Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Σαμαράς και Βενιζέλος ρίχνουν “βόμβα” Αβραμόπουλου για την Προεδρία

Dimitris-Avramopoulos

Σε μια κίνηση που μπορεί να αποδειχθεί ματ για τη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας στην παρούσα Βουλή, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιλέγοντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ως διάδοχο του Κάρολου Παπούλια.
Τη σχετική αποκάλυψη κάνει το “Έθνος της Κυριακής”, υποστηρίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, συνεκτιμώντας ότι ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που θα του επιτρέψουν να συγκεντρώσει την προτίμηση ανεξάρτητων βουλευτών.
Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Αβραμόπουλου θα έφερνε πιο κοντά την επίτευξη προεδρικής πλειοψηφίας 180 βουλευτών, κάτι που θα σήμαινε ότι η κυβέρνηση θα ξεπερνούσε τον σκόπελο των πρόωρων εκλογών του Μαϊου, και θα κέρδιζε πολι 

ysterografa.gr

Διεθνές συνέδριο Green Your Mind! Aqua & Terra



http://www.pippinhillfarm.com/blog/wp-content/uploads/2013/09/Screen-shot-2013-09-17-at-3.43.38-PM.png  
Δελτίο Τύπου
Καθώς όλο και εντονότερα πλέον το ζήτημα της περιβαλλοντικής διαχείρισης και περιορισμού των περιβαλλοντικών κινδύνων αναδεικνύεται σε βασικό παράγοντα της λειτουργίας –αλλά και ανταγωνιστικότητας- των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, η υποστήριξή τους στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται κρίνεται επιτακτική. Καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση των επιχειρήσεων από τη διαχείριση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στη δημιουργία νοοτροπίας η οποία προλαμβάνει και περιορίζει τους κινδύνους που προκύπτουν από την επιβάρυνση του περιβάλλοντος - ειδικά του εδάφους και των υδάτων, διαδραματίζουν οι φορείς που διαμορφώνουν το πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Πέτρος Τατούλης: «Το σύνολο των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει αποκατασταθεί μέσα στο 2015»



«Το σύνολο των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει αποκατασταθεί μέσα στο 2015» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και τόνισε ότι «η αποκατάστασή τους δεν θα ήταν εφικτή χωρίς το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι οι πρώτοι 77 ΧΑΔΑ θα δημοπρατηθούν τις αμέσως επόμενες μέρες ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και οι λοιποί 3, ενώ απαντώντας σε επικρίσεις για καθυστερήσεις αναφέρθηκε σε Δήμους οι οποίοι συνέχισαν τη λειτουργία κλειστών ΧΑΔΑ, με αποτέλεσμα να αλλάζει το φυσικό αντικείμενο της μελέτης που έπρεπε να δημοπρατηθεί.
Αναφερόμενος στα πρόστιμα που επίκεινται για τους ΧΑΔΑ ο κ. Τατούλης ήταν ιδιαίτερα οξύς προς την αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για τον «πρωταγωνιστικό της ρόλο στο πάζλ όσων αδιαφορούσαν ή δημιουργούσαν σύγχυση προκειμένου να μη γίνει τίποτα, γιατί τσαλαβουτούσαν από εδώ και από εκεί, χωρίς να έχουν κανένα σχέδιο ή καμία άποψη, παραπλανώντας τις Δημοτικές αρχές ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τα πρόστιμα».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης της ευθύνης πραγματοποιήσαμε συνεχείς διαβουλεύσεις με τις Δημοτικές αρχές, ώστε να υλοποιήσουν τον ΠΕΣΔΑ του 2010, που είχαν υπογράψει, και να ανασχεθούν τα πρόστιμα.
Η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ολοκληρώθηκε με την επιτυχή έκβαση του διεθνούς διαγωνισμού για τον ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και τόνισε ότι «το σχέδιό μας το ενέκριναν δύο φορές οι πολίτες και αυτό εφαρμόζουμε».
Σε ότι αφορά τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι δεν γίνεται επιλεκτική επιβολή τους, καθώς «κανένα πρόστιμο δεν έχει παραμείνει στο συρτάρι μας και αυτή είναι η μόνη δυνατή συνθήκη συμμόρφωσης στα συμφωνηθέντα».
«Την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ την έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το άρθρο 17 του πρόσφατου νόμου δεν μπορεί να ανατρέψει το Ν. 4042» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη έτοιμο τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ.

Δημόσιο: Αξιολόγηση με επιστροφή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ποιο σύστημα του 1992 προωθεί ο Κυριάκος (Π.Δ.)

Εμφάνιση

Με την επιστροφή στην κυβέρνηση του πατέρα του επιχειρεί να διασώσει την αποτυχημένη προσπάθεια του για αξιολόγηση στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το νέο πάγιο σύστημα αξιολόγησης που με τη συμφωνία και του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εφαρμοσθεί από 1.12015 και να συνδεθεί και με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο (από 1.1.2016) βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Προεδρικό Διάταγμα 318του 1992 που υπογράφουν ως πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος και ως υπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Σωτήρης Κούβελας! Το συγκεκριμένο σύστημα περιλαμβάνει βεβαίως βαθμολογία «κάτω από τη βάση», ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ορίζει, όπως το παρών σύστημα του υιού Μητσοτάκη, ότι υποχρεωτικά το 15% των υπαλλήλων θα πρέπει να βαθμολογούνται με αυτή.

Πρόσκληση σε Workshop με θέμα: «Ανάπτυξη Κοινωνικής Συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας - Κοιν.Σ.Επ. ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ»

logoTο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εταίρος στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΙΤΩΛΙΑ» σε συνεργασία με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου & την Κοιν.Σ.Επ. ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ στο πλαίσιο της Πράξης «Δίκτυο Προώθησης της Απασχόλησης στην ΑΙΤΩΛΙΑ», σας προσκαλεί στο 5ο Workshop με θέμα «Ανάπτυξη Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχειρηματικότητας – Κοιν.Σ.Επ. ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.30μ.μ., στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο (Τέρμα Βλαχοπούλων) Ι.Π. Μεσολογγίου.

Διαβάστε την είδηση αναλυτικά εδώ
Επισυνάπτονται η πρόσκληση και το πρόγραμμα

Με εκτίμηση και συνεταιριστικούς χαιρετισμούς

Χρίστος Δήμας - Η ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων στηρίζει θέσεις απασχόλησης

Την ανάγκη άμεσης αξιοποίησης των ευκαιριών που προσφέρει το νέο ΕΣΠΑ προκειμένου να αναβαθμιστούν ενεργειακά τα δημόσια κτίρια στηρίζοντας έτσι τα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται στην οικοδομή αλλά και εξοικονομώντας πόρους για το δημόσιο υπογραμμίζει ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας σε ερώτησή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στο κείμενο της ερώτησής του ο Χρίστος Δήμας αναφέρει ότι μέχρι σήμερα ελάχιστες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί προκειμένου να αναβαθμιστούν ενεργειακά τα χιλιάδες δημόσια και κρατικά κτίρια πολλά εκ των οποίων βρίσκονται σε ιδιαιτέρως κακή κατάσταση και υπενθυμίζει πως η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει πως από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα πρέπει να ανακαινίζεται κάθε έτος το 3% του συνολικού εμβαδού των κρατικών κτιρίων. Σε αυτό το πλαίσιο ο Βουλευτής Κορινθίας ζητά να πληροφορηθεί τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, το χρονοδιάγραμμα και το ποσοστό των κτιρίων που αναμένεται να αναβαθμιστούν ενεργειακά κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:

Έρχεται νομοσχέδιο-μαμούθ για την Αυτοδιοίκηση – Τι θα περιλαμβάνει

Την πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών να καταρτίσει ένα νομοσχέδιο που θα στοχεύει στην επίλυση του συνόλου των προβλημάτων που αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη περίοδο η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εμφάνισε ο υπουργός, Αργύρης Ντινόπουλος, στην τελευταία επίσκεψή του στην ΚΕΔΕ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  τέθηκαν εκ μέρους του προέδρου της ΚΕΔΕ  Γ. Πατούλη αλλά και των εκπροσώπων των παρατάξεων στο ΔΣ , σειρά ζητημάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι. Ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τη χρηματοδότηση των Δήμων για το 2015, ενόψει της κατάρτισης και ψήφισης του νέου Προϋπολογισμού, καθώς και θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των ΟΤΑ κι επηρεάζουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν καθημερινά στους πολίτες.

1ο Open Tourism Corinthia - Κυριακή 30/11 στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου

Εμφάνιση logo.PNG
Εμφάνιση Header 1ο OpenTourism Corinthia.png
 Εμφάνιση program Opentourism Corinthia image.jpg


Η οργανωτική επιτροπή του "Open Tourism Corinthia", γνωστοποιεί την διεξαγωγή της 1ης συνάντησης OpenTourism στο νομό Κορινθίας, στις 30.11.14 και ώρα 10.30 στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ερμού 1).

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου



Εμφάνιση 20141124_124616.jpg
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/11/2014 με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη  με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου , όπου συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Εμφάνιση 20141124_124532.jpgΟ Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η ανεργία είναι η μεγάλη μάστιγα της περιοχής μας και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι  ο καθένας από τη θέση ευθύνης που έχει , ώστε να υπάρξουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας .
Η Περιφερειακή Ενότητα Κορίνθιας θα είναι στη διάθεση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου ώστε να ληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες , με στόχο τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας στη περιοχή και την αύξηση της απασχόλησης.

                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο θηλυκός Ιούδας που πρόδωσε τον Καρατζαφέρη - Τα στοιχεία-φωτιά που έδωσε στους ανακριτές μια πανέμορφη ξανθιά


safe_imageΕνώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης βρίσκεται ήδη στο δρόμο για να δόσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη και είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, αποκαλύπτεται ότι μια ξανθιά κυρία, με την οποία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διατηρούσε στενή σχέση, είναι ο άνθρωπος που τον πρόδωσε στις φορολογικές και δικαστικές αρχές.

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΡΩΣΙΚΩΝ από το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εμφάνιση 20141020_121214.jpgΙσθμός, 24.11.14
ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΡΩΣΙΚΩΝ
Σε σημερινή συνέντευξη τύπου το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ, σε συνεργασία με την Ρωσική Πρεσβεία και το Ινστιτούτο Πούσκιν, παρουσίασε τα προγράμματα εκμάθησης της Ρωσικής γλώσσας για : α) μαθητές
β) ενήλικες με στόχο την επάρκεια και
γ) ενήλικες με στόχο την εντός τετραμήνου δυνατότητας επικοινωνίας με βάση το λεξιλόγιο της επαγγελματικής τους δραστηριοποίησης π.χ. τουρισμός, μονάδες εστίασης, λιανικό εμπόριο, εξαγωγές - εισαγωγές.
Τα μαθήματα θα είναι δύο ώρες ανά εβδομάδα και προς δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφέρομενοι δύναται να τηλεφωνούν στο 27410 72300.
Εκ της Διευθύνσεως του Αριστοτελείου

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εμφάνιση 2 ) ΠΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.jpgΜε την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, Ανδρέας Πουλάς, οριοθέτησε την κόκκινη γραμμή ανάμεσα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών και στην ανοχή της ανεξέλεγκτης επέκτασής τους, σε βάρος των κοινωνικών αιτημάτων και της περιβαλλοντικής ισορροπίας της περιοχής.
Στη συνεδρίαση της 19ης Νοεμβρίου 2014 και κατά την συζήτηση του θέματος για την μετεγκατάσταση, ταυτόχρονα με αύξηση της δυναμικότητας υπαρχουσών μονάδων υδατοκαλλιεργειών στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Επιδαύρου, ο κ. Πουλάς διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους η παράταξη γνωμοδότησε αρνητικά στη  συγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η τοπική κοινωνία στέκεται καθολικά αντίθετη απέναντι στο ενδεχόμενο της επέκτασης των υδατοκαλλιεργειών και η αντίδρασή τους αυτή εκφράζεται αλλά και ενισχύεται από την ομόφωνη απόφαση του Δήμου Επιδαύρου και την απόφαση του συλλόγου των αλιέων της περιοχής.
Ταυτόχρονα δε, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, η οποία με σαφή τρόπο καταδείκνυε σοβαρά ζητήματα που αφορούν και την μέχρι σήμερα λειτουργία αυτών των μονάδων, σε σχέση με τις υπάρχουσες αδειοδοτήσεις τους, καθώς και σε σημαντικές ελλείψεις στον φάκελο της ΜΠΕ που δημιουργούν την αίσθηση αβεβαιότητας για πιθανή περιβαλλοντική επιβάρυνση στο μέλλον.
Ο κ. Πουλάς, ολοκληρώνοντας, έκανε σύντομη αναφορά και στην προηγούμενη Περιφερειακή περίοδο, όταν τα ιχθυοτροφεία στην συγκεκριμένη περιοχή είχαν και πάλι απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο στην συντριπτική του πλειοψηφία ήταν τότε αρνητικό στην ανεξέλεγκτη επέκτασή τους.
Τέλος, υπογράμμισε πως οι ιχθυοκαλλιέργειες ενισχύουν σημαντικά την τοπική και περιφερειακή οικονομία, πως η Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία είναι σαφώς υπέρ της επιχειρηματικότητας στον κλάδο, διεμήνυσε όμως τη θέση της παράταξης για την τήρηση προϋποθέσεων και κανόνων από πλευράς επιχειρηματικών συμφερόντων, ώστε να διατηρείται η  ισορροπία σε σχέση και με το περιβάλλον, αλλά και με το ζητούμενο των τοπικών κοινωνιών.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ – ΡΩΜΑΝΟΣ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εμφάνιση 1) ΑΛΕΥΡΑΣ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ_ΡΩΜΑΝΟΣ.jpg 

O Περιφερειακός Σύμβουλος της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, Παναγιώτης Αλευράς, ανέδειξε με επίκαιρη επερώτησή του, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 19ης Νοεμβρίου 2014, τα προβλήματα στο πολύπαθο έργο της αποπεράτωσης του δρόμου «Γαργαλιάνοι – Ρωμανός», με ειδική αναφορά στην καταβολή των αποζημιώσεων των απαλλοτριώσεων του έργου.
Ο κ. Αλευράς τόνισε την τεράστια σημασία του έργου, ειδικά για το Νομό Μεσσηνίας και επισήμανε το αρνητικό κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή. Από τη μία πλευρά, καλλιεργείται το αίσθημα της αδικίας στους δικαιούχους που δεν συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα, αφ’ ετέρου υπάρχει ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να εμποδιστούν οι εργασίες, εάν και όποτε αυτές ξεκινήσουν.
Ανέφερε πως η πρακτική που ακολουθείται για την ολοκλήρωση των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στην ουσία παρεμποδίζει την άμεση εξέλιξη του έργου. Έθεσε υπόψη των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, την πρότασή του για αλλαγή της πρακτικής των επιλεκτικών και σποραδικών αποζημιώσεων και προέκρινε τη λύση των αποζημιώσεων (όπως αυτές έχουν επιδικαστεί σύμφωνα με το νόμο και τις αποφάσεις των δικαστηρίων) γεωγραφικά συνεχόμενων – όμορων ακινήτων.
Υπογράμμισε, πως η λύση αυτή επιτρέπει στον εργολάβο να ξεκινήσει την μηχανή παραγωγής και να εκτελεί εργασίες στα ήδη απαλλοτριωμένα τμήματα, μέχρι την αποζημίωση και των επομένων. Παράλληλα εξέφρασε την αγωνία των κατοίκων γιατί καθυστερεί η νέα δημοπράτηση του έργου, δεδομένου ότι εάν δεν έχει αποπερατωθεί το έργο μέχρι το τέλος του 2015, υπάρχει ο κίνδυνος επιστροφής των κοινοτικών πόρων.
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Αλευράς, τόνισε πως η λύση αυτή θα επιτρέψει την γρήγορη και αποτελεσματική ροή των εργασιών στο έργο, με σταθερό στόχο την πλήρη ολοκλήρωσή του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