Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Φιλί... ζωής από Μιλιάζες για ΟΦΗ! "Μαχαιριά" για Εργοτέλη


Φιλί... ζωής από Μιλιάζες για ΟΦΗ! `Μαχαιριά` για Εργοτέλη
 Με γκολ πέναλτι του Μιλιάζες στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Εργοτέλη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η ανάγκη των βαθμών ανάγκασε τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να παίξουν κλειστά και με προφανή στόχο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα.
Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά απείλησε μόνο μία φορά την εστία του Τσέρνι με το σουτ του Ραζακ στο 14΄. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να κάνουν τη ζημιά και στο 40΄ έφτασαν κοντά στην επιτυχία με το σουτ του Χαλκιαδάκη να περνάει ελάχιστα άουτ.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο ΟΦΗ προσπαθούσε να παίξει πιο επιθετικά, αλλά οι φιλοξενούμενοι σωστά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψαν στους «ασπρόμαυρους» να βρουν τους διαδρόμους για να απειλήσουν την εστία του Τσέρνι.
Στο 82΄ ο Μερεμπασβίλι μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο, στην καλύτερη στιγμή του ΟΦΗ στην επανάληψη.
Η κορυφαία ευκαιρία του ματς ήρθε στο 93΄ με την κεφαλιά του Τζορτζ να διώχνει σωτήρια ο Τσέρνι σε κόρνερ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα «σφράγιζε» τις προσπάθειες των παικτών, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμπάρκιολης έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Μερεμπασβίλι. Ο Μιλιάζες εκτέλεσε ψύχραιμα και χάρισε στον ΟΦΗ την πρώτη του νίκη μετά από 7 αγωνιστικές.
ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Μονιάκης (72΄ Κουτσιανικούλης), Τζορτζ, Ραζάκ (85΄ Απόνιο), Φερνάντεθ (57΄ Πετρόπουλος), Μέιτε, Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Λυκογιάννης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Κοζορώνης (76΄ Μπογκντάνοφ), Τζανακάκης, Γκέντσογλου, Γιουσούφ (90΄+2 Κασναφέρης), Χαντί, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς (64΄ Παμλίδης)

Χαμός με τις "ζυμώσεις" για τον Προέδρο της Δημοκρατίας - Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί ζητούν την εκλογή του από την παρούσα Βουλή

Χαμός με τις `ζυμώσεις` για τον Προέδρο της Δημοκρατίας - Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί ζητούν την εκλογή του από την παρούσα Βουλή
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις μεταξύ βουλευτών της ΔΗΜΑΡ αλλά και βουλευτών που ανήκουν στην Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών οι οποίοι επιθυμούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποστείλουν σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη, με την οποία θα μιλούν για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, θα δηλώνουν την πρόθεση τους να στηρίξουν την εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή, ενώ αναμένεται να σημειώνουν πως δεν θα πρέπει να εμποδιστεί και η διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος με πρόωρες εκλογές. Παράλληλα θα επισημαίνουν την ανάγκη να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για διεξαγωγή εκλογών εντός του 2015 και μετά την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Το περίγραμμα είναι στην πραγματικότητα ανάλογο της πρότασης που κατέθεσαν χθες 6 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός του κ. Τσούκαλη την επιστολή θα υπογράφουν και οι: Νίκη Φούντα, Θωμάς Ψύρρας, και Νίκος Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ, ενώ πιθανό είναι να τη στηρίξει και η Μαρία Ρεπούση. Όμως την υπογραφή τους αναμένεται να βάλουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Γρηγόρης Ψαριανός και Χρήστος Αηδόνης, ενώ την πρωτοβουλία φέρονται να στηρίζουν και οι Πάρις Μουτσινάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Γιάννης Κουράκος 

  κ.α.

newsit.gr

Δύο νεκροί από το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία

Δύο νεκροί από το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία

Ρώμη
Νεκρούς μετρά και πάλι η Ιταλία από την κακοκαιρία. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχασε την ζωή του νότια της Ρώμης, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε πλημμύρισε. Τα θύματα ήταν 70 και 63 ετών.
Καραμπινιέροι και πυροσβέστες προσπαθούν να ανασύρουν τις σορούς.

Λόγων των βροχοπτώσεων, αυξάνεται η ανησυχία για νέα υπερχείλιση του Πάδου, του μεγαλύτερου ποταμού της βόρειας Ιταλίας, ο οποίος, τον περασμένο μήνα έσπασε τα φράγματα, προκαλώντας ζημιές εκατομμυρίων ευρώ σε αγροτικές εκτάσεις.

