Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Κόρινθος: Γιόρτασαν οι Ενοπλες Δυνάμεις - "Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων" (video )

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Ταγαρά, του Αντιπεριφερειάρχη  Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη των βουλευτών Χρίστου Δήμα και Κώστα Κόλλια  πολλών Αξιωματικών, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλη ΝανόπουλουΑξιωματικών της Ελληνικής  Αστυνομίας,   Δημοτικών Συμβουλίων γιορτάστηκε κατά το τυπικό και στην Κόρινθο η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπίπτει με τη γιορτή των Εισοδείων της Θεοτόκου.
korinthostv.gr

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: 3.500 ευρώ για κάθε ΑΝΕΡΓΟ μέχρι τέλος του έτους - Δείτε πως θα καταφέρετε να τα αποκτήσετε Το διαβάσαμε από το: ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: 3.500 ευρώ για κάθε ΑΝΕΡΓΟ μέχρι τέλος του έτους - Δείτε πως θα καταφέρετε να τα αποκτήσετε

http://www.alfavita.gr/sites/default/files/oaed1_17.jpgΠάνω από 700 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη της απασχόλησης 200.000 ανέργων... (σ.σ. αναλογεί, κατά μέσο όρο, σε 3.500 ευρώ για κάθε άνεργο) μέχρι τέλος του έτους, σύμφωνα με όσα προγράμματα «τρέχει» αυτή την περίοδο το Υπουργείο Εργασίας μέσω του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Από το αρμόδιο υπουργείο έχουν δεσμευτεί πως μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2014 θα έχουν όλα υλοποιηθεί.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΑΕΔ την περασμένη Πέμπτη, οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού μειώθηκαν κατά 25.690 (ή 2,5%), το δωδεκάμηνο Σεπτεμβρίου 2014 – Σεπτεμβρίου 2013.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα ο ΟΑΕΔ, συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε τον Σεπτέμβριο του 2014 σε 968.100 άτομα. Αντίθετα το Σεπτέμβριο του 2013 οι άνεργοι ανήλθαν σε 993.970 άτομα.

Τα προγράμματα που θα «τρέξουν» έως τέλους του έτους είναι:

Παρατείνεται για 10 ημέρες η αποχή των δικηγόρων

Παρατείνεται για 10 ημέρες η αποχή των δικηγόρωνTην παράταση της αποχής των δικηγόρων για ακόμη 10 μέρες, αποφάσισε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνήλθε σήμερα εκτάκτως στην Αθήνα.
Οι δικηγόροι, οι οποίοι αντιδρούν στο περιεχόμενο των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, θα ξεκινήσουν την αποχή τους από την Τρίτη 25 Νοεμβρίου  μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, οπότε και θα συνέλθει εκ νέου η Ολομέλεια για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία του δικηγορικού σώματος.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου πανελλαδικό δημοψήφισμα στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας για τον νομοσχέδιο που επιφέρει τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και για τον καθορισμό των αντιδράσεων των δικηγόρων.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου
 Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στην κατεύθυνση προς Πάτρα, στην περιοχή του Κόμβου Τριπόλεως περί τη ΧΘ 82+200 έως τη ΧΘ 84+850.
Αυτό κρίνεται αναγκαίο προκειμένου να εκτελεστούν ασφαλτικές εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτικού τάπητα, από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΤΕΡΝΑ, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).
Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε τρεις διαδοχικές φάσεις από τη Δευτέρα 24/11/2014 έως την Παρασκευή 12/12/2014, κατά τη διάρκεια των οποίων η κυκλοφορία της κάθε κατεύθυνσης θα περιορίζεται σε μία ή δύο λωρίδες, σύμφωνα με τη προσωρινή σήμανση που θα υλοποιηθεί για κάθε φάση ξεχωριστά.
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Πυρετός συσκέψεων στο υπουργείο Οικονομικών



Του Νίκου Ρογκάκου
Νέα εσωτερική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γκίκα Χαρδούβελη και την συμμετοχή των κυρίων Σταϊκούρα και Μαυραγάνη, ώστε να αναδιοργανώθει την επιχειρηματολογία της ελληνικής Κυβέρνησης έναντι των δανειστών, αλλά και να συζητήσουν το θέμα του Δημοσίου.
Γι’ αυτόν τον λόγο στη σύσκεψη μετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέμα -σύμφωνα με πληροφορίες- το νέο ενιαίο μισθολόγιο, που είναι και ένα από τα «αγκάθια» της τελευταίας διαπραγμάτευσης με την τριμερή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πόουλ Τομσεν και τον προοδεύοντα του EuroWorking Group. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξερχόμενο από την σύσκεψη τόνισε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου του 2015. 
Η σύσκεψη αυτή ήρθε σε συνέχεια εκείνης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και με θέμα το μισθολόγιο του Δημοσίου.

