Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Όργιο φημών για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου!

Antonis-Samaras-Kostas-Karamanlis

Μετά τη χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή, και το σημερινό τετ-α-τετ του Πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οργιάζουν σε παρασκηνιακό επίπεδο οι φήμες για πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να προχωρήσει σε επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η παραπάνω στρατηγική, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εδράζεται στη διαφαινόμενη αδυναμία της κυβέρνησης να βρει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, και στο Μέγαρο Μαξίμου φτάνουν μηνύματα από διάφορες πλευρές, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι θα πρέπει να τερματιστεί η αβεβαιότητα.
Στην κατεύθυνση αυτή δείχνει και η πάγια θέση του Κώστα Καραμανλή για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε είτε να εκλεγεί άμεσα ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, εφόσον βρεθούν οι 180, είτε να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την άποψη αυτή διατύπωσε ο Κώστας Καραμανλής στον Αντώνη Σαμαρά και κατά τη χθεσινή συνάντησή τους σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

ysterografa,gr

Βενιζέλος: Το ταχύτερο δυνατό θα έρθει η τρόικα

benisamaras
 Οι θέσεις μας είναι διαμορφωμένες, ανέφερε ο Aντιπρόεδρος της Kυβέρνησης και Yπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, αν η Ελλάδα θα στείλει τις θέσεις της στην τρόικα, για την οποία είπε ότι θα έρθει στην Αθήνα το ταχύτερο.
Σχετικά με το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, οι θέσεις του οποίου λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Όλα τα θέματα συζητούνται και στο τέλος βγαίνει το συμπέρασμα.
Σχετικά με το Ασφαλιστικό ανέφερε ότι σε αυτόν τον τομέα έχουν γίνει πολλά και ζήτησε να μη λησμονούνται οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Όταν δε ρωτήθηκε για τον διάδοχο του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι θα ανακοινωθεί όταν πρέπει.


ysterografa.gr

Ποσά 1,5 δισ. ευρώ έβγαλαν στο εξωτερικό δημόσιοι υπάλληλοι (από το 2010)!

Ποσά 1,5 δισ. ευρώ έβγαλαν στο εξωτερικό δημόσιοι υπάλληλοι (από το 2010)!Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από ελέγχους του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με τα οποία δημόσιοι υπάλληλοι έχουν βγάλει στο εξωτερικό ποσό το οποίο φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ από το 2010 και έπειτα! Δείτε πόσοι είναι αυτοί οι υπάλληλοι και που εργάζονταν στο δημόσιο. Διαβάστε, επίσης, πόσοι εξ αυτών αποχώρησαν από το δημόσιο για διάφορους λόγους το τελευταίο διάστημα, αλλά και πόσα χρήματα έχει βγάλει στο εξωτερικό καθένας από αυτούς...

#LIVE IT UP PARTY# 01/11 @ BITTERSWEET CLUB

Mind attack «εξαπέλυσα» εναντίον της Έλβης Μιχαηλίδου στο idradio

Στο στούντιο του idradio.gr "φιλοξένησα" την Έλβη Μιχαηλίδου







 







Mind attack «εξαπέλυσα» εναντίον της Έλβης Μιχαηλίδου από το νέο στούντιο του idradio.gr σήμερα το πρωί. Η νεαρή δημοσιογράφος μου είπε για τα σχέδια της, τα όνειρα της, για τα επιτεύγματα της αλλά και για την επαγγελματική αβεβαιότητα που κατακρεουργεί τις βλέψεις των νέων για μια καλύτερη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα » 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος
Δημοσιογράφος - blogger - Διαχειριστής του Πινακίου (http://pinakio.blogspot.gr/)


