Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟ 15ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΒΟΛΟΥ.

 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ. Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΜΑΣ ,  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΪΤΣΑΣ, ΜΕ ΜΟΛΙΣ 1,5 ΕΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ Ά ΕΠΑΙΝΟ, ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ 17 ΕΤΩΝ, ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ, ΤΟΥ 15ου ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΒΟΛΟΥ.
ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ & ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ, ΑΓΓΕΛΟ ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ!!!

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

34 χρόνια χωρίς τη Ρόζα Εσκενάζυ

ρόζα εσκενάζυ
 Στις 2 Δεκεμβρίου του 1980 πέθανε στο σπίτι της στην Κηπούπολη Περιστερίου φτωχή και εξαθλιωμένη, χτυπημένη από προχωρημένο Αλτσχάιμερ. Την έθαψαν σε έναν πρόχειρο τάφο στο χωριό Στόμιο της Κορινθίας. Το 2008 το πολιτιστικό σωματείο του χωριού συγκέντρωσε χρήματα και πρόσθεσε μια επιτύμβια στήλη, που έγραφε «Ρόζα Εσκενάζυ, Καλλιτέχνις»... 


Η ζωή της Ρόζας Εσκενάζυ, αυτής της μεγάλης γυναίκας του ρεμπέτικου, κύλησε σαν ταινία, πότε σαν παραμύθι και πότε σαν εφιάλτης, καθώς οι ανατροπές διαδέχονταν η μία την άλλη. Ξεκίνησε να χορεύει στα κέντρα του Πειραιά. Ταξίδεψε με τη φωνή της σε όλο τον κόσμο, αφού πατρίδα της ήταν μόνο η μουσική. Έκρυβε πάντοτε τουλάχιστον δέκα χρόνια από την ηλικία της και είναι άγνωστη η ημερομηνία της γέννησης της. Ήταν Εβραία, αλλά είχε σχέσεις με γερμανό αξιωματικό και στο σπίτι της έκρυβε αντιστασιακούς. Πέθανε φτωχή και εξαθλιωμένη από Αλτσχάιμερ. 

Εδώ η ιστορία της... 
Περισσότερα στο koutipandoras.gr

Βρέθηκε ο δολοφόνος του 42χρονου επιχειρηματία της Τρίπολης

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του γνωστού 42χρονου επιχειρηματία της Τρίπολης Θεόδωρου Παπαναστασίου, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία (δείτε εδώ)

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο δράστης  Ο επιχειρηματίας είχε πυροβοληθεί τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 26 Οκτωβρίου, σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, έχει προσαχθεί στην ασφάλεια ο 55χρονος επιχειρηματίας Α.Κ., κάτοικος Τρίπολης, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει τον φόνο, ισχυριζόμενος ότι κίνητρο του εγκλήματος ήταν το γεγονός ότι το θύμα είχε δηλητηριάσει τα σκυλιά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θύμα και ο φερόμενος δράστης ήταν γείτονες και γνωστοί.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, φαίνεται πως είναι τόσο τα κινητά τηλέφωνα και το όπλο του εγκλήματος που βρέθηκε, όσο και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηριακών ερευνών.

Η είδηση, που από το μεσημέρι κάνει το γύρο της Τρίπολης, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, αναφορικά με το κίνητρο που όπλισε το χέρι του δράστη, το οποίο φήμες που κυκλοφορούν στην Τρίπολη το αμφισβητούν.


  logia Starata

Τράγος εισέβαλε σε γήπεδο και διέκοψε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Κρήτη [βίντεο]


Σπάνιο περιστατικό από αυτά που μόνο στην Ελλάδα βλέπουμε.

Στον αγώνα για την Α' ΕΠΣ Λασιθίου μεταξύ της Ελούντας και του ΟΦ Ιεράπετρας στο αγωνιστικό χώρο υπήρξαν και... απρόσκλητοι επισκέπτες.
Ένας τράγος μπήκε από κάποιο κενό της περίφραξης μέσα στο γήπεδο κι άρχισε να κάνει βόλτες διακόπτοντας την αναμέτρηση.
Ενώ αρχικά τον έπιασαν από τα κέρατα και τον έβγαλαν έξω , σε κάποια στιγμή ο τράγος κατάφερε και ξαναμπήκε ,πηγαίνοντας μάλιστα στη μία εστία οπού τα κέρατά του μπλέχτηκαν στα δίχτυα.