Στην Βενετία, το πρωί της Πέμπτης, η στάθμη του νερού είχε ανέβει στο ένα 1.18μ.

Οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα και στο οδικό-περιφερειακό δίκτυο της Νάπολης, όπου οι πυροσβέστες δέχθηκαν δεκάδες κλήσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Ο Σαμαράς “μάζεψε” τον Βενιζέλο, που απείλησε την τρόικα με εκλογές, όπως… ο Γιώργος με το δημοψήφισμα

 Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos1111
Η ευθεία “απειλή” του Ευάγγελου Βενιζέλου προς την τρόικα, για επί της ουσίας διακοπή των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης αναφορικά με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, και κυρίως για την επόμενη ημέρα της χώρας μετά το Μνημόνιο, θυμίζει… Γιώργο Παπανδρέου.
Και πιο συγκεκριμένα, την ευθεία σύγκρουση του κληρονόμου του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Νοέμβριο του 2011, όταν έθεσε ζήτημα δημοψηφίσματος, με τα…. γνωστά που ακολούθησαν.
Δηλαδή, την απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία και εν συνεχεία από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και την αντικατάστασή του στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Λουκά Παπαδήμο, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διατηρεί εκείνη την περίοδο ρόλο αντιπροέδρου και στις δυο κυβερνήσεις. Και σε εκείνη που “ανετράπη”, και σε εκείνη που τη διαδέχτηκε στην εξουσία.
Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την παραπάνω σημερινή δήλωση, μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ή… το προχώρησε, υπό το άγχος και της πολιτικής δημοσκοπικής κατρακύλας του ΠΑΣΟΚ.
Η αμέσως επόμενη απορία αφορά στην αντίδραση των Ευρωπαίων εταίρων και δανειστών της χώρας. Με τις μνήμες από εκείνο το παρελθόν, να μην έχουν εκπέσει της εθνικής αφήγησης.
Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήρθε να “μαζέψει” τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας με σχετική δήλωσή του ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών.

ysterografa.gr

Σαμαράς: Συνταγματική Αναθεώρηση τώρα, αλλιώς μετά το 2021!

nd

Εισήγηση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για την Συνταγματική Αναθεώρηση στην Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας
«Η Παράταξή μας είναι η πολιτική δύναμη των μεγάλων τομών και των καταλυτικών αλλαγών. Το έχει αποδείξει διαχρονικά. Το αποδεικνύει και σήμερα, ξεκινώντας την διαδικασία για τη μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση!

Η πρωτοβουλία της Αναθεώρησης του Συντάγματος ανοίγει νέους σύγχρονους ορίζοντες για την πολιτική ζωή της Ελλάδας. Γνωρίζετε καλά, αφού εσείς επεξεργαστήκατε την σχετική πρόταση, ότι δεν μιλάω για μια συνηθισμένη Αναθεώρηση. Αναφέρομαι σε ένα μεγάλο εγχείρημα. Και τούτο γιατί :
Πρώτον, θωρακίζει, ακόμη περισσότερο, θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, όπως είναι τα δικαιώματα που αφορούν την Παιδεία, την Ιδιοκτησία και το Περιβάλλον.
Δεύτερον, εξορθολογίζει τη λειτουργία των τριών Εξουσιών και τη μεταξύ τους διάκριση. Έτσι π.χ.
Αποκαθιστά το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας ως Συντονιστή του Πολιτεύματος.
Ενισχύει τον κοινοβουλευτικό ρόλο της Βουλής και του Βουλευτή
Περιορίζει τα προνόμια των Βουλευτών. Και ουσιαστικά καταργεί τα προνόμια που εμπόδιζαν την απρόσκοπτη ποινική δίωξη των μελών της Κυβέρνησης.
Εμπεδώνει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και προβλέπει την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο θα έχει βαρύνοντα λόγο τόσο στη συνταγματική οργάνωση και λειτουργία, όσο και στα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών στελεχών.
Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδίως την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να συμμετάσχουν σ’ αυτήν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Η ευκαιρία της Αναθεώρησης του Συντάγματος δεν πρέπει να χαθεί. ‘Όποιος προσπαθήσει κάτι τέτοιο θα φέρει τεράστια ευθύνη.
Η πρότασή μας θα φέρει νέο Σύνταγμα σε δυόμιση χρόνια το πολύ!
Αν δεν προχωρήσει σήμερα η συνταγματική αναθεώρηση, νέο Σύνταγμα μπορεί να υπάρξει μόνο μετά το 2021!
Είναι κρίμα να χαθούν κι άλλα χρόνια, για πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολύ καιρό.
Ο Ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει….».

