Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η 6η αγωνιστική στη Β Κορινθίας

Β1 Κατηγορία
6η αγωνιστική
ΣΟΦΙΚΟ '05- ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -ΑΟ ΡΟΜΑ
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ -ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ -ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ

Β2 Κατηγορία
6η αγωνιστική
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ -ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ -ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ -ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ

Οι αγώνες της Α2 Κορινθίας - Η Πουλίτσα 4 - 3 νίκησε στο τέλος την Πρόοδο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwmOhyphenhyphenWHbh7oMBHyETQjeESqHn2KxUGjUYMGly0I283grCZTRjXdFN5dfgWKTitGTXAL_4G9wXZifk7zbOI8LVgQycSr0qLOqTGHjZoNNDSNcWuvU56zzTde7t_8r0S1RVBnXfH4O-WiWT/s1600/poulitsa.jpg
Στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής η Δάφνη Πουλίτσας πήρε μια πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-4 επί της Προόδου Αγίου Βασιλείου, αφήνοντάς την χωρίς νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα, ενώ  οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με 9 παίκτες μετά από αποβολή δύο παικτών.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με ενδιαφέροντες αγώνες . Ο Ηρακλής Λεχαίου αντιμετωπίζει τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου, ενω΄ο Ολυμπιακός Άσσου , εκτός έδρας αγωνίζεται με τον ουραγό Σαρωνικό, όπως και η Δάφνη Εξαμιλίων με τον Φωκά. Στο Δερβένι ο Πανευρωστινιακός μάχεται με τον Πανσολυγειακό και η Θύελλα Κ. Διμηνιού , με τον Ισθμιακό . Τέλος τα Ταρσινά υποδέχονται τον ΑΟ Σολομού

7η αγωνιστική
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. -ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ  3- 4
 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
 ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
 ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 

Εστω και σε φιλικό, η ΑΕΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ με 3-2 τον Παναθηναϊκό

Εξαιρετικό ήταν το φιλικό που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ ήταν αποτελεσματική στο φιλικό κόντρα στον Παναθηναϊκό και επικράτησε με 3-2. 
 Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο μέρος, κυρίως μετά το 25ο λεπτό και προηγήθηκε με 2-0.
Ο Αραβίδης στο 28', άνοιξε το σκορ για την Ένωση και αφού λίγα λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στο 33' με το δοκάρι του Ρισβάνη, ήρθε και το δεύτερο γκολ με τον Πλατέλλα στο 35'. Η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 37' άγγιξε το 3-0 με τον Τριανταφυλλόπουλο να σώζει πάνω στη γραμμή το «τσίμπημα» της μπάλας από τον Πλατέλλα σε μπαλιά-τρύπα του Μπαρμπόσα.

Στο δεύτερο μέρος, οι αλλαγές του Αναστασίου έδωσαν ώθηση στους "πράσινους" που απάντησαν γρήγορα με τα γκολ του Δώνη στο 47' και του Μπερίσα στο 55' . Οι "πράσινοι" είχαν ένα εκρηκτικό 15λεπτο και θα μπορούσαν να προηγηθούν αλλά στο 60' το σουτ του Μπεργκ σταμάτησε στο δοκάρι.
του Ανέστη με την ΑΕΚ να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει.
Τελικά η Ένωση έφτασε σε τρίτο τέρμα με τον Ντακόλ, στην πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο Νίνης έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει, ενώ ο Μάνταλος αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.
Έπαιξαν: Ντακόλ, Ντούνης, Ζόριτς, Σαρρής, Μπρέσεβιτς, Ρόβας, Γροντής, Φαγιέ, Σβάρνας, Τζανετόπουλος.
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπούι, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Ντίνας, Μπούρμπος, Πέτριτς.
Έπαιξαν: Στιλ, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Μέντες, Νάνο, Δώνης, Σταματάκης, Μπαϊράμι, Νίνης, Μπερίσα, Μπεργκ.