Δείτε το video



logia Starata 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΟΚ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, 4 ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"



Εμφάνιση 1202 IMG_4801.JPGΕμφάνιση 1202   IMG_4881.JPG 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον  «Ελληνικό Κόσμο»,  η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Ένα δημιουργικό σοκ στα Πανεπιστήμια, 4 άξονες για μια ανταγωνιστική δημόσια ανώτατη εκπαίδευση».
Ομιλητές ήταν  ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας κ. Σάκης Ιωαννίδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Αχιλλέας Ζαπράνης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Phd Cross Border Higher Education and Quality Management κ. Ευάγγελος Τσιλιγκίρης και ο Πρόεδρος  και CEO της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε συνέντευξη του υπεύθυνου ασφαλείας του University of Bradford.
Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Ζούλας.

Εμφάνιση 1202 IMG_4900.JPG
Το κεντρικό πολιτικό μήνυμα της εκδήλωσης ανέπτυξε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος που υπογράμμισε την ανάγκη σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους εμπλεκόμενους στη λειτουργία των Πανεπιστημίων να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, σε κλίμα συναίνεσης, για ένα μακρόπνοο σχέδιο που να αφορά στη σύνδεση των Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας, την Ασφάλεια, την  Εξωστρέφεια και την Έρευνα.

Στην Πολωνία ταξίδεψε η Μυθική Πελοπόννησος



Εμφάνιση φωτο πολωνία 3.jpg 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Πολωνίας TT Warsaw. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου 2014 στην Βαρσοβία της Πολωνίας και αποτελεί την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην Πολωνία, αλλά και μια από τις σημαντικότερες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με στόχευση την τουριστική βιομηχανία.
            Οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, που εκπροσώπησαν τη Περιφέρεια Πελοποννήσου, ήρθαν σε επαφή με τις προξενικές αρχές της Ελλάδας στην Πολωνία με στόχο τη χάραξη στρατηγικής, όσον αφορά τα προϊόντα της Πελοποννήσου, όπου μεγάλο ποσοστό εξάγεται στη συγκεκριμένη αγορά. 

Οι Εθνοσωτήρες χαμαιλέοντες και το νέο Μνημόνιο προληπτικής στήριξης -η μόνη σωτηρία, η εξέγερση του Λαού-

Εμφάνιση DSC00008.JPG Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Αλήθεια είναι η υπαρκτότητα μίας κατάστασης ή η πραγματικότητα ενός γεγονότος. Ως αλήθεια δεχόμαστε αυτό που αντιλαμβάνονται ως πραγματικότητα οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν αντιλαμβάνονται και βιώνουν κάτι με όμοιο τρόπο και αυτό γίνεται αποδεκτό ως αλήθεια.
Ψέμα είναι η πρόταση και η προσπάθεια που γίνεται από κάποιον με σκοπό να πείσει τους άλλους ότι είναι αληθής, ενώ ο ίδιος συνειδητά γνωρίζει ότι η πρότασή και η προσπάθειά του είναι αναληθής. Πολλές φορές η λέξη ψέμα χρησιμοποιείται και για να δηλώσει κάποιος το μη αληθές.

Τεράστια απάτη με δάνεια στην Πελοπόννησο! "Αρχηγός" ένας προϊστάμενος σε τράπεζα - 81 άτομα είναι μπλεγμένα - 5 εκατομμύρια η ζημιά για την τράπεζα!

Τεράστια απάτη με δάνεια στην Πελοπόννησο! `Αρχηγός` ένας προϊστάμενος σε τράπεζα - 81 άτομα είναι μπλεγμένα - 5 εκατομμύρια η ζημιά για την τράπεζα! Το τεράστιο κύκλωμα που υπερτιμολογούσε ακίνητα και έδινε παράνομα δάνεια σε βάρος της τράπεζας, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Στην υπόθεση είναι μπλεγμένοι τραπεζικοί υπάλληλοι, πολιτικοί μηχανικοί και δικηγόροι, που κατηγορούνται για σειρά αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα!
Ερευνήθηκαν συνολικά εβδομήντα 71 περιπτώσεις παράτυπων δανειοδοτήσεων, στην πλειονότητα των οποίων οι εκταμιεύσεις κατέληγαν στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης! Η Αστυνομία, "παρακολουθούσε" εδώ και καιρό τη δράση του κυκλώματος, το οποίο εκτιμάται ότι "δούλευε" ανενόχλητο, εδώ και μια πενταετία!

