Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2017 Επέκταση συμβολαίου στον Τριανταφυλλόπουλο

Επέκταση συμβολαίου στον Τριανταφυλλόπουλο

Μέχρι και το 2017 θα φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.
Ο νεαρός Δερβενιώτης αμυντικός, του οποίου το συμβόλαιο έληγε το 2016, συμφώνησε με την «πράσινη» ΠΑΕ για επέκταση της συνεργασίας του με την ομάδα για άλλη μια σεζόν.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε επί ρωσικού εδάφους, με τον τεχνικό διευθυντή του «τριφυλλιού», Λεωνίδα Βόκολο να δίνει τα χέρια με τον «Τριαντα» και να του εκφράζει την στήριξη προς το πρόσωπό του και την επιθυμία της ομάδας να επενδύσει σ' αυτόν.
Και η πρόθεση του ποδοσφαιριστή ήταν να παραμείνει κι έτσι το deal ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ντινάμο Μόσχας.

Με δύναμη από την Κηφισιά στο Πνευματικό κεντρο Ροζενών

Ήττα με 2-1 στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός - Πάγωσε στο δεύτερο ημίχρονο...

Ένας Μπεργκ δεν έφερε την... άνοιξη στον Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στη Μόσχα της Ντιναμό, αλλά δεν άντεξε στο δεύτερο μέρος και η ρωσική ομάδα νίκησε 2-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Μπεργκ στο 14΄ άνοιξε το σκορ, αλλά στο 55΄ με αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου και στο 61΄ με γκολ του Ιόνοφ ανατράπηκε το σκηνικό.
Οι -10 βαθμοί Κελσίου δεν επηρέασαν τους γηπεδούχους που μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και είχαν μόλις στο 5' μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Κουράνι. Το “τριφύλλι” έκανε αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου και μόνο όταν η μπάλα πήγαινε στα πόδια του Μπεργκ υπήρχε μια ανησυχία από τους αντίπαλους. Ο Σουηδός απέδειξε το πόσο πολύ έλειψε από τον παναθηναϊκό στο 14', όταν μετά από σέντρα του Νάνο, έστειλε με υπέροχη κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Οι “πράσινοι” βρήκαν ρυθμό στη συνέχεια αφού βελτιώθηκε και ο Μέντες στα χαφ (όπως και ολόκληρη η εικόνα της ομάδας μετά το γκολ) και παρά την πίεση που δέχθηκαν από τους ποδοσφαιριστές της Ντιναμό, δεν κινδύνεψαν πέρα από το σουτ του Βενκέρ (34'), το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτσόλης. Το “τριφύλλι” θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Μπαϊράμι έκανε τραγικό πλασέ στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Και στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, προκειμένου να φέρουν το ματς στα ίσα (ακυρώθηκε σωστά το γκολ που πέτυχαν στο 48', ως επιθετικό φάουλ στον Κοτσόλη). Τελικά, το τριφύλλι” δεν γλύτωσε την ισοφάριση, όταν στο 55' ο Βενκέρ, που άδειασε δυο αντιπάλους, έπιασε το σουτ, όμως στάθηκε τυχερός, καθώς η μπάλα βρήκε στον Τριανταφυλλόπουλο, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Κοτσόλη για το 1-1.
Η πλήρης ανατροπή του σκηνικού για τους Ρώσους ήρθε στο 61΄, με τον Ιόνοφ να πλασάρει τον Κοτσόλη και να κάνει το 2-1. Το ματς άνοιξε για τα καλά στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει μπροστά για να ισοφαρίσει και τους Ρώσους να βρίσκουν πολλούς κενούς χώρους στην αντεπίθεση.

Στο 74΄ το σουτ του Βαλμπουενά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 80΄ ο Κουράνι έχασε απίστευτη ευκαιρία να «σφραγίσει» τη νίκη των Ρώσων.
 ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Καμπούλοφ, Μπίτνερ, Σαμπά, Ντάγκλας, Ρότενμπεργκ, Βενκέρ, Ιόνοφ (81΄ Τζούτζακ), Βαλμπουενά, Νομπόα, Ζιρκόφ (72΄ Γιουσούποφ), Κουράνι (88΄ Προυντνίκοφ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος (55΄ Κουτρουμπής), Μέντες (86΄ Πράνιτς), Λαγός, Δώνης, Μπεργκ (78΄ Κλωναρίδης), Μπαϊράμι, Πέτριτς.

