Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Όλοι το Σαββατο στο πλευρό του Αστέρα Δερβενίου


Ο Αστέρας Δερβενίου υποδέχεται τον Α.Ο. Σπαθοβουνίου το Σάββατο με στόχο να διατηρηθεί στη κορυφή της βαθμολογίας
Σας καλούμε όλους δίπλα μας στο γήπεδο Δερβενίου "Κώστας Βυζάς".

«Αστέρας» μόνο για ένα ημίχρονο , ηττήθηκε από την Τότεναμ, αλλά ακόμη ελπίζει...

 

Έχασε αλλά δεν... χάθηκε ο Αστέρας Τρίπολης,… κοίταξε στα μάτια την Τότεναμ. Το έκανε, όμως, μόνο για ένα ημίχρονο, το δεύτερο, και το πλήρωσε, αφού ηττήθηκε με 2-1 από τους Λονδρέζους. «Κέρδισε», όμως, το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου για την προσπάθεια και τις πέντε κλασικές χαμένες ευκαιρίες του β' ημιχρόνου, που μετουσιώθηκαν σε γκολ στο 90' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι – το κέρδισε ο ίδιος, όπως και την αποβολή του Φάτσιο - του Μπαράλες. 
Και αν στο 92' η κεφαλιά του Μπαντιμπανγκά, που έφυγε μόλις πάνω από το δοκάρι, έβρισε δίχτυα τώρα θα... μιλούσαμε τελείως διαφορετικά.
Συνοψίζοντας, αυτό που «πλήρωσε» απόψε στο (σχεδόν) κατάμεστο «Θ. Κολοκοτρώνης» η ομάδα της Αρκαδίας, ήταν 1) το ότι… πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το πρώτο ημίχρονο, όπου και οι Λονδρέζοι πήραν το προβάδισμα δύο τερμάτων, και 2) το ότι στο δεύτερο μέρος, οπότε και ήταν… Αστέρας δεν αξιοποίησε καμία εκ των πέντε κλασικών ευκαιριών που έκανε για να μπει νωρίτερα από το 90' στο «κόλπο».
Πλέον τα πράγματα για το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη, των τεσσάρων βαθμών στον όμιλο, έγιναν εξαιρετικά δύσκολα για την υπόθεση πρόκριση (που ούτως ή άλλως αποτελεί στόχο – υπέρβαση), αφού νίκησε και η Μπεσίκτας την Παρτίζαν, φτάνοντας μαζί με την Τότεναμ στους 8 βαθμούς.

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα του αγώνα, όπως αναφέραμε ο Αστέρας πλήρωσε στο α' ημίχρονο την… έλλειψη διάθεσης για δημιουργία. Οι Αρκάδες περιορίστηκαν σε άμυνα στο δικό τους μισό του γηπέδου και έστω και αν δεν είχαν απειληθεί ουσιαστικά μέχρι το 37', οπότε και ο Τάουνσεντ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στη γραμμή του άουτ και εντός μεγάλης περιοχής από το Σανκαρέ, δεν δικαιούνταν κάτι περισσότερο στο ματς.
Η αμυντική τακτική του Αστέρα πήγε… περίπατο από την απερίσκεπτη ενέργεια (τάκλιν) του Σενεγαλάζου στόπερ, που έδωσε την ευκαιρία στους Λονδρέζους να λύσουν κατ' αυτόν τον τρόπο το… γόρδιο δεσμό που είχε στηθεί.
Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και πάλι ο Τάουνσεντ, με νέα ενέργειά του από τα αριστερά να βγάλει στο 42' τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής για τον Κέιν, που σχεδόν αφύλακτος νίκησε τον Κοσίτσκι για το 2-0 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η μετατόπιση του Άγγλου από τα δεξιά στα αριστερά ήταν το σημείο κλειδί στο α' ημίχρονο.


