Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στους Δήμους Τροιζηνίας-Μεθάνων και Μάνδρας-Ειδυλλίας

Τα αποτελέσματα της επαναληπτικής κάλπης σε τρεις δήμουςΕκτός από τον Δήμο  Καισαριανής, επαναληπτικές δημοτικές εκλογές έγιναν σήμερα και στους Δήμους Τροιζηνίας-Μεθάνων και Μάνδρας-Ειδυλλίας, η διαδικασία ξεκίνησε εξ’ ολοκλήρου από την αρχή και όπου απαιτηθεί, θα υπάρξει και νέος γύρος εκλογών, μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους συνδυασμών, την επόμενη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.

Στο δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, όπου σημειώθηκε 50% αποχή, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα δήμαρχος παραμένει ο εκλεγείς στις πρόσφατες εκλογές Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ.
Ο κ. Καραγιάννης είχε εκλεγεί δήμαρχος λαμβάνοντας 62,26% τη β' Κυριακή και 47,37% την α' Κυριακή των εκλογών. Ο τρίτος σε ψήφους Σάββας Αθανασίου (25,27% την α' Κυριακή) ήταν ο υποψήφιος που είχε προσφύγει προκαλώντας την σημερινή ψηφοφορία.

Σε ό,τι αφορά το δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας (ο μεγαλύτερος σε έκταση μεταξύ των τριών όπου έγιναν επαναληπτικές εκλογές) με καταμετρημένα τα 10 από τα 39 εκλογικά τμήματα προηγείται ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Πανωλιάσκος.
Ακολουθεί η Ιωάννα Κριεκούκη (υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) και τρίτος έρχεται ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δρίκος, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ.
Στις εκλογές της περασμένης άνοιξης, ο κ. Δρίκος είχε εκλεγεί δήμαρχος Μάνδρας λαμβάνοντας το 51,88% την β' Κυριακή και 38,01% την α' Κυριακή. Δεύτερη σε ψήφους είχε έρθει  η υποψήφια Ιωάννα Κριεκούκη η οποία συγκεντρώνει ψήφους κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τρίτος σε ψήφους ήταν ο υποψήφιος Θανάσης Πανωλιάσκος ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, οι εκπρόσωποι του δεύτερου και τρίτου συνδυασμού είχαν προσφύγει κατά της επανεκλογής του “γαλάζιου” Γιώργου Δρίκου, καθώς το μήκος των ψηφοδελτίων που κατέβασε στις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Δρίκου την πρώτη Κυριακή (18/5) ήταν μερικά εκατοστά κοντύτερο και πλατύτερο από αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία.

«Στα κόκκινα» ο Δ. Καισαριανής – Ο υποψήφιος του ΚΚΕ κέρδισε στον «γ΄γύρο» το δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ με 67% αποχή!

stamelosΟ Ηλίας Σταμέλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ΚΚΕ κέρδισε τη μάχη στις επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Καισαριανής.
Ο Ηλίας Σταμέλος έλαβε το 51,5% των ψήφων, έναντι 48,5% του Γιώργου Κοντόσταυλου, ο οποίος τον Μάιο είχε εκλεγεί δήμαρχος Καισαριανής.
Μετά από ένσταση, ωστόσο, οι εκλογές επαναλήφθηκαν και ο κ. Σταμέλος βγήκε νικητής απέναντι στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κοντόσταυλο.
Ο απερχόμενος δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Σταμέλο για τη νίκη του.
Εντύπωση προκαλεί πάντως η μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων, το ποσοστό της οποίας έφτασε το 67%! Συγκεκριμένα, μόνο 8.000 ψηφοφόροι συμμετείχαν στις εκλογές.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα
-Ο Ηλίας Σταμέλος έλαβε 3.917 ψήφους (1.150 περισσότερους από αυτούς που είχε λάβει στον α΄γύρο των εκλογών του Μαΐου) και 52,5%
-Ο Γιώργος Κοντόσταυλος έλαβε 3.682 (μόλις 450 περισσότερες ψήφους από αυτές της 18ης Μαΐου) και 48,5%
-Λευκά: 150
-Ακυρα: 116
Πάντως, το ΚΚΕ πήρε τη νίκη και πλέον έχει τη διοίκηση πέντε δήμων της χώρας.
Για μεγάλη νίκη όλου του λαού της Καισαριανής έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών.