Ο ο ΠΑΟΚ με Αθανασιάδη πήρε «διπλό» στο Μινσκ και... προκρίνεται στην Τούμπα

Πήρε «διπλό» στο Μινσκ και... προκρίνεται στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ

Aν και δυσκολεύτηκε αρκετά, ο ΠΑΟΚ με δυο τέρματα του Αθανασιάδη στο 82' και το 88' , πέρασε από την έδρα της Ντιναμό Μινσκ (2-0), έπιασε την Γκινγκάμπ μετά την ήττα της (1-2) από τη Φιορεντίνα,στη δεύτερη θέση του ομίλου και πλέον θα... παίξει με τους Γάλλους την πρόκριση μέσα στην Τούμπα, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ντιναμό Μινσκ: Ιγκνάτοβιτς, Σίμοβιτς, Πολίτεβιτς, Τζέτζε (81΄Ντιομάντε), Νίκολοτς, Ουντότζι (73' Γιαρότσκι), Καρπόβιτς, Βερετίλο, Στάσεβιτς, Κοντσεβόι, Αντάμοβιτς
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς, Τζανδάρης, Κατσικάς (28' Τζαβέλλας), Κάτσε, Βιτόρ, Τζιόλης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (46' Γκολάσα) και Αθανασιάδης (90' Παπαδόπουλος).

Βοηθήστε τα παιδάκια του Συντάγματος

Sign the petitionΟ τριάχρονος Αλί ξύπνησε και σήμερα το πρωί στα κρύα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος. Κοιμάται εδώ απ΄την περασμένη Τετάρτη με τη μητέρα του κι εκατοντάδες άλλους πρόσφυγες πολέμου της Συρίας – εξουθενωμένοι, άστεγοι και παγιδευμένοι στη γραφειοκρατία της ΕΕ. Αν όμως ενώσουμε τις φωνές μας τώρα, μπορούμε να βοηθήσουμε να βρεθεί κατάλυμα για τον Αλί, πριν πέσει κι άλλο η θερμοκρασία.


Η νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έχει προασπισθεί επανειλημμένα τα δικαιώματα των προσφύγων και τώρα έχει τη δύναμη να προστατεύσει αυτές τις οικογένειες απ΄το κρύο και να βοηθήσει να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημά τους. Την Κυριακή μάλιστα, επισκέφτηκε τους πρόσφυγες και φάνηκε πρόθυμη να βοηθήσει, αλλά δεν ενέργησε αναλόγως. Αν της δώσουμε μια ισχυρή, λαϊκή εντολή για δράση, θα μπορέσει να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να βοηθήσει τον Αλί και τους φίλους του.

Πριν μερικές βδομάδες, η Δούρου εξαπλασίασε τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιφέρεια. Μπορεί λοιπόν να βοηθήσει αυτές τις οικογένειες – ας της δείξουμε πόσο δημοφιλής θα είναι μια τέτοια της κίνηση. Υπόγραψε τώρα και μοιράσου το με τους πάντες πριν περάσουν κι άλλη μια νύχτα στους δρόμους:

http://www.avaaz.org/el/petition/tin_perifereiarhi_Attikis_Rena_Doyroy_Syntagma_kataylismos_prosfygon_Ypografoyme_edo_gia_amesi_lysi_tora/?bcwfShb&v=49273 

  Με ελπίδα,

Σπύρος, Meredith, Pascal, Alex, Andrea κι ολόκληρη η ομάδα του Avaaz

ΥΓ: Αυτή η ψηφοφορία ξεκίνησε στη σελίδα του Avaaz ‘Ψηφίσματα Πολιτών’. Μπορείς να ξεκινήσεις τη δική σου ψηφοφορία εύκολα και γρήγορα κάνοντας κλικ εδώ:
 http://avaaz.org/el/petition/start_a_petition/?30311

Οι «μάχες» του Αστέρα και του ΠΑΟΚ, και η αγγαρεία του ΠΑΟ

Οι «μάχες» του Αστέρα και του ΠΑΟΚ, και η αγγαρεία του ΠΑΟ

Με τις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής, συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, η φάση των ομίλων στο ΕUuropa League. Από ελληνικής πλευράς, το ενδιαφέρον στρέφεται στους αγώνες του Αστέρα στην Τρίπολη με την Μπεσίκτας (20:00) και του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Μινσκ εκτός έδρας, καθώς η αναμέτρηση της Ντιναμό Μόσχας με τον Παναθηναϊκό (18:00) έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι Ρώσοι έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση και οι «πράσινοι» έχουν αποκλεισθεί.
Ο Στάϊκος Βεργέτης προετοιμάζει την ομάδα του και δεν αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα. Οι παίκτες του Αστέρα θα επιδιώξουν να πάρουν την νίκη έτσι ώστε να διατηρήσουν τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης που διαθέτουν, ενώ οι Τούρκοι θα παίξουν για δύο αποτελέσματα που θα τους διατηρήσουν σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση για την πρωτιά στον όμιλο. Στον άλλον αγώνα του 3ου ομίλου, η Τότεναμ θα υποδεχθεί την Παρτιζάν και με νίκη θα «αγκαλιάσει» την πρόκριση.
Παράλληλα, ο Αγγελος Αναστασιάδης έδωσε το σύνθημα ενόψει του αγώνα με την Ντιναμό Μινσκ (22:05) που είναι η «υποχρεωτική» κατάκτηση των τριών βαθμών, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να παραμείνει «ζωντανός» για την πρόκριση. Η ελληνική ομάδα είναι το φαβορί απέναντι στον «αδύναμο κρίκο» του 11ου ομίλου, ενώ στον άλλον αγώνα, η Γκινγκάμπ θα υποδεχθεί την πρωτοπόρο Φιορεντίνα, με τους Γάλλούς να θέλουν αποτέλεσμα για να διατηρήσουν τις ελπίδες πρόκρισης σε βάρος του ΠΑΟΚ και τους Ιταλούς βαθμολογικά αδιάφορους, αφού έχουν ήδη προκριθεί.
Από τους υπόλοιπους αγώνες, ξεχωρίζουν τα «ζευγάρια» Βιγιαρεάλ-Γκλάντμπαχ και Ζυρίχη-Απόλλων Λεμεσού (1ος όμιλος), Τορίνο-Μπριζ (2ος), Σέλτικ-Σάλτσμπουργκ (4ος), Σεντ Ετιέν-Καραμπάχ και Ίντερ-Ντνίπρο (6ος), Φέγενορντ-Σεβίλη και Ριέκα-Σταντάρ Λιέγης (7ος), Βόλφσμπουργκ-Έβερτον (8ος), Σπάρτα Πράγας-Νάπολι (9ος), Ααλμποργκ-Στεάουα (10ος) και Λόκερεν-Λέγκια Βαρσοβίας, Τραμπζονσπόρ-Μέταλιστ (12ος).

