Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών ( στο Πιτσά) λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής του νέου αυτοκινητοδρόμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας θα ισχύσουν στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών από Χ.Θ. 128+600 έως Χ.Θ. 129+700, από 18.11.2014 έως 29.01.2015 κατά τη διάρκεια των οποίων η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της ρύθμισης θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25 μ. Ειδικά κατά τις περιόδους υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου θα δίδονται δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην κατεύθυνση αιχμής.
Οι ανωτέρω ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής του νότιου τμήματος της Κάτω Διάβασης που βρίσκεται στην περιοχή των Κάτω Πιτσών, από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΤΕΡΝΑ, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Επεισόδια με ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές σε Αθήνα και Πάτρα

H πορεία για την επέτειο συμπλήρωσης 41 ετών από τη 17η Νοεμβρίου στιγματίστηκε από επεισόδια ανάμεσα στους άντρες των ΜΑΤ και τους αντιεξουσιαστές. Αφού έφτασε η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, ομάδα αντιεξουσιαστών είχαν λογομαχία με άντρες των ΜΑΤ στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Τα αίματα γρήγορα άναψαν και ένα μπουκάλι από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών ήταν αρκετό για να ξεκινήσουν τα επεισόδια. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και άμεσα απάντησαν και οι αντιεξουσιαστές, πετώντας μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς.

Πολλοί από αυτούς πιάστηκαν και στα χέρια και γινόταν μάχη σώμα με σώμα στη Βασιλίσσης Σοφίας. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε ένα σημείο κοντά στον Πύργο Αθηνών και στο ύψος του ξενοδοχείου Hilton.

Μετά από μισή ώρα "μαχών", η κατάσταση ηρέμησε στο συγκεκριμένο σημείο, με τις μάχες να μεταφέρονται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εκεί αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, τους οποίους έριξαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δημιουργώντας οδοφράγματα.
Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας και κλειστή παραμένει μόνο η Λεωφόρος Αλεξάνδρας στο ύψος της ΓΑΔΑ, ενώ οι αντιεξουσιαστές οχυρώνονται πλέον στα Εξάρχεια. Στο σημείο και άνδρες της ομάδας Δέλτα για να διαλύσουν την ομάδα των νεαρών. Φωτιές σε κάδους.


Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών στην Πάτρα.
Στην Πάτρα, ομάδες διαδηλωτών έριξαν μολότοφ και πέτρες εξώ από το δικαστικό μέγαρο, στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών. Στις φλόγες έχει τυλιχθεί τουλάχιστον ένα ΙΧ.
Πληροφορίες για προσαγωγές.
Στην Πάτρα, η πορεία έφθασε στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου και τα πνεύματα είναι ήρεμα. Προηγήθηκε και δεύτερος γύρος ρίψης μολότοφ από ομάδα αντιεξουσιαστών, χωρίς να απαντήσει η αστυνομία.




Σε εξέλιξη η πορεία για την 41η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου - Επεισόδια

Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία για την 41η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου
 "Αστακός" είναι το κέντρο της Αθήνας, λόγω της πορείας για την επέτειο συμπλήρωσης 41 ετών από τη 17η Νοεμβρίου 1973 και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Λίγο μετά τις 18.30, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έφτασε στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Έξω από την πρεσβεία έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις.
Επεισόδια στη μεγάλη πορεία για την 41η επέτειο εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΈνταση στη Βασ.Σοφίας, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής. Επεισόδια με χημικά και ξύλο είναι σε εξέλιξη στην Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 18.30, όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών για την επέτειο συμπλήρωσης 41 ετών από τη 17η Νοεμβρίου 1973 και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, έφτασε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Τα περιορισμένα επεισόδια ξεκίνησαν στο ύψος του Νίμιτς, όταν μια ομάδα από το μπλογκ των Αντεξουσιαστών πέταξε ένα μπουκάλι προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που ανταπάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και διέσπασαν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών. Ομάδες ατόμων εισχώρησαν σε άλλα μπλοκ. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 30 προσαγωγές για προληπτικούς λόγους.
Σαράντα λεπτά νωρίτερα στην πρεσβεία έφτασαν και τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων του 1967-1974, που κρατούσαν πανό με το σύνθημα "Τιμάμε τα 41 χρόνια του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας τον αγώνα". Τα μέλη του Συλλόγου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Χαρδούβελης: Άγνωστο πότε θα επιστρέψει η τρόικα