Bloggers του Tbex στην Πελοπόννησο



Εμφάνιση foto blogger.jpg 
Ολοκληρώθηκε το ταξίδι εξοικείωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για  bloggers απο χώρες του εξωτερικού. Οι bloggers είχαν λάβει μέρος στη  Διεθνή Ετήσια Συνάντηση ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media, TBEX 2014, που  έλαβε χώρα στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής  από 23-25 Οκτωβρίου 2014 και η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Αθηναίων και το Υπουργείο Τουρισμού.
Το TBEX αποτελεί μια από τις πλέον περιζήτητες αλλά και απαιτητικές διοργανώσεις της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας, η οποία  συγκεντρώνει περισσότερους από 1.000 τουριστικούς δημοσιογράφους, bloggers, writers, content creators/contributors, καθώς και παράγοντες και επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς με έντονη δραστηριότητα στα social media από όλο τον κόσμο. 
Στο ταξίδι εξοικείωσης της Πελοποννήσου συμμετείχαν bloggers εξειδικευμένοι στο τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, της περιπέτειας, της φύσης και της γαστρονομίας. Οι συγκεκριμένοι blogger διαθέτουν προσωπικούς ιστοχώρους με αναγνωστικό κοινό που ξεπερνά τις 30.000 κάθε μήνα, ενώ διενεργούν και καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Εμφάνιση foto bloggers 2.jpgΟι δημοσιογράφοι και bloggers είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες σε ειδικές μορφές τουρισμού, προωθώντας με σύγχρονο και δυναμικό τρόπο το τουριστικό μας προϊόν. Το ταξίδι των blogger στην Πελοπόννησο διήρκεσε από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου και είχαν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και Μνημεία UNESCO της Πελοποννήσου, να κάνουν trekking κατά μήκος του Λούσιου ποταμού καταλήγοντας στη Μονή Προδρόμου όπου δέχθηκαν τη φιλοξενία των καλογέρων, παρακολούθησαν επίδειξη  οινογνωσίας σε επισκέψιμο βιολογικό οινοποιείο, αλλά και παρασκεύασαν παραδοσιακή χορτόπιτα, μαγείρεψαν  Πελοποννησιακά γεύματα, ενώ επισκέφθηκαν σπήλαια και αστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου.Εμφάνιση foto bloggers 3.jpg
Στην όμορφη Βυτίνα τους καλωσόρισε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου και τους ζήτησε με τον δικό τους μοναδικό τρόπο να αποτελέσουν τους πρεσβευτές μας για τις εμπειρίες που έζησαν στην Πελοπόννησο. Οι bloggers από την πλευρά τους εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τη μοναδική εμπειρία που βίωσαν στους τόπους τους οποίους επισκέφθηκαν

Δήλωση Γεωργίου Μπουλούκου για την ένταση που δημιουργήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου



Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την ένταση που δημιουργήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο υποψήφιος για τη θέση του Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γεώργιος Αρ. Μπουλούκος δήλωσε:
«Θεωρώ ότι ο θεσμός του ΄΄Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης΄΄ είναι ιδιαίτερα σημαντικός και συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων της Διοίκησης με τον Πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό υπηρέτησα τη νεοσύστατη και καινοτόμο για την ελληνική πραγματικότητα δομή, εγκαινιάζοντας και χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη της Πελοποννήσου και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην αμεσότερη και ταχύτερη λειτουργία τους και στην αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας.
Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου προς το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή συνεδρίασή του, ως προβλέπεται από το Νόμο, ώστε να συνεχιστεί και να εμπεδωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησα κατά την προηγούμενη θητεία μου, εκθέτοντας και παρουσιάζοντας το καταγεγραμμένο και ουσιαστικό έργο που επιτελέστηκε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ανταποκρίθηκε θετικά δίνοντας τη συντριπτικά αυξημένη πλειοψηφία των 30 ψήφων σε σύνολο 44 ψηφισάντων.
Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό μου από ελάχιστους συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι θέλησαν και προσπάθησαν με αυξημένη εμπάθεια να θίξουν την προσωπική και την επαγγελματική μου διαδρομή, χωρίς να εισφέρουν καμία άποψη ή πρόταση στη συζήτηση για τον εν λόγω θεσμό, θέλω μόνο να τονίσω ότι είναι λυπηρό στη σημερινή εποχή να πιστεύουν κάποιοι ότι μπορούν με συκοφαντίες και προσωπικές ύβρεις να υπερασπίζονται μικροπολιτικές σκοπιμότητες και διχαστικές παθογένειες, που τίποτα θετικό δεν έχουν να προσφέρουν στη σημερινή κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας. Κατά την άποψή μου, το μόνο που κατάφεραν είναι να αποκαλύψουν για άλλη μία φορά ότι έχουν ταυτίσει την πολιτική και κοινωνική υπόστασή τους με την κομματική τους ταυτότητα.»  