Αρχηγός... από "μέσα"
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ηγετικό ρόλο είχε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας χορήγησης στεγαστικών δανείων, σε τραπεζικό υποκατάστημα επαρχιακής πόλης της Πελοποννήσου.

Πνίγεται η Ήπειρος! "Εγκλωβισμένοι" οδηγοί στη Θεσπρωτία - "Ποτάμια" οι δρόμοι στα Ιωάννινα - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το epirusgate
H έντονη νεροποντή αλλά και τη χαλαζόπτωση που πλήττει αυτή την ώρα τα Ιωάννινα, έφεραν και... προβλήματα.
Στο κέντρο της πόλης η ορατότητα ήταν περιορισμένη και κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια Η Λεωφόρος Δωδώνης έγινε χείμαρρος ενώ και στην περιοχή της Λιμνοπούλας, πλημμύρισαν οι δρόμοι και ένα όχημα ακινητοποιήθηκε.
Επί τόπου πήγαν δυνάμεις της Τροχαίας και της Αστυνομίας. Στο στρατόπεδο Βελισαρρίου έχουν ξηλωθεί παλιά στέγαστρα.
Από τους κεραυνούς υπήρξαν διακοπές ρεύματος που έβγαλαν εκτός λειτουργίας κάποιους σηματοδότες ενώ προβλήματα υπάρχουν και στους αναμεταδότες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Ανεμοστρόβιλος έριξε δύο κολώνες της ΔΕΗ και τις παλιές στέγες στο στρατόπεδο Βελισαρίου, στο προάστιο Βρυσούλα των Ιωαννίνων, όπου πήγαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνεργεία της ΔΕΗ.

Από τη δυνατή βροχόπτωση, η οποία συνεχίζεται έως αυτή την ώρα, έχουν πλημμυρίσει πολλοί δρόμοι της πόλης, ειδικά στις παραλίμνιες περιοχές και τα προάστια, κυρίως από τα βουλωμένα φρεάτια με φύλλα δένδρων,
ενώ σε πολλά υπόγεια πολυκατοικιών το νερό φτάνει το ένα μέτρο! Επίσης, σε λίμνη έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στον οικισμό που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο.

Στους δρόμους όπου έχουν πέσει δένδρα και πέτρες εργάζονται πυρετωδώς συνεργεία του δήμου, της Πολιτικής Προστασίας καθώς και κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρείας.

Σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα λόγω κατολισθήσεων και μεταφοράς φερτών υλικών,
ενώ στον δρόμο που συνδέει το χωριό Άρματα με το Δίστρατο, στην Κόνιτσα, υποχώρησε το οδόστρωμα λόγω της ροής χειμάρρου.
 Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η δυνατή βροχή  και στη Θεσπρωτία...
Έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί στην Πλαταριά ενώ κλειστή είναι και η νέα παραλιακή οδός της Ηγουμενίτσας, που παραδόθηκε στην κυκλοφορία μόλις πριν από δυο μήνες.
"Εγκλωβισμένοι" είναι οδηγοί που επέστρεφαν από τους Φιλιάτες στη πόλη της Ηγουμενίντσας,
καθώς αυτή την ώρα έχει πλημμυρίσει ο δρόμος κοντά στην Βρυσέλα.

Δείτε εικόνες από τα Ιωάννινα:

Πηγή πληροφοριών: epirusgate, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή βίντεο: epirus-tv

Με Μαρινάκη και πάθος για την κορυφή - Οι αποστολές Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Ντομίνγκες: «Να καταλάβουν τι εστί Καραϊσκάκη» Πονάει ο Κλάους, πονοκεφαλιάζει ο Αναστασιάδης! (vds)


