Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ο Αστέρας Δερβενίου εκστρατεύει, στο Χιλιομόδι - Ντέρμπι στο Πετρί και στο Ζευγολατιό - Η Κόρινθος στο Κιάτο

 http://img20.imageshack.us/img20/1743/pa130044.jpg
Με ενδιαφέροντες  αναμετρήσεις συνεχίζεται το Σάββατο στις 3 το απόγευμα  το πρωτάθλημα  της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής.
Ο πρωτοπόρος Αστέρας Δερβενίου, εκστρατεύει, στο Χιλιομόδι, κόντρα στον τοπικό Ατρόμητο. Στόχος του Αστέρα το 7 στα 7 για να διατηρηθεί αήττητος για μια ακόμη φορά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στην προσπάθεια αυτή του Αστέρα , για μεγαλήτερη διάκριση, θά έχει την αμέριστη συμπαράσταση φίλων και οπαδών του , που θα μεταβούν με καθε μέσο , στο Χιλιομόδι, από το Δερβένι , την Αθήνα και όχι μόνο,
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το "νεμεάτικο" ντέρμπι ανάμεσα στη Θύελλα Πετρίου και τον Παννεμεατικό όπως και το ντέρμπι ανάμεσα στο Ζευγολατιό και την Κόρινθο ΄06.
Στο Κιάτο δοκιμάζεται η Κόρινθος κόντρα στον Πέλοπα. Ο αγώνας άλλοτε θα ήταν κορυφαίο ντέρμπι, όμως για φέτος ο χαρακτιρισμός αυτός έχει εκλείψει δεδομένου ότι η χαμηλή δυναμικότητα που παρουσιάζει η ομάδα του Κιάτου δεν το επιτρέπει.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις του Πανκαμαριακού με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, στο Ξυλόκαστρο και του Κύψελου Κορίνθου με την Ελλάδα Βέλου, στο Συνοικισμό,
Στους άλλους αγώνες οι Άγιοι Θεόδωροι αντιμετωπίζουν τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ στο ντέρμπι των ουραγών το Σπαθοβούνι αντιμετωπίζει τον Τενεάτη Αθικίων

Η 7η αγωνιστική
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ- ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ -ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ -ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 

Ρουκέτα Ανδρέα Ψυχάρη: Παραιτήθηκε από βουλευτής με βαριές αιχμές

Andreas-Psiharis

Την παραίτησή του από τη Βουλή υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Ψυχάρης, με μια δήλωση που αφήνει βαριές αιχμές, τόσο κατά του πολιτικού συστήματος όσο και της γαλάζιας παράταξης. Η παραίτηση ανακοινώθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για τον ΕΝΦΙΑ και τα κόκκινα δάνεια Ψήφισε ναι και στις δυο ψηφοφορίες και μετά παραιτήθηκε
Η παραίτηση Ψυχάρη ήταν αιφνιδιαστική, προκάλεσε αίσθηση και αιφνιδίασε τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τη Συγγρού.
Τη θέση του Ανδρέα Ψυχάρη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας παίρνει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.
undefined 
«Έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο, ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ψυχάρης και συνεχίζει:
«Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας. Έπειτα από δυόμισι χρόνια διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός».
Ο Ανδρέας Ψυχάρης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την ευκαιρία που του έδωσε, όπως αναφέρει, να συμμετάσχει στις εκλογές του 2012 και καταλήγει λέγοντας: «Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό αλλά παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό».