gkikas1
Ο Γκίκας Χαρδούβελης συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει η τρόικα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μαξίμου και συμπλήρωσε: «Κάναμε ενδελεχή κουβέντα για όλα. Η διαπραγμάτευση προχωράει».
Ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε άγνοια σχετικά με το τελεσίγραφο των 48 ωρών της Κομισιόν. Για τη σχέση με το Μαξίμου και την κυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά ότι ουδέποτε αισθάνθηκε ότι τον «άδειασαν».

Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Αθήνα για τα προαπαιτούμενα

commision

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα περιθώρια στενεύουν και πρέπει εντός 48 ωρών να βρεθεί η χρυσή τομή με την τρόικα για τα προαπαιτούμενα, ώστε να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι διεξάγονται συστηματικές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και ότι εκτίμηση είναι πως το βασικό θέμα είναι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η ψαλίδα να κλείσει με διαχειρίσιμο τρόπο.
Στο μεταξύ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, επισήμανε τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε χθεσινό άρθρο του για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη. «H Ελλάδα μετά από χρόνια στασιμότητας και ύφεσης, μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης», ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις των ελληνικών Αρχών με την τρόικα, ο Μ. Σχοινάς δήλωσε ότι συνεχίζονται και ότι αφορούν την περάτωση της τρέχουσας αξιολόγησης, ούτως ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μεταμνημόνιο εποχή, στις οποίες κεντρικό σημείο είναι και το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.
Ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε στη συνέχεια τα όσα δήλωσε στις 6 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, ότι δηλαδή η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή.


Η Χούντα για τον Παναθηναϊκό και το 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα

xounta
 Ενα αποκαλυπτικό έγγραφο βγήκε στο φως της δημοσιότητας, με το οποίο αποδεικνύεται ότι η Χούντα προσπάθησε να οικιοποιηθεί τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα.

Στο δρόμο για το Γουέμπλεϊ ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα και τον νίκησε με 3-0 και όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, φαίνεται με έγγραφο ότι η Χούντα διέδιδε ότι αγόρασε το παιχνίδι έναντι τριών εκατομμυρίων δραχμών, για να καρπωθεί προς όφελος της, τη μεγάλη επιτυχία των πρασίνων. Αναλυτικά:

Βάζουν… διόδια στην Αμφίπολη!

amfipoli
 Το υπουργείο Υποδομών, ύστερα από πιέσεις της τρόικας, προχωρεί σε ακύρωση της αναλογικής χρέωσης των διοδίων στην Εγνατία Οδό, με μεγάλο χαμένο την περιφέρεια της Ηπείρου και θα αντικατασταθεί το συγκεκριμένο μοντέλο με αυτό που ισχύει στους υπόλοιπους οδικούς άξονες.
Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος», στο σχετικό σχέδιο υπουργικής απόφασης για τη χωροθέτηση των 13+5 σταθμών διοδίων της Εγνατίας, προβλέπεται η ίδρυση σταθμού διοδίων στην περιοχή του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη!
Η ολοκλήρωση αυτής της εκκρεμότητας θα ανοίξει τον δρόμο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες επενδυτές για έως και 40 έτη.
Όπως αναφέρει «Το Βήμα», το τιμόνι της Εγνατίας για αυτή τη μετάβαση αναλαμβάνει ο προσκείμενος στη ΝΔ, καθηγητής Γιώργος Σκόρδας.


ysterografa.gr

ysterografa.gr

Χαρδούβελης: Δεν θα παραιτηθώ επειδή... γκρινιάζουν

Gikas-Hardouvelis

Σθεναρή… αντίσταση στις πιέσεις τις οποίες δέχεται για να υποβάλλει την παραίτησή του από το αξίωμα του Υπουργού Οικονομικών, επιδεικνύει ο Γκίκας Χαρδούβελης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει.
Όπως προκύπτει από συνομιλία του Υπουργού Οικονομικών με τον Γιώργο Παπαχρήστο, την οποία μεταφέρει τελευταίος στη σημερινή στήλη του στα “Νέα”, ο Γκίκας Χαρδούβελης επισημαίνει με νόημα ότι διατηρεί την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και… χαμηλώνει τη σημασία των “φωνών” που ακούγονται κυρίως από την πλευρά βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Δηλαδή να παραιτηθώ επειδή γκρινιάζει ο ένας και ο άλλος; Έχω αναλάβει μια δύσκολη δουλειά, έχω χρέος να τη φέρω εις πέρας, και δεν με ενδιαφέρει τι λένε για μένα”, τονίζει χαρακτηριστικά ο Γκίκας Χαρδούβελης στον Γιώργο Παπαχρήστο.