Do or die στον Μοριά - Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ


http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20141126/low/2014112600763_161187402.jpg 
«Η Μπεσίκτας δεν θα έρθει με ψηλά τακούνια. Θα ήταν τρελό να μην είναι υποψιασμένη», ήταν εκπληκτική ατάκα του Στάικου Βεργέτη μία ημέρα μετά τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με την Τότεναμ.

Οντως οι Τούρκοι δεν έρχονται με υπεροψία και διάθεση να υποτιμήσουν την αρκαδική ομάδα, διότι και το πλήρωσαν στην πρεμιέρα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και έχουν λάβει τα μηνύματα από τις μετέπειτα εμφανίσεις του Αστέρα, παρά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με τους Λονδρέζους. Συνεπώς, ο Βεργέτης αναμένει μια σοβαρή Μπεσίκτας, που θα θελήσει να καθαρίσει από τώρα την υπόθεση-πρόκριση. Μην ξεχνάμε πως η μουδιασμένη εκκίνηση των μαύρων αετών σε πρωτάθλημα και Ευρώπη είχε προκαλέσει γκρίνια, αλλά πλέον η τάξη έχει αποκατασταθεί, όπως αποδεικνύει η πρωτιά (με συγκάτοικο τη Φενερμπαχτσέ) στον βαθμολογικό πίνακα του τουρκικού πρωταθλήματος.
Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα γνωρίζουν πως πλέον δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Ωστόσο έχουν αποδείξει ότι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων (με εξαίρεση τη βαριά ήττα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν) και θα τα παίξουν όλα για όλα. Πρέπει να φτάσουν σε ακόμα μία υπέρβαση κατακτώντας τη νίκη και έχοντας στο μυαλό τους ότι ενδεχομένως να μην τους φτάσει ακόμα και αν κάνουν και το πρώτο διπλό τους στην Ευρώπη, την τελευταία αγωνιστική με την αδιάφορη Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Και αυτό διότι η Τότεναμ υποδέχεται τους Σέρβους και θα πρέπει να γκελάρει για να έχει ενδιαφέρον στο τελευταίο ματς με την Μπεσίκτας στην Τουρκία.
Οπως και να έχει, μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν και οι παίκτες του Αστέρα θα τις εξαντλήσουν, γνωρίζοντας ότι και σε αυτό το παιχνίδι είναι το αουτσάιντερ, παρότι η ισοπαλία στο πρώτο ματς στην Πόλη τους δίνει αυτοπεποίθηση και τους βοηθά να πιστέψουν στο «τρίποντο». Ούτως ή άλλως, όπως τόνισε ο Βεργέτης οι παίκτες του είναι «φτιαγμένοι» εν όψει της νέας πρόκλησης.
 «Ευελπιστούμε να προχωρήσουμε στην διοργάνωση. Έχουμε δύο βήματα μπροστά μας. Βλέπουμε ένα-ένα τα παιχνίδια και ευελπιστούμε αύριο (σ.σ. σήμερα) να κάνουμε το πρώτο βήμα».
Εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του, ο Δημήτρης Κουρμπέλης δήλωσε: «Είναι ένα απαιτητικό και ιστορικό παιχνίδι. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να κυνηγήσουμε όσες ελπίδες πρόκρισης έχουν απομείνει. Είμαστε υπερήφανοι που μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του τούρκικου πρωταθλήματος έρχεται στην Τρίπολη. Στον αγωνιστικό χώρο θα τα ξεχάσουμε όλα και θα παίξουμε για την νίκη.
Δουλέψαμε όλοι πάρα πολύ για να φτάσει εδώ η ομάδα. Είμαι έτοιμος για να δώσω τον καλύτερο εαυτό για την ομάδα. Διαφέρει πολύ το ένα ματς από το άλλο. Είναι πολύ δύσκολο ματς και πρέπει να πάρουμε την νίκη για να ελπίζουμε σε πρόκριση. Είμαι στην διάθεση του προπονητή και νιώθω έτοιμος για να κάνω ό,τι μου ζητηθεί».