Kύπελλο Ελλάδος: Κέρδισε Παναιτωλικό και Μπεργκ ο ΠΑΟ ματαιώθηκε ο αγώνας του Βόλου. Νίκες για Κέρκυρα, Απόλλων Σμ. και ΟΦΗ

Κέρδισε Παναιτωλικό και Μπεργκ ο ΠΑΟ ματαιώθηκε ο αγώνας του ΒόλουΤο εισιτήριο για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδoς εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου της διοργάνωσης.
Με 6 βαθμούς στο γκρουπ η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου εξασφάλισε την πρόκριση για τη συνέχεια της διοργάνωσης, σε αντίθεση με τους Αγρινιώτες που μετά τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια «αποχαιρέτησαν» πρόωρα τον θεσμό.
Το συγκρότημα του Μάκη Χάβου τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Κούσας στο 78΄ με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό.
Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 49΄ με το σουτ του Κλωναρίδη από το ύψος της μικρής περιοχής και στο 58΄ ο Μπούι πέτυχε το 2-0 με δυνατό σουτ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 62΄ με τον Κουτρουμάνο (ξεκίνησε από θέση οφσάιντ), ενώ στα τελευταία 15 λεπτά μπήκε στο ματς ο Μάρκους Μπεργκ, μετά από 66 ημέρες απουσίας λόγω τραυματισμού. Ο Σουηδός, μάλιστα, με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο 84΄ «σφράγισε» τη νίκη του «τριφυλλιού».
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Κοτσόλης, Ρισβάνης (77΄ Τριανταφυλλόπουλος), Μέντες, Μπούρμπος, Χουχούμης, Λαγός, Δώνης, Μπούι, Μπαϊράμι, Πέτριτς (76΄ Μπεργκ), Κλωναρίδης (85΄ Καρέλης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ.Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κούσας, Κόρμπος (71΄ Μορένο), Άλβες, Κάπελ, Καλογέρης, Μύγας (46΄ Γοδόι), Εντζεγκέλε, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλείου (60΄ Μαρτίνες). 


Η Ερμιονίδα είχε τις ευκαιρίες και τα δοκάρια, ο Απόλλωνας Σμύρνης όμως έφυγε νικητής από το γήπεδο. Η ομάδα της Ριζούπολης επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Ερμιονίδας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Βάντερσον στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μετά και τη σημερινή ήττα αποχαιρέτισαν την εφετινή διοργάνωση, είχαν δύο δοκάρια στο 32ο και το 37ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Καραδέμητρο. Στο φινάλε του ομίλου, η Ερμιονίδα (0β.) θα υποδεχθεί τον Εργοτέλη (1β.), ενώ η Βέροια (6β.) θα υποδεχθεί τον Απόολλωνα Σμύρνης (4β.).
Διαιτητής: Κορδολαίμης (Αν. Αττικής)
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Πουρής, Μουσταφίδης, Σαμαράς, Κολόκας, Ιασωνίδης, Όμο (70΄ Κιοσές), Ταπέ, Βλαχοδήμος (75΄ Σακόν), Καραδέμητρος (58΄ Συμελίδης), Ζβόγιτς, Παβίσεβιτς. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Πίτκας, Κυριάκος, Καρακώστας, Κύργιας, Γεωργίου, Χατζής, Φουκαράς, Βασιλαντωνόπουλος (46΄ Βάντερσον), Ενρίκο (69΄ Ηρακλής), Αλίπιο (58΄ Ανγκούλο), Κυβελίδης.

Αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους «16» του κυπέλλου πραγματοποίησε ο ΟΦΗ, που νίκησε 1-0 την Ξάνθη στο Ηράκλειο.  Δυσκολεύτηκε απέναντι στους "Ακρίτες", όμως βρήκε τη λύση τελευταία λεπτά του αγώνα. Συγκεκριμένα στο 84΄ μετά από πάσα του Μεραμπιασβίλι, ο Μάιρον Τζορτζ βρέθηκε σε θέση βολής και δεν έχασε την ευκαιρία, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0, που φέρνει τον ΟΦΗ στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Ξάνθη.

