Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Γιώργος Δούλης το όνομα του Έλληνα που έχασε τη ζωή του στο Norman Atlantic


Ο νεκρός στο πλοίο Norman Altantic όπου από τα ξημερώματα έχει ξεσπάσει φωτιά σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, είναι Έλληνας και ονομάζεται Γιώργος Δούλης.
Την πληροφορία μετέδωσε πρώτα η Corriere della Sera και την επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός.
Νεκρός είναι ο Γιώργος Δούλης, που ταξίδευε για την Ιταλία μαζί με τη σύζυγό του, Θεοδώρα, η οποία έχει σωθεί και μεταφέρεται στο Μπρίντεζι της Ιταλίας. Το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA) επιβεβαίωσε την ανάσυρση νεκρού άνδρα από τη γλίστρα διάσωσης επιβατών.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άτυχος άνδρας και η γυναίκα του είχαν εγκλωβιστεί στη γλίστρα του πλοίου κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν. Δυστυχώς, όμως, εγκλωβίστηκαν εκεί. Η επικοινωνία με τους διασώστες δεν ήταν δυνατή. Τελικά, ο άνδρας δεν τα κατάφερε και ανασύρθηκε από τη γλίστρα νεκρός.
Περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας αναμένεται να φτάσει, στο λιμάνι του Μπρίντεζι, το πλοίο Σαν Τζόρτζιο, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο θα μεταφέρει μεγάλο μέρος των διασωθέντων του Norman Atlantic, όπως έκανε γνωστό ο νομάρχης της πόλης, στη κάτω Ιταλία.

Η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Ρομπέρτα Πινόττι, έκανε γνωστό, πάντως, ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχισθούν κατά την διάρκεια όλης της νύχτας, παρά τις όποιες αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως θα ρυμουλκηθεί στην Αλβανία.
Όπως τονίζουν πηγές από την ΑΝΕΚ οι ιταλικές αρχές επιμένουν το Νorman Αtlantic να μεταφερθεί στο Μπρίντεζι αντί της Αλβανίας.

Ιγνατίου: Να αποχωρήσει ο "πατροκτόνος" από την πολιτική..

Michalis-Ignatiou 

Επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπολύει με το σημερινό άρθρο του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Μιχάλης Ιγνατίου, όπου τον χαρακτηρίζει “πατροκτόνο”, για την πρόθεση του να δημιουργήσει νέο κόμμα,   και σημειώνει με νόημα μεταξύ άλλων ότι :
“Ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει ταυτιστεί, με την καταστροφή της οικονομίας. Θα ήταν καλύτερο για τον τόπο και τον λαό να αποχωρήσει από το πολιτικό σκηνικό”.

Χάος στις Άλπεις: Εγκλωβίστηκαν περίπου 15.000 άνθρωποι λόγω χιονιού

alpeis-55-660×367 Σχεδόν 15.000 άνθρωποι πέρασαν τη χθεσινή νύκτα σε κέντρα φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν εκτάκτως στις γαλλικές Άλπεις, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων οι οποίες παρέλυσαν το οδικό δίκτυο.
Οι σφοδρές χιονοπτώσεις επέφεραν πολλά ατυχήματα, σε συνδυασμό με τη μεγάλη κίνηση εκδρομέων προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα.
“Δεν έχουμε εκτίμηση για τον αριθμό των ανθρώπων που πέρασαν τη νύκτα στα οχήματά τους”, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της νομαρχίας της Σαβοΐας, όπου 15.000 οχήματα παρέμεναν αποκλεισμένα χθες το βράδυ. “Ουδεμία κατάσταση κινδύνου μας αναφέρθηκε”, πρόσθεσε κάνοντας λόγο για “ευαίσθητες καταστάσεις εξαιτίας του εκνευρισμού, αλλά όχι για επεισόδια”.

