Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Δείτε πως αποκαλούν την χώρα μας στο εξωτερικό - Ποιο είναι το μοναδικό κράτος που μας αποκαλεί ΕΛΛΑΣ;

Η αρχαία ελληνική κουλτούρα και η γλώσσα επηρεάζουν ακόμη και σήμερα την ευρωπαϊκή κουλτούρα... Ο ρωμαϊκός πολιτισμός εμπνεύστηκε από τους ισχυρούς προκατόχους του και στη συνέχεια βοήθησε στην περαιτέρω εξάπλωση της αρχαιοελληνικής ταυτότητας. Δείτε αυτήν την επιρροή πόσο ισχυρή είναι στην σύγχρονη Ευρώπη. Αυτοί που σχεδίασαν τον χάρτη απάντησαν σε ένα σχετικά απλό ερώτημσ : με ποια ονομασία αποκαλούν την Ελλάδα οι υπόλοιποι «εταίροι».

Λύση εθνικής αξιοπρέπειας οι πρόωρες εκλογές

Megaro-Maximou-H-Ellas-evgnomonousa-600×3301

Ο Δεκέμβριος του 2014 που ξεκινάει σε μερικές μέρες, είχε προαναγγελθεί από την κυβέρνηση ως ο επίλογος του Μνημονίου και μιας κοινωνικά θυελλώδους περιόδου που βιώνει η Ελλάδα από το 2010 μέχρι και σήμερα.
Αντί αυτής της εξέλιξης, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ο Δεκέμβριος θα αποτελέσει τον πρόλογο της “επόμενης κρίσης”, καθώς είναι προφανές ότι οι εταίροι και δανειστές της Ελλάδας επιλέγουν την παράταση του Μνημονίου, το λιγότερο για έξι μήνες, προβλέποντας πολιτικές εξελίξεις και εκλογές στην Αθήνα, το αργότερο τον Μάρτιο του 2015.
Το εγχώριο πολιτικό δυναμικό, και η ηγεσία της κυβέρνησης μοιάζουν να μην έχουν πάρει ακόμη τις αποφάσεις τους, μπροστά σε αυτή την καινούρια πραγματικότητα, κάτι που ξενίζει, ως προς τη δυσαρμονία του με την… κοινή λογική.
Και η κοινή λογική λέει ότι η χώρα δεν μπορεί να χάνει άλλο χρόνο, και πρέπει να οδηγηθεί άμεσα σε πρόωρες εκλογές. Ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες, και να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η “επόμενη μέρα”, για να προσαρμοστεί στα καινούρια δεδομένα η κοινωνία. Και να περιοριστεί έτσι ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης διολίσθησης στην… πύλη εξόδου από την ευρωπαϊκή κανονικότητα.
Είναι η μόνη ορατή λύση εθνικής αξιοπρέπειας.

 Λάζαρος Καλλιανιώτης / ysterografa.gr

Aρνείται ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής κάθε εμπλοκή του στην αποκαλούμενη νέα "εταιρεία δολοφόνων"

Τι δηλώνει ο καταζητούμενος πρώην βουλευτής για την `εταιρεία δολοφόνων`
Αρνείται ο καταζητούμενος πρώην βουλευτής, κατηγορούμενος στην υπόθεση του κυκλώματος που καρπωνόταν κληρονομιές μέσω πλαστών διαθηκών, κάθε εμπλοκή του στην αποκαλούμενη νέα «εταιρεία δολοφόνων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, που ανέλαβε την υπεράσπιση του.

ΝYΤ: Οι εκλογές στην Ελλάδα θα φέρουν πολιτική αστάθεια και μαζική απόσυρση καταθέσεων

 ΝYΤ: Οι εκλογές στην Ελλάδα θα φέρουν πολιτική αστάθεια και μαζική απόσυρση καταθέσεων
 Στις επιπτώσεις που θα έχει η ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, στην οικονομία, αλλά και την ελληνική κοινωνία, αναφέρεται ο αρθρογράφος των New York Times Νίκολας Γκέιτζ (Νικόλαος Γκατζογιάννης”, σε μία ανάλυση της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, αλλά και των αιτιών που οδήγησαν στην κρίση.
Ο ελληνοαμερικανός συγγραφέας υποστηρίζει στο άρθρο του, ότι “οι σκληρές οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης άρχισαν να αποφέρουν καρπούς” και “έρχονται καλύτερες μέρες”, ωστόσο, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέει ότι θα εγκυμονούσε κινδύνους “που θα μπορούσαν να προκαλέσουν χειρότερες αναταράξεις στην ελληνική οικονομία, από το 2012 και σε μαζική απόσυρση καταθέσεων, καθώς δεν αναμένεται να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία κανένα από τα μεγάλα κόμματα, προκαλώντας πολιτική αστάθεια”.