Υποψηφιότητα για την κατάκτηση του ενός από τα δύο «εισιτήρια» που οδηγούν από τον 2ο όμιλο έβαλε η Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» επικράτησαν 3-0 του Απόλλωνα Καλαμαριάς και έβαλαν «φωτιά» στον όμιλο, αφού η πρόκριση θα κριθεί στο πέσιμο της... καρό σημαίας, με όλες τις ομάδες να διατηρούν ελπίδες πρόκρισης. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Μπερτίν (75΄, πέναλτι) και Χαβίτο (78΄, 84΄). Την τελευταία αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί στις αρχές του 2015, η Κέρκυρα (3β.) θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ (1β.), ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα (4β.) θα παίξει στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (3β.).

Ματαιώθηκε ο αγώνας της Νίκης Βόλου απέναντι στη Ζάκυνθο, αφού σύμφωνα με όσα αναφέρει το φύλλο αγώνα οι διαιτητές δεν έλαβαν από τη διοίκηση της γηπεδούχου ομάδας τα χρήματα που τους αναλογούν πριν την έναρξη του αγώνα, έτσι αφού περίμεναν πρώτα μισή ώρα και δεν υπήρξε καμία εξέλιξη, ματαίωσαν τον αγώμα. Πλέον αναμένεται η Ζάκυνθος να κερδίσει «στα χαρτιά».

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στο Κύπελλο Ελλάδος:
Τύρναβος-Αιγινιακός 2-1
Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Φωστήρας-Παναχαϊκή 0-2
Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής 1-2
ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών 3-0
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-1
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Λεβαδειακός-Πλατανιάς 2-0
Ατρόμητος-Πανθρακικός 1-1
Εργοτέλης-Βέροια 0-2
Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 2-1
Κέρκυρα-Απ. Καλαμαριάς 3-0
Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος (ματαιώθηκε)
ΟΦΗ-Ξάνθη 1-0
Ερμιονίδα-Απ. Σμύρνης 0-1
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1

Φαήλος: Στο εξωτερικό... θα σε μαζέψει ο μπόγιας

Failos-Kranidiotis

Τις εξελίξεις με όσα συνέβησαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σχολίασε ο δικηγόρος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Φαήλος Κρανιδιώτης, μέσω της συχνότητας του “Alpha 9.89″ και της εκπομπής του Σπύρου Χαριτάτου.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της παρέμβασης του Φαήλου Κρανιδιώτη:
Για πήγαινε σε πανεπιστήμιο έξω να σταματήσεις τη σύγκλητο κ να κρατήσεις τον πρύτανη.Θα σε μαζέψει ο μπόγιας
Διακόψανε το θεσμικό όργανο,κατακράτησαν τον πρύτανη και συζητάμε αν αυτό είναι μέθοδος αγώνα; Εναντίον ποιου;
Ποιός θα φυλάει τα πανεπιστήμια; Ποιός θα τα καθαρίζει; Συζητάμε τα αυτονόητα; Χολέρα κοντεύουν να πάθουν
Το ένα αίτημα τους ήταν το θέμα της φύλαξης των πανεπιστημίων και το άλλο,οι αιώνιοι φοιτητές
Ποια ήταν τα αιτήματα αυτών που κάνανε όλο αυτό το καλαμπαλίκι σήμερα στο ΕΚΠΑ;
Είμαι κατά των παρατάξεων στα πανεπιστήμια.Η ΔΑΠ δν έχει κάνει ποτέ ενέργειες όπως παράνομη κατακράτηση πρύτανη
Πολύ κουβέντα για κάτι που δεν άξιζε,ο δήμαρχος το έκανε για να προκαλέσει θόρυβο (ύμνος ΕΑΜ-παρέλαση Χαλάνδρι)
Γκρινιάζουν και κουνάνε το δάκτυλο για τα μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις αυτοί που είναι υπεύθυνοι γι αυτά
Χαμένος ρομά πρίγκιπας ο Σκουρλέτης, όπως έγραψε ενας μπλόγκερ”.

