Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων! Χαλάει ο καιρός από τα ξημερώματα της Τρίτης

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων! Χαλάει ο καιρός από τα ξημερώματα της Τρίτης
 Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Όπως αναφέρεται ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τις πρωινές ώρες αύριο Τρίτη (02-12-2014) και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία την Τετάρτη (03-12-2014) θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα.

 Πιο συγκεκριμένα:

1. Αύριο Τρίτη (02-12-2014) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και πιθανώς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.
2. Μεθαύριο Τετάρτη (03-12-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.  κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες.
3. Την Πέμπτη (04-12-2014) τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα και βαθμιαία θα ασθενήσουν.


«Νέος» Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας : Μια ακόμη πράξη της σύγχρονης Ελληνικής Τραγωδίας…

Γράφει η
 Ουρανία Β. Ζερβομπεάκου
Δικηγόρος Παρ’ΑρείωΠάγω 

courtroom

«Ἤτοι μὲν πρώτιστα Χάος γένετ’» (Θεογονία Ησιόδου).

Νομοτελειακά μετά το Χάος, τη Γαία και τον Έρωτα, δηλαδή μετά τη γένεση του Σύμπαντος, ήρθε πολύ γρήγορα και η γένεση της Θέμιδος, κόρης του Ουρανού και της Γαίας, η οποία ως πηγή των θείων επιταγών, έγινε ο θεματοφύλακας της Δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της φυσικής και ηθικής τάξης και εγγυήτρια της τήρησης των κανόνων δικαίου από θεούς και θνητούς.
Με την αποκρυπτογράφηση της γραμμικής γραφής Β’ γνωρίσαμε και τις πρώτες ρίζες του Ελληνικού Δικαίου. Ο όρος «Θέμις» απαντάται στα κείμενα της Γραμμικής Γραφής Β. (Οukitemi = ουχί θέμις = δεν επιτρέπεται).  Η λέξη «θέμις» σημαίνει τον κανόνα συμπεριφοράς που απέκτησε ισχύ κατ’ έθος και όχι εξ αποφάσεως.

Σε «κλίμα εθνικής συνεννόησης» η συνάντηση Βενιζέλου – Τσίπρα

venizelos-tsipras
Για μια «ουσιαστική συζήτηση σε κλίμα εθνικής συνεννόησης» έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εξωτερικών, με βασικό θέμα συζήτησης τα εξωτερικά θέματα.
«Με τον κ. Τσίπρα είχαμε μια πολύ ουσιαστική, ενδιαφέρουσα συζήτηση, σε κλίμα εθνικής συνεννόησης» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΚ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αρραγούς εσωτερικού μετώπου, καθώς όπως είπε «έχουμε τον κατάλογο των εθνικών θεμάτων ανοιχτό και πρέπει να φροντίζουμε για την αποκλιμάκωση της έντασης».
Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να έχουμε μια συναντίληψη και η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο κ. Τσίπρας από την μεριά του δήλωσε πως τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να βρίσκονται έξω από το πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Επίσης έκανε λόγο για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.


υστερογραφα

ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Ο εορτασμός των αρχαίων Ελλήνων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων - Ηλιούγεννα, το αρχαίο Ελληνικό έθιμο των Χριστουγέννων