Μεϊμαράκης: Προέχει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

meimar

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Κάρολο Παπούλια τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
«Αυτό το οποίο προέχει και είναι αναγκαίο είναι να συζητηθεί το όνομα και να εκλεγεί ο Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή.
Τα υπόλοιπα μπορούμε να τα συζητήσουμε και ξέρετε ότι είναι μία πρόταση την οποία είχα κάνει ακριβώς για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο και από αυτή την αβεβαιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα πριν από την συνάντηση με τον κο Παπούλια ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
«Ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά με μια Τρόικα που δεν εκφράζει την Ευρώπη που θέλουμε και αγωνιστήκαμε για να μπούμε.
Με σύνεση και υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα. Ο προϋπολογισμός θα ψηφιστεί χωρίς εκπλήξεις.

Ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύεται και η Τρόικα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της τα προηγούμενα δύο χρόνια. Με σθένος αποκρούουμε τις εκτιμήσεις τους γιατί δεν θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση. Το Μνημόνιο τελειώνει 31 Δεκεμβρίου, μας ενδιαφέρει η επόμενη μέρα, όχι ποιος θα τη διαχειριστεί».

ysterografa.gr

Κόλαφος ο εισαγγελέας για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο - Ποινική δίωξη σε 16 παράγοντες


stimena600Βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου! Η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε διώξεις σε 16 συνολικά άτομα για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες, καθώς και για σύσταση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς όμως να ανακοινωθούν ονόματα.
Μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, στελέχη της ΕΠΟ και εν ενεργεία διαιτητές Ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους!

Η ελληνική δημοσιογραφία υποκλίνεται στον Σοφιανό Χρυσοστομίδη


Sofianos-XrysostomidisΜια από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης, “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.
Ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, και διέγραψε σημαντική διαδρομή στον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ, μέσω κυρίως της “Αυγής” και του περιοδικού “Αντί”.
Διετέλεσε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ, του Συνασπισμού και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

ysterografa.gr

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Αγρίνιο

Live: ΟΦΗ - Εργοτέλης (19:30), «διπλά» για ΠΑΟ και Αστέρα Το σερί του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο Αγρίνιο. Σε έναν αγώνα με εξαιρετικό ρυθμό για ένα ημίχρονο και πολλές εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός για την 6η αγωνιστική της Superleague κέρδισε τον Παναιτωλικό 0 - 1  στο Αγρίνιο και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας στο -1 από τον δεύτερο Ολυμπιακό. 
Το πρώτο ημίχρονο ήταν χορταστικό, με πολλές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες. Μετά το πρώτο 10λεπτο, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε. Παίζοντας κάθετα δημιούργησε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπαϊράμι και Πέτριτς στο 9', Πέτριτς στο 23', Μέντες στο 26', Μπούι στο 29' και Καρέλη στο 30', ενώ στη φάση του 26' υπήρξε αγκωνιά του Φωτάκη στον Πέτριτς, μέσα στην περιοχή, σε διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα.
Μετά το 30', ωστόσο, ο Παναιτωλικός «έδειξε τα δόντια του». Είχε πρώτα το σουτ του Φωτάκη στο 35', τη διπλή ευκαιρία των Κάπελ και Μαρτίνες (36') και το δοκάρι στην ενέργεια του Μαρτίνες στο 38'.
Το ματς είχε γίνει «ροκ», τα αρχικά λάθη στις πάσες εκατέρωθεν «ξεχάστηκαν», έτσι κι αλλιώς οι δύο ομάδες έδειχναν επιθετικές διαθέσεις και η τελευταία καλή φάση ήρθε στο 45', για τον Παναθηναϊκό, με το δοκάρι του Πέτριτς σε φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, ενώ ίσως ο Καρέλης κάνει κοντρόλ με το χέρι (σ.σ. δεν φαίνεται καθαρά από το ριπλέι). Στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο γυμναστής του Παναιτωλικού από τον πάγκο.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον πολύ καλό ρυθμό του πρώτου ούτε ανάλογα πολλές και μεγάλες ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την πρωτοβουλία, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει, αν και ο Αναστασίου έβαλε και τον Μπεργκ στο 53' αντί του Καρέλη. Εξαίρεση το τετ-α-τετ του Μπούι στο 58'.
Στο ίδιο διάστημα και οι γηπεδούχοι είχαν ελάχιστες καλές στιγμές, με καλύτερη τη φάση του Βασιλείου στο 51'. Ο Παναιτωλικός είχε ένα «ξέσπασμα» στο δίλεπτο 74'-75' με δύο καλές στιγμές (74' Βιγιαφάνες, 75' Μαρτίνες), ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ με την κεφαλιά του Πέτριτς στο 81', ύστερα από κόρνερ του Νάνο και πήρε τη νίκη.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ, Μπεχαράνο, Κέβιν, Κούσας, Ετζενγκέλε, Γοδόι, Φωτάκης (72' Καλογέρης), Βιγιαφάνες, Κάπελ (79' Κόρμπος), Μαρτίνες, Βασιλείου (65' Αλβες).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Δώνης, Ζέκα, Μπούι (79' Λαγός), Μπαϊράμι (76' Ντίνας), Πέτριτς, Καρέλης (53' Μπεργκ).

O... χλωμός Αστέρας πέρασε άνετα ( 0 - 2) από τον Βόλο επί της Νίκης


O... χλωμός Αστέρας πέρασε άνετα από τον Βόλο Δύσκολη... Νίκη για τον Αστέρα μέσα στο ΒόλοΧωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης ο Αστέρας Τρίπολης με γκολ, των Μπακασέτα (41') και Μάσα (90+3) νίκησε εκτός έδρας σε εξ αναβολής αγώνα της 6ης ημέρας για πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, τη Νίκη Βόλου 2-0 και πέρασε στην 4η θέση της βαθμολογίας.
Με την έκτη αυτή νίκη του ο Αστέρας βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης με 20 βαθμούς, ενώ η Νίκη Βόλου παρέμεινε ουραγός με παθητικό 9 ήττες και μόλις 4β, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση παραμονής στην κατηγορία.
Η ομάδα της Τρίπολης ήταν γενικά καλύτερη στο παιχνίδι, το οποίο θα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Σουτ του Λούι στο 9΄ πέρασε δίπλα από τα δοκάρι του Ταϊρι, ενώ την ίδια τύχη είχαν σουτ του Καρασαλίδη στο 28΄ και του Αναστασόπουλου στο 38΄. Στο ίδιο λεπτό είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη, όταν ο Τζιώρας μόνος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοσίτσκι ο οποίος έπεσε σωστά και έδιωξε την μπάλα.
Έτσι φθάσαμε στο 41΄ όταν ο Μπακασέτας έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Ταΐρης προσπάθησε να μπλοκάρει χωρίς επιτυχία, αφού η μπάλα έφυγε από τα χέρια του και  κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 0-1.
Στο Β΄ ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε και οι καλές στιγμές ήταν πολύ λίγες. Στο 69΄ η Νίκη λίγο έλειψε να σκοράρει όταν πλασέ του Μουζακίτη περνά λίγο έξω από το δοκάρι του Κοσίτσκι, ενώ ο Αστέρας απαντά στο 77΄ με τον Μάσα, η κεφαλιά του οποίου φεύγει άουτ.
Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων από Λάθος του Καρασαλίδη, ο Μάσα πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Ταΐρη για να κάνει το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Νίκη Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Ταΐρης, Μαρινάκης, Τσουκάνης, Αργύρης (79΄ Νικλητσιώτης), Καρασαλίδης, Ίβενς, Μουζακίτης, Ροζέριο, Κοτσαρίδης (67΄ Μέτσε), Αναστασόπουλος (46΄ Κορέτα), Τζιώρας.
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κουρμπέλης, Τιέ Μπι (60΄ Μουνάφο), Μάσα, Φερνάντεθ (72΄ Τσοκάρης), Μπακασέτας (60΄ Ουσέρο), Πάρα.

Σπυρίδων Β. Κανελλόπουλος: O ανθρωπος που οργάνωσε στην Ελλάδα την δίωξη των ναρκωτικών.


