Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Πρωταθλητής χειμώνα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, «πεντάστερος» ο ΠΑΟ

Πρωταθλητής χειμώνα ο ΟΣΦΠ, «πεντάστερος» ο ΠΑΟ

Aθήνα
Ο Ολυμπιακός εκμεταλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη το Σάββατο και επικρατώντας στα Πηγάδια με 1 - 3 επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Νωρίτερα, ένας... πεντάστερος Παναθηναϊκός χρειάστηκε μόλις 45 λεπτά για να «διαλύσει» τον Εργοτέλη (Παναθηναϊκός - Εργοτέλης 5-0) στη Λεωφόρο στην εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Σπουδαία νίκη - ανατροπή του ΟΦΗ επί της Κέρκυρας (ΟΦΗ - Κέρκυρα 3-2) με ήρωα τον Μιλιάζες, ο οποίος έβαλε με το... δεξί τον Αναστόπουλο στον πάγκο των Κρητικών. Στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός προηγήθηκε με ένα εξαιρετικά αμφισβητούμενο πέναλτι, αλλά ο Ατρόμητος ισοφάρισε (Πανθρακικός - Ατρόμητος 1-1).

Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις (Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0) στο ματς που άνοιξε την αυλαία της Κυριακής.

Σε αναμετρήσεις για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Βέροια-Καλλονή 1-1
(8΄ Καλτσάς - 16΄ Χουάνμα)

Πλατανιάς-Πανιώνιος 3-0
(55΄, 70΄ Μιλούνοβιτς, 84΄ Τόρες)

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 3-0
(9΄, 45΄ Γιαννιώτας, 30΄ Σανκαρέ)

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

ΟΦΗ-Κέρκυρα 3-2
(27΄, 68΄πεν., 83΄πεν. Μιλιάζες - 38΄ Καϊκούτ, 49΄ Μαρκόβσκι)

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 5-0
(8΄, 23΄ Κλωναρίδης, 12΄, 15΄, 42΄ Μπεργκ)

Πανθρακικός-Ατρόμητος 1-1
(42΄πεν. Ιγκορ - 58΄ Παπάζογλου)

Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-3
(82΄ Λουσέρο - 19΄,53΄ Μήτρογλου, 30΄ Ντοσεβί)

Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός 0-3 α.α.

Η βαθμολογία (σε 17 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 39
2. ΠΑΟΚ 37
3. Παναθηναϊκός 33
4. Αστέρας Τρίπολης 31
5. Παναιτωλικός 28
6. Βέροια 26
7. Ξάνθη 25
. ΠΑΣ Γιάννινα 25
. Ατρόμητος 25
10. Καλλονή 23
11. Κέρκυρα 21
. Πλατανιάς Χανίων 21
13. ΟΦΗ 20
14. Λεβαδειακός 18
15. Πανιώνιος 15
16. Πανθρακικός 14
17. Εργοτέλης 11
18. Νίκη Βόλου 7
Newsroom ΔΟΛ

«Στεγνός» και Πρωταθλητής χειμώνα ο Θρύλος στα Πηγάδια, πέρασε στην κορυφή μετά την ήττα ΠΑΟΚ στη Τριπολη

Πρωταθλητής χειμώνα ο ΟΣΦΠ, «πεντάστερος» ο ΠΑΟ
Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της -εξ αναβολής- 11ης αγωνιστικής, με την οποία ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος,εκμεταλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη το Σάββατο και επικρατώντας στα Πηγάδια με 1 - 3 επί της Ξάνθης , επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.
Στο ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο τους, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν εύκολα από μία αήττητη έως σήμερα έδρα, όπου έχουν γνωρίσει τη συντριβή ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, χάρη σε δύο γκολ του Μήτρογλου (19', 53') και ένα του Ντοσεβί (30'), και ανέβηκαν στην κορυφή της κατάταξης, εκμεταλλευόμενοι τη χθεσινή ήττα του «Δικεφάλου» στην Τρίπολη. Για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Λουσέρο στο 82'.
Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού έδειξε από τους παίκτες και το σχήμα που επέλεξε στη βασική ενδεκάδα ότι θέλει να φέρει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον προκάτοχό του. Παρέταξε τους πρωταθλητές με 4-2-3-1, με τον Κασάμι δίπλα στον Μανιάτη (που μετά από πολύ καιρό... θυμήθηκε τη θέση του αμυντικού χαφ), τον Αφελάι να επανέρχεται στην ενδεκάδα, τον Ντοσεβί βασικό δεξί εξτρέμ και τον Μήτρογλου μόνο την κορυφή της επίθεσης, με τον Τσόρι Ντομίνγκες πίσω του.
Η Ξάνθη είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 6΄, όταν ο Καπετάνος βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή τον Σολτάνι, αυτός όμως καθυστέρησε και όταν «έσπασε» τη μπάλα στον Λουσέρο ο Κασάμι πρόλαβε να βάλει την κόντρα.
Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν για πρώτη φορά στο 13΄ με άστοχο σουτ του Κασάμι και άνοιξαν στο σκορ στο 19΄, όταν ο Ντομίνγκες εκτέλεσε φάουλ και ο αφύλακτος Μήτρογλου με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους γηπεδούχους να μην βρίσκουν χώρους για να χτυπήσουν -όπως συνηθίζουν- στις αντεπιθέσεις και τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ματς. Μάλιστα, οι Πειραιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 30΄, με τον Ντοσεβί να σκοράρει από κοντά μετά από γύρισμα του Αφελάι, και έβαλαν από το πρώτο ημίωρο τις βάσεις για τη νίκη.
Ο Βασιλακάκης στο 50' είχε την πρώτη τελική προσπάθεια της Ξάνθης (άουτ), αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου «καθάρισε» οριστικά το ματς, σκοράροντας με κοντινή προβολή μετά από κόρνερ του Ντομίνγκες και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Κασάμι.
Από κει και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν και οι «ακρίτες» είχαν κάποιες φάσεις, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 82΄, με κοντινή προβολή του Λουσέρο μετά από συρτή σέντρα του Μπέρτου.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (61΄ Παπαστεριανός), Κλέιτον (72΄ Ομπόντο), Φλίσκας, Γούτας, Καπετάνος (61΄ Βάλτερ), Καρυπίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Αφελάι (68΄ Ντουρμάζ), Μήτρογλου, Ντομίνγκες (64΄ Φορτούνης), Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μαζουάκου, Αυλωνίτης, Ντοσεβί (79΄ Μπουχαλάκης).

Πέθανε ο ρεμπέτης Μπάμπης Γκολές

Πέθανε ο ρεμπέτης Μπάμπης Γκολές
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο τραγουδιστής Μπάμπης Γκολές, ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της αναβίωσης του ρεμπέτικου, μετά από μάχη δύο ετών που έδωσε με τον καρκίνο.
Η κηδεία του, σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση, θα γίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα.
Ο Μπάμπης Γκολές αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ του παλιού κλασικού ρεμπέτικου και του μεταγενέστερου λαϊκού τραγουδιού. Γεννήθηκε το 1947 στη συνοικία Ταμπάχανα της Πάτρας. Ήταν αυτοδίδακτος μουσικός και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και ούτι από την ηλικία των 8 ετών, ενώ από την ηλικία των 12 και μπουζούκι. Είχε βαθιά γνώση του ρεπερτορίου των δίσκων των 78 στροφών και επανέφερε πολλά ξεχασμένα τραγούδια από ένα ευρύτερο φάσμα που περιείχε, εκτός από τα διάφορα είδη του ρεμπέτικου, την καντάδα και το δημοτικό τραγούδι, τα οποία είχαν ηχογραφηθεί σε λιγοστούς τέτοιους δίσκους και είχαν χαθεί με το πέρασμα των χρόνων.




Το 1964 έκανε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση σε καφενείο στην συνοικία του Ταραμπούρα στην Πάτρα. Στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 συνυπήρξε με το συγκρότημα "Τα παιδιά από την Πάτρα" στα πρώτα βήματα τους στον χώρο της μουσικής, στο νυχτερινό κέντρο «Χάραμα» των αδελφών Οικονόμου που βρισκόταν στην περιοχή της Οβρυάς. Το 1982 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική του δουλειά, με την ονομασία "Τσάρκα στα παλιά".
Η δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι και η μοναδική του εκφραστική απόδοση πλούτισαν την μουσική του πορεία με 25 δίσκους. Είχε ηχογραφήσει συνολικά περίπου 300 παλιά και νέα τραγούδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν τόν θέλει ο αέρας τον Αστέρα Δερβενίου 2 - 2 με τον Κύψελο Κορίνθου

 Idg5efna

Τελικά ο αέρας δεν είναι σύμμαχος του Αστέρα Δερβενίου στο φετινό πρωτάθλημα. Όπως και στον αγώνα του με τον ΑΟ Ζευγολατιού, έτσι και στον αγώνα με τον Κύψελο Κορίνθου στο ‘Κώστας Βυζάς’ ο Αστέρας έχασε βαθμούς από τον αέρα, ο οποίος έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι στον τερματοφύλακά του Σπύρο Ρουμελιώτη.

Σκληρή απάντηση Λοβέρδου για τις μονομερείς ενέργειες ΣΥΡΙΖΑ και .. Γιώργου

loverdos-nerit
Σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Παιδείας και υποψήφιος στη Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, για όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δύο διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις του στο κανάλι «Έψιλον» και τη «ΝΕΡΙΤ» ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατήγγειλε τις οικονομικές παροχές του ΣΥΡΙΖΑ ως μεγάλο ψέμα και εξαπάτηση του κόσμου του μεσαίου χώρου. Ο υπουργός Παιδείας δεν δίστασε να δηλώσει πως υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα πίσω από αυτούς που μιλούν για μονομερείς ενέργειες και που θα φέρουν μαθηματικά τη χρεοκοπία και κατά συνέπεια τη δραχμή.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπήρξε από τους ανθρώπους που υποστήριξαν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων που θα μπορούσαν να ενωθούν γύρω από τη φωνή του δημοκρατικού κέντρου. Άλλωστε ο ρόλος του και η δυναμική του δράση στις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2014 συνετέλεσε ώστε το ΠΑΣΟΚ- Ελιά να κρατηθεί δυνατά στο πολιτικό σκηνικό και να μπορέσει η κυβέρνηση να συνεχίσει σε πλαίσια ικανοποιητικής σταθερότητας.

Ως εκ τούτου ο Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε πως η δύναμη που είχε το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης, και ειδικά μετά τον Μάιο 2014, ήταν ικανή για να αποτραπούν σειρά αντιλαϊκών ενεργειών όπως οι απολύσεις.

Σήμερα που η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα δυνατό κεντρώο χώρο, ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρεθεί δυνατό μέσα στη Βουλή, για να εγγυηθεί την ασφάλεια της πορείας της Ελλάδας εντός του ευρώ.

Δήλωσε πως αν δεν συμβεί αυτό, αν για παράδειγμα τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, αυτό θα συνεπάγεται πως κάποιος αφαίρεσε δύναμη από το δημοκρατικό χώρο υπονοώντας σαφώς τη «μονομερή» ενέργεια του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και των άλλων κόμματων που ενίοτε καιροσκοπικά και κυβερνητικά ανεύθυνα, «αγκαλιάζουν» το χώρο του κέντρου.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ



 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την αποψινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στην Καλαμάτα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας μαζί με τους ηγέτες του Ελεύθερου κόσμου δίνουν ενωμένοι τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ο κ. Τσίπρας  επιλέγει τις ύβρεις και την αθλιότητα.
Δεν θα σχολιάσουμε το “πρόγραμμά” του για την Οικονομία,  που προκαλεί γέλιο σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό καθώς τάζει στους πάντες τα πάντα, ξεπερνώντας ακόμα και το γνωστό  “λεφτά υπάρχουν”.
Θα σχολιάσουμε όμως, τη “διαφορετική μεταναστευτική πολιτική” που εξήγγειλε απόψε ο κ. Τσίπρας που προφανώς προβλέπει την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την  κατάργηση της διεθνούς δύναμης αποτροπής λαθρομετανάστευσης Frontex, ανοιχτά σύνορα για όλους, απόδοση ιθαγένειας σε όλους, γκρέμισμα του φράχτη του Έβρου.
Η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται με τους ηγέτες του Ελεύθερου κόσμου για ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, αφήνοντας τον Σύριζα με τις παρωχημένες ιδεοληψίες του, να καταστρώνει σχέδια τύπου “Υπατία”».

Δράσεις και πρωτοβουλίες του Χρίστου Δήμα στους τομείς περιβάλλοντος και τουρισμού

http://isthmos.gr/images/images-uploads/5369/dimas-christos1__main.jpg
Πρωτοβουλίες και κοινοβουλευτικές δραστηριότητες του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα στους τομείς περιβάλλοντος και τουρισμού κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο:
 

ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ κ.ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ», σύμφωνα με τη δημόσια ομολογία του κ.Τσίπρα, ηγέτη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς της Ελλάδας, στην Κυριακάτικη εφημερίδα RealNews και μία νέα πραγματικότητα πια είναι γεγονός. Το ευρώ βέβαια έχει κανόνες για ένα λαό και τον ηγέτη της που οφείλει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να τηρεί τις διεθνείς συμβάσεις, υπογεγραμμένες στο αγγλικό δίκαιο. 
Αν ο κ