ysterografa.gr

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν... συγγνώμη από τον Στουρνάρα!

Giannis-Stournaras

Ο Γιάννης Στουρνάρας είχε βρεθεί σε πλείστες περιπτώσεις στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής από την πλευρά βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, την περίοδο που ήταν Υπουργός Οικονομικών, φαίνεται ωστόσο ότι αρκετοί από τους επικριτές του μετανιώνουν, κάνοντας συγκρίσεις με τον Γκίκα Χαρδούβελη.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών τείνει να “δαιμονοποιηθεί”, και στο πρόσωπό του να επιδιώξει η κυβέρνηση να μετριάσει τη θύελλα των κοινωνικών αντιδράσεων που έχουν προκληθεί από τις κεντρικές πολιτικές επιλογές του.
Σύμφωνα λοιπόν με τον “Μικροπολιτικό” των “Νέων”, αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που στο παρελθόν ήταν σκληροί πολέμιοι του Γιάννη Στουρνάρα, σπεύδουν σήμερα να επιδιώκουν την επικοινωνία μαζί του, και στην πράξη να… απολογούνται για τη στάση την οποία είχαν κρατήσει τότε.
Μια καινούρια πραγματικότητα που επιβεβαιώνει την έκκρυθμη κατάσταση και τον αποπροσανατολισμό που έχουν επικρατήσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με τον σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να… μνημονεύεται πλέον κάθε άλλο παρά αρνητικά.

ysterofrafa.gr

Μέσω ΕΝΦΙΑ τα έσοδα των ΟΤΑ – Τι εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός ως “επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων”

Την εξαγγελία που είχε κάνει κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο να αποτελέσει ο ΕΝΦΙΑ βασικό έσοδο για την Αυτοδιοίκηση επαναλαμβάνει σε άρθρο του στην «καθημερινή» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς περιλαμβάνει το συγκεκριμένο μέτρο στους «τέσσερις άξονες που συνοψίζουν (χωρίς να εξαντλούν) το επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων».
Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο πρωθυπουργός:

Το αιχμηρό tweet της Μαριέττας για το πολιτικό σύστημα

Marietta-Giannakou

Ένα αιχμηρό tweet αφιέρωσε η Μαριέττα Γιαννάκου στο πολιτικό σύστημα, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Η Μαριέττα Γιαννάκου, με πολυετή και εμβληματική παρουσία στον χώρο της Κεντροδεξιάς, υπερασπιζόταν πάντοτε την ανάγκη πολιτικής διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας και όχι συρρίκνωσης στο δεξιό τμήμα της, όπως ευαγγελίζονται πολλά από τα στελέχη που πρωταγωνιστούν σήμερα στη Συγγρού, μερικοί εκ των οποίων μάλιστα είναι και υπουργοί.
Πιο συγκεκριμένα, η Μαριέττα Γιαννάκου έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter: “41 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι πολιτικοί φορείς αδυνατούν να τιμήσουν επάξια και με ομοψυχία την επέτειο. Θλιβερό!”.

ysterografa.gr

Ντόρα: Ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ αν βρήκε την κότα με το χρυσό αυγό