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του Γιούνκερ

samgiounker Απορρίφθηκε από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, με αφορμή το σκάνδαλο Luxleaks.
Συγκεκριμένα, 461 ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά και 101 υπέρ της πρότασης, την οποία είχε υποβάλει η πολιτική ομάδα Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας (Europe of Freedom and Direct Democracy, EFDD).

ΠΑΣΟΚ: Δήλωση… ενότητας από 7 βουλευτές

PASOK
Δήλωση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την πορεία Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης:
«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας επώδυνης, αλλά αναγκαίας για τη χώρα πορείας, όπως τη δρομολόγησε το ΠΑΣΟΚ το 2010.
Την υπηρετήσαμε με συνέπεια, παρά τις επιμέρους προσωπικές μας απόψεις και πιστεύουμε ότι η επιτυχημένη ολοκλήρωσή της θα δικαιώσει τους κόπους και τις θυσίες του λαού μας, αλλά και τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα η συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με όλους, όσοι στρατευθούν στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να εκφράσουμε τις διάσπαρτες δυνάμεις του κόσμου της κεντροαριστεράς και μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, με σεβασμό στην κάθε άποψη, να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό ένα προοδευτικό σχέδιο για την μεταμνημονιακή Ελλάδα.
Άλλωστε, ας θυμηθούμε ό,τι είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης».
Επομένως, στη φάση αυτή και με αυτά τα δεδομένα, οφείλουμε όλοι και ιδίως όσοι είχαν την πρώτη ευθύνη για τις αποφάσεις της τελευταίας πενταετίας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε με το απαραίτητο πνεύμα ενότητας, χωρίς επιστροφή σε ξεπερασμένες από τα πράγματα αντιπαραθέσεις, που δεν εξυπηρετούν ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη.


Ιωάννης Δριβελέγκας
Δημήτρης Κρεμαστινός
Ιωάννης Κουτσούκος
Χρήστος Γκόγκας
Μιχάλης Κασσής
Δημήτρης Σαλτούρος
Πύρρος Δήμας».

Η βάση του ΠΑΣΟΚ διώχνει τον Βενιζέλο

PASOK-Synedrio Ήταν περίπου αναμενόμενο να… ξυπνήσουν τα πολιτικά και ιδεολογικά αντανακλαστικά της κοινωνικής και κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, και μόνο στο άκουσμα της κίνησης του Γιώργου Παπανδρέου, τις τελευταίες ημέρες ωστόσο, η κινητοποίηση που παρατηρείται μάλλον υπερβαίνει και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις του παπανδρεϊκού στρατοπέδο.
Δεν είναι μόνο οι νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ανά τη χώρα, που κάνουν το μεγάλο βήμα να ζητήσουν “επωνύμως” τη δρομολόγηση των διεργασιών για την αλλαγή ηγεσίας του Κινήματος, αλλά και η κινητικότητα που παρατηρείται σε επίπεδο μεσαίων και κατώτερων στελεχών.
Για τους γνωρίζοντες τις εσωκομματικές ισορροοπίες του ΠΑΣΟΚ, ήταν απολύτως αναμενόμενο η πλειοψηφία της βάσης του Κινήματος να σταθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, πολύ περισσότερο μάλιστα από τη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος βιώνει μια εξαιρετικά χαμηλή δημοφιλία και ακόμη μικρότερη αποδοχή, αδυνατώντας να πείσει ότι μπορεί να είναι ο ηγέτης στα χέρια του οποίου το ΠΑΣΟΚ θα ξανασηκώσει κεφάλι.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κατεξοχήν κόμμα εξουσίας της Ελλάδας, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Γι’ αυτό άλλωστε και τα 2/3 της κοινωνικής βάσης και των στελεχών του, έχουν προ πολλού μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

ysterografa.gr

Ντόρα: Στις εκλογές θα συγκρουστούν 2 Ελλάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει στον κόσμο του

Dora-Bakoyanni-ND

Οι δραματικές εθνικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στον απόηχο της ατελούς διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, και το νοσηρό κλίμα το οποίο αρχίζει να πλανάται πάνω από τη χώρα, εξόργισαν τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας, στο πλαίσιο συνέντευξής της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”.

