Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Η Ξάνθη... έκοψε ταρίφα και στον Παναθηναϊκό

Θρίαμβος για την Ξάνθη! “Έμπαζε” στα Πηγάδια ο Παναθηναϊκός

Το... κρας-τεστ τίτλου για τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια, που πήρε και το χαρακτήρα «ευκαιρίας» λίγο πριν τη σέντρα - με την ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα - αποδείχθηκε... μετωπική σύγκρουση για τους «πράσινους».

Η Ξάνθη επιβλήθηκε 4-2 της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου, σκορ ίδιο με την προ λίγων ημερών επικράτησή της και επί του ΠΑΟΚ, έχοντας και δύο δοκάρια, βάζοντας τέλος στο σερί των έξι αγώνων χωρίς ήττα του Παναθηναϊκού (5 νίκες, 1 ισοπαλία) και ανεβάζοντας το δικό της σερί στις τέσσερις νίκες.
Η αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής αποδείχθηκε πολύ άσχημη για τους «πράσινους», οι οποίοι πραγματοποίησαν πολύ κακή εμφάνιση στην άμυνα, την ώρα που ήξεραν ότι με νίκη θα μείωναν στους 2 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή. Πλέον, παρέμειναν στο -5

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό, αφού πριν την έναρξη του αγώνα ο Μάρκους Μπεργκ ανέβασε πυρετό και έμεινε εκτός αποστολής. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, αφού με το... καλημέρα η Skoda Ξάνθη άνοιξε το σκορ (3'), με την κεφαλιά του Γούτα.

Τα επόμενα λεπτά ήταν φανταστικά! Οι Ακρίτες κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0 με το υπέροχο σουτ του Βασιλακάκη (ο Στιλ έκανε δύο σερί εντυπωσιακές επεμβάσεις πριν το γκολ στο 16'), αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό το “τριφύλλι” έφτασε στην ισοφάριση, με το ψύχραιμο πλασέ του Καρέλη.

Ο φοβερός ρυθμός του πρώτου 20λεπτου άλλαξε στη συνέχεια, με την Ξάνθη να παίζει πιο... συντηρητικά. Οι “πράσινοι” κράτησαν περισσότερο την μπάλα, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Καρέλη – Κλωναρίδη, αλλά οι παίκτες του Λουτσέσκου έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Σολτάνι να χάνει τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 3-0 στο 41' (σε μια νέα τραγική αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων) και τον Ζέκα να σουτάρει άουτ, μέσα από την μεγάλη περιοχή (45'). Οι παίκτες της Ξάνθης κατάφεραν να “χτυπήσου” ξανά και με την έναρξη της επανάληψης. Στο 52' ο Κλέιτον εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σολτάνι με ένα “τακουνάκι” (πιθανότατα να μην ήθελε να δώσει τέτοια πορεία στην μπάλα αλλά να κάνει κοντρόλ) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Τα γκολ.. συνεχίστηκαν και στη συνέχεια. Η Ξάνθη έφτασε στο 4-1 με τον Καπετάνο (63'), αλλά -όπως και στο πρώτο ημίχρονο- ο Παναθηναϊκός “απάντησε” άμεσα (65'), με το δεύτερο τέρμα του Καρέλη στην αναμέτρηση (ακολούθησε μικρή διακοπή, αφού οι φίλοι των “πράσινων” πέταξαν κάποια καθίσματα στην περιοχή της Ξάνθης).

Στα υπόλοιπα λεπτά -στα οποία είχαμε πυκνή ομίχλη στο γήπεδο- ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, πίεσε για το γκολ , αλλά οι Ακρίτες ήταν αυτοί που έφτασαν πολύ κοντά σε ένα ακόμα τέρμα στο 80', με τον Καπετάνο να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Στιλ και τον Σολτάνι να τον... μιμείται στο 86' (πρώτα απέκρουσε ο Στιλ).
Στο τέλος, η ομίχλη έφυγε, τίποτε άλλο δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη.