Ο Αστέρας Δερβενίου έμεινε στο μηδέν με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου αλλά ξέφυγε στο +2. - Η Κόρινθος '06 σάρωσε 4 - 0 στο ντέρμπι την Θύελλα Πετρίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRE16-HbS-TiCd3nVDOTKM2GkBq3BvVBMdm_LSPg2Kk4WSDS42hSDfYCvPyu5au69TDEJquCnTXnlZSqwpmRZCLokjqasS2vGE3GO_n5HLrRuzoGXqHL24IHEwjBL7MhVLgOLBFnnMuRQ/s1600/allo-ena-triponto-gia-to-petri-4-1-to-spathovouni-video2.jpg
Στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής στο πρωτάθλήμα της Α1 Κορινθίας, Ο   Αστέρας Δερβενίου αν και έχασε βαθμούς στην έδρα του , μετά την "λευκή" ισοπαλία με  τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, παρέμεινε επικεφαλής της βαθμολογίας και μάλιστα αύξησε την διαφορά του στους +2 βαθμούς καθώς στο ντέρμπι της ημέρας, στο Συνικοισμό η Κόρινθος ΄06 σάρωσε με 4 - 0 την Θύελλα Πετρίου και την ισοβάθμισε στη 2η θέση.
Επιστροφή στις νίκες για τον Παννεμεατικό καθώς επικράτησε με 2 - 1 επί του Κύψελου στη Νεμέα, ενώ την δεύτερη σερί νίκη τους σημείσαν η Ελλάδα  Βέλου με το επιβλητικό 6 - 1 επί του  Πανκαμαριακού, όπως και ο Τενεάτης Αθικίων με το 3 - 2 επί του Ατρομήτου Χιλιομοδίου, στο γειτονικό ντέρμπι.
Για μιά ακόμα αγωνιστική  ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου έμεινε μακριά από την νίκη , καθώς έχασε στο Ξυλόκαστρο 1 - 2 από τον ΑΟ Ζευγολατιό , ενώ αντίθέτα  ο Πέλοπας Κιάτου επικράτησε με 1 - 0 επί των Αγίων Θεοδώρων. Τέλος η Κόρινθος στο ΔΑΚ επεβλήθηκε με 3 - 1 επί της ουραγούς ομάδας του Σπαθοβουνίου.


H 8η αγωνιστική 
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ  1 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 1 - 2
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ  3 - 1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ  4 - 0
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. 3 - 2
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 2 - 1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ- ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 0
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ  6 - 1 

Η Βαθμολογία
( Επί 8 αγώνων)


ΑΣΤEΡΑΣ  ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
15-
4
20
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
16-
7
18
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
16-
11
18
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
17-
7
15
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
12-
5
14
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
15-
8
13
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
8-
9
11
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
15
12
10
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
11-
10
10
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
7-
12
10
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
7-
13
10
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
7-
13
10
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
8-
18
9
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
7-
11
6
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
10-
22
5
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
11-
20
4

Ηλίας Ανδρικόπουλος: Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο, αφού ο φυσικός του πλούτος είναι μοναδικός.

Συνέντευξη του Δημάρχου για τον τουρισμό στο news.gr

Στην ανάπτυξη του πλούσιου τουριστικού προϊόντος της περιοχής, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο ξεκίνημα του ελληνικού τουρισμού, στοχεύει η νέα Δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Η σύσταση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου αποτέλεσε προτεραιότητα και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος ανέλαβε επικεφαλής της όλης προσπάθειας.
Σε δηλώσεις του στο news.gr τόνισε ότι ο τουρισμός ως τομέας αιχμής για την οικονομία της χώρας, μπορεί και πρέπει να με τον πλέον σύγχρονο τρόπο να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.
"Ο Δήμος μας, ένας από τους πρωτοπόρους του Ελληνικού τουρισμού, πρέπει και πάλι να βρει τον βηματισμό του, αν κατακτήσει τη θέση που του αξίζει ανάμεσα στους άλλους προορισμούς της χώρας, αλλά και διεθνώς. Ξεκινούμε με μεθοδικότητα το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους επαγγελματίες, για να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη τουριστική ταυτότητα για τον τόπο μας".
Όπως εξήγησε, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο, αφού ο φυσικός του πλούτος είναι μοναδικός. "Διαθέτουμε τα πάντα, από υπέροχες παραλίες, βουνά και χιονοδρομικό κέντρο, σπάνια δάση, αξιοθέατα, μονοπάτια και διαδρομές, πανέμορφα χωριά, πόλεις και κωμοπόλεις, σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σπάνια χλωρίδα και πανίδα και μοναδικά τοπικά προϊόντα, ξακουστά σε όλο τον κόσμο.
Δεν μένει παρά να τα βάλουμε σε ένα σωστό χάρτη, να δημιουργήσουμε ξεχωριστές εμπειρίες και να καλέσουμε τους Έλληνες και τους ξένους να τα γνωρίσουν. Σε όλη την επικράτεια του Δήμου υπάρχουν σημαντικές υποδομές, με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και χώρους μαζικής εστίασης για κάθε γούστο και βαλάντιο. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τους βασικούς άξονες του τουριστικού σχεδιασμού μας".
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στις δηλώσεις του υπογράμμισε ακόμη ότι: "Η πολύ κοντινή απόσταση της μιας ώρας από την Αθήνα, μας επιτρέπει να γίνουμε ξανά ο αγαπημένος προορισμός και η "διέξοδος" του κατοίκου της πρωτεύουσας, όχι μόνο για ημερήσιες εκδρομές αλλά και για πολυήμερες διακοπές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το παζλ του ταξιδιού στον τόπο μας είναι γεμάτο χρώμα και αξέχαστες εμπειρίες για τον επισκέπτη και εμείς θα τον βοηθήσουμε να το φτιάξει".

