Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Eπίσκεψη εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης στο εργοτάξιο της "Ολυμπίας Οδού", στο Δερβένι ( Φωτο)


 Σε ένα από τα 20 εργοτάξια της "Ολυμπίας Οδού", στο εργοτάξιο του Δερβένι  βρέθηκαν σήμερα οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"  και σας μεταφέρουν εικόνες από ένα έργο- μαμούθ σε ...εξέλιξη,, εκ των σημαντικότερων έργων στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και όχι μόνο αλλά και όλης της Ελλάδος,  το συνολικό κόστος κατασκευής του οποίου, ανέρχεται σε 1,487 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από ένα συνδυασμό ιδιωτικών κεφαλαίων -τραπεζικά δάνεια και ίδια κεφάλαια- Ευρωπαϊκών κονδυλίων, τη συμβολή των χρηστών και το Ελληνικό Δημόσιο.

Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδεθείτε!

syriza-sygkroush
Η επιλογή του Σαμαρά – Βενιζέλου για τον Σταύρο Δήμα ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν περπατά. Ίσως και να μην ήθελαν να περπατήσει για να αποφύγουν να ζήσουν το νέο μνημόνιο..

Κάποιοι, φερόμενοι ως «κεντροαριστεροί» ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά και οι αμφιταλαντευόμενοι της ΔΗΜΑΡ, δεν βρίσκουν κανένα άλλοθι σε ένα κεντροδεξιό πρόεδρο της Δημοκρατίας που μάλιστα παραμένει και αντιπρόεδρος της ΝΔ. Έχοντας παρακαλέσει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για κάποιο άλλοθι.

Οι ΑΝ.ΕΛ και η ΔΗΜΑΡ που κατά την επόμενη βουλή θα απουσιάζουν, ως οντότητες, αλλά στελέχη τους θα υπάρχουν μάλλον στο ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγουν να δώσουν μία κλωτσιά στην Ελλάδα και να τη στείλουν στις εκλογές, αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας και επέδειξαν την ίδια στάση, αρνούμενες να δώσουν τα φώτα τους σε μία συγκυβέρνηση. Δίνουν μία κλωτσιά για να κερδίσουν το εισιτήριο για μία θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες εκλογές είναι πολύ πιθανή. Με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, το «παιδί» που ποτέ του δεν εργάστηκε, να είναι η ζωντανή απόδειξη πως η Ελληνική κοινωνία τίποτα δεν κατάλαβε και αναδεικνύει τους επαγγελματίες πολιτικούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να διαπραγματευτεί και όχι να σκίσει το μνημόνιο, άρα θα έχουμε περικοπές και νέους φόρους, χωρίς κάποιο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο. Τι απάντηση θα δώσει άραγε στο παλαιό βαθύ συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ, που του έχει δώσει το 20% της εκλογικής του δύναμης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να διαχειριστεί όλα τα τεράστια εθνικά θέματα που είναι όλα ανοικτά, όταν έχει υποστηρίξει το όνομα της Μακεδονίας για τα Σκόπια, όταν δεν έχει σαφή στάση για την ελεύθερη εκμετάλλευση της Ελλάδας για την ενέργεια στο Αιγαίο, όταν υποστηρίζει πως τα εκατομμύρια παράνομων μεταναστών, θα έχουν επίδομα ανεργίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται και το σενάριο του GREXIT από εχτές, είναι πάλι ενεργό..

Η κυβέρνηση αυτή είχε όλες τις δυνατότητες και την πολιτική (και μιντιακή) αποδοχή ακόμη και από την εποχή που συγκυβερνούσε με τη ΔΗΜΑΡ, να δώσει ανάσες και να αποδείξει πως νοιάζεται τον Ελληνικό λαό.

Αντί αυτού με τραγικά λάθη και μπόλικη αλαζονεία απέφυγε να παρουσιάσει ένα άμεσο αναπτυξιακό μοντέλο, πέρα από φόρους, φόρους, φόρους.

Μας «αξίζει» ένας ΣΥΡΙΖΑ που μέλημά του είναι να σπουδάζουν ελεύθερα οι ληστές τύπου Ρωμανού με τα καλάνικοφ.