Την Παραμονή των Χριστουγέννων , συμπληρώνεται ένας χρόνος , από την ημέρα (24 Δεκεμβρίου 2013) , που "έφυγε" από τη ζωή, ο εκ Χελυδορέου Κορινθίας , Νομικός Σπυρίδων Β. Κανελλόπουλος , ο άνθρωπος που οργάνωσε στην Ελλάδα την δίωξη των ναρκωτικών.
Ο υιός του εκλιπόντα Σπύριδωνα Κανελλόπουλου , Βασίλειος, τιμώντας την  απώλεια του , μας απέστειλε ένα σύντομο ιστορικό της πορείας του πατέρα του , και κάποιες σημαντικές φωτογραφίες του , που έχει στην κατοχή του και το οποίο σας παραθέτουμε:

Στο σημείωμά του αυτό ο Βασίλειος Σ. Κανελλόπουλος αναφέρει:

"Θα ήθελα να τιμήσω τον πατέρα μου , διότι τον έχασα στις 24/12/2013, και η απώλεια του είναι δυσβάστακτη .
Ένα σύντομο ιστορικό της πορείας του πατέρα μου (Σπυρίδων Κανελλόπουλος)
Γεννήθηκε στο Χελυδόριον – Δερβένι Κορινθίας το 1921, Πτυχιούχος της Νομικής σχολής Αθηνών , μετά την αποφοίτηση διατέλεσε Δικηγόρος (για μικρό χρονικό διάστημα) και στη συνέχεια διορίσθηκε στο Υπουργείο των οικονομικών (κεντρικός Υπάλληλος).


Το απόγειο της σταδιοδρομίας του στο Υπουργείο των οικονομικών ήταν όταν ανέλαβε την δίωξη των ναρκωτικών , βασικά είναι ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ , όπου συμμετείχε σαν εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ (Βρυξέλες, Γενεύη, Κάιρο, Ρώμη) και συνεργάστηκε επίσης με INTERPOL (Διεθνής αστυνομία) , GUARDIA DI FINANZA (στρατιωτική υπηρεσία της Ιταλίας ενάντια στα ναρκωτικά) κλπ. , διατέλεσε επίσης εκπρόσωπος των εργαζομένων και ήταν γραμματέας στην ΑΔΕΔΥ (Ανωτάτη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων).
Η υπηρεσιακή του επιτυχία στην δίωξη των ναρκωτικών σταμάτησε πολύ άδοξα , κατόπιν εξωτερικής επέμβασης μυστικής υπηρεσίας ξένου κράτους. Θα ήθελα να αναφέρω τώρα ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στη δημοσιότητα της χώρας μας όπως για παράδειγμα Πολιτικοί, καλλιτέχνες δημοσιογράφοι κλπ.
Μάλιστα πολλοί από αυτούς ειδικά στις μέρες μας , δεν μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι να είμαστε υπερήφανοι για αυτούς (δεν τους αξίζει)
Υπάρχουν λοιπόν άνθρωποι που είναι οικογενειάρχες , αγαπάνε την πατρίδα τους , την θρησκεία τους, την εργασία τους, είναι δηλαδή οι ανώνυμοι ήρωες , πιστεύω ότι σε αυτήν την περίπτωση ανήκει και ο πατέρας μου
Αιωνία σου η μνήμη !!!

Θέλουν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Δήμας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
 Την ώρα που η εκλογολογία οργιάζει και συντηρείται και από κυβερνητικά στελέχη, αρχίζει να καλλιεργείται και η ονοματολογία για το ποιό θα είναι το πρόσωπο που θα προταθεί για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σήμερα, εθεάθησαν να γευματίζουν σε κεντρικό εστιατόριο του Κολωνακίου ο πρώην Επίτροπος της χώρας μας στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ, Σταύρος Δήμας με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φιλίππο Σαχινίδη.

Η συνάντηση αυτή αναζοπυρώνει τα σενάρια που θέλουν το κ.Δήμα ως φαβορί για να προταθεί απο πλευράς κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το μυστήριο του σκελετού της Αμφίπολης

Το μυστήριο του σκελετού της Αμφίπολης
 Λαμπρή ψηφίδα στην ιστορία της Ελλάδας θεωρείται το μνημείο στην Αμφίπολη, έχοντας κερδίσει το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.
Οι φωτογραφίες του σκελετού, τις οποίες έδωσε η ομάδα των αρχαιολόγων, είναι το νεότερο στοιχείο που ήρθε στο φως, την ώρα που η παγκόσμια αρχαιολογική κοινότητα συνεχίζει τα σενάρια και τις εκτιμήσεις για το αν ο νεκρός είναι ένας πλούσιος Μακεδόνας, ένας ένδοξος στρατηγός, κάποιος συγγενής του Μέγα Αλέξανδρου ή ακόμη και ο ίδιος ο στρατηλάτης.
Με το μυστήριο του σκελετού που μπορεί να αποκαλύψει ...

Διευκρινίσεις ΥΠΕΣ για την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους Δήμους (έγγραφο)

Τις από 1-8-2014 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας έτους 2013 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ), οι οποίες έλαβαν πρωτόκολλο κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας 9/1-8-2014 και 10/1-8-2014, αντίστοιχα, κοινοποίησε προς όλους τους ενδιαφερομένους (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΠ-ΟΤΑ, ΓΛΚ και ΚΕΔΕ) το Υπουργείο Εσωτερικών.
Επισημαίνεται ότι, οι ανωτέρω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας εφαρμόζονται στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων, που απασχολείται στους Δήμους, στους Συνδέσμους, στα Ιδρύματα και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των Δήμων, καθώς και στους Οργανισμούς, που εξαρτώνται ή επιχορηγούνται από τους Δήμους, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου και αορίστου χρόνου, και καθεμιά εφαρμόζεται αποκλειστικά στα μέλη των Σωματείων που ανήκουν μόνο στη δύναμη της ΠΟΕ-ΟΤΑ ή της ΠΟΠ-ΟΤΑ, αντίστοιχα, όπως αυτό προκύπτει από τα μητρώα των αντίστοιχων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Για την εφαρμογή, δε, της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, απαιτείται ονομαστική βεβαίωση του Σωματείου, ότι οι εργαζόμενοι είναι μέλη του και της ΠΟΕ-ΟΤΑ ή της ΠΟΠ-ΟΤΑ, ότι το Σωματείο αυτό είναι μέλος της.
Η ισχύς των βεβαιώσεων είναι ετήσια και ανανεώνεται κατ’ έτος υποχρεωτικά.
ΕΓΓΡΑΦΟ 

aftodioikisi.gr

Πέτρος Τατούλης «Η Πελοπόννησος στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος»



Εμφάνιση P1030102.JPG 
«Η Πελοπόννησος βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και αυτή είναι η μεγάλη μας κατάκτηση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τους Πρέσβεις του Βιετνάμ, της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων, της Κορέας και της Ταϊλάνδης, που αποτελούν τους εκπροσώπους της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014.
Εμφάνιση P1030080.JPGΗ περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, καθώς πρόκειται για χώρες με δυναμικές και αναπτυσσόμενες οικονομίες, οι οποίες θα πρωταγωνιστήσουν στην παγκόσμια οικονομία τα επόμενα χρόνια. Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε κυρίως την εξωστρεφή πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να δημιουργήσει πλαίσιο συνεργασίας με αυτές τις χώρες και να αναπτύξει, αλλά και να ενδυναμώσει την τοπική της οικονομία. 
Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να διοργανωθούν κοινές δράσεις με την ASEAN, αλλά και με την κάθε χώρα χωριστά, στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των επιχειρήσεων, ώστε να αναπτυχθούν συνεργασίες και να έρθουν σε επαφή οι πολίτες μεταξύ τους.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διοργάνωση το καλοκαίρι του 2015 στην Πελοπόννησο κοινή εκδήλωση παρουσίασης του πολιτιστικού αποθέματος της Πελοποννήσου, του Βιετνάμ, της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων, της Κορέας και της Ταϊλάνδης, ενώ στη συνέχεια θα διοργανωθούν δύο κοινές εκδηλώσεις, αφενός για την παρουσίαση της Πελοποννήσου σε δημοσιογράφους των συγκεκριμένων χωρών και, αφετέρου, για την ανάπτυξη κοινών επενδυτικών σχεδίων στην Πελοπόννησο.
Οι Πρέσβεις της Ινδονησίας , κ. Benny Bahanadewa, της Ταϊλάνδης κ. Joompol Manaschuang, των Φιλιππίνων κ. Meynardo Montealegre, του Βιετνάμ κα Tran Thi Ha Phuong και της Κορέας κ. Shin Gil-Sou, τόνισαν ότι η Πελοπόννησος αποτελεί αναγνωρισμένο προορισμό, με διακριτά ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία και συμφώνησαν στη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Οι πρέσβεις στο σύνολό τους εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την Πελοπόννησο, ενώ δεν δίστασαν να την χαρακτηρίσουν «Παράδεισο», σημειώνοντας ταυτόχρονα την κομβική θέση της στο κέντρο της Μεσογείου για την εξακτίνωση δραστηριοτήτων σε όλη τη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΥΔΜΗΔ σε φορείς Δημοσίου, ΟΤΑ: Στείλτε μας τώρα τη λίστα με τους “διαθέσιμους” (επείγουσα εγκύκλιος)