Spiegel: 3ο Μνημόνιο για την Ελλάδα, με 10 δισεκατομμύρια ευρώ

Angela-Merkel
Το γερμανικό περιοδικό “Spiegel”, που στα χρόνια της ελληνικής κρίσης έχει αποδειχτεί να διαθέτει… προνομιακή ενημέρωση από την πλευρά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και της ίδιας της Άνγκελα Μέρκελ για τις προθέσεις των Γερμανών αναφορικά με την τύχη της Αθήνας, αποκαλύπτει σήμερα το… μυστικό, για το 3ο Μνημόνιο στο οποίο θα υποχρεωθεί η Ελλάδα.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα του “Spiegel”, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αποφασίσει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους σε ένα 3ο Μνημόνιο για την Ελλάδα, συνολικού κόστους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε η Αθήνα να μπορέσει να ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Το ρεπορτάζ του “Spiegel” ωστόσο δεν αναφέρει κάτι για την… ταμπακιέρα, δηλαδή για το κατά πόσο το νέο αυτό Μνημόνιο που θα επιβαρύνει την Ελλάδα, θα συνεπάγεται νέα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία θα έχουν αναμενόμενα δραματικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία.

ysterografa.gr

Ο Μπεργκ τα έκανε όλα... Παναθηναϊκός - Βέροια 2 - 1

Ο Μπεργκ τα έκανε όλα... (pics)
Ο Σουηδός κέρδισε πέναλτι και αποβολή (σκόραρε ο Πράνιτς), έβαλε γκολ, είχε δοκάρι και οδήγησε, τη 12η αγωνιστική, τον Παναθηναϊκό στη νίκη 2-1 επί της Βέροιας στη Λεωφόρο, φτάνοντας τους 19 βαθμούς «έπιασε» την Καλλονή στην τρίτη θέση , παραμένοντας στο -6 από την κορυφή.

Το «τρίποντο» αυτό το «χρωστάει» στον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός κέρδισε πέναλτι και αποβολή του Μαλόν στο 25' (σκόραρε ο Πράνιτς), έβαλε γκολ στο 47' (το πρώτο του φετινό στο πρωτάθλημα) και είχε δοκάρι (18'). Από την άλλη πλευρά, η Βέροια, αν και με 10 παίκτες από νωρίς, ήταν αξιόμαχη, μείωσε στο 68' με τον Καλτσά και «άγχωσε» στο τέλος τους «πράσινους» χωρίς καλά-καλά να δημιουργήσει ευκαιρία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Μπούι (63' Πέτριτς), Πράνιτς, Κλωναρίδης (73' Καρέλης), Μπεργκ (84' Δώνης).
ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν, Ραούλ Μπράβο, Καλί, Όστοιτς, Μπαλάφας, Μπατιόν, Καλτσάς (76' Εσπάρθα), Γεωργιάδης (39' Βάσκες), Ντουμίτρου (63' Μπαργκάν), Μπεν.

Τα αποτελέσματα:

Καλλονή - Πλατανιάς 0-0
Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 0-0
Ατρόμητος - Ξάνθη 2-0
Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-4
ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 3-2
Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης 1-4
ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 3-0
Πανιώνιος - Νίκη Βόλου 2-1
Παναθηναϊκός - Βέροια 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

(σε 10 αγώνες) 

ΠΑΟΚ
25-7
25
Ολυμπιακός
23-6
23
Καλλονή
9-2
19
Παναθηναϊκός
14-10
19
Αστέρας Τρίπολης
17-14
17
Ατρόμητος
11-9
17
Βέροια
16-17
17
ΠΑΣ Γιάννενα
14-8
16
Παναιτωλικός
13-9
14
Πλατανιάς
8-10
12
Ξάνθη
13-15
12
Κέρκυρα
10-14
11
Πανιώνιος
10-13
11
ΟΦΗ
7-17
10
Λεβαδειακός
7-11
8
Εργοτέλης
12-21
6
Πανθρακικός
8-18
6
Νίκη Βόλου
4-20
4

Οι πρώην υπουργοί και οι μη εκλεγμένοι κηπουροί, παίζουν πρώτο βιολί στην ορχήστρα της διάλυσης


tzakri-moraitis-saxinidis
Σαχινίδης, Μωραΐτης, Τζάκρη, που δεν έλαβαν υπουργικές καρέκλες, Διαμαντοπούλου και Ραγκούσης που έμειναν εκτός Βουλής και άλλοι της κηπουρικής, όλοι θεωρούν τον Βενιζέλο υπεύθυνο για την πολιτική τους «κατάντια».

Εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να κεφαλαιοποιήσει δυναμικά το όποιο θετικό κυβερνητικό του πρόσημο σε μία τραγικά «γκαφατζού» κυβέρνηση και σε συνδυασμό με το γιουρούσι από τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκουν την ευκαιρία να επιχειρήσουν τη διάλυση όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και της χώρας.

Αυτοί οι «ολίγοι» οι «ελάχιστοι» αναπολούν τις ημέρες που είχαν εξουσία, τότε που έσωζαν την Ελλάδα. Και τώρα θέλουν να την ξανασώσουν.

Ακόμη πιο καλά, πιο δυνατά. Αφού πρώτα διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ, αφού ρίξουν την κυβέρνηση, αφού ρίξουν τον Βενιζέλο, αφού, αφού..

Και κάπου εκεί υπάρχει και το φάντασμα του διευθυντή της ορχήστρας του «συντρόφου» Γιώργου. Που και αυτός κάποιο σχέδιο, κάποιο πρόγραμμα λέει πως έχει, κάτι θέλει να κάνει, που δεν πρόλαβε (κι αυτός) όταν ήταν Πρωθυπουργός.

Μια ωραία ορχήστρα έχει φτιαχτεί, αυτή της διάλυσης.. και τα έσοδά της χορηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Ο Μπακογιάννης έσφαξε τον Τσίπρα με το βαμβάκι - ΒΙΝΤΕΟ

«Ανήκουμε στην ίδια γενιά, αλλά...» Δεν μάσησε τα λόγια του ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία. Κατ΄ αρχήν "την είπε" στον Αλέξη Τσίπρα που δεν βρήκε λίγο χρόνο να κάνει μια συνάντηση με τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς για να ενημερωθεί για τα προβλήματα της Στερεάς.

 «Θα ήμουν βέβαια πολύ ευτυχής κύριε Πρόεδρε αν είχατε καταφέρει να στριμώξετε στο πρόγραμμα σας και τη συνάντηση που σας πρότεινα μαζί με τους Δημάρχους και τους τοπικούς φορείς για να σας ενημερώσουμε αρμοδίως για τα προβλήματα και τις προκλήσεις της περιφέρειας. Θέλω να πιστεύω πως πέρα από τα εσωτερικά του Σύριζα στη περιοχή μας, ο κ. Αποστόλου θα σας ενημερώσει για τα προβλήματα της περιφέρειας...», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κώστας Μπακογιάννης είπε: «Δεν σας κρύβω πως μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση, πως σήμερα ακολουθήσατε τη πεπατημένη δεκαετιών και τάξατε τα πάντα στους πάντες...», ενώ τόνισε πως η δικιά μας γενιά είναι εκείνη που έχει υποχρέωση να κάνει τη διαφορά.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Στερεάς δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένος με τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δρόμο της συστράτευσης και της ενότητας. «Τώρα είναι η ώρα να παραμερίσουμε τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες. Ας μην πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο όλοι μαζί καθόμαστε. Τώρα είναι η ώρα της Εθνικής Ελλάδος... », είπε κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό ο Κώστας Μπακογιάννης.

airetos.gr

Γιατί η “σκληρή γραμμή” του ΔΝΤ…

mignatiou.comΓια επιβάρυνση του κλίματος στις σχέσεις ΔΝΤ και ελληνικής κυβέρνησης κάνει λόγο ο Μιχάλης Ιγνατίουστην ιστοσελίδα του Mignatiou.com.

Ακολουθεί η πλήρης αναδημοσίευση του ρεπορτάζ μετά από άδεια του κ. Ιγνατίου.

Οι δημόσιες κατηγορίες κατά των μελών της Αποστολής του ΔΝΤ και ειδικά εναντίον του επικεφαλής Ρίσι Γκογιάλ, έχουν επιβαρύνει το κλίμα των σχέσεων μεταξύ του Ταμείου και της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγές στην Ουάσιγκτον υπογράμμισαν την απουσία κάθε κριτικής προς τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας εκ μέρους κυβερνητικών στελεχών, αλλά και την προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Γκογιάλ, ο οποίος –όπως τονίζουν- ακολουθεί και υλοποιεί το Καταστατικό και τις εντολές που λαμβάνει από τους προϊσταμένους του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στον εορτασμό της 101ης επετείου από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Εμφάνιση 20141130_203204.jpg
Την πανηγυρική ομιλία των διήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 101ης επετείου από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, εκφώνησε σήμερα το βράδυ ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Επίτιμος Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,  στα Χανιά.
Προσερχόμενος στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου προήδρευσε στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σωτηρία Αγγέλη: Η συζήτηση και η επικοινωνία «χαρτογραφούν» τον κόσμο για τα παιδιά