Dora-Bakoyanni-ND

Την… απόσταση που χωρίζει πολλές από τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ από την πραγματικότητα, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στο πλαίσιο συνέντευξης την οποία παραχώρησε στην εκπομπή “Αταίριαστοι” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς και πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων… έβγαλε στη σέντρα την Αξιωματική Αντιπολίτευση για τις θέσεις τις οποίες διατυπώνει αναφορικά με τη διαχείριση του μέλλοντος της χώρας, κάνοντας συγκρίσεις με την έλευση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία το 2009, υπό τις… ιαχές του συνθήματος “λεφτά υπάρχουν”.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης της Ντόρας Μπακογιάννη στην εκπομπή “Αταίριαστοι” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο:
“- Η ΝΔ είναι ένα φιλελεύθερο δημοκρατικό κόμμα. Δεν θα γίνουμε αποκαΐδι μιας ακροδεξιάς αντίληψης.
Το σύμφωνο συμβίωσης είναι βασικό θέμα ελευθερίας του ατόμου.
H παράταξή μας έχει μια ιστορία. Ηταν πάντα ανοιχτή προς τα εμπρός. H φούσκα της ακροδεξιάς καταρρέει. 
Ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ αν βρήκε την κότα με το χρυσό αυγό.
Χρειάζεται η επαφή του θεσμικού πρωθυπουργού με τον θεσμικό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στις νέες απαιτήσεις της τρόικας υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
Δεν προκύπτει ότι υπάρχει τόσο μεγάλο δημοσιονομικό κενό όσο ισχυρίζεται η τρόικα.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δώσουν θέσεις εργασίας.
3.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πάρει ακόμα την επιστροφή του ΦΠΑ ενώ έχουμε ψηφίσει σχετικό νόμο.
Ο τραγέλαφος με τον ΕΝΦΙΑ έφερε σε δεύτερη μοίρα το σημαντικότερο νέο, ότι μπήκαμε σε τροχιά ανάπτυξης.
Επι της ουσίας είναι απολύτως αναγκαία η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών”.

ysterografa.gr

Πρώην δήμαρχος απέκρυψε εισοδήματα 3,5 εκατ. ευρώ

Σημαντικές περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος απάτης και διαφθοράς αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια ερευνών που πραγματοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος  ...

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΝΕΜΕΑΣ "ΛΕΩΝ¨"

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Κοινωνικής Οικονομίας, Αλληλεγγύης, Τόνωσης της Απασχόλησης Θεοφάνης Στεφανόπουλος - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2014

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2014 

Σαράντα ένα χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν πάντα επίκαιρα και διαχρονικά καθώς λαμβάνουν συνεχώς νέες διαστάσεις στη σκέψη κάθε ελεύθερου ανθρώπου.
 Ιδιαίτερα σε μια εποχή αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων και επαναφοράς ακραίων ιδεολογικών αντιλήψεων που βρίσκονταν στο περιθώριο της ιστορίας τις προηγούμενες δεκαετίες Το «Πολυτεχνείο» σηματοδότησε την αρχή του τέλους της επτάχρονης Δικτατορίας, που κατέρρευσε λίγους μήνες αργότερα, ανίσχυρη μπροστά στη λαϊκή οργή και βαριά ένοχη για το εθνικό έγκλημα της κυπριακής τραγωδίας «Το Πολυτεχνείο», δεν είναι επέτειος. 
Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης του λαού μας για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Η Πελοπόννησος τιμά τους ήρωες του Πολυτεχνείου που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθιά πίστη στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία. Τιμά τους αγωνιστές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, , και έγιναν ορόσημο του αγώνα και σημείο αναφοράς για τις γενιές που έρχονται και αναζητούν ένα μεγάλο ιδανικό για να το υπηρετήσουν. Το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να συγκινεί, να εμπνέει, να θυμίζει πως τα οράματα του τότε είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρα. Ας διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν.  
 

Στη Μεγαλόπολη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επίλεκτων Αθλητών Άρσης Βαρών