Με προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ματς της Τετάρτης (3/12, 19:30) με τον ΠΑΟΚ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την 6η αγωνιστική της Super League.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στο προπονητικό κέντρο των πρωταθλητών και ζήτησε τη νίκη επί του «δικέφαλου», που θα φέρει τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει 25 βαθμούς και είναι πρώτος, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ακολουθούν στη δεύτερη θέση με 23.
Οσο για το πρόγραμμα της προπόνησης, οι ποδοσφαιριστές έκαναν αρχικά ασκήσεις κατοχής, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ασκήσεις τακτικής, ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και, τελικά, δίτερμα.
Στην αποστολή που επέλεξε ο Μίτσελ βρίσκονται οι Μέγιερι, Ρομπέρτο, Αμπιντάλ, Αφελάι, Αυλωνίτης, Μπενίτες, Μποτία, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Ντοσεβί, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Φουστέρ, Κασάμι, Μανιάτης, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς και Μήτρογλου.
Εκτός έμειναν οι Εντινγκά, Διαμαντάκος, Σιόβας, Σαλίνο, Γκαζαριάν, Γιαννούλης και Ντουρμάζ.
Οσο για την 11άδα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται να καταλήγει σε σύστημα 4-3-3, το οποίο θα αποτελείται από τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Μποτία, Αμπιντάλ, Μανιάτη, Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες, Αφελάι, Φουστέρ και Μήτρογλου, χωρίς να αποκλείεται η επιλογή διαφορετικών ατόμων, ιδίως σε κέντρο και επίθεση.
Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αναμένεται να είναι κατάμεστο, καθώς μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (1/12) είχαν μείνει αδιάθετα περίπου 4.000 εισιτήρια, τα οποία αναμένεται να εξαντληθούν μέχρι τη σέντρα του αγώνα.

Στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Τζαβέλλας νιώθει ακόμα ενοχλήσεις στον προσαγωγό κι όσο κι αν ήθελε να «σφίξει τα δόντια» και να δώσει το παρών στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αυτό δεν ήταν δυνατόν.

Έτσι, αφού και σήμερα ακολούθησε θεραπεία, ο Άγγελος Αναστασιάδης τον απέκλεισε από την αποστολή, στην οποία αντίθετα είναι οι Τζιόλης και Αθανασιάδης. Αναμενόμενες οι απουσίες των Μακ και Μαντούρο (έχουν ανεβάσει ρυθμό, αλλά είναι ανέτοιμοι).
Με δεδομένο πως ο Τζαβέλλας δεν τα κατάφερε, αποτελεί ερωτηματικό ο παρτενέρ του Βίτορ στο κέντρο της άμυνας. Λογικά ο Σκόνδρας θα μετατεθεί από τα δεξιά και τη θέση του θα πάρει ο Κίτσιου, εκτός αν επιλεγεί ο Τζιόλης και παίξει στη μεσαία γραμμή ο Γκολάσα. Ο Ρατς θα είναι ο τέταρτος της άμυνας Στη μεσαία γραμμή λοιπόν, αναμένεται να δούμε ακόμα τον Τζανδάρη και τον Κάτσε, ενώ στην τριάδα της επίθεσης, ο Αθανασιάδης εφόσον είναι έτοιμος, θα είναι στην κορυφή, με τους Σαλπιγγίδη και λογικά Περέιρα να τον πλαισιώνουν από τα άκρα. Στο τέρμα φυσικά θα βρίσκεται ο Γλύκος.
Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς στο «Καραϊσκάκης»: Αθανασιάδης, Γλύκος , Γκολάσα, Κίτσιου, Μάρτενς, Παπαδόπουλος, Πόζογλου, Σαββίδης, Σκόνδρας, Τζιόλης, Ιτάνζ, Κουλούρης, Κάτσε, Περέιρα, Ποζατζίδης, Ρατς, Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Βίτορ.

