Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Αποχαιρέτησε ο Μίτσελ - Το τιτίβισμά του για τον Ολυμπιακό - προσωρινά Νικοπολίδης, απ'το εξωτερικό ο αντικαταστάτης

Αποχαιρέτησε ο Μίτσελ - Το τιτίβισμά του για τον Ολυμπιακό
 Οριστικά τέλος! Πριν από λίγο γράφτηκαν οι... τελευταίες λέξεις της συνεργασίας του Μίτσελ με τον Ολυμπιακό. Η διοίκηση των “ερυθρόλευκων” συναντήθηκε με τον Ισπανό προπονητή και τον ενημέρωσε για την απόφασή της να δώσει τέλος στη συνεργασία τους.
Ο Μίτσελ ήρθε στον Ολυμπιακό στις 4 Φεβρουαρίου 2013 και κατέκτησε με το σύλλογο του Πειραιά δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο Ελλάδος.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Πολλοί Τούρκοι έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό στο Φανάρι

Πολλοί Τούρκοι έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό στο Φανάρι
Ο Τεοντόρ Πασέβ, από τη Βουλγαρία, ανέσυρε σήμερα από τον Κεράτιο κόλπο τον Σταυρό που είχε ρίξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην τελετή του καθαγιασμού των υδάτων.
Φέτος παρά το διαπεραστικό κρύο περισσότεροι από 20 κολυμβητές, ορμώμενοι από τέσσερις βάρκες, συναγωνίστηκαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Πλήθη προσκυνητών και επισκεπτών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Τόγκο Φορ Νανσιμπέ (Faure Gnassingbé) και η συνοδεία του, εκπρόσωποι ξένων κυβερνήσεων και άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρακολούθησαν από τις ακτές του Κεράτιου Κόλπου την καθιερωμένη πλέον τελετή του καθαγιασμού των υδάτων.
Νωρίτερα έγινε στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου η Θεία λειτουργία, μετά το τέλος της οποίας σχηματίσθηκε πομπή και κατευθύνθηκε στις ακτές του Κερατίου στην αποβάθρα του Φαναρίου. Εκεί περίμεναν από νωρίς πλήθη επισκεπτών και προσκυνητών, πολλοί από τους οποίους είχαν επιβιβασθεί σε πλωτά μέσα για να παρακολουθήσουν καλύτερα την τελετή.
Μεταξύ των κολυμβητών που συναγωνίστηκαν για να ανασύρουν τον σταυρό ήταν και πολλοί νέοι Τούρκοι.


newsit.gr

Ημερίδα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας "Ελλάδα Παντού" στο Βέλγιο – Βρυξέλλες

 
Υπό την Αιγίδα των:
• Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
• Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο
• Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού
( Για να κατεβάσετε το Δελτίο τύπου και την αφίσα στα Ελληνικά και Γαλλικά, κάντε κλικ εδώ )