news.gr

SaferInternet: Ενημερωτικό Δελτίο για το 5ο Δίμηνο του 2014

Διαβάστε το ενδιαφέρον e-newsletter της ιστοσελίδας της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.
Πιο αναλυτικά τα περιεχόμενα του παρόντος τεύχους:
  • Αξιοποιώντας το αναρτημένο υλικό της ιστοσελίδας Saferinternet.gr στη διδακτική πράξη
  • Απαντήσεις σε ερωτήσεις μαθητών από 110 σχολεία της χώρας
  • 10ετής επετειακός εορτασμός του δικτύου Insafe
Σας ευχόμαστε καλό φθινόπωρο!
Δείτε επίσης και το ακόλουθο πολύ ωραίο ενημερωτικό βιντεάκι για μικρούς και μεγάλους:
Όταν βλέπεις κάτι παράξενο στο Διαδίκτυο, πάντα να ζητάς βοήθεια!

Πηγή: saferinternet.gr

Παροχή χρηματικού βοηθήματος από τον ΟΓΑ σε πολύτεκνες αγρότισσες

Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα του ΟΓΑ για παροχή χρηματικού βοηθήματος ύψους 1.000€ και βραβείου σε 450 πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι 3 Δεκεμβρίου στα ΚΕΠ.
Δείτε την ανακοίνωση στο site του ΟΓΑ
Διαβάστε συνημμένα το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρονται η διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
 Δελτίο τύπου ΟΓΑ

Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 24/11/2014

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την 24η Νοεμβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:30, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:

"Μεταστάθμευση" αμερικανικών F 16 στην Ανδραβίδα και δεν είναι για άσκηση!

Έρχονται αμερικανικά F 16 στην Ελλάδα και δεν είναι για άσκηση!
 Δεκαοκτώ μαχητικά αεροσκάφη F 16 των ΗΠΑ έρχονται στην Ελλάδα και δεν πρόκειται για άσκηση. Τα αεροσκάφη αναμένονται τον Φεβρουάριο και σύμφωνα με πληροφορίες θα προσγειωθούν στην Ανδραβίδα.
“Αυτό δεν είναι άσκηση αλλά …μετασστάθμευση”, αναφέρουν πηγές της ΠΑ χωρίς όμως να έχουν απάντηση για τους λόγους της άφιξης των αμερικανικών αεροσκαφών.

Λεπτομέρειες στο Onalert.gr

Αμφίπολη: Βρέθηκαν παραστάσεις με ανθρώπους – Έρευνες στον λόφο για νέους τάφους – Τι αποκάλυψαν ο υπουργός Τουρισμού και η Περιστέρη

 Αμφίπολη: Βρέθηκαν παραστάσεις με ανθρώπους – Έρευνες στον λόφο για νέους τάφους – Τι αποκάλυψαν ο υπουργός Τουρισμού και η Περιστέρη
Σημαντικές αποκαλύψεις για την πορεία των αρχαιολογικών ερευνών στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη, έκανε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, παρουσία πολλών δημοσιογράφων, σε συνέντευξη Τύπου.
Ο κ. Τασούλας αποκάλυψε πως βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια και αναζητούνται κι άλλα οικοδομήματα, ενώ τόνισε ότι “η Αμφίπολη είναι άσκηση θαυμασμού και υπομονής”.
Οι ανθρώπινες αναπαραστάσεις αποκαλύφθηκαν με τις εργασίες συντήρησεις, στον τρίτο χώρο. Αυτή τη στιγμή έχει γίνει ο πρώτος καθαρισμός των επιστυλίων και θα ακολουθήσει και επεξεργασία τους με λέιζερ.