ysterografa.gr

Βαρβιτσιώτης: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά. Θα είναι μία δύσκολη νύχτα! Δένδιας: Οι καιρικές συνθήκες είναι διαβολικές όλη την ημέρα, αλλά δεν σταματάμε


varvitsiotis Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής επίσημη ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Norman Atlantic. Ο υπουργός επιβεβαίωσε το θάνατο ενός Έλληνα επιβάτη, ενώ σημείωσε πως η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 165 επιβάτες.
“Το πλοίο Norman Atlantic ειδοποίησε λίγο πριν τις 6 ότι έχει πάρει φωτιά και έκτοτε πραγματοποιείται μία γιγάντια επιχείρηση”, τόνισε αρχικά ο υπουργός και στη συνέχεια έδωσε τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του:
“Έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 165 επιβάτες και έχει χάσει τη ζωή του ένας Έλληνας υπήκοος. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, υπήρξε πρόσδεση του υπό διάσωση σκάφους με ρυμουλκό. Υπάρχει δυσκολία στη συνέχιση της ρυμούλκησης προς τις ιταλικές ακτές, φιλοδοξούμε να έχει αντιμετωπιστεί στα επόμενα λεπτά”.
“Θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά”, πρόσθεσε ο υπουργός και κατέληξε λέγοντας πως “δέκα εμπορικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή. Είναι από τις πιο σύνθετες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης”.

Nikos-Dendias
Τις δραματικές προσπάθειες των διασωστικών δυνάμεων περιέγραψε με δηλώσεις του και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ασφαλώς ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στο πλοίο Norman Atlantic.
Ο υπουργός σημείωσε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, ωστόσο, υπογράμμισε ότι η επιχείρηση δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε το βράδυ.
“Στην περιοχή επιχειρούν 8 μικρά ελικόπτερα και ένα μικρό ελληνικό Super Puma. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη καταιγίδα ανάμεσα στο πλοίο και τα ελληνικά ελικόπτερα που βρίσκονται στην Κέρκυρα”, τόνισε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε:
“Οι καιρικές συνθήκες είναι διαβολικές όλη την ημέρα. Δεν θα μας εμποδίσει η νύχτα στην επιχείρηση διάσωσης”.
Στις δηλώσεις του στο Mega πρόσθεσε ακόμα πως “οι πληροφορίες οι δικές μας είναι ότι το πλοίο έχει πάρει κλίση 7 μοιρών”.
Επιβεβαίωσε τέλος πως ρυμουλκό πλοίο έχει δέσει κάβο πάνω στο πλοίο.

ΔΗΛΩΣΗ TΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Α. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ιωαννίνων  κα  Άννα Ασημακοπούλου, για την απαράδεκτη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σχετικά με τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κατά παράβαση κάθε δεοντολογικής και συνδικαλιστικής αρχής και με καθαρά πολιτικά κίνητρα έφθασε στο σημείο να… καταγγείλει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ.
Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα λογοκρισίας και φίμωσης από ένα σωματείο που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τη δημοσιογραφική δουλειά, το δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης και το δικαίωμα των δημοσιογράφων να θέτουν ερωτήσεις στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.
Οι ίδιοι που παρέχουν στέγη και βήμα σε τρομοκράτες στο όνομα της πολυφωνίας, αρνούνται το δικαίωμα σε συναδέλφους τους δημοσιογράφους να πάρουν συνέντευξη από τον πρωθυπουργό.
Οι ίδιοι που απαιτούν να μην υπάρχει καμία παρέμβαση στους δημοσιογράφους όταν ασκούν το λειτούργημά τους, παρεμβαίνουν και απαξιώνουν τους συναδέλφους και μέλη τους.
Είναι οι ίδιοι που δεν αισθάνθηκαν ποτέ την ανάγκη να παρέμβουν σε οποιοδήποτε συκοφαντικό δημοσίευμα και στη λάσπη που εκτοξεύουν τα φιλικά τους κομματικά έντυπα.
Είναι οι ίδιοι που δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη, όταν η «Αυγή» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Τρομοκρατική οργάνωση το Μαξίμου».
Η αλά καρτ «ευαισθησία», όμως, έχει ονοματεπώνυμο.
Και αυτό είναι: ΣΥΡΙΖΑ!».