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως, ο Αστέρας έκανε ότι ακριβώς θα έπρεπε και στο πρώτο. Πίεσε ψηλά και έβγαλε επιθετική διάθεση, έχοντας μόλις στα 32'' τεράστια ευκαιρία με τον Τσοκάνη να φεύγει στην αντεπίθεση να πλασάρει τον Φορμ, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ. Στο 53' και στο 54' ο Πάρα σούταρε από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, τη μία άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φορμ και τη δεύτερη πάνω από τα δοκάρια.
Στο 65' ο Μάσα σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, ενώ στο 84' ο Ζησόπουλος έπιασε έναν... κεραυνό από κοντά με τον Φορμ, ν' αποκρούει ενστικτωδώς με το ένα χέρι.
Καμία από τις προαναφερόμενες ευκαιρίες δεν κατέληξε σε γκολ, αλλά στο 89' ήρθε ο Μπαράλες να κερδίσει ένα (ανύπαρκτο είναι η αλήθεια) πέναλτι και να μειώσει στο 90 σε 1-2 κερδίζοντας και την αποβολή του Φάτσιο.
Αν, μάλιστα, η πολύ όμορφη κεφαλιά του Μπαντιμπανγκά στο 92' είχε ευτυχή κατάληξη (πέρασε μόλις άουτ) τώρα θα… μιλούσαμε για μία «επική» ισοπαλία.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ουσέρο, Μουνάφο (81' Γιαννιώτας), Τσοκάνης (60' Μπαντιμπανγκά), Μάσα, Ρόλε, Πάρα (84' Μπαράλες)
ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Φορμ, Βερτόνγκεν, Ντάιερ, Φάτσιο, Ντέιβις, Λαμέλα (46' Σολδάδο), Τάουνσεντ, Ντεμπελέ, Έρικσεν (63' Μέισον), Σταμπουλί, Κέιν (77' Παουλίνιο).

«Αντίο» Ευρώπη για Πάο , έχασε στη Λεοφωρο 2 - 3 από την Αϊντχόφεν


 
Ο Παναθηναϊκός πάλεψε κόντρα στην Αϊντχόφεν, όμως προδόθηκε από τα λάθη του στην άμυνα, γνώρισε την ήττα με 2-3 στην κατάμεστη Λεωφόρο κι αποχαιρέτησε την Ευρώπη μετά από 4 στροφές στον 5ο Ομιλο του Europa League.

