Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Κ

ΟΙ "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΖΕΣ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ... ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ

ΚΑΛΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ

Ανακαλείται ελαιόλαδο από τον ΕΦΕΤ

Ανακαλείται ελαιόλαδο από τον ΕΦΕΤΤην ανάκληση ελαιολάδου από την αγορά ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, διαπίστωσε ότι το προϊόν με εμπορική επωνυμία «ΑΤΛΑΝΤΙΣ», συσκευασίας ενός λίτρου και ημερομηνία λήξης 31-3-2016, το οποίο διακινείται από εταιρεία ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, με έδρα την Ιωνία Θεσσαλονίκης και το οποίο πωλείται με την ένδειξη εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βρέθηκε να περιέχει φυτικό έλαιο ξένο προς το ελαιόλαδο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω, μη κανονικό-νοθευμένο προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Nησί στον Κορινθιακό χαρίζει γερμανική εταιρεία σε όποιον αγοράσει 420.000 σκελετούς γυαλιών

Απίστευτο! Γερμανική εταιρεία χαρίζει ελληνικό νησί σε όποιον αγοράσει 420.000 σκελετούς γυαλιών

Μία απίστευτη όσο και προκλητική προσφορά κάνει μία γερμανική εταιρεία οπτικών, η οποία σε όποιον αγοράσει μία τεράστια ποσότητα γυαλιών, τότε τους προσφέρει δώρο ένα ελληνικό νησί.

Συγκεκριμένα, εάν κάποιος αγοράσει 420.000 ζευγάρια γυαλιά από την εν λόγω γερμανική εταιρεία, θα λάβει ως δώρο ένα Ελληνικό νησί και συγκεκριμένα, τον Άγιο Αθανάσιο, που βρίσκεται στον Κορινθιακό κόλπο.

Πως θα πάρουν σύνταξη όσοι χρωστούν στα Ταμεία – Παρακράτηση για οφειλές από 15 έως 20 χιλ ευρώ (εγκύκλιος)

Χάνουν τη σύνταξή τους, ακόμα και την προσωρινή, όσοι οφείλουν πάνω από 15.000 ευρώ στο ΙΚΑ και πάνω από 20.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ. Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ για χρέος μικρότερο από τα παραπάνω ποσά, θα γίνεται παρακράτηση από τις συντάξεις, έως και σε 40 μηνιαίες δόσεις. Οι συνταξιούχοι που οφείλουν μεγαλύτερα ποσά, θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και στη συνέχεια να λάβουν τη σύνταξή τους, η οποία θα υποστεί την ανάλογη περικοπή, από τις μηνιαίες δόσεις που θα προκύψουν, μέχρι να εξαλειφθεί το σύνολο της οφειλής. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης.
Αναλυτικά:

Από 1.1.2015 το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου από το 2015 αλλά και το «πακέτο» των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα είναι δύο από τις βασικές εκκρεμότητες που αποτελούν εμπόδιο για το κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα. Αυτό προκύπτει από Νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο 181 σελίδων που αναρτήθηκε την σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών μεταφρασμένο στα ελληνικά επτά μήνες μετά την επικαιροποίησή του.
Συγκεκριμένα ανάμεσα στις εκκρεμότητες είναι η θέσπιση:
– Στο τέλος Οκτωβρίου 2014: Μεταρρύθμισης στο μισθολόγιο με ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015. Πρόκειται στην ουσία για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου για τους νεοπροσλαμβανόμενους από 01/01/2015, για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από 01.07.2015 και για όλους τους υπαλλήλους από 1.1.2016.
-Στο Τέλος Νοεμβρίου 2014: Πακέτου μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος με βάση τις αναλογιστικές μελέτες που ολοκληρώθηκαν το Σεπτέμβριο για το σύνολο του συνταξιοδοτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των επικουρικών ταμείων και των εφάπαξ.
Παράλληλα στις εκκρεμότητες που καταγράφονται περιλαμβάνονται η ευθυγράμμιση μη μισθολογικών επιδομάτων με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, η ρύθμιση του ΦΠΑ, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, το νέο πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις καθώς και οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

aftodioikisi.gr

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΜΕΝΟ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ" - ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ " Με δύναμη από την Κηφισιά"

