Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Νίκη της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις! ΒΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΧΑΡΝΑΙΚΟ ... Πήραν "διπλό" τα Χανιά στον Πύργο

Στο Νότιο Ομιλο
 Με νίκη-ανατροπή που δεν περίμενε κανένας φίλος της ΑΕΚ, η Ενωση πέτυχε το 4χ4 στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Αν και βρέθηκε να χάνει από νωρίς από τον Αχαρναϊκό, εντούτοις βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με γκολ του Ντακόλ στο 92' και του Μπρέσεβιτς στο 96' πήρε το τρίποντο.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν απογοητευτικοί, έκαναν πολλά λάθη στον αμυντικό τομέα, αλλά ευτύχησαν στο τέλος να «κλέψουν» τη νίκη μπροστά σε 7.000 και πλέον, οπαδούς της.

Στο +5 ο ΠΑΟΚ, «ατρόμητος» ο ΠΑΟ, «πεντάρα» ο Παναιτωλικός. Όλα μηδέν σε Κομοτηνή και Βόλο

Στο +5 ο ΠΑΟΚ, «ατρόμητος» ο ΠΑΟ, «πεντάρα» ο Παναιτωλικός
 Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ πέρασε και από το Ηράκλειο με νίκη 0 - 2 επί του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και διεύρυνε τη διαφορά του  στους πέντε βαθμούς. από τον  Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε χθες στο 0-0 στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Τα γκολ της -φτωχής σε θέαμα- αναμέτρησης για τον ΠΑΟΚ σημείωσε στο 42' και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κλάους Αθανασιάδης.
Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς (74' Μπογκντάνοφ), Λυκογιάννης, Κοζορώνης, Γκέντσογλου, Γιουσούφ, Χαντί (59' Μπαμ Μπαμ), Χαλκιαδάκης, Παμλίδης (59' Νόσκοβιτς). ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς (33' Σπυρόπουλος), Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Μακ (67' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (84' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.

Άγιος Γεώργιος , Κλένια, Χαλκί και Στιμάγκα "οδηγούν την κούρσα" στη Β΄ Κορινθίας

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs490.ash1/26770_1354336307575_1506452345_30919085_4188659_n.jpg
 3η αγωνιστική στο πρωτάθλημα των δύο ομίλων της Β κατηγορίας Κορινθίας

Στην Β1 Κατηγορία ο Άγιος Γέωργιος επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής με 3 -  2 επί του ΑΣ Λουτρακίου, ενώ ο ΠΑΣ Κλένια επεβλήθηκε σε εκτός 'εδρας αγώνα με 0 - 4 επί του Μαψού. 


3η αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 1 - 2
ΣΟΦΙΚΟ 05 - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ 2 - 0
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΟ ΡΟΜΑ 0 - 1
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ . ΒΡΥΣΗΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ 1 - 1
ΑΟ ΜΑΨΟΥ -ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 0 - 4
 ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 3 - 2

Στη βαθμολογία  
(σε 3 αγώνες)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  9 
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ  9 
 ΣΟΦΙΚΟ '05  7 
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  6 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  6 
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ  6 
 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ  2 
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  1 
Α.Ο. ΡΟΜΑ  1 
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ  1 
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ  0 
 Α.Ο ΜΑΨΟΥ  -2 

 Στη Β2 Κορινθίας ο Απέσσας Χαλκίου επικράτησε μέσα στο Λέχαιο 2 - 5 επί του ΑΟ Λεχαίου ενώ οι Νέοι Στιμάγκας επικράτησαν με 1 - 0 επί του Ασπροκάμπου. Με 0 - 3  πέρασε η Λυκοποριά από την Λαύκα, ενώ ο Παμφενεατικός  επεβλήθηκε με 2 - 0 επι της Προοδευτικής Περιγιαλίου
3η αγωνιστική
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΑΠΕΣΣΑΣ  2 - 5
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ  3 -  6
 ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 1 - 0
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 1 - 0
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 2 - 0
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ -ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 0 - 3

Η βαθμολογία
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ  9
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ  9
.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ  7
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ  6
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 6
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ  4
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ  4
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ  3
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ  1
 ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ  0
 Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ -2
 ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ -2 

Ηρακλής Λεχαίου, Ολυμπιακός Άσσου , Δάφνη Εξαμιλών συγκάτοικοι στο "ρετιρέ " της Α2 Κορινθίας

 Στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Κορινθίας.  Στα Ίσθμια, ο Ισθμιακός επικράτησε με 3 - 1 επί της  Δάφνης Πουλίτσας, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε στα Εξαμίλια η τοπική Δάφνη επί του Πανσολυγειακού και πέρασε στο "ρετιρέ" της βαθμολογίας.
Συγκάτοικοι της ομάδας των Εξαμιλίων , στο βαθμολογικό "ρετιρέ"  ο Ηρακλής Λεχαίου που συνέτριψς με 0 - 9
τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών και ο Ολυμπιακός 'Ασσου που νίκησε με το ευρύ 5 - 0 την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. Σημαντική ίκη με 2 - 0 σημείωσε  ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου επί του Αετού Κρυονερίου, ενώ την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας πέτυχε ο Πανευρωστινιακός που δάμασε με 1 - 4 τα Ταρσινά ΄97.
Στους άλλους αγώνες της ημέρας η Θύελλα Κ. Διμηνιού αναδείχτηκε ισόπαλη 1 - 1 με τον Σαρωνικό Γαλατακίου , ενώ τέλος ο ΑΟ Σολομούεπικράτησε με 1 - 0  της Περαχώρας.


Η 4η αγωνιστική  
 
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 3 - 1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ -ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 3 - 1
  ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ -ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 1 - 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 5 - 0
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 2 - 0
ΤΑΡΣΙΝΑ '97-ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 1 - 4
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 1 - 1
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 0 - 9

H Bαθμολογία
( Σε 4 αγώνες)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ      10 
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ  10 
 ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ    10 
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ       9 
 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                     8 
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ  7 
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ     6 
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ  6
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ              6 
 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                4 
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ  3 
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ      2
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.      2 
 ΤΑΡΣΙΝΑ '97                  1 
 ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.         0 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤ.    -2

Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Δερβένι απόψε από την "ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" στις 19.15 από την ΝΕΡΙΤ

Ένα από τα πλέον πολύνεκρα δυστυχήματα, στην ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων

Η ημέρα κυλούσε ήσυχα στο Δερβένι ενώ οι γονείς ετοίμαζαν τα παιδιά τους καθώς την επόμενη ημέρα (Τρίτη 1 Οκτωβρίου) θα άνοιγαν μετά τις διακοπές του καλοκαιριού τα σχολεία. Τίποτα δεν προμηνούσε αυτό που έγινε..
Η ώρα ήταν 6 και 15 το απόγευμά όταν ξαφνικά μεγάλος κρότος από την σιδηροδρομική γραμμή ακούστηκε .
Άμέσως ειπώθηκε ότι το τραίνο που πέρναγε από την γέφυρα έπεσε στο ποτάμι του Δερβενίου. Όμως τίποτε τέτοιο δεν είχε συμβεί αλλά εκείνη την ώρα συνέβη στο Δερβένι, ένα από τα πλέον πολύνεκρα δυστυχήματα στην ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων.
Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 1968 , δύο αμαξοστοιχίες, ξεκίνησαν από την Κυπαρισσία με μιάμιση ώρα διαφορά η μία αμαξοστοιχία από την άλλη οι οποίες επέστρεφαν με 2.500 ψηφοφόρους έκαστη από την Πελοπόννησο προς την Αθήνα και τον Πειραιά, Η πρώτη ήταν απλή ταχεία και στάθμευε σε όλους τους σταθμούς ενώ η δεύτερη ήταν υπερταχεία και «έπιανε» μόνο στους θεωρητικά μεγάλους σταθμούς.


 Η πρώτη αμαξοστοιχία αφού στάθμευσε στο Σ. Σταθμό του Δερβενίου και πήρε επιβάτες ,ξεκίνησε , αγκομαχώντας πέρασε τη γέφυρα ,όταν ξαφνικά ο συρμός ακινητοποιήθηκε λίγες δεκάδες μέτρα πιο πέρα , μέσα στις ελιές και απάνω σε στροφή καθώς μία γυναίκα αισθανθεί λιποθυμία και τράβηξε τον μοχλό ασφαλείας. Τότε έγινε το κακό , Η άλλη αμαξοστοιχία που πέρασε το σταθμό του Δερβενίου , χωρίς να σταματήσει , έφτασε την προπορευόμενη και ,,, συγκρούσθηκαν σφοδρά, με αποτέλεσμα το θάνατο 34 επιβατών και τον τραυματισμό άλλων 135.
 Επακολούθησε πανικός όμως χάρις την αυτοθυσία κατοίκων της περιοχής σώθηκαν αρκετοί...