Μας «αξίζει» ένας Πρωθυπουργός σαν τον Αλέξη Τσίπρα που δεν έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή του για να μας σώσει από την ανεργία..

Όχι ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε εργαστεί, αλλά λέμε τώρα, μήπως και είχαμε κάτι διαφορετικό.

Ας προσδεθούμε να το απολαύσουμε και αυτό.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος

www.tokentro.gr

1.100 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί χωρίς άδεια – Κίνδυνος λουκέτου από 1η Ιανουαρίου

Απειλή λουκέτου αντιμετωπίζουν μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 περισσότεροι από 1.100 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όπου φιλοξενούνται περίπου 55.000 βρέφη και νήπια καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια οι τυπικές και ουσιαστικές διαδικασίες αδειοδότησής τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, πρόκειται για τους πρώην Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς που μεταβιβάσθηκαν κυρίως από το υπουργείο Υγείας στους δήμους της χώρας χωρίς να προβλεφθεί μηχανισμός ώστε να πιστοποιείται η δυναμικότητά τους από κάποιο φορέα, όπως συμβαίνει με τους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Και είναι οι ιδιωτικοί σταθμοί οι οποίοι τώρα κινήθηκαν και ζητούν τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας τους καθώς στις 31/12/2014 λήγει και η τελευταία παράταση που δόθηκε στη μεταβατική λειτουργία τους.
Το θέμα καταγγέλθηκε σε πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) από τον τέως πρόεδρο της Κοινωνικής Επιτροπής και δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, ο οποίος επεσήμανε και τις πιέσεις της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών να «χτυπήσουν» με αυτόν τον τρόπο τον ανταγωνισμό. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και ο ανταγωνισμός στο χώρο καθώς εφαρμόζεται με τεράστια επιτυχία το πρόγραμμα ενίσχυσης από ευρωπαϊκά κονδύλια των οικογενειών που θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Φέτος διατέθηκαν 200 εκατ. ευρώ, ενώ φάνηκε αυξημένη και η τάση των γονέων να επιδιώκουν τη φιλοξενία των παιδιών τους σε ιδιωτική μονάδα εφόσον υπάρχει στην περιοχή τους.