Γιατί απορρίφθηκε η ένσταση Νανόπουλου - όλο το σκεπτικό

Γιατί απορρίφθηκε η ένσταση Νανόπουλου - όλο το σκεπτικό 

Το δικαστήριο σημειώνει ότι ούτε απο τα αποδεικτικά στοιχεία, ούτε απο τις καταθέσεις των μαρτύρων αποδεικνύεται ότι η διανομή των φυλλαδίων έγινε την ημέρα των εκλογών, ή την παραμονή, καθώς ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ότι τα βρήκε την Τετάρτη ή την Πέμπτη προ των εκλογών, άρα ε ́χιαν κυκλοφορήσει νωρίτερα 

του Γ. Γουγά
Στην απόρριψη της ένστασης που είχε υποβάλλει η Συμμαχία Πολιτών και ο Βασίλης Νανόπουλος κατά του αποτελέσματος των εκλογών της 25ης Μαΐου κατέληξε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κορίνθου. Το δικαστήριο απέρριψε τόσο την ένσταση, σε όλα τα σκέλη της, όσο και την αντένσταση (τυπικά, καθώς δεν την συζήτησε καν).
Το σκεπτικό για την απόρριψη του πρώτους σκέλους της ένστασης 
Θυμίζουμε ότι η ένσταση έχει τέσσερα σκέλη. Ως προς το πρώτο, που αφορά τα ψηφοδέλτια, ο κ. Νανόπουλος ζητούσε να του αποδοθούν 109 ψηφοδέλτια (που κατά την κρίση του δεν έπρεπε να προσμετρηθούν ως άκυρα), με ταυτόχρονη αφαίρεση 466 ψηφοδελτίων από τον συνδυασμό Πνευματικού και εν τέλει να αναδειχτεί η Συμμαχία Πολιτών νικήτρια των εκλογών και ο ίδιος δήμαρχος.
Επίσης, ζητούσε:

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. για διεκδίκηση των πόρων που δικαιούνται οι ΟΤΑ από την Πολιτεία

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., ύστερα από πρόταση του Προέδρου της και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί δυναμικά τους πόρους που δικαιούται από τον Προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτής της διεκδίκησης, το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
• Να συνεδριάσει από κοινού με τις Διοικήσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας την άλλη Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, ώστε να ληφθεί μια κοινή απόφαση και να υιοθετηθεί ένα κείμενο – πλαίσιο με τις οικονομικές διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης από την Πολιτεία, ενόψει της ψήφισης του νέου Προϋπολογισμού για το 2015.

ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Το μεγάλο στοίχημα

�� ���������� ����������

 Το Σάββατο η ομάδα μας δίνει τον επαναληπτικό αγώνα της με την Σέρβικη HC RADNICKI. Μια ισχυρή ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της SEHA LEAGUE που συμμετέχουν οι δύο..
πρώτες πρωταθλήτριες ομάδες της Ουγγαρίας, Σερβίας, Σκοπίων, Κροατίας, Ρουμανίας. http://www.seha-liga.com/
Η δυναμικότητα των Σέρβων είναι δεδομένο και δεν μπορεί να μειωθεί.Είναι ισχυρή ομάδα και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα της δίνει το προβάδισμα ξεκαθαρα του φαβορί για τον επόμενο γύρο του Challenge Cup.
Τίθονται όμως 2 στοιχεία προς ανάλυση και διερεύνηση. Ποιος είναι ο στόχος για την ομάδα και ποιος ο σκοπός της συμμετοχής των φιλάθλων και του Δήμου μας;
O Ποσειδώνας έχει έναν και μοναδικό στόχο. Να κερδίσει τον αγώνα. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα της συμβολικής νίκης. Αυτο το πιστεύουμε με όλη μας την καρδιά.
Ο Σκοπός ποιος είναι όμως;
Διαβάζοντας τα αποτελέσματα του γυναικείου Χάντμπολ, μου έκανε εντύπωση, η ομάδα γυναικών του Αμύντα Αμυνταίου που πέρασε στον επόμενο γύρο και είχε στο πλευρό της 1000 φιλάθλους.
http://www.handball.gr/gynaikon/a1-ginaikon-opap/nea/item/2894-amyntas-qual-l16.html
Το τρομερό είναι ότι το Αμύνταιο πληθυσμιακά  είναι σαν το Λουτράκι. Ο Δήμος Αμυνταίου με έδρα την ομώνυμη κωμόπολη, αποτελείται από 26 οικισμούς, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νομού Φλώρινας, έχει έκταση 589 km2 και ο συνολικός πληθυσμός του ανέρχεται σε 18.975 κατοίκους (απογραφή 2001).
Εκεί λοιπόν έκαναν ένα σημαντικό ρεκόρ!!!!
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της EHF, ο αριθμός προσέλευσης θεατών, στο δεύτερο αγώνα του Αμύντα με την Χολόν, κατέλαβε την 4η θέση σε σύνολο 30 αναμετρήσεων, που διεξήχθησαν για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Στην δική μας διοργάνωση, το Challenge Cup Ανδρών, το ανώτατο με βάση τα φύλλα αγώνων που υπάρχουν αναρτημένα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία πρώτη θέση με 1500 θεατές και στον επαναληπτικό 1000 είχε η Ρουμάνικη Odorhei, στην δεύτερη θέση με 1000 θεατές η RK Metaloplastika Sabac απο την Σερβία και τρίτη θέση η Εσθονική Pölva Serviti με 800 θεατές.
Ο σκοπός είναι σαν Λουτράκι και ως Δήμος και ως Ελλάδα να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο και να γίνουμε στον επόμενο γύρο, ΠΡΩΤΟΙ σε συμμετοχή φιλάθλων στον αγώνα, δείχνοντας με αυτόν τον επίσημο τρόπο, ότι οι Έλληνες είναι αλληλέγγυοι και στηρίζουν τις προσπάθειες των ομάδων τους.

Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί και ας χειροκροτήσουμε όλοι μαζί την φιλότιμη προσπάθεια των αθλητών του τμήματος του Ποσειδώνα Λουτρακίου.
Έχουμε δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, και πέρσι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και άλλες χρονιές που καταφέρναμε και γεμίζαμε το γήπεδο. Μην ξεχνάμε ότι ο Διομήδης έχει κάνει στο Λουτράκι το μεγαλύτερο κάλεσμα σε κόσμο, με την Ευρωπαϊκή του πορεία, γεμίζοντας το με 1500 φιλάθλους. 

Ας το επαναλάβουμε!! Είναι το στοίχημα όλων μας. Θα είναι μια ηθική ικανοποίηση που δεν θα μας την πάρει ποτέ κανείς.
Σας ευχαριστούμε


 aoposeidon-handball.gr

“Λουκέτο” σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Ποιοι απεργούν


Παραλύει σήμερα, Πέμπτη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στον προϋπολογισμό του 2015.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σε προσυγκέντρωση στα Χαυτεία, στις 10:30 το πρωί, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις 11:00 στην Ομόνοια.
Στη Θεσσαλονίκη, η κεντρική απεργιακή πορεία είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στις 10:00 συγκέντρωση στην Καμάρα θα πραγματοποιήσει η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.
Απεργιακές διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Τα μέσα ενημέρωσης απήργησαν την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και σήμερα, Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει «τη δογματική εμμονή κυβέρνησης και τρόικας στις πολιτικές λιτότητας και φοροεπιδρομών που συνεχίζονται μέσα και από τον νέο προϋπολογισμό».
Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και ιδιαίτερα των νέων»
«Χειρόφρενο» τραβούν οι οδηγοί λεωφορείων και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το ΜΕΤΡΟ θα απέχουν από τον χώρο εργασίας τους από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 16.00 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας.
Το τραμ θα κυκλοφορεί από τις 09.00 έως τις 17.00.
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) γνωστοποίησε τη συμμετοχή των εμπόρων στην πανελλαδική απεργία.
Ματαιώσεις πτήσεων της Aegean και της Olympic Air ενώ χωρίς ακτοπλοϊκές συνδέσεις μένει η χώρα λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Πολιτικό τσίρκο: Παραστάσεις από ΑΝ.ΕΛ., Τζάκρη και Πάγκαλο. Εισιτήρια πωλούνται στην Κουμουνδούρου

tsirko
Κάπου εκεί στα μονοπάτια μεταξύ κρίσης και πολιτικής απαξίωσης εμφανίζονται εκείνες οι γιγάντιες πολιτικές οντότητες όπως της Τζάκρη (πολλά ναι στο μνημόνιο) και του Πάγκαλου (του κυρίου με τα Ίμια και τον Οτσαλάν) που θυμίζουν την τεράστια προσφορά τους στην Ελλάδα.

Τα μνημειώδη έργα τους αποθηκεύονται στις βιβλιοθήκες της Αλεξάνδρειας για να τα βρουν οι ιστορικοί του μέλλοντος.

Αυτές οι προσωπικότητες που κυβέρνησαν την Ελλάδα με μεγάλο μερίδιο ευθύνης, σήμερα στο πολιτικό τσίρκο έχουν το πρώτο νούμερο στις κυβιστήσεις, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Η μεν Θεοδώρα γιατί βλέπει το επαναστατικό της προφίλ (εκείνο με τα Dior) να εκφράζεται μόνο μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ, ο δε Θεόδωρος γιατί ως γραφικός... επιθυμεί να παραμείνει γραφικός και κατά τη διάρκεια της πολιτικής του συνταξιοδότησης ..και να είναι ρυθμιστής των εξελίξεων του ΠΑΣΟΚ με τις βαθυστόχαστες δηλώσεις τους.

Στο νούμερο μπαίνουν εντυπωσιακά και οι ΑΝ.ΕΛ που δεν κατέφυγαν στον εισαγγελέα για να καταγγείλουν το θέμα με τη δωροδοκία των βουλευτών για την ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά, τρέχουν στα κανάλια. Και αυτό επιχειρείται, αφού είχε γίνει η σχετική εισαγγελική έρευνα μετά τις λάσπες του ΣΥΡΙΖΑ και της πληροφορίες της «έγκυρης» KontraNews.

Όλοι αυτοί, εργάζονται, ή νομίζουν ότι το κάνουν, ο καθένας με τον τρόπο του, υπεργολαβικά για το ΣΥΡΙΖΑ. Υποτιμούν όμως τη νοημοσύνη του κόσμου που βλέπει το κόμμα των συνιστωσών του Κολωνακίου να συναντά, να γευματίζει και να «επικοινωνεί» με το εγχώριο και διεθνές οικονομικό λόμπυ στις πλάτες του Ελληνικού λαού, τη στιγμή που πουλά το κουρέλιασμα του μνημονίου.

Εισιτήρια για τις παραστάσεις του πολιτικού θιάσου στην Κουμουνδούρου.

Ιωάννης Καλαμίδης

www.tokentro.gr

Ο χάρτης με τα λουκέτα καταστημάτων σε Αθήνα και Πειραιά ...


Εικόνα έρημης πόλης παρουσιάζει σε αρκετές περιπτώσεις η Αθήνα, όπου, ιδιαίτερα στο ιστορικό (και εμπορικό) της κέντρο τα κλειστά μαγαζιά σχηματίζουν σχεδόν ολόκληρες «πιάτσες» αποτυπώνοντας με τον πιο ζοφερό τρόπο τις επιπτώσεις της εξαετούς οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που «στραγγαλίζει» τους επαγγελματίες. Τα στοιχεία που παρουσιάζει η 9η κατά σειρά απογραφή της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και των κλειστών καταστημάτων του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, το Σεπτέμβριο του 2014, είναι ανησυχητ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: logiosermis.net/

Η ομολογία του φόνου

Ο Πέτερ Μπόφινγκερ είναι μέλος του Γερμανικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και καθηγητής Νομισματικής Πολιτικής και Διεθνών Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Würzburg. Ανήκει στον στενό κύκλο των συμβούλων της Ανγκελα Μέρκελ. Συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που συγκαθορίζουν τις απόψεις της γερμανικής κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική της χώρας του, αλλά και του συνόλου της Ε.Ε.
Βρέθηκε στη χώρα μας με σκοπό τη συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου του Levy Economics Institute of Bard College στην Αθήνα. Εκεί, μεταξύ πολλών άλλων, δήλωσε περί Μνημονίου:

Έναρξη του Τοπικού Σχεδίου Απασχόλησης με τίτλο "Βιο - Αρκαδία"

 
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΣ ΒΙΟ-ΑΡΚΑΔΙΑ» ανακοινώνει την έναρξη του έργου Α.Σ. «ΒΙΟ–ΑΡΚΑΔΙΑ» και καλεί ενδιαφερόμενους για συμμετοχή. Το έργο αποσκοπεί στην τοποθέτηση στην αγορά εργασίας και στην επαγγελματική και επιχειρηματική υποστήριξη 100 ωφελουμένων (άνεργοι, νέοι επιστήμονες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ) μέσω της πολλαπλής υποστήριξής τους (συμβουλευτική, κατάρτιση, δικτύωση με φορείς κ.λ.π.).

Συντονιστής και εταίρος της ΑΣ είναι το  KEΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Ν ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Επίσης συμμετέχουν στην Α.Σ η ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ Ε.Π.Ε.. και η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  Α.Ε.

Η Α.Σ διοργανώνει Ημερίδες παρουσίασης του Έργου  για την ευρύτερη δυνατή τόσο των αποδεκτών του έργου όσο και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, του επιχειρηματικού κόσμου και των κοινωνικών φορέων, προκειμένου να υποστηρίξουν και να συνεισφέρουν στην υλοποίησή του.

Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στις 18:00, στο Τουριστικό Περίπτερο της πλατείας Άρεως στην Τρίπολη, θα διεξαχθεί η 1η Ημερίδα, ενώ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στις 17:00, στην πρώην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στη Μεγαλόπολη (οδός Λ. Ζέρβα), θα διεξαχθεί η 2η Ημερίδα. Διοργάνωση: ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. Υπεύθυνοι επικοινωνίας: κ. Δήμητρα Ασβού, τηλ.: 2713 601115, κ.Βάσια Τρύφων, τηλ.: 210 2587387, E-mail: tryfon@techniki-ekp.gr.

Το έργο  της ΑΣ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και  υλοποιείται στο πλαίσιο Δράσης 7 «Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης προσαρμοσμένα στις τοπικές αγορές εργασίας», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 7: «Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή αιτήσεων μπορούν να απευθύνονται καθημερινά και ώρες 10:00 - 14:00 στα γραφεία (ισόγειο) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πλ. Εθν.Μακαρίου, Τρίπολη, κ. Ασβού Δήμητρα, τηλ.: 2713 601115. Αιτήσεις θια γίνονται δεκτές από 25 Νοεμβρίου 2014 έως και 12 Δεκεμβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις προϋποθέσεις συμμετοχής επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης: www.as-bioarcadia.gr.