Στο σημείο υπάρχει προσκυνητάρι

Το Σιδηροδρομικό δυστιχημα στο Δερβένι και «Η ιστορία του τρένου» στη «Μηχανή του Χρόνου» απόψε στις 19.15 από την ΝΕΡΙΤ

«Η ιστορία του τρένου» στη «Μηχανή του Χρόνου» την Κυριακή  2/11, 19.15
με τον Χρίστο Βασιλόπουλο
Στην  εκπομπή αυτή θα παρακολουθήσουμε την «Ιστορία του τρένου» μέσα από πλούσιο οπτικό υλικό και ντοκουμέντα και θα ανακαλύψουμε τους  σημαντικότερους σταθμούς  και διαδρομές του από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη μέχρι την πλήρη ανάπτυξή του.
Το τρένο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία. Έφερε την ενιαία ώρα, πέρασε τον κόσμο στη βιομηχανική εποχή και συνέδεσε με τον πολιτισμό κοινωνίες που, πριν από την έλευσή, του ζούσαν σε πρωτόγονες συνθήκες.
Στην Ελλάδα ο σιδηρόδρομος κατασκευάστηκε μετ’ εμποδίων, αλλά ολοκληρώθηκε νωρίς, για τα δεδομένα ενός νέου κράτους, που έβγαινε από το μεσαίωνα της οθωμανικής υποδούλωσης. Στυλοβάτης της ανάπτυξής του ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος επέβαλλε το όραμά του ύστερα από σκληρές κόντρες με τους πολιτικούς του αντιπάλους, μεταξύ άλλων, και για το πλάτος των γραμμών του νέου δικτύου.  Η επιμονή του χάρισε στον ίδιο το προσωνύμιο «σιδερένιος» και στην Ελλάδα ένα «όχημα» για να προλάβει το σύγχρονο δυτικό κόσμο.
Η εκπομπή, με τη συνδρομή ανθρώπων που γνωρίζουν σε βάθος τον ελληνικό σιδηρόδρομο,  διατρέχει τα σημαντικότερα γεγονότα της πορείας του τρένου: τις πρώτες γραμμές του δικτύου, τις εμβληματικές διαδρομές του, τις κοσμογονικές αλλαγές που έφερε στην καθημερινή ζωή, το ρόλο του στους νικηφόρους πολέμους της χώρας και στην κατοχή.
Αξιοποιεί σπάνιο αρχειακό υλικό -τηλεγραφήματα των σιδηροδρομικών υπηρεσιών που φέρνουν στο φως γνωστά και άγνωστα συμβάντα της κατοχικής περιόδου- και αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο του τρένου και των ανθρώπων του στην ελληνική αντίσταση.
Επιπλέον, ανατρέχει στους αγώνες των σιδηροδρομικών για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, στα τρένα των μεταναστών, αλλά και σε ανθρώπινα δράματα που παίχτηκαν με επίκεντρο κάποιο συρμό ή σταθμό.

Η Μανωλάδα μονη πρώτη - Εκπληξη στο Άργος - Πανελευσινιακός και Αιολικός πέρασαν από Καλαμάτα και Τρίπολη , Το Λουτράκι νίκησε στο τέλος