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Γούτας, Φλίσκας (38' Παπαστεριανός), Βασιλακάκης (73' Ομπόντο), Λουσέρο, Σολτάνι, Κλέιτον, Καπετάνος (81' Ρούντι).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο (64' Χουχούμης), Μέντες, Σίλντενφελντ, Λαγός (60' Ντίνας), Ζέκα (60' Δώνης), Πράνιτς, Πέτριτς, Καρέλης, Κλωναρίδης.

Ο ΠΑΣ… έπνιξε τον ΠΑΟΚ και νιώθει την "ανάσα" του Ολυμπιακού

pas_goal

 Ο εκπληκτικός ΠΑΣ… έπνιξε τον ΠΑΟΚ στην λίμνη των Ιωαννίνων,τον «σκόρπισε» με 3-0 κι έβαλε φωτιά στην κορυφή του πρωταθλήματος! Τώρα ο  «δικέφαλος» μετά την βαριά ήττα του στα Γιάννινα για τη 15η αγωνιστική της Super League , πλέον νιώθει την «ανάσα» του Ολυμπιακού, ο οποίος βρίσκεται στο -1. 

Αντώνης Σαμαράς: "Κανείς δεν θα παίξει με τις θυσίες του Ελληνικού λαού"

Σαμαράς: Κανείς δεν θα παίξει με τις θυσίες του ελληνικού λαού
«Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα επιστρέψει σε κανέναν να παίξει με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του Ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος σήμερα, Πέμπτη, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους η Ελλάδα είχε το υψηλότερο πλεόνασμα στην ευρωζώνη και τόνισε ότι αυτή η θεαματική επάνοδος της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στις «χωρίς προηγούμενο θυσίες του ελληνικού λαού».

«Δεν θα επιτρέψω, ούτε το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θα επιτρέψει, σε κανέναν να παίξει με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού» σημείωσε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα σύντομα θα επιλυθεί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σκανδαλίδης: Αδιανόητο να ιδρύσει κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου

Σκανδαλίδης: Αδιανόητο να ιδρύσει κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου Βέλη και από τον Κώστα Σκανδαλίδη δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, για τη διαφαινόμενη πρόθεσή του να ιδρύσει νέο κόμμα.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real», χαρακτήρισε αδιανόητη μία τέτοια κίνηση από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, σημειώνοντας πως αν έβλεπε μπροστά του τον πρώην πρωθυπουργό, θα του έλεγε ότι το όνομα και η διαδρομή του τον υποχρεώνουν να είναι εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ, και όχι της διάσπασής του.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε πως «δεν υπάρχει θέμα διάσπασης... Το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει με τα σύμβολά του με το όνομά του και το θεωρώ αδιανόητο ένας Παπανδρέου, που, ως όνομα, ως καταβολή, ως εγγυητής ενότητας όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε, να βρεθεί απέναντι με άλλους συνδυασμούς. Είναι λίγο οξύμωρο και το θεωρώ ολίγον και υποτιμητικό για τον ίδιο».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε μπροστά σε μία εκλογική αναμέτρηση υπαρξιακού περιεχομένου για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Όταν βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, όπου εμείς πρέπει με την ενότητα και τη συσπείρωσή μας να αποδείξουμε ότι συνεχίζουμε να καθοδηγούμε, έστω και ως αποδιοπομπαίοι τράγοι τα πράγματα σε αυτήν τη χώρα, πάντα με την αίσθηση της εθνικής ευθύνης είναι φανερό ότι δεν θα μπορούσε να γίνει ένα Συνέδριο στις επόμενες δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές... Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Είναι αστεία. Μετά τις εκλογές, εδώ είμαστε να τα βάλουμε όλα στο τραπέζι. Εγώ ήμουν πάντα υπέρ του να μπουν όλα στο τραπέζι και να λυθούν σε συνθήκες σύνεσης και ενότητας. Δεν ευνοεί κανέναν αυτού του τύπου η αντιπαράθεση».