Πρωτοχρονιάτικο ΓΑΠ-ΣΟΚ

 
gap-stroskan 














Είναι απίστευτο πως ένα επίθετο και μόνο μπορεί να προσδώσει τόση αλαζονεία, τόση έπαρση, τόση αμετροέπεια. Είναι απίστευτο πως μία ομάδα αυλικών συντηρείται από τις δυσλεκτικές σκέψεις ενός ατάλαντου κατ’ επάγγελμα πολιτικού. Του Γιώργου Παπανδρέου, του διαδικτυακού GAP, που η πρόσφατη ιστορία τον κατέγραψε ως εθνικά καταστροφικό και που σήμερα ετοιμάζεται να στήσει άλλο ένα πολιτικό βατερλό για το χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς και γιατί όχι και της χώρας.

Αν ο παππούς και ο πατέρας του Γιώργου Παπανδρέου απέδειξαν πως είχαν περισσότερα προτερήματα από ελαττώματα, αυτό δεν σημαίνει πως αυτό το DNAμε τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά έχει «φωτοτυπηθεί» σε όλο το γενεαλογικό δέντρο των Παπανδρέου. Αυτό δεν σημαίνει πως ο φέρων ένα επίθετο και μόνο, έχει αξίες και προσόντα που επιτρέπουν τον πολιτικό κανιβαλισμό στη θύμηση και μόνο, όσων έπραξαν οι πρόγονοι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η περίπτωση του κακομαθημένου γόνου που μεγάλωσε σε μία οικογένεια η οποία κατ’ επάγγελμα κυβερνούσε – πάντα με την ψήφο του Ελληνικού λαού. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου τα τελευταία 50 χρόνια τουλάχιστον διαδραματίστηκε και αποφασίστηκε η ιστορία του τόπου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ως δεδομένο πως αυτό το δικό του DNA, έχει ένα θεϊκό άγγιγμα και πως η Ελλάδα χρωστά σε ένα επίθετο, σε μία οικογένεια.. και όχι στα εκατομμύρια των Ελλήνων που συνέβαλαν στα όποια θετικά ή αρνητικά της χώρας.

Όμως ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν έχει καταλάβει πως η αλυσίδα των οικογενειακών επιτυχιών διακόπηκε, όχι από τον ίδιο (μόνο), αλλά από τον πατέρα του (τον οποίο και μισούσε), όταν «πρόδωσε» τη μεγάλη εμπιστοσύνη και λατρεία του Ελληνικού λαού και δεν χρησιμοποίησε αυτή τη δύναμη, για να κάνει την Ελλάδα έναν παράδεισο ανάπτυξης και ευημερίας της Μεσογείου. Τότε που οι εποχές ήταν άλλες και που το Ευρωπαϊκό χρήμα έρεε άφθονο. Μιλούμε για τις ίδιες ευκαιρίες που «έχασε» με τη σειρά της και η ΝΔ. Μιλούμε για τις διαχρονικές ευθύνες όλων.

Σήμερα λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου, πιο διαλυτικός από ποτέ, πιο εριστικός από ποτέ, επανέρχεται να «συγκλονίσει εκείνο το 1% που ζει ακόμη με τις μνήμες από το θρυλικό Καστρί.

Επάνω σε αυτό το επίθετο «κάθεται» ο Γιώργος και θέλει όχι μόνο να ξεχάσουμε πώς μπήκαμε στο μνημόνιο (τότε που υπογείως συνομιλούσε με το ΔΝΤ, ενώ άλλα έταζε), αλλά και πως ο ίδιος είναι ικανός να βγάλει την Ελλάδα από όλο αυτό... που μας έβαλε.

Είναι αδιανόητο πως αυτή την ώρα της κρίσης, που ο χώρος του κέντρου, δεξιά του και αριστερά του χρειάζεται ομόνοια αυτός ο διαλυτικός γόνος πολιτικής οικογένειας, θέλει να ξανα-επιβάλλει το ΕΓΩ του πάνω από το καλό της χώρας.

Θα είναι πραγματικά ένα ΓΑΠ-ΣΟΚ, αυτό μπορεί να συμβεί. Αν οι πολίτες του επιτρέψουν να επανέλθει στην πολιτική σκηνή με μόνο άρμα το επίθετό του. Θα είναι πραγματικά ένα ΣΟΚ για τη χώρα που θα συνεχίσει να αναμασά τις θλιβερές σκηνές του Καστελόριζου. Που θα έχει το χώρο της κεντροαριστεράς, μόνιμα διασπασμένο.

Όλοι οι ρομαντικοί με το επίθετο «Παπανδρέου» θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά, αν θα εμπιστευόντουσαν την τύχη της επιχείρησής τους, του μαγαζιού τους, σε ένα «τύπο» σαν το Γιώργο. Σίγουρα όχι! Τότε γιατί να ξανα-εμπιστευτούν τις τύχες τους;

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος

www.tokentro.gr

“κοινωνία αξιών”: Ο Χρόνος δεν αλλάζει τα πράγματα! Εμείς πρέπει να τα αλλάξουμε



 24 Δεκεμβρίου 2015
 
     ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ
 
  “Ο Χρόνος δεν αλλάζει τα πράγματα! Εμείς πρέπει να τα αλλάξουμε.” 

Αγαπητά μέλη και φίλοι της “κοινωνίας αξιών”

Η “ κοινωνία αξιών” συνεχίζει δραστήρια την πολιτική της δράση, με πρακτικές προτάσεις και συγκεκριμένα προγράμματα για την επίλυση των κρίσιμων θεμάτων της κοινωνίας μας, με θεματικές εκδηλώσεις και με καθημερινές παρεμβάσεις.

Μετά τη παραίτηση του κ. Δημήτρη Μπουραντά, καθήκοντα Προέδρου έχει αναλάβει όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ο κ. Στέλιος Φενέκος, ο οποίος έχει ψηφισθεί από το Πανελλήνιο Συνέδριο ως αναπληρωτής του Προέδρου.

Το Πολιτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του νέου Προέδρου, αποφάσισε τη διεξαγωγή Πανελληνίου Συνεδρίου, την 10η Ιανουαρίου 2015, ημέρα Σάββατο.

Οι πολιτικές εξελίξεις και το πνιγηρό και δυσώδες πολιτικό περιβάλλον δεν μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την ομαλή πορεία της χώρας μας και την έξοδο από τη κρίση.

Η “κοινωνία αξιών” πιστή στο πνεύμα συνεργασίας που τη διέπει, συνεχίζει τις συλλογικές προσπάθειες δημιουργίας ευρύτερων πολιτικών σχημάτων, με συνεργασίες, επί τη βάσει συγκεκριμένων αρχών, αξιών και πολιτικής. Ελπίζουμε σύντομα να μπορούμε να ανακοινώσουμε την επιτυχία του ελπιδοφόρου αυτού συλλογικού εγχειρήματος.

Τα μέλη των πολιτικών Οργάνων της “κοινωνίας αξιών”, σας ευχόμαστε ολόψυχα “Χρόνια Πολλά & Καλά Χριστούγεννα” και είθε το νέο έτος να είναι η αρχή της αναγέννησης της χώρας μας, της καλυτέρευσης της ζωής όλων των συμπολιτών μας, σε μία καλύτερη Ελλάδα και με ένα καλύτερο πολιτικό πολιτισμό.

Στον απερχόμενο πρόεδρο κ. Δημήτρη Μπουραντά, ευχόμαστε υγεία, οικογενειακή ευτυχία, να είναι πάντα δημιουργικός και να συνεχίσει να συνεισφέρει στη κοινωνία με τις ιδέες, το όραμά του και το προσωπικό του παράδειγμα, για το καλό του τόπου μας.

Ευελπιστούμε ότι θα σας έχουμε όλους σας δίπλα μας στις προσπάθειες μας για μία πραγματική “κοινωνία αξιών”!!!

Εκ μέρους όλων των μελών των Πολιτικών Οργάνων
Ο πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών”
Στέλιος Φενέκος

Γραφείο τύπου_κοινωνία αξιών

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/8158407a-fc31-4ff2-a8d3-433701dbe6d4/IMG_2014-12-24_00140.jpg 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχθηκε σήμερα συλλόγους, χορωδίες και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της χώρας που έψαλαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Στην εορταστική εκδήλωση παρέστη επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης.
Τη γιορτή άνοιξε η Πολιτιστική και Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελόριζου με παραδοσιακά κάλαντα, αυτοσχέδιες μαντινάδες και τραγούδια.
Ακολούθησε ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης με πολυμελές χορευτικό συγκρότημα και πλήθος παραδοσιακών οργάνων. Η λύρα, το μαντολίνο, το λαούτο και το πανάρχαιο μουσικό όργανο ασκομπαντούρα συνόδευσαν το πεντοζάλι, τον καστρινό και άλλους κρητικούς χορούς.
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/8158407a-fc31-4ff2-a8d3-433701dbe6d4/IMG_2014-12-24_00305.jpgΟι Βρακοφόροι ευχήθηκαν καλή χρονιά για την πατρίδα, υγεία και ευτυχία για όλους, ενώ απήγγειλαν στον Πρόεδρο της Βουλής και μια επίκαιρη μαντινάδα:
«Στις διεθνείς τις αγορές υπάρχει παραζάλη
Σ’ αυτές χορεύουν με λεφτά κι όχι με πεντοζάλι».
Ο κ. Μεϊμαράκης αντευχήθηκε να είναι πράγματι το 2015 μια αισιόδοξη και δημιουργική χρονιά για όλους τους Έλληνες, ενώ σημείωσε ότι πρέπει οι αγορές να δουν με τι λεβεντιά χορεύουμε εδώ στην Ελλάδα το πεντοζάλι.
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/8158407a-fc31-4ff2-a8d3-433701dbe6d4/IMG_2014-12-24_00441.jpgΗ γιορτή συνεχίστηκε από τη Χορωδία και το Χορευτικό Τμήμα των παιδιών του Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που τραγούδησαν κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χόρεψαν δημοτικούς χορούς συνοδευόμενα από ποντιακή λύρα, κλαρίνο, νταούλι, ντέφι, κιθάρες και ακορντεόν.
Η ομάδα παιδιών της Αδελφότητας Πλεσσιτών των Κατσανοχωρίων Ηπείρου ολοκλήρωσε την εορταστική εκδήλωση με παραδοσιακά κάλαντα και ηπειρώτικους χορούς.
Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές και χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία, προσφέροντας γούρια χειροποίητα από φιλανθρωπικούς φορείς όπως η Unicef, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/8158407a-fc31-4ff2-a8d3-433701dbe6d4/IMG_2014-12-24_00471.jpg

Σταύρος Δήμας: Δεν θα δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος με ψήφους της Χρυσής Αυγής

http://www.patrastimes.gr/img/pictures/7899-10.jpg
Ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη ΧΑ δήλωσε τα εξής:
«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής».

O Κορίνθιος πολιτικός με τη δήλωση του αυτή αφήνει ανοικτό ενδεχόμενο της παραίτησης του στην περίπτωση που το κομμα του Ν. Μιχαλολιάκου ψηφίσει την υποψηφιότητα και εκλέγει με ψήφους της Χ.Α.

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη για τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2015

Για τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

«Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία σε όλους τους πολίτες αυτές τις άγιες μέρες και να ξαναβρούμε την αισιοδοξία και το χαμόγελο που τόσο μας έχουν λείψει τα πέντε τελευταία χρόνια. Είναι αλήθεια ότι περάσαμε δύσκολες ώρες, είναι αλήθεια ότι οι θυσίες μας αποδίδουν καρπούς, είναι αλήθεια ότι έχουμε μια ορατή βελτίωση σε όλους τους τομείς και αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Σ’ αυτό το μέλλον που η νέα γενιά είναι πρωτοπόρα, που έχει το δικαίωμα να κάνει πράξη τα όνειρά της, σ’ αυτό το μέλλον όλοι οι πολίτες πρέπει με νηφάλια σκέψη να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις που δημιουργούνται.
Γιατί είναι γεγονός ότι αν κοιτάξει κανείς στην περιοχή γύρω μας, οι πόλεμοι, οι συρράξεις οι οποίες υπάρχουν, οι σκοταδιστικές απόψεις, οι ακραίες φωνές, οι ακραίες αντιλήψεις μάς δημιουργούν πράγματι πολύ μεγάλη ανησυχία. Αλλά δείχνουν ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα είναι ένας χώρος σταθερότητας και ειρήνης που μπορεί να αναπτυχθεί και να δώσει τα φώτα της, τον πολιτισμό της και την παιδεία της σε όλη την περιοχή και όχι μόνο.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι θα ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις όλοι οι πολίτες και οι Έλληνες της Διασποράς και θα είμαστε υπερήφανοι που η Ελλάδα ξαναστήνεται όρθια στα πόδια της.
Χρόνια πολλά».

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Ευχές για το 2015 από την ομάδα της Crowdpolicy

Χρόνια Πολλά! Χριστουγεννιάτικα έθιμα σε όλη την Ελλάδα


Μελωδίες γιορτινές, παιδικές μυθοπλασίες, αρώματα από κουζίνες νοικοκυριών, φωτιές, κουδούνες, τυχερά παιχνίδια, αγιοβασιλιάτικα καραβάκια και χριστουγεννιάτικα δέντρα, μεταμφιέσεις και  καλικάντζαροι, δίνουν αυτές τις ημέρες το δικό τους ξεχωριστό χρώμα σε όλες τις περιοχές αλλά ακόμη και τις πιο μικρές εστίες της ελληνικής επικράτειας. Όλοι προετοιμάζονται για τη γέννηση του Χριστού, τα ρεβενιόν έχουν την τιμητική τους ενώ οι οικογένειες και οι παρέες μεγαλώνουν και οι δρόμοι και οι πλατείες φωτίζονται και πλημμυρίζουν από κόσμο.Κάθε περιοχή έχει αυτές τις ημέρες τα δικά της ξεχωριστά έθιμα. Στην Ήπειρο πέρα από τα καθιερωμένα υπάρχουν και μερικά έθιμα που έχουν αρχίσει να φθείρονται με το πέρασμα των χρόνων. Ας δούμε μερικά από αυτά:  
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Μεγάλο ενδιαφέρον από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ για την 3η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2014

Λόγω ιδιαιτέρως μεγάλου ενδιαφέροντος από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ για την ειδησεογραφική-τηλεοπτική κάλυψη της 3ης και τελευταίας ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τη Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 12:00, παρακαλούμε όπως αποστείλετε τα αιτήματά σας για είσοδο στη Βουλή των Ελλήνων το αργότερο έως την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00, στην ηλεκτρονική διεύθυνση pressoffice@parliament.gr.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρηση

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Παρόντες στην προσπάθεια του Έθνους» - Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές



 Εμφάνιση P1030204.JPG
«Είμαστε παρόντες και σηματοδοτούμε την προσπάθεια του έθνους μας, χωρίς να σκύβουμε το κεφάλι στα δύσκολα που περάσαμε και που έρχονται, ώστε να διατηρήσουμε ακέραιο το στοιχείο της παράδοσής μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης υποδεχόμενος τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και του Στρατού, τη Λαογραφική Εστία Τρίπολης, το Χορευτικό Όμιλο Τρίπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης και τη Χορωδία του Αγίου Τρύφωνα, που έψαλλαν τα κάλαντα και ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλές γιορτές.
Εμφάνιση P1030229.JPG Εμφάνιση P1030234.JPGΕμφάνιση P1030240.JPG 

Ενημέρωση από το press-today


Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
Πριν από τρεις ημέρες το press-today.gr δέχτηκε επίθεση από hackers με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται λόγω Trojan υπερβολική πλασματική επισκεψιμότητα που δεν μπορούσε να αντέξει ο server.
Παρότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν αποτελούσε απειλή για κανέναν άλλον, για να μην υπάρχει η ελάχιστη έστω πιθανότητα να υπάρξει πρόβλημα σε ιστοσελίδα που φιλοξενούσε το widget με τα πρωτοσέλιδα του press-today αποφασίσαμε να κλείσουμε για 3-4 ημέρες την λειτουργία της ιστοσελίδας ώστε να την θωρακίσουμε αποτελεσματικά από ενδεχόμενες νέες επιθέσεις, απ' όπου και αν προέρχονται.
Με το email αυτό θέλουμε αφενός να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο press-today και την καλή συνεργασία που έχουμε, αφετέρου να σας ζητήσουμε την ενεργή και έμπρακτη αλληλεγγύη σας απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις διατηρώντας το widget του eklogika.gr στην ιστοσελίδα σας.
Εάν έχετε αφήσει ανέπαφο τον κώδικα το widget με τα πρωτοσέλιδα θα επανεμφανιστεί αυτομάτως. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να το επανεγκαταστήσετε. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά με νέο mail.
Επίσης σε λίγες ημέρες θα σας ενημερώσουμε και πάλι για την δημιουργία και νέων widget που θα σας προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες και επιλογές και θα σας βοηθούν να αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας και τις δικές σας παροχές προς τους επισκέπτες – αναγνώστες της ιστοσελίδας σας.
Να είστε καλά και να περάσετε χαρούμενα και με υγεία τις ημέρες των εορτών.
Φιλικά
Για το press-today
Χρήστος Καψάλης

Κ.Καραμανλή 78, Καλαμαριά - 55134 Θεσσαλονίκη,
Τηλ: 2310 455254, 454250, Fax: 2310 455236
mail@iservices.gr

EYXEΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

Εμφάνιση ΕΥΧΕΣ 2015.jpg

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2015

ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) ΙΑΤΡΙΔΗ
Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου

Σπάστε τα δεσμά της ομηρίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Υπό κανονικές συνθήκες και μόνοι οι διάλογοι μεταξύ των στελεχών του κόμματος Καμμένου, όπως αυτοί εμφανίστηκαν ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, θα ήσαν αρκετοί για να αντιδράσουν όλοι οι βουλευτές – σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν – και να προχωρήσουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν ζούμε σε κανονικές συνθήκες, αυτό πρέπει να συμβεί στις 29 Δεκεμβρίου.

Δεν μπορεί να βρεθούν βουλευτές που θα υποκύψουν και θα υποχωρήσουν ενώπιον τέτοιας συμπεριφοράς, τέτοιου οχετού και τέτοιων εκβιασμών.

Μέχρι πόσο να πιω για να μπορώ να οδηγήσω;

άρθρο του Ιατροδικαστή Γ. Λέων

Εμφάνιση Leon G..jpgΓιατρέ πόσο μπορώ να πιω για να μην περάσω το όριο; Με πόσα ποτηράκια δεν μπορώ να οδηγήσω; Με πόση ποσότητα θα «κάνω κεφάλι»; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που δέχονται, ειδικά τις ημέρες των εορτών, οι περισσότεροι ιατροδικαστές. Είναι γνωστό εξάλλου, ότι βάση του γνωστικού αντικειμένου της επιστήμης τους, ασχολούνται με την εκτίμηση του επηρεασμού της οδηγικής ικανότητας του ανθρώπου από κατανάλωση μίας συγκεκριμένης ποσότητας αιθυλικής αλκοόλης (αλκοόλ). Παρότι δεν υπάρχουν απαντήσεις γενικές για όλους, αλλά εξατομικευμένες και εξειδικευμένες, θα επιχειρήσουμε λόγω των ημερών να δώσουμε κάποιες διευκρινίσεις.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Την ώρα που όλα δείχνουν να οδεύουμε εκεί που θέλει ο κ.Τσίπρας, για να πάρει στα χέρια του την τύχη της χώρας, τίποτα δεν θα γίνει τελικά, όπως το επιθυμεί.
Το παρακράτος δεν έχει τη δυνατότητα να θυσιάσει τόσους μαχητές του για να ρισκάρει να χάσει την 25η Ιανουαρίου 2015 από τον ελληνικό λαό. Έναν λαό που είναι πολύ ώριμος πια και υπεύθυνος για να αρνηθεί να αυτοκτονήσει και να παραδώσει την εξουσία σε συνιστώσες της πολιτικής, για να διαχειριστούν τη ζωή των γενεών του στην παγκόσμια αρένα.
Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με την υπαιτιότητα των κ.κ. Τσίπρα, Καμένου, Κουβέλη, της Χρυσής Αυγής και μερικών ανεξάρτητων μεμονωμένων δεν θα γίνουν ποτέ για δύο λόγους. 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ



ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ



ΟΙ "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΖΕΣ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ... ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ

ΚΑΛΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ

Καλημέρα να τα πούμε;