Δόξα Μανωλάδας: Κρίνεται το μέλλον της στη συνέλευση  | onsports.gr
 Αιολικός, Δόξα Νέας Μανωλάδας (φωτο) και Πανελευσινιακός ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της 5ης αγωνιστικής, στον 3ο όμιλο της Γ. Εθνικής. Σπουδαία νίκη για το Λουτράκι στη λήξη, έκπληξη στο Άργος
Με ένα γκολ του Νικολόπουλου στο 59΄ η Δόξα Νέας Μανολάδας νίκησε με 1 - 0 τον Βύζαντα Μεγάρων και παρέμεινε μόνη επικεφαλής στο βαθμολογικό πίνακα του ομίλου , καθώς ο Παναργειακός έχασε βαθμούς στην έδρα του, στο τοπικό ντέρμπι μέ τον Ερμή Κιβερίου. Η ομάδα του Κιβερίου κόντεψε να κάνει την έκπληξη , καθώς προηγήθηκε στο σκορ στο 33΄ με τον Ζίου και ισοφάρισε στο τελικό 1 - 1 στο 53΄ ο Αγγελόπουλος γιά τον Παναργειακό.
Με γκολ του Κουσκουνά ο Πανελευσινιακός στο 26΄ επικράτησε 0 - 1 στην Καλαμάτα της τοπικής ομάδας και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας
Επιβλητική νίκη πανηγύρισε στην Τρίπολη ο Αιολικός, καθώς επικράτησε 4-1 του Παναρκαδικού.
Οι νησιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 3’ ο Ζαγοριανός έκανε με πλασέ το 0-1. Οι Τριπολιτσιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά στο 25’ ο Μιχαλάκης με πλασέ έγραψε το 0-2. Στο 31’ ο Παναρκαδικός έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά η προβολή του Παπαζούδη σταμάτησε στο δοκάρι. Δοκάρι είχε και ο Αιολικός στο 35’ με τον Μιχαλάκη.
Η πίεση του Αιολικού συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 57’ ο Ζαγοριανός πέτυχε το 0-3. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 60’ με κεφαλιά του Νάνου σε 1-3, αλλά στο 83’ ο Σαμπάνης διαμόρφωσε το τελικό 1-4 για τους νησιώτες.
Στο Λουτράκι ο ΑΟΛ πήρε την νίκη με 1 - 0 επί του  Μανδραϊκού με το ύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σιώκου στο 87', ενώ η Αχαϊκή έμεινε στο 1 -  1 με τον ΠΑΟ Βάρδας. Η ομάδα της Βάρδας πήρε προβαδισμά στο 12΄με τον Σαραντόπουλο , ενώ η Αχαϊκή ισοφάρισε στο 68΄με πέναλτι του Αποσκίτη.
Τέλος ο Αστέρας Μαγούλας έχασε στην έδρα του με 1 - 2 από τον Ζακυνθιακό.Τα τέρματα της νίκης των νησιωτών σημείωσε ο Καραμαλίκης  στο 56΄ και στο 79΄, ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε στην εκπνοή του αγώνα ο Τσούπρος.

Τα αποτελέσματα :
Αχαϊκή – ΠΑΟ Βάρδας 1-1 
ΑΟ Λουτράκι – Μανδραϊκός 1-0
Καλαμάτα - Πανελευσινιακός 0-1
Παναρκαδικός – Αιολικός 1-4
Παναργειακός – Ερμής Κιβερίου 1-1
Αστέρας Μαγούλας – Ζακυνθιακός 1-2 (90' Τσούπρος - 56', 79' Καραμαλίκης)
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Βύζας Μεγάρων 1-0


Η Βαθμολογία
1 Δόξα Νέας Μανωλάδας      5   6 - 0    13
2 Πανελευσινιακός                5   7 - 3    12
3 Παναργειακός                     5  10 - 2   11
4 Αιολικός                             4    9 - 2    10
5 ΑΟ Λουτράκι                     4    3 - 0     8
6 ΠΑΟ Βάρδας                     5    8 - 6     8
7 Καλαμάτα                          5    4 - 3     8
8 Αχαϊκή                               5    5 - 7     6
9 Ζακυνθιακός                      5   6 - 8     5
10 Αστέρας Μαγούλας        5    4 - 6     5 
11 Ερμής Κιβερίου              5    2 - 4     3
12 Μανδραϊκός                   4     0 - 3    1
13 Βύζας Μεγάρων             5     2 - 8    1
14 Παναρκαδικός                4    2 - 11    1
15 ΑΟ Κύμης                      4    1 - 6     -1

Επόμενη αγωνιστική (09-11-2014 15:00)  
Πανελευσινιακός - Παναργειακός
ΠΑΟ Βάρδας - Μαύρη Θύελλα
ΑΟ Λουτράκι - Αχαϊκή
Ερμής Κιβερίου - Αστέρας Μαγούλας
Αιολικός - ΑΟ Κύμης (ο ΑΟ Κύμης έχει αποχωρήσει)
Μανδραϊκός - Παναρκαδικός