"Χριστουγεννιάτικο δώρο" από τον Αστέρα στο Δερβένι και το Ζευγολατιό ξέφυγε στα ύψη

Rsa0pyfn
Οδυνηρή ήττα υπέστη ο Αστέρας Δερβενίου, παρουσία πολλών φιλάθλων στο ‘Κώστας Βυζάς’, στο ντέρμπι κορυφής από τον ΑΟ Ζευγολατιού με σκορ 2 – 1 και πλέον απομακρύνθηκε αισθητά από την κορυφή της βαθμολογίας.
Βέβαια η ήττα προήλθε από ένα αυτογκόλ και από ένα απευθείας φάουλ από 40 και πλέον μέτρα, σ’ έναν αγώνα που ο Αστέρας ήταν καλύτερος του αντιπάλου του, αλλά η απώλεια των βαθμών αυτών είναι καθοριστική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο ΑΟ Ζευγολατιού ήταν τυχερός, ιδιαίτερα στο δεύτερό του τέρμα που μπήκε και με τη βοήθεια του ισχυρού αέρα που φυσούσε, και έφυγε από το Δερβένι αλώβητος, χωρίς να δείξει φόντα ομάδας για πρωτάθλημα.

"Eφυγε" η τραγουδίστρια Μάγια Μελάγια

Σε ηλικία 86 ετών απεβίωσε η σημαντική τραγουδίστρια Μάγια Μελάγια.

Η θρυλική ερμηνεύτρια του ελαφρολαϊκού τραγουδιού της δεκαετίας του 50 και 60, μούσα του Γιώργου Μουζάκη, εκτός από το πάλκο έκανε επιτυχημένες εμφανίσεις και στον κινηματογράφο ( μεταξύ των οποίων «Η Φτώχεια Θέλει Καλοπέραση» του Ορέστη Λάσκου, το 1958).
 Το πραγματικό της όνομα ήταν Μελπομένη Τσιριγώτη και είχε γεννηθεί το 1928 στην Πλάκα. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.


Η κηδεία της Μάγιας Μελάγια, θα γίνει από το νεκροταφείο Ζωγράφου, την Τρίτη 30/12, στις 2 το μεσημέρι.

"Ζιγκουάλα", του Μανώλη Χιώτη (άσχετο με το τραγούδι του Στέλιου), τραγουδάει η Μάγια Μελάγια. Μάγια Μελάγια-Χιώτης-Είναι αργά πολύ αργά Συνθέτης Χιώτης Έτος ηχογρ. 1955 Συνδημιουργία Χιώτη και Κολοκοτρώνη. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (1958) Διάρκεια: 77' Ηθοποιοί: Νίκος Σταυρίδης, Καίτη Μπελίντα, Μάγια Μελάγια, Κούλης Στολίγκας, Γιάννης Γκιωνάκης, Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος Σενάριο: Γιώργος Θίσβιος, Ορέστης Λάσκος

Corriere della Sera: Ένας νεκρός στο Norman Atlantic - Δεν επιβεβαιώνουν οι ιταλικές αρχές

View image on Twitter
Η ιταλική ακτοφυλακή, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν να μετεπιβιβάσουν όλους τους επιβάτες πριν πέσει το σκοτάδι. Στο μεταξύ, πληροφορίες πως υπάρχουν φόβοι ότι οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου, εκεί δηλαδή που ξέσπασε η φωτιά, δεν επιβεβαιώνονται από τις λιμενικές αρχές.  Την πληροφορία μετέδωσε η Corriere della Sera αλλά μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τις ιταλικές ούτε από τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, νεκρός είναι ένας άνδρας. Όπως μεταδίδεται, ένα ζευγάρει είχε εγκλωβιστεί στη γλύστρα του πλοίου στην προσπάθειά του να διαφύγει και δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τους διασώστες. Τελικά, αναφέρει η εφημερίδα, ο άνδρας δεν τα κατάφερε, ενώ η γυναίκα που ήταν μαζί του, είναι ζωντανή.


 Η φωτιά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, «Νorman Αtlantic» ξέσπασε τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά διατηρείται στο πλοίο σε μειωμένα επίπεδα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιος ιδιαίτερο κίνδυνος.

Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συνεχίζουν να κάνουν δύσκολο το έργο των ελικοπτέρων που έχουν σπεύσει στην περιοχή για να απομακρύνουν από το φλεγόμενο πλοίο τους επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί στο πλοίο για να τους απομακρύνουν.

Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί 149 άνθρωποι. 39 από τους διασωθέντες έχουν ήδη μεταφερθεί στο φορτηγό πλοίο Aby Jeannete, άλλοι 51 με ελικόπτερο στο πλοίο Europa Cruise, 49 στο πλοίο Spirit of Pireus εκ των οποίων οι 25 Έλληνες.
Ήδη, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Λέτσε της Ιταλίας εννέα από τους διασωθέντες, ανάμεσα στους οποίους τρείς Έλληνες, ενώ ένας επιβάτης βρίσκεται σε πλοίο που κατευθύνεται στο Μπρίντεζι
.

Θρίλερ με αεροσκάφος της “Air Asia” που αγνοείται, με 162 επιβάτες. Μαρτυρίες για συντρίμμια στο νησί Μπελιτούνγκ. Την Δευτέρα θα συνεχιστούν οι έρευνες

B561DxoIQAAe7Ko Θρίλερ με αεροσκάφος της “Air Asia” στο οποίο επέβαιναν 162 επιβάτες και μέλη πληρώματος, και αγνοείται από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η πτήση έχασε επαφή πάνω από τον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, και ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο αεροπλάνο επέβαιναν 157 πολίτες από την Ινδονησία, 3 από τη Νότια Κορέα, 1 από τη Σιγκαπούρη και ένας από τη Μαλαισία.
Για το συμβάν ενημερώθηκε και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Πριν χαθεί το αεροσκάφος από τα ραντάρ, ο πιλότος είχε ζητήσει να ανέβει σε μεγαλύτερο ύψος, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, υπάρχουν μαρτυρίες ότι βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου στο νησί Μπελιτούνγκ, στα ανατολικά της Σουμάτρα. Οι αρχές της Ινδονησίας παραδέχτηκαν ότι μετά από τόσες ώρες, το αεροπλάνο δεν μπορεί πλέον να βρίσκεται στον αέρα, καθώς είχε λιγοστά καύσιμα.
Οι έρευνες διεκόπησαν λόγω του ότι έπεσε σκοτάδι, και θα συνεχιστούν αύριο.

ysterografa.gr

Norman Atlantic: Η λίστα των Ελλήνων που έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής

boatfloges1

Το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη λίστα με 28 ονόματα επιβατών που απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το Norman Atlantic.
ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ‘SPIRIT OF PIRΑEUS’:
1. Πατούνας Νίκος
2. Πατούνα Αλεξάνδρα
3. Πατούνας Γιάννης
4. Βραβορίτη Ματίνα
5. Τουζλούδης Γεώργιος
6. Νάνος Βασίλης
7. Τσαντακίδης Φώτιος
8. Θεοδωρίδης Αντώνιος
9. Κενανίδης Μάκης
10. Τσούκις Ευάγγελος
11. Νατσιοπούλου Ευαγγελία
12. Τσιλιόπουλος Κωνσταντίνος
13. Καλογεράκης Ιωάννης
14. Μαυραγάνης Βασίλειος
15. Σταμπολίτης Σωτήριος
16. Κωνσταντινίδης Ιωάννης
17. Ευτηριάδης Νικόλαος
18. Μέσκας Μιχαήλ
19. Κωνσταντινίδης Λεωνίδας
20. Σούφης Παναγιώτης
21. Τσόνας Αθανάσιος
22. Τσόνας Δημήτριος
23. Τσόνας Σεβαστιανός
24. Μάμιλλος Πετράκης
25. Φερμαντζής Αθανάσιος

ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟ LECCE ΙΤΑΛΙΑΣ:
26. Μπονάρου Μαρία
27. Ταβριζέλου Βασιλική
28. Κεραμά Νεφέλη

Οι εθνικότητες των επιβατών: 1 Ρουμάνος, 2 Ρώσοι, 6 Αυστριακοί, 2 Ούγγροι, 10 Ελβετοί, 1 Κροάτης, 8 Γεωργιανοί, 5 Σύροι, 1 Σουηδός, 1 Καναδός, 2 Ουκρανοί, 1 Αιγύπτιος, 18 Γερμανοί, 54 Τούρκοι, 2 Αφγανοί, 22 Αλβανοί, 1 Μαλτέζος, 7 Βούλγαροι, 3 από την ΠΓΔΜ, 2 Βρετανοί, 22 Ιταλοί, 3 Ολλανδοί, 3 Βέλγοι, 9 Γάλλοι, 2 Ιρακινοί, 234 Έλληνες.
Η λίστα θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Στους 134 έχει ανέλθει, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των διασωθέντων, απο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, από το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς επιβατών από αέρος, με ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής, ανά δύο άτομα
.


ysterografa.gr- ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜΟΣΟΠΗΣΗ: Στο 2,4% η διαφορά, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, εκτός βουλής ΑΝΕΛ & ΔΗΜΑΡ, Πρόεδρος απο τη παρουσα βουλή θέλει το 60%,

Μικραίνει ακόμα περισσότερο η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ.Στο 2,4% βρίσκεται η διαφορά, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρία Interview, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού, "Βεργίνα TV" της Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26 και 27 Δεκεμβρίου 2014, σε δείγμα 1.005 ατόμων και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι: ΣΥΡΙΖΑ 27%, ΝΔ 24,6%, ΧΑ 5,7%, ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ 5,4 %, ΠΟΤΑΜΙ 4.6%, ΑΝΕΛ 2% και ΔΗΜΑΡ 0,6%.

Επίσης, στο ερώτημα: "Αν είναι καλύτερο να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή, ή να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές", το 60% των ερωτηθέντων απαντά "η παρούσα Βουλή", το 30% ότι πρέπει "να πάμε στο πρόωρες εκλογές" και το 10% "Δεν γνωρίζω – Δεν απαντώ".

Εξάλλου, στο ερώτημα: "Ποιος κατά την άποψή σας, θα φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και πάμε σε πρόωρες εκλογές; Η συμπολίτευση, ή η αντιπολίτευση;", το 56% απαντά η αντιπολίτευση, το 25% η συμπολίτευση και το 19%, Δεν γνωρίζω – Δεν απαντώ.

Ακόμα, στο ερώτημα: "Μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό;" το 40% τάσσεται υπέρ του κ. Σαμαρά, το 26% υπέρ του κ. Τσίπρα, το 30% απαντά "Κανέναν" και το 4% "Άλλον".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σώζουν τον έναν μετά τον άλλο τους εγκλωβισμένους επιβάτες του Norman Atlantic – Ελληνικά Super Puma διέσωσαν έξι Έλληνες, ανάμεσά τους 4 παιδιά

Σώζουν τον έναν μετά τον άλλο τους εγκλωβισμένους επιβάτες του Norman Atlantic – Ελληνικά Super Puma διέσωσαν έξι Έλληνες, ανάμεσά τους 4 παιδιά

Αισιοδοξία για την αίσια έκβαση της επιχείρησης διάσωσης του πλοίο Norman Atlantic, όπου ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα της Κυριακής και εγκλώβισε εκατοντάδες επιβάτες, γεμίζουν οι τελευταίες πληροφορίες από την περιοχή.

Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κόπασαν και τα ελικόπτερα που έχουν σπεύσει στην περιοχή κατάφεραν να πλησιάσουν τους επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί στο πλοίο για να τους απομακρύνουν.
 ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ
 
Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί 131 άνθρωποι. 40 από τους διασωθέντες έχουν ήδη μεταφερθεί στο φορτηγό πλοίο Aby Jeannete, άλλοι 14 με ελικόπτερο στο πλοίο Europa Cruise, 49 στο πλοίο Spirit of Pireus εκ των οποίων οι 25 Έλληνες.
Ήδη, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Λέτσε της Ιταλίας οκτώ από τους διασωθέντες, ανάμεσα στους οποίους τρείς Έλληνες.

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
Λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι της Κυριακής, δόθηκε το "πράσινο φως" σε δυο ελληνικά Super Puma να μετάσχουν στην επιχείρησης διάσωσης. Ήδη το ένα από αυτά απομάκρυνε από το φλεγόμενο πλοίο έξι επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους και τέσσερα παιδιά.
 Άλλο ένα ελικόπτερο είναι έτοιμο και ανεφοδιάζεται στην Πρέβεζα, προκειμένου να συνδράμει και αυτό στην επιχείρηση.