Το απίστευτο σκάνδαλο με τα μόρια των πανελλαδικών εξετάσεων - Χωριό με 182 κατοίκους στην Αργολίδα, είχε ομάδα χόκει επί χόρτου - 800 ευρώ η ταρίφα για κάθε μαθητή

Το απίστευτο σκάνδαλο με τα μόρια των πανελλαδικών εξετάσεων - Χωριό με 182 κατοίκους είχε ομάδα χόκει επί χόρτου - 800 ευρώ η ταρίφα για κάθε μαθητήΟσες ομάδες χόκεϊ λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόσες διέθετε ο νομός Αργολίδας.

Στη Στέρνα, σε αυτό το μικρό χωριό της Αργολίδας, με τους περισσότερους από τους 182 κατοίκους να είναι ηλικιωμένοι υπήρχε ομάδα χόκει επί χόρτου, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν σε όλο το νομό Αργολίδας υπάρχουν 12 ομάδες χόκει επί χόρτου, όσες δηλαδή ομάδες συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εγκύκλιος Μητσοτάκη για τις προϋποθέσεις επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο

Εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη για τις προϋποθέσεις επιλογής των προϊσταμένων στο δημόσιο
Εγκύκλιο με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις επιλογής, τα κωλύματα υποψηφιότητας, συμμετοχής και τοποθέτησης, καθώς και τα στάδια επιλογής των προϊσταμένων στο δημόσιο, εξέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι παραπάνω διαδικασίες αφορούν 3.405 θέσεις ευθύνης (από 5.253), που προκύπτουν από τα νέα οργανογράμματα, ενώ κανονικά προχωράει η πρώτη προκήρυξη για τις 25 θέσεις γενικών διευθυντών, καθώς από τις 14 Νοεμβρίου έληξε και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εκδόθηκαν κανονιστικές αποφάσεις που αφορούν στη διαδικασία προϊσταμένων οργανικών μονάδων σε τρία στάδια και ειδικότερα την πλήρωση αναγκαίων προϋποθέσεων και τυπικών προσόντων, τη γραπτή εξέταση, και τη δομημένη συνέντευξη.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης: http://www.ydmed.gov.gr/

eklogika.gr

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Η θέση μας για τη συνεδρίαση του ΠεΣυ στο θέμα διαβούλευση για το διακρατικό πρόγραμμα συνεργασίας Αδριατικής-Ιονίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίπολη 24-11-2014

       «Η μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου παράγει κάθε χρόνο ακαθάριστη προστιθέμενη αξία πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ και απασχολεί πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα σε τομείς της ¨γαλάζιας οικονομίας¨. Από το 2007 υπήρξαν στην περιοχή 135 σχέδια συνεργασίας για θέματα που αφορούν την ναυτιλία και τη θάλασσα συνολικής αξίας σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου. Να γιατί πρέπει να επικεντρωθούμε σε τομείς όπου θεωρούμε ότι υπάρχουν ευκαιρίες προς εκμετάλλευση και για να παρέχουμε τους καλύτερους δυνατούς λειτουργικούς όρους για τις επιχειρήσεις». 