«Οι γονείς πρέπει να μάθουν να ακούν»
Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο 

Για την τεράστια σημασία που έχει η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά μίλησε στην εκπομπή mind-attack του idradio.gr η υπεύθυνη του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου Πνοή Χαϊδαρίου της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ» Σωτηρία Αγγέλη.
Η ίδια ανέπτυξε την επιστημονική της άποψη πως η επικοινωνία με τους γονείς συμβάλλει στο «χτίσιμο» του χαρακτήρα των παιδιών, ενώ δίνει και συμβουλές στους κηδεμόνες για το πως θα «σμιλεύσουν» δια του λόγου τον χαρακτήρα των παιδιών τους...
 Διαβάστε περισσότερα »

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Σε δεινή πολιτική θέση έχει περιέλθει πια ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας και αναζητεί απελπισμένα μία σανίδα σωτηρίας για την πολιτική του ύπαρξη, πριν έρθουν ξανά τα χελιδόνια στην Ελλάδα και είναι αργά.
Κανείς δεν θέλει άκαιρες και ανώμαλες βουλευτικές εκλογές και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν υπάρχει ένας Έλληνας να ενώσει τους υπόλοιπους και να αντικαταστήσει τον κ.Παπούλια ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πέρασε η ΑΕΚ κι από την Πάτρα


Με μέτρια εμφάνιση η Ένωση κατάφερε να πάρει την νίκη με σκορ 1 - 3, κόντρα στην Παναχαϊκή, στην Πάτρα, με τους Ντακόλ στο 3′ που ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Πευταυράκης και τον Πλατέλλα στο 13′, που όμορφο τέρμα διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης.

Κατάφερε να μειώσει προσωρινά ο Γκαντιαγκά στο 80′ ύστερα από σύγχυση στην κιτρινόμαυρη περιοχή. Σφράγισε την νίκη ο Μπαρμπόσα, ύστερα από σέντρα του Πεταυράκη από τα αριστερά, να στείλει την μπάλα ανενόχλητος στην κενή εστία της Παναχαϊκής.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Μπαλού, Πατινιώτης (77' Χοτζάλι), Αλμπι, Στεργίδης, Αναστασόπουλος (50' Κάργας), Ασίγκμπα, Ντα Κόστα, Ζλατκόφσκι (46' Χαρτσιάς), Μαρουκάκης, Γκαντιάγκα
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας (82' Ρόβας), Μπαρμπόσα, Ντακόλ (86' Μπρέσεβιτς), Αραβίδης (68' Ζόριτς)


Η διακοπή της Football League δεν επηρέασε τα Χανιά. Η κρητική ομάδα πέρασε νικηφόρα από την Καισαριανή επικρατώντας του Αλίμου 2-1 (77' Ιωάννου / 31' Γκότοβος, 43' Κρητικός) .

Επεισοδιακό παιχνίδι έγινε στο ΔΑΚ Γάλλου στο Ρέθυμνο. Εκεί σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με τρεις αποβολές ο εφτάψυχος Φωστήρας νίκησε τον Φωστήρα 3-2 και πανηγύρισε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα.
Ο Φωστήρας παρότι έμεινε με 10 παίκτες από το 21', λόγω αποβολής του Σακελλαρίου με δεύτερη κίτρινη κάρτα,. Προηγήθηκε 3-2 στο ημίχρονο (28' Νικόλτσης, 45' αυτ. Μπελέρης / 3' Σακελλαρίου, 39΄Μήτκας, 43' Μουστόγιαννης) και άντεξε μέχρι το τέλος καθώς οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες μετά τις αποβολές των Πυθαρούλη (65') και Λάμπρου (87').
Στο 65' υπήρξε αριθμητική ισορροπία , καθώς ο Πυθαρούλης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα,
Η Ερμιονίδα επικράτησε εντός έδρας με 1-0 (56' Βλαχόπουλος) του  Ηρακλή Ψαχνών κι ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά, ενώ Καλλιθέα και Αχαρναϊκός έμειναν στο 1-1 (47' Λόπεθ / 51' Γέσιτς).
 