«Χ»ωρίς νικητή στο Αίγιο Παναιγιάλειος & Απόλλων Σμύρνης



http://sportgame.gr/wp-content/uploads/2014/12/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%B3-615x377.jpg Και τι δεν είχε το απογευματινό ματς της Δευτέρας (1/11), Παναιγιάλειος – Απόλλων Σμύρνης με το οποίο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική του Νότιου ομίλου της Superleague; Καθυστέρηση μισής ώρας στην έναρξή του λόγω της πτώσης του ρεύματος στους Πυλώνες του δημοτικού σταδίου του Αιγίου. Δύο γκολ, πλειάδα χαμένων ευκαιριών εκατέρωθεν, αποβολή των δύο προπονητών, Μουράτ Σεροπιάν και Νίκου Κωστένογλου αντίστοιχα στο 88' για μεταξύ τους διένεξη και αγωνία μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Αυτό που δεν είχε, όμως, - για να απαντήσουμε και στο ερώτημα που μόνοι μας θέσαμε – ήταν νικητή. Παναιγιάλειος και Απόλλων έμειναν στο 1-1, σκορ που διαμορφώθηκε από το α' ημίχρονο.
Στο 15' με κεφαλιά του Ιωάννου σε εκτέλεση κόρνερ του Ουρτάδο (είχε δοκάρι στο 30΄) άνοιξαν το σκορ οι Αιγιώτες, με την «ελαφρά ταξιαρχία» ν' απαντά στο 45+1' με προβολή του Φαρινόλα σε εκτέλεση φάουλ του Βάντερσον.
Πλην των δύο γκολ, όπως αναφέραμε, απωλέστηκαν και άλλες ευκαιρίες για κάποιο τέρμα από τις δύο ομάδες, με το ρυθμό στο ματς (πάνω – κάτω η μπάλα) να φέρνει και ένταση, η οποία, μάλιστα, εκτονώθηκε μεταξύ των δύο προπονητών στο 88' όταν Μουράτ Σεροπιάν και Νίκος Κωστένογλου διαπληκτίστηκαν (λεκτικά) με αφορμή την καθυστέρηση στην είσοδο του Βάντερσον που είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω τραυματισμού. Αποτέλεσμα ήταν ν' αποβληθούν και οι δύο από τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Με το βαθμό αυτό ο Απόλλων έπιασε στη 2η θέση και τους 13 βαθμούς τα Χανιά, ενώ ο Παναιγιάλειος πέρασε μόνος 4ος με 11 πόντους

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Μουράτ Σεροπιάν): Σταυριανός, Τζημογιάννης, Τσατσαρής, Σπίνουλας, Γκοτσούλιας, Ιωάννου, Σταμογιάννος (59' Νάστος), Ουρτάδο, Μπούνας, Σεχολάρι (67' Μίλιεβιτς), Σκαρτσίλας (80' Μπουρλάκης).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Κουτσόπουλος, Χατζηζήσης (46' Κυριάκος), Γκόλιας, Κύργιας, Χατζής, Κοτσώνης, Λαγός, Νανία (64' Γεωργίου), Φαρινόλα (74' Κυβελλίδης), Ανγκούλο, Βάντερσον.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


 

Μάχες για το Κύπελλο Κορινθίας: Πανκαμαριακός - Aστέρας Δερβενίου & Ολυμπιακός Λουτρακίου - Πέλοπας Κιάτου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFhralLQVW5RhP7fG7x8S_hRltTE8-2Wh27J5rWZ4rVubOfQ70buFPe5SFdd_fqkhpZj29AEkgIW6qAhjJ1-NVqpCsoDfDoa_hRE9ZXy9qrIFDB5JNnx7GFCF79ciqmXUPSxA9jxSOBOnK/s1600/pb170046d.jpg
Με τους υπόλοιπους 4 αγώνες της Γ΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας, συνεχίζεται   αύριο, Τετάρτη , στις 2:30 το απόγευμα, η ποδοσφαιρική δράση στο Νομό μας.
Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός αντιμετωπίζει τον Αστέρα Δερβενίου, ενώ στο Κιάτο μάχονται η Θύελλα Κάτω Διμηνιού με τον Α,Ο Ζευγολατιού.
Στο "Θωδειο" Στάδιο ,  ο Ολυμπιακός Λουτρακίου υποδέχεται τον Πέλοπα Κιάτου, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους , οι "Άγιοι" φιλοξενούν την ομάδα του Ασπρόκαμπου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον επόμενο γύρο (φάση των "8") έχουν προκριθεί η Δάφνη Εξαμιλίων, ο Α.Ο. Σπαθοβουνίου, η Ελλάς Βέλου και η Κόρινθος.

 Οι  αυριανοί αγώνες
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 

Η Μαρία Κόλλια ο νέος… πονοκέφαλος του Καμμένου : Ο βουλευτής πρέπει να αποφασίζει μόνος του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

kollia
 Δεν πέρασαν ούτε 10 ημέρες από την ημέρα που στο συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ. ομόφωνα τα μέλη του συμφώνησαν να μην ψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, και σήμερα αποστάσεις από τις θέσεις των ΑΝΕΛ , πήρε και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
Συγκεκριμένα κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδριάζει μετά με αφορμή τις καταγγελίες Ξουλίδου, υποστήριξε ότι «ο βουλευτής θα έπρεπε να αποφασίζει μόνος του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως κανείς δεν μας έχει πει το όνομα του υποψήφιου ώστε να τον κρίνουμε.
«Δεν χρειάζεται κανένας να πείσει κανέναν τι θα ψηφίσει. Όλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν. Το θέμα είναι πως θα με πείσει κάποιος για το πρόσωπο» τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής των ΑΝΕΛ και Αντιπρόεδρος της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδρίασε με αφορμή τις καταγγελίες Ξουλίδου για επιχείρηση χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να συναινέσουν στην προεδρική εκλογή από την παρούσα Βουλή.