Αγωνία για πάνω από 400 επιβάτες του πλοίου Norman Atlantic που καίγεται ανοιχτά της Κέρκυρας – Κλοιός πλοίων για να γίνει η επιχείρηση διάσωσης (video)


Μάχη με το χρόνο και τους θυελλώδεις ανέμους για τη διάσωση των επιβατών του Norman Atlantic – Υπό έλεγχο η φωτιά στο πλοίο λένε οι Ιταλοι
Οι προσευχές όλης της Ελλάδας συνοδεύουν τους 437 επιβάτες του πλοίου Norman Altantic (ναυπήγησης του 2009) που παραμένουν στο πλοίο και περιμένουν να σωθούν. Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ το πλοίο, που είχε αποπλεύσει από την Ηγουμενίτσα για την Ανκόνα της Ιταλίας, βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας,30 ναυτικά μίλια έξω από τους Οθωνούς στα διεθνή χωρικά ύδατα, ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ και γρήγορα επεκτάθηκε και σε άλλους χώρους. 
Λίγο αργότερα σήμανε ο συναγερμός και οι επιβάτες βγήκαν από τις καμπίνες τους. Κάποιοι κατάφεραν να μπουν σε σωστικές λέμβους, άλλοι –σύμφωνα με πληροφορίες- μέσα στον πανικό τους έπεσαν στη θάλασσα και οι περισσότεροι έμειναν στο κατάστρωμα. Ανάμεσα στους επιβάτες που παραμένουν στο πλοίο είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικωμένοι..

Μία συγνώμη και ένα ευχαριστώ από τον Αρχηγό του Αστέρα Δερβενίου Κώστα Κουσουλό



Σε δήλωσή του ο  Γενικός Αρχηγός του Αστέρα Δερβενίου και Δημοτικός Συμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Κώστας Ανδρ. Κουσουλός , μετά τον χθεσινό αγώνα του Αστέρα με το Ζευγολατιό, τονίζει τα εξής:

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ.
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΙΔΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΣ!!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΣ.ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!!
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!!"

Νέα ψηφιακή εποχή για το Ασφαλιστικό: Υπολογισμός συντάξεων και καταμέτρηση ενσήμων με ένα μόνο «κλικ»

Ένας αριθμός περίπου 5,35 εκατομμυρίων ασφαλισμένων αποκτούν από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου εύκολη πρόσβαση από τον προσωπικό τους υπολογιστή στις ημέρες ασφάλισης που τους αντιστοιχούν από το σύνολο των 22,8 δισεκατομμυρίων ημερών ασφάλισης των τελευταίων 21 ετών.
Το μόνοπου έχουν να κάνουν, είναι να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.atlas.gov.gr να επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» και να καταχωρήσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους. Θα εμφανιστούν στην οθόνη τους συνοπτικά τα διαστήματα ασφάλισης σε κάθε φορέα και με την επιλογή εκτύπωση θα δουν αναλυτικά την πλήρη ανάλυση του χρόνου ασφάλισης. Μπορούν έτσι να εκτιμήσουν το συνολικό χρόνο ασφάλισης τους, να διαπιστώσουν έγκαιρα πιθανές ελλείψεις ή σημεία που 6 χρήζουν διόρθωσης αλλά και να παρακολουθούν από εδώ και στο εξής κάθε μήνα την απρόσκοπτη ενημέρωση του λογαριασμού τους.
Ενιαίος Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης 

Τι δείχνουν μυστικές δημοσκοπήσεις στην Α’ και Β’ Αθήνας για τους υποψήφιους της ΝΔ