Οι «πράσινοι» αν και προηγήθηκαν δυο φορές, προδόθηκαν από την άμυνά τους, που έμπαζε, κυρίως από δεξιά (σ.σ.: από εκεί ήρθαν και τα τρία γκολ) κι αποχαιρετούν την διοργάνωση με τα δυο επόμενα ματς με Ντινάμο Μόσχας, Εστορίλ αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα...
Ο Ατζαγκούν έκανε το 1-0 στο 11', ο Ντεπάι ισοφάρισε στο 27', ο Πέτριτς έστειλε με γκολάρα την ομάδα του μπροστά στα αποδυτήρια (42'), όμως η PSV βρήκε χώρους και με Ντε Γιονγκ (65'), Βαϊνάλντουμ (78') πήρε τη νίκη κι απέκτησε σαφές προβάδισμα πρόκρισης...
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και πίεζε τους Ολλανδούς σε όλο το γήπεδο με σκοπό να μην τους αφήσει να κάνουν παιχνίδι.
Η πίεση απέφερε καρπούς στο 11' σε μια φάση που οι «πράσινοι» έπιασαν την PSV στον ύπνο. Από πλάγιο που εκτελέστηκε από δεξιά, ο Ζέκα έγινε κάτοχος της μπάλας, σέντραρε παράλληλα στο ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα πέρασε τόσο από τον Ζοετ, όσο κι από τα στόπερ που ολιγώρησαν κι έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Ατζαγκούν, ο οποίος με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ!
Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» έκατσαν πίσω και περίμεναν τους Ολλανδούς, οι οποίοι προειδοποίησαν πριν το γκολ του Ατζαγκούν με τον Ντεπάι (10') με τον Στιλ να τον νικάει στο τετ α τετ. Ο άξονας έμπαζε, με αποτέλεσμα να βγει ο Λαγός πριν το ημίχρονο (σ.σ.: στο 44') και να ακούσει τα εξ αμάξης από τον Αναστασίου, όμως το κακό είχε γίνει ήδη.
Στο 27' βγήκε άλλη μια μπαλιά από τον άξονα προς τα δεξιά, εκεί που ολιγώρησε όπως και στη φάση του 10' ο Τριανταφυλλόπουλος κι ο Ντεπάι έφερε το ματς στα ίσα...
Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και τελικά δικαιώθηκαν, τρία λεπτά πριν βγει το ημίχρονο.
Από 40άρα μπαλιά από την άμυνα, ο Καρέλης έβγαλε ασίστ στον Πέτριτς, ο οποίος με βολέ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Ζοέτ και με γκολάρα έδωσε και πάλι προβάδισμα στους «πράσινους», που πήγαν με το 2-1 στα αποδυτήρια.
Ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στους Ολλανδούς κι έψαχνε την κόντρα για να χτυπήσει, όμως έγινε ακριβώς το αντίθετο, καθώς έφαγε γκολ στην κόντρα. Και πάλι «τρύπα» από δεξιά, με τον Βίλεμς να βγάζει την παράλληλη μπαλιά και τον Ντε Γιονγκ να πλασάρει σωστά τον Στιλ για το 2-2 στο 65', με τον άσο της PSV να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ...
Ένα λεπτό νωρίτερα, είχε μπει ο Μάρκους Μπεργκ αντί του Μλάντεν Πέτριτς μέσα σε αποθέωση...
Οι «πράσινοι» παρόλα αυτά δεν το έβαλαν κάτω κι έβγαλαν δυο μεγάλες ευκαιρίες. Μία με τον Ατζαγκούν να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον αντίπαλο κίπερ που έκανε τεράστια απόκρουση στο 67', ενώ στο 73' ο Μιριν παραλίγο να βάλει αυτογκόλ με προβολή σε συρτή σέντρα του Νάνο!
Οι Ολλανδοί πίεσαν και είχαν κι αυτοί τις φάσεις τους με τον Σίλντενφελντ να διώχνει πάνω στη γραμμή, όμως στο 78' η άμυνα του Παναθηναϊκού προδόθηκε ξανά... Ο Βίλεμς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Βαϊνάλντουμ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πρόλαβε τον Δώνη και με ωραία κεφαλιά έκανε το 2-3 στο 78'...
Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα και παράλληλα τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (44' Δώνης), Ζέκα, Ατζαγκούν (72' Μπούι), Πράνιτς, Πέτριτς (64' Μπεργκ), Καρέλης
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζοετ, Βίλεμς (90+2' Χέντριξ), Ρέκικ, Μιρίν, Αρίας, Γκουαρδάδο, Μάχερ, Βαϊνάλντουμ, Ντεπάι, Νάρσινγκ (90+7' Ζόζεφσον), Ντε Γιονγκ

Δύο οι υπερτυχεροί στην κλήρωση του τζόκερ - Στην Κόρινθο το ένα χρυσό δελτίο

tzoker
 Δύο υπερτυχεροί προέκυψαν από την κλήρωση του τζόκερ που κερδίζουν από 9.199.462,00 ευρώ.
Οι τυχεροί αριθμοί είναι 9, 14, 20, 24, 30 και τζόκερ το 16.

 Τα χρυσά δελτία παίχτηκαν στους Γαλατάδες Πέλλας και στην Κόρινθο.
Το πρακτορείο στην Κόρινθο (Συνοικισμό Κορίνθου) ανήκει στον Κώστα Μπαμπεδάκη και λειτουργεί από το 1968, ενώ το πρακτορείο στην Πέλλα ανήκει στον Παραολυμπιονίκη Αναστάσιο Τσίου και την αδελφή του.
Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία των δύο υπερτυχερών, ωστόσο σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων πρακτορείων τα «χρυσά» δελτία ήταν αξίας περίπου 11 ευρώ.
 Στη δεύτερη κατηγορία, το συνολικό ποσό που διανεμήθηκε έφθασε τα 1,74 εκατομμύρια ευρώ. Βρέθηκαν συνολικά 27 πεντάρια τα οποία δίνουν στους κατόχους τους από 64,456 ευρώ.