Ο Αστέρας Δερβενίου είχε "ΑΣΤΡΟ" και στο Κιάτο. Νίκησε 2 - 1 και τον Πέλοπα

Ilysz3sl 
Με δύο πανέμορφα τέρματα, ένα σε κάθε ημίχρονο, ο Αστέρας Δερβενίου νίκησε μέσα στο Κιάτο τον τοπικό Πέλοπα με σκορ 2 – 1. Με τη νίκη αυτή ο Αστέρας, για άλλη μία αγωνιστική, διατηρήθηκε απόλυτος κυρίαρχος στην κορυφή της βαθμολογίας.
NxuppstyΤο τελικό σκορ μάλλον αδικεί τον Αστέρα, γιατί στάθηκε εξαιρετικά στο γήπεδο (τον βοήθησε σε αυτό και η διακύμανση του σκορ μιας και βρέθηκε γρήγορα μπροστά στο σκορ και πέτυχε το 2 – 0 στις αρχές του β’ μέρους) και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες, όταν ο Πέλοπας φορτσάρισε για να ισοφαρίσει προς το τέλος του αγώνα. Εκεί μάλιστα προς το τέλος του αγώνα, έχασε με τον νεαρό Πρίφτη δύο τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο τέρμα. 
Ο Πέλοπας, με το κράμα παλιών και νεαρών παικτών που διαθέτει, αναμενόταν καλύτερος ή μάλλον ο Αστέρας δεν τον άφησε να φανεί στο γήπεδο, κυριαρχώντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο Βενιζέλος... αναπολεί Καραμανλή και Ανδρέα

Evangelos-Venizelos-PASOK

Με άρθρο του στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρεται στην αναγκαιότητα εθνικής συναίνεσης, καθώς και στην κρισιμότητα των διεθνών εξελίξεων για την Ελλάδα.
Ακολουθεί το άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου στην “Καθημερινή της Κυριακής”:
Ποτέ άλλοτε τα τελευταία εξήντα χρόνια -από τα τέλος του Εμφυλίου- η χώρα μας δεν είχε βρεθεί σε μια συρροή προκλήσεων και προβλημάτων συγκρίσιμη με αυτή των τελευταίων πέντε ετών.
Η ελληνική κρίση που έθιξε την οικονομική υπόσταση της χώρας -δηλαδή μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους της εθνικής ισχύος- συνέπεσε:

«Ο Σουμάχερ βυθισμένος στη ζώνη του λυκόφωτος»

sumi1

Η βίλα του στη Γενεύη έχει μετατραπεί σε κλινική. Η σύζυγός του, Κορίνα, δεν χάνει στιγμή την ελπίδα της, όμως, πολλοί προειδοποιούν ότι το αστέρι της Φόρμουλα 1 δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος άνθρωπος – Πώς είναι πλέον η καθημερινότητα του «Σούμι»

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Ηθικός αυτουργός η Κυβέρνηση για την αυτοκτονία του απολυμένου σχολικού φύλακα στην Πάτρα

Tη βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για την αυτοκτονία του απολυμένου Σχολικού Φύλακα στην περιοχή της Αγυιάς Πάτρας, όπως και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του αυτόχειρα, εκφράζει η ΠΟΕ- ΟΤΑ ...

Πρωτοφανή υψηλά ποσοστά υπέρ των πρόωρων εκλογών

kalpes-psifodeltia

Η δημοσκόπηση της εταιρείας “Metrisi” για τον “Ελεύθερο Τύπο” της Κυριακής, καταγράφει, όπως είχαν κάνει και άλλες στο παρελθόν, ένα πρωτοφανές υψηλό ποσοστό 40%, που επιθυμεί πρόωρες εκλογές.
Η… πολιτική μυωπία των κομματικών επιτελείων βεβαίως, δεν τους επιτρέπει να διαβάσουν σωστά ένα τέτοιο εύρημα, ούτε να προχωρούν στις στοιχειώδεις συγκρίσεις με την ιστορική εμπειρία. Και έτσι, βυθίζονται στη μακαριότητά τους, που τελικά τους παγιδεύει.
Στη δημοσκόπηση, το 52% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών. Ελάχιστοι ωστόσο συνειδητοποιούν ότι ιστορικά στην Ελλάδα, και σίγουρα μετά το 1993, και την άνθιση της δημοσκοπικής ανάλυσης, ποτέ η πλειοψηφία των πολιτών δεν επιθυμούσε πρόωρες εκλογές, ακόμη και όταν… αντιπαθούσε την κυβέρνηση.