Πηγή: ΑΠΕ

Σφοδρή επίθεση της Δήμητρας Λιάνη στον Γιώργο Παπανδρέου - «Μαθαίνω ότι ιδρύεις κόμμα, ιδεολογικέ αποστάτη»

Σφοδρή επίθεση της Δήμητρας Λιάνη στον Γιώργο Παπανδρέου - «Μαθαίνω ότι ιδρύεις κόμμα, ιδεολογικέ αποστάτη»
 Παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα του ΠΑΣΟΚ κάνει η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου Δήμητρα Λιάνη, εξαπολύοντας μια ανευ προηγουμένου επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου.
Η κα Λιάνη, τον κατηγορεί ότι εκείνος μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα μισητό, αντεθνικό και νεοφιλελεύθερο και μάλιστα απευθύνει έκκληση σε όσους εμπνέονται όπως λέει από τις αρχές και τις αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη να διαχωρίσουν την θέση τους.

Όλη η δήλωση της κας Δήμητρας Λιάνη:

«Μαθαίνω ότι αυτοί που μετέτρεψαν το ΠΑΣΟΚ σε μισητό, αντεθνικό, νεοφιλελεύθερο κόμμα σχεδιάζουν την ίδρυση υποκατάστατου του. Καλώ όλους όσοι εμπνέονται από τις αρχές και τις αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη, να διαχωρίσουν την θέση τους ξεκάθαρα από όσους προσβάλλουν την μνήμη και την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα.
Κυρίως από τον ιδεολογικό αποστάτη, γιο του Γιώργο»


newsit.gr

Νέο μήνυμα του Σόιμπλε στην Αθήνα: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις – Εγκρίθηκε η δίμηνη τεχνική παράταση

soimple3000Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο περιθώριο της συζήτησης στην γερμανική βουλή για την δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος κάλεσε την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι « η προληπτική γραμμή στήριξης είναι το ορθό εργαλείο για την Ελλάδα».
«Η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά της, είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι θεωρούσαν, βρίσκεται σε καλό δρόμο αλλά πρέπει να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις και να εντείνει τους ρυθμούς. Θα μπορέσει να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο εάν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», είπε αρχικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και συμπλήρωσε:
«Η προληπτική γραμμή στήριξης είναι το ορθό εργαλείο για την Ελλάδα. Η έγκριση της παράτασης του προγράμματος είναι ένα σημαντικό σήμα για την Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή».
Στο μεταξύ το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την δίμηνη τεχνική παράταση του ελληνικού προγράμματος.

ysterografa.gr

Ντόρα: Δεν είναι ώρα για αστεία και κομματικές λογικές

Dora-Bakoyannis Στην αναγκαιότητα πολιτικών συναινέσεων, για να αποτραπούν δραματικές εξελίξεις για τη χώρα, επέμεινε η Ντόρα Μπακογιάννη, ζητώντας να υπερψηφιστεί από τη σημερινή Βουλή ο Σταύρος Δήμας στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, και τον Άρη Ραβανό σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
“- Χρειάζεται ένα πολιτικό πλαίσιο ευρύτερης συναίνεσης.
Η αστάθεια για την Οικονομία είναι το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει.
Θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες να βρεθεί ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει την εκλογή του Σ. Δήμα
Οι πολιτικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να προέλθουν απο τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο.
Εχουμε ανοιχτή μία διαπραγμάτευση και έχουμε και μία δεύτερη για την γραμμή στήριξης, ώστε να συνεχίσει η αναπτυξιακή προσπάθεια.
Μπορεί να οριστεί μια ημερομηνία εκλογών μετά την τουριστική περίοδο.
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Δεν είναι για αστεία και για κομματικές λογικές.
Αυτή η Βουλή διαθέτει μια μεγάλη ευρωπαϊκή πλειοψηφία.
Χρειάζεται ένα πολιτικό πλαίσιο ευρύτερης συναίνεσης”.

Παραιτήθηκε ο Π. Κοκκόρης προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα σε μελλοντικές εκλογές

kokkoris_ Την παραίτησή του στον υπουργό Εργασίας, υπέβαλε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.
Στην επιστολή παραίτησής αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκορης: «Μετά από 2,5 χρόνια συνεχούς και αγαστής μεταξύ μας συνεργασίας, ήρθε η ώρα να υποβάλω την παραίτηση μου στον Πρωθυπουργό και σε σένα, προκειμένου να μην υφίσταται για το πρόσωπό μου κώλυμα εκλογιμότητας, κατά το άρθρο 56 του συντάγματος σε μελλοντικές εκλογές, με δεδομένη την διαρκή πολιτική μου παρουσία».

Ο Βενιζέλος ζητά συναίνεση για εκλογή ΠτΔ και συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης

beni23 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Συντονιστική Γραμματεία για τη Δημοκρατική Παράταξη, επανέφερε το θέμα της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, ζήτησε συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, αλλά εθνικού και εξέφρασε την αντίθεσή του στην στρατηγική του φόβου.
«Δεν υπάρχουν στη δημοκρατία κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, μόνο εθνικού», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Επίσης μίλησε για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές στην οποία πρέπει να συμμετάσχουν όλα τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με τη στρατηγική του φόβου και του εκφοβισμού καθώς δεν περνάνε αυτά στον ελληνικό λαό, αλλά είναι υπέρ της αλήθειας και της ανάγκης να επισημαίνονται οι κίνδυνοι.

ysterografa.gr

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Προειδοποίησα τον Καμμένο ότι αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος θα βγούμε από το ευρώ


Με μια λακωνική δήλωση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά την συνάντησή του με τον κ. Καμμένο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η χώρα θα οδηγηθεί σε περιπέτειες και πιθανόν να βρεθεί εκτός ευρώ. «Να θέσουμε το συμφέρον της χώρας πάνω από προσωπικά συμφέροντα», υπογράμμισε ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Αναλυτικά δήλωση του κου Μητσοτάκη:
«Στο πλαίσιο της προσπάθειας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας συνάντησα τον κ. Π. Καμμένο.
Η άποψη που διατύπωσα ήταν κατηγορηματική :
Πρόωρες εκλογές, που θα οφείλονταν στην αδυναμία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα οδηγούσαν την χώρα σε περιπέτεια, με τελικό αποτέλεσμα να βρεθούμε εκτός της ζώνης του ευρώ.
Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα επιβάλλεται να αναζητηθούν ευρύτερες, κατά το δυνατόν, συναινέσεις.
Όλοι πρέπει να θέσουμε σήμερα το συμφέρον της χώρας υπεράνω προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος
. Το οφείλουμε προς το λαό, από τον οποίο ζητήσαμε μεγάλες θυσίες, που σήμερα υπάρχει κίνδυνος, πάλι από δικό μας λάθος, να πάνε χαμένες». .


Ο κ.Καμμένος έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί στο γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με ένα δίσκο δίπλες στο χέρι. Η συνάντηση κράτησε λιγότερο από μια ώρα και ο κ. Καμμένος βγαίνοντας δήλωσε:

«Συναντιόμαστε με τον κ. Μητσοτάκη από το 1991. Σε τέτοιες δύσκολες ώρες για τη χώρα οι απόψεις του και η πολιτική του εμπειρία είναι πολύτιμες. Αν δεν είχε ανατραπεί το '93 τα πραγματα θα ηταν διαφορετικά. Μου ζήτησε λύση συναίνεσης για μια εθνική πολιτική. Εμείς πιστεύουμε ότι εθνική λύση θα βρεθεί μόνο μετά απο εκλογές...».

“Μέρες Παπαδήμου”… reloaded: Ο Βενιζέλος (και πάλι) καταλύτης των εξελίξεων

Evangelos-Venizelos-Wolfgang-Schaeuble Στον απόηχο του απογοητευτικού για την κυβέρνηση αποτελέσματος της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον Σταύρο Δήμα να συγκεντρώνει την προτίμηση μόλις 160 βουλευτών, διαμορφώνεται ένα κλίμα που θυμίζει την εποχή… Παπαδήμου, με ευθύνη και πάλι του ΠΑΣΟΚ.
Και πιο συγκεκριμένα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έχει πάρει αποστάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά και το Μέγαρο Μαξίμου, και τις τελευταίες δυο εβδομάδες, πριν και μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού να επισπεύσει τις διαδικασίες για την προεδρική εκλογή,

Οι αγώνες του Ασρέρα Δερβενίου το Σαββατοκύριακο

 
Το Σάββατο η ανδρική ομάδα του Αστέρα Δερβενίουθα μεταβεί στο γειτονικό Ξυλόκαστρο όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Ηρακλή στις 15:00. Τη Κυριακή στις 10:30, ο Αστέρας θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Αγ. Γεώργιο Κορίνθου στα πλαίσια του παιδικού πρωταθλήματος.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Υπεγράφη η σύμβαση για την αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Πιάνας στην Τρίπολη