Σαμαράς: Προκαλεί η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ ( VIDEO)

samaraskipros

Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα αλλά και προς όσους ζητούν την άμεση επιστροφή της πλευρά μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έστειλε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. Τη στήριξη της Αθήνας στις αποφάσεις της Λευκωσίας εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς.
Όπως αναφέρει το sigmalive.gr μιλώντας κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ο Νίκος Αναστασιάδης, έκανε ξεκάθαρο ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου υπό εκβιασμούς ή απειλές.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια στο Ολυμπιακός – ΠΑΟ

areios1
 Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες κυρίως της διοίκησης αλλά και των συνδέσμων φιλάθλων του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού που διεξήχθη στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» διερευνά η δικαιοσύνη με εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Ακριτίδη.
 Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Η αποκάλυψη του Ντάισελμπλουμ για το μέλλον της Ελλάδας

daisel

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι το Eurogroup θα στηρίξει την προληπτική γραμμή πίστωσης για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πάντως ότι τα επόμενα βήματα θα καθοριστούν μετά το τέλος της αξιολόγησης.
Ο πρόεδρος του Eurogroup χαιρέτησε, επίσης,, τα θετικά αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς και το γεγονός ότι η ανάπτυξη επιστρέφει έπειτα από «έξι δύσκολα χρόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, επεσήμανε πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ επιβεβαίωσε πως άρχισαν οι συζητήσεις για την προληπτική πιστωτική γραμμή.

Νωρίτερα ο Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup έδωσε διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει η βούληση από πλευράς Ευρωζώνης να βοηθήσει την Ελλάδα «όταν ολοκληρώσει, με ικανοποιητικό τρόπο, την αξιολόγηση και θελήσει υποστήριξη» προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Πάντως ο ίδιος παρέπεμψε στο Eurogroup του Δεκεμβρίου λέγοντας ότι «αυτό θα αποφασιστεί» τότε.
Απ’ την πλευρά του, ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν λύσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επισκεφθεί την Αθήνα ως το τέλος Νοεμβρίου.

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Κορινθίων της 4ης Νοεμβρίου 2014 - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 
Δελτίο Τύπου

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Κορινθίων της 4ης Νοεμβρίου τα μέλη του συνδυασμού μας Βασίλης Πανταζής και Χρήστος Κορδώσης, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν πολλές από τις επιλογές της σημερινής δημοτικής αρχής σε σοβαρά θέματα που αφορούν ζητήματα διαφάνειας και κακοδιαχείρισης αλλά και επηρεάζουν άμεσα το μέλλον του Δήμου και κυρίως της πόλης της Κορίνθου και συγκεκριμένα:

Ανάθεση της μελέτης με τίτλο «Ανάδειξη του παλαιού κτιρίου των δημοτικών σφαγείων στην περιοχή Αρχαίο Λιμάνι Κορίνθου».
Διαφωνούμε σαν παράταξη με τις απευθείας αναθέσεις αλλά και την υλοποίηση μελετών χωρίς να έχουν αποφασισθεί και δοθεί στους μελετητές οι θέσεις της δημοτικής αρχής για την επιθυμητή μορφή του κτιρίου.

Ανάθεση της μελέτης με τίτλο «Ανάπλαση του κέντρου της Κορίνθου, κεντρική πλατεία και περιβάλλοντες πεζόδρομοι και δρόμοι - Ανάπλαση διαμόρφωση παραλιακού μετώπου πόλης Κορίνθου».
Ψηφίσαμε αρνητικά για τους παραπάνω λόγους αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι η προτεινόμενη επέμβαση είναι αποσπασματική και πρόχειρη. Σαν παράταξη θεωρούμε ότι καμία επέμβαση στο κέντρο της Κορίνθου και στο παραλιακό μέτωπο της πόλης δεν πρέπει να επιχειρηθεί αν αυτή δεν είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου το οποίο θα προκύψει από μία πραγματική διαβούλευση με τους φορείς της πόλης και τους κατοίκους της. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους εδώ η απαξίωση και η απομόνωση της Κορίνθου.

