Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

Εμφάνιση  




Του Χαρίλαου Βασ. Λαζανά
ΔΕΡΒΕΝΙ

http://www.fonikorinthias.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/%CE%9B%CE%91%CE%96%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%20%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%A3.jpg?itok=pnBXp7e_Όταν ήμουν στην ¨πρώτη ηλικία¨ διαπίστωσα από την ιστορία που διδασκόμουν στο σχολείο, ότι κατά τους ιστορικούς χρόνους αλλά και τους νεοελληνικούς, στην πατρίδα μας ήταν σημαντική η παρουσία ¨σκοτεινών μορφών¨ όπως του Εφιάλτη κατά την Αρχαιότητα αλλά και του Πήλιου Γούση κατά την Τουρκοκρατία.
Όμως και στην μεταπολεμική Ελλάδα έως και σήμερα η ¨ίντρικα¨ καλά κρατεί. Να σκεφτεί δε κανείς ότι μόνο ένα μέρος της Ιστορικής δολιοπλοκότητας διδάσκεται στα σχολεία μας.
Όταν βρέθηκα στην ¨δεύτερη ηλικία¨ ήμουν υποψιασμένος αλλά σαν γνήσιο ¨Ελληνόπουλο¨ και ανόητος τοπικιστής εθελοτυφλούσα. Τώρα πλέον στο κατώφλι της ¨τρίτης ηλικίας¨ εάν συνεχίσω έτσι σε τι θα διαφέρω από την στρουθοκάμηλο; Αλλά και να θες να ξεχαστείς στον καναπέ σου, δεν σε αφήνουν τα Μ.Μ.Ε..
Έτσι λοιπόν πριν από δύο μήνες περίπου ¨έπαιξε¨ σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια η είδηση ότι σε παραλιακή κωμόπολη της Ισπανίας έγιναν τα γυρίσματα μεγάλης Χολυγουντιανής παραγωγής και είχε τεράστια επιτυχία. Συνέπεια δε αυτού του γεγονότος, από 30% ανεργία που είχαν οι κάτοικοι της προαναφερθείσας Ισπανικής κωμόπολης μειώθηκε στο 10% με τάση να μηδενιστεί. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος (και όχι μόνο) ξεφύτρωσαν παντού. Οι νέοι τους απέκτησαν ενδιαφέρον να παραμείνουν στον τόπο τους κι έτσι η πόλη δεν θα καταντήσει γεροντούπολη όπως κινδυνεύει ο δικός μας ο Δήμος. Τότε ζήλεψα και θύμωσα πολύ!!!!!!!
Γιατί όμως μου βγήκαν αυτά τα συναισθήματα; Διότι η προαναφερθείσα Ισπανική κωμόπολη δεν ήταν στην πρώτη επιλογή της Χολυγουντιανής παραγωγής. Προσπάθησαν ¨επί ματαίω¨ οι κινηματογραφικοί παράγοντες να γίνουν τα γυρίσματα στην Ικαρία, την δική μας Ικαρία, την πανέμορφη νήσο του Ν. Α. Αιγαίου. Φράγμα αδιαπέραστο η γραφειοκρατία της. Έτσι αναγκάστηκαν να καταλήξουν στην Ισπανία.
΄Τι έκανε άραγε η εκεί Δημοτική Αρχή της Ικαρίας; Πολύ φοβάμαι ότι και η δική μας. ¨Αυτιά ερμητικά κλειστά¨ λες και είναι απο το ίδιο καλούπι. Για του λόγου του αληθές:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgU8qj7n-bo7McbmmurtYmsDsDrZcNnoXVQFV7OZrVweqYVcDdUEQBVa6oqwXbny6-BTQs9DeoxqWoQzmVMpKV773jugnVDd3MiVuZIcNqjQDZGtjfeNXIf1b8h63Voqi3ZFGEEtBbKw6s/s320/giatas+evr+kor+orizontesΠαράδειγμα 1ον: Ο γνωστός Ξυλοκαστρινός Περιφερειακός Σύμβουλος κος Ευριπίδης Γκιάτας μαζί με ομάδα φίλων του μηχανικών, επιμελήθηκαν αφιλοκερδώς, σχεδιασμού της ανάπλασης του παλαιού γηπέδου του Ηρακλή για τουριστικές εγκαταστάσεις. Το προϊόν της εργασίας τους είναι σχολαστικό και πολλά υποσχόμενο. Μετά την ολοκλήρωσή του δόθηκε στην Δημοτική Αρχή για επικύρωση και θα ενεργούσε για την χρηματοδότησή του μέσω περιφερείας αλλά και των Ε.Σ.Π.Α.. Ύστερα από 4 μήνες αντελήφθη ότι όλος ο φάκελος είχε συρταρωθεί, δηλαδή είχε παραπέσει στις ¨καλένδες¨ .!
http://www.elen-fotografos.com/uploads/2/3/9/9/2399614/6046628_orig.jpgΠαράδειγμα 2ον: Στα Ροζενά έχει εγκατασταθεί η επαγγελματίας ηθοποιός κα Τερέζα Λουϊζου. Με επίπονη εργασία και αρμοστή συνεργασία με τον πρώην Τοπικό Αντιδήμαρχο δημιούργησε ερασιτεχνικό θίασο τους ¨Πειραματιστές¨ με πλούσια καλλιτεχνική δράση. Σήμερα έντεχνα έχει υποπέσει από πλευράς Δήμου σε απαξίωση, με συνέπεια το μέλλον του θιάσου να είναι αβέβαιο. Ήδη ο παιδικός θίασος δεν θα λειτουργήσει ξανά. Δεν καταλαβαίνουν οι Τοπικοί Άρχοντες ότι με την αναγνωρισημότητα ενός τόπου αλλά και τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες έρχεται και η επισκεψιμότητα άρα και ο πλούτος; Θυμάστε παλιά τι γινόταν επί εποχής Τυπάλδου αλλά και αργότερα όταν στο Ξυλόκαστρο γινόταν η διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος beach volley;
Λοιπόν Ξυλοκαστρινοευρωστίνιε δημότη αν περιμένεις κάτι να αλλάξει και να παραμείνουν τα παιδιά μας στον τόπο τους αλλά αυτό το κάτι να εξαρτάται από τον Δήμο, για να μην ζεις μια ουτοπία, καλό είναι από τώρα να φροντίσουμε να τους εξασφαλίσουμε τα εισιτήρια για το Βέλγιο όπου μπορεί και να σταδιοδρομήσουν σαν ανθρακωρύχοι. Βλέπεις η Δημοτική Αρχή έχει μέσα της τον επαγγελματοδιώχτη και στο τέλος θα μας μετατρέψουν σε ένα απέραντο ΚΑΠΗ. Συμπάσχω γιατί είμαι κι εγώ ομοιοπαθής σαν πατέρας τριών θυγατέρων. Έως ότου επανέλθω γειά σας και περαστικά μας.

ΔΕΡΒΕΝΙ 26-5-2015
ΧΑΡΙΛΑΟΣ Β. ΛΑΖΑΝΑΣ