 antenna.gr

Νέα δημοσκόπηση! Στα "Τάρταρα" τα μικρά κόμματα

Νέα δημοσκόπηση! Στα `Τάρταρα` τα μικρά κόμματα

Προβάδισμα 4,7 μονάδων έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,3% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 18,6%. Αυτό που προκαλεί εντύπωση από τη δημοσκόπηση είναι τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά όλων των άλλων κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ οριακά μπαίνει στη Βουλή με 3,7%, ενώ τρίτη πολιτική δυναμη αναδεικνύεται και το Ποτάμι με 5,9%.

Χαμηλά ποσοστά και για το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 4,4% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ όιπως δείχνει η δημοσκόπηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εισέρχονται στη Βουλή συγκεντρώνοντας 2,8%. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΟΣ συγκεντρώνουν από 1,3%.

Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 51% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, ενώ το 44% θέλουν πρόωρες εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να αναδεικνύεται καταλληλότερος πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα με 34% έναντι 18%, ενώ η επιλογή ΚΑΝΕΝΑΣ είναι η δημοφιλέστερη με 35%
.
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Ιστορική στιγμή για την Ευρώπη! Τέρμα οι πλαστικές σακούλες στις 28 χώρες

Ιστορική στιγμή για την Ευρώπη! Τέρμα οι πλαστικές σακούλες στις 28 χώρες - Από πότε θα ξεκινήσει η υποχρεωτική χρέωση  Ηρθε η ώρα που οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να επιστρέψουν έπειτα από δεκαετίες κατάχρησης της πλαστικής σακούλας, στη χρήση καλαθιών ή χάρτινων συσκευασιών για τα ψώνια τους, έπειτα από την ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση με στόχο τον περιορισμό μέχρι το 2025 κατά περισσότερο από τρία τέταρτα τη χρήση της πλαστικής σακούλας μίας χρήσης που δηλητηριάζει υδάτινες επιφάνειες και εδάφη.
Η συμφωνία προβλέπει ότι τα κράτη που δεν το έχουν πράξει ακόμη, θα πρέπει να επιβάλουν χρέωση της πλαστικής σακούλας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση σε 90 σακούλες ανά άτομο ετησίως.

Το 2025, η ετήσια κατανάλωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 40 σακούλες ανά άτομο, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανερχόταν το 2010 σε 178 σακούλες ανά κάτοικο ετησίως.

Στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών μέτρων θα βρίσκονται οι "ελαφρές" σακούλες, πάχους κάτω των 50 microns, οι οποίες διανέμονται δωρεάν από πολλά ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ...

Περισσότερο από το 90% των 100 δισεκατομμυρίων πλαστικών σακουλών που κυκλοφορούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης περιλαμβάνονται στην κατηγορία αυτήν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια τέτοιες σακούλες καταλήγουν στα σκουπίδια και διασκορπίζονται στο έδαφος, στις θάλασσες, τις λίμνες και του ποταμούς, προκαλώντας ασφυξία σε πουλιά, ψάρια και θαλάσσια θηλαστικά, μετατρεπόμενα σε "θανάσιμη σούπα" στις υδάτινες επιφάνειες.

Για "ιστορική επιτυχία" έκανε λόγο η δανέζα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Μαργκρέτε Αουκεν , μιλώντας για την πρώτη ευρωπαϊκή συμφωνία αναγκαστικού χαρακτήρα για τον περιορισμό των απορριμμάτων.

newsit.gr

Συναγερμός έξω από το σπίτι του Κ. Μητσοτάκη - Εντόπισαν "ύποπτη" μηχανή - Είχε κλαπεί από το 2013


Συναγερμός έξω από το σπίτι του Κ. Μητσοτάκη - Εντόπισαν `ύποπτη` μηχανή - Είχε κλαπεί από το 2013Μεγάλη κινητοποίηση της ελληνικής αστυνομίας με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
To σπίτι του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,είναι απέναντι από το Καλλιμάρμαρο
Σύμφωνα με πληροφορίες, για περισσότερες από τρεις ημέρες απέναντι από το σπίτι του κ. Μητσοτάκη βρισκόταν μία παρατημένη μηχανή, η οποία κίνησε την περιέργεια της ασφάλειας του πρώην πρωθυπουργού.

Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία που ανακάλυψε πως η μηχανή ήταν κλεμμένη από το 2013. 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η εγκύκλιος για τις 100 δόσεις

lefta Ύστερα από αρκετή… αναμονή δημοσιεύτηκε την Παρασκευή το μεσημέρι η εγκύκλιος για τις 100 δόσεις, από την οποία εξαιρούνται οι τρέχουσες οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος που πρέπει να πληρωθούν από το τέλος Νοεμβρίου και μετά.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο υπάγονται στη ρύθμιση βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 και ξεκαθαρίζεται πως η υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή δεν μπορεί να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Κυριάκος: Υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να κλείσει η διαπραγμάτευση

kiriakospapoulias

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγινε δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια στον οποίο παρέδωσε την έκθεση του προγράμματος ενίσχυσης της διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς.
«Έχετε την απόλυτη στήριξή μου, γιατί πιστεύω απόλυτα ότι χωρίς δημόσια διοίκηση τίποτα δεν πετυχαίνει» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε:
«Είναι μεγάλο έργο. Και απ’ ό,τι σας παρακολουθώ, προσπαθείτε. Και πρέπει να πω ότι έχετε την απόλυτη στήριξή μου, γιατί πιστεύω απόλυτα ότι χωρίς δημόσια διοίκηση τίποτα δεν πετυχαίνει».
Από την πλευρά του, ο υπουργός δήλωσε πως «η δημόσια διοίκηση θέλει τους κανόνες της και, πολλές φορές, αντιμετωπίζουμε μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία και παθογένειες του παλιού πελατειακού κράτους, τις οποίες πρέπει να διορθώσουμε, εάν θέλουμε να είμαστε φερέγγυοι και αξιόπιστοι για να χτίσουμε μια καινούργια διοίκηση».
Εκτίμησε μάλιστα ότι την προσπάθεια αυτή τη στηρίζει «η σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών».
Μετά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις ενέργειές του ώστε να επιταχυνθεί η πειθαρχική δικαιοσύνη.
Όσον αφορά τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ειδικότερα στο σκέλος που αφορά τη Δημόσια Διοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε κανένα σχόλιο, εκτιμώντας ότι υπάρχουν ακόμη τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας τον Δεκέμβριο, ώστε από τον Ιανουάριο η χώρα να συνεχίσει με σταθερότητα.

Ο Παπαμιμίκος "ξύπνησε" τους διευθυντές των υπουργών

Andreas-Papamimikos
Τον ρόλο του… πολιτικού ξυπνητηριού των διευθυντών των γραφείων υπουργών ανέλαβε πρόσφατα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Όπως σημειώνει με νόημα ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, ο νεαρός πολιτικός δέχτηκε στη Συγγρού τους διευθυντές των γραφείων των υπουργών, καθώς και Γενικούς Γραμματείς και άλλους αξιωματούχους, προκειμένου να τους μεταφέρει παράπονα για “κλειστές πόρτες”.
Με δεδομένη την ευαίσθητη πολιτικά συγκυρία, με τις πρόωρες εκλογές ακόμη και νωρίτερα από τον Μάρτιο του 2015 να προβάλλουν περίπου ως βεβαιότητα, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει περιθώρια για τέτοιες κυβερνητικές αστοχίες, και αυτό ο Ανδρέας Παπαμιμίκος το γνωρίζει καλά, με αποτέλεσμα να σπεύσει για να προλάβει τα χειρότερα.

ysterografa.gr

Από τα αριστερά βγήκε ο Κουμουτσάκος στη Δούρου για τους ανέργους

Κριτική από τα ,,, αριστερά κάνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος στη Ρένα Δούρου, καταγγέλοντας την ότι δεν ενδιαφέρθηκε για τις προσλήψεις ανέργων στην Αττική

Μιλώντας την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο επικεφαλής του συνδυασμού «180 - Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ» επιχείρησε να αναδείξει το θέμα που αφορά σε ένα πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για την πρόσληψη ανέργων σε 110 ειδικότητες.

Απάντηση Ελευθερόπουλου σε Μελισσανίδη: Αφήστε με έξω από την βρωμιά σας

ÅËÅÕÈÅÑÏÐÏÕËÏÓ<br /> ÖÙÓÔÇÑÁÓ – ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2012-2013)
Το όνομα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν ένα από τα πολλά που ακούστηκαν στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος άφησε υπόνοιες πως κάποιοι τον επέβαλαν ως προπονητή στον Πανιώνιο!
Ο 38χρονος τεχνικός με γραπτή του δήλωση που «ακούστηκε» πρώτα στον Sentra 103,3, εξηγεί τι ακριβώς είχε συμβεί τότε και ζητά να τον αφήσουν «έξω από την βρώμα σας», κλείνοντας με υστερόγραφο που αναφέρεται στο «πεθαμένο» ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά στη δήλωσή του αναφέρει:

Πρωτογενές πλεόνασμα 3% προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2015 - Χαρδούβελης: Μας πιέζει για τον προϋπολογισμό η τρόικα, αλλά κάνει λάθος

staikouraspleonasma

Το σχέδιο του Προϋπολογισμού του 2015 παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 5,6 δισ. ευρώ ή 3% του ΑΕΠ, το έλλειμμα θα περιορισθεί περαιτέρω από το 1,3% του ΑΕΠ το 2014, στο 0,2% του ΑΕΠ το 2015, ενώ η ανάπτυξη θα ανέλθει στο 2,9%.

Γιατί δεν επιτρέπεται η εθελοντική εργασία στο Δημόσιο (Γνωμοδοτικό Σημείωμα)

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ παραθέτει το από 10-11-2014 Γνωμοδοτικό Σημείωμα της Δικηγόρου-Εργατολόγου Αθηνών κας Μαρίας-Μαγδαληνής Τσίπρα, σχετικά με το φαινόμενο των τελευταίων ημερών, όπου σε διάφορες υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κάλυψη των αναγκών λόγων έλλειψης προσωπικού να χρησιμοποιούνται «εθελοντές».
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφέρει:

Χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ από τον ΟΓΑ -Ποιοι το δικαιούνται- Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων

Χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ και τιμητικό έπαινο θα λάβουν από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), 450 πολύτεκνες μητέρες αγρότισσες, οι οποίες είναι ασφαλισμένες στον κλάδο κύριας ασφάλισης του Οργανισμού.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας, και η δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση συμμετοχής σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων από τις πολύτεκνες αγρότισσες, ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου και θα διατηρηθεί έως την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.
Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων του ΟΓΑ στις πολύτεκνες, οι δικαιούχοι θα πρέπει:
– Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.
– Να έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, γεννήσει τουλάχιστον τέσσερα τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.
– Κατά το χρόνο της υποβολής της αίτησης, να είναι κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ σε ισχύ.

«Για πρώτη φορά ο ΟΓΑ εφαρμόζει και υλοποιεί μέτρα προστασίας και στήριξης της αγρότισσας πολύτεκνης μητέρας, αναγνωρίζοντας τον Κοινωνικό και Εθνικό της ρόλο, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες» δήλωσε αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης, και πρόσθεσε: «Ως Διοίκηση συνεχίζουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ώστε οι ασφαλισμένοι μας να νοιώθουν τον Οργανισμό, αρωγό και συμπαραστάτη τους».

aftodioikisi.gr

Η ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ STAGE

ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣΗ Νένα Βενετσάνου παρουσιάζει για δύο Παρασκευές, 21 και 28 Νοεμβρίου, την περιπέτεια των τραγουδιών της μ' έναν ξεχωριστό τρόπο στον Ρυθμό Stage. Στο ρεσιτάλ αυτό, ένα ημερολόγιο τραγουδιών, μας προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μια πορεία, την προσέγγιση και τις αντοχές της στο τραγούδι.
Εμβληματική, λυρική και συνάμα ελεγειακή φωνή, ερμηνεύει μεταξύ άλλων Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαμαγκάκη, Λεοντή και άλλους αγαπημένους της συνθέτες.
Η πολιτικοποιημένη και ευαίσθητη δημιουργός με...

diastixo.gr

ΠΑΤΡΙΚ ΛΗ ΦΕΡΜΟΡ: ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΚΡΙΤΙΚΕΣO Πάτρικ Λη Φέρμορ (1915-2011), σημαντικός ταξιδιωτικός συγγραφέας και φιλέλληνας, είχε τιμηθεί από τη Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία του απένειμε τον τίτλο του ιππότη. Μέχρι τον θάνατό του ζούσε στη Μάνη, συγκεκριμένα στην Καρδαμύλη, σ' ένα σπίτι που το σχεδίασε ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του, τη φωτογράφο Τζόαν Λη Φέρμορ, της οποίας οι φωτογραφίες περιλαμβάνονται στα βιβλία του Μάνη και Ρούμελη (εντυπώσεις και αναμνήσεις από τα βιώματά του στις συγκεκριμένες περιοχές). Εκτός των άλλων, με την Ελλάδα τον συνδέει κι ένα υψίστης σημασίας ιστορικό γεγονός...

diastixo.gr

Ο Άδωνις… ξαναχτύπησε: Ιστορική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ αν δεν στηρίξει τα μέτρα για εργασιακά και ασφαλιστικό

Adonis-Georgiadis-foto-Samara

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έβαλε και πάλι στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε εκδήλωση.
Νέο «λάδι» στην ενδοκυβερνητική κόντρα έριξε το βράδυ της Πέμπτης ο Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας το ΠΑΣΟΚ πως αν δεν στηρίξει τις αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό θα φέρει την ευθύνη για την ανεπιτυχή έκβαση της αξιολόγησης.
«Σε περίπτωση που το κόμμα δεν στηρίξει τα μέτρα που έρχονται για εργασιακά και ασφαλιστικό, θα αναλάβει την ιστορική και πολιτική ευθύνη μη επίτευξης της συμφωνίας με την τρόικα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε την αναγκαιότητα ορισμένων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για να επιτευχθεί η συμφωνία με την τριμερή.
«Και εμάς δεν μας αρέσουν πολλά από αυτά τα μέτρα, αλλά είναι απαραίτητα για να προχωρήσουμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

ysterografa.gr

Η τρόικα τελειώνει την κυβέρνηση με νέο μνημόνιο – Πάμε σε εκλογές μέσα στο χειμώνα;

Samaras-Xardouvelis
Οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να «τελειώσουν» την κυβέρνηση δείχνοντας της το δρόμο προς τις κάλπες.
Απορρίπτει τις θέσεις της κυβέρνησης η τρόικα, ζητάει νέα δημοσιονομικά μέτρα επιμένοντας στο κενό των 2,6-3,6 δισ. ευρώ και αρνείται να επιστρέψει στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις προετοιμάζοντας ένα νέο μνημόνιο για την Ελλάδα έστω και μικρής διάρκειας.

ΔΗΛΩΣΗ TΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Α. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΜΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ



Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου απαντώντας στη σκόπιμη διαστρέβλωση των δηλώσεών της από το ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σκόπιμη παραποίηση των σημερινών μου δηλώσεων αποτελεί συνέχεια της μόνιμης τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, κάνοντας κακό στη χώρα με μοναδικό γνώμονα το μικροκομματικό τους όφελος.
Η απάντησή μου ήταν σαφής και συγκεκριμένη:
“Υπάρχει ένα υπαρκτό τέλος με βάση μια συμφωνία που είναι το τέλος του έτους. Είναι απόλυτα λογικό να βιάζεται κανείς να πιάσει αυτό το μεγάλο στόχο”». 

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη με τον Δήμαρχο του Λουτρακίου –Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων Γεώργιο Γκιώνη



Εμφάνιση 20141120_100329.jpg 
Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη  κ. Πελοπίδα Καλλίρη, πραγματοποιήθηκε χθες   στην Περιφερική Ενότητα Κορινθίας συνάντηση  με τον Δήμαρχο του Λουτρακίου –Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων κ. Γεώργιο Γκιώνη παρουσία και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γεώργιο Πετρίτση.
Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν  σημαντικά ζητήματα του δήμου, όπως ο προαστιακός , η ανάπλαση του Ισθμού και οι παρεμβάσεις  που θα γίνουν στο οδικό δίκτυο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων  .
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, στον σχεδιασμό του τεχνικού  προγράμματος  θα συμπεριλάβει έργα ανταποδοτικά στους πολίτες του Δήμου Λουτρακίου –Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων  , προτάσσοντας την τουριστική αξιοποίηση  της περιοχής.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη με το νέο Δ. Σ. του Κ. Ε. Κ. Κορίνθιας



 Εμφάνιση 20141120_191639.jpg
Χθες 20-11-2014 με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Νομού Κορίνθιας  .
Έγινε διεξοδική συζήτηση για τα θέματα του Κ.Ε.Κ με την παρουσία του νεοεκλεγέντος προέδρου κ. Κωνσταντίνου Μιχαλόπουλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σπύρου Παπαθεοφάνους και της κας. Μαρίας – Πετρούλας Σκλία  καθώς και της Διευθύντριας των Κ.Ε.Κ κας. Ελένης Πυργάκη.
Ο κ. Καλλίρης τόνισε ότι το Κ.Ε.Κ με το αξιόλογο στελεχιακό προσωπικό που διαθέτει , θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε για τους συμπολίτες μας , όχι στα στενά πλαίσια του Νομού Κορινθίας αλλά ως ένα Κ.Ε.Κ όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου .
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου  και ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας θα είναι αρωγοί στις προσπάθειες τους για την επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση  των νέων , των ανέργων , των αγροτών και όλων των συμπολιτών μας.

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης (23 Νοεμβρίου)

«Σήμερα είναι ημέρα τιμής, μνήμης και εορτασμού για όλους τους Έλληνες.
Τιμούμε τους συμπατριώτες μας που αντιστάθηκαν με ηρωισμό και απαράμιλλο σθένος εναντίον των στρατευμάτων κατοχής και έπεσαν αγωνιζόμενοι υπέρ της απελευθέρωσης της Πατρίδας μας. Είναι ημέρα μνήμης για όλους εκείνους που έγραψαν με το αίμα τους τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της χώρας μας, χωρίς ιδιοτέλεια αλλά με περίσσια αυταπάρνηση.
Η αντίσταση του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού, ως μια μεγαλειώδης πράξη για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του, όχι μόνο στον Ευρωπαϊκό αλλά και στον Παγκόσμιο χάρτη: Μια μικρή χώρα έγινε μια γροθιά κι απέδειξε στην πράξη την ομοψυχία της.
Το μήνυμα για εθνική ενότητα, συνεννόηση και ανιδιοτέλεια παραμένει πάντα επίκαιρο, ιδιαίτερα δε στη συγκυρία που διάγουμε. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να αποτελούν φάρο εθνικής συνείδησης για όλους μας και να φωτίζουν το δρόμο της εξόδου από την κρίση κρατώντας στο περιθώριο τις σειρήνες των άκρων».

Πρόσκληση σε εκδήλωση "Η Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών"

Πρόσκληση για την εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα "Η Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών"

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5f86zzZU7118i6otzY81WTjOY3uHvQ1mVh1nkHFicm00TMrlKhLpBdkOrI64KBrVWtX5ocsy9ugE55LUankqd9ibEgxvFQQBVsAZm6Hc4i_gT4q4Tcx2YzC1Qk2ZW47Hb2ptUetqvBUU/s1600/0065.jpg

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 26η    Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  των κατωτέρω  θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης:

Κατατέθηκε στη Βουλή ο Προϋπολογισμός του Κράτους για το 2015

Εμφάνιση img_2014-11-21_00111a.jpg

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρέλαβε σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη τον Προϋπολογισμό του Κράτους για το οικονομικό έτος 2015 που κατατέθηκε και φέτος σε ψηφιακή μορφή.
Ο κ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής ότι η συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα αρχίσει στις 25 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση στις 3 Δεκεμβρίου και τεθεί σε ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Δεκέμβριου.
Ο Προϋπολογισμός του Κράτους συνοδεύεται από τον τόμο για τις φορολογικές δαπάνες του 2015, καθώς και τους προσαρτημένους προϋπολογισμούς ορισμένων ειδικών ταμείων λογαριασμών ανεξάρτητων αρχών του ίδιου οικονομικού έτους. Ο Υπουργός Οικονομικών κατέθεσε, επίσης, τις εκθέσεις των γενικών διευθυντών δημοσιονομικών ελέγχων, φορολογίας και φορολογικών ελέγχων, και είσπραξης δημοσίων εσόδων, τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης, δημόσιας περιουσίας και εθνικών κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και τις δηλώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 8 του νόμου 2362 του 1995, όπως αυτό ισχύει.