Η  κ. Κόλλια  Τσαρουχά, δεν έκρυψε και τους προβληματισμούς της λέγοντας: «οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται ως εύκολος στόχος. Ότι μπορεί κάποιοι από εμάς να πειστούν να ψηφίσουν και αυτό δεν μου αρέσει. Δεν μου αρέσει αυτό που βιώνω».

Λίγη ώρα αργότερα και μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η κα Κόλλια Τσαρουχά είπε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμα κι αν είναι ο Κώστας Καραμανλής εκτός κι αν έρθουν τα πάνω - κάτω.

Συνάντηση Πατούλη- Μαυραγάνη: Δεν θα πληρώνουν Ε.Ν.Φ.Ι.Α. οι Δήμοι για τα δημοτικά ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν


Με τον Υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Γ.Γ. της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Μουράτογλου , ο συνεργάτης του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κι αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου Σ. Σταθούλης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει σε πολλούς Δήμους, οι οποίοι έχουν χρεωθεί σημαντικά ποσά από τον υπολογισμό του Ε.Ν.Φ.Ι.Α. στο σύνολο των δημοτικών κτιρίων.

Η θεσμική εκτροπή του Koroϊdemos, δείγμα νεο-φασισμού

tsipras-apostates-fasismos
O Koroϊdemos της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, χτες κατά τη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, έδωσε ακόμη ένα στίγμα της νέας άθλιας επικοινωνιακής τακτικής που αφορά στο να χαρακτηρίσει ως αποστάτες τους 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Cool Αλέξης, φαίνεται πως δεν είναι και τόσο Cool πλέον. Διολισθαίνει θεσμικά, καθημερινά, πρώτα με την άρνησή του να συναντήσει τον Βενιζέλο ως αρχηγό κόμματος στο πλαίσιο εθνικής συναίνεσης και τώρα ορίζοντας ως αποστασία το συνταγματικό δικαίωμα του κάθε βουλευτή να ψηφίζει ότι θέλει.

O Koroϊdemos της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, έχει επηρεαστεί από το ταξίδι του στους Podemos της Ισπανίας και επιθυμεί να ρίξει την κυβέρνηση με κουβέντα πεζοδρομίου.. αλλά εντός της Βουλής.

Φασιστική νοοτροπία και ισχυρό δείγμα του τι ακολουθήσει αν από λάθος γίνει ο Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσοι δεν τον ψηφίζουν αυτόν ή τις επιλογές του, θα χαρακτηρίζονται αποστάτες. Όσοι τον ψηφίζουν θα είναι οι αυλικοί και θα έχουν την εύνοιά του.

Μιλούμε για τον απόλυτο φασισμό, μιλούμε για τον νέο κύμα ρεβανσισμού από το κόμμα της απόλυτης διγλωσσίας.

Άντε με το καλό για την Ελλάδα πρώτη φορά «Αριστερά».

Υ.Γ.
Το πρόβλημα δεν βρίσκεται (μόνο) στον Τσίπρα... αλλά (κυρίως) στην κυβέρνηση που δίνει χώρο, χρόνο και άλλοθι με τις γκάφες και τις αναλγησίες της, στον κάθε Koroϊdemos.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Τι αλλάζει σε μετατάξεις και αποσπάσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΦΕΚ)

Διατάξεις που αφορούν τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνονται στο Ν.4307/2014 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α’-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 246/15-11-2014), «Ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο. α. Της Απόφασης-Πλαίσιο 2008/909/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2008, όπως τροποποιήθηκε με την Απόφαση-Πλαίσιο 2009/299/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2009, σχετικά με την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης σε ποινικές αποφάσεις κλπ και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνονται εκτός των άλλων διατάξεις που αφορούν στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Νέες θέσεις απασχόλησης για 23.000 άνεργους νέους – Οι ενδιαφερόμενοι και οι ειδικότητες