υστερογραφα

Σαμαράς: Νησίδα ασφαλείας η Ελλάδα

samaras1

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε ο Αντώνης Σαμαράς, με την Αθήνα να προκρίνει τον μεσογειακό διάλογο για την περιφερειακή ασφάλεια και την αποφυγή διάχυσης της κρίσης από τη Συρία και το Ιράκ.
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δημιουργείται κίνδυνος διάχυσης αποσταθεροποίησης στα νότια σύνορα, λόγω του κινδύνου των τζιχαντιστών και επεσήμανε ότι η αντιμετώπιση της πρόκλησης δεν είναι δυνατόν να γίνεται μόνο με στρατιωτικούς όρους.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει «να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Ρωσία», ενώ τόνισε με νόημα ότι η Ελλάδα βγαίνει από τη μακροχρόνια κρίση και αποτελεί νησίδα ασφαλείας για την ευρύτερη περιοχή,
Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι υποχρέωση της συμμαχίας να λαμβάνει μέτρα διασφάλισης της αμυντικής ικανότητας των μελών της και ότι «κάθε σύμμαχος έχει δικαίωμα να εκφράζει την ανησυχία του».
Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι παρά την οικονομική στενότητα «η Eλλάδα αποτελεί ένα από τα τέσσερα μέλη της συμμαχίας με αμυντικές δαπάνες άνω του 4% του ΑΕΠ».
Και συνέχισε σημειώνοντας ότι «ΝΑΤΟ και Ε.Ε. θα πρέπει να συγκροτήσουν μία λειτουργική συνεργασία με όλα τα κράτη-μέλη» και υπογράμμισε:
«Όλοι έχουμε πλήρη συνείδηση ότι έιναι μία κρίσιμη στιγμή για την ευρύτερη περιοχή και την Ελλάδα. Οι προκλήσεις των καιρών είναι μεγάλες και η Συμμαχία καλείται να ανταποκριθεί».
Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση για τις συνομιλίες με τον κ. Στόλτενμπεργκ, ευχόμενος καλή επιτυχία.
Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ είπε ότι «η Ελλάδα έχει υπάρξει σταθερός σύμμαχος για πάνω από 60 χρόνια και αφοσιωμένος στις κοινές μας αξίες. Η Ελλάδα είναι ένθερμος υποστηρικτής του ΝΑΤΟ».
Επίσης, κάλεσε όλους να συγκεντρωθούν στις σημαντικές προκλήσεις που συνιστά η αστάθεια στη Συρία και στο Ιράκ και οι «επιθετικές» πολιτικές της Ρωσίας. Παράλληλα ζήτησε από τη Μόσχα «να αποσύρει τα στρατεύματά της» και χαρακτήρισε υπονόμευση των συμφωνιών του Μινσκ, τη διεξαγωγή εκλογών στις περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Τέλος, εξήρε τη συμβολή της Ελλάδας στις συμμαχικές αποστολές στο Κόσοβο, το Αφγανιστάν και τη Μεσόγειο.

υστερογραφα

«Κληρώνει» για το διάδοχο του Αβραμόπουλου

4363E1FA89D9A4B74A6F991E2B8C3BD0.jpg
Οι εξελίξεις στην Κύπρο, ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, που από την 1η Νοεμβρίου αναλαμβάνει το πόστο του στη νέα Κομισιόν υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα είναι τα κύρια θέματα που θα συζητήσουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ειδικά για το θέμα της διαδοχής του Δημήτρη Αβραμόπουλου, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο, αν και η ονοματολογία μέρα με τη μέρα φουντώνει. Αυτό που φαίνεται βέβαιο είναι ότι ο νέος υπουργός Άμυνας, όπως άλλωστε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία ή από την ευρύτερη κεντροδεξιά, με τα ονόματα των πρώην υπουργών Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Κώστα Μαρκόπουλου να ακούγονται έντονα, όπως άλλωστε και αυτό του επίτιμου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Φράγκου Φραγκούλη.
Υπάρχει μάλιστα και το σενάριο που θέλει τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει ο ίδιος την ηγεσία του υπουργείου, αν και θεωρείται μάλλον απίθανο, λόγω του φόρτου εργασίας του Αντώνη Σαμαρά.
Απίθανο φαίνεται και το ενδεχόμενο ενός ευρείας κλίμακας ανασχηματισμού, με αφορμή την αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Άμυνας.
Σε κάθε περίπτωση, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να αναλαμβάνει την ερχόμενη Παρασκευή τα καθήκοντά του στις Βρυξέλλες, η ανακοίνωση της παραίτησής του από το υπουργείο Άμυνας αναμένεται πολύ σύντομα, και κατόπιν θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του.