Κοινή συστρατευση στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με κοινό στόχο την επιστροφή της ΖΗΡΕΙΑΣ Α.Ε σε τροχιά ανάπτυξης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhN9BbeJDTRWT10f52eyCSBgndbg544WRMQVBky9fv-fNd9dFKV5QvqVzfHn3XBMeDGhAgoWuLH6oSZnYWmOdL4gwCi5RBcNRjbd8jsQ8_aJ1rxHkqpvZLIp9_3uYsEQ3YM54iNfruP4c/s1600/47674e109b85ae6495880f2604f34f58_XL.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί συνδημότες, ένα από τα βασικότερα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν την νέα δημοτική περίοδο τον Δήμο μας είναι ο σχεδιασμός και η προώθηση ενός νέου τουριστικού μοντέλου, απαραίτητου πυλώνα για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας. Η λεπτομερής ανάλυση του μοντέλου που θέλουμε και μπορούμε να ακολουθήσουμε και η συστηματική και στοχευμένη προώθηση του Δήμου μας ως διακριτό τουριστικό προορισμό αποτελεί μονόδρομο επιβίωσης στις ιδιαιτέρως δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε.
Ένα από τα ελάχιστα αναπτυξιακά εργαλεία που διαθέτουμε είναι το Αθλητικό Κέντρο ΖΗΡΕΙΑ Α.Ε. Δυστυχώς η ΖΗΡΕΙΑ Α.Ε αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός κίνδυνος ακόμα και για την ύπαρξή της. Τυχόν αδυναμία λειτουργίας της θα επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στο ορεινό τουρισμό του Δήμου μας και θα μας στερήσει έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας. Δεν είναι δυνατό να σχεδιάζουμε δράσεις οι οποίες θα τονώσουν την επισκεψιμότητα στον τόπο μας και ταυτόχρονα να στερηθούμε έναν από τους ελάχιστους πόλους έλξης επισκεπτών.
Μπροστά λοιπόν σε αυτόν τον σοβαρότατο κίνδυνο όλες οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης αποφασίσαμε να συστρατευθούμε με κοινό στόχο την επιστροφή της ΖΗΡΕΙΑΣ Α.Ε σε τροχιά ανάπτυξης. Όλοι οι Δημοτικοί Συνδυασμοί του Δημοτικού Συμβουλίου αναλαμβάνουμε να στηρίξουμε το νέο Δ.Σ της επιχείρησης, και να συμμετέχουμε με εκπροσώπους μας σε αυτό, ώστε να καταστεί σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για τον δοκιμαζόμενο Δήμο μας. Όλοι μας δεσμευόμαστε απέναντί σας ότι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να πετύχουμε τον σημαντικό αυτόν στόχο.
Η συνεργασία αυτή αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη και αποδεικνύει ότι όλοι οι αιρετοί του Δήμου μας έχουμε την υπευθυνότητα και την τόλμη που χρειάζεται όταν το συμφέρον του τόπου μας το απαιτεί. Παραμερίζουμε τις διαφορές μας και μπορούμε να ξεπερνούμε ακόμη και τους θεσμικούς μας ρόλους σε θέματα που αντιλαμβανόμαστε ότι το απαιτούν. Δίνουμε εμείς πρώτοι το παράδειγμα ενότητας και ωριμότητας, στοιχεία απαραίτητα για να κατορθώσουμε να δούμε τον Δήμο μας στη θέση που του αξίζει. Πιστεύουμε ότι αν το παράδειγμα αυτό βρει μιμητές δικαιούμαστε όλοι να αισιοδοξούμε για το μέλλον.
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε την Κόρινθο μετά από πρόσκληση του Χρίστου Δήμα

http://newpost.gr/storage/photos/master/201406/kikilias3.jpg
Μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας και την Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών (ΥΦΕΚΑ) Κορίνθου.
Στην συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομίας στην Πελοπόννησο και την Κορινθία, τον Πρόεδρο των αξιωματικών της αστυνομίας και τον Πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων όσο και με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Κορινθίας, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αστυνομική διεύθυνση, για την αύξηση της εγκληματικότητας στην Κορινθία και για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.
Τέλος, επισκέφτηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διονύσιο όπου και συζητήθηκε το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει και επιτελεί η Μητρόπολη Κορίνθου.

Στο Λουτράκι προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα



EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                     ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                           Λουτράκι 14/11/2014
                              ΔΗΜΟΣ
  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ               Αριθ. Πρωτ.  24703

              ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

     ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
                    ΝΕΟΛΑΙΑΣ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ &
               ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Δ/νση: Ιάσoνος 1, 20300 Λουτράκι
Τηλ:     2744360145
Fax:      2744067978

Προς:   Τους Συλλόγους, Φορείς και
            Σωματεία του Δήμου μας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αφορμή τον προγραμματισμό και την οργάνωση των εκδηλώσεων κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών στο Δήμο μας, καλούμε εκπροσώπους Σωματείων, Συλλόγων και Φορέων της περιοχής μας με κοινωνική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και τουριστική δράση, σε μια δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ( Ιάσονος και Εθν. Αντίστασης), προκειμένου , να κατατεθούν οι τελικές προτάσεις σας και να οριστεί η Επιτροπή Διοργάνωσης και συντονισμού των εκδηλώσεων.

                                                                                                             Μετά τιμής,
           
                                                                                                Σακελλαρίου Αναστάσιος
                                                                                                         Αντιδήμαρχος

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εμφάνιση prosklisi aimodosias 2014 new.jpg

Συνέδριο: «Η δικτατορία των συνταγματαρχών και η αποκατάσταση της δημοκρατίας»

  
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, με αφορμή την επέτειο για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Η δικτατορία των συνταγματαρχών και η αποκατάσταση της δημοκρατίας». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 έως και το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα της Γερουσίας, στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Ώρα έναρξης 10.00 π.μ.
 
Διακεκριμένοι ομιλητές, ιστορικοί, νομικοί και πολιτικοί επιστήμονες θα παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που εκτείνεται από την ιδεολογική προετοιμασία (1961-1967) για τη δικτατορία, το ιδεολογικό υπόβαθρο του καθεστώτος, τις δίκες, την αντίσταση στο εσωτερικό και την αντιδικτατορική δράση στο εξωτερικό, την εξωτερική πολιτική της χώρας την περίοδο εκείνη, την οικονομία, τη διαφθορά στο δημόσιο βίο, την αντίδραση του πνευματικού κόσμου, έως και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου 1974, το σχηματισμό της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και τα προβλήματα που αντιμετώπισε, το δημοψήφισμα και την ψήφιση του Συντάγματος του 1975.
 