Τι δεν θα ακούσετε στις ειδήσεις! Τι συνέβη στην οικονομία το 2014; Γιατί η τρόικα δεν υποχωρεί για το δημοσιονομικό κενό;

C908C982D43D188F3819339F19E91579
Γράφει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Αν ακούσετε τα κυβερνητικά στελέχη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και έχουμε απλώς παράλογους γραφειοκράτες. Αν διαβάσετε κάτι αναλυτές μεγάλων ελληνικών τραπεζών (από αυτούς που προβλέπουν ανάκαμψη κάθε έξι μήνες εδώ και πέντε χρόνια) όλα πηγαίνουν περίφημα και το μόνο πρόβήμα είναι ότι οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν το μεγαλείο των εκάστοτε κυβερνητικών πολιτικών που είναι όλες σωστές…

Το Μακεδονικό σε κρίσιμη καμπή


Η γερμανική πολιτική στη διένεξη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, μία αιτιατή προσέγγιση

Η γερμανική εμπλοκή στη διένεξη της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ είναι πολυεπίπεδη και λαμβάνει χώρα σε διαφορετικούς άξονες. Η Α. Μέρκελ δήλωσε στο πρόσφατο παρελθόν ότι ασχολείται «προσωπικά» με το θέμα. Ωστόσο το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά αφορά την προώθηση των γερμανικών επενδύσεων στην ΠΓΔΜ.

Εν πρώτης, ερήμην της χώρας μας έχουν πραγματοποιηθεί πολυμερείς συναντήσεις μεταξύ πολιτικών και ακαδημαϊκών στη Γερμανία. Αυτά μετά από πρωτοβουλία της Α. Μέρκελ σε συνεργασία με φορείς στη γειτονική χώρα σε μία προσπάθεια καθορισμού μίας κοινής γραμμής άμυνας έναντι πιθανών αρνητικών εξελίξεων που θα προέλθουν από την πλευρά της αλβανικής συνιστώσας.

Λοβέρδος: Υπογράφτηκε η πρόσληψη 1.000 εκπαιδευτικών

Andreas-Loverdos
 Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιόφωνο του Alpha αποκάλυψε ότι υπογράφτηκε η πρόσληψη 1.000 εκπαιδευτικών για να καλύψουν κενά στα σχολεία.
Μεταξύ άλλων τόνισε ο κ. Λοβέρδος.
«Yπέγραψε σήμερα το πρωί ο κ.Σταϊκούρας τον διορισμό 1000 εκπαιδευτικών,για να μας καλύψει τα κενά
H ψηφοφορία αυτή δεν εξαρτάται από δωροδοκίες και συζητήσεις.
Μια κακή εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μειώνει τις πιθανότητες για την εκλογή ΠτΔ και αντίστροφα».


ysterografa.gr

ysterografa.gr

Ο ηγούμενος Εφραίμ κι άλλα 13 άτομα παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση Βατοπαιδίου

areios

Σύμφωνα με βούλευμα του Αρείου Πάγου παραπέμπονται σε δίκη 14 άτομα για την υπόθεση Βατοπαιδίου. Ανάμεσά τους ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και η Αικατερίνη Πελέκη.
Αναλυτικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Μποροδήμος κατά του βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τα 14 άτομα.
Ο κ. Μποροδήμος υποστήριζε ότι το επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα. Της αναίρεσης του κ. Μποροδήμου είχε προηγηθεί σχετική αίτηση του ηγούμενου Εφραίμ (κατά κόσμον Βασίλης Κουτσός) του μοναχού Αρσένιου και του δικηγορικού γραφείου Δημήτρη Πελέκη.
Κατόπιν αυτών ισχύει το 2000/2013 βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα 14 εμπλεκόμενα άτομα.
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα δικαστούν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης. Επίσης, έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη. Παράλληλα, έχουν παραπεμφθεί ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και τα μέλη του Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στα εν λόγω 14 άτομα αποδίδει κατά περίπτωση κατηγορίες ηθικού ή φυσικού αυτουργού σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστωνίδας και παρόχθιες εκτάσεις με άλλα ακίνητα – φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου.
Κατά το επίμαχο βούλευμα του 2013 οι ενέργειες και οι πράξεις των 14 έπληξαν τα συμφέροντα του Δημοσίου.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω βούλευμα απάλλαξε τον τέως διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Ιωάννη Αγγέλου

ysterografa.gr

Ο Παπαμιμίκος στον Έβρο για τη “μάχη της γειτονιάς”

papamimikos1

Στον απόηχο του εξαιρετικά δύσκολου για την κυβέρνηση κλίματος, που διαμορφώθηκε μετά τον “ψυχρό πόλεμο” από την πλευρά της τρόικας στο Παρίσι, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος βρίσκεται σήμερα στον Έβρο, όπου θα μιλήσει μεταξύ άλλων σε επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της γαλάζιας παράταξης.
Η παρουσία Παπαμιμίκου στον Έβρο έχει πολλαπλή σημειολογία, ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία, ενώ εντάσσεται στη στρατηγική για τη “μάχη της γειτονιάς”, με τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να καλούνται να δώσουν το παρών σε ολόκληρη τη χώρα, στις γειτονιές και τα τοπικά καφενεία, εκεί όπου θα κριθεί και η αναμέτρηση με τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των επερχόμενων πρόωρων εκλογών.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Έβρο, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα έχει συναντήσεις με κομματικά στελέχη της ευρύτερης περιοχής, και το βράδυ θα μιλήσει στην επετειακή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.
Αξίζει να σημειωθεί και η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στο παιδικό χωριό SOS, στον απόηχο της χθεσινής δραματικής ανακοίνωσης των Παιδικών Χωριών, για την απειλή αναστολής της λειτουργίας τους, λόγω μιας ακόμη επίδειξης πολιτικής ανικανότητας από την πλευρά της πολιτείας.  

ysterografa.gr

Ο Αστέρας Δερβενίου στο Βέλο, κόντρα στην Ελλάδα - Ντέρμπι στο Συνοικισμό Κύψεος - Κόρινθος '06

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjT8HKqAS_Gu_xZCeiXNVaDc1ZQBhRZhGdJJ6l37QmA6a9yy3FlQDjLbLVuAtUez5rWUT0nAlvZhFpYtOv6S2beKsCtnPiMoRE6oez5kbH1d8OZCYcfFxS_ARJ9cl5FtEO9mjKsjy2zh4/s1600/asteras+sofiko_entos.jpg
Με τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο Σ,αββατο, στις 3 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της  Α1 Κατηγορίας Κορινθίας, , με σημαντικές αναμετρήσεις.
Ο πρωτοπόρος Αστέρας Δερβενίου δοκιμάζεται εκτός έδρας, στο Εθνικό Στάδιο του Βέλου, κόντρα στην τοπική Ελλάδα. Τον αγώνα του Βέλου θα διευθύνει ο Γιώργος Δασκαλόπουλος με βοηθούς τους Μ. Καρσιώτη και Γκότση , ενω παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Γ. Δούρος. Την ίδια ώρα στο Συνοικισμό διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι της Κορίνθου ανάμεσα στο Κύψελο και την Κόρινθο '06, ενώ η Κόρινθος αγωνίζεται στο Χιλιομόδι, κόντρα στον Ατρόμητο που κινδυνεύει.
Στο Πετρί της Νεμέας η τοπική Θύελλα υποδέχεται τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου που κινδυνεύει, ενώ στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός, σε ενδιαφέροντα αγωνα θα προσπαθήσει  για το τρίποντο, με αντίπαλο τον Παννεμεατικό που και αυτός έχει ανάγκη βαθμών. Στο γήπεδο της Κλένιας η ουραγός ομάδα του Σπαθοβουνίου αντιμετωπίζει τον Πέλοπα Κιάτου, ενώ ο Ολυμπιακός Λουτρακίου στο "Θώδειο" μάχεται με τον Τενεάτη Αθηκίων. Τέλος στους Αγίους Θεοδώρους οι "Άγιοι" αντιμετωπίζουν τον Α.Ο Ζευγολατιού.

Η 9η αγωνιστική
 ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
 ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ -ΠΕΛΟΠΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. -ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ -ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Επικοινωνιακές γκάφες και αλαζονεία οδηγούν στον χαοτικό ΣΥΡΙΖΑ


kyvernhsh-samara
Δεν έχει ξαναγίνει στην πολιτική ιστορία του τόπου. Κυβέρνηση σαν αυτή του Σαμαρά, χωρίς κανένα ουσιαστικά πολιτικό αντίπαλο, με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ να έχουν χαθεί στους «κουμπαράδες» της βλακείας και με Χρυσή Αυγή στη φυλακή ΚΑΙ ΚΑΙ με όλο το μιντιακό σύστημα στα πόδια της, να πνίγεται κυριολεκτικά στο σάλιο της.

Απίστευτες επικοινωνιακές γκάφες, τραγικά ΕΝΦΙΑλτικά λάθη που κοστίζουν στην κοινωνία και κάκιστος συντονισμός, συνθέτουν το παζλ της πολιτικής ανικανότητας που σε μία άλλη περίπτωση θα ήταν κυβερνητικός περίπατος.

3 προσλήψεις γυμναστών στους Δήμους Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση  των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την πρόσληψη  1.232 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (γυμναστών) με σκοπό τη στελέχωση των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) περιόδου 2014−15. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας με μέσο μηνιαίο μισθό (μικτά) 568 ευρώ.
Στην Κορινθία προσλαμβάνονται 3 πτυχιούχοι γυμναστές που θα στελεχώσουν  τα ΝΠΔΔ των Δήμων Σικυωνίων (1) και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (2).


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Συντάξεις για όλους μετά τα 62 έτη από το 2015 – Σαρωτικές αλλαγές σε 8 σημεία για το ασφαλιστικό

Αλλαγές στο ασφαλιστικό άμεσα από το 2015, με αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης κατά 6,5 έτη και κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σε ηλικίες κάτω των 62 ετών, ζητούν οι δανειστές, και μάλιστα χωρίς να δείχνουν καμία διάθεση για υποχωρήσεις, αφού δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις που τους παρουσίασε η ελληνική πλευρά στην κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης και τρόικας βρίσκονται 8 αλλαγές-φωτιά στο ασφαλιστικό οι οποίες περιλαμβάνουν:

Αναβολή έκθεσης «Μυθική Πελοπόννησος» στην Πλατεία Κλαυθμώνος



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjENmNMQ7eppwf76JRNpmheU0s7K9DIPHpWQ0VtkGd8VE0CTUfNVfKkS9ou7yJH-Ii2o1inTdvGh3dF3lhBe58mhBxISBHzgB516NzCNw5KHq0E-JSFfmbAosCaW1NyujOcFhgtj7-ysUI/s1600/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE.JPG https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNNUn-bclsM5feEW_VHM6dDvQ_BdscsTJk2vDFVdKNGcUagTGPsd0QAKbYKjQEUbfIkZAguUMMEULNzs4cAhcr-ZWyAKIkj_7RunRHbmpJyUT1RJz_4zomiztobd0zgHgmrO6DIn2axcM/s640/proionta-peloponnisoy2.jpg
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώνει την αναβολή της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Προώθησης των Πελοποννησιακών Προϊόντων «Μυθική Πελοπόννησος», που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 3 έως 7 Δεκεμβρίου 2014 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, μετά από σχετική συνεννόηση με τα Επιμελητήρια και δεδομένων των υφισταμένων και προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς, σε προσεχές χρονικό διάστημα όταν και οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκότερες για την εξασφάλιση της επιτυχίας της

Παρέμβαση του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για τον Προαστιακό στην Κορινθία



Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας σχετικά με τα προβλήματα του Προαστιακού στην Κορινθία. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Με τον νόμο 3891/2010, η αρμοδιότητα για τη διαμόρφωση τιμολογιακής πολιτικής στον Προαστιακό  αποδίδεται αποκλειστικά στο διοικητικό συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μάλιστα, όπως λέει ο νόμος, η εταιρία, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και της εξυγίανσής της, διαμορφώνει τα ναύλα «με σκοπό την άμεση κερδοφορία της». Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε δυσανάλογες χρεώσεις στις γραμμές που διαχειρίζεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με το μεγαλύτερο κόστος να βαρύνει τους επιβάτες από και προς την Κορινθία.
Συγκεκριμένα, η τιμή της μηνιαίας κάρτας από την Κόρινθο μέχρι την Αθήνα είναι 150 ευρώ. Η αντίστοιχη κάρτα στη γραμμή της Χαλκίδας κοστίζει μόλις 114 ευρώ και στη γραμμή της Θήβας 100 ευρώ. Μου είναι ακατανόητο γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακολουθεί αυτή την πολιτική, με δεδομένο η απόσταση μέχρι τη Χαλκίδα είναι σχεδόν ίδια και μέχρι τη Θήβα μεγαλύτερη.
Επιπλέον, η μηνιαία κάρτα που βγάζει ο εργαζόμενος δεν ισχύει για τις αστικές συγκοινωνίες, ενώ το εισιτήριο ισχύει. Ο επιβάτης που έρχεται από την Κόρινθο υποχρεούται να έχει δύο κάρτες, μία για τον προαστιακό και μία για τις αστικές συγκοινωνίες, με κόστος 180 ευρώ συνολικά. Το ποσό είναι υπερβολικό για έναν εργαζόμενο που σηκώνεται στις πέντε η ώρα το πρωί, γυρίζει το βράδυ και παίρνει 500 ευρώ τον μήνα. Όπως ανέφερα στον παριστάμενο Υπουργό Υποδομών, θεωρώ ότι η ευθύνη για τη διαμόρφωση της τιμολογιακής πολιτικής πρέπει να ανήκει στην πολιτεία, ώστε και συντονισμός να υπάρχει ανάμεσα στις εταιρείες και το κόστος για τον εργαζόμενο να εξορθολογιστεί.
Ένα δεύτερο θέμα που έθιξα στον κ. Υπουργό αφορά την προέκταση του Προαστιακού προς Λουτράκι. Το αίτημα το έχω θέσει κατ’ επανάληψη και στο Υπουργείο, το είχα συζητήσει στο παρελθόν και με τον Πρόεδρο του ΟΣΕ και πρόσφατα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και, βεβαίως, με τους πολίτες του Λουτρακίου. Όπως επεσήμανα στον Υπουργό, ο προαστιακός ήδη φτάνει στο Ξυλόκαστρο, αλλά στο μεταξύ έχει παρακάμψει μια πόλη 17.000 κατοίκων, που το καλοκαίρι φιλοξενεί 100.000 επισκέπτες.
Τόνισα ότι πλέον υπάρχουν και οι θεσμικές και οι οικονομικές προϋποθέσεις, καθώς η προέκταση έχει ήδη ενταχθεί στον Νόμο που ψηφίστηκε για το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής, η Περιφέρεια προτίθεται να το εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και έχει υπάρξει συμφωνία φορέων και Δημοτικής Αρχής. Ο Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης με διαβεβαίωσε ότι, εφόσον έχει υπάρξει συναίνεση, είναι και δική του βούληση να ενταχθεί το έργο, γεγονός που με καθιστά ιδιαίτερα αισιόδοξο για την πορεία υλοποίησής του.
Με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο αποκτήσαμε ένα σύγχρονο, φθηνό, γρήγορο μέσο μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετεί εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο. Αν θέλουμε όμως να παραμείνει λειτουργικό πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτό.  Η προέκταση προς νέους προορισμούς, η καλή συντήρηση, η αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών και η επικέντρωση στη σωστή εξυπηρέτηση του κοινού, είναι βέβαιο ότι θα είναι επωφελής και για τους επιβάτες και για τον Προαστιακό.»

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην Κρήτη για την 101η επέτειο από την Ένωση της με την Ελλάδα

Εμφάνιση IMG_2012_06_29_9_81.jpgΟ Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα μεταβεί στην Κρήτη, μεθαύριο Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, προκειμένου να μετάσχει στις διήμερες εκδηλώσεις για την 101η επέτειο από την Ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα, τις οποίες διοργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι ο ομιλητής στην κεντρική εκδήλωση του Ιδρύματος, στις εγκαταστάσεις του στη Χαλέπα, το βράδυ της Κυριακής, ενώ νωρίτερα θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του.
Τη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου 2014, ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραστεί στη Δοξολογία που θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πομπή για τη μεταφορά της σημαίας προς το Φρούριο Φιρκά όπου ο κ. Μεϊμαράκης θα πραγματοποιήσει την έπαρση της σημαίας.

Πώς κέρδισε το στοίχημα η Πορτογαλία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν εξαιρέσουμε τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού Σόκρατες, γεγονός που πραγματικά έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα, η Πορτογαλία κατάφερε να βγει από το δικό της μνημόνιο χωρίς μεγάλους κραδασμούς και χωρίς πολιτική αναταραχή, παρά τα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής των τελευταίων χρόνων.
Το αμερικανικό δίκτυο Μπλούμπεργκ αποδίδει την πορτογαλική γαλήνη στο γεγονός ότι εκεί δεν αναπτύχθηκαν κόμματα όπως το Podemos της Ισπανίας και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.
Στην Πορτογαλία τα ποσοστά της ανεργίας πέφτουν και ήδη από τον περασμένο Μάιο βγήκε από το πρόγραμμα, μετά από – οδυνηρή κι΄ εκεί – παραμονή επί τρία χρόνια.
Η χώρα βγήκε πέρσι από την ύφεση, η απόδοση του δεκαετούς της ομολόγου υποχώρησε στο 3% (τον Ιανουάριο του 2012 βρισκόταν άνω του 18%, ενώ το πορτογαλικό χρέος απέφερε 20% το 2014, το υψηλότερο ποσοστό επιστροφής μεταξύ των υπόλοιπων τίτλων της ευρωζώνης.

Ο Γ. Παπανδρέου εκτός ψηφοδελτίων της... "Δημοκρατικής Παράταξης"

Ο Γ. Παπανδρέου εκτός ψηφοδελτίων της... `Δημοκρατικής Παράταξης`  Πολλά γράφονται και λέγονται εδώ και μία εβδομάδα για το που το πάει ο Γιώργος Παπανδρέου, ωστόσο οι στενοί συνεργάτες του διαψεύδουν προς το παρόν τα πάντα περί νέου κόμματος, παρασκηνιακών δημοσκοπήσεων για να μετρήσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης και άλλα συναφή.
Τονίζουν μάλιστα ότι όσοι μέχρι στιγμής στέκονται απέναντι στη πρόταση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται «με όρους νομής της εξουσίας» δίνοντας «ρεβανσιστικό» χαρακτήρα στη πρωτοβουλία του, κάτι το οποίο όπως λένε δεν είναι στη λογική Παπανδρέου.

Έναρξη λειτουργίας του χωριού του Αϊ Βασίλη στο Βέλο

Αυτός είναι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ – επικεφαλής εγκληματικής σπείρας και καταδικασμένος για απάτες με δήθεν διορισμούς στο Δημόσιο

Ο καταδικασμένος για απάτες σε σχέση με διορισμούς στο Δημόσιο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγ.Παπανικολάου είναι ο πολιτικός που εμπλέκεται στην υπόθεση της νέας «εταιρείας δολοφόνων» που ξεσκέπασε η Ελληνική Αστυνομία.
Ο πρώην βουλευτής Αργολίδας είχε καταδικαστεί, πρωτοδίκως, σε δεύτερο βαθμό και τελικά με επικύρωση και από τον Αρειο Πάγο, σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, για υπόθεση είσπραξης μεγάλων ποσών από γονείς που προσπαθούσαν να διορίσουν τα παιδιά τους στο Δημόσιο.
vouleuthsΟ Ευάγγ.Παπανικολάου (εξελέγη το 1989 και παρέμεινε ως το 1993) φαίνεται να διαφήμιζε τις υψηλές γνωριμίες με υπουργούς και πολιτικούς, προκειμένου να πείθει ότι μπορεί να βοηθήσει για διορισμό στο Δημόσιο, σε δήμους και τράπεζες χωρίς διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Αυτή τη φορά στόχος της ομάδας των 10 συλληφθέντων Ελλήνων και τριών ακόμη που αναζητούνται ήταν εύποροι ηλικιωμένοι χωρίς συγγενικά πρόσωπα.
Οι επιτήδειοι προσέγγιζαν τα θύματά τους και στη συνέχεια έφτιαχναν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες οικειοποιούνταν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατο τριών αδερφών, οι οποίοι εμφανίστηκαν να κληροδοτούν την μεγάλη περιουσία τους σε «ύποπτα» άτομα.

agtodioikisi.gr

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - HC RADNICKI

Φωτογραφία του χρήστη ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ : Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ!

"Θα είμαστε στο πλευρό των Κορινθίων πολιτών, όχι μόνο αυτών που μας ψήφισαν, αλλά όλων."