Εμφάνιση DSC_3489[1].jpg
 Τη συνδιοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Επίλεκτων Αθλητών Άρσης Βαρών στη Μεγαλόπολη στις 14 Φεβρουαρίου του 2015 αποφάσισαν σε συνάντησή τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με τον Βουλευτή Επικρατείας και Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Πύρρο Δήμα και το Διευθυντή Επικοινωνίας της ΔΕΗ κ. Κίμωνα Στεργιώτη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014. 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε τη σημασία διεξαγωγής τέτοιων αγώνων για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινωνίας, ιδιαίτερα των νέων, και δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα αποτελέσει αρωγό της προσπάθειας αυτής, προτείνοντας παράλληλα τη συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών κατά της παχυσαρκίας. 
Ο Βουλευτής Επικρατείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Δήμας αναφέρθηκε στη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στη Μεγαλόπολη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το Δήμο και τη ΔΕΗ, η οποία, αφενός θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και την άρση βαρών, και, αφετέρου, θα συνδυαστεί με δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία για τους μαθητές και τους γυμναστές. 
 Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ κ. Στεργιώτης από την πλευρά του αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και τη διοργάνωση τέτοιων αγώνων σε περιοχές με λιγνιτική δραστηριότητα, η οποία θα συνεχιστεί, και στην πρόθεση της ΔΕΗ να συνεργαστεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής της Μεγαλόπολης και κοινωνικά και επιχειρηματικά. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Σιδέρης, ο Διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης κ. Γίδης Κωνσταντίνος, ο κ. Τομεάρχης Εσωτερικής Επικοινωνία της ΔΕΗ κ. Ιωάννης Αλεξόπουλος, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Γεώργιος Ανατολίτης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης κ. Γιώργος Πανταζόπουλος και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης κ. Αγγελής Αγγελόπουλος.

Back to school” στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας: μία ευρωπαϊκή δράση


Ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή δράση BACK TO SCHOOL στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την επίσκεψη του κ. Ταξιάρχη Θεοχάρη στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014.
Η δράση BACK TO SCHOOL φέρνει στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπόλοιπων θεσμικών οργάνων της ΕΕ, σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ιδιαίτερης πατρίδας τους στα οποία φοίτησαν ή άλλα σχολεία της επιλογής τους. Στις επισκέψεις τους αυτές συνομιλούν με μαθητές και δασκάλους όχι μόνο για όργανα, θεσμούς και ευρωπαϊκές πολιτικές αλλά και για την προσωπική τους εμπειρία και σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρωτοβουλία «Επιστροφή στα θρανία» δίνει στους νέους την ευκαιρία να συζητήσουν για την Ευρώπη με ανθρώπους που γνωρίζουν την ΕΕ από μέσα και με τους οποίους έχουν ένα κοινό σημείο: τη φοίτησή τους στο ίδιο σχολείο.  Έτσι για μια μέρα τα στελέχη αυτά γίνονται «το πρόσωπο της Ευρώπης» στο σχολείο τους!

Πελοπίδας Καλίρης «Η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την άμεση απομάκρυνση του Κέντρου Παράνομων Μεταναστών από την πόλη της Κορίνθου».


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Σε απάντηση ερώτησης δημοσιογράφου σχετικά με τη λειτουργιά του Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών ο Αντιπεριφερειάρχης Κορίνθιας Πελοπίδας Καλίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση . 
«Όταν αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών , υπήρξε αντίδραση τόσο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου , όσο και από τον Δήμο Κορινθίων . Επειδή όλα έγιναν με ταχύτατες διαδικασίες λόγω και των Ευρωπαϊκών οδηγιών , υπήρξε τότε η δέσμευση ότι θα ήταν μια προσωρινή λύση και ότι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα οριοθετούσε περιοχές εκτός πόλεων για μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Είναι αδιανόητο και δεν τιμά κανένα να υφίσταται ένα τέτοιο κέντρο στον ιστό της πόλης μας. 
Η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την άμεση απομάκρυνση του Κέντρου Παράνομων Μεταναστών από την πόλη της Κορίνθου». 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 

Oι γυναίκες του Κομπάνι και το παράδειγμα της Μεγάλης Κυρίας Βούλας Δαμιανάκου – Αθλοφόρου Ελπίδας Νέας


 Πολλοί φίλοι από το διαδίκτυο αναρωτιούνται πού είναι η συμπαράσταση των Ελληνίδων στις Κούρδισσες γυναίκες της Αντίστασης του Κομπάνι. Μπορούν να δουν το παράδειγμα της Μεγάλης Κυρίας Βούλας Δαμιανάκου. « Η κυρία Βούλα Δαμιανάκου είναι πεζογράφος, ποιήτρια, μεταφράστρια, αλλά και αγωνίστρια παρούσα στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες του τόπου.
Η Βούλα Δαμιανάκου δεν έπαψε να καταγράφει, συμμετέχοντας παράλληλα σε πρώτο πρόσωπο, στις συλλογικές μας περιπέτειες, από την Εθνική Αντίσταση, στην υπόθεση Οτζαλάν, έως τις σημερινές δραματικές εμπλοκές της χώρας…