Απασχόληση σε 23.000 άνεργους νέους θα δώσουν δύο νέα προγράμματα που αναμένεται να τρέξουν το επόμενο διάστημα.
Οι σχετικές αποφάσεις του υφυπουργού Εργασίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ανοίγουν τον δρόμο ώστε να καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων. Μέσω του πρώτου προγράμματος θα ωφεληθούν 15.000 άνεργοι και οικονομικά μη ενεργοί νέοι, ηλικίας από 18 έως 24 ετών.
Πρόκειται για τη δράση «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών σε ειδικότητες που αφορούν τομείς αιχμής της ελληνικής οικονομίας».
Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης οι οποίες περιλαμβάνουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες κυρίως δεξιότητες, πρακτική άσκηση των ωφελούμενων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελούμενων σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελούμενων, τα οποία θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από τα Νέα:
 1neoi

Νέο κόμμα Μπαλτάκου!

Νέο κόμμα, δεξιότερα της ΝΔ, ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει ο Τ. Μπαλτάκος!Ένα νέο κόμμα το οποίο θα ονομάζεται «Ρίζες» θα ιδρύσει ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Τ. Μπαλτάκος, ο οποίος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση όταν βγήκε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να συνομιλεί με τον Ηλ. Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής. Δείτε τι είπε ο Τ. Μπαλτάκος σχετικά με το χώρο στον οποίο θα κινείται το νέο κόμμα, ποιος θα συμμετέχει σε αυτό, αλλά και τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά...

Θ. Πούλιας: Ο αριστούχος μαθητής έγινε φιλόλογος & μαραθωνοδρόμος -Το Υπουργείο τον “τρέχει” ...Λέρο

Θ. Πούλιας: Ο αριστούχος μαθητής έγινε φιλόλογος & μαραθωνοδρόμος -Το Υπουργείο τον “τρέχει” ...Λέρο

Αυτή η χώρα, τις μεγαλύτερες εκπλήξεις τις επιφυλάσσει, συνήθως, στους αριστούχους της. Αν αυτοί μάλιστα τυχαίνει να «τρέχουν» στο στίβο της εκπαίδευσης, τότε γίνονται οπωσδήποτε ... μαραθωνοδρόμοι. Της ... υπομονής.
Διότι στην Ελλάδα, το μότο μας εξακολουθεί να είναι αδιαπραγμάτευτο: όσο πιο ανίκανος, τόσο πιο ψηλά.
O Θεόδωρος Πούλιας, ο αριστούχος συμμαθητής μου από το Πρότυπο Κλασικό Λύκειο της Πάτρας, έχει τρέξει πολλά χιλιόμετρα. Για τα μισά φέρει την ευθύνη ο ίδιος, μιας και είναι μαραθωνοδρόμος στο ανώτερο ερασιτεχνικό επίπεδο. Για τα υπόλοιπα ας είναι καλά το Υπουργείο Παιδείας, που κατάφερε να τον στείλει μέχρι τη ... Λέρο και όχι για διακοπές.
Ο Θεόδωρος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του αποφθέγματος ότι η Ελλάδα καταπίνει τα παιδιά της. Αποτελεί, όμως, και παράδειγμα προς μίμηση ενός ανθρώπου που δεν αφήνει τον...

Περισσότερα: isthmos.gr

Από το Μελίσσι Κορινθίας στην παγκόσμια αγορά, Ladolea: Ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας και αισθητικής

http://i.huffpost.com/gen/2341546/thumbs/a-LADOLEA-640x468.jpghttp://i0.huffpost.com/gen/2341528/thumbs/n-LADOLEA-TEAM-large570.jpg

ladoleaΑπό το Μελίσσι Κορινθίας και με κοινό όραμα την ανάδειξη των εκλεκτών ελληνικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά, ο Πάνος και ο Θάνος Κλουτσινιώτης δημιούργησαν πριν 3,5 χρόνια την Melissi&Co, μία επιχείρηση που παράγει και διανέμει δύο υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα με την επωνυμία LADOLEA. Το λάδι πωλείται μέσα σε χειροποίητα κεραμικά αγγεία εμπνευσμένα από την αρχαιότητα σε μια συσκευασία που έχει βραβευτεί διεθνώς για την πρωτοτυπία της.

