Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε την προεκλογική περίοδο από το Σινέ Κεραμεικός

Ο Αλέξης Τσίπρας  άνοιξε την προεκλογική περίοδο από το Σινέ Κεραμεικός, όπου το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποίησε ομιλία.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον ομιλία του άσκησε σκληρή κριτική στη συγκυβέρνηση και επιτέθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
 Τώρα το μέλλον τη χώρας είναι στα χέρια του λαού μας”, σημείωσε και υπογράμμισε: “Τελεία και παύλα στα παραμύθια του τρόμου”. Επίσης, δεσμεύθηκε πως «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί χωρίς κανένα αστερίσκο τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες».
Για τις εκλογές σημείωσε πως είναι αισιόδοξος για νίκη του κόμματός του: “Μπροστά μας έχουμε τώρα την πιο κρίσιμη μάχη. Τη μάχη των εκλογών....
Σχετικά με τις προεκλογικές, αλλά και μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως είναι “όλοι καλοδεχούμενοι να συμβάλλουν ανιδιοτελώς, αλλά εμείς δεν υποσχόμαστε θέσεις στο Επικρατείας ή στα υπουργεία”.
Τέλος, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να τοποθετηθούν ενόψει εκλογών υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπ. Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου & Προστασίας του πολίτη

Σαμαράς σε Υπουργούς: Καμία χαλάρωση, η χώρα έχει κυβέρνηση

antonis-samaras-evangelos-venizelos1111
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε από τους υπουργούς να μην επηρεαστούν από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε χαλάρωση.
Παράλληλα, ζήτησε αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει κυβέρνηση.

Για τις πρόωρες εκλογές είπε:
«Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά: το σωστό θα δικαιωθεί τωρα. Το λάθος θα πληρωθεί τώρα. Η ανευθυνότητα θα τιμωρηθεί τώρα. Όχι μετά απο χρόνια. Μετά απο μέρες ή εβδομάδες.
Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά είτε να διασωθεί για πάντα είτε να μπει ξανά σε πρωτόγνωρη περιπέτεια. Αν ο λαός επιλέξει σωστά, τότε ο λαϊκισμός θα ηττηθεί μια για πάντα.
Ο κόσμος το ξέρει. Γι’ αυτό και δεν ήθελε εκλογές. Το ξέρει ο κόσμος και γι’ αυτό, παρά τα παράπονα του, εμπιστεύεται την κυβέρνηση αυτή περισσότερο απ’ ό,τι την αντιπολίτευση. Το ξέρει ο κόσμος και γι’ αυτό είναι εύκολο απο τη μεγάλη περιπέτεια των πρόωρων εκλογών στην οποία έσυραν τον τόπο να προκύψει η μεγαλύτερη ήττα τους. Η μεγαλύτερη ήττα του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Και αυτή θα είναι η πραγματική λύτρωση της χώρας απο εδώ και μπρος».


ysterografa.gr

Δέκα οι νεκροί στο Norman Atlantic. “Αλαλούμ” με τους αγνοούμενους

norman

Τελευταίες πληροφορίες από το λιμενικό της Ιταλίας αναφέρουν πως 10 είναι πλέον οι νεκροί από το δυστύχημα στο Norman Atlantic, ενώ εκτιμάται πως αγνοούνται ακόμη δεκάδες άτομα. Οι πληροφορίες, ωστόσο, δεν είναι ακριβείς. Οι ιταλικές αρχές διαφωνούν με τις ελληνικές για τον ακριβή αριθμό και έχει δημιουργηθεί… αλαλούμ. Πάντως, φαίνεται πως μιλάμε για δεκάδες ανθρώπους.
Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΑΝΕΚ οι επιβάτες ήταν συνολικά 475.
«Διασώθηκαν 427 άτομα, ενώ 8 άτομα είναι νεκροί», ανέφεραν νωρίτερα η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας της Ιταλίας, Ρομπέρτα Πινότι και ο Ιταλός υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής στο πλοίο “Norman Atlantic” που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα, με 466 επιβαίνοντες και 222 οχήματα. Έλληνας ο άνδρας που έχασε τη ζωή του. Ολονύκτια επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων.

ysterografa.gr

Δ. Αβραμόπουλος: Η επόμενη ημέρα των εκλογών πρέπει να βρει την κοινωνία ενωμένη

Δηλώσεις του Δ. Αβραμόπουλου μετά από την ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ενότητα ζήτησε ο Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Η επόμενη ημέρα των εκλογών πρέπει να βρει την κοινωνία μας ενωμένη, για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, με πρώτες την ευημερία του λαού και του τόπου μας και την παραμονή μας με κύρος και ευθύνη στην ευρωπαϊκή οικογένεια» ανέφερε.
Πρόσθεσε, δε, ότι «σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και το έθνος, όπου το διακύβευμα είναι η σταθερότητα του τόπου και η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση, καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να αποφασίσει με μοναδικό γνώμονα το δικαίωμα των Ελλήνων και κυρίως των επόμενων γενιών σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον» και κατέληξε λέγοντας πως «η περίσταση είναι ιστορική και μας θέτει προ μεγάλων ευθυνών και το μόνο που δεν θα συγχωρήσει η ιστορία είναι ο διχασμός».

eklogika.gr

Επιστροφή στην κόλαση του 2012

kolash
Ο Αλέξης Τσίπρας, είχε πει σε μία συνέντευξη πως θα συνεργαζόταν με το διάβολο... για το καλό της χώρας... έτσι όπως το αντιλαμβάνεται το «καλό» αυτός, ο Λαφαζάνης και οι λοιποί του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εξελίξεις δείχνουν πως το έπραξε. Βρήκε στο πρόσωπο του διαβόλου πολλούς πρόθυμους. Με όχημα τον «κουμπαρά». Η τρομοκρατία του «Κουμπαρά» τελικά πέρασε.

Οι λίγοι ανεξάρτητοι βουλευτές, ενέδωσαν στις πιέσεις και απειλές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όλοι τους, μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και τη Χρυσή Αυγή, συστρατεύτηκαν για να δημιουργήσουν το χάος.

Όλοι αυτοί που διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις ως Ευαγγέλιο και βλέπουν τον εαυτό τους είτε πρώτο είτε εκτός βουλής, αγνόησαν τη βούληση του Ελληνικού λαού για σταθερότητα και άρνηση για εκλογές. Αγνόησαν το πλήγμα που επιφέρουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον Τουρισμό.

Όλοι αυτοί οι «ελάχιστοι» πολιτικά, φέρνουν την Ελλάδα τρία χρόνια πίσω, με νέα τρομοκρατικά διλήμματα περί προδοσίας και αρεστών του νεο-κομμουνιστικού δόγματος.

Σε ένα μήνα θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει, όχι γιατί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έδειξε τον καλύτερο εαυτό της, αλλά γιατί αυτοί, αγνόησαν τη βούληση του Ελληνικού λαού και «διάβασαν» τις δημοσκοπήσεις κατά πως τους συμφέρει. Ανθελληνικά!

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Το Σχολικό πρωτάθλημα κατέκτησε μετά από 25 χρόνια το Ξυλόκαστρο ( VIDEO).

Στις 18/12/2014 η ομάδα ποδοσφαίρου των μαθητών του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου και η ομάδα ποδοσφαίρου των μαθητριών του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Νομό Κορινθίας στα πλαίσια της Α΄φάσης του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων 2014 – 2015.
Η ομάδα  του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου αναδείχτηκε νικήτρια με 5-4 στα πέναλτι απέναντι στην ομάδα του 1ου Γελ Κορίνθου.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος συγχαίρει θερμά και τις δύο σχολικές ομάδες και θα είναι πάντα αρωγός τέτοιων προσπαθειών, επιβραβεύοντας κάθε προσπάθεια και επιτυχία
 Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και πάντα επιτυχίες.

Δείτε τα γκολ, τα πέναλτι, τις βραβεύσεις και δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά από έναν πολύ ποιοτικό τελικό στο video του Γιώργου Παλαμάρη που ακολουθεί.

Προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του καθώς και των Νομικών του Προσώπων «Ηλίας Κατσούλης», Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής και Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, συνολικού προϋπολογισμού 56.738,53 € χωρίς ΦΠΑ και 64.122,29€ με Φ.Π.Α. 13% και 23% (αριθμός μελέτης 28/2014). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία του Δήμου (Λ. Φραντζή 2 – 20400 Ξυλόκαστρο), στις 30-12-2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00 έως 10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τα δικαιολογητικά συμμετοχής στον διαγωνισμό καθώς και την παραλαβή της μελέτης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Πληροφορίες: κα Α. Ράλλη και κα Κ. Καίτσας, τηλ. 2743360255 και 2743360101 στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι αντίστοιχα και fax: 2743022361 και 2743032812). Συνημμένα μπορείτε να δείτε την περίληψη της διακήρυξης της δημοπρασίας.

  Προκήρυξη

Τελευταία συνεδρίαση για το 2014 αύριο στο Δ.Σ. Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης


Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 και ΩΡΑ 20:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
  1. Έγκριση ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2015.
  2. Έγκριση αρ 147/2014 απόφασης νομικού προσώπου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» περί τροποποίησης προϋπολογισμού.
  3. Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου έτους 2014.
  4. Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου έτους 2014.
  5. Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου έτους 2014.
  6. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  7. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  8. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  9. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  10. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  11. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  12. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής- Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  13. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  14. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής- Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  15. Ορισμός εποπτών Λαϊκών Αγορών του Δήμου για το Α΄εξάμηνο έτους 2015 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
 ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ

Norman Atlantic: 8 νεκροι και 37 αγνοούμενους – Αγωνιώδεις έρευνες στο κουφάρι του πλοίου


Οι νεκροί της τραγωδίας έφτασαν τους οχτώ σύμφωνα με δήλωση της ιταλίδας υπουργού Άμυνας, ενώ τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως δεν έχουν βρεθεί δεκάδες άνθρωποι! Και υπάρχουν φόβοι πως ίσως να έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου, εκεί απ' όπου τα ξημερώματα της Κυριακής ξέσπασε η φωτιά που κατέκαψε απ' άκρη σ' άκρη το Norman Atlantic.  Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 478 επιβαίνοντες στο πλοίο (422 επιβάτες και 56μελες πλήρωμα) έχουν εντοπιστεί και διασωθεί 432. Ανάμεσα στους 432 διασωθέντες είναι τουλάχιστον δυο λαθρεπιβάτες. Αγνοούνται, σύμφωνα και με τη νεότερη ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός, 37 άνθρωποι. 
 Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας αναμένεται στις 7 το απόγευμα το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα μεταφέρει διασωθέντες του Norman Atlantic στην Ελλάδα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παρέμβαση Λαλιώτη για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ «ολέθριο λάθος» κάθε απόφαση που οδηγεί σε διάσπαση


Κατά της δημιουργίας κόμματος από το Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς να το αναφέρει ευθέως, αλλά να το υπονοεί σαφώς, τάσσεται με δήλωσή του ο Κώστας Λαλιώτης:
«Όλοι έχουμε χρέος, ιστορικό και πολιτικό, σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την χώρα, την κοινωνία και τη δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, να διαφυλάξουμε την συνοχή και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και να διαμορφώσουμε μια αυτόνομη στρατηγική ώστε να μην είναι προσάρτημα κανενός. Κάθε επιλογή και κάθε απόφαση, που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός "εμφύλιος" και μύρια, μοιραία λάθη».

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Λαλιώτης επικοινώνησε τις προηγούμενες ημέρες με τον κ. Παπανδρέου, στον οποίο εξέφρασε τη διαφωνία του με την ίδρυση κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό.

Βρέθηκαν άλλοι δυο νεκροί στο Norman Atlantic - Επτά συνολικά τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας - Φόβοι για αγνοούμενους

Βρέθηκαν άλλοι δυο νεκροί στο Norman Atlantic - Επτά συνολικά τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας - Φόβοι για αγνοούμενους
Λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε πως ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο Norman Altantic και από το πλοίο, που την Κυριακή τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ, απομακρύνθησαν όλοι οι επιβάτες, έρχεται μια νέα θλιβερή είδηση.

Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, εντοπίστηκαν άλλοι δυο νεκροί, ανεβάζοντας στον αριθμό των νεκρών στους επτά, αφού νωρίς το μεσημέρι εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή όπου παραμένει το πλοίο τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, ενώ από χθες έχει επιβεβαιωθεί και ανακοινωθεί και ο θάνατος του Έλληνα επιβάτη, Γιώργου Ντούλη.Πριν καλά καλά ξεπεραστεί το σοκ πως εντοπίστηκαν άλλοι δυο νεκροί, ήρθε και η πληροφορία των ιταλικών ΜΜΕ πως δεν έχουν βρεθεί περίπου 40 άνθρωποι! Και υπάρχουν φόβοι πως ίσως να έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου, εκεί απ' όπου τα ξημερώματα της Κυριακής ξέσπασε η φωτιά που κατέκαψε απ' άκρη σ' άκρη το Norman Atlantic.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 478 επιβαίνοντες στο πλοίο (422 επιβάτες και 56μελες πλήρωμα) έχουν εντοπιστεί και διασωθεί 433.

newsit.gr

H εφαρμογή του Facebook που έκανε τον… Ζούκερμπεργκ να ζητήσει συγνώμη από τους χρήστες

H εφαρμογή του Facebook που έκανε τον… Ζούκερμπεργκ να ζητήσει συγνώμη από τους χρήστες
Στους τοίχους των χρηστών του κοινωνικού μέσου δικτύωσης εμφανίζεται μια ανάρτηση που τους προσκαλεί να δημοσιεύσουν μια ρετροσπεκτίβα της χρονιάς που πέρασε.
Το μήνυμα εμφανίζεται στην αρχική σελίδα και παρακινεί  τους χρήστες να δημοσιεύσουν τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε. Το πρόβλημα είναι ότι η επιλογή των φωτογραφιών γίνεται από ένα σύστημα που χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που διαλέγει τις φωτογραφίες που είχαν τα περισσότερα likes και σχόλια. Πολλοί χρήστες που είχαν χάσει δικούς τους ανθρώπους βρεθήκαν μπροστά στην δυσάρεστη έκπληξη να δουν τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων σε κεντρική θέση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο web designer Ερικ Μέγιερ που έχασε την εξάχρονη κόρη του από καρκίνο του εγκεφάλου. Η εφαρμογή του πρότεινε σαν κεντρική φωτογραφία της χρονιάς την εικόνα της κόρης του, περιστοιχισμένης από τις φίλες της, στα τελευταία γενέθλια της. Σε ανάρτηση του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μέγιερ γράφει:« Αυτή η ατυχής αλγοριθμική σκληρότητα είναι το αποτέλεσμα ενός κώδικα που θέλει να κάνει τους ανθρώπους να νιώσουν ότι είχαν μια εξαιρετική χρονιά. Για εμάς που χάσαμε αγαπημένα πρόσωπα δεν είναι ο τρόπος που θέλουμε να ξαναζήσουμε την χρονιά που τελειώνει».
Σε σχόλια κάτω από την ανάρτηση και άλλοι χρήστες παραπονούνται ότι είδαν φωτογραφίες αγαπημένων τους προσώπων που έχουν φύγει από την ζωή και με αυτό τον τρόπο ξύπνησαν δυσάρεστες αναμνήσεις. Ο υπεύθυνος της εφαρμογής στο Facebook ζήτησε συγνώμη από τον Μέγιερ και δήλωσε:« Η εφαρμογή ήταν πολύ καλή για πολλούς χρήστες. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση προκάλεσε πόνο παρά χαρά. Μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι πολύ καλύτερο».

techit.gr

ΜΙΛΗΣΕ Η ΒΟΥΛΗ, ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ



Η 25η Ιανουαρίου 2015 θα είναι η ημέρα που ο Έλληνας θα αποφασίσει ποια ζωή θέλει να ζήσει ο ίδιος και η επόμενη γενιά. Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει ίσως μέχρι τότε, δεν μπορεί να περιμένει περισσότερο. Το τρένο του αιώνα θα φύγει από το σταθμό και όποιος ανέβει.

Η έννοια του τζαμπατζή, του λαϊκού καραγκιόζη που κοροϊδεύει το βεζύρη είναι μέσα στη νοοτροπία του Έλληνα και δύσκολα θα βγει χωρίς πόνο. Αποκαλύφθηκε και το παραμύθι του διπλού ευρώ, του μισού εισιτηρίου, που λανσάρει το παρακράτος και οι φίλα προσκείμενοι σε αυτό για μία διχοτομημένη και ευχάριστη Ευρώπη με τις ευλογίες εκπροσώπων της Γαλλίας, της Ιταλίας και λοιπών και οι ιδέες τελείωσαν. 
Ο κ.Τσίπρας με αλλαζονεία πλέον συναντάται με την κομμουνιστική οργάνωση της ανασύνταξης και σχεδιάζει τη διάλυση του ευρωπαϊκού κράτους με την ενσάρκωση του υπαρκτού σοσιαλισμού τον 21ο αιώνα κόντρα στη λογική και τη φύση, εις βάρος του λαού. Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους η Ελλάδα ετοιμάζεται να  υψώσει νέα τείχη γύρω της.  

Ο κ.Σκαναδαλίδης μετά του κ.Λαλιώτη, ηγετική φυσιογνωμία της αλλαγής του 81 που διέλυσε τη χώρα εκλιπαρούν τον κ.Παπανδρέου να μην τολμήσει την κίνηση που θα αλλάξει τη σκακιέρα των εκλογών. Φυσικά στη ζωή εκλιπαρείς αυτόν που φοβάσαι, ή τον απειλείς.

Οι κ.κ. Κουβέλης και Καμμένος που τόσο ταλαιπώρησαν μαζί με ένα σωρό ανεξάρτητους καλοπληρωμένους βουλευτές το λαό αποσύρονται στην ιστορία της πολιτικής και επιζητούν λίγη συμπάθεια από τον επαναστάτη Τσίπρα που θα γονατίσει την κ.Μέρκελ, χαρίζοντας στον ελληνικό λαό τη νιρβάνα της ζωής ανάλογης με τη δεκαετία του ’60 και τα Μάταλα της Κρήτης.

Η παράταση ξεκίνησε και ο λαός θα σφυρίξει όποτε θελήσει τη λήξη του αγώνα ζωής της χώρας, πριν ή μετά την 25η Ιανουαρίου 2015…
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στα Μ.Μ.Ε. μετά την τρίτη ψηφοφορία


Εμφάνιση IMG_2014_12_04_157.jpg
«Κατ’ αρχήν εκφράζω και πάλι τη θλίψη μου για την περιπέτεια και την τραγωδία την οποία ζουν αυτή τη στιγμή και τα συγχαρητήρια και το θαυμασμό μου σε όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και του λιμενικού που έχουν πάρει μέρος αυτές τις δύσκολες ώρες για τη διάσωση και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων τα οποία μετέφερα και από τη Βουλή. Κατά δεύτερον θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους συναδέλφους για την δημοκρατική εικόνα ευπρέπειας και ήθους που δείξαμε κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ιστορικών πράγματι ψηφοφοριών για την ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας. Και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους εργαζόμενους και υπαλλήλους της Ελληνικής Βουλής, τη φρουρά, τους δημοσιογράφους που ανταποκριθήκατε και συμβάλλατε ώστε να υπάρχει μια καλή, θετική εικόνα επιτέλους και της Βουλής αυτές τις ιστορικές και κρίσιμες ώρες. Η ψηφοφορία όπως όλοι ξέρουμε είχε το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε και που ενημέρωσα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θεσμικά θα ήθελα να σας πω ότι θα συνέλθει το Υπουργικό Συμβούλιο όπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι εκλογές προσδιορίζονται για τις 25 Ιανουαρίου. Και αμέσως μετά όπως γνωρίζετε θα συγκληθεί η Βουλή, θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τις τρεις ψηφοφορίες όπως ορίζει το Σύνταγμα και θα προσπαθήσει να δώσει κυβέρνηση. Τώρα ως στέλεχος της ΝΔ, ως βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών, θέλω να πω ότι κατ’ αρχήν πως οι εκλογές είναι πάντα καλοδεχούμενες και είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας. Είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας γιατί οι πολίτες συμμετέχουν και εκφράζουν άμεσα την άποψη τους. Όμως αυτές οι εκλογές δεν είναι γιορτή όταν εκβιάζονται και όταν κατά τη γνώμη μου παραβιάζεται το Σύνταγμα και το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη, ο οποίος θεωρεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλέγεται με τέτοια πλειοψηφία για να αποτελεί ένα σύμβολο Εθνικής Ενότητας, ένα σύμβολο ομοψυχίας του λαού μας. Αυτές λοιπόν οι εκλογές εκβιαστικά μας σύρουν και ανακόπτουν την πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση, την πορεία της χώρας προς ένα πρόγραμμα το οποίο ήδη είχε υλοποιηθεί, οι θυσίες του ελληνικού λαού έχουν γίνει,  το έχουν αναγνωρίσει  οι Έλληνες πολίτες και γι’ αυτό και αυτοί ανησυχούν και κατά συντριπτική πλειοψηφία στις δημοσκοπήσεις όπως φάνηκε δεν ήθελαν εκλογές. Άρα υπάρχει μια πλήρης αναντιστοιχία σήμερα της Βουλής, των ετερόκλητων βουλευτών – ψηφοφόρων που ψήφισαν κατά της εκλογής Προέδρου που αν αφαιρέσουμε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, δεν υπάρχει ο μαγικός αριθμός των 120, τουλάχιστον στο δημοκρατικό τόξο. Κατά συνέπεια εκβιαστικά οδηγούμεθα στις εκλογές και από γιορτή Δημοκρατίας πρέπει να γίνει μια γιορτή που να συμμετέχουν οι πολίτες με ηρεμία αφού ακούσουν τα προγράμματα μας, τα επιχειρήματά μας, το τι προτείνουμε για το μέλλον ώστε να μπορέσουν και να ψηφίσουν. Η Ν.Δ. λοιπόν έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που ορίζει ότι θέλει να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση, να προχωρήσουμε στο δίκτυ προστασίας, να μη ληφθούν άλλα νέα μέτρα γιατί δεν τα αντέχουν οι πολίτες και είμαστε σταθερά αποφασισμένοι σ’ αυτό και θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη και στην έξοδο από την κρίση. Απ’ την άλλη μεριά υπάρχει ένας άλλος δρόμος, ο οποίος λέει να κερδίσουμε, να είμαστε πρώτο κόμμα και βλέπουμε. Βλέπουμε διαπραγμάτευση, βλέπουμε μονομερείς ενέργειες, βλέπουμε που θα πάμε, βλέπουμε με ποιόν θα κάνουμε κυβέρνηση, αυτό οδηγεί κατά τη γνώμη μας σε μια αστάθεια και μια περιπέτεια που πιθανόν οι θυσίες που κάναμε τόσα χρόνια να πάνε χαμένες. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι ο Έλληνας πολίτης, ώριμος, γιατί τώρα είναι η ώρα των πολιτών, τώρα είναι η ώρα του λαού, τώρα θα μιλήσουν αυτοί και τώρα δεν είναι όπως το 2012 που υπήρχε ένας εκνευρισμός και μια ψήφος τιμωρητική, ψήφος αγανάκτησης αλλά πρέπει να είναι ψήφος δημιουργίας, ψήφος αναγνώρισης των θυσιών που κάναμε ώστε να βγούμε από την κρίση. Μ’ αυτές τις σκέψεις λοιπόν πιστεύω ότι η Ν.Δ. θα είναι και πάλι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης και θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση με ασφάλεια.
Εγώ είμαι ικανοποιημένος ότι η εικόνα της Βουλής σ’ αυτές τις τρείς ψηφοφορίες ήταν άψογη. Είχε δημοκρατική ευπρέπεια, είχε ήθος και το ελληνικό Κοινοβούλιο έδειξε μια πολύ καλή εικόνα. Επειδή κάποιοι στο τέλος προσπάθησαν να αμαυρώσουν ή να δείξουν τη δυσαρέσκεια τους αυτό το αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού και δεν τιμά τους ίδιους. Πάντως απ’ όπου ακούω, ακούω πολύ θετικά για το ελληνικό κοινοβούλιο και για την εικόνα που είχαμε σ’ αυτές τις τρείς ψηφοφορίες».  

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Δείτε όλα τα ένσημα σας με ένα κλικ στο διαδίκτυο- Διαβάστε πως.

Ανοιξε η εφαρμογή του «Ατλας» που δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ να δουν τα ενσημά τους από το 1994 και μετά online.

To μόνο που απαιτείται να κάνει κανείς μπαίνοντας στην ιστοσελίδα «www.atlas.gov.gr » είναι να συμπληρώσει στα ειδικά πεδία το ΑΜΚΑ του και τους κωδικούς του taxisnet

Στο πληροφοριακό σύστημα «Άτλας» αναμένεται να ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας.Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ.

Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, ενώ το επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.
-
airetos.gr

Ποιοι θα πάρουν υπουργεία σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Είναι αυτό που λένε ένας ευχάριστος πονοκέφαλος. Στην Κουμουνδούρου γράφουν και σβήνουν ονόματα για την κυβέρνηση της Αριστεράς. Οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί, οι ισορροπίες λεπτές και οι δυνητικές κυβερνητικές συνεργασίες με άλλα κόμματα, για την ώρα, άδηλες. Ωστόσο, οι σχεδιασμοί προχωρούν και οι διαρροές απαγορεύονται. Το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr έχει καταλήξει στα εξής:

ΟΑΕΔ: Το χρονοδιάγραμμα και η κατανομή των 52.818 θέσεων εργασίας της κοινωφελούς (πίνακας)

Έτοιμη είναι από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη για την πρόσληψη 52.818 θέσεων εργασίας με πεντάμηνες συμβάσεις στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και η κατανομή τους. Οι θέσεις αναμένεται να καλύψουν ανάγκες σε φορείς του δημοσίου όπως σχολεία, ΟΤΑ και Ασφαλιστικά Ταμεία.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ΑΣΕΠ αναμένεται να δώσει την απαιτούμενη έγκριση έως το τέλος του έτους και στη συνέχεια ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει τις ακριβείς θέσεις ανά ειδικότητα και τους τομείς του δημόσιου που πρόκειται να απορροφηθούν.
Στόχος είναι το πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων. Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων των δικαιούχων και η υποβολή ενστάσεων, οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν από αρμόδια επιτροπή και, ακολούθως, θα γίνει η ανάρτηση των οριστικών πινάκων.
Έως 15 μέρες μετά πρέπει οι ωφελούμενοι να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις εργασίας ανά φορέα, κάτι που εκτιμάται ότι δεν θα γίνει πριν το β’15ήμερο του Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι όσοι άνεργοι επιλεχθούν να στελεχώσουν υπηρεσίες καθαριότητας θα λάβουν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για τις υπηρεσίες τους.
Δείτε ολόκληρη την κατανομή των θέσεων ΕΔΩ 

aftodioikisi.gr

Ο φασισμός του «Κουμπαρά»

tsipras-kammenos-synergasia
Το σκηνικό με τους «κουμπαράδες» που ξεκίνησε μία εφημερίδα.. γνωστή για τους αποκαλυπτικούς της τίτλους αλλά όχι για το αποκαλυπτικό της περιεχόμενο, συνέχισε με επιτυχία ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του δημόσια υιοθέτησαν την άποψη πως «κύκλοι» μαζεύουν χρήματα για να εξαγοράσουν την ψήφο βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το θέμα έφτασε στη δικαιοσύνη, όπου αυτοί που πέταξαν την λάσπη, εφημερίδα και Συριζαίοι δεν προσκόμισαν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο.

Το μπαλάκι του «Κουμπαρά» πέρασε στους ΑΝΕΛ, οι οποίοι για να τιμήσουν τη συνεργασία τους με το ΣΥΡΙΖΑ, για ανατροπή της κυβέρνησης αλλά και για την επόμενη συγκυβέρνηση, άρχισαν να «παρουσιάζουν» περιστατικά δήθεν προσπάθειας εξαγοράς τους.

Το καπάκι από το μπουκάλι του οχετού, ξεβιδώθηκε για τα καλά, όταν το τραγικό δίδυμο Βουδούρης –Παραστατίδης, ζήτησε με αφορμή τη λάσπη που πετούσαν οι κομματικοί τους συνάδελφοι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, από τους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές να απέχουν από την ψηφορορία. Με ποια δικαιολογία; Λόγω της λάσπης που οι ίδιοι έριχναν...

Και έτσι φτάσαμε στην τελική ψηφοφορία.

Όσοι βουλευτές ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουν προσδιοριστεί ως προδότες και πουλημένοι από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και φυσικά θα τύχουν των αναλόγων επιπτώσεων όταν με το «κακό» συγκυβερνήσουν. Όσοι δεν τον ψηφίσουν θα είναι ευνοημένοι, την επόμενη ημέρα της κομμουνιστικής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Αν αυτό δεν είναι φασισμός, τότε τι είναι;

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Ο καθένας με τη συνείδησή του (και τις ευθύνες του)

 Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τα σημάδια είναι εκεί, είναι πραγματικά, αλλά κάποιοι κάνουν ότι δεν τα βλέπουν.
Στην πραγματικότητα, απλώς δεν ενδιαφέρονται για την πορεία της χώρας.
Επιδιώκουν πρόωρες εκλογές τη στιγμή ακριβώς που όλοι αντιλαμβάνονται πως βρισκόμαστε σε μια διαδικασία ανάκαμψης, ανάπτυξης για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια ύφεσης, πολιτικής σταθερότητας που ευνοεί την οικονομία και ηρεμεί όλους τους εξωτερικούς παράγοντες.
Αυτή την ώρα, δεν υπάρχει τίποτε που να μην «κραυγάζει» πως το τελευταίο το οποίο χρειάζεται η Ελλάδα είναι άλλη μια προεκλογική περίοδος και άλλη μια εκλογική διαδικασία.

Θερμές ευχές από τον Β.Νανόπουλο και τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - πυκνές χιονοπτώσεις ( O καιρός στο Δερβένι)

Κόρινθος - Τρίκαλα Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τρίτη (30-12-2014) από τις πρωινές ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 7-9 μποφόρ στο Αιγαίο και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Αύριο Τρίτη (30-12-2014)

α. Χιονοπτώσεις πυκνές κατά τόπους θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και νότια).

Ενδεικτικά υψόμετρα:

Βόρεια Ελλάδα: 50-100 μετρά

Θεσσαλία: 100-200 μετρά

Υπόλοιπη χώρα: 400-600 μετρά

β. Θυελλώδεις άνεμοι 7-9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες και με παράλληλη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

γ. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

2. Την Τετάρτη (31-12-2014) τα προαναφερθέντα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους ενώ από την Πέμπτη (01-01-2015) και από τα βόρεια σταδιακά θα ασθενήσουν. Θα διατηρηθούν όμως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ολικός.

Ο Καιρός στο Δερβένι Κορινθίας


Έφτυσε τον Μπούκουρα η Ζαρούλια - Ο Κικίλιας σταμάτησε χρυσαυγίτη πριν επιτεθεί στον Δένδια!


Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν έξω από το καφενείο της Βουλής αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής!
Η Ελένη Ζαρούλια ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρώην χρυσαυγίτη Στάθη Μπούκουρα ο οποίος ψήφισε Σταύρο Δήμα και τον έφτυσε στο πρόσωπο!
Αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το επεισόδιο να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, είπαν ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής ζήτησε το λόγο από τη σύζυγο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια και όταν απομακρύνθηκε από το σημείο ακούστηκε, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, να μονολογεί: "τσόκαρο, ε τσόκαρο".
Νωρίτερα, στην αίθουσα της Ολομέλειας και μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας που στέλνει τη χώρα σε εκλογές, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετέτρεψαν την αίθουσα σε γήπεδο φωνάζοντας προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Αμυνας Νίκο Δένδια, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου: «Προδότες! Ξεφτιλισμένοι! Τελειώσατε!».

Φώναζαν επίσης: «Σαμαρά σε περιμένουμε στην φυλακή!», ενώ έδειχναν με τους αντίχειρες προς τα κάτω θέλοντας να δείξουν ότι πέφτει η κυβέρνηση. 
Μάλιστα ένας από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κινήθηκε απειλητικά προς το Νίκο Δένδια και τον σταμάτησε ο Βασίλης Κικίλιας.
 Στο διάδρομο της Βουλής δε, καθώς κατευθύνονταν στο γκαράζ για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν ξανά στον Κορυδαλλό, οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φώναζαν: "Άκου αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά".

newsit.gr

Θρήνος! Επιβεβαιώνονται οι 4 επιπλέον νεκροί στο Norman Atlantic – 407 οι διασωθέντες

norman
 Μια πληροφορία που βασίστηκε στη μαρτυρία ενός από τους διασωθέντες του πλοίου Norman Atlantic, όπου τα ξημερώματα της Κυριακής ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ, επιβεβαιώνεται και έρχεται να σκορπίσει θλίψη. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι που βρίσκονταν στο φλεγόμενο πλοίο έχουν χάσει τη ζωή τους.
Οι σωροί τους εντοπίστηκαν από πλήρωμα ελικοπτέρου που μετέχει στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών που παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένοι στο πλοίο.

Η θλιβερή είδηση επιβεβαιώθηκε και από τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για επιβάτες του πλοίου η παράτυπους μετανάστες που μπορεί να επέβαιναν στο «Norman Atlantic».

Σταύρος Δήμας: Σημασία έχει το συμφέρον της πατρίδας- Μας ενώνει η Ελλάδα - Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν

 Σταύρος Δήμας: Μας ενώνει η Ελλάδα - Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν 

«Οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδος. Ίσως πολύ πιο κρίσιμες από ό,τι η οξύτητα του δημόσιου λόγου επέτρεψε στην κοινή γνώμη να αντιληφθεί» δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας.

Πρόσθεσε:«Όλες, λοιπόν, οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουν, τώρα, υπέρτατο χρέος να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια και νηφαλιότητα, με υπευθυνότητα και με πρόθεση συναίνεσης τις πραγματικές οικονομικές και διεθνοπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω ότι αυτό που μας ενώνει είναι υψηλότερο, ισχυρότερο και διαρκέστερο, από οτιδήποτε άλλο. Είναι η Ελλάδα».

Ο κ. Δήμας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους βουλευτές που τον ψήφισαν, οι οποίοι «αποτελούν καθαρή πλειοψηφία της εθνικής Αντιπροσωπείας, παρότι δεν συμπληρώθηκε ο προβλεπόμενος από το Σύνταγμα αριθμός των 180», καθώς και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο που πρότειναν την υποψηφιότητά του και τόνισε:

«Πιστεύω ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή θα ήταν η ορθή επιλογή. Η απόφαση όμως που έλαβε, σύμφωνα με τη διαδικασία και τις προβλέψεις του Συντάγματος, είναι βεβαίως απόλυτα σεβαστή».
Επίσης, ο κ. Δήμας υπογράμμισε ότι παρατείνεται η πολιτική αβεβαιότητα με την προσφυγή στις κάλπες και πως το πολιτικό σύστημα μαζί με τον ελληνικό λαό οφείλει να εξασφαλίσει τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος και του κράτους δικαίου, μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. «Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που έχει τώρα πραγματική σημασία είναι το συμφέρον της Πατρίδας και του ελληνικού λαού», επισήμανε.

Βενιζέλος: Οι Έλληνες κρατούν την μοίρα στα χέρια τους . καρφιά σε Ποτάμι και ΣΥΡΙΖΑ με τελικό αποδέκτη τον Γ. Παπανδρέου

Σε «εκβιασμό των θεσμών που επιβλήθηκε από την αντιπολίτευση με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής» απέδωσε τη διάλυση της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή.

«Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, η οικονομία σε αβεβαιότητα και αστάθεια με τη σύμπλευση όχι μόνο των ετερόκλητων δυνάμεων της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο αλλά και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι όνειδος για τη δημοκρατία που ελπίζω να μην έχει βαθύτερες επιπτώσεις», είπε. 


Tσίπρας: Η κυβέρνηση Σαμαρά παρελθόν, σε λίγο και τα μνημόνια

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την ελληνική δημοκρατία, οι βουλευτές απέδειξαν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Όταν η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένη να μπει ένα τέρμα στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας, τότε οι βουλευτές δεν μπορούν παρά να ανταποκριθούν στο καθήκον, να εναρμονιστούν με τη λαϊκή βούληση.

» Σήμερα, η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, που επί 2,5 χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία και που ήδη είχε αποφασίσει και δεσμευτεί για νέα μέτρα, αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού μας, σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν και τα μνημόνια της λιτότητας. Το μέλλον ήδη ξεκίνησε, να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι»

Αντώνης Σαμαράς: ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή σέρνουν την χώρα σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Είναι η ώρα του λαού και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η νίκη θα είναι δική μας

Η τρίτη, καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν απέφερε καρπούς κι έτσι η χώρα οφηγείται σε πρόωρες εκλογές.
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στις δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της τρίτης ψηφοφορίας αρχικά αναφέρθηκε στην τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic, εν΄ψ στη συνέχεια ανέβασε τους τόνους, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε διλήμματα για τις επερχόμενες εκλογές και εμφανίστηκε σίγουρος για νίκη της ΝΔ στις 25 Ιανουαρίου. 

 Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: 
"Η χθεσινή τραγωδία προκαλεί μεγάλη οδύνη και εκφράζω τα συλληπητήρια και την συμπαράστασή μου σε κάθε οικογένεια που πληγώθηκε και θέλω βέβαια να ευχαριστήσω εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας τις ένοπλες δυνάμεις και το λιμενικό Ελλάδας και Ιταλίας, που σε μία γιγαντιαία και πρωτόγνωρη επιχείρηση που ακόμη συνεχίζεται, έσωσαν και σώζουν εκατοντάδες επιβάτες από την πυρκαγιά στο πλοίο στην Αδριατική και κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Σήμερα είχαμε την τελευταία ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε για να εκλεγεί πρόεδρος ο Σταύρος Δήμας από την παρούσα Βουλή και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές που περικλείουν σοβαρούς κινδύνους και που δεν τις θέλει η πλειοψηφία.
Σήμερα, περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές άκουσαν την φωνή της συνείδησής τους και ψήφισαν Σταύρο Δήμα και τους ευχαριστώ. Δυστυχώς, μία μειοψηφία 132 βουλευτών, μέσα στους οποίους συναθροίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή, σέρνουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Όλοι όσοι καταψήφισαν φέρουν ακέραιη ευθύνη για μια εξέλιξη που δεν ήθελε η ελληνική κοινωνία.

Αυτό που δεν έκανε σήμερα η Βουλή, είναι ώρα να το κάνει ο λαός. Να διώξει την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει την σταθερότητα. Την σταθερή, δηλαδή, πορεία των μεταρρυθμίσεων και να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια οριστικά.
Καταφέραμε τόσα πολλά αυτά τα 2,5 χρόνια και φτάσαμε τόσο κοντά στην λύτρωση που δεν πρόκειται ο λαός να αφήσει να επιστρέψουμε στην κρίση, στην απομόνωση, στα ελλήματα, στους αναγκαστικούς δανεισμούς. Δεν πρόκειται να αφήσει τις θυσίες να πάνε χαμένες
Αύριο θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσω την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατόν, στις 25 Ιανουαρίου.
Είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ασφαλή πορεία. Από την αρχή ήταν πολύ δύσκολο το έργο. Είμαι εδώ για να εγγυηθώ ότι η χώρα θα φτάσει στο λιμάνι της ασφάλειας και της σταθερότητας χωρίς να κινδυνεύσουν οι θυσίες, ούτε η ανάκαμψη που έχει αρχίσει.
Είμαι δώ για να μην επιτρέψω σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο και να αμφισβητήσει την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Στις τέσσερις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, ο λαός θα μάθει την αλήθεια. Για να αποφασίσει το μέλλον του για το που βρίσκεται η χώρα σήμερα, για το πόσο κοντά βρίσκεται στην έξοδο, αλλά και να μάθει ο λαός την αλήθεια για το πόσο εύκολο είναι να ξανακυλίσει στην πιο βαθιά κρίση. Για το που οδηγούν η ανεύθυνοι και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν.
Είναι η ώρα της δημοκρατίας και αυτό σημαίνει αλήθεια και ευθύνη, όχι συκοφαντίες, ψέματα, ψεύτικες υποσχέσεις, πυροτεχνήματα. όχι λαϊκισμούς, πυροτεχνήματα, εκλογικούς εκβιασμούς και τρομοκρατία. Αλήθεια προς τον κόσμο και ευθύνη προς το εθνικό συμφέρον.
Είναι η ώρα του λαού και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η νίκη θα είναι δική μας".

Εκλογές! Άκαρπη με μόλις 168 ψήφους υπέρ η ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Η χώρα πάει σε πρόωρες κάλπες στις 25 Ιανουαρίου

vouli
Με την τρίτη ψηφοφορία για εκλογή για Προέδρου της Δημοκρατίας να αποβαίνει άκαρπη η χώρα πλέον οδηγείται σε εκλογές.
Εδώ και μέρες τα κόμματα είχαν ξεκινήσει ουσιαστικά την προετοιμασία για τις εκλογές καθώς όλα έδειχναν πως δεν θα συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Μετά την ψηφοφορία κατά την οποία η υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους από τις 180 που απαιτούνταν κινούνται αυτόματα οι διαδικασίες του Συντάγματος που προβλέπουν προσφυγή σε εθνικές κάλπες.
Υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές, δηλαδή οι 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι 13 ανεξάρτητοι της δεύτερης ψηφοφορίας: Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Νταβρής, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Πλέον η χώρα οδηγείται στις κάλπες. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός η ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών είναι η 25η Ιανουαρίου.
«Ο λαός δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.


“Ρέει αίμα” στο χρηματιστήριο λόγω εκλογών – Ξεπέρασε το -11% η πτώση
 
Οι εκλογές, όπως διεφάνη τις προηγούμενες τις προηγούμενες ημέρες θα διεξαχθούν σε κλίμα πόλωσης με τη Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί ανοιχτά κύρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα κόμματα που συντάχθηκαν κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας σε κρίσιμη για την οικονομία στιγμή, ενώ από το πλευρό του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος φόβου και τρομοκράτηση του λαού ενόψει εκλογών.

Τα τελευταία δημοσκοπικά δεδομένα δείχνουν την “ψαλίδα” μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει ελαφρά και τους πολίτες να μην επιθυμούν την προσφυγή στις κάλπες, γεγονός που εκτιμάται ότι ίσως έχει αντίκτυπο στην κάλπη...

Ο υπουργός Οικονομικών αμέσως μετα το πέρας της ψηφοφοριας χαρακτήρισε αναμενόμενο το αποτέλεσμα ενω για τις πρόωρες εκλογές έσπευσε να σχολιάσει "οτι αυτό θα σημάνει μια καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις άλλα αυτό μπορεί να επουλωθεί με μια εκγρηγορση αμέσως μετα".
 Ο πρωθυπουργος έκανε δήλωση στο γραφείο του στη Βουλη και έριξε την ευθύνη για την εξέλιξη των πρόωρων εκλογών στο δίδυμο Τσίπρα - Καμμενου εγκαινιάζοντας ετσι την εκλογική ρητορική της ΝΔ.

Στις δυο αναμένεται η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου όπου οπώς αναφέρουν οι πληροφορίες στην παρέμβαση του ο Αντώνης Σαμαράς θα κανει μια ανασκόπηση για το πως φθάσαμε έως εδώ ενω παράλληλα θα ασκήσει σφοδρή κριτική για τη στάση που κράτησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Έκρηξη αυτοκινήτου με εκρηκτικά στην Αττική Οδό – Ένας νεκρός

Είχε εκρηκτικά το αυτοκίνητο που εξερράγη στην Αττική Οδό; Απίστευτο σενάριο Αυτοκίνητο τύπου smart που φέρεται να ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στο 55ο χιλιόμετρο της Αττικής  Οδού στο ρεύμα προς Αθήνα. με αποτέλεσμα ο άνδρας οδηγός του αυτοκινήτου να χάσει την ζωή του και μια γυναίκα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Το αυτοκίνητο υπό άγνωστες συνθήκες πήρε φωτιά και αμέσως ακολούθησε έκρηξη.


asthenoforoΣύμφωνα με την Πυροσβεστική σημειώθηκε έκρηξη σε εν κινήσει όχημα στο ύψος της εξόδου 1 της Αττικής Οδού στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.Άλλες πληροφορίες μιλούν για φωτιά μετά από πρόσκρουση στο στηθαίο και έκρηξη στο ντεπόζιτο της βενζίνης 
Παραμένει άγνωστο εάν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο άρχισε να “σέρνεται” πάνω στη νησίδα με αποτέλεσμα να προκληθεί σπινθήρας που προκάλεσε φωτιά και στη συνέχεια έκρηξη ή εάν στο αυτοκίνητο υπήρχε ποσότητα εκρηκτικών.

Το αυτοκίνητο έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Ήδη άνδρες της ασφάλειας ελέγχουν το χώρο ενώ πυροτεχνουργοί ερευνούν το αυτοκίνητο για ίχνη εκρηκτικών ή ακόμη και εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο ήταν ένα ζευγάρι Αλβανών.

Εξαιτίας της έκρηξης σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις ανάμεσα σε άλλα οχήματα χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς.
 
Υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για έκρηξη ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει.

Πάνω από την "κόλαση" του Norman Atlantic -Βίντεο από την διάσωση με το Super Puma

Image 

Όλη νύχτα το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούσε στην περιοχή που πλέει το Norman Atlantic. Στις 3 το πρωί το ιταλικό ΕΚΣΕΔ ζήτησε από το Super Puma της ελληνικής ΠΑ να βρίσκεται πάνω από το πλοίο για να κάνει επιχείρηση μεταφοράς επιβατών. Οι καιρικές συνθήκες ήταν κάπως καλύτερες αλλά σε καμία περίπτωση ευνοϊκές για τέτοιου είδους επιχειρήσεις μέσα στην νύχτα. Μέχρι στιγμής 264 έχουν σωθεί.

To Super Puma διέσωσε ακόμη επτά ανθρώπους . Έχουν αρχίσει να επιχειρούν ένα ακόμη Super Puma και ένα Sea Hawk του ΠΝ.

Δείτε το πρώτο βίντεο που αποδέσμευσε η ΠΑ πάνω από το φλεγόμενο πλοίο.

Norman Atlantic: Η λίστα με τα ονόματα των διασωθέντων

Norman Atlantic: Η λίστα με τα ονόματα των διασωθέντων
 Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα διασωθέντων επιβατών από το πλοίο Norman Atlantic. Δείτε την λίστα:
ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ “SPIRIT OF PIRΑEUS”:

1. Πατούνας Νίκος
2. Πατούνα Αλεξάνδρα
3. Πατούνας Γιάννης
4. Βραβορίτη Ματίνα
5. Τουζλούδης Γεώργιος
6. Νάνος Βασίλης
7. Τσαντακίδης Φώτιος
8. Θεοδωρίδης Αντώνιος
9. Κενανίδης Μάκης
10. Τσούκις Ευάγγελος
11. Νατσιοπούλου Ευαγγελία
12. Τσιλιόπουλος Κωνσταντίνος
13. Καλογεράκης Ιωάννης
14. Μαυραγάνης Βασίλειος
15. Σταμπολίτης Σωτήριος
16. Κωνσταντινίδης Ιωάννης
17. Ευτηριάδης Νικόλαος
18. Μέσκας Μιχαήλ
19. Κωνσταντινίδης Λεωνίδας
20. Σούφης Παναγιώτης
21. Τσόνας Αθανάσιος
22. Τσόνας Δημήτριος
23. Τσόνας Σεβαστιανός
24. Μάμιλλος Πετράκης
25. Φερμαντζής Αθανάσιος

ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟ LECCE ΙΤΑΛΙΑΣ :

26. Μπονάρου Μαρία
27. Ταβριζέλου Βασιλική
28. Κεραμά Νεφέλη

ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟ ΠΡΙΝΤΕΖΙ

29. Θεοδώρα Δούλη (η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στη γλίστρα όπου έχασε τη ζωή του ο σύζυγός της)
ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ

30. Αθηνά Παππά
31. Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος
32. Ζήσης Γεώργιος
33. Κωσταδήμα Βασιλική
34. Οικονόμου Ανδρέας
35. Refi Alico (Αλβανία)
36. Sheraf Alico (Αλβανία)
37. Donica Alico (Αλβανία)
38. Οικονόμου Αγγελική
39. Μαρτίνη Ελένη
40. Ζαχαράτος Σπύρος
41. Αντωνάκου Ουρανία
42. Ζαχαράτου Κυρίνα
43. Ζαχαράτου Νίκος
44. Joachim Misseldt ( Γερμανία)
45. Αλεξάνδρα Ματσανιώτη
46. Romeo Misseldt (Γερμανία)
47. Rafaello Misseldt (Γερμανία)
48. Jonel Lamcaj (Αλβανία)
49. Festim Cuci (Αλβανία)
50. Hasie Cuci (Αλβανία)
51.Τερζόγλου Πέτρος
52.Galin Haitov (Βουλγαρία)
53. Krasimiz Estov (Βουλγαρία)
54. Charif Chekri (Γερμανία)
55. Charif Radidja (Γερμανία)
56. Nardulli Francesco (Ιταλία)
57. Χριστόφορος Κτενάκης
58. Μανδραπήλλας Νικήτας
59. Romano Francesco (Ιταλία)
60. Σάββας Παναγιωτίδης
61. Frans Huntjens (Ελλάδα)
62. Αγγελόπουλος Χρήστος
63. Yasar Yigit (Τουρκία)
64. Βεργιανίδου Αγάπη (Ελλάδα)
65. Brunilda Cazo (Αλβανία)
66. Τζιάμος Γεώργιος (Ελλάδα)
67. Atena Granat (Ρουμανία)
68. Georgios Christou (Αλβανία)
69. Αποστόλου Παύλος (Ελλάδα)
70. Αποστόλου Κωνσταντίνος (Ελλάδα)
71. Τσαντούκλα Βασιλική (Ελλάδα)
72. Θεοχάρη Αικατερίνη (Ελλάδα)
73. Θεοχάρης Ιωάννης (Ελλάδα)
74. Γεοργοτά Ειρήνη (Ελλάδα)
75. Αντωνάκης Ανδρέας (Ελλάδα)
76. Αντωνάκης Λεωνίδας (Ελλάδα)
77. Αραμπατζής Χρήστος (Ελλάδα)
78. Λέφα Βαρβάρα (Ελλάδα)
79. Κοντονικολάου Ευάγγελος (Ελλάδα)
80. Παλαμάρη Μαρία (Ελλάδα)
81. Σκούτας Ιωάννης (Ελλάδα)
82. Αραμπατζή Ιωάννα (Ελλάδα)
83. Κουτρόπουλος Παναγιώτης (Ελλάδα)
84. Ψαθά Ευσταθία (Ελλάδα)
85. Ποτιριάδη Αλεξάνδρα (Ελλάδα)
86. Φωτιάδης Θεόδωρος (Ελλάδα)
87. Περλής Χρήστος (Ελλάδα)
88. Μπαχάρη Μαρία (Ελλάδα)
89. Αναστασίου Αριάδνη (Ελλάδα)
90. Αρβανίτη Ευθυμία (Ελλάδα)
91. Δημητρουλάκη Πολύμια (Ελλάδα)
92. Γκολφομήτσου Ελένη (Ελλάδα)
93. Βαρτσιώτη Ειρήνη (Ελλάδα)
94. Κρεβαικα Σουλτάνα
95. Παπαντωνίου Ευθύμιος
96. Παπαντωνίου Ευτυχία
97. Σταυροπούλου Σταυρούλα
98. Gondolo-Gordon Φαίδρα (Ελλάδα)
99. Gondolo-Gordon Μαρία (Ελλάδα)
100. Θυραίου Ουρανία (Ελλάδα)
101. Αγγελοπούλου Έλενα (Ελλάδα)
102. Ρεγγίνα Θεοφίλη (Ελλάδα)
Η λίστα θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Υπενθυμμίζεται ότι οι συγγενείς των επιβατών του Norman Atlantic μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-4191714 και 210-4191316.

Μεγάλες καταστροφές από ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα


Μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα στην πόλη της Πάτρας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους οδηγούς των αυτοκινήτων, καθώς και στους πεζους, που κυκλοφορούν στους δρόμους.  Συγκεκριμένα κάδοι αποριμμάτων παρασύρθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και βρίσκονται στη μέση της Νέας Εθνικής Οδού (μπροστά από την Περιφέρεια). Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να προστατευτούν οι οδηγοί και τα αυτοκίνητα και να γίνει η περισυλλογή τους.  Επίσης πριν από λίγο είχαμε πτώση πυλώνα της ΔΕΗ στην Νέα Εθνική Οδό στο ύψος της Φαρίνας. Η κολώνα ξεκόλλησε από τη βάση της και έπεσε στο ένα μέτρο από το οδόστρωμα την ώρα που κινούνταν σε αυτό δεκάδες αυτοκίνητα. Άμεση ήταν και εδώ η επέμβαση της αστυνομίας. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί για λόγους ασφαλείας.  

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ακυβέρνητο καράβι από αύριο η Ελλάδα καθώς οι γνωστοί - άγνωστοι, που αυτή τη φορά θα έχουν ονοματεπώνυμο, επιλέγουν την αποσταθεροποίηση της χώρας για ένα μήνα τουλάχιστον. Μέχρι ο λαός εκφραστεί δημοκρατικά η Ελλάδα δεν θα διαθέτει καπετάνιο και αν τα διάφορα δημοσιεύματα για τρομοκρατικά χτυπήματα και ελληνοτουρκικές συρράξεις επαληθευτούν η Ελλάδα θα είναι ασυντόνιστη και δημοκρατικά ανεύθυνη, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους εχθρούς της.