aftodioikisi.gr

Δήμοι: 32.064 προσλήψεις σε όλη τη χώρα – Ειδικότητες και προκηρύξεις

Σε εξέλιξη είναι αυτή την στιγμή και λήγουν στο τέλος της εβδομάδας, 51 θέσεις εργασίας σε διάφορες ειδικότητες σε δήμους της χώρας, ενώ εγκρίθηκαν 60 προσλήψεις στο Δήμο Νέας Προποντίδας (Διαβάστε την απόφαση). Παράλληλα ξεκινάει η εφαρμογή του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που προβλέπει την πρόσληψη 31.953 ατόμων σε δήμους όλης της χώρας.
Η aftodioikisi.gr συγκέντρωσε για εσάς τις προσλήψεις που τρέχουν στους ΟΤΑ:
Κοινωφελής Εργασία:
proslipseis_dhmoi_koinofelis_aftodioikisi
30 θέσεις εργασίας στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη
Δέκα εννέα (19) γυμναστές – στριες με γνώση και προϋπηρεσία σε προγράμματα της Γ.Γ.Α που να γνωρίζουν υποχρεωτικά ορθοσωμική, βάρη, aerobic, pilates, yoga, μυική ενδυνάμωση και zumba (και όχι μεμονωμένα κάποιο από αυτά).
• Δύο (2) γυμναστές – στριες με ειδικότητα τένις,
• Ένας (1) γυμναστής – στρια με ειδικότητα Τae Kwon Do,
• Ένας (1) γυμναστής-στρια με ειδικότητα πινγκ-πονγκ,
• Δυο (2) γυμναστές –στριες με ειδικότητα στίβο,
• Τέσσερις (4) με ειδικότητα κολύμβηση και εμπειρία στη θεραπευτική γυμναστική στο νερό,
• Ένας (1) γυμναστή/τρια με ειδικότητα ειδική Αγωγή.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης (Δ/νση : Απ. Σαμανίδη 21, Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη, 1ος όροφος, γραφεία ΚΕΠΑΠ, τηλ 2313.301099), κατά τις ώρες 09.00 έως 14.00, από την 04.12.2014 και για δέκα (10) ημέρες έως την 15.12.2014.
8 άτομα στο Δήμο Ρεθύμνου
Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά οκτώ ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία Δήμου Ρεθύμνης», που εδρεύει στο Ρέθυμνο, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:
3 ΔΕ Μαγείρων
5 ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας
3 προσλήψεις στο Δήμο Αλεξανδρούπολης (προκήρυξη)
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Α.) ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης, που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:
1 ΔΕ Υδραυλικών
2 ΔΕ Ηλεκτρολόγων
8 προσλήψεις στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου (προκήρυξη)
Ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά οκτώ ( 8 ) ατόμων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, που εδρεύει στο Κ. Νευροκόπι και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης ατόμων:
2 ΔΕ ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΤΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥ)
1 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΓΚΡΕΪΝΤΕΡ ΚΑΙ JCB)
1 ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
2 ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ)
2 ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
2 προσλήψεις στο Δήμο Ερυμάνθου (προκήρυξη)
Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δύο (2) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Ερυμάνθου, που εδρεύει στα Κριθαράκια, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού:
1 ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΠΕ
1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Ερυμάνθου, Χαλανδρίτσα Αχαΐας, Τ.Κ.25008, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού, υπόψιν κ. Μπίτσικα Αθανασίου (τηλ. επικοινωνίας: 2694360333). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει την 3 – 12 – 2014 έως και την 12 – 12 – 2014 ημέρα Παρασκευή, από 08.00 έως και 14.30.

aftodioikisi.gr

Διαγωνισμοί για 1.150 θέσεις μονίμων και συμβασιούχων

Σε δήμους, ΔΕΗ, επιστημονικά κέντρα και νομικά πρόσωπα επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για εργασία σε οργανικές θέσεις και τη σύναψη συμβάσεων.
Αιτήσεις για 743 θέσεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού υποβάλλονται σε προθεσμίες που έχουν οριστεί, ενώ μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται και η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ άλλων 407 θέσεων που έχουν εγκριθεί.
Εκτός από τις θέσεις σε δημοτικές υπηρεσίες, που είναι πολυπληθείς και αφορούν κυρίως εργατοτεχνικό προσωπικό, το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν προσλήψεις επιστημόνων σε Ερευνητικά Ινστιτούτα με συμβάσεις έργου. Το Τεχνικό Επιμελητήριο ζητά, επίσης, 18 συνεργάτες και η Τράπεζα της Ελλάδος πέντε ειδικευμένους νομικούς.
Σε δύο διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για τη ΔΕΗ και «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων.
Αναμονή για τις 260 θέσεις λιμενοφυλάκων:
d4ab3116356e98ad4ee4adf249c24191

f8aa5526379708d50805e3d506695c83
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Η κατανομή και τα μόρια για 53.192 προσλήψεις συμβασιούχων

Κλείδωσαν 53.192 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας με την τελική κατανομή των θέσεων σε δήμους, υπουργεία, περιφέρειες, ΟΑΕΔ, αποκεντρωμένες διοικήσεις και οι άνω των 29 ετών κερδίζουν διπλάσια μοριοδότηση σύμφωνα με τον πίνακα μοριοδότησης καθώς και την τελική κατανομή όλων των θέσεων που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος.
Η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων αναμένεται το αργότερο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και ο τελικός αριθμός των ανέργων που θα προσληφθούν με κοινωφελή εργασία διαμορφώνεται στις 53.192, καθώς τα υπουργεία θα απορροφήσουν περισσότερες θέσεις από αυτές που είχαν αρχικά προγραμματιστεί και συγκεκριμένα θα γίνουν 16.135 προσλήψεις αντί 14.738.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο:

da44dd5f5c9513aab2ffb72616724d21




















aftodioikisi.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ 'ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ'



Η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την  ημέρα  του Παιδιού, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:  «Προτεραιότητες  στην Ελλάδα του Σήμερα»,  την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα  18:30 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. 