Συνάντηση του Κώστα Κόλλια με αγρότες της Βόχας για το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη φυτοπροστασία



Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών της Βόχας είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με θέμα τη διαβούλευση που έχει ξεκινήσει σχετικά με την εφαρμογή φυτοφαρμάκων κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Εδώ και μερικές ημέρες, έχει δοθεί σε διαβούλευση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  προσχέδιο ρυθμίσεων για τους τρόπους, τα μέσα και τους περιορισμούς που θα εφαρμόζονται κατά τη χρήση φυτοφαρμάκων. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, το οποίο αφορά τόσο τους αγρότες, όσο βεβαίως και το σύνολο των πολιτών που κατοικούν κοντά σε καλλιεργούμενες εκτάσεις. Για το λόγο αυτό, είχα συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών της Βόχας, παρουσία και της κ. Φαρμάκη από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις για τη βελτίωση της νομοθεσίας.

Πέτρος Τατούλης «Η Πελοπόννησος αλλάζει σελίδα» Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Κουμπίλα - Λουλούδι




Εμφάνιση P1030049.JPG 
«Η Πελοπόννησος αλλάζει σελίδα, πρωτίστως γιατί το θέλουν οι πολίτες της» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων και την παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού τμήματος Κουμπίλα – Λουλούδι την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 και τόνισε ότι «όλη η Πελοπόννησος είναι ένα απέραντο εργοτάξιο και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα».

«Αποδεικνύουμε καθημερινά με την αποφασιστικότητά μας ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, και ότι δεν χρειαζόμαστε κανένα ξένο» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «πολύ σύντομα θα πετύχουμε και θα κάνουμε πραγματικότητα τα μακρόπνοα όνειρα δεκαετιών, λύνοντας προβλήματα που ταλάνιζαν για δεκαετίες τον τόπο».
Εμφάνιση P1030037.JPGΟ κ. Τατούλης τόνισε ακόμη ότι με την ολοκλήρωση του έργου Κουμπίλα – Λουλούδι, «ενός έργου που είχε χαρακτηριστεί «γεφύρι της Άρτας», συνδέεται η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την παραλιακή Κυνουρία, δημιουργώντας ένα ισχυρό αναπτυξιακό κίνητρο για την Ανατολική Πελοπόννησο.
 Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στην ατελέσφορή προσπάθεια Υπουργών να αναλάβουν αυτοί τη διαχείριση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος και όχι οι Περιφέρειες, «γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση», καθώς και για το γεγονός ότι το ΥΠΕΚΑ απέσυρε το αρ. 17 του πρόσφατου νόμου για την αναθεώρηση των ΠΕΣΔΑ, «για το οποίο πρωτοστατήσαμε και πετύχαμε μία ακόμη σημαντική πολιτική νίκη».

Η εξέγερση των Ελλήνων κατά της ΤΡΟΙΚΑ των Δαρβινιστών -ο φόβος και η αγωνία των Αγγλοσαξόνων-

Εμφάνιση DSC00008.JPGΗ άσκηση πολιτικής προϋποθέτει γνώση της Ιστορίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και ψυχολογία ως εργαλείο για να ερμηνεύει και να αντιμετωπίζει κανείς  τους  συλλογισμούς, τις προθέσεις και τα σχέδια των άλλων. Είναι ο μόνος τρόπος  για να προστατεύεται ο καθείς από τις αντιδράσεις εσωτερικών και διεθνών κυρίως παραγόντων.
Η οξύτατη κρίση που βιώνει ο Λαός μας, αλλά και το αδιέξοδο εις το οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας οφείλεται εις τις αδυναμίες του Πολιτικού Συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και εις την αρρωστημένη εσωστρέφεια του. Αυτές οι διαιωνίζουσες αδυναμίες κράτησαν την χώρα μας μακριά από το παγκόσμιο γίγνεσθαι.  

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΧΗ




Την ηρωική του έξοδο δείχνει να έχει αποφασίσει και να αναζητεί μόνο τον τρόπο ο εκλεγμένος δημοκρατικά Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τον περίγυρό του και τον συνεταίρο του στην Κυβέρνηση κ.Βενιζέλο. Μία οικιοθελή έξοδο που φυσικά θα συνοδευτεί είτε το πιθανότερο από αντιδημοκρατικές εκφάνσεις ειδικού σκοπού είτε από άκαιρες βουλευτικές εκλογές κατά παράβαση του Συντάγματος, με αποκλειστικό σκοπό την αντικατάσταση του ιδίου στις μετεκλογικές συναλλαγές.

''Παντρεύτηκε'' στη Σύρο η Δούκισσα Νομικού

3Μπορεί η ελληνική σόουμπιζ να περίμενε πως κάποια στιγμή θα ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον πρώην αγαπημένο της, Χρήστο Χολίδη, όμως η Δούκισσα δεν τους έκανε τη χάρη. Νύφη για ακόμα μια φορά ντύθηκε η Δούκισσα Νομικού στην Σύρο …

To "ναυάγιο των Παρισίων" φέρνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις - Το σχέδιο της κυβέρνησης για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο

To `ναυάγιο των Παρισίων` φέρνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις - Το σχέδιο της κυβέρνησης για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο
 Ειλημμένη είναι η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επίσπευση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κατά 1 με 2 μήνες, αμέσως δηλαδή μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές και την επανέναρξη των διαδικασιών της Ολομέλειας της Βουλής.