Σαμαράς: Αφήνουμε πίσω το χθες

Antonis-Samaras-E.U

Με άρθρο του στην εφημερίδα “Κεφάλαιο”, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται στην προετοιμασία της εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο, και στις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει στον τομέα της οικονομίας.
Αναλυτικά, το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:

“Με δύσκολες αποφάσεις και βαριές θυσίες από όλους τους Έλληνες, η Πατρίδα μας αρχίζει πια να στέκεται στα πόδια της. Βρισκόμαστε τώρα στην πιο ευαίσθητη στιγμή, στην πιο κρίσιμη καμπή της εθνικής προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.
Το πιο σημαντικό: Με σίγουρα βήματα αφήνουμε πίσω το χτες και ανοίγουμε νέα σελίδα προοπτικής και ελπίδας. Για όλους…

Η Κανέλλη... κρέμασε στα μανταλάκια τον Σταύρο Θεοδωράκη

Liana-Kanelli-large

Την πολιτική κενότητα του Ποταμιού, και την… ευλυγισία του Σταύρου Θεοδωράκη, που χωρίς ξεκάθαρες θέσεις εμφανίζεται να βρίσκεται… ταυτόχρονα κοντά στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει η Λιάνα Κανέλλη, με τον πάντα εύστοχο τρόπο της.
Η βουλευτής του ΚΚΕ παραχωρεί συνέντευξη στη “Real News”, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Σταύρο Θεοδωράκη:
“Ήξερε ο Σταύρος όταν διάλεγε όνομα, και όταν τον διάλεγαν για μέντορα τόσοι και τόσο διαφορετικοί αστοί που έτρωγαν στο εστιατόριό του “εσπερινά”, ήτοι κόλλυβα ως επιδόρπιο και το έβρισκαν και ευφάνταστο και αστικοριζοσπαστικόν. Το τραγούδι τον δικαιώνει.
“Πως τον λεν τον ποταμό, Ιλισσόοοο…”, αρχίζει. Και τελειώνει “… όπως καθένας γνωρίζει πως ο Τέλης (Σταύρος εκτός άσματος) πολύ συνηθίζει, κάθε βράδυ κορίτσι (σύμμαχο κόμμα) να αλλάζει, δεν με νοιάζει, δεν με νοιάαααζει”.

ysterografa.gr

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 3,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αντώνη Σαμαρά να διατηρεί προβάδισμα στην πρωθυπουργική καταλληλότητα.

kalpi

Προβάδισμα 3,1% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας “Metrisi” για τον “Ελεύθερο Τύπο” της Κυριακής, με τον Αντώνη Σαμαρά να διατηρεί προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργική καταλληλότητα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 27,2%
Νέα Δημοκρατία 24,1%
Χρυσή Αυγή 6,4%
Ποτάμι 5,5%
ΚΚΕ 5,4%
ΠΑΣΟΚ 5,3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,3%
Μεταρρυθμιστές 2,2%
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 1,2%
ΔΗΜΑΡ 0,9%.
Στην πρωθυπουργική καταλληλότητα, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 39,9%, έναντι 33,2% του Αλέξη Τσίπρα.
Το 39,8% των πολιτών τάσσεται υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ένα ποσοστό εξαιρετικά υψηλό, καθώς παραδοσιακά οι πολίτες δεν εκφράζονται στις δημοσκοπήσεις υπέρ του πρόωρου τερματισμού του βίου μιας κυβέρνησης, ακόμη κι όταν η κυβέρνηση αυτή έχει χάσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Οριστικά νέες εκλογές στους δήμους Καισαριανής, Μάνδρας – Ειδυλλίας, και Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Την επανάληψη της ψηφοφορίας στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων τριών δήμων, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους δήμους Καισαριανής, Μάνδρας – Ειδυλλίας, και Τροιζηνίας – Μεθάνων.
Αναλυτικότερα, στην Καισαριανή θα επαναληφθεί η εκλογική αναμέτρηση, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων των συνδυασμών «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» (ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Κοντόσταυλος) και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» (ΚΚΕ, Ηλ.Σταμέλος), κατόπιν της αριθμ. 15/2014 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε επίσης την επανάληψη της ψηφοφορίας στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων των Δήμων Τροιζηνίας – Μεθάνων και Μάνδρας – Ειδυλλίας, κατόπιν της αριθμ. Ε3298/2014 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά και της αριθμ. 9/2014 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, για την ανάδειξη δημοτικών αρχών για τον υπολειπόμενο χρόνο της δημοτικής περιόδου την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 μεταξύ των ίδιων υποψηφίων που ανακηρύχθηκαν νόμιμα με την με αριθμ. 2211/2014 και την διορθωτική αυτής με αριθμ. 2371/2014 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά για το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και με την με αριθμ. 474/2014 καθώς και τις διορθωτικές – συμπληρωματικές 488/2014, 576/2014 και 582/2014 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.
Τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014.
Πρέπει οπωσδήποτε να σημειωθεί ότι οι ψηφοφορίες θα διενεργηθούν με τους εκλογικούς καταλόγους που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχική ψηφοφορία.