Καθώς οδεύουμε ολοταχώς προς εκλογές, οι πρώτες μετρήσεις για λογαριασμό υποψηφίων στην Α΄ και στην Β΄ Αθήνας έχουν ήδη γίνει. Η aftodioikisi.gr έχει υπόψιν της δημοσκοπήσεις που αφορούν υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας και όλα δείχνουν ότι οι μάχες θα είναι σκληρές, εδικά εφόσον θα χαθούν πολλές έδρες λόγω της διαφαινόμενης πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και για το λόγο ότι η σειρά εκλογής θα κρίνει και τη δυνατότητα παρέμβασης στις εσωκομματικές εξελίξεις την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής (μέχρι στιγμής):
-Αδιαφιλονίκητο το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Β Αθήνας και της Ολγας Κεφαλογιάννη στην Α Αθήνας. Και οι δύο υπουργοί δεν φαίνεται ότι μπορεί να χάσουν το προβάδισμά τους στην πορεία προς τις κάλπες, αφού έχουν διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο και τον τρίτο.
-Στην πρώτη τριάδα στη Β Αθήνας φιγουράρουν ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Δένδιας που θα μετακινηθεί από την Κέρκυρα. Δεύτερος στην Α Αθήνας έρχεται ο Βασίλης Κικίλιας που κάνει την έκπληξη.
-Αποστάσεις αναπνοής υπάρχουν στη δεύτερη τριάδα στη Β Αθήνας όπου παλεύουν στήθος με στήθος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Σοφία Βούλτεψη. Πολύ κοντά τους και ο Μ. Βαρβιτσιώτης αλλά και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. 
-Οριακές στην Α Αθήνας είναι οι αποστάσεις ανάμεσα στην τρίτη Ντόρα Μπακογιάννη, στη Φωτεινή Πιπιλή και τον Νικήτα Κακλαμάνη που ακολουθούν από κοντά.
-Ισχυρές πιθανότητες εκλογής στη Β Αθήνας έχει ο Αρ. Ντινόπουλος.

EYXEΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ FREDDOTV.GR

Εμφάνιση ΕΥΧΕΣ FREDDOTV.GR.jpg

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΤΟΣ
ΥΠΕΥΘ.ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ\ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ FREDDOTV.GR
KOΡΙΝΘΟΣ

Ο Άγιος Βασίλης ήταν... κόκκινος! "Ερυθρόλευκο" το ντέρμπι με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη!

`Ερυθρόλευκο` το ντέρμπι με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη!
 "Ερυθρόλευκο" βάφτηκε το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Basketleague.Ο Σπανούλης έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του κόντρα στον Παναθηναϊκό και οδήγησε τoν Oλυμπιακό στη νίκη με 81-75.
Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό, υψηλά ποσοστά ευστοχίας και η νίκη κρίθηκε στο τέλος αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε τον λέγχο του σκορ. Σπανούλης και Ντάρντεν ήταν οι πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους ενώ Μαυροκεφαλίδης και Σλότερ κράτησαν τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο ματς. Ο αρχηγός των “ερυθρόλευκων” σημείωσε 7 γρήγορους πόντους και άνοιξε τη διαφορά στους 6 (19-13). Ο Παναθηναϊκός είχε απάντηση και αυτή ήταν τα τρίποντα του Σλότερ και του Μαυροκεφαλίδη. Οι δυο τους έριξαν τη διαφορά στους 2 πριν έρθει το καλάθι του Σλούκα στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (22-18).

Η αρχή της δεύτερης περιόδου ανήκε στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έβρισκαν σχεδόν σε κάθε επίθεση το δρόμο προς το καλάθι αλλά ο Ολυμπιακός με τον Λοτζέσκι να παίρνει τη σκυτάλη από τον Σπανούλη, κρατούσε τη διαφορά στο +4 (31-27). Σε εκείνο το σημείο είχαμε το μεγαλύτερο σερί στο πρώτο μέρος. Ο Σλότερ με δύο τρίποντα και ο Μαυροκεφαλίδης έδωσαν προβάδισμα στον Παναθηναϊκός (31-35). Η απάντηση του Σφαιρόπουλου ήταν η χρησιμοποίηση του Πρίντεζη για πρώτη φορά. Ο Λοτζέσκι στον αιφνιδιασμό ευστόχησε σε τρίποντο και ο Πρίντεζης σε καλάθι και φάουλ, απαντώντας με 6-0 σερί. Από εκεί και μετά οι δύο ομάδες πήγαν πόντο – πόντο, μέχρι το φινάλε της περιόδου όταν ο Παππάς πήρε τεχνική ποινή για τη διαμαρτυρία του και οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με το +2 (42-40).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά το τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ντάρντεν σημείωσε 5 πόντους, από 2 έβαλαν οι Σπανούλης και Ντάνστον, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να τρέξουν σερί 11-0 και να ανεβάσουν τη διαφορά στους 11 (51-40). Η διαφορά έφτασε και στους 13 (58-45) όμως οι “πράσινοι” δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Τα τρίποντα του Γκιστ και του Σλότερ αλλά και οι βολές που κέρδισαν τους επέτρεψαν να βρεθούν στο -4 (61-57) με επί μέρους σκορ 3-12. Ο Λαφαγιέτ είπε την τελευταία λέξη στο τρίτο δεκάλεπτο (64-57).

Τα τρίποντα ήταν αυτά που έδωσαν στον Ολυμπιακό σημαντικό προβάδισμα στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Ο Λαφαγιέτ αρχικά και στη συνέχεια ο Σπανούλης με σουτ από πολύ μακρία και με τη βοήθεια του ταμπλό, έφεραν τη διαφορά και πάλι στους 13 πόντους (70-57). Ο Παναθηναϊκός δεν παραδόθηκε και ένα τρίποντο του Γιάνκοβιτς ήταν η αρχή της αντεπίθεσης. Από εκεί και μετά οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έτρεξαν σερί 9-0 και το ματς έγινε ντέρμπι (72-68).

Ο Μαυροκεφαλίδης που έκανε μεγάλο ματς έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο καλάθι, 40 δεύτερα πριν τη λήξη και το ματς πήγε στις βολές. Ο Σπανούλης ήταν ψύχραιμος και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό που τον κρατάει στην κορυφή της βαθμολογίας (ο Παναθηναϊκός έχει ματς λιγότερο) και του επιτρέπει να διεκδικήσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-40, 64-57, 81-75

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 4 (8 ριμπάουντ), Χάντερ 4, Ντάνστον 9 (4/5 δίποντα), Σπανούλης 20 (2/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 10/11 βολές, 2 ασίστ, 4 λάθη), Ντάρντεν 13 (4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Σλούκας 2(4 ασίστ), Λαφαγιέτ 6 (2/4 τρίποντα), Λοτζέσκι 8 (1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Πρίντεζης 3, Αγραβάνης 6 (2/4 δίποντα, 3 ριμπάουντ), Μάντζαρης 6 (1/3 τρίποντα, 4 ασίστ).

Παναθηναϊκός: Σλότερ 18 (2/4 δίποντα, 4/8 τρίποντα), Γιάνκοβιτς 12 (2/4 τρίποντα), Φώτσης 5 (1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Νέλσον 4 (2/8 σουτ, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 λάθη), Παππάς 2, Μαυροκεφαλίδης 15 (5/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Διαμαντίδης 7 (1/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5/6 βολές, 3 ασίστ), Γκιστ 8 (2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπατίστα 4 (1/3 σουτ, 3 ριμπάουντ), Μπλουμς, Ράιτ.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΛΑΘΗ

Για άλλη μία φορά η Ελλάδα διχάζεται για να επικρατήσει η ολιγαρχία του τόπου και να την κρατήσει υποταγμένη και εξαρτημένη. Ο κ.Τσίπρας εμφανίζεται να σχεδιάζει να επαναλάβει τα στρατηγικά λάθη του κ.Καραμανλή που έσπρωχνε άσκοπα μία ολόκληρη κοινωνία και το στρατό της για μία δεκαετία στην αγκαλιά της Ρωσίας χωρίς κανένα όφελος. Φυσικά αυτή η ανωμαλία σε σχέση με την εθνική επιλογή της συμμετοχής της Ελλάδας στο δυτικό πολιτισμό, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πληρώθηκε ακριβά το 2009 όταν ήρθε ο λογαριασμός.

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ

Μπροστά στο στρατηγικό αδιέξοδο των επιλογών του ο κ.Τσίπρας αναγκάζεται να αποποιηθεί τις μελλοντικές ευθύνες του και αναζητάει συνενόχους στην Κεντροδεξιά. Ο λαός καλείται από τον κ.Τσίπρα να ψηφίσει αναγκαστικά μετά από δύο μόλις χρόνια, να ψηφίσει τον ίδιο και το ΣΥΡΙΖΑ και μετά να αναλάβει τις ευθύνες του ο ίδιος ο λαός καθόσον ο κ.Τσίπρας έξυπνα θα τις διαχύσει σε άλλες παρατάξεις και πρόσωπα.