arouraios.gr

Ο Γιώργος Παπανδρέου λέει «όχι» στη Δημοκρατική Παράταξη και πάει στο Παρίσι για να κάνει διαλέξεις

papandreou-giwrgos-simi-660_1.jpg
Απών από το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο και την Κυριακή στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αφού θα βρίσκεται στο Παρίσι έως τις 4 Νοεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός, προκειμένου να παραδώσει διαλέξεις σε σχολή πολιτικών επιστημών.
Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να πιστεύει πως ο στόχος του διαδόχου του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι η πλήρης «αποπαπανδρεοποίηση» του κόμματος (φέρνει για παράδειγμα, μάλιστα, και τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν για να στελεχώσουν το εγχείρημα) και συνεπώς λαμβάνει εξ αρχής αποστάσεις από τη Δημοκρατική Παράταξη.

arouraios.gr

Συνάντηση του Κώστα Κόλλια με τον Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια για κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Εμφάνιση 301014 synantisi dendias.jpg


Σε ενημερωτική συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια παρέστη, ως μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με θέμα τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Σχετικά με τη συνάντηση ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή  μου για την πρωτοβουλία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Δένδια να μας ενημερώσει σχετικά με το νομοσχέδιο που προετοιμάζεται για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.
Το νομοσχέδιο έρχεται σε συνέχεια των διατάξεων που ψηφίστηκαν την Παρασκευή από τη Βουλή για τη ρύθμιση των οφειλών προς το δημόσιο, αλλά και των ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών. Οι προβλέψεις δεν είναι απλώς γενναίες, αλλά αποτυπώνουν τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους που θεσμοθετείται εδώ και χρόνια.
Η τακτοποίηση των οφειλών αφορά βεβαίως το σύνολο των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, κυρίως όμως θα ανακουφίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν και τη ραχοκοκκαλιά της εθνικής οικονομίας. Πέρα από την προφανή οικονομική ανάσα που θα προσφέρει η τακτοποίηση των οφειλών προς τις τράπεζες, το νομοσχέδιο θα βοηθήσει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες να βρουν τη ρευστότητα που τους χρειάζεται για να επενδύσουν κεφάλαια στη δραστηριότητά τους, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να πάρει έτσι μπροστά ένα από τα παραγωγικότερα κομμάτια της οικονομίας.
Πέρα από τη χρήσιμη ενημέρωση, είχα τη δυνατότητα να καταθέσω προς συζήτηση απόψεις και προτάσεις για τη βελτίωση των ρυθμίσεων. Επεσήμανα στον κ. Υπουργό ότι απαιτείται να υπάρξει ειδική μέριμνα για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους λόγω της ύφεσης, έχοντας όμως στο μεταξύ συσσωρεύσει μεγάλες οφειλές και προς το δημόσιο και προς τον ιδιωτικό τομέα.
Θεωρώ ότι απαιτείται ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε ανθρώπους που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά και τα γραφεία τους, μένοντας ουσιαστικά άνεργοι, χωρίς καμία δυνατότητα υπό τις παρούσες συνθήκες να εργαστούν και να μπορέσουν, όχι μόνο να εξοφλήσουν τα χρέη τους, αλλά ούτε καν να συντηρηθούν. Οι ρυθμίσεις για αυτούς τους συμπολίτες μας δεν είναι μόνο ανθρωπιστικά αναγκαίες, αλλά και οικονομικά χρήσιμες. Η τακτοποίηση των οφειλών τους θα τους καταστήσει εκ νέου ενήμερους και πιστοληπτικά ικανούς, ώστε να επανεκκινήσουν τη δραστηριότητά τους και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα κόκκινα δάνεια αναμένεται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα στη Βουλή. Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στις οποίας τις αρμοδιότητες εμπίπτει το σχέδιο νόμου, θα έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε καλύτερα και να συζητήσουμε τις επιμέρους λεπτομέρειες, αλλά και να καταθέσουμε προτάσεις. Θα επιδιώξω άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Νανόπουλο, προκειμένου να αποκτήσω καλύτερη εικόνα για τα προβλήματα, ώστε μόλις τεθεί το νομοσχέδιο σε συζήτηση να είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε βελτιώσεις και, εφόσον χρειαστεί, εξειδικευμένες προτάσεις για την Κορινθία.»