Οι απίστευτες γκάφες που «έδεσαν» τους απαγωγείς της 27χρονης

  • 0


AD3B751D90667DBF1E54393B17655609.jpg
  Παρά το γεγονός ότι κατέστρωναν τα πλάνα της απαγωγής έξι ολόκληρους μήνες, μόνο καλοστημένο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το σχέδιο των δραστών που απήγαγαν την 27χρονης στην Κυψέλη, οι οποίοι προέβησαν σε ουκ ολίγες γκάφες.
Ο δράστης είχε χρησιμοποιήσει στις επικοινωνίες με την οικογένεια της 27χρονης συσκευή «εταιρικού» τηλεφώνου, που του είχε δοθεί όταν διατηρούσε σιδηρουργείο, το οποίο αργότερα έκλεισε. Οι δύο τελευταίες επικοινωνίες του 48χρονου Χ.Φ., σε μία από τις οποίες έδωσε και την 27χρονη, φαίνεται ότι είχαν γίνει από τη Λούτσα.

Εμμονικός ο Τσίπρας ..με τον Βενιζέλο και τις εκλογές


alexis-tsipras
Γραφικός έχει καταντήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Αδυνατώντας να εξηγήσει γιατί παρά την τεράστια κρίση δεν κερδίζει πολιτικά, έχει επιλέξει το δρόμο των αδιεξόδων.

Πρώτο αδιέξοδο οι εκλογές: Έχοντας εγκλωβιστεί στο παραλήρημα των εκλογών και με εμφανή αδυναμία από τις ευρωεκλογές κιόλας να κερδίσει νέους ψηφοφόρους – αντίθετα χάνει και τους παλαιούς – ο Αλέξης Τσίπρας, σέρνει την Ελλάδα σε μακρά προεκλογική περίοδο, χωρίς αύριο. Και αυτό γιατί η επικαλούμενη κυβέρνηση των δυνάμεων της Αριστεράς δεν υπάρχει. 

Η Βουλή τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο

Εμφάνιση IMG_2014_11_17_017.jpg

O Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου μετέβη σήμερα, Δευτέρα πρωί,  στο χώρο του Πολυτεχνείου και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της Βουλής των Ελλήνων προς τιμήν της αντιδικτατορικής εξέγερσης της νεολαίας,  το Νοέμβριο του 1973.

Αμέσως μετά ο κ. Παπαϊωάννου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο εορτασμός μιας τέτοιας επετείου δεν έχει και δεν πρέπει να έχει τυπικό χαρακτήρα. Πρέπει να είναι αφορμή για να συλλογιζόμαστε τι σημαίνει δικτατορία και τι ειδικότερα σήμαινε η συγκεκριμένη δικτατορία για τη χώρα μας: καταπίεση, λογοκρισία, φυλακίσεις και εξορίες, διαφθορά, πολιτιστικό σκοτάδι, διεθνή απαξίωση. Η δικτατορία έφερε πολλά χρόνια πίσω τη χώρα μας και βέβαια άνοιξε την πόρτα της Κύπρου στον Αττίλα με τα γνωστά αποτελέσματα για τον ελληνισμό.
Αυτή την ημέρα, κάθε χρόνο, τιμάμε τους χιλιάδες νέους που αντιστάθηκαν γενναία σε εκείνο το καθεστώς αποτελώντας παράδειγμα για όλες τις νεώτερες γενιές. Όμως, το ότι  η δημοκρατία έχει αποκατασταθεί, δεν σημαίνει ότι οι νέοι πρέπει να μένουν απαθείς. Αξιώνουν καλύτερη παιδεία, εργασία, ελευθερία ασκώντας τα δικαιώματά τους εντός του θεσμικού πλαισίου που η ίδια η δημοκρατία δημιούργησε, η δημοκρατία που αποκαταστάθηκε χάρις και στον αγώνα της νεολαίας του ΄73.
Δεν ξεχνάμε τα όσα συνέβησαν τότε, γιατί τίποτε δεν είναι δεδομένο και η ελευθερία απαιτεί συνεχή εγρήγορση.»

Συνάντηση του Κώστα Κόλλια με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στην Κορινθία


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Αποστολάκο είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης. Ο κ. Κόλλιας έθεσε επί τάπητος τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις τηλεπισκοπήσεις, καθώς επίσης και περιπτώσεις παρακράτησης χρημάτων από τα δικαιούμενα ποσά. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Όπως είχα ενημερώσει εγκαίρως τους αγρότες της Κορινθίας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε την περασμένη Τρίτη στην καταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι, έπειτα από τις πιέσεις που ασκήσαμε και τις ενστάσεις που διατυπώσαμε εντός και εκτός Βουλής, η ενιαία ενίσχυση κατατέθηκε ακέραιη στους λογαριασμούς των αγροτών.
Θέλω να τονίσω ότι ορισμένες περιπτώσεις παρακρατήσεων που μου αναφέρονται δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ούτε με τον ΟΓΑ. Τέτοιες περιπτώσεις οφείλονται στο γεγονός ότι οι λογαριασμοί στους οποίους κατατίθεται η ενιαία ενίσχυση δεν έχουν δηλωθεί από τους αγρότες ως ακατάσχετοι. Έτσι, εάν υπάρχει ανοιχτή οφειλή στην Εφορία, η τράπεζα έχει εντολή αυτόματα να δεσμεύει οποιαδήποτε ποσά κατατίθενται σε αυτούς τους λογαριασμούς, χωρίς να εξετάζεται από πού προέρχονται. Όσοι αγρότες επιθυμούν να δηλώσουν τους λογαριασμούς αυτούς ως ακατάσχετους θα πρέπει να απευθυνθούν στην τράπεζά τους και τις τοπικές Δ.Ο.Υ.
Ένα θέμα που έθεσα στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ.Αποστολάκο αφορά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε κάποιες περιπτώσεις εξαιτίας των τηλεπισκοπήσεων. Όπως είναι γνωστό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη σωστή εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την ορθή καταγραφή των καλλιεργούμενων εκτάσεων, απαιτεί τη δορυφορική απεικόνιση των αγροτεμαχίων. Δυστυχώς στη χώρα μας, με το ιδιάζον γεωγραφικό ανάγλυφο, η απεικόνιση αυτή δημιουργεί συχνά προβλήματα, διότι πολλές φορές τα χωράφια βρίσκονται σε σημεία που δεν βλέπει ο δορυφόρος. 
Έτσι, σε κάποιους αγρότες σημειώνονται αλληλεπικαλύψεις ή υπερβάσεις, ώστε η δήλωση ΟΣΔΕ δεν συμφωνεί με τα δορυφορικά ευρήματα. Όσοι παραγωγοί αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, πρέπει άμεσα να έρθουν σε επαφή με την τοπική τους Ένωση και τον ΟΠΕΚΕΠΕ Κορίνθου, προκειμένου να καταθέσουν συμπληρωματικές δηλώσεις και να ζητήσουν τις απαραίτητες διορθώσεις. Ο κ. Πρόεδρος μου επιβεβαίωσε ότι το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ανοιχτό για διορθώσεις, παραλαμβάνει άμεσα τις αιτήσεις και, μετά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων, πραγματοποιεί τις πληρωμές. Θέλω επομένως να τονίσω ότι όσο πιο γρήγορα οι αγρότες μας προβούν σε αυτή τη διαδικασία, τόσο ταχύτερα θα λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται.
Τέλος, επειδή πολλοί αγρότες στην Κορινθία με ρωτούν γιατί έλαβαν φέτος χαμηλότερη κοινοτική επιδότηση, θέλω να τους ενημερώσω ότι αυτό οφείλεται στη μεταβατική εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, δηλαδή στη μετάβαση από το ιστορικό στο περιφερειακό μοντέλο. Από του χρόνου, το μεγαλύτερο μέρος των επιδοτήσεων συνδέεται πλέον με την πραγματική παραγωγή, αλλά και με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χώρας, ενώ μεταφέρονται περισσότερα κονδύλια στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή μετάβαση, προβαίνει από φέτος σε αναπροσαρμογές, οι οποίες επισημαίνω ότι δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας, αλλά γίνονται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης.»