Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ντόρα: Δεν αποκλείω να βρεθούν 180 βουλευτές

Dora-Bakoyanni-1

Η Ντόρα Μπακογιάννη με δηλώσεις της στην εκπομπή Report Evening με τον Γιώργο Κουβαρά στο ACTION 24, εξέφρασε την άποψη πως δεν είναι απίθανο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Δεν αποκλείω να βρεθούν 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η συμφωνία της χρηματοδότησης ενδεχομένως να προηγηθεί», τόνισε συγκεκριμένα η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ακόμη τόνισε πως «πρέπει να βγει ένα ενιαίο μήνυμα και προς τους συμμάχους».
Ως παράδειγμα έφερε το θέμα άρσης ασυλίας των βουλευτών: «Γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στο θέμα της άρσης της ασυλίας των βουλευτών, ή σε θέματα Συνταγματικής Αναθεώρησης», σημείωσε συγκεκριμένα και πρόσθεσε:
«Πρέπει να βρούμε ένα μίνιμουμ συνεννόησης. Ας ξεκινήσουμε από τα εθνικά θέματα και να δείξουμε ένα αρραγές μέτωπο ενότητας».

Χατζηνικολάου: Δεν έχουν δηλωθεί οι off-shore στα πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη

Nikos-Chatzinikolaou-RealΟ Νίκος Χατζηνικολάου αναφέρθηκε τη Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στην αποκάλυψη της Real News για την υπόθεση με δύο off shore εταιρείες, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο εκδότης της Real News τόνισε πως σύμφωνα με πληροφορίες του στη δήλωση πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη το 2012, δεν αναφέρονται οι εν λόγων off-shore εταιρίες, αλλά σημείωσε πως πρέπει να αναμένουμε το σχετικό έλεγχο της Βουλής.
Ακόμη, σημείωσε πως η υπόθεση είναι σοβαρή και δεν αποκλείεται να υπάρξει παραίτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη από την προεδρία του ΛΑΟΣ.

Περισσότερα στα  ysterografa.gr

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014-ΤΑ ΚΙΟΝΙΑ ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ ΓΡΑΒΑΤΑΣ (ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΥΠ΄ ΟΨΙΝ Β. Μ.)

Του Γρηγόρη Κλαδούχου

Οι  κάμερες, τα φώτα έσβησαν. Η έκθεση Κορινθία 2014 πέρασε στο παρελθόν. Το αν ήταν επιτυχία εξαρτάται από το περιεχόμενο που δίνει ο καθένας στις λέξεις  Έκθεση και Κορινθία.
          Προηγούμενο σημείωμά μου (2-10-2012) είχε τίτλο «Έκθεση Κορινθία 2012- στερείται από τη σκέπη ισχυρού νοήματος που να την δικαιώνει». Λίγο- πολύ επεσήμανα την απουσία κεντρικής ενοποιητικής ιδέας. Αντιγράφω: «οι εκθέσεις δεν είναι πλέον μία γραμμική παρουσίαση επιχειρήσεων και προϊόντων. Είναι ένα σφαιρικό περιβάλλον όπου γεννιούνται κοινότητες, δίκτυα, σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων, δημόσιων θεσμών και έρευνας… Για τον κοινωνιολόγο Aldo Bonomi  οι εκθέσεις συνιστούν αφήγηση στυλ ζωής. Οι εκθέσεις πλέον κατακτούν ρόλους σύνδεσης μιας περιοχής με τον κόσμο». Και πρότεινα «η έκθεση να γίνει ένα live event εμπειριών, σχέσεων… ν΄ αναδείξουμε νέους δημιουργούς νέους δημιουργούς του κορινθιακού πολιτισμικού και παραγωγικού διαμερίσματος… ο τόπος, το έδαφος της Κορινθίας είναι το υπόβαθρο της Κορινθιακής ταυτότητας».
         Να συμπληρώσω τις παραπάνω διαπιστώσεις-προτάσεις:

ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Ο κ.Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο πολιτικός υπεράνω υποψίας, η προσωποποίηση του δόγματος "ΠΑΤΡΙΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ", η ενσάρκωση των "σκλαβωμένων" πολιτών από το Μνημόνιο των δυναστών αποκαλύπτεται να εμπλέκεται σε εμβάσματα εξωχώριων εταιρειών προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο. Πίσω από τα πύρινα λόγια του τελικά κρυβόταν μία ακόμη εξωχώρια εταιρεία, μία offshore για τους ειδήμονες του μαύρου χρήματος, μία οντότητα που αποτέλεσε τη μύχια επιθυμία κάθε Νεοέλληνα.