aftodioikisi.gr

Το Westeros, ακριβώς όπως το φαντάστηκε ο George R.R. Martin! (photos)

5

Ο συγγραφέας του Game of Thrones, George R.R. Martin στο νέο του βιβλίο, “The World of Ice & Fire” παρουσιάζει με ακρίβεια την ιστορία του Westeros και παράλληλα παρουσιάζει το μέρος ακριβώς όπως το οραματίστηκε.
Ο εκκεντρικός συγγραφέας τονίζει πως τόσο στην τηλεοπτική σειρά, όπως και σε άλλες εκδόσεις, οι περιοχές του Westeros έχουν αποτυπωθεί με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά δεν μοιάζουν ακριβώς με αυτό που ο ίδιος περιγράφει στα βιβλία.
Για το λόγο αυτό, στην έκδοση του νέου βιβλίου συνεργάστηκε στενά με τους καλλιτέχνες και προσέγγισε σχεδόν με ακρίβεια όσα έχει στο μυαλό του.
Τα λόγια είναι περιττά. Ας μιλήσουν οι εικόνες…

Ο Σαμαράς και η… μισή Βουλή στον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ!

neas-ionias-147

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πολλοί υπουργοί και βουλευτές, ο εκδότης του “Βήματος” Σταύρος Ψυχάρης και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου ήταν μεταξύ εκείνων που τίμησαν με την παρουσία τους τον νέο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.
Ο νέος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ήταν ο στενότερος συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ως Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, και απολαμβάνει μεγάλης εκτίμησης σε εκκλησιαστικούς και πολιτικούς κύκλους.
Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και το ρεπορτάζ του εκκλησιαστικού site www.romfea.gr,  από την πλευρά των Ιεραρχών βρέθηκαν σήμερα στη Νέα Ιωνία ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ηττημένος της αρχιεπισκοπικής εκλογής από τον κ. Ιερώνυμο, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, που δεν συνηθίζει να παρίσταται σε τέτοιες περιστάσεις, αλλά τίμησε έτσι τον κ. Γαβριήλ, ο εκδότης του “Βήματος” Σταύρος Ψυχάρης, άλλοτε πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, και ο γιος του, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, οι υπουργοί Χαράλαμπος Αθανασίου, Νίκος Δένδιας, Αργύρης Ντινόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Δημήτρης Σταμάτης, καθώς και η Ντόρα Μπακογιάννη.
Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία και της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδου, η οποία είναι δημοσιογραφικό “παιδί” του ΔΟΛ, καθώς είχε για πολλά χρόνια την ευθύνη του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ.

ysterografa.gr

Πρόωρες εκλογές στις 22 Μαρτίου

kalpes-proores-ekloges

Πριν από σχεδόν δυο μήνες, τα “Υστερόγραφα” αποκάλυψαν πρώτα ότι η Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να συγκροτήσει πλειοψηφία 180 βουλευτών, για να εκλέξει τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Σήμερα, δυο μήνες μετά, η μεγαλύτερη και εγκυρότερη κυριακάτικη εφημερίδα, το “Πρώτο Θέμα”, δημοσιεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η Κυριακή 22 Μαρτίου είναι η ημερομηνία την οποία προκρίνει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, στον απόηχο της αδυναμίας συγκρότησης προεδρικής πλειοψηφίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το “Πρώτο Θέμα” έχει παραδοσιακά έγκυρη πληροφόρηση για τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, και αυτή τη φορά… κοκκινίζει την ημερομηνία της 22ας Μαρτίου 2015 για τις πρόωρες εκλογές, υποστηρίζοντας ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει τους 180 βουλευτές για να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές, μοιάζει με το κυνήγι του… τζόκερ.