Το αργότερο μέχρι αύριο, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, θα πρέπει όλοι οι φορείς του δημοσίου να στείλουν στοιχεία για τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο του γγ του υπουργείου Θ. Λιβάνιου, με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον».
Σύμφωνα με το έγγραφο, ο λόγος για την αποστολή των στοιχείων αποτελεί το γεγονός, ότι το υπουργείο έχει γίνει αποδέκτης εγγράφων από υπηρεσίες «σχετικά με υπαλλήλους που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα και δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εκδοθείσες Ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επειδή οι τιθέμενες εκ του νόμου προθεσμίες είχαν εκπνεύσει».
Ως εκ τούτου ζητείται απ’ όλους τους φορείς να στείλουν στοιχεία για τους υπαλλήλους που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα και για λόγους που δεν ανάγονται σε δική τους υπαιτιότητα (πχ αναπλήρωση εξαιρούμενου από τη διαθεσιμότητα, θέση σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών μετά από έλεγχο του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., επαναφορά στην Υπηρεσία με ανάκληση πράξεων λύσης υπαλληλικής σχέσης λόγω πλάνης για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και στη συνέχεια θέσης σε διαθεσιμότητα αυτών, αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν υποψηφίους για πρόσληψη σε θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας και υποψήφιοι που καθ’ οιονδήποτε νόμιμο τρόπο συμπεριλήφθηκαν στους τελικούς πίνακες διορισθέντων σε δήμους, διορίσθηκαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά τη δημοσίευση του ν.4257/2014) δεν είχαν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης σε καμία από τις εκδοθείσες έως σήμερα Ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όπως σημειώνεται το ως άνω αρχείο θα βεβαιώνεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο της Δ/νσης Διοικητικού ή Προσωπικού για την ακρίβεια των στοιχείων του.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 

aftodioikisi.g

Ποιος θέλει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας;;;

Η καθημερινή κόντρα που εδώ και λίγους μήνες εκτυλίσσεται  για το αν θα συγκεντρωθούν 180 Βουλευτές προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή αν θα πάμε σε εκλογές δεν...

 Διαβάστε περισσότερα ...
airetos.gr

Καταιγίδα 20 λεπτών "έπνιξε" το Ξυλόκαστρο


 Μόνο 20 λεπτά είχε διάρκεια δυνατή  καταιγίδα που ξέσπασε χθες  το απόγευμα στο Ξυλόκαστρο. Αποτέλεσμα της ραγδαίας νεροποντής  ηταν να πλυμμηρίσουν οι δρόμοι της πόλης και ίδίως η παραλιακή οδός, 'οπως διακρίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης μας..

"Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας".



                 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                           Λουτράκι 04 /12/14
                               ΔΗΜΟΣ                                                                                                 Αρ.Πρωτ. 26253
    ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-  ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                              

          ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

       ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

      
Θ Ε Μ Α  :  

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την    4 η    Δεκεμβρίου   2014, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 17:30 για συζήτηση και λήψη Απόφασης στο κατωτέρω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης :


1.      Χορήγηση ή μη προέγκρισης εγκατάστασης και λειτουργίας ψυχαγωγικών παιδειών εντός του Παραλιακού Πάρκου Λουτρακίου για περιορισμένο χρονικό διάστημα στον κ. ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΝΤΩΝΙΟ.

καθότι στις 4/12/2014 εκπνέει η τασσόμενη εκ του ΝΟΜΟΥ προθεσμία για την χορήγηση προέγκρισης εγκατάστασης .


H ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
    ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
  ΕΛΕΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ

Εγκαίνια της έκθεσης «Η Αττική υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22: Νέα Ιωνία»