Καθορισμός όρων διακήρυξης διενέργειας διαγωνισμού για την εκτέλεση της προμήθειας PARK-N-RIDE: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ προϋπολογισμού 282.215,00 ΕΥΡΩ.
Διαφωνήσαμε για τους παρακάτω λόγους:

Α. Ως προς το περιεχόμενο της μελέτης και ζητάμε να προηγηθεί η εξεύρεση χώρων στάθμευσης και να ακολουθήσει το σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης, το οποίο κρίνουμε σαν εισπρακτικό μηχανισμό και μόνο, ο οποίος θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα ήδη υπάρχουν.

Β. Ζητάμε να γίνει η προβλεπόμενη περίοδος εγγύησης τρία (3) έτη αντί του ενός (1) που προβλέπεται και το κόστος συντήρησης να μειωθεί κατά το ήμισυ.

Γ. Να απαλειφθούν όσα έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση ιδιωτικού φορέα και αφορούν στην τοποθέτηση πινακίδων στις στάσεις του ΚΤΕΛ και να προβλεφθεί μόνο η ενσωμάτωση στο σύστημα όσων τοποθετήσει ο ίδιος φορέας με δικές του δαπάνες.

Καθορισμός όρων διακήρυξης διενέργειας δημοπρασίας για την εκμίσθωση ακινήτου του Δήμου εκτάσεως 4,5 στρεμμάτων στη θέση ΚΑΝΤΑΡΕ της Δ.Κ. Αρχαίας Κορίνθου.
Ζητήσαμε αντί της μίσθωσης με αμφίβολα αποτελέσματα και χρήσεις που θα επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των περιοίκων, τη δημιουργία  πλατείας φιλικής με το περιβάλλον και όχι συνέχεια της επιχειρούμενης αποθέωσης της πίσσας και του τσιμέντου, σε συνδυασμό με υπαίθριο χώρο στάθμευσης.

Ορισμός πληρεξούσιων δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών.
Διαφωνούμε 
στον αυθαίρετο τρόπο ορισμού των δικηγόρων και ζητάμε να γίνεται σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο όπως έχουμε προτείνει στο παρελθόν, προκειμένου ο Δήμος να γίνει πραγματικά Δήμος για Όλους και όχι χώρος πελατειακών συναλλαγών όπως έχει καταντήσει μέχρι σήμερα.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις την προσπάθεια ενημέρωσης των δημοτών  για τις πραγματικές ενέργειες και παραλείψεις της σημερινής δημοτικής αρχής, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι και όλες το πραγματικό της πρόσωπο, ένα πρόσωπο συνώνυμο με την αδιαφάνεια και τα μεγάλα λόγια που ποτέ δεν πραγματοποιούνται.

Θεωρούμε χρέος μας να εργασθούμε ώστε να πάψει η κοροϊδία απέναντι στο πρόσωπο των δημοτών του Δήμου Κορινθίων και να προχωρήσουμε με σκληρή εργασία και σχέδιο σε ένα μέλλον που θα έχουν επιλυθεί όλα τα μεγάλα προβλήματα που αυτή η δημοτική αρχή τα προσπερνά χωρίς να τα αγγίζει, έχοντας δώσει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων από αυτά των πολιτών.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κωνσταντίνα Νικολάκου "Προχωράμε μπροστά αφήνοντας πίσω λαϊκισμούς και τακτικισμούς που έφεραν τη χώρα σε κρίση"



Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας δήλωσε:
«Αποτελεί πάγια τακτική του κ. Νίκα να ασκείται σε τακτικισμούς και σε λαϊκισμούς, που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και οι οποίοι προέρχονται από πολιτικούς και πολίτες με ελάχιστη ευσυνειδησία.
Ο κ. Νίκας είναι Δήμαρχος Καλαμάτας τις τελευταίες τρεις θητείες και κατείχε για πολλά επίσης χρόνια τη θέση ευθύνης του Αντινομάρχη, χωρίς να θέλει να θυμάται ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα για να λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων.
Η στάση του είναι ξεκάθαρα αντιφατική, αφού, αφενός, υποστηρίζει ότι οι Δήμοι θα πρέπει να υπογράψουν τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και όχι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφετέρου δε, επιχαίρει γιατί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του «δικαιώθηκαν οι προβλέψεις του και ότι ο διαγωνισμός βρίσκει τοίχο».
Ο κ. Δήμαρχος τοποθετείται καταφανώς απέναντι στους δημότες του, οι οποίοι πρόσφατα τον τίμησαν με την ψήφο τους, και αδιαφορεί για το συμφέρον των πολιτών.
Οι βολές του κ. Νίκα κατά της Περιφέρειας έχουν αποκτήσει το χαρακτήρα εμμονικού αυτοσκοπού, τη στιγμή μάλιστα που «διατείνεται την ανάγκη για συνεργασία».
Ας μας πει επιτέλους ο κ. Δήμαρχος τι έχει κάνει μέχρι σήμερα για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων της Καλαμάτας.
Που πηγαίνουν τόσα χρόνια τα σκουπίδια της Καλαμάτας και πόσα χρήματα των δημοτών έχουν δαπανηθεί για αυτό το σκοπό;
Μήπως θα ήταν καλύτερα να μην προκαλεί με τις δηλώσεις του, τουλάχιστον μέχρι να διελευκανθεί πλήρως η περίπτωση που διερευνά η δικαιοσύνη για τα σκουπίδια της Καλαμάτας στο δάσος της Φολόης;
Είναι περήφανος που ο Ταΰγετος έχει μεταβληθεί σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων;
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει τη μεγάλη της προσπάθεια για την οριστική λύση του προβλήματος που θα επέλθει με την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.
Είμαστε σίγουροι για την αγαστή συνεργασία με τη νέα διοίκηση της ΠΕΔ και το σύνολο των Δημοτικών Αρχών για να επιτύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να μετατρέψουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε πρότυπη Περιφέρεια της αειφορίας.  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ 13 ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από δύο χρόνια δύσκολων αποφάσεων, καλύπτονται οι δημοσιονομικοί στόχοι και ολοκληρώνονται τα απαραίτητα για να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Η χώρα μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης και μείωσης ανεργίας. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, όπως ακριβώς εξήγγειλε πριν λίγους μήνες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παίρνει αποφάσεις που δίνουν ανάσες στους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία επικεντρώνει τις δράσεις και τις προτάσεις της στη βελτίωση της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και ο νέος θεσμός του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος που μπαίνει σε δοκιμαστική εφαρμογή, για πρώτη φορά, στη χώρα μας από τη νέα χρονιά, με προοπτική να επεκταθεί το ταχύτερο δυνατό.

Από τη δική μας πλευρά, για να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με το νέο θεσμό, θα γίνει από την Κυριακή 9 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 11 Νοεμβρίου, παρουσίαση από τις Νομαρχιακές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, στις δεκατρείς (13) πόλεις της χώρας που εφαρμόζεται πιλοτικά και συγκεκριμένα στη Δράμα, την Έδεσσα, τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα, τη Λευκάδα, το Μεσολόγγι, τη Χαλκίδα, την Καλλιθέα, την Τρίπολη, τη Σάμο, τη Σύρο και το Δήμο Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης.

Έκτακτο δελτίο καιρού! Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

Έκτακτο δελτίο καιρού! Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες
Έρχεται ένα βροχερό τριήμερο με έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Αυτή την ώρα, ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώνονται στην Ιταλία και την Αδριατική θάλασσα. Αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα κινηθούν το ερχόμενο 24ωρο προς την Ελλάδα, δίνοντας ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά κεραυνούς και χαλάζι στο Ιόνιο πέλαγος, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα αλλά και τη Πελοπόννησο. Μεγάλο είναι το ενδεχόμενο και για πλημμύρες.
 
Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι τόσο έντονες ώστε η ΕΜΥ εξέδωσε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων η κακοκαιρία θα χτυπήσει τη χώρα από αύριο το μεσημέρι πρώτα στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αύριο Παρασκευή από το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα αλλά σταδιακά θα ασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Την Κυριακή είναι πιθανό οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.