Εμφάνιση P1030185.JPG


Υπεγράφη, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, η σύμβαση κατασκευής του έργου της αντικατάστασης του υφισταμένου αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Πιάνας από το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτριο Παυλή, την ανάδοχο εταιρεία και τη ΔΕΥΑ Τρίπολης, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης τόνισε ότι «με γρήγορες αποφάσεις και βαθιά γνώση των ζητημάτων επιτυγχάνουμε σημαντικά αποτελέσματα σε όφελος των πολιτών» και υπογράμμισε τη σημασία του έργου για την αναβάθμιση της ποιότητας και της ποσότητας του μεταφερόμενου νερού, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.
Η σύμβαση του έργου έχει προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προβλέπει την αντικατάσταση του υφισταμένου αγωγού ύδρευσης, ο οποίος μεταφέρει νερό από τις πηγές στην περιοχή της Πιάνας στην Τρίπολη

Ερώτηση του Κώστα Κόλλια για τον Προαστιακό Λουτρακίου



Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρυσοχοΐδη κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης της προέκτασης του Προαστιακού στην πόλη του Λουτρακίου και την εκπόνηση μελέτης για υλοποίηση του σταθμού στον Ισθμό. Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον: Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Θέμα: Επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι και κατασκευή
         στάσης στον Ισθμό

Κύριε Υπουργέ,

Το Γραφείο Τύπου της Βουλής των Ελλήνων ευχαριστεί τα ΜΜΕ για την άψογη συνεργασία

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γραφείο Τύπου της Βουλής των Ελλήνων ευχαριστεί όλους τους εκπροσώπους των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ για την άψογη συνεργασία. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί που εργάστηκαν υποδειγματικά υπό δύσκολες συνθήκες, συνέβαλαν ώστε να καλυφθεί ομαλά η πρώτη ψηφοφορία για την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, την  εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων.



        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                       
                        ΔΗΜΟΣ         
   ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
 

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 22α   Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 5:30 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  των κατωτέρω  θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης:

1.Προγραμματισμός δράσεων τουριστικής προβολής & ανάπτυξης Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων.

2.Κατάργηση ή μη του ν.π.δ.δ. του Δήμου μας “Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού – Περιβάλλοντος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ)”.

3.Λήψη Απόφασης για αδελφοποίηση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων με τον Δήμο Μήλο και Σκανδιναβικές πόλεις για την παροχή υπηρεσιών ιαματικού τουρισμού.

4.Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων.

5.Αποδοχή ή μη εθελοντικής εργασίας στον Δήμο.

6.Έγκριση μερικής αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.

7.Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων, έτους 2015, του ν.π.δ.δ. “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου - Περαχώρας”.

8.Έγκριση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης (στοχοθεσία) του ν.π.δ.δ. “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου - Περαχώρας”.

9.Έγκριση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης (στοχοθεσία) του ν.π.δ.δ. “Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ)”.

10.Έγκριση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης (στοχοθεσία) του ν.π.δ.δ. “Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων (ΜΕΡΙΜΝΑ)”.

11.Έγκριση μερικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού, έτους 2014, του ν.π.δ.δ. “Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων (ΜΕΡΙΜΝΑ)”.

12.Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων - εξόδων προϋπολογισμού έτους 2014 του ν.π.δ.δ. “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου - Περαχώρας” (Γ’ τρίμηνο).

13.Έγκριση μερικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού, έτους 2014, του ν.π.δ.δ. “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου - Περαχώρας”.

14.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: “Προστασία όδευσης αρχαίας Δίολκου” στην περιοχή Ποσειδωνίας, στη δυτική είσοδο του Ισθμού Κορίνθου.

15.Εκ νέου δωρεάν παραχώρηση ή μη χρήσης δημοτικού κτιρίου της Δ.Κ. Ισθμίας (παλαιό Νηπιαγωγείο Κυρα – Βρύσης) στον Εξωραϊστικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ισθμίας, κατόπιν αιτήματός του.

