Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Η 6η αγωνιστική στη Β' Κορινθίας - Γκολ με το ... κουτάλι

 
Β1 Κατηγορία
6η αγωνιστική

ΣΟΦΙΚΟ '05- ΑΟ ΜΑΨΟΥ 3 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 1 - 1
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ   5 - 0
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -ΑΟ ΡΟΜΑ   2 - 5
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ -ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ 4 - 0
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ -ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ  2 - 2


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6
16
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
6
14
ΣΟΦΙΚΟ
6
14
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
5
12
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
6
11
Α.Ο. ΡΟΜΑ
6
7
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
5
6
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
5
6
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
5
4
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
6
2
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
6
0
Α.Ο ΜΑΨΟΥ
6
-2
 
Β2 Κατηγορία
6η αγωνιστική

ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ -ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 2 - 1
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ  2 - 3
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 1 - 3
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 3 - 0
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ -ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 7 - 1
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ -ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 7 - 1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 ( Σε 6 αγώνες)
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
18
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
16
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
13
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
13
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.
12
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
9
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
9
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ
7
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ
3
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
2
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
1
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
0

Σαρωτικά σκορ στην Α2 Κορινθίας

Μεγάλα σκορ σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής Σαρωτική ήταν η επικράτηση των τριών πρωτοπόρων της κατηγορίας Ο Ολυμπιακός Άσσου διέλυσε εκτός έδρας με 0 - 8 τον ουραγό Σαρωνικό όπως και η Δάφνη Εξαμιλίων με το 0 - 8 επί του Φωκά, ενώ ο Ηρακλής Λεχαίου επικράτησε με 2 - 1 επί  του Άρη Αρχαίας Κορίνθου . Στο Δερβένι ο Πανευρωστινιακός υπέστει πανωλεθρία  με σκορ 1 - 6 από τον τον Πανσολυγειακό, ενω στο Κιάτο η Θύελλα Κ. Διμηνιού νίκησε με 4 - 0 τον Ισθμιακό . Στο Ζευγολατιό τα Ταρσινά επικράτησαν με το ίδιο σκορ ( 4-0) επί  του ΑΟ Σολομού, ενώ χθες η Δάφνη Πουλίτσας πήρε μια πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-4 επί της Προόδου Αγίου Βασιλείου, ενώ τέλος η Πέραχώρα και ο Αετός Κρυονερίου αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1 - 1.
  Τα  αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 1 - 1
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. -ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ  3- 4
 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 1 - 6
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 1 - 7
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2 - 1
 ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 0 - 8
 ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 4 - 0
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 4 - 0 


Η βαθμολογία
( Σε 7 αγώνες)


ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
31-
6
19
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
30-
5
19
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
29-
4
19
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
21-
13
13
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ
14-
10
13
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
16-
9
11
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
14-
10
11
ΤΑΡΣΙΝΑ
17-
13
10
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
10-
7
10
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
12-
11
8
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
7-
15
7
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
6-
21
4
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
7-
18
3
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
8-
27
3
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.
3-
42
3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
8-
22
-2

Συντάξεις: Όλοι στο ΙΚΑ και επιπλέον δουλειά 2 ως 5 χρόνια – Μείωση των συντάξεων ως και 30%

Συντάξεις: Όλοι στο ΙΚΑ και επιπλέον δουλειά 2 ως 5 χρόνια – Μείωση των συντάξεων ως και 30%
 - Τι λέει η απόρρητη έκθεση που τινάζει τις συντάξεις στον αέρα
- Έξι αλλαγές – φωτιά στο συνταξιοδοτικό αλλάζουν τα πάντα για εκατομμύρια πολίτες
- Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και μειώνονται τα ποσά 
- Τέλος στις πρόωρες και ελάχιστη με επιπλέον 5 χρόνια ασφάλισης

Η απόρρητη αναλογική μελέτη του υπουργείου Εργασίας φέρνει τα πάνω, κάτω στο ασφαλιστικό. Έρχεται, όπως επιβάλλει η τρόικα, αύξηση στα όρια ηλικίας, ενοποίηση ταμείων με ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών, αλλά και αλλαγή στον υπολογισμό των συντάξεων που θα φέρει σαφή μείωση των αποδοχών.
Δεν είναι μονάχα το τρικ με την αύξηση των ορίων ηλικίας που απαγορεύει τη συνταξιοδότηση σε χιλιάδες άτομα μειώνοντας έτσι τις δαπάνες για συντάξεις, αλλά πλέον περνάμε σε μειώσεις.

Οι έξι αλλαγές που έρχονται, πέντε χρόνια νωρίτερα μάλιστα σε σχέση με το τι είχε υπολογιστεί ως τώρα είναι οι εξής.
Μείωση συντάξεων
Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όσους βγαίνουν στη σύνταξη από το 2015. Θα υπολογίζεται το σύνολο του εργασιακού βίου και όχι η καλύτερη πενταετία και έτσι θα υπάρξει σαφής μείωση των αποδοχών των συνταξιούχων
Αλλαγή στον υπολογισμό των κατώτατων συντάξεων με βάση τις εισφορές. Σήμερα στα 487 ευρώ των αποδοχών ένα μεγάλο μέρος προέρχεται από το κράτος καθώς από τις εισφορές το ποσό που αναλογεί είναι μόλις 280 με 310 ευρώ. Έρχεται μείωση στο ποσοστό αναπλήρωσης από το κράτος και μείωση των συντάξεων
Μείωση των ορίων για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ.


Αυξήσεις ορίων ηλικίας.
Αυξάνονται τα όρια ασφάλισης για την κατώτατη σύνταξη από τα 15 στα 20 και ταυτόχρονα κατά δύο χρόνια τα έτη ασφάλισης για την πρόωρη συνταξιοδότηση. Οι αλλαγές έρχονται στο πρώτο τρίμηνο του 2015 και η τρόικα ήδη ζητά πλήρη κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Κατάργηση ταμείων
Κατάργηση επικουρικών ταμείων και απορρόφησή τους στο ΙΚΑ. Οι αλλαγές θα επηρεάσουν όσους βγουν σε σύνταξη από το 2015 και μετά.



newsit.gr

Παρα τη νέα γκέλα ο Αστέρας Δερβενίου, με Ολυμπιακό Λουτρακίου παρέμεινε πρώτος , αυξάνωντας την διαφορά του στους +2 βαθμούς.

9xpswhky
Τους πρώτους του βαθμούς άφησε στην έδρα του ο Αστέρας Δερβενίου, αφού στον αγώνα του με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου ήρθε ισόπαλος με 0 - 0, αλλά παρόλα αυτά παρέμεινε στην πρώτη θέση, με 20 βαθμούς , αυξάνωντας την διαφορά του στους +2 βαθμούς.
Η αποβολή με δεύτερη κίτρινη  κάρτα (χαζή, όπως και η πρώτη) του Βλάσση Παπαδημητρίου στο 55' δεν του έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη που φαινόταν περισσότερο κοντά του, όταν έπαιζε ίσος προς ίσο. Βέβαια και ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 στο 82', αφού ο Σιαμάς αντίκρισε την απ' ευθείας κόκκινη κάρτα του άριστου διαιτητή κ. Τσαγκαράκη, όταν ανέτρεψε βάναυσα από πίσω τον Μαστρογιαννόπουλο. Στο τελευταίο 10 λεπτο, όταν και πάλι οι δύο ομάδες ήταν ισάριθμες στον  αγωνιστικό χώρο, ο Αστέρας κυνήγησε πιο έντονα το πολυπόθητο τέρμα, αλλά ο νεαρός Πρίφτης έχασε τη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.
http://i.imgbox.com/fpeuPWpS.jpgΟ αγώνας είχε λίγες φάσεις, μιας και ο Ολυμπιακός ήταν ταμπουρωμένος στα μετόπισθεν, παραχωρώντας χώρο στον Αστέρα, που δεν είχε τις επινοήσεις των πρώτων αγώνων. Βέβαια τότε οι ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους και δεν έδειχναν την ίδια προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα, όπως τώρα που αντιμετωπίζουν τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.  Ένα γρήγορο τέρμα, όπως συνέβαινε τις πρώτες αγωνιστικές, θα άλλαζε τελείως τη συμπεριφορά των ομάδων.
Στην αρχή του αγώνα ο Νίκος Παπαδημητρίου έχασε για τον Ολυμπιακό μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 2' πλάσαρε από πλάγια αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το απέναντι δοκάρι. Αυτή ήταν η μοναδική φορά που ανησύχησε ο Σπύρος Ρουμελιώτης,  τερματοφύλακας του Αστέρα στο α' μέρος. Στο υπόλοιπο διάστημα ο Αστέρας είχε τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε πολλές φάσεις είτε από ενέργειες των παικτών του είτε από στημένες μπάλες, αλλά δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε τέρμα. Στο 6' ο Κρισάφη σε μπροστινή μπαλιά του Αντωνόπουλου σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα Καλογερή, ενώ ο Σιώζος στο 22' έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο α' ημίχρονο, όταν σούταρε άστοχα από πλάγια θέση, ενώ ο Πεθαίνος δίπλα του ήταν καλύτερα τοποθετημένος. Ένα γυριστό σουτ του Κρισάφη στο 28' από το σημείο του πέναλτι κατέληξε πάνω στο Καλογέρη και μια κεφαλιά του Βασιλάρη σε φάουλ του Βλ. Παπαδημητρίου στο 33' που πέρασε δίπλα από το δοκάρι ολοκλήρωσαν το καρέ των χαμένων ευκαιριών.
Rijaa7skΣτο β' μέρος ο Αστέρας ξεκίνησε φουριόζος, αλλά μετά την αποβολή του Βλ. Παπαδημητρίου στο 55' για παίξιμο αναίτια της μπάλας με το χέρι στο χώρο του κέντρου, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε τον αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να φθάσει με αξιώσεις στην εστία του Αστέρα, εκτός μιας φάσης στο 64' όταν ο Θεοδωρόπουλος έπιασε μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος της περιοχής πιεζόμενος από τον Βασιλάρη σε μια από τις πολλές βαθιές μπαλιές που του έγιναν και ανάγκασε τον Ρουμελιώτη σε απόκρουση με υπερέκταση του κορμιού του. Ο Κουτρούλης στο 72' έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Αντωνόπουλος τον έβγαλε μόνο του από δεξιά μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά έχασε το βηματισμό του και σούταρε άτσαλα πάνω από τα δοκάρια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν επανήλθε η αριθμητική ισορροπία στις δύο ομάδες, η περιοχή του Ολυμπιακού πήρε φωτιά με τον Αστέρα να πιέζει και να κερδίζει διαδοχικά κόρνερ και να δημιουργεί καταστάσεις από γεμίσματα που όμως η τελική προσπάθεια των παικτών του δεν έβρισκε εστία. Ο Πρίφτης στο 87' γύρισε ωραία το σώμα του μαζί με την μπάλα και βρέθηκε απέναντι από τον Καλογερή και παρότι είχε τον Βλάσση κολλημένο πάνω του πρόλαβε και πλάσαρε, αλλά ο Παντελέου έκοψε την μπάλα σε κόρνερ με υπερένταση.
Συμπερασματικά το αποτέλεσμα, που το πανηγύρισαν στο τέλος του αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού, ήταν δίκαιο. Ο Αστέρας άφησε δύο βαθμούς "πληρώνοντας" το γεγονός το ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, απέναντι σε μια ομάδα που κοίταζε περισσότερο την άμυνά της και αυτό αποδεικνύει τη φετινή του καλή εικόνα.
Ο διαιτητής κ. Τσαγκαράκης ήταν πολύ καλός. Οι βοηθοί του κ.κ. Παπανικολάου και Μπουρτζοβίτης είχαν κατά κανόνα σωστές υποδείξεις.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ρουμελιώτης, Κουτρούλης, Μπάκας, Μετεβελής, Βασιλάρης, Μαστρογιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου, Κρισάφη (76’ Πρίφτης), Σιώζος, Πεθαίνος (76’ Καραγιαννίδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Καλογερής, Βλάσσης, Σοπότι, Παντελέου, Τόσκα, Ολαράσου, Παπαφίλης, Παπαδημητρίου Ν., Γκαρμίρης, Θεοδωρόπουλος, Μούτσος
Έπαιξε και ο Σιαμάς