Πώς προέκυψε η ιδέα της LADOLEA;
Η ιδέα γεννήθηκε πριν από 3,5 περίπου χρόνια σε μία επίσκεψη που κάναμε στο Μελίσσι Κορινθίας, που είναι και ο τόπος καταγωγής μας...


Περισσότερα:  huffingtonpost.gr

Pulse: Κλείνει την «ψαλίδα» η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Tρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

dimoskopisi2
Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή μείωση της διαφοράς από τη ΝΔ, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, καταγράφεται στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Pulse για την εκπομπή Evening Report του Action24.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 27,5% έναντι 23% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 7%. Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων μειώθηκε από τις 5 στις 4,5 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με την έρευνα της περασμένης εβδομάδας. Τέταρτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 6,5%, και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 6%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝΕΛ 3,5%, ΔΗΜΑΡ 1% και άλλο κόμμα 5%.
ImageHandler (3)
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 32% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η παράσταση νίκης είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με 61% έναντι 26% της ΝΔ.
Το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ρευστότητα και η αβεβαιότητα στην πολιτική σκηνή κάνουν ζημιά στην οικονομία και στις διαπραγματεύσεις. Το 42% των ερωτηθέντων επιθυμούν σκληρή διαπραγμάτευση αλλά και συνεννόηση με την τρόικα, το 50% των ερωτηθέντων επιθυμούν να αποφύγει η χώρα τις πρόωρες εκλογές, ενώ διχασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ότι αφορά την επίδραση που είχαν στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ οι επαφές στελεχών του στο Λονδίνο.

arouraios.gr

Υπενθύμιση Ημερίδας: Ευημερία και Ανάπτυξη υπό το πρίσμα της Ηθικής

 
Αγαπητοί Κύριοι και Κυρίες,


Έχουμε τη τιμή να σας προσκαλέσουμε στο συνέδριο μας, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Hilton Athens Ηotel,στα πλαίσια του  μεγάλου πολυσυνεδρίου του Μoney Show, τη Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 14:00 με 16:15, με θέμα " Ευημερία και Ανάπτυξη υπό το πρίσμα της Ηθικής"

Λεπτομέρειες για το συνέδριο μας θα βρείτε και στις ανακοινώσεις στη κεντρική σελίδα του Τ.Ο.Π.Α. Ως "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ"
http://topa.gr/news_synedria.htm

Πέτρος Τατούλης «Η συναίνεση απαιτεί πολιτική τόλμη και όχι μηχανιστικές επικλήσεις»



Με ιδιαίτερη οξύτητα επέκρινε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την «οπαδική λειτουργία της αντιπολίτευσης που καμία σχέση δεν έχει με την πολιτική» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε για τη «θολή της στάση προκειμένου να μην διακρίνουν οι πολίτες τις θέσεις και τις απόψεις της», κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης ότι η απαίτηση για συναίνεση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί αυτοσκοπό, ούτε μηχανιστική επίκληση, παρά να αποδεικνύεται καθημερινά και εμπράκτως, «ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους Πελοποννήσιους πολίτες», όπως ανέφερε και υπογράμμισε τη σημασία της εκλογής του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ώστε να εκσυγχρονιστεί το σύστημα διοίκησης της Περιφέρειας στο επίπεδο των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών.
Ο κ. Τατούλης επέκρινε σφόδρα τη στάση της αντιπολίτευσης να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την πρόταση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, επιχειρώντας ταυτόχρονα να τον προσδιορίσει πολιτικά και κομματικά, όταν ο θεσμικός του ρόλος είναι τελείως διακριτός. Ο κ. Τατούλης στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου να αποσύρει την υποψηφιότητά του, εξαίροντας ταυτόχρονα και την επαγγελματική του υπόσταση και τη θαρραλέα και διεκδικητική του θεσμική λειτουργία.  
Ο Περιφερειάρχης απ’ την άλλη πλευρά επισήμανε τον καίριο διαμεσολαβητικό ρόλο του θεσμού του Συμπαραστάτη και ανέφερε ότι ο κ. Μπουλούκος, το διάστημα που υπηρέτησε το θεσμό προσέφερε σημαντικό έργο, το οποίο ήταν μάλιστα κατά πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από το αντίστοιχο του Συμπαραστάτη στην Περιφέρεια Αττικής.