Ο κ.Καρατζαφέρης, ο συχνός επισκέπτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την επιφοίτησή του, ο υπερασπιστής των Ενόπλων Δυνάμεων, ο ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης και πολιτικών κομμάτων, ο φερόμενος σε έγκυρα δημοσιεύματα πριν από λίγο μόλις καιρό και ως υποψήφιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας αποδείχθηκε τελικά άλλος ένας προνομιούχος Έλληνας του εξωτερικού.

Τα λόγια είναι περιττά και αναρωτιέται κανείς τι άλλο θα αντικρίσει ο δύσμοιρος λαός μας που επέλεξε τελικά τους ηγέτες που άξιζε. Ανθρώπους υπερασπιστές ταυτόχρονα της πατρίδας και ιδιοκτήτες εξωχώριων εταιρειών σε ένα παιχνίδι με τον διάβολο ο οποίος φυσικά αποδείχθηκε δυνατότερος από τους υπηρέτες του.

Στο όνομα της άμυνας της χώρας η Ελλάδα σάπισε στον υπερθετικό βαθμό. Χωρίς άμυνα φυσικά η Ελλάδα παραδόθηκε στις ορέξεις των ξένων που ως ψυχροί δανειστές υπαγορεύουν τώρα το αύριο της χώρας στους Έλληνες ενός κατώτερου Θεού. Ένα αύριο που θα παραμείνει σκοτεινό αν δεν αποκαλυφθούν όλοι οι ευυπόληπτοι "επιτήδειοι" που υποθήκευαν το μέλλον των παιδιών μας και μας εξαπατούσαν δημαγωγικά.

Ας ευχηθούμε για το καλό της Πατρίδας ότι όλοι οι προδότες της χώρας θα αποχωρήσουν από την κεντρική σκηνή γρήγορα και αθόρυβα αφήνοντας λίγο χώρο για τον ανθό των νέων που δικαιούται να ονειρευτεί και να ζήσει χωρίς εξωχώριες περιοχές, σε μία Ευρώπη της πραγματικής Ελλάδας... 
 
thedayaftergr.blogspot.gr

«Ατρόμητος» με τη λάμψη του... αστέρα Στέφανο Ναπολεόν.ι Κέρδισε 4-3 τους Αρκάδες

Ναπολεόνι, το... κανόνιΟ Ατρόμητος ήταν ο νικητής στο μίνι ντέρμπι της αγωνιστικής, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 10η «στροφή» της Σούπερ Λίγκα, καθώς με χατ τρικ του Ναπολεόνι (23΄, 44΄, 55΄) και γκολ του Καραμάνου (18΄) νίκησε στο Περιστέρι τον Αστέρα Τρίπολης 4-3 (30΄ πέναλτι Πάρα, 80΄ Μπαράλες, 90΄+ Φερνάντες) και έφτασε την αρκαδική ομάδα στην έκτη θέση της κατάταξης.

Παναχαϊκή: «Παραχωρούμε 10.000 θέσεις στην ΑΕΚ σε συνεργασία με αστυνομία»


Παναχαϊκή: «Παραχωρούμε 10.000 θέσεις στην ΑΕΚ σε συνεργασία με αστυνομία»  Μπορεί η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας να έχει ζητήσει την αναβολή του κυριακάτικου (16/11) αγώνα της Παναχαϊκής με την ΑΕΚ λόγω των εκδηλώσεων – πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου την επόμενη ημέρα, ωστόσο η αχαϊκή ΠΑΕ, φαίνεται πως έχει άλλη γνώμη ή αν θέλετε πληροφόρηση.