16.Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ή μη στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Θεοδώρων “ΤΟ ΠΡΑΘΙ” ενός Κοντέινερ για τη στέγαση των γραφείων του.

17.Λήψη απόφασης για πρόσκληση κατάθεσης δικαιολογητικών προς ανανέωση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαΐκών αγορών Δήμου μας .

18.Χορήγηση ή μη σε βυτιοφορείς Λουτρακίου αδειών πώλησης νερού εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, για το έτος 2015.

19.Χορήγηση ή μη στον βυτιοφορέα Λουτρακίου ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ Αθανάσιο άδειας πώλησης νερού εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, για το έτος 2015.

20.Χορήγηση ή μη στην βυτιοφορέα Κορίνθου ΚΑΤΙΝΑΡΗ Ευαγγελία άδειας πώλησης νερού εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, για το έτος 2015.

21.Χορήγηση ή μη στους βυτιοφορείς Αγ. Θεοδώρων ΣΤΑΜΟΥ Ευαγ.  Χρήστο, ΣΤΑΜΕΛΟΥ Παρασκευή και ΣΤΑΜΟΥ Σωτ. Ιωάννη άδειας πώλησης νερού εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, για το έτος 2015.

22.Χορήγηση ή μη στον βυτιοφορέα Κορίνθου ΚΥΠΗ Χρήστο άδειας πώλησης νερού εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, για το έτος 2015.

23.Χορήγηση ή μη στη CYTA HELLAS ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ Α.Ε. άδειας εγκατάστασης καμπίνας τηλεπικοινωνιών στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων, κατόπιν αιτήματός της.

24.Χορήγηση ή μη στην ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Κων/να άδειας διαγράμμισης οδοστρώματος επί της οδού Τραπεζούντος 23 στο Λουτράκι, κατόπιν αιτήματος.

25.Συμμετοχή ή μη του Δήμου μας στο πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το έτος 2015.

26.Έγκριση των 1ου και 2ου πρακτικών, έτους 2014, της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών & Αμφισβητήσεων

27.Έγκριση - παραλαβή μελέτης “Οριστική μελέτη παρεμβάσεων βιοκλιματικού σχεδιασμού περιβάλλοντος χώρου Πνευματικού Κέντρου” - υποέργο 4 Προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.

28.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Λουτρακίου” (αρ. μελ. 46/2006).

29.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: ‘’Ανακαίνιση δημοτικού κτιρίου Λουτρακίου’’ (αρ. μελ. 1/2009).

30.Απαλλαγή ή μη προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους προστίμων  του Κ.Ο.Κ., επονόματι ΖΕΡΒΟΥ Αριστείδη.

31.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους προστίμων ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετων κατασκευών, στη Δ.Κ. Λουτρακίου - Περαχώρας.

32.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους ΤΑΠ Λουτρακίου, επονόματι ΑΛΑΤΖΑΚΗ Μαρίας, και μεταφορά ή μη αυτών στους νέους ιδιοκτήτες.

33.Μεταβίβαση ή μη οφειλών ΤΑΠ μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων, επονόματι ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ Εμμανουήλ, στον νέο ιδιοκτήτη.

34.Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Ιανουάριος 2015).

Οι προΰπολογισμοί των ν.π.δ.δ. του Δήμου μας και το τεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  θα σας αποσταλούν με ηλεκτρονική μορφή (email).

                                                     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.            

                                                        ΠΕΤΡΟΥ Παναγιώτης

Ξεκινούν οι προσλήψεις 52.553 ανέργων σε Δημόσιο και ΟΤΑ – Υπεγράφησαν οι σχετικές αποφάσεις από τον υπ. Εργασίας

Ανοίγουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις 52.553 ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ σε δήμους, περιφέρειες και φορείς του Δημοσίου, (νοσοκομεία, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α) μετά την υπογραφή των τριών σχετικών υπουργικών αποφάσεων, από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Οι ωφελούμενοι θα προσληφθούν για πέντε μήνες με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη, ενώ η αμοιβή των ωφελουμένων, κυμαίνεται από 427 ευρώ, για τους νέους κάτω των 25 ετών, έως 490 ευρώ το μήνα.