Η 6η αγωνιστική
1ος όμιλος
Κυριακή 30 Νοεμβρίου
Ερμιονίδα - Ηρακλής Ψαχνών 1-0
Επισκοπή - Φωστήρας 2-3
Άλιμος - Χανιά 1-2 (77' Ιωάννου / 31' Γκότοβος, 43' Κρητικός)
Καλλιθέα - Αχαρναϊκός 1-1
Παναχαϊκή - ΑΕΚ  1 - 3
Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου
Παναιγιάλειος - Απόλλων Σμύρνης (Δημ. Αιγίου, 18:00 OTE TV)


Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε... αέρα από το Παγκρήτιο 1 - 4 τον Εργοτέλη

Τετρ-αστέρας... Κρήτης! (pics) 
Τρίτωσε το… καλό για τον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη πέρασε σαν… σίφουνας από το «Παγκρήτιο», επικρατώντας του Εργοτέλη 4-1, μπήκε στην προνομιούχο πρώτη πεντάδα που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν και φυσικά έδειξε πως ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί παρελθόν.
Σπουδαίος για άλλη μία φορά φέτος ο Αστέρας Τρίπολης, νίκησε με γκολ των Μπαράλες (22' πέναλτι), Φερνάντες (48'), Γιαννιώτα (51') και Πάρα (89'), έφτασε στις τρεις επιτυχίες μακριά από την αρκαδική πρωτεύουσα και ανέβηκε στην τέταρτη θέση (17 βαθμοί), ενώ η ομάδα του Ηρακλείου, για την οποία είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 27' ο Γιοβάνοβιτς, έμεινε στους 6 βαθμούς και τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο 21΄ ο Γιαννιώτας κέρδισε πέναλτι από τον Τσέρνι που τον ανέτρεψε, με τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη να «γλιτώνει» μόνο με κίτρινη κάρτα και ο Μπαράλες από τα 11 μέτρα άνοιξε το σκορ.

Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς, αλλά με το ξεκίνημα της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο γκολ, στο 48΄ με σουτ του Φερνάντες που κόντραρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τσέρνι και στο 51΄ με τον Γιαννιώτα, ενώ στο 89΄ ο Πάρα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης, Μπογκντάνοφ (67΄ Μπαμ Μπαμ), Γκέντσογλου, Χαντί (78΄ Ντα Σίλβα), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Παμλίδης (56΄ Νόσκοβιτς).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Λούι, Παντελιάδης, Φερνάντες, Κουρμπέλης, Τιέ Μπι (62΄ Μουνάφο), Μάσα, Γιαννιώτας (71΄ Τσοκάνης), Μπαράλες (77΄ Πάρα).

'Εφερε το ματς... τούμπα και κράτησε το +2 με νύχια και με... δόντια ο ΠΑΟΚ

Live ΠΑΟ-Βέροια (1-0), το έφερε «Τούμπα» ο ΠΑΟΚ, στο +2 από τον ΟΣΦΠ
Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού αν και έχανε μέσα στην Τούμπα από τον Πανθρακικό, έφερε... τούμπα το ματς νίκησε με 3-2και παρέμεινε δυο βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό, πριν από το ντέρμπι κορυφής της Τετάρτης στο «Γ.Καραϊσκάκης».
Ο «δικέφαλος» του Βορρά προηγήθηκε με το Σαλπιγγίδη (7΄), ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» με τους Ντιγκινί (32΄) και Τσουμάνη (55΄). Μέσα σε τρία λεπτά (62΄, 65΄) η ομάδα του Αναστασιάδη ανέτρεψε το εις βάρος της σκηνικό με τα γκολ των Παπαδόπουλου και Περέιρα.
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σπυρόπουλος (61΄ Περέιρα), Τζαβέλλας (67΄ Ποζατζίδης), Κατσικάς, Κίτσιου (46΄ Κίτσιου), Τζανδάρης, Μάρτενς, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Γκολάσα, Παπαδόπουλος
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης, Σερφά, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Λαδάκης (73΄ Οκάτσι), Ποτουρίδης, Ίγκορ (50΄ Κάσες), Ντιγκινί (66΄ Ρομέου), Τσουμάνης.