Πρόταση – βόμβα του Σάλλα για τον ΕΝΦΙΑ

sallas

Σε μια ριζοσπαστική πρόταση προχώρησε ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Real news. Συγκεκριμένα πρότεινε να παρασχεθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων να συμψηφίζουν τον ΕΝΦΙΑ ή μέρος του, με τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων.
Αυτή η κίνηση πιστεύει ο κ. Σάλλας ότι θα οδηγήσει στην επανεκκίνηση της αγοράς των ακινήτων.
Επίσης ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».
Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, είπε ότι «ανοίγει ο δρόμος, αλλά δεν πρέπει να κινηθούμε νευρικά. Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι αυτοσκοπός».

υστερογραφα

ΕΡΧΟΝΤΑΙ… Είμαστε δυστυχώς σε πόλεμο.

Βλάσης ΤσιώτοςΑγαπητοί μου φίλοι έχουμε πρόβλημα! Το Ξυλόκαστρο που όλοι αγαπάμε δέχεται απρόκλητη επίθεση. Είμαστε δυστυχώς σε πόλεμο. Απέναντι μας αυτοί, οι οποίοι αφού για χρόνια δεν έκαναν τίποτα για το ζήτημα των απορριμμάτων, τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν την λύση που θα τους αποφέρει ψήφους και αναγνώριση στις περιοχές τους. Τον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης!

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ

Ο Πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στους στρατιωτικούς είχε πει ο Γάλλος Πρωθυπουργός Κλεμανσώ. Ο Πόλεμος είναι επίσης πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στους πολιτικούς που δεν γνωρίζουν τι είναι Πόλεμος, μπορεί να αντιτείνει κάποιος που έχει βρεθεί στα πεδία των μαχών και έχει αντικρίσει έναν ήρωα να κείτεται νεκρός, έναν ακρωτηριασμένο ανάπηρο να απορεί.

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά χαλαρές θυμικές αποτυπώσεις μίας ανώνυμης κοινωνίας. Είναι πράγματι περίεργο η δυσανάλογη επικοινωνιακή σημασία που αποδίδεται σε αυτές ως προς ένα μελλοντικό εκλογικό αποτέλεσμα και η χειραγώγηση τελικά της πολιτικής πραγματικότητας από ένα reality απόψεων.

ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΒΟΥΖΑ – ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ 15 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ



Όταν το Μάρτη του 2014 αποφασίζαμε ν’ αγοράσουμε διαμέρισμα στο Ξυλόκαστρο, ως Διπλ. Μηχανικοί είχαμε ερευνήσει πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων, εκ των πλέον σοβαρών, της ύπαρξης βιολογικού καθαρισμού και ΧΥΤΑ.
Στις αρχές του καλοκαιριού, αφού δεν υπήρχε πρόβλημα, εγκατασταθήκαμε στο Ξυλόκαστρο. Διαπιστώσαμε τότε, ότι όλες οι προσπάθειες ορισμένων «παραγόντων» και πολιτικών άλλων περιοχών να μεταφέρουν τα σκουπίδια της Ερμιονίδος και της  Τρίπολης, είχαν αποτύχει.
Στο τέλος του καλοκαιριού δυστυχώς  εμφανίζονται στον αέρα ορισμένες επιβλαβείς και υποκριτικές φωνές. Στις 4 Οκτώβρη όμως, με τη μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία του Ξυλοκάστρου, οι πολίτες της περιοχής δίνουν την απάντηση τους και ο κίνδυνος φαίνεται ν’ απομακρύνεται.
Σήμερα, παρακολουθούμε ένα  νέο σενάριο, με την εμφάνιση οβιδιακών μεταμορφώσεων. Κάποιοι δηλ. προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα κλίμα μερικής αποδοχής απορριμμάτων από τις περιοχές του Βέλου και της Βόχας. Όχι βέβαια των υπερβολικών σκουπιδιών της Ερμιονίδος και της Τρίπολης των 150.000 τόνων, αλλά εκείνων του Βέλου και της Βόχας των 30.000, με την αιτιολογία ότι χωράει ο ΧΥΤΑ του Ξυλοκάστρου το 1/5 που ήθελαν αρχικά. Εξάλλου είναι και γείτονές μας.
Επειδή όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, θα θέλαμε να υποβάλλουμε ορισμένα ερωτήματα για τα οποία περιμένουμε απάντηση: