Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κομμάντος του Λιμενικού και βατραχάνθρωποι σπεύδουν στο ακυβέρνητο πλοίοBlue Sky Μ με εκατοντάδες ανθρώπους κοντά στους Οθωνούς

Ένα νεο θρίλερ είναι σε εξέλιξη στα ανοικτά της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο Blue Sky M με σημαία Μολδαβίας πλέει ακυβέρνητο με εκατοντάδες ανθρώπους. Πληροφορίες κάνουν λόγο για παράνομους μετανάστες.

Η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ σπεύδει με μέγιστη ταχύτητα στο σημείο. Στην φρεγάτα η ομάδα βατραχανθρώπων της ΜΥΚ ειναι έτοιμη να επέμβει. Επίσης, στο σημείο σπεύδει με περιπολικό του Λιμενικού, ομάδα ειδικών αποστολών από την Κέρκυρα.

Κοντά στο νησί των Οθωνών κινείται το πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών Γιώργος Αργυρός, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει στην ίδια περιοχή και ένα δεύτερο εμπορικό πλοίο, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό συνδέεται με το πρώτο.

Ο κ. Αργυρός είπε επίσης ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί σχεδόν 8 μποφόρ και πως τα δύο μικρά εμπορικά κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, νότια νοτιοδυτικά του νησιού με σκοπό προφανώς να προστατευθούν από τη θαλασσοταραχή. Μάλιστα, πρόσθεσε, το ένα από τα δύο φέρει σημαία Μολδαβίας.

Οι άνδρες του φυλακίου του Λιμενικού που βρίσκεται στο νησί των Οθωνών, σύμφωνα με τον πρόεδρο, προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν από τη στεριά να καταγράψουν τις κινήσεις των δύο πλοίων.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στο πλοίο επιβαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι. Αλλοι μιλούν για 400 και άλλοι για 700 ανθρώπους.

Από το πλοίο έγινε κλήση στο 112 και αμέσως έγινε σύνδεση με τον ιταλικό θάλαμο επιχειρήσεων και με τη σειρά τους οι Ιταλοί ενημέρωσαν τις Ελληνικές Αρχές.

Ο άνθρωπος που επικοινώνησε κατήγγειλε ότι στο πλοίο υπάρχουν ένοπλοι ενισχύοντας τους φόβους για παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky, που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών με κατεύθυνση προς Ιταλία είναι στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο κ. Ανδριώτης λέει στο newsit ότι στο 80 μέτρων πλοίο επιβαίνουν περί τα 400 άτομα, χωρίς ωστόσο ακόμη να μπορεί να επιβεβαιώσει το λόγο για τον οποίο έχει εκπέμψει SOS.

newsit.gr

Norman Atlantic: Μακάβριο αλαλούμ με το Norman Atlantic - Τουλάχιστον 13 οι νεκροί

Norman Atlantic: Μακάβριο αλαλούμ με το Norman Atlantic - Τουλάχιστον 13 οι νεκροί - Mε δάκρυα στα μάτια συγγενείς παρακαλούν για ενημέρωση
Η πυρκαγιά στο πλοίο Norman Atlantic έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 13 ανθρώπους —μεταξύ των οποίων και δύο Αλβανοί ναυτικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης— σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα αφού οι ιταλικές αρχές έχουν διαπιστώσει ήδη την παρουσία παράνομων μεταναστών μεταξύ των επιβατών και θεωρούν μη αξιόπιστη τη λίστα των επιβαινόντων.

Η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι απόψε εντοπίστηκε και περισυνελέγη άλλο ένα πτώμα από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.

Εκτός από τους έντεκα επιβάτες, δύο Αλβανοί ναυτικοί που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους διασώστες, σκοτώθηκαν όταν έσπασε ο κάβος του ρυμουλκού στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το σύνολο των επιβατών που επέβαιναν στο πλοίο, ανέρχεται σε 475 άτομα, εκ των οποίων 268 ήταν Έλληνες. Δύο από τους Έλληνες έχουν ταυτοποιηθεί ως νεκροί και συνεχίζεται η αναζήτηση εντοπισμού άλλων 30.

Το σύνολο των διασωθέντων από το πλοίο «Norman Atlantic», (επιβάτες και πλήρωμα) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ανέρχεται σε 432 άτομα.

Ο εισαγγελέας του Μπάρι, Τζουζέπε Βόλπε, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για την τραγωδία, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι μέσα στο πλοίο είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν και άλλα πτώματα. Όπως είπε, είναι δεδομένο ότι μεταξύ των επιβατών υπήρχαν και παράνομοι μετανάστες και τρεις από αυτούς έχουν ήδη αναγνωριστεί: πρόκειται για δύο Αφγανούς και έναν Σύρο ο οποίος ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι αναμφίβολα υπήρχαν και άλλοι παράνομοι μετανάστες, κρυμμένοι στις νταλίκες που μετέφερε το Norman Atlantic. Η τύχη τους είναι αβέβαιη, αφού η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ όπου βρίσκονταν τα μεγάλα φορτηγά.

Στην αβεβαιότητα αυτή προστίθενται και τα ερωτήματα για τους τυχόν αγνοούμενους αφού εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση για τον ακριβή αριθμό των επιβατών του πλοίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν σωθεί 427 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 56 ήταν μέλη του πληρώματος.
  Το φεριμπότ, κενό πλέον μετά και την αποχώρηση του καπετάνιου του, που το εγκατέλειψε τελευταίος, θα ρυμουλκηθεί προς το λιμάνι του Μπρίντιζι, σε απόσταση περίπου 40 μιλίων από το σημείο της τραγωδίας. Η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο πολλοί από τους επιβάτες βρίσκονται ακόμη πάνω στα παραπλέοντα πλοία που κατευθύνονται σε διάφορα ιταλικά λιμάνια.

Το ιταλικό πολεμικό πλοίο Σαν Τζόρτζο, στο οποίο επιβαίνουν 180 διασωθέντες, αναμένεται να φτάσει στο Μπρίντιζι, όπου χιονίζει ακατάπαυστα, σήμερα το βράδυ. Ένα φορτηγό πλοίο που είχε περισυλλέξει 40 διασωθέντες αναμένεται επίσης να φτάσει στον Τάραντα.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, όμως ορισμένοι έχουν υποθερμία ή αναπνευστικά προβλήματα. Από τους 371 επιβάτες που έχουν σωθεί, οι 236 είναι Έλληνες (συνολικά 268 επέβαιναν στο πλοίο), 54 Τούρκοι, 22 Αλβανοί, 22 Ιταλοί, 10 Ελβετοί και 9 Γάλλοι. Υπάρχουν επίσης μεμονωμένοι υπήκοοι άλλων χωρών, αλλά και δύο... σκυλάκια.

Εκτός από την ελληνική δικαιοσύνη, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία θα εξεταστούν επίσης από τις ιταλικές και τις αλβανικές αρχές.

"Επαφίεται στη δικαιοσύνη να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι από τα Τίρανα όπου πραγματοποίησε μια επίσκεψη-αστραπή σήμερα το απόγευμα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σφοδρή κακοκαιρία σε εξέλιξη - Με...πολικές θερμοκρασίες θα γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά - Σε ισχύ έκτακτο δελτίο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά - Σφοδρή κακοκαιρία σε εξέλιξη - Χιονίζει και στην Αττική
 Η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε από το πρωί και από τα νότια με βροχές οι οποίες σιγά σιγά θα επεκταθούν στη κεντρική Ελλάδα. Χιονίζει στην Πελοπόννησο, στην Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Οι χιονοπτώσεις μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν και στην Αττική, στα βόρεια προάστια.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου, ενώ κάπως καλύτερος θα είναι ο καιρός στα δυτικά όπου εκεί δεν περιμένουμε τόσο ισχυρά φαινόμενα.
Οι πόλεις που θα πληγούν περισσότερο από το κύμα κακοκαιρίας είναι η Σπάρτη, η Τρίπολη, η Κόρινθος, η Άμφισσα, η Λιβαδειά, η Θήβα, η Λαμία, η Λάρισα, ο Βόλος και αργότερα η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη, η Λήμνος, η Σάμος και οι βόρειες περιοχές της Αθήνας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις που θα φτάσουν στα πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ. Το βράδυ μάλιστα στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα ενισχυθούν ακόμη και στα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -8 εως 4 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 8 βαθμούς ενω στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 14 με 16 βαθμούς. 
Στην Αττική θα επικρατήσουν νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι. Ηδη χιονίζει από το Μαρούσι και πάνω ενώ οι χιονοπτώσεις να πυκνώνουν από το βράδυ και μετά στα βόρεια προάστια. Περισσότερη χιονόστρωση περιμένουμε να έχουμε στα υπερ-βόρεια προάστια αργά τη νύχτα και προς τα ξημερώματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ και δεν αποκλείεται μέσα στη νυχτα να φτάσουν τα 9 μποφόρ στον νότιο Ευβοϊκό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 8 βαθμούς κελσίου αλλά στα βόρεια προάστια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι περιοχές που θα επηρρεαστούν περισσότερο απο την κακοκαιρία με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές, είναι τα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, τα νησιά του βορειοανατολικου Αιγαίου, οι Σποράδες, η Εύβοια και η Αττικοβοιωτία.  Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρότερες.  Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα βουνά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες περιοχές θα υπάρξει χιονόστρωση ακόμη και στα πεδινά ενώ το χιόνι θα ξεπερνά το ένα μέτρο στα ορεινά. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες παράκτιες περιοχές.

Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο είναι η Λάρισα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Λαμία, ο Βόλος, η Θήβα, η Λιβαδειά, το Καρπενήσι, η Αμφισσα , ο Πολύγυρος της Χαλκιδικής.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Ομως στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 8 με 9 μποφόρ και ενδεχομένως 10 μποφόρ. Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 5 με 7 μποφόρ. Στη βόρεια Ελλάδα θα υπάρχει ισχυρός παγετός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 εως 0 βαθμούς, στα κεντρικά ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 0 εως 6 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 εως 14 και τοπικά 16 βαθμούς κελσίου.
 Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, σιγά σιγά η βαρυχειμωνιά θα αρχίσει να υποχωρεί απο τα δυτικά τμήματα της χώρας και θα επηρρεάσει τις ανατολικοτερες και νοτιότερες περιοχές οπως είναι η ανατολική Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η Ευβοια, οι Σποράδες και η ανατολική Πελοπόννησος. Στις περιοχές αυτές θα χιονίσει ακόμη και στα πεδινά.

Ισχυρές χιονοπτώσεις θα έχουμε στο Πηλιο και τον Βόλο, στην Κύμη και σε άλλες περιοχές της Ευβοιας, στη Λαμία και σε τμήματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, ιδιαίτερα στις περιοχές της Μαλακάσας, του Μαρτίνου και του Δομοκου. Εκεί οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 5 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -9 εως -4 βαθμούς, στα κεντρικά από -6 εως +1εναν βαθμό, ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Ενδεικτικά μερικές πόλεις  που θα έχουν πολικές θερμοκρασίες είναι:
- Λάρισα: από -6 εως 2 βαθμούς
- Καρπενήσι: από -12 εως - 4 βαθμούς
- Λαμία: από -3 εως 3 βαθμούς
- Λιβαδειά: από -2 εως 3 βαθμούς
- Αράχωβα: από -6 εως -1εναν βαθμό
- Βόλος: από -6 εως +1εναν βαθμό
- Καβάλα: από -4 εως 5 βαθμούς
- Γρεβενά: από -10 εως -2 βαθμούς
- Τρίπολη: από -4 εως 2 βαθμούς
- Καρδίτσα: από -5 εως 0 βαθμούς

Στην Αττική θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά του νομού ενώ χιονόνερο θα πέφτει στο κέντρο της Αθήνας και νοτιότερα. Βροχές θα πέσουν κυρίως στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 5 βαθμούς κελσίου.


Σήμα κινδύνου εξέπεμψε φορτηγό πλοίο γεμάτο μετανάστες - Πληροφορίες για ένοπλους

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε φορτηγό πλοίο το οποίο έπλεε δυτικά της Κέρκυρας και στο οποίο, σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, επιβαίνουν μετανάστες.
Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky M το οποίο πλέει με σημαία Μολδαβίας μεταφέροντας εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες...

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο και για την κατάστασή του. 
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 400-700 άτομα ενώ το Reuters, επικαλούμενο την ελληνική κρατική τηλεόραση, αναφέρει πιθανώς οπλισμένους επιβαίνοντες.
Η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές και στο σημείο καταφθάνει ένα ελικόπτερο Σικόρκσι S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και η φρεγάτα «Ναυαρίνο» τα οποία νωρίτερα συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το marinetraffic που παρακολουθεί την κίνηση των πλοίων παγκοσμίως, ακριβώς δίπλα στο Blue Star M είναι το φορτηγό πλοίο Star S, ενώ σε σχετικά μικρή απόσταση νοτιότερα κινούνται τα επίσης φορτηγά Lisbon Trader, Le Rong και Telamon, καθώς και το δεξαμενόπλοιο Alfa Sea.


Σημειώνεται πως στο σημείο οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαιτέρως δυσχερείς καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ.
epiruspost.gr

Αλέξη, μήπως θα κάνεις εξεταστική και για τους Ολυμπιακούς του 2004;

tsipras-aggelopoulou
Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος και ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη κιόλας επίσημη ομιλία του, απευθυνόμενους στους πεινασμένους της μπανανίας, άρχισε να μοιράζει κατηγορίες, ποινικές ευθύνες, δικαστήρια και γιατί όχι και δημόσιες εκτελέσεις.

Και δεν είναι τυχαίο. Αυτό που θα παραλάβει ο Αλέξης (αν ο λαός την πατήσει) είναι μία άμεση «διαπραγμάτευση» του εναπομείναντος μνημονίου, άσχετα αν ο Λαφαζάνης θα το σκίσει. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί ο Αλέξης είναι λαϊκές ανοιχτές δίκες. Το μόνο που μπορεί να δώσει, βάση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, είναι δικαστήρια για όσους δεν είναι αρεστοί του νεο-κομμουνιστικού δόγματος.

Ο Αλέξης ως τηλε-δικαστής, είναι αυτός που έτρεξε να υιοθετήσει τις καταγγελίες Χαϊκάλη, όπου η φαρσοκωμωδία μεταξύ Λαζόπουλου-Χαϊκάλη-Καμμένου-Αποστολόπουλου, καταγράφηκε σε κακόγουστη ταινία μικρού μήκους. Την υιοθέτησε πριν και πάνω από τη δικαιοσύνη.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Αλέξης θα αποδώσει ευθύνες για όλες τις σπατάλες που βύθισαν τη χώρα στο χάος, όπως τους Ολυμπιακούς του 2004, όπου τα Ολυμπιακά ερείπια σήμερα θυμίζουν το γκλάμουρ μιας άλλης εποχής. Μίας Ελλάδας που ξόδευε τα δανεικά, ασύστολα και αδιάκριτα. Όταν η Ελλάδα έφτιαχνε υποδομές, που σήμερα δεν μπορούν ούτε τους αστέγους να φιλοξενήσουν.

Άραγε ο Αλέξης, ο «δίκαιος» θα κάνει εξεταστική και για το 2004; Μάλλον δεν θα κάνει!
Διότι ...μία χαριτωμένη φωτογραφία χίλιες λέξεις..
Γιατί να «χαλάσει» αυτό το χαμόγελο από το πρόσωπο του Αλέξη;



Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Χιόνι στο Πιτσαδέικο βουνό


 (ΦΩΤΟ Χριστίνα Γεωργαντοπούλου)

Χιονίζει ασταμάτητα αυτήν την ώρα στη ορεινή Κορινθία - Με αλυσίδες η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Χιονίζει ασταμάτητα αυτήν την ώρα στη Γκούρα και Καστανιά Η φωτό είναι από το kalavrytanews

 Χιονίζει ακατάπαυτα, από το πρωί σήμερα, στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ τις τελευταίες δύο ώρες είναι σε εξέλιξη χιονοθύελλα στην κεντρική Πελοπόννησο, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Στην Κορινθία από τα ξημερώματα χιονίζει ασταμάτητα ,ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και συγκεκριμένα από Κιάτο , Ξυλόκαστρο και Δερβένι προς Γκούρα, Φενεό, Τρίκαλα και όλη την ορεινή δυτική Κορινθία, .
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Κορινθία
-Από το 1ο χλμ έως το 21.5 χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Κιάτου.
 -Από το 1ο χλμ έως το 16ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Δερβενίου.
-Από το 1ο χλμ έως το 19ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γκούρας - Λυκούριας.
 -Από το 18ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Ξυλοκάστρου - Τρικάλων.
   -Από το 1ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Τρικάλων - Καρυάς.
   -Από το 16ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Δερβενίου - Γκούρας.
   -Από το 17ο χλμ και άνω της Επαρχιακής Οδού Κιάτου - Γκούρας.
   - Όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο Καστρακίου - Μποζικών - Τιτάνης.
 
Στον πάγο έχει μπεί η Αχαϊα, η οποία στα ορεινά της έχει ντυθεί στα λευκά ενώ "πάγωσε" και η Πάτρα καθώς πριν από λίγη ώρα το έστρωσε στα... ορεινά της όπως στα Σελλά, την Πιτίτσα, τα Αργυρά κ.α. και η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους 5 βαθμούς . Συνεχής είναι η χιονόπτωση  είναι πυκνή  και στα Καλάβρυτα, τη Βλασία, τη Δάφνη, την Κλειτορία, το Πάος, τις Σειρές και  το Λευκάσιο.
Επίσης ανακοινώνεται ότι, η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης, διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας Ακράτας, προς Χ/Κ Καλαβρύτων στην Αχαία.
Επίσης συστήνεται η απαραίτητη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα, στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων -Πούντας που περνάει μπροστά από την ιστορική ιερά μονή Μεγάλου Σπηλαίου και στην επαρχιακή οδό από το 3ο χλμ. έως το Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. 
 Στην Αργολίδα:
  -Από το 17ο χλμ έως το 20ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Άργους - Καρυάς.
   -Από το 23ο χλμ έως το 37ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άργους - Τριπόλεως.
Στην Αρκαδία:
Μέσα στην Τρίπολη το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην πόλη, και κυρίως σε δρόμους με μικρή κίνηση.
Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται, επίσης, η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και συγκεκριμένα σε Γορτυνία, Μαντινεία και ορεινή Κυνουρία, καθώς και από το 10ο χλμ έως το 57ο χλμ στην εθνική οδό Τρίπολης- Αρχαίας Ολυμπίας- Πύργου, ενώ στο Λεβίδι, από ακινητοποιημένη νταλίκα που δεν είχε αλυσίδες, έχουν εγκλωβιστεί πολλά αυτοκίνητα.
Ακόμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης, από το 14ο χιλιόμετρο και άνω στο ύψος της Μανθυρέας, λόγω έντονης χιονόπτωσης, ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν σταματήσει στην άκρη του δρόμου.
 Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, αν και σε ορισμένα σημεία τού δρόμου στην Αρκαδία η κίνηση γίνεται με δυσχέρεια και με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Βυτίνα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, ο οποίος έκανε έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και να μην μετακινούνται με τα αυτοκίνητα ασκόπως.

Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των δήμων βρίσκονται στον δρόμο κι έχει αρχίσει ο εκχιονισμός και η ρίψη αλατιού, ενώ για το έργο του εκχιονισμού έχουν μισθωθεί και ιδιωτικά μηχανήματα.  Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με τη νταλίκα στο Λεβίδι 
Λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχουν σημειωθεί τροχαία ατυχήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.
Στην  Μεσσηνία:
 Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων  από το 32,5ο χλμ έως το 42,5 χλμ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας - Σπάρτης. 

 Στην  Ηλεία:
 Πυκνό χιόνι πέφτει από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας στα 1.130μ υψόμετρο. Ο Ναός και η γύρω περιοχή μέσα σε λίγη ώρα καλύφθηκαν από ένα πυκνό στρώμα χιονιού το οποίο σε μερικά σημεία φτάνει τους 20 πόντους. Σύμφωνα με πληροφορίες  το πρωί υπήρξαν προβλήματα και σε κάποια σημεία χρειαζόντουσαν αντιολισθητικές αλυσίδες ωστόσο άμεσα στο σημείο έφθασε εκχιονιστικό μηχάνημα και άρχισε να ανοίγει τον οδικό άξονα από και προς Ανδρίτσαινα αλλά και προς Φιγαλεία. Μάλιστα η χιονόπτωση ήταν τόσο πυκνή που ανάγκασε τους φύλακες του Ναού να κλείσουν τον Αρχαιολογικό Χώρο με σκοπό να μην αποκλειστούν εκεί σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -5'C

ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ ( ΖΕΜΕΝΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)







 Χιόνια στο Ζεμενό (φωτο Γιώργος Γκίνης)

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εμείς με την Ελλάδα δεν παίζουμε"


Untitled-5

Κάποιοι παίζουν την Ελλάδα στα ζάρια, 
εμείς με την Ελλάδα δεν παίζουμε. 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ



Εμφάνιση 1230 giovanopoulos .jpgΟ Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με Ημαθίας κ. το βουλευτή Κώστα Γιοβανόπουλο, όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή του  στο ψηφοδέλτιο Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας.  
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γιοβανόπουλος δήλωσε:
«Ανταποκρίθηκα στην ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων που απαιτείται προς έναν δίκαιο και φιλελεύθερο κόσμο. Η συνεργασία μου με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, είναι μια πράξη ευθύνης και σύνεσης. Η Ελλάδα μόνο ενωμένη μπορεί να διεκδικήσει την αναπτυξιακή της πορεία και να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή της προοπτική».

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ κα ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ



Εμφάνιση 1230 Mika Iatridi 1.jpg 
Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τη βουλευτή Δωδεκανήσων κα Μίκα Ιατρίδη και την καλωσόρισε στη μεγάλη Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι βέβαιο ότι με την υποψηφιότητά της στο Νομό Δωδεκανήσων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα δυναμώσει τον αγώνα της Παράταξης, για μια δυνατή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Δεν έχει όρια ο εκφυλισμός στο Περιφερειακού Συμβουλίου (Πε.Συ) Πελοποννήσου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πλειοψηφία του Πε.Συ Πελοποννήσου προκειμένου να υλοποιήσει την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου χρησιμοποιεί αδίστακτα κάθε μέσο και μεθόδευση.
Μέχρι τώρα έχει πάρει αποφάσεις μεταμεσονύκτια με ελάχιστους συμβούλους και σε αντίθεση με τις εισηγήσεις ακόμη και των υπηρεσιών της Περιφέρειας, για να υπηρετήσει τους μεγάλους του Τουρισμού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κας Θ. ΦΩΤΙΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κας Θ. Φωτίου για δημοψήφισμα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου αποκάλυψε, σήμερα (ΣΚΑΪ TV) ότι σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές και δεν πείσουν την Ευρώπη και τους εταίρους για το δήθεν πρόγραμμά τους, θα κάνουν αμέσως δημοψήφισμα.
Προφανώς, το ερώτημα που πρόκειται να θέσουν θα είναι “μέσα ή έξω από την Ευρώπη”, “μέσα ή έξω από το Ευρώ”.
Αλλά ας το πουν ευθέως.
Σήμερα, πριν από τις εκλογές.
Για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης σε περιοδεία στη χιονισμένη Ορεινή Κορινθία - Έκκληση στους οδηγούς για αντιολισθητικές αλυσίδες για την ασφαλή τους μετακίνηση



Εμφάνιση IMG_9453 20.jpgΟ Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης μαζί με το Διευθυντή Τεχνικών Έργων  της Περιφερειακής Ενότητας  Κορινθίας  κ. Παναγιώτη  Σωτηράκο ,   περιοδεύουν στο ορεινό οδικό δίκτυο της Π.Ε Κορινθίας ώστε να έχουν πλήρη εικόνα , λόγο των ισχυρών χιονοπτώσεων .
Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας βρίσκεται σε συντονισμό με τους Δημάρχους των ορεινών περιοχών , οι οποίοι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης των ισχυρών καιρικών φαινομένων , τόσο με τη διάθεση σημαντικής ποσότητας άλατος  όσο  και  με την πλήρη λειτουργία των εκχιονιστικών μηχανημάτων, ώστε το οδικό δίκτυο να παραμείνει σε λειτουργία και να αποφευχθούν κάθε είδους προβλήματα.
Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας κάνει έκκληση στους οδηγούς που κινούνται στα ορεινά δίκτυα της περιοχής ,να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια και αντιολισθητικές αλυσίδες  για την ασφαλή τους μετακίνηση