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Ελλάδα Παντού» διοργανώνει ημερίδα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στις Βρυξέλλες την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 και ώρες 11:00 με 14:30 ( ώρα προσέλευσης 10:30) στο New Europe Studios 1, Rue Froissart, 1040 Etterbeek Βρυξέλλες - Βέλγιο.
   Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερωθεί η Ελληνική ομογένεια και η φιλελληνική κοινότητα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, και να παρουσιαστεί το πλάνο για το φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού".
   Κύριος στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει τις προθέσεις φορέων και ατόμων για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε Ελλάδα και Βέλγιο, και να βάλει τις βάσεις για να δημιουργηθούν μακροχρόνιες συνεργασίες ανάπτυξης του πολιτισμού, προϊόντων, υπηρεσιών και αγαθών που παράγονται στην Ελλάδα, αλλά και από Ελληνίδες και Έλληνες που ζούν και δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο.
Προσκαλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι πολιτιστικοί, εμπορικοί, θεσμικοί, συλλογικοί και ομοσπονδιακοί φορείς του Βελγίου.
Είναι μια ουσιαστική προσπάθεια συνένωσης των δυνάμεων της Ελληνικής Διασποράς, που οραματίζεται την δημιουργία μακροχρόνιων και ικανών συμπράξεων, με απώτερο σκοπό την παραγωγή οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής αξίας και υπεραξίας με κοινωνικά οφέλη, και δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Για όσους ζουν εκτός Βελγίου, η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο.
Τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη ζωντανή εκπομπή, το πρόγραμμα, τους συντελεστές, υποστηριχτές, χορηγούς επικοινωνίας κ.α , θα ανακοινωθούν σύντομα, με πρόσθετη ανακοίνωση.
Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την ημερίδα η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά υπάρχουν περιορισμένες θέσεις. Δήλωση συμμετοχών στον παρακάτω σύνδεσμο:
Για όσους ενδιαφέρονται να διαφημιστούν μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη έργου, κα. Φανή Παναγιωτοπούλου στο email f.panagiotopoulou@elladapantou.info ή στο τηλέφωνο 0032 25886870 ή σε ένα από τα παρακάτω τηλέφωνα:
Βέλγιο  Σταθερό +32 25886870 Κινητό +32 483 14 40 63
Γερμανία +49 157 72440252
Γαλλία+33805080619 (Toll Free)
Ελλάδα
Τηλεφωνικό κέντρο +30 211 8003248
Ηλεκτρονικόταχυδρομείο info@elladapantou .info
Skype elladapantou
Η ημερίδα θα γίνει στην Ελληνική γλώσσα
Χορηγοί
HellenicPROM-LOGO ASBL mikro karavi





Υποστηριχτές
New-Europe-Studios-small
artichoke small

 adiscoveringnetwork



Χορηγοί Επικοινωνίας
newsvilleBe logo xorigos Global-SustaindrachmeMagazinweblogoTerraGrecaomogeneiaka-neaplusdjelliniki-gnomi
logo tautothta L

Αχαΐα: Κόρη πρώην αντιδημάρχου του Αιγίου η Αγγελική, που αναζητείται ως συνεργάτης του Ξηρού-«Ξεσκόνισαν» το σπίτι της οι αστυνομικοί

Αγγελική του ΞηρούΚόρη πασίγνωστου Αιγιώτη, ο οποίος μάλιστα είχε στο παρελθόν αυτοδιοικητική θέση , (ήταν αντιδήμαρχος σε παλαιότερη δημοτική Αρχή του Αιγίου και δημοτικού συμβούλου) με καταγωγή από τα Κουνινά, είναι η Αγγελική φίλη και φερόμενη ως συνεργάυτης του Χριστόδουλου Ξηρού, την οποία αναζητά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η είδηση έχει «παγώσει» το Αίγιο και αποτελεί σήμερα Τρίτη σχεδόν το μοναδικό αντικείμενο συζήτησης στην τοπικξή κοινωνία
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του dytikanea.grη κοπέλα που φέρεται να έχει εξαφανιστεί από το σπίτι της εδώ και δύο μήνες, και ως γνωστός σπούδαζε στην Κομοτηνή, αναζητείτο και από την ίδια την οιηκογένειά της, με τον πατέρα της ν α έχει δηλώσει την εξαφάνισή της εδώ και περίπου δύο 24ωρα.
Το σπίτι της Αγγελικής έκαναν «φύλλο και φτερό» άνδρες της αντιτροπμοκρατικής υπηρεσίας που αναζητούσαν στοιχεία για την Αγγελική την φίλη του Ξηρού η οποία είχε σχέση και με τους Πυρήνες της Φωτιάς. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί μίλησαν με τον πατέρα της 22χρονης Αγγελικής ο οποίος όμως δήλωσε πως η κόρη του, φοιτήτρια στην Κομοτηνή είχε να εμφανιστεί στο σπίτι… δύο μήνες. Με τον πατέρα της 22χρονης Αγγελικής μίλησε σήμερα το πρωί ο δημοσιογράφος του Antenna, Κωνσταντίνος Φλαμής.
Η συζήτηση έγινε χωρίς κάμερες αφού αυτό επιθυμούσε ο πατέρας της νεαρής, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν αντιδήμαρχος Αιγίου. «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βρεθεί το παιδί μου. Και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Ως πατέρας με ενδιαφέρει πρώτα αυτό. Πιστεύω ότι η Αστυνομία κάνει καλά την δουλειά της. Το παιδί μου να είναι καλά και να βρεθει. Χθες είδα την φωτογραφία της στην τηλεόραση. Πήγα αμέσως και δήλωσα την εξαφάνισή της στην Αστυνομία» δήλωσε ο πατέρας της Αγγελικής. Η κόρη του σπούδαζε στην Κομοτηνή, είχε όμως να εφμανιστεί στο Αίγιο εδώ και δύο μήνες. Μία θεία της Αγγελικής δήλωσε πως η Αγγελική παραμένει ακόμη παιδί. Και ίσως αυτή η παιδικότητα να την παρέσυρε. Στην οικογένεια έχουν βάσιμες υποψίες για το τι μπορεί να συνέβη, ωστόσο περιμένουν την λύση του μυστηρίου όταν θα βρεθεί η 22χρονη.

Διέγραψαν Καστελόριζο και Στρογγύλη από το βιβλίο Γεωγραφίας της Ε” Δημοτικού – Ποιοι παίζουν τα παιχνίδια της Τουρκίας;

«Διέγραψαν» από το επικαιροποιημένο βιβλίο Γεωγραφίας της Ε’ Δημοτικού το Καστελόριζο και τη Στρογγύλη και το υπουργείο Παιδείας απαντά σαν να μην τρέχει τίποτα πως θα υπάρξει διόρθωση από το… νέο έτος. Απίστευτο. Παίζουν με τα γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδας αν κάποιοι δεν παίζουν και τα παιχνίδια της Τουρκίας που θέλει να εξαφανίσει το Καστελόριζο από το Αιγαίο για να βάλει «πόδι» στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Το θέμα αυτό γίνεται γνωστό τη στιγμή που η Τουρκία για ακόμη μία φορά ετοιμάζεται να κυκλώσει με υποβρύχια το Καστελόριζο για να αμφισβητήσει το status quo και βέβαια την ΑΟΖ της Ελλάδας. Χάριν του Καστελόριζου και της Στρογγύλης η δυνητική ελληνική ΑΟΖ εφάπτεται με την κυπριακή και αποκλείουν την Τουρκία από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου.
Αυτό είναι για το οποίο έχουν λυσσάξει οι Τούρκοι και θέλουν να εξαφανίσουν τα δύο ελληνικά νησιά από το χάρτη. Έφτασαν μάλιστα μέχρι του σημείου να πουν πώς το Καστελόριζο ανήκει στην ανατολική Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο και πρόσφατα μίλησαν ανοιχτά για στήσιμο εξέδρας άντλησης πετρελαίου στην περιοχή του ελληνικού νησιωτικού συμπλέγματος θεωρώντας την «κτήμα» τους.
Ε, αυτό που θέλουν οι Τούρκοι το κάνει το υπουργείο Παιδείας διαγράφοντας από το χάρτη το Καστελόριζο και τη Στρογγύλη. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα με ερώτηση του ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και στην ερώτηση αυτή απάντησε το υπουργείο Παιδείας του Ανδρέα Λοβέρδου. Θέλετε να μάθετε πότε; Εν μέσω των ψηφοφοριών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η απάντηση ωστόσο αντί να καθησυχάζει εξοργίζει. Διαγράφηκαν το Καστελόριζο και η Στρογγύλη λέει το υπουργείο Παιδείας γιατί ήταν τεχνικά δύσκολη η απεικόνιση των δύο αυτών μικρών νησιών στο χάρτη του βιβλίου Γεωγραφίας της Ε’ Δημοτικού.
Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του υπουργείου Παιδείας:
«Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει εκδοθεί αρχικά το 2006. Στη μεγάλη πλειονότητα των χαρτών, 18 στον αριθμό, που περιέχονται στο εν λόγω βιβλίο, τόσο το Καστελόριζο όσο και το μικρότερης έκτασης, νησί Στρογγύλη, εμφανίζονται ως προσθήκες (υπό μεγέθυνση).
Ωστόσο, υπάρχουν οκτώ (8) κυρίως θεματικοί χάρτες, όπου λόγω της τεχνικής δυσκολίας της απεικόνισης ενός πολύ μικρής έκτασης στοιχείου, σε χάρτες χαμηλής ανάλυσης και συχνά περιορισμένων διαστάσεων, δεν απεικονίζεται το Καστελόριζο.
Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει ήδη δημιουργήσει και προτείνει νέα γραφικά, τα οποία θα συμπληρώσουν το σύνολο των χαρτών, ώστε να απεικονίζονται τα δύο αυτά μικρά νησιά, τόσο στα έντυπα όσο και στα ψηφιακά σχολικά βιβλία.
Τέλος, το Υ.ΠΑΙ.Θ. θα προχωρήσει στη διόρθωση και επικαιροποίηση της έκδοσης του βιβλίου για την επόμενη σχολική χρονιά».
Αυτό που έπρεπε να γίνει χωρίς δεύτερη λέξη ήταν άμεση επανέκδοση του βιβλίου με τα δύο ελληνικά νησιά ευδιάκριτα στον χάρτη της Ελλάδας και αποπομπή όσων ευθύνονται για το… λάθος αυτό.
Το γεγονός όμως ότι αυτό δεν συμβαίνει όταν οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού διδάσκονται πώς το Καστελόριζο και η Στρογγύλη δεν ανήκουν στην Ελλάδα τότε εύλογα δημιουργείται η εντύπωση πώς κάποιοι στο υπουργείο Παιδείας ή στην κυβέρνηση παίζουν τα παιχνίδια της Τουρκίας.
Πηγή: defencenet.gr

Η ανατροπή του Γιώργου από τους εξωγήινους και η θεωρία της Κούφιας Γης

karximakis-gap
Μεγάλες αλήθειες είπε ο Μιχάλης Καρχιμάκης ως επίσημος εκπρόσωπος του κινήματος που ίδρυσε 20 ημέρες πριν τις εκλογές, ο πρώην πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος του σοσιαλιστικού κινήματος και πρώην πολλάκις υπουργός Γιώργος Παπανδρέου ..κατά την παρουσία του στην εκπομπή Ενικός του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, πιστός στην οικογένεια Παπανδρέου σε ότι κάνει από το 1974, ακολουθεί σήμερα και τον Γιώργο Παπανδρέου, κάτι σαν τάμα, στις πολιτικές του περιπλανήσεις και εξηγεί πως ο Γιώργος αν και πανίσχυρος πρωθυπουργός, ανατράπηκε από τις ξένες και εγχώριες δυνάμεις που ήθελαν το κακό του Γιώργου και ύστερα της χώρας.

Οι αιχμές και η σημειολογία των μορφασμών του προσώπου του Μιχάλη Καρχιμάκη ήταν τόσο έντονες που μπορεί να συμπεράνει κάποιος πως ο Γιώργος ανατράπηκε από δυνάμεις τόσο απόκοσμες και τόσο απροσδιόριστες που δεν είναι δυνατόν να ονομασθούν μπροστά σε μία κάμερα. Και καλά έκανε ο Μιχάλης Καρχιμάκης και δεν το τράβηξε παραπέρα γιατί οι Έλληνες δεν είναι έτοιμοι για τόσο μεγάλες αλήθειες.

Ο τηλεθεατής μπορεί να φανταστεί πως η συνωμοσία που ανέτρεψε τον Γιώργο και δεν τον άφησε να «εκτελέσει» το γνωστό δημοψήφισμα «εντός ή εκτός του ευρώ», είτε βρίσκεται στα έγκατα της Γης είτε σε κάποιο άλλο Γαλαξία.

Ο τηλεθεατής κατάλαβε πως οι δυνάμεις που ανέτρεψαν το Γιώργο είναι εξωγήινες. Και το πιθανότερο, βάση της θεωρίας της Κούφιας Γης, δηλαδή των πολιτισμών που βρίσκονται στα έγκατα της Γης και προέρχονται από άλλους πλανήτες, συνωμότησαν για την ανατροπή του Γιώργου, υπέρ των ακατονόμαστων σκοτεινών συμφερόντων.

Έτσι εξηγείται μάλλον, γιατί ο Γιώργος δεν πατάει το πόδι του στη Γη και ειδικά στην Ελλάδα και υποχρεώνεται να ζει σε ένα αεροπλάνο. Από εκεί θα παρακολουθήσει και την προεκλογική εκστρατεία των κούφιων συντρόφων του, ενάντια στις κούφιες δυνάμεις.... συγνώμη ΓΑΠ-σαρδάμ.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την παρουσία του Μιχάλη Καρχιμάκη που έχει εξουσιοδοτηθεί από τον αρχηγό του νέου κινήματος Γιώργο Παπανδρέου, να κατονομάσει εκείνα τα συμφέροντα του σκότους που συνωμότησαν κατά του θεόπνευστου έργου του, κάπου μεταξύ μυστικών συναντήσεων με ΔΝΤ προ εκλογών 2009 και Καστελόριζου 2010 ..after εκλογών..


Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα ..βάλε και πενήντα κιλά «Χριστιανός»


alexis-peristeri
Όλα θα τα κάνει ο Αλέξης για να μπει στο Μαξίμου. Το Άγιο Όρος θα επισκεφτεί.. και το έκανε. Τον Πάπα στο Βατικανό θα συναντήσει ..και το έκανε Τον Σταυρό θα φιλήσει κατά τη διάρκεια αγιασμού σε σχολείο και το έκανε. Περιστέρι στον αγιασμό των υδάτων θα πετάξει.... και το έκανε!

Πόσα ακόμη θέλετε να κάνει ο Αλέξης για να ξεχάσετε μικρομεσαίοι συντηρητικοί Έλληνες πως ΔΕΝ είναι θρησκευόμενος (σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις του, περί δόγματος της αριστεράς και του ιδίου);;

Πόσους παπάδες θέλετε να χειροφιλήσει για να ξεχάσετε μικρομεσαίοι συντηρητικοί Έλληνες πως θέλει να πάρει τα χωράφια της Εκκλησίας;

Πόσα εξαπτέρυγα θέλετε να προσκυνήσει για να ξεχάσετε μικρομεσαίοι συντηρητικοί Έλληνες πως μαζί με τον Αλέξη έρχεται το νεο-κομμουνιστικό δόγμα που θα μας βγάλει έξω από το ευρώ και το ΝΑΤΟ;

Θέλετε να ανέβει στην Παναγιά της Τήνου γονατιστός; Να τον στείλουμε! Να γιορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο στις 20 Ιανουαρίου, να προκάμουμε και τις εκλογές.

Έλληνες, ο Αλέξης είχε δηλώσει πως για το καλό του τόπου θα συνεργαστεί με το διάβολο...

Κι επειδή για τον μη θρησκευόμενο Αλέξη, διάβολος είναι ο Χριστός.. αυτό κάνει τώρα...

Για εσάς Έλληνες!!

Γρηγόρης Σταματιάδης
www.tokentro.gr

Πότε θα κλείσουν τα σχολεία λόγω εκλογών – Τι ισχύει για τις άδειες εκπαιδευτικών

Tα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στις 23 Ιανουαρίου, λόγω της προετοιμασίας για τις εκλογές, αλλά ούτε και στις 26 του μήνα, έτσι ώστε να καθαριστούν τα εκλογικά κέντρα. Παράλληλα, διευκρινίζεται πως από φέτος η γιορτή των Τριών Ιεραρχών δεν λογίζεται ως αργία, αλλά ως σχολική εορτή για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με όσα ορίζει το ΦΕΚ 1861/2014 για το σχολικό έτος 2014−2015, η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30ή Ιανουαρίου 2015 δεν αποτελεί ημέρα αργίας για Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.
Όσο για τις άδειες των εκπαιδευτικών ενόψει των εκλογών, ισχύουν τα εξής:
Όσοι εκπαιδευτικοί μετακινούνται σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων λαμβάνουν άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας, ενώ όσοι μετακινούνται σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω λαμβάνουν άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινούνται εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
Όσοι μετακινούνται σε νησιά ή από νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών άδειας που λαμβάνουν, εξετάζεται κατά περίπτωση από τον αρμόδιο Διευθυντή της Εκπαίδευσης, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο στις περιπτώσεις αυτές, η άδεια να ξεπερνά τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
Για εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες, οι οποίες είναι εκλογικά τμήματα και παραμένουν κλειστές την Παρασκευή και τη Δευτέρα, οι ημέρες αυτές θεωρούνται ως μέρος της άδειας.

Ειδίκευση 10.000 νέων σε πέντε επαγγέλματα με ζήτηση

Την ευκαιρία να αποκτήσουν ειδίκευση στην πληροφορική, στα logistics, στο εμπόριο, στις εξαγωγές και στον πρωτογενή τομέα, εισπράττοντας και ένα εκπαιδευτικό επίδομα, θα έχουν πάνω από 10.000 νέοι άνεργοι 18-24 ετών. Εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και μπαίνουν άμεσα σε εφαρμογή νέα προγράμματα κατάρτισης σε πέντε κλάδους αιχμής της οικονομίας. Τα προγράμματα θα υλοποιήσουν εργοδοτικοί σύνδεσμοι σε συνεργασία με κέντρα διά βίου μάθησης.    Οι νέοι που θα συμμετάσχουν σ’ αυτά, εκτός από την αμοιβή που θα εισπράξουν, θα αποκτήσουν εξειδίκευση και πιστοποίηση των προσόντων τους, ενώ θα τους παρασχεθούν και συμβουλευτικές υπηρεσίες για εύρεση εργασίας. Τα σεμινάρια κατάρτισης θα αφορούν ειδικότητες στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, το λιανικό και εξαγωγικό εμπόριο, τις ειδικότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον πρωτογενή τομέα, όσον αφορά την προώθηση αγροτικών προϊόντων. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να απευθύνουν οι φορείς που έχουν αναλάβει την κατάρτιση πρόσκληση στους άνεργους νέους.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΩΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ 7.000 VOUCHERS
Εξαπλάσιες είναι οι αιτήσεις ανέργων από τις θέσεις που προβλέπει το πρόγραμμα «Επιταγή κατάρτισης με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση». Οι 16.600 άνεργοι ηλικίας 29-64 ετών, οι οποίοι θα επιλεγούν με κριτήρια, μεταξύ 103.000 υποψηφίων, θα λάβουν επίδομα 3.000 ευρώ για πρακτική άσκηση πέντε μηνών και οι 4.000 από αυτούς θα προσληφθούν για δύο μήνες.
Στο μεταξύ συνεχίζεται έως 14 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα διασύνδεσης με την αγορά εργασίας για χορήγηση 7.000 vouchers σε πτυχιούχους έως 29 ετών.

aftodioikisi.gr

Λοβέρδος με τη φωνή της λογικής

loverdos-enikos-star
Η παρουσία του υπουργού Παιδείας και υποψηφίου στη Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, στη χτεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ήταν η μόνη που ακολούθησε το δρόμο της λογικής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ένα πάνελ όπου κυριάρχησε ο κλασικός «σκυλοκαυγάς» αλλά και οι προσβολές και προσωπικές επιθέσεις χωρίς επιχειρήματα, κατάφερε να παρουσιάσει τους 4 μοναδικούς τρόπους οικονομικής πορείας της χώρας μας. Ήτοι της χρεοκοπίας, του δανεισμού από αγορές με υψηλότατο επιτόκιο, του εσωτερικού δανεισμού από τις καταθέσεις των πολιτών και τέλος του δανεισμού από άλλες χώρες με χαμηλό επιτόκιο που υφιστάμεθα σήμερα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε με αυτό τον τρόπο στα παράλογα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ που ακροβατούν μεταξύ χρεοκοπίας και υφαρπαγής των καταθέσεων, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων που προτείνουν επίσης μονομερείς ενέργειες δίχως αύριο.