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:


  • Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας.
  • Άγγελος Τσιγκρής, Γενικός Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
  • Ηλίας Λυμπέρης, Γενικός Διευθυντής UNICEF
  • Δανιήλ Εσδράς, Επικεφαλής Γραφείου Ελλάδος Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης – ΙΟΜ
  • Πατήρ Αντώνιος, Κιβωτός του Κόσμου
  • Γεώργιος Παπαδάκης, Μέλος ΔΣ Οργάνωσης ΜΑΖΙ για το ΠΑΙΔΙ, Πρόεδρος Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας «ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ» Κ.Α.Σ.Π.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γεώργιος Σταμάτης, Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ



http://s.kathimerini.gr/resources/2014-05/papamimikos--2-thumb-large.jpg
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στη Θεσσαλονίκη, για την προεδρική εκλογή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επισπεύδουμε την Προεδρική εκλογή γιατί η Τρόικα σκλήρυνε τη στάση της, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που προκαλούσε η αντιπολίτευση, την ώρα που χρειαζόμασταν σταθερότητα και διαπραγματευτική ισχύ.
Εμείς προτείνουμε ένα συγκροτημένο πλάνο.
Πρώτον: Εκλέγουμε νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Σταύρο Δήμα. Πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, ικανό να στηρίξει τις θέσεις της χώρας μας στο εξωτερικό.
Δεύτερον: Ολοκληρώνουμε τη διαπραγμάτευση στο επόμενο δίμηνο και βγαίνουμε από το μνημόνιο.
Τρίτον: Παίρνουμε την πιστοληπτική γραμμή και θωρακίζουμε την οικονομία μας.
Τέταρτον: Δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα του χρέους.
Όλα αυτά, συνεχίζοντας τις δομικές αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις.
Οι επιλογές είναι δυο:
Είτε εκλέγουμε Πρόεδρο και προχωρούμε με σιγουριά, είτε βυθιζόμαστε στην αβεβαιότητα.
Είτε το συγκεκριμένο πακέτο, είτε η θολούρα του ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΑ

Αγαπητές φίλες / φίλοι,

Σας προωθώ  σημερινό Δελτίο Τύπου του κόμματος των "ΠΡΑΣΙΝΩΝ" αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του κυρίου Δήμα με μια δέσμη προτάσεων.

Προσωπικά πιστεύω ότι η πολιτικά, ηθικά και αξιοκρατικά ορθή επιλογή του κυρίου Σταύρου Δήμα μπορεί να αποτελέσει και καταλύτη ριζικής μεταρρύθμισης της χώρας, με την συμμετοχή όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.

Χωρίς νικητές και ηττημένους.

Το ισχύς εν τη ενώσει είναι τώρα πιο επίκαιρο παρά ποτέ για τον Ελληνισμό.
 

Με εκτίμηση,

Λάμπρος Μπούκλης


                             

                                              www.prasinoi.gr, e-mail: info@prasinoi.gr,                            

Για επικοινωνία: Νίκος Χρυσόγελος, 6936672882, nikos.chrysogelos@gmail.com

Αθήνα 10/12/2014

ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Πρόταση 7 σημείων για να βγούμε από τα αδιέξοδα
Με καταλύτη την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Η χώρα χρειάζεται να βγει από την κρίση αλλά και τα πολιτικά αδιέξοδα με ενισχυμένη την κοινωνική συνοχή της. Οι "ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" προτείνουμε να γίνει η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας καταλύτης για να βγούμε από τα αδιέξοδα, να αλλάξει η τρέχουσα πολιτική αλλά και η πολιτική κουλτούρα, να βγει κερδισμένη η κοινωνία. Αυτό μπορεί να γίνει αν συνδεθεί η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας με μια ευρύτατη συμφωνία, ένα σύνολο ευρύτερων επιλογών - όχι μόνο μεταξύ των δημοκρατικών κομμάτων αλλά και των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων καθώς και της αυτοδιοίκησης - που θα βασίζεται σε 7 σημεία:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ



Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας και η Κεντρική ΔΑΚΜΜΕ συντονίζουν το δημόσιο διάλογο που άνοιξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαχείριση του πακέτου στήριξης της επιχειρηματικότητας, 2015 – 2017

Βρίσκονται για το σκοπό αυτό, σε  συνεργασία με όλους τους φορείς επιχειρηματικότητας στη χώρα, όπως η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), τα Επιμελητήρια της χώρας, η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών, καθώς και με κάθε άλλο φορέα στήριξης της επιχειρηματικότητας.  