* Ο Πανιώνιος πήρε νίκη ανάσα  με 2 - 1 επί της Νίκης Βόλου . Οι Φούντας (29΄), Κολοβός (49΄-πέναλτι) πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου, μείωσε ο Αναστασόπουλος στο 84΄ για τους φιλοξενούμενους.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Πάνος, Γιάννου, Ιμπαγάσα (70΄ Μπουμάλ), Χατζηϊσαΐας, Φούντας (90+3΄ Οικονόμου), Μπούζας, Μητρόπουλος, Κολοβός (83΄ Γκίνη).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Παναγιώτης Τζαναβάρας):
Ταΐρης, Παπουτσογιαννόπουλος, Μαρινάκης, Αργύρης (62΄ Νέτι), Ίβενς, Λούξ, Καρασαλίδης, Αναστασόπουλος, Ροζέριο (70΄ Κορέτας), Τζιώρας, Κυζιρίδης (46΄ Μουζακίτης).

*Ο ΠΑΣ νίκησε εύκολα τον ΟΦΗ με 3 - 0. Το σκορ άνοιξε στο 30΄ ο Τσάβες, όταν ο Λόρια απέκρουσε το πρώτο σουτ του Ίλιτς αλλά δεν συγκράτησε την μπάλα και ο Αργεντινός έκανε εύκολα από κοντά το 1-0.  Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας απέκρουσε και το σουτ του Μανιά στο 43΄, αλλά στο 44΄ ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ακόστα από τον Ράζακ και ο Τσάβες διπλασίασε εύκολα από τα 11 μέτρα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με νέο πέναλτι ο Ίλιτς στο 87΄, παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Αντελέγε ανατρέποντας τον Γιάκο, με αποτέλεσμα ο αμυντικός του ΟΦΗ να αποβληθεί.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Ακόστα (73΄ Κοροβέσης), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μανιάς (78΄ Γιάκος), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Στρούνα, Τσάβες (69΄ Χαρίσης), Λίλα.
ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μονιάκης (46΄ Πετρόπουλος), Ράζακ, Φερνάντεθ (67΄ Ροβίθης), Λαμπρόπουλος (56΄ Κουτσιανικούλης), Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες.

Καρέ τερμάτων ο Ολυμπιακός στην Κέρκυρα

Κέρδισε Κέρκυρα και... Μπενίτες!
Ο Ολυμπιακός άφησε στη Μαδρίτη την κάκιστη εμφάνισή του κι επέστρεψε στις επιτυχίες,  Παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, ο Ολυμπιακός σημείωσε για άλλη μια φορά καρέ τερμάτων στην Κέρκυρα, επικράτησε με άνεση 4-0 των Φαιάκων και πάει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για νίκη και κορυφή.
Με δυο γκολ στο ματς, ο Τσόρι Ντομίνγκες πέρασε στην πρώτη θέση των «ερυθρόλευκων» σκόρερ με 5 τέρματα, ενώ τα υπόλοιπα τα έβαλαν οι Φουστέρ, Ελαμπντελαουί. Αυτή ήταν η 6η νίκη σε 6 ματς στο νησί για τον Ολυμπιακό με απολογισμό τερμάτων 16-1! Στα θετικά και η επιστροφή του Δημήτρη Σιόβα στην ενεργό δράση.

Η 7η αγωνιστική στην Β κατηγορία Κορινθίας

http://www.e-diseis.gr/post_images/thumbs/Anebainei-o-PAO-Koutala-0-2-ti-THuella-Leontiou-Video.html.jpg 
Β1 Κατηγορία
7η αγωνιστική
 ΑΟ ΜΑΨΟΥ -ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ   0 -  3
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡ.ΒΡ.-ΣΟΦΙΚΟ '05  2 - 3
ΑΟ ΡΟΜΑ -ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ  1 - 3
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 2 - 1
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 0 - 2
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2 - 5


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 7 αγώνες)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
19
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
18
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
17
ΣΟΦΙΚΟ
17
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
14
Α.Ο. ΡΟΜΑ
7
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
7
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
6
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
5
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
5
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
0
Α.Ο ΜΑΨΟΥ
-2


Β2 Κατηγορία
7η αγωνιστική
 ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ -Ν. ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ   1 - 0
 ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤ. 0 - 1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ -ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ  1 - 0
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ -ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 0 - 2
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ -ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 2 - 3
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ -ΑΠΕΣΣΑΣ 9 -  4

Η βαθμολογία
( Σε 7 αγώνες)

ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
19
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
18
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
16
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
16
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.
15
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
12
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
9
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ
7
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
4
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ
3
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
2
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
0