Εμφάνιση gia deltio tipou 1.jpg
https://gm1.ggpht.com/cQCwTlKR6asTlp97drrhrGfOtYHGKmR_LeK6OLcgOToVkE47wDEWN1x7Wgvvx5dRqZn5fI7Mkd0--xMAbRT5kFrTE8tWNiyCx30sS9aG-tnLAn-xRguz4y1qn6bC7LVorV73oRufu09TvhBuwmI9-7n0S_e9_RMFUN4NWUbWgd8QmuEHHTPEAq0H7qgFJbNIW4xb6mxyuu3KFu13oaryEWyqnPtI7lzfzqapQWiM0I-JPJ-c69d0fVcJphjXP5-ZRGqrZWuR3OTM3-Fm8_TDdUrKW-GEnGVWVuokGFWtSbvgal6OqEZbn7FUDL4GWzvXdeIAnka-Ql9PBRYVF8fU8Dsu597z9Qey6fbzce4mMBbTFY0w5VYI_apk0A46L92fihwuOEBuhqktAlw7VNmUhoaCKyK2E9SDMu9LzCGc1tox3y4KprO71O3wEdsGKxAEfNj5y_ykC82r2MdTJPUXdHDXHLlsPWhzJlFIwEYvBi7NzpX2o9cwq4vl3slWfBy9QucyKBB2bppk6RsSPihPbTQrSibWKT36lcKI9QqvRmT2rgYG7cusxP8xFuXtDciwbghc5eWdXB0l=w356-h152-l75-ft

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμφάνιση image001.jpg
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας και την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας διοργανώνουν έκθεση με τίτλο «Η Αττική υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22: Νέα Ιωνία» στο Πνευματικό Κέντρο Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, και ώρα 19.00.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον ιστορικό Νίκο Ανδριώτη με θέμα «Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες στην Αττική: το πρώτο διάστημα».
Εμφάνιση gia deltio tipou 2.jpg
Η αρχική έκθεση με τίτλο «Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22» είχε παρουσιαστεί το 2006 στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής στην Αθήνα. H παρούσα έκθεση με αφετηρία την υποδοχή των προσφύγων στην Αττική, επικεντρώνεται στην περίπτωση του συνοικισμού της Νέας Ιωνίας.
Ξεκινώντας από το ιστορικο-πολιτικό πλαίσιο της εποχής, αποτυπώνονται τόσο τα πρώτα δύσκολα χρόνια, όσο και οι προσπάθειες του κράτους για την αποκατάσταση και την ένταξη των προσφύγων. Φωτογραφίες, χάρτες και έγγραφα, ανασυνθέτουν την εικόνα της νέας πραγματικότητας που διαμορφώθηκε στην Αττική μετά την άφιξη των προσφύγων καθώς και το ιστορικό δημιουργίας του συνοικισμού της Νέας Ιωνίας, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται και η δυναμική της μικρασιατικής παρουσίας στην ελληνική κοινωνία γενικότερα.
 
 
Πνευματικό Κέντρο Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας
Αλατσάτων 27, 142 31 Νέα Ιωνία
Τηλ. επικοινωνίας: 210-2770978 (καθημερινές)
Διάρκεια έκθεσης: 9 Δεκεμβρίου 2014 - 30 Ιανουαρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 10.00-13.00 και απογεύματα κατόπιν συνεννοήσεως
Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr

Οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς της Ελλάδας

Γράφει ο Δημήτρης Σιούφας
π. Πρόεδρος  της Βουλής των Ελλήνων

Η Βουλή των Ελλήνων εκφράζει και εκπροσωπεί όλο τον Ελληνικό Λαό. Οφείλουμε να κατανοούμε, κάθε στιγμή, την άποψή του. Να ενσαρκώνουμε, κάθε στιγμή, τη βούλησή του. Να υλοποιούμε, κάθε στιγμή, τη θέλησή του. Να πρωτοπορούμε, κάθε στιγμή, στον κοινό αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα. Για τη διαρκή βελτίωση της Δημοκρατίας. Για τη διαρκή αναβάθμιση των θεσμών. Για την ανάπτυξη, την πρόοδο, το κύρος της Πατρίδας μας. Η Βουλή των Ελλήνων, καρδιά του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, οφείλει να κρατά σε υψηλό ποιοτικό επίπεδο την Εθνική Συζήτηση και να αποβλέπει, όπου είναι δυνατό, στην Εθνική Σύνθεση. Η εθνική ενότητα και ομοψυχία ας είναι μόνιμος και κοινός οδηγός όλων μας.

Περικοπές… μπολιβαριανού τύπου!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη 

Ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό και των όσων ανεδαφικών αναμένεται να εκφωνηθούν από το βήμα της Βουλής, επισημαίνω μια πληροφορία της προηγούμενης εβδομάδας που προφανώς πέρασε απαρατήρητη.

Στις 29 Νοεμβρίου, λοιπόν, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο έδωσε εντολή για περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος στη διάρκεια συνάντησής του με εργαζόμενους και… τα σκυλιά δεμένα!