Σημεία από τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Β.Νανόπουλου, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου επί της ένστασης που κατατέθηκε για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Κορινθίων :


«Στην επανακαταμέτρηση  που έγινε διαπιστώσαμε σωρεία προβλημάτων τα οποία καταθέσαμε στο δικαστήριο και το δικαστήριο τα μελέτησε. Πολλά από αυτά τα δέχτηκε πολλά από αυτά τα ερμήνευσε ποικιλοτρόπως.
Με την σημερινή του απόφαση το Διοικητικό Πρωτοδικείο δίνει ένα προβάδισμα 28 ψηφοδελτίων στον κ.Πνευματικό και παραμένει δήμαρχος με 50,04% .
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους μισούς Κορίνθιους οι οποίοι μας ψήφισαν, μας στήριξαν και μας στηρίζουν καθημερινά. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ο καθαρός και έντιμος αγώνας που κάναμε μέχρι σήμερα συνεχίζεται .Και θα είμαστε και εγώ και οι συνυποψήφιοι στο συνδυασμό μας  δίπλα τους. Για το καλό ,όχι μόνο αυτών που μας ψήφισαν αλλά για το καλό όλων των Κορινθίων πολιτών.
Tα προβλήματα στο Δήμο Κορινθίων είναι πολλά και εμείς, ο ίδιος προσωπικά και οι συνεργάτες μου, θα αναλώσουμε τις δυνάμεις μας ,ώστε να αντιμετωπισθούν αυτά τα προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  
- Οι νομικοί μας σύμβουλοι θα μελετήσουν την απόφαση που ανακοινώθηκε και ανάλογα με την εκτίμησή τους θα αποφασίσουμε για τις περαιτέρω ενέργειες.  »

Οι σαουδάραβες μπαίνουν και στο Costa Navarino

Οι σαουδάραβες μπαίνουν και στο Costa Navarino
Το Costa Navarino, το πολυτελέστατο ξενοδοχείο κοντά στην Πύλο απέκτησε μέτοχο έναν από τους πιο ισχυρούς ομίλους παγκοσμίως.
Ο σαουδαραβικός όμιλος Olayan έχει πλέον το 25% του μετοχικού κεφαλαίου και είναι ισότιμος πλέον με τους άλλους τρεις μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου.

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, όπως ανακοίνωσε η costa Navarino, συνεχίζει να ηγείται των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ο Όμιλος Olayan αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς επενδυτικούς ομίλους διεθνώς, με παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και συμμετοχή σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας τη μακροχρόνια στρατηγική του τοποθέτηση στη χώρα μας

Μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα επιταχυνθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού. Τα ακριβή σχέδια και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωσή τους, στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 7,5 μονάδες

provadisma

Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ δίνει προβάδισμα 7,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ. Διχασμένη παρουσιάζεται η κοινωνία για την Προεδρική εκλογή, ενώ υπάρχει απαισιοδοξία των πολιτών τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,5%, η ΝΔ ακολουθεί με 20%, ενώ η αναποφάσιστη ψήφος βρίσκεται σταθερά στο 17%. Τα αποτελέσματα είναι αμετάβλητα σε σχέση με την έρευνα Οκτωβρίου.
Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν η Χρυσή Αυγή και Το Ποτάμι, με την ΧΑ να έχει βραχεία κεφαλή με 6,5% έναντι 6% του Ποταμιού. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% ενώ Ελιά (3,5%) και Ανεξάρτητοι Έλληνες (3%) βρίσκονται στο όριο εισόδου στη Βουλή. Εκτός κοινοβουλίου μένουν ΔΗΜΑΡ (1%) και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,5%).

«Περήφανος» αποκλεισμός για τον Αστέρα στην Τρίπολη - Το ταξίδι τελειώνει στο Βελιγράδι

Το ταξίδι τελειώνει στο Βελιγράδι
«Ταφόπλακα» στα όνειρα του Αστέρα για πρόκριση στους «32» έβαλε η Μπεσίκτας, η οποία απέσπασε την ισοπαλία με 2-2, στο γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης», στην Τρίπολη. Οι Αρκάδες βρέθηκαν να χάνουν με 2-0, όμως ισοφάρισαν, χωρίς να καταφέρουν, όμως να κάνουν κάτι παραπάνω.