 
 
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr

Ο Βασίλης Νανόπουλος παρών σε σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, παρουσία του Yπουργού Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια



Εμφάνιση IMG_4016kikilias.jpg 
Επιμελητήριο Κορινθίας 

Δελτίο τύπου
 Κόρινθος 14.11.2014
Ο πρόεδρος του Eπιμελητηρίου Κορινθίας κ.Βασίλης Νανόπουλος συμμετείχε σήμερα στην πολύ σημαντική σύσκεψη  που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας με την παρουσία του Yπουργού Προστασίας του Πολίτη κ . Βασίλη Κικίλια ,των βουλευτών  κ Δήμα Χρίστου και Κόλλια Κωνσταντίνου ,του στρατηγού με αρμοδιότητα την Πελοπόννησο            κ Β .Γεωργακόπουλου, του αστυνομικού διευθυντή Κορινθίας ταξιάρχου κ. Κ.Κυριακόπουλου και πολλών άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.
Ο κ Νανόπουλος στην σύσκεψη μεταξύ άλλων στήριξε τα αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης σε προσωπικό και εξοπλισμό και κυρίως αναφέρθηκε στο θέμα της απομάκρυνσης του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών από την Κόρινθο αναπτύσσοντας την πάγια θέση και τα γνωστά επιχειρήματα του Επιμελητηρίου και άλλων φορέων για  την παραχώρησή του στο δήμο Κορινθίων ώστε  να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας .
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου θα επιδιώξει σύντομα συνάντηση με τον αρμόδιο για την μετανάστευση επίτροπο της ΕΕ κ Δ .Αβραμόπουλο για να παρουσιάσει το θέμα της απομάκρυνσης του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών  από την Κόρινθο , που μπορεί να λυθεί στο πλαίσιο της υπό διαμόρφωση πολιτικής για τη μετανάστευση της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Επίσημη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Λαϊκής Πολιτικής και Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Βουλή των Ελλήνων



Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, προσκεκλημένος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, θα πραγματοποιήσει ο Αντιπρόεδρος της Λαϊκής Πολιτικής και Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Du Qinglin (17-18 Νοεμβρίου 2014).
Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 ο κ. Du Qinglin θα έχει συνάντηση με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ιωάννη Τραγάκη στις 12.30 μ.μ. ενώ την Τρίτη 18/11 θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στις 11.00 π.μ.
 Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την επίσημη επίσκεψη του στη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη στις 12.00 μ.μ.

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη




http://www.nestle.gr/nhw/PublishingImages/diabetes.png

Δελτίο Τύπου

Στις 14 Νοεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα Διαβήτη, η οποία είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τα προειδοποιητικά συμπτώματα της νόσου και στην ενθάρρυνση της έγκαιρης πρόγνωσης, της πρόληψης, καθώς και της αντιμετώπισης των επιπλοκών της νόσου.


Ο μπλε κύκλος του ΔΙΑΒΗΤΗ συμβολίζει την ενότητα στην Παγκόσμια Μάχη για την αντιμετώπιση του Διαβήτη.
Σε πολλά κράτη συμβολίζει τη ζωή και την υγεία. Το μπλε χρώμα σε πολλές περιπτώσεις συμβολίζει τον ουρανό που ενώνει όλα τα έθνη και είναι το χρώμα της σημαίας του ΟΗΕ.
Η Παγκόσμια ημέρα του Διαβήτη εορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια ημέρα που απευθύνεται σε όλους συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη , των παιδιών, των ενηλίκων, των επαγγελματιών υγείας, των υπευθύνων για τη λήψη πολιτικών αποφάσεων και των Μ.Μ.Ε.
Στόχος της είναι η συσπείρωση εκατομμυρίων ανθρώπων σε 195 χώρες τουλάχιστον, με σκοπό τη μεγαλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο Διαβήτη, γνωρίζοντας ότι ο Διαβήτης χαρακτηρίζεται ως μια χρόνια πάθηση της οποίας η ψυχοσωματική φθορά και οι οικονομικές επιπτώσεις μπορούν να οδηγήσουν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του ασθενούς . Επιπλέον οι σοβαρές επιπλοκές με τις οποίες σχετίζεται η νόσος δύναται να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, καθιστώντας το θέμα του Διαβήτη από οικογενειακό πρόβλημα σε ζήτημα προσωπικού, εθνικού και οικουμενικού προβληματισμού.


                                                          Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κορινθίας
                                                                            
« ΕΥ ΖΗΝ »


Παρθενώνος 17  Κόρινθος   Τηλ: 27410 25489 - 6936190858 - 6944803864