Τα Χριστούγεννα, η εορτή της ανάμνησης της γεννήσεως του Ιησού Χριστού δηλαδή, αποτελούν την μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού, αποτελώντας ημέρες χαράς για όλον τον Χριστιανικό κόσμο. Λόγω βέβαια της «οικονομικής εκμετάλλευσης» και του τεράστιου «οικονομικού τζίρου της εορτής» τα Χριστούγεννα εορτάζονται πλέον σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Ιχνηλατώντας την ιστορικότητα της εορτής ανακαλύπτουμε ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την ημερομηνία της εορτής, αλλά και συσχετίσεις με συνήθειες στον αρχαίο κόσμο. Αναζητώντας την ακριβή ημερομηνία γενέσεως του Ιησού ανακαλύπτουμε ότι αφενός στην καινή Διαθήκη δεν γίνεται αναφορά για την εορτή Χριστουγέννων και αφετέρου ότι κανείς από τους Αποστόλους δεν τήρησε την 25η Δεκεμβρίου ως γενέθλια ημέρα του. Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός, (υπολογίζεται πως γεννήθηκε μεταξύ του 6 - 2 π. X.) Υπάρχουν όμως ενδείξεις που συνηγορούν στην Φθινοπωρινή γέννηση του, και όχι στην χειμερινή.Το εδάφιο από το Ευαγγέλιο του Λουκά παραδείγματος χάριν αναφέρει: ...

Περισσότερα avagnon.blogspot.gr

Ημεςρίδα για μουσική χωρίς πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα 04/12/02014

              Κόρινθος Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014
           Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.
        Σωματείο Επαγγελματιών Γαστρονομίας
        Εστίασης και Συμποσίου Νομού Κορινθίας
        Δαμασκηνού 25 τκ 201 00 
         Κόρινθος Ελλάς



Κόριν

Μουσική χωρίς Πνευματικά και Συγγενικά δικαιώματα - Άδειες μουσικών οργάνων!

     Όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου της Εστίασης στο Νομό Κορινθίας έχουμε την δυνατότητα πλέον, να εξασφαλίσουμε για τις επιχειρήσεις μας :
     α) Μουσική χωρίς πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, (ΑΕΠΙ - GEA  - ΑΥΤΟΔΙΑΧΕIΡΗΣΗ κ.α.),      
     β) Άδειες μουσικών οργάνων για ένα, τρία έτη ή επ΄ αόριστον,
05.jpg     γ) Νομική υποστήριξη των δικαστικών υποθέσεων και αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία προέκυψαν ή θα υπάρξουν στο μέλλον,
     δ) Ενημέρωση διαδικασίας ελέγχων ηχορύπανσης/διατάραξης.

     Ανοιχτή πρόσκληση στην ΗΜΕΡΙΔΑ που διοργανώνει το Σ. Ε. Γ. Ε. Σ. για τα σοβαρά και καυτά αυτά θέματα., την ΠΕΜΠΤΗ 4 Δεκεμβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο (ισόγειο) του Δημαρχείου Κορίνθου, στην οδό Κολιάτσου 32 και ώρα Δώδεκα (12.00) το πρωί !!!

     Είναι αναγκαία η σωστή ενημέρωση, ώστε να κάνουμε τις κατάλληλες και συμφερότερες ενέργειες, για την έκδοση νέων αδειών μουσικών οργάνων του 2015-16-17 έγκαιρα και νόμιμα.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχουν: Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.
    Η Aντιδ/ρχος Διοικ. Υπηρ. & Τουρισμού Δήμου Κορινθίων Κα Χρισταρά Αθανασία,
    Ο Διοικητής του Αστυν. Τμήματος Λουτρακίου Διευθ. Κος Πιπέρης Ευάγγελος,
    Ο Αρμόδιος Υπάλληλος έκδοσης αδειών Μουσικών οργάνων του Δήμου Κος Λυγάκης Δημήτριος
    Η νομική σύμβουλος του Σωματείου Κα Μπεκιάρη Κωνσταντίνα
    O Υπεύθ. παρόχου Ελληνικής και ξένης μουσικής χωρίς δικαιώματα, Κος Κοτσοχείλης Χρήστος.

Μην πληρώσετε κανέναν αν δεν είστε καλά ενημερωμένοι !!!

     Ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλές γιορτές, υγεία σε εσάς και το όλο το προσωπικό της επιχείρησή σας.

Με Εκτίμηση για το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.
                                                 Ο Πρόεδρος                                                    
Χρήστος Ντούσικος

Τηλ. Επικ. 2741074940 / 6980420173 /6979118256