Το παράδειγμα αυτό δόθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού, προκειμένου να τονιστεί το γεγονός ότι η όλη διαδικασία είναι αργή και απαιτεί υπομονή. "Αν βιαστείς, κινδυνεύεις να κάνεις σφάλματα που μπορεί να είναι καθοριστικά", τόνισε ο Τασούλας. 
“Ο τάφος αποτελεί απαράμιλλο ταφικό μνημείο τόσο για την σημαντικότητα της ανασκαφής όσο για την δουλεία που έκανε η ανασκαφική ομάδα. Η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει μαγευτεί από τα ευρήματα. Τα γεγονότα είναι συντριπτικά”, δήλωσε με νόημα ο κ. Τασούλας.

“Πρόκειται για ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο προστίθεται στο σπουδαίο μωσαϊκό των πολιτιστικών επιτευγμάτων της Ελλάδας. Η Αμφίπολη είναι η κορωνίδα των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής και όχι μόνον” δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης.
Διαφορά 146 εκατ. ευρώ ανάμεσα στο στόχο του Μεσοπρόθεσμου και τα αποτελέσματα του ενοποιημένου προϋπολογισμού των ΟΤΑ για το 2014 αποτυπώνει ο προϋπολογισμός του 2015 που κατατέθηκε το μεσημέρι στη Βουλή. Συγκεκριμένα, το ισοζύγιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε δημοσιονομική βάση, για το έτος 2014, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε πλεόνασμα, ύψους 638 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για πλεόνασμα, ύψους 784 εκατ. ευρώ.

Από το 2016 το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο – Tον Ιούλιο το “κόψιμο” της “προσωπικής διαφοράς” για το υπ. Οικονομικών

Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί από το 2016 και θα συνδεθεί με το νέο σύστημα αξιολόγησης επιβεβαίωσε οι σημερινές δύο συσκέψεις στο υπουργείου Οικονομικών, στη μία εκ των οποίων (σ.σ. την απογευματινή) συμμετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.  
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η aftodioikisi.gr και επιβεβαιώνονται μετά τις συσκέψεις παρά τη γενικότερη ασυμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, οι δύο πλευρές, βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί μόνο για τους νεοεισερχόμενους από 1/1/2015 και για όλους τους υπαλλήλους από 1/1/2016, προκειμένου για τους τελευταίους να συνδεθεί με το νέο σύστημα αξιολόγησης. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία ότι για τους νεοεισερχόμενους, ο μισθός των οποίων πέφτει από 780 σε 684 ευρώ, που καλούνται να υπηρετήσουν μακριά από τα σπίτια τους (σ.σ. κυρίως καθηγητές και ιατρικά επαγγέλματα) η μείωση θα καλυφθεί εν μέρει από επίδομα στέγασης.
Από 1/7/2015 το “κόψιμο” της “προσωπικής διαφοράς” στο υπουργείο Οικονομικών
Αναφορικά με τις “προσωπικές διαφορές” που οδηγούν σε μισθολογικές ανισότητες έως 2.000 ευρώ μεικτά μηνιαίως, αποφασίστηκε να περικοπούν από 1/7/2015 στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι εμφανίζουν και τις μεγαλύτερες αποκλίσεις (σ.σ. πρόκειται κυρίως για εφοριακούς και τελωνειακούς που εισπράττουν μέρος των ειδικών επιδομάτων τους τα οποία καταργήθηκαν με το Ενιαίο Μισθολόγιο). Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι σήμερα καταβάλλονται ετησίως συνολικά περίπου 203,69 εκατ. ευρώ ως προσωπική διαφορά σε 66.000 δημοσίους υπαλλήλους. Περισσότερα από τα μισά (112,77 εκατ. ευρώ) καταβάλλονται σε υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι βρίσκονται στη λεγόμενη «υψηλή κλίμακα» και έχουν μεικτή προσωπική διαφορά που κυμαίνεται μηνιαίως έως και 2.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr οι μισθοί για τους νεοεισερχόμενους με βάση τους αντίστοιχους του ιδιωτικού τομέα πρόκειται να διαμορφωθούν ως εξής:
-Υποχρεωτικής εκπαίδευσης: 684 ευρώ από 780 ευρώ
-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 752 από 858 ευρώ
-Τεχνολογικής Εκπαίδευσης: 889 από 1.037 ευρώ
-Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: 957 από 1.092 ευρώ

ΑΣΕΠ Προκήρυξη 1Ε/2014 για μονίμους στη ΔΕΗ

ΑΣΕΠ Προκήρυξη 1Ε/2014 για μονίμους στη ΔΕΗ

Το ΑΣΕΠ προκηρύσσει την πλήρωση δέκα εννέα (19) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για την κάλυψη αναγκών της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ΑΕ (ΔΕΗ ΑΕ), όπως αναλυτικά αναφέρονται αυτές στους συνημμένους «ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ/ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ» που έχουν συνταχθεί για κάθε κωδικό των θέσεων που προκηρύσσονται:

Σύμφωνα με το Quartz Ποια είναι η «γλώσσα» που πρέπει να μάθεις για να βγάζεις 110.000 δολάρια το χρόνο

Ποια είναι η «γλώσσα» που πρέπει να μάθεις για να βγάζεις 110.000 δολάρια το χρόνο Πραγματικό «χρυσάφι» για όσους την κατέχουν
Ο προγραμματισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει γίνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίας των ΗΠΑ.

Ο μέσος μισθός για έναν προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών στις ΗΠΑ, έχει «χτυπήσει» ιστορικό υψηλό στα 100.000 δολάρια το χρόνο.
Βέβαια υπάρχουν γλώσσες προγραμματισμού που είναι πραγματικό "χρυσάφι" για όσους τις κατέχουν.
Το Quartz έφτιαξε μία λίστα με τα ετήσια κέρδη κάποιου προγραμματιστή, ανάλογα με την "γλώσσα" προγραμματισμού που γνωρίζει.

Αυτή είναι η λίστα από την «γλώσσα» με τα μικρότερα ετήσια κέρδη στα μεγαλύτερα.

12. PERL - $82.513
11. SQL - $85.511
10. Visual Basic - $85.962
9. C# - $89.074
8. R- $90.055
7. C – 90.134
6. JavaScript - $91.461
5. C++ - $93.502
4. JAVA - $94.908
3. Python - $100.717
2. Objective C - $108.225
1. Ruby on Rails - $109.460

Πάντως σύμφωνα με την εταιρεία IT Mondo, όσοι ασχολούνται με αντικείμενο την αρχιτεκτονική πωλήσεων λογισμικού. μπορούν να κερδίσουν 180.000 έως 200.000, με τον συγκεκριμένο τομέα να είναι περιζήτητος στις ΗΠΑ.

Πηγή: newmoney.gr

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κάστρα πέφτουν μόνο από μέσα και το κάστρο του Μεγάρου Μαξίμου, της έδρας του Πρωθυπουργικού Γραφείου από το 1982, εμφανίζεται μέσα από τα σημερινά δημοσιεύματα να τρίζει στα θεμέλιά του. Είναι γεγονός ότι με την αποχώρηση του κ.Μπαλτάκου, που φάνταζε σε πολλούς ως ο ηγετικός εξωκοινοβουλευτικός άνθρωπος του κ.Σαμαρά, δημιουργήθηκε ένα κενό που πολλοί ζήλεψαν και κανείς δεν γέμισε αποκλειστικά μέχρι σήμερα.
Ο κ.Παπανδρέου στην Πρωθυπουργία του είχε στην περιζήτητη αυτή θέση τον κ.Παμπούκη ενώ παλαιότερα ο κ.Καραμανλής ο νεώτερος τον κ.Ρουσόπουλο. Πρόσωπα που με την ισχυρή προσωπικότητά τους μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας αντιπροσώπευαν για πολλούς το δίαυλο επικοινωνίας και ενδεχόμενης επιρροής των αποφάσεων του εκάστοτε Πρωθυπουργού.