Η καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας απαιτεί το συντονισμό των προσπαθειών όλων μας.

Κ. Μητσοτάκης και Κ. Σημίτης μιλάνε αποκλειστικά στο Τηλεοπτικό Σταθμό του Κοινοβουλίου «Βουλή Τηλεόραση»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποκλειστικές συνεντεύξεις παραχώρησαν οι  δύο πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και  Κώστας Σημίτης  στη «Βουλή Τηλεόραση» και τον Γιώργο Γαβαλά.
 
Parliament TV Logo SmΟ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τονίζει την ανάγκη συνεννόησης, σήμερα, των πολιτικών αρχηγών
Ο  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέρεται στην επιστροφή Καραμανλή από την εξορία μετά την πτώση της χούντας, σημειώνει ότι ο ίδιος είχε προετοιμάσει από καιρό την επιστροφή του, εκτιμώντας  ότι αν επικρατούσε η πρόταση σχηματισμού κυβέρνησης υπό τον Γ. Μαύρο θα επικρατούσε χάος. Θεωρεί ότι  μία από τίς αδυναμίες της Μεταπολίτευσης ήταν και το Σύνταγμα και πιο συγκεκριμένα οι διατάξεις περί εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας» υποστηρίζει, «πρέπει να εκλέγεται από τον λαό έτσι ώστε η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση με ευρωπαϊκή προοπτική πρέπει να συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της.» Εκφράζει  την άποψη ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αυτή την ώρα και ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία.
Τονίζει δε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, θυμίζοντας τις συζητήσεις συνεννόησής τους με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Χαρίλαο Φλωράκη κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας Ζολώτα.
 
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00μ.μ.
 
Κώστας Σημίτης: «Κυριαρχεί μία πολιτική υπερβολών και εντοπισμού εχθρών»
 
Ο Κώστας Σημίτης μετά από 10 χρόνια δίνει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη  και υποστηρίζει ότι η μεταπολίτευση ολοκληρώθηκε το 2004,  η πρώτη φάση της μεταπολίτευσης ήταν με τις κυβερνήσεις του  Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι οποίες «ουσιαστικά έλυσαν το θέμα τού πολιτεύματος στη χώρα». Η δεύτερη φάση ήταν οι κυβερνήσεις τού Ανδρέα Παπανδρέου «με  λαϊκή κυριαρχία και ισότητα μεταξύ  των κοινωνικών στρωμάτων» και η τρίτη φάση, όπως τονίζει, με τη δική του πρωθυπουργία πού «πέτυχε την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας». Η σημερινή οικονομική κρίση, οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, στις κυβερνήσεις μετά το 2003: «πετύχαμε την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2003 και μετά άρχισε ο εκτροχιασμός. Οι  πολιτικές των κυβερνήσεων στην συνέχεια ευθύνονται για την σημερινή κρίση». Χαρακτηρίζει δε τη σημερινή πολιτική: «μία πολιτική μη συνεννόησης, μία πολιτική υπερβολών και εντοπισμού εχθρών, δεν μπορεί να προκόψει ό τόπος με αυτό τον τρόπο.»
Εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σέ κρίση γιατί δεν μπορεί να γεφυρώσει τις σχέσεις της με τα κράτη μέλη. «Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Περιφέρεια αν δεν υπάρξει μία οικονομική διακυβέρνηση για την υπέρβαση τού χάσματος μεταξύ κρατών της Κεντρικής Ευρώπης και της Περιφέρειας.»
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00μ.μ .

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack