πως «από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», η συγκεκριμένη εφημερίδα επιλέγει «μια κατασκευή» και κατέληξε: «Λίγη τσίπα, από εκείνους που έχουν κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση».
Για το θέμα της μη κλήσης τη στη σύσκεψη για τις πλημμύρες είπε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Αττικής δεν κλήθηκε σε σύσκεψη, είχε προηγηθεί ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, όπου πάλι η Περιφερειακή Αρχή Αττικής απουσίαζε».
Παράλληλα, η κ. Δούρου επισήμανε ότι σήμερα συγκροτούνται οι επιτροπές με τη βοήθεια των τεχνικών κλιμακίων, ώστε να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να υποβάλουν τα αιτήματα αποζημίωσης. Όπως είπε, οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην αυτοτελή διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στα εξής τηλέφωνα: 2132063663 και 2132063655.

Κικίλιας και Τσόκας… ξέχασαν να καλέσουν τη Δούρου

Vassilis-Kikilias.jpg-large

Η απουσία της Ρένας Δούρου από την πρόσφατη νυχτερινή σύσκεψη για τις πλημμύρες στην Αττική, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, σχολιάστηκε από την πρώτη στιγμή αρνητικά, και η ίδια η Περιφερειάρχης Αττικής έσπευσε με σχετική ανακοίνωσή της να μιλήσει για αποκλεισμό της, καθώς… δεν προσκλήθηκε ποτέ.
Σύμφωνα με τον “Μικροπολιτικό” των “Νέων”, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιθυμούσε την παρουσία της Ρένας Δούρου στη συγκεκριμένη σύσκεψη, κάτι που επιβεβαιώνεται και από διαρροές του πρωθυπουργικού επιτελείου.
Η έγκυρη στήλη της εφημερίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη σχολιάζει ότι η ευθύνη για τον αποκλεισμό της Ρένας Δούρου από τη σύσκεψη, πέφτει στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, και τον Γενικό Γραμματέα Σεραφείμ Τσόκα.
Ο “Μικροπολιτικός” τονίζει ότι οι δυο τους είχαν την ευθύνη της σύσκεψης, και επομένως των ποιών θα προκαλούνταν για να συμμετάσχουν, κάτι που σύμφωνα με τη στήλη των “Νέων” επιβεβαιώνουν και πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

υστερογραφα

Δύο χρόνια ΑΙΡΕΤΟΣ. Σας ευχαριστούμε!

Στις 26 Οκτωβρίου του 2012, κάναμε την αρχή.
Θέλαμε να δημιουργήσουμε μία σελίδα, ένα ηλεκτρονικό περιοδικό για την αυτοδιοίκηση και την πολιτική, χωρίς κραυγές, με θετική ενέργεια για το χώρο αυτό, με πολύ ρεπορτάζ και ειδήσεις και κυρίως μακριά από τον βρώμικο κόσμο της συναλλαγής.

Πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε.

Με πολύ κόπο - φτάσαμε πλεόν στα 14.000 θέματα- και με τη βοήθεια τη δική σας.
Στην αρχή ήσασταν δεκάδες, μετά εκατοντάδες, τώρα πολλές χιλιάδες που μας εμπιστεύεστε καθημερινά και ενημερώνεστε από εμάς.

Σας ευχαριστούμε και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο:
Με πολύ Αυτοδιοίκηση και περισσότερη Πολιτική.
Με άποψη
Με ήθος και σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά στην πράξη.

Σας ευχαριστούμε

* Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πολύτιμο συνεργάτη μου Δημήτρη Κουρόγιωργα. Επίσης στον γνωστό επικοινωνιολόγο Θανάση Παπαμιχαήλ που μαζί ξεκινήσαμε την εκπομπή ΑΙΡΕΤΟΙ & ΑΙΡΕΤΟΙ και τον Στάθη Παρχαρίδη που με τις εταιρείες του INVENTICS και LIVEMEDIA.GR και τους συνεργάτες του, στήριξε τεχνικά όλες τις έως τώρα προσπάθειες μας.

Νίκος Βοσδογάνης
Δημοσιογράφος
Δημιουργός του ΑΙΡΕΤΟΥ
www.airetos.gr

Αφού δεν μπορεί ο κ. Πνευματικός, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δίνει λύση για τα αδέσποτα


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSnm0nPf8tD6TqPXdprHcEtesdFpJWP3h1eIem8ercPSNeeQUMgJTYgoaAD_fK7iYQ9DUf2XyCvd36yv0j5vDD5uVhfRn9jOZU7x-X0cJz82_NHSHiy-3V_kcZFnWoW6GYNdU6z7dkVE5E/s1600/logo1.png
Δελτίο τύπου   

Ο συνδυασμός μας  "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" έφερε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο δήμου Κορινθίων  προ ημερησίας διατάξεως το παραπάνω πολύ σοβαρό θέμα.
Επειδή όπως είπε ο κ Πνευματικός αδυνατεί  να επιλύσει το θέμα ανέλαβε ο συνδυασμός μας τη μελέτη και πρόταση υλοποίησης  με επικεφαλής ομάδας εργασίας  τον  κ.Σπύρο  Ζαχαριά. 
Συνεργαστήκαμε αποδοτικά με την φιλοζωική οργάνωση Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας και τον πρόεδρο κ. Βασίλη  Μειδάνη και άλλα πρόσωπα που ενδιαφέρονται για το θέμα  και καταλήξαμε στα εξής .
Σημερινή κατάσταση.
  1. Στην πόλη της Κορίνθου κυκλοφορούν 100-150 αδέσποτα σκυλιά ,πεινασμένα και κακοποιημένα και για το λόγο αυτό κάνουν επιθέσεις και δαγκώνουν πολίτες.
  2. Είναι  άγνωστος είναι ο αριθμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα υπόλοιπα, εκτός πόλεως Κορίνθου, δημοτικά διαμερίσματα.
  3. Ο δήμος κορινθίων δεν έχει εφαρμόσει το νόμο 4039/2012 και ν4235/2014
  4. Η υπάρχουσα κατασκευή στο πεδίο βολής είναι μια κακής ποιότητας περίφραξη και δεν πληρούνται οι προδιαγραφές του νόμου για την φιλοξενία των αδέσποτων σκυλιών.
  5. Χωρίς κτηνιατρική φροντίδα και στείρωση τα ζώα αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία –μικρά παιδιά έρχονται σε επαφή με ακαθαρσίες των αρρώστων σκύλων στα πάρκα.
Πρόταση .
1.       Άμεση σύσταση της 5μελους επιτροπής που προβλέπει ο νόμος και έπρεπε να έχει συσταθεί από 2.2.14  . Μέλη της επιτροπής να είναι εκπρόσωπος του δήμου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος , ο κτηνίατρος κ.  Γκίνης Γιαννης ,ο εκπαιδευτής σκύλων κ. Γεωργιάκος Γιαννης ,  ο Μειδάνης Βασίλης πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης και Κωνσταντίνου Σταματία αντιπρόεδρος  . Οι 4 τελευταίοι έχουν ενημερωθεί και αποδεχτεί.
2.       Κατασκευή χώρου φιλοξενίας και προσωρινής  παραμονής των ζώων όπως νόμος ορίζει και να υπάρχει   δημοτικό κτηνιατρείο, καθώς και  κυνοκομείο . Αυτό απαιτεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και η άδεια παραχωρείται εντός μηνός. Το κόστος κατασκευής  είναι περίπου 15.000 ευρώ .Η επιδότηση μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων να επιδιωχθεί .
3.       Μέχρις ότου αναθεωρηθεί και εγκριθεί ο προϋπολογισμός του δήμου οι αιρετοί που αμείβονται από το δήμο δηλαδή δήμαρχος ,αντιδήμαρχοι ,πρόεδροι και αντιπρόεδροι νομικών προσώπων κλπ να συνεισφέρουν μηνιαίως το ποσό των 500 ευρώ έκαστος .
4.       Η απομάκρυνση όλων των σκύλων από την πόλη να γίνει  από την επιτροπή και με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος .
5.       Να γίνει εμβολιασμός και στείρωση όλων των αδέσποτων – κόστος 15000 ευρώ .
6.       Να δοθούν για υιοθεσία τα αδέσποτα στην Ελλάδα και στο  εξωτερικό με κόστος μεταφοράς  150 ευρώ για το καθένα στο εξωτερικό
7.       Να  δημιουργηθούν σημεία σίτισης για τα αδέσποτα μακριά από σχολεία, κέντρο της πόλης, νοσοκομείο και κυρίως έξω από το χώρο φιλοξενίας των αδέσποτων  κόστος  πολύ μικρό .
8.       Να δοθεί η δυνατότητα δωρεάν στείρωσης στους οικόσιτους σκύλους για να μην αυξηθεί ο αριθμός των αδέσποτων στο μέλλον , κόστος  50 ευρώ ανά σκύλο .
9.       Να οριστεί χώρος για τον περίπατο πολιτών και σκύλων που τους συνοδεύουν όπως έχει γίνει στο παλαιό Φάληρο στην Αθήνα .Προτείνεται άμεσα να αρχίσει η διερεύνηση της επιβολής προστίμων σε ανεύθυνους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς σε επίπεδο Δήμου Κορίνθου.
10.   Για τους σκύλους συνοδείας π.χ τυφλών να δοθούν οι διευκολύνσεις των αδέσποτων δηλαδή κτηνιατρική φροντίδα  δωρεάν και στείρωση . Για όλα τα παραπάνω το κόστος κτηνιάτρου και εκπαιδευτή καθώς και φύλακα στο χώρο φιλοξενίας εκτιμάται στο ποσό των   20.000 ευρώ ετησίως Θεωρείται αυτονόητη η συνεργασία και η υποστήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων .
11.   Στα πλαίσια του Άρθρου 18 του Ν.4039/2012, οι αρχές έχουν την υποχρέωση ενημέρωσης των πολιτών και προαγωγής της φιλοζωίας. Βάσει αυτού, πρέπει διοργανώνονται  εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο από φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις, όσο και από άλλους φορείς
12.   Να τοποθετηθούν μέσα στους λογαριασμούς του νερού έντυπα στα οποία θα αναφέρονται οι βασικοί άξονες των ν4039/2012 και ν4235/2014. (Υποχρεώσεις ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς). Ο φιλοζωικός σύλλογος, αναλαμβάνει τη σύνταξη και αναπαραγωγή του ένθετου.

Γραφείο τύπου συμμαχίας πολιτών  Κόρινθος 27.10.14