Κάποιες ώρες μετά και συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για ματς γιορτή, προαναγγέλλει τη βράβευση του Ντούσαν Μπάγεβιτς και καλεί τον κόσμο της ΑΕΚ να δώσει… βροντερό «παρών», επισημαίνοντας ότι «σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας θα παραχωρήσουμε στην αποκλειστική χρήση των οπαδών της Π.Α.Ε. ΑΕΚ μία ολόκληρη εξέδρα χωρητικότητας 10000 θέσεων και τουλάχιστον δύο θύρες εισόδου».
Η σιγουριά της Παναχαϊκής για τέλεση του αγώνα έχει να κάνει με το ότι η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας έχει απλά αιτηθεί και όχι απαιτήσει την αναβολή του ματς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παναχαϊκής:
H Π.Α.Ε. Παναχαϊκή θέλει να δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ( Διοίκηση Π.Α.Ε. ΑΕΚ , ποδοσφαιριστές Π.Α.Ε. ΑΕΚ , προπονητές Π.Α.Ε. ΑΕΚ και κυρίως οπαδούς Π.Α.Ε. ΑΕΚ ) ότι αντιμετωπίζουμε τόσο η ιδία όσο και οι ποδοσφαιριστές μας και οι προπονητές μας αλλά και οι οπαδοί μας ,την κυριακάτικη συνάντηση με την ποδοσφαιρική ομάδα της Π.Α.Ε. ΑΕΚ σαν μια πολύ όμορφη ποδοσφαιρική γιορτή στην οποία θα συμμετέχουν δύο από τις ιστορικότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ελλάδας.
Στα πλαίσια αυτής της ποδοσφαιρικής γιορτής πριν από την έναρξη του αγώνα η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή δια του προέδρου της Αλεξίου Κούγια θα βραβεύσει την προσωπικότητα του Dusan Bajevic για τα όσα έχει προσφέρει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ως ποδοσφαιριστής με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας αλλά και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο σαν προπονητής.
Καλούμε τους οπαδούς της ιστορικής ΑΕΚ σε όλη την Ελλάδα να έλθουν και να είναι παρόντες σε αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή η οποία θα γίνει στην πρωτεύουσα του ποδοσφαιρικού πολιτισμού, στην Πάτρα και στο ωραιότερο και ασφαλέστερο Στάδιο της Πελοποννήσου και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας ,το Δημοτικό Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών και να τους φιλοξενήσουμε με τον ιδανικότερο τρόπο.
Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας θα παραχωρήσουμε στην αποκλειστική χρήση των οπαδών της Π.Α.Ε. ΑΕΚ μία ολόκληρη εξέδρα χωρητικότητας 10000 θέσεων και τουλάχιστον δύο θύρες εισόδου από όπου μπορούν να εισέλθουν με απόλυτη ασφάλεια αφού η πρόσβαση στο Στάδιο το οποίο δίνουμε τους αγώνες μπορεί να γίνει μέσω της περιφερειακής Εθνικής οδού και χωρίς την διέλευση από την Πάτρα.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι οπαδοί της ιστορικής Π.Α.Ε. ΑΕΚ θα τιμήσουν αυτή την πολιτισμένη και φιλόξενη πρόσκληση μας και θα απολαύσουμε όλοι μαζί έναν τίμιο ποδοσφαιρικό αγώνα στον οποίο θα νικήσει ο καλύτερος».

Έπιασε ΑΕΚ και κορυφή ο Απόλλων Σμύρνης.



Τους πρωταγωνιστικούς του στόχους επιβεβαίωσε σ' ένα ακόμη ματς στη φετινή σεζόν ο Απόλλων Σμύρνης. Η «ελαφρά ταξιαρχία» επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας 2-0 του Αλίμου στη Ριζούπολη στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 5η αγωνιστική της Superleague κι έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας στους 12 βαθμούς την ΑΕΚ, που είχε ρεπό.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έφτασε στη νίκη με δύο γκολ στο β' μέρος και αφού στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν όταν ο Ιωάννου εκτέλεσε το πέναλτι που παραχώρησε ο Κύργιας (χέρι εντός περιοχής) στο αριστερό δοκάρι του Κουτσόπουλου.
Και στα δύο γκολ του Απόλλωνα συμμετοχή ο Παναγιώτης Λαγός αφού στο 50 είχε το σουτ εκτός περιοχής που απέκρουσε ασταθώς ο Μπαντίκος για να κάνει από κοντά (παίρνοντας το ριμπάουντ) το 1-0 ο Φαρινόλα, ενώ στο 75' εκτέλεσε το κόρνερ που εκμεταλλεύτηκε με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι ο Κυβελίδης.
Η «ελαφρά ταξιαρχία» ήταν σ' ένα ακόμη παιχνίδι ουσιαστική και αποτελεσματική, έχοντας ηττηθεί στο πρωτάθλημα μόνο από την ΑΕΚ σε ματς που προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ, αλλά έχασε με 2-1.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Κουτσόπουλος, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Κύργιας, Χατζής, Κοτσώνης, Λαγός, Νανία (46' Κυβελίδης), Φαρινόλα (68' Αλίπιο), Ανγκούλο, Βάντερσον (82' Ενρίκο).
ΑΛΙΜΟΣ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Μπαντίκος, Κάρδαρης (62' Δωροβίνης), Βιγιαφάνε, Κουμπαρούλης, Νικολόπουλος, Μπονγκ (78' Μουρ), Παντελής, Καλαϊτζίδης (90' Σταύρου), Μπεριέξ, Σαγανάς, Ιωάννου.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
1ος όμιλος


Φωστήρας - Παναχαϊκή 1-2
Ερμιονίδα – Επισκοπή 1-0
Ηρακλής Ψαχνών - Παναιγιάλειος 1-2
Χανιά - Καλλιθέα 2-1
Αχαρναϊκός - Πανηλειάκος 3-1
Απόλλων Σμύρνης - Άλιμος 2-0
Ρεπό: ΑΕΚ

Η βαθμολογία

1. ΑΕΚ
4
7-2
12
2. Απόλλων
5
11-4
12
3. Χανιά
5
6-3
10
4. Παναιγιάλειος
5
5-2
10
5. Παναχαϊκή
3
8-1
9
6. ΑΕ Ερμιονίδας
4
3-3
7
7. Αχαρναϊκός
5
7-6
7
8. Επισκοπή
3
3-2
4
9. Τράχωνες
5
2-4
4
10. Ηρακλής Ψαχνών
5
3-7
4
11. Πανηλειακός
5
4-13
1
12. Καλλιθέα
5
2-9
1
13. Φωστήρας
4
1-6
0
 


Η Κλήρωση της Γ' φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας . Πανκαμαριακός - Αστέρας Δερβενίου , Ολυμπιακός Λουτρακίου - Πέλοπας Κιάτου , Κόρινθος - Ισθμιακός

 http://i.imgbox.com/2fbW1ei7.jpg
Στα Γραφεία της ΕΠΣ στην Κόρινθο πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα  η κλήρωση για τη  Γ΄ φάση  του Κυπέλλου Κορινθίας, όπου η κληρωτίδα ανέδειξε σημαντικές αναμετρήσεις. Η Κόρινθος θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Ισθμιακό , ενώ ο Αστέρας Δερβενίου θα αναμετρηθεί με τον Πανκαμαριακό, εκτός έδρας. Η κλήρωση ανέδειξε και "μικρό τελικό" ανάμεσα στις άλλοτε κραταιές ομάδες του Ολυμπιακού Λουτρακίου και στον Πέλοπα Κιάτου, ακόμα και κοινοτικά ντέρμπι όπως η "μάχη" του Κουταλά με το Σπαθοβούν. Εκτός έδρας θα αγωνιστούν με ομάδες μικρότερης κατηγορίας οι Παννεμεατικός , Ελλάς Βέλου και Α: Ζευγολατιού κόντρα σε Δάφνη Εξαμιλίων, Ηρακλή Λεχαίου και Θύελλα Κάτω Διμηνιού, αντίστοιχα. Τέλος οι Άγιοι Θεόδωροι θα εντιμετωπήσουν εντός έδρας τον Ασπρόκαμπο.

Αναλυτικά οι αγώνες των "16":

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου
Δάφνη Εξαμιλίων – Παννεμεατικός
ΠΑΟ Κουταλά – Σπαθοβούνι
Ηρακλής Λεχαίου – Ελλάς Βέλου
Κόρινθος – Ισθμιακός

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου
Πανκαμαριακός – Αστέρας Δερβενίου
Θύελλα Κάτω Διμηνιού – ΑΟ Ζευγολατιού
Ολυμπιακός Λουτρακίου – Πέλοπας Κιάτου
Άγιοι Θεόδωροι – Ασπρόκαμπος

Ο Χαμενεϊ εξηγεί πώς και γιατί πρέπει να… εξαλειφθεί το Ισραήλ!

Ayatollah-Ali-Khamenei

Με ένα ποστάρισμά του στο Twitter που προκαλεί αίσθηση ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ εξηγεί γιατί κατά τη γνώμη του το Ισραήλ πρέπει να… εξαλειφθεί! Προτείνει τον τρόπο με τον οποίο ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί και απαντά σε εννέα ερωτήσεις κλειδιά!
Ο Χαμενεϊ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εννέα ερωτήσεις – κλειδιά, στις οποίες απαντάει ο ίδιος και εξηγούν γιατί πρέπει να εξαλειφθεί το Σιωνιστικό καθεστώς.
Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν κάνει λόγο για εγκλήματα από τη μεριά της ισραηλινής κυβέρνησης και περιγράφει μία μεγάλη αδικία για τους Παλαιστίνιους.
Ως πρώτη λύση στο πρόβλημα, προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περιοχές όπου ζουν Παλαιστίνιοι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Από το δημοψήφισμα αποκλείονται μόνο οι Εβραίοι μετανάστες που μένουν στην Παλαιστίνη. Για την τύχη αυτών των ανθρώπων (αν θα μείνουν ή αν θα αποχωρήσουν) θα αποφασίζει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά το δημοψήφισμα.
Embedded image permalink
Σε περίπτωση αποτυχίας του δημοψηφίσματος ο Χαμενεϊ θεωρεί πως δεν υπάρχει άλλη λύση από την ένοπλη αντίσταση. “Ο συμβιβασμός δεν αποτελεί λύση”, τονίζει.
Ο Χαμενεϊ μεταξύ άλλων αποσαφηνίζει πως δεν μιλάει για γενοκτονία των Εβραίων πολιτών, αλλά μόνο για εξάλειψη του υπάρχοντος καθεστώτος. Επίσης, σημειώνει πως το επιχείρημα του Ισραήλ πως δεν φταίει, αλλά απαντάει στις ρουκέτες της Χαμάς, δεν είναι σωστό, καθώς οι κάτοικοι της Γάζας έχουν ως μόνα όπλα τις πέτρες την ώρα που τα σπίτια τους βομβαρδίζονται.
Αναφέρει τέλος πως το Ισραήλ δηλητηρίασε τον Γιασέρ Αραφάτ και αυτό αποτελεί απόδειξη πως οι “Σιωνιστές” δεν έχουν διάθεση να βρεθεί ειρηνική λύση στην περιοχή. “Οι δηλώσεις για ειρήνη είναι απλώς ένα τέχνασμα για περισσότερα εγκληματα”, καταλήγει.

ysterografa.gr

Βραβεύει την Περιστέρη η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Αμφίπολη θα πραγματοποιηθεί, το μεσημέρι της Τρίτης, η πρώτη τακτική συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Το ΔΣ συνεδριάζει, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της ΠΕΔΚΜ και δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αμφίπολης, στο Ροδολίβος.

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η επίδοση τιμητικής πλακέτας στην αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, αλλά και η συμβολική ενίσχυση προς τον δήμο Αμφίπολης για την εκτέλεση υποστηρικτικών εργασιών της ανασκαφής.

Στην έναρξη της συνεδρίασης έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν ο μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης, βουλευτές του νομού Σερρών, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, καθώς και όλοι οι δήμαρχοι των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
airetos.gr/

Ζητά αναβολή του Παναχαϊκή-ΑΕΚ η ΕΛ.ΑΣ.

elas1
 Την αναβολή του Παναχαϊκή-ΑΕΚ ζήτησε η αστυνομία, θετικές οι ομάδες, μόνο, όμως, αν ισχύσει το ίδιο για όλα τα ματς της αγωνιστικής.
Πρόβλημα... έβγαλε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα της Παναχαϊκής με την ΑΕΚ, αφού η αστυνομία ζήτησε την αναβολή του! Όπως τόνισαν οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. θα υπάρχει έντονη κινητικότητα λόγω της 17ης Νοεμβρίου και δε θα μπορεί να έχει την απαραίτητη «δύναμη» στο παιχνίδι. Μάλιστα, οι δύο ομάδες τόνισαν πως δεν είναι αρνητικές, με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει αναβολή όλων των αγώνων και όχι μόνο του δικού τους. Το αίτημα αυτό μεταφέρθηκε στις αρμόδιες αρχές και αναμένεται η απάντησή τους. 

Τα λένε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο Σαμαράς και Νταβούτογλου

samntab

Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το συμβούλιο κυβερνητικής συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.
Στο πλαίσιο του συμβουλίου ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΔΑΦΩΝ




Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου


Το μυστήριο όσων γεννήθηκαν έως το 1985..

Φωτογραφία για Το μυστήριο όσων γεννήθηκαν έως το 1985..Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό μία επιστολή-αφήγηση για όσους είναι γεννημένοι μέχρι και το 1985.

Όσοι ανήκετε σε αυτές τις ηλικίες…θα καταλάβετε:

«H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να…

μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.

Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.. Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά..

Πρωτόκολλο συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και Επαρχίας Μπαοσάν Σαγκάης

Εμφάνιση DSC_3477.jpg


Πρωτόκολλο συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του εκπροσώπου της Κυβέρνησης της Επαρχίας Μπαοσάν της Σαγκάης υπεγράφη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υψηλόβαθμης Κινεζικής αντιπροσωπείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014.
Εμφάνιση DSC_3486.jpgΤα ιδιαίτερα πολιτισμικά και ιστορικά στοιχεία των δύο Περιφερειών και χωρών τόνισαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Βασίλειος Σιδέρης, Θεοφάνης Στεφανόπουλος και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι κ.κ. Απόστολος Παπαφωτίου, Ιωάννης Κατσίρης και Χρίστος Αντωνόπουλος, «τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τα συστατικά μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με επίκεντρο ιδιαίτερα τη νεολαία και στόχο να αναπτυχθούν περαιτέρω συνεργασίες οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος».
Εμφάνιση kina_perifereia (3).JPGΗ κα Νικολάκου σημείωσε ιδιαίτερα την εξωστρέφεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποτέλεσμα της οποίας είναι να γίνεται αποδέκτης προτάσεων συνεργασίας, ενώ παράλληλα τόνισε τη συμμετοχή της Πελοποννήσου στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Πεκίνο και την επακόλουθη αύξηση των τουριστών από την Κίνα.
Ο κ. Σιδέρης από την πλευρά του αναφέρθηκε στο πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της Πελοποννήσου, ιδιαίτερα στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά, τομέας όπου υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης πολύπλευρης συνεργασίας, φορείς της οποίας μπορούν να αποτελέσουν οι νέοι των δύο περιφερειών.
Ο κ. Στεφανόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερους τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, ειδικά στον τομέα των ανθρωπίνων αξιών και επεσήμανε ότι είναι κρίσιμες οι οικονομικές συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν για την ανάκαμψη της χώρας.
Εμφάνιση DSC_3497.jpg
Ο κ. Παπαφωτίου σημείωσε τη φιλοξενία των ανθρώπων της Πελοποννήσου, καθώς και την παράλληλη πορεία των δύο λαών για τη βελτίωση των ανθρωπίνων  αξιών και συνθηκών κοινωνικής αλληλεγγύης και αρμονίας.
Ο επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας κ. Du Songquan, Γενικός Διευθυντής της Κυβέρνησης της Επαρχίας Μπασοάν της Σαγκάης, χαρακτήρισε τα πολιτισμικά στοιχεία των δύο περιοχών την αφετηρία της συνεργασίας, η οποία μπορεί να επεκταθεί στον τουρισμό και την ευρύτερη οικονομική συνεργασία. Προσκάλεσε τέλος την Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης τον Οκτώβριο του 2015 και παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας και διασύνδεσης των λιμανιών της Πελοποννήσου με τα αντίστοιχα στη Σαγκάη, ειδικά σε ότι αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας.   

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» 12 χρόνια η Eurobank στηρίζει έμπρακτα την Παιδεία Τελετή βράβευσης στην Τρίπολη

cid:A61B1EC4-1946-4177-AFAB-9D6378EFB199


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Τρίπολη η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 7 Νοεμβρίου 2014 οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Η Eurobank, απέδειξε για 12η συνεχή χρονιά πως παραμένει πιστή στην υλοποίηση του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό με μεγάλη αναγνώριση καθώς μέσα από αυτό έχουν βραβευθεί έως σήμερα 14.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. 

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.