Ο υπουργός Παιδείας που υπεραμύνθηκε του κεντρώου πρόσημου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αναφέροντας για παράδειγμα το μπλοκάρισμα των παράλογων και αναίτιων απολύσεων, απέδειξε δια της πολιτικής νηφαλιότητας και της λογικής σκέψης, πως το ενωτικό σχήμα του κόμματος "ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη", οφείλει να βρίσκεται δυναμικά στην επόμενη βουλή για να διασφαλίζει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα εντός του ευρώ. Ειδικά τώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οδηγούν την κοινωνία σε ακραίες και διχαστικές πολιτικές περιπέτειες.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr

Η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Για δεκαετίες η Αριστερά του τόπου κατείχε εξουσίες χωρίς ευθύνες. Η Αριστερά μπορούσε να κλείνει δρόμους, να διακόπτει επενδύσεις του μισητού κεφαλαίου, να δένει ή να λύνει τα καράβια στα λιμάνια, να απαγορεύει στο στρατό της Ελλάδας να πολεμάει χωρίς όμως ποτέ να κυβερνάει.

ΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ (ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ) ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!


Εμφάνιση νικος γεωργουλης θεοφανεια αιγειρα 2015.jpg
Εμφάνιση φιλαρμονικη αιγειρας θεοφανεια 2015.jpgΜε ηλιόλουστο καιρό τελέστηκε στην Αιγείρα η τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, την ημέρα των Θεοφανείων.

 Το τσουχτερό κρύο και η θερμοκρασία των 5 βαθμών Κελσίου που επικρατούσε εκείνη την ώρα δεν πτόησαν όμως τους Αιγειράτες και τη Φιλαρμονική, που με θρησκευτική ευλάβεια έριξαν τον Σταυρό στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

 Το Σταυρό επεσε και έπιασε στα καταγάλανα νερά του Κορινθιακου Κόλπου,στη παραλια της Αιγειρας, ο Νίκος Γεωργούλης!

Εμφάνιση νικος γεωργουλης θεοφανεια αιγειρα 2015 2.jpg Εμφάνιση νικος γεωργουλης θεοφανεια αιγειρα 2015 3.jpg 
Το παρόν έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Αιγείρας-Ακράτας-Διακοφτού κ. Θεοφάνης Σταυρόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων , καθώς και πλήθος κόσμου που αψήφησε το τσουχτερό κρύο! 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, για το ψευδές ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά στοιχεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν διανοείται να μιλήσει για τις καταθέσεις με βάση τα σενάρια που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ψευδές ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά στοιχεία αποδεικνύεται από το γεγονός ότι θα μπορούσε να τα έχει στη διάθεσή του και ενώ η Βουλή λειτουργούσε, με μια απλή αίτηση κατάθεσης εγγράφων. Θα λάβει απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο η ουσία παραμένει:

1) Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε την προστασία για την πρώτη κατοικία;
2) Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε τη ρύθμιση «ανάσα» των 100 δόσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις;
3) Είναι αλήθεια ότι αυτή η κυβέρνηση αύξησε το ακατάσχετο από 1000 σε 1500 ευρώ;
4) Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επικρότησε το ακατάσχετο, το οποίο διασφάλισε η κυβέρνηση μέσω των ειδικών λογαριασμών, συντάξεων και επιδομάτων;
5) Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ναι στην επιλογή της κυβέρνησης, όχι μόνο να προστατευτούν οι αγροτικές επιδοτήσεις, αλλά και να μην φορολογούνται, όπως κατηγορηματικά δεσμεύεται ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς;
6) Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη θητεία της κυβέρνησης δεν υπερψήφισε κανένα άρθρο που αφορούσε στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής;

Η όψιμη ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκε να υπερψηφίσει όλα τα μέτρα προστασίας των αδυνάτων στη Βουλή, αποκαλύπτει την αληθινή του πρόθεση:

Είναι αλήθεια ότι σχεδιάζουν να εισβάλλουν στους λογαριασμούς των μικροκαταθετών μέσω εντόκων γραμματίων του δημοσίου;

Ακόμη περιμένουμε να μας απαντήσουν. Θα κάνουν υποχρεωτικό δανεισμό; Ή θα εκτοξεύσουν τα επιτόκια μαζί με τον κίνδυνο για τις οικονομίες του Έλληνα μικροκαταθέτη;»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει αύριο, Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015, στις 19.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου στη Χαλκίδα

ΜΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΜΕ ΨΥΧΗ

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)

Εμφάνιση arampatzh.jpg Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές φέρνουν στο προσκήνιο ένα βαθύ πολιτικό προβληματισμό τόσο ως προς την ανάδειξη των πολιτικών σχηματισμών εξουσίας όσο και ως προς την ανάδειξη ικανών προσωπικοτήτων που θα εκπροσωπήσουν επάξια την πατρίδα και τον κόσμο που τυχόν θα τους εμπιστευτεί, αλλά και όλους τους υπόλοιπους.
Ο Νομός Σερρών εκπροσωπείται χρόνια τώρα από επάξια τέκνα του, αυτό όμως από το οποίο έχει ανάγκη η πολιτική ζωή της χώρας είναι 1) η ανανέωση και 2) η επιβράβευση των ατόμων εκείνων που με προσωπική εργασία και πάθος πολέμησαν για το καλό των πολιτών και της περιφέρειάς τους. Μία τέτοια προσωπικότητα είναι και η βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή η οποία επανειλημμένως έχει αποδείξει την πολιτική της πυγμή τόσο σε ζητήματα που αφορούν τους συντοπίτες μας αγρότες – και βέβαια ζητήματα ζωτικής σημασίας, αφού ο Νομός Σερρών είναι κατεξοχήν αγροτικός – αλλά και γενικότερα, ακόμα κι αν έπρεπε να καταρρίψει επιχειρήματα που αφορούσαν ενδεχόμενες αντιρρήσεις της Τρόικας, όσο και σε ζητήματα που αφορούσαν θέματα Παιδείας∙ θυμίζουμε χαρακτηριστικά την επιτυχή παρέμβασή της στο σχέδιο Αθηνά για να διατηρηθεί το ΤΕΙ Σερρών αλλά και για να ξεπεραστούν τα νομικά κωλύματα ώστε να μην καταργηθεί το ΤΕΦΑΑ, το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα του Νομού, αλλά απλά να μετονομαστεί. Υπενθυμίζουμε ότι μια τέτοια εξέλιξη ανακουφίζει οικονομικά τις πολύπαθες Σερραϊκές οικογένειες που δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν ενοίκια για τις σπουδές των παιδιών τους, αλλά και από την άλλη η εισαγωγή φοιτητών στα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ του Νομού είναι μια δυνατή οικονομική ένεση για τον Σερραϊκό λαό.
Από την άλλη, η συγκεκριμένη βουλευτής δεν διστάζει να δείξει τις κοινωνικές της ευαισθησίες διοργανώνοντας κάθε χρόνο το δέντρο της αγάπης για την στήριξη ασθενών και κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.
Μέσα στο πολιτικό χάος που επικρατεί αυτή τη στιγμή, που κανείς δεν ξέρει που ανήκει πολιτικά και γιατί μέσα σε μια σειρά γεγονότων γεμάτα ανατροπές, άτομα σαν την κυρία Αραμπατζή μπορούν να εγγυηθούν τη σταθερότητα και την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών, ακόμα κι αν χρειαστεί να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο του προβλήματος για να δοθεί η καλύτερη και δικαιότερη λύση που δεν εκθέτει τη χώρα αλλά και δεν αφήνει ανοχύρωτο σε σκληρά μέτρα τον κόσμο που την εμπιστεύθηκε. Εμείς της ευχόμαστε χρόνια πολλά για την ονομαστική της εορτή και καλή επιτυχία καθώς και σε όλους όσοι έχουν αποφασίσει να εκτεθούν πολιτικά σε αυτές τις εκλογές.

Ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Χριστος Δήμας από τα χωριά του Δήμου Βέλου – Βόχας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
 Ξεκίνημα της προεκλογικής του εκστρατείας από τα  χωριά του Δήμου Βέλου – Βόχας έκανε σήμερα ο υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου.
Ο κ. Δήμας επισκέφθηκε το Χαλκί, το Σουληνάρι, το Βοχαϊκό,

Εμφάνιση Εμφάνιση
την Ευαγγελίστρια, την Πουλίτσα, το Μπολάτι και το Βραχάτι και συνομίλησε με τους κατοίκους για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η χώρα και οι περιοχές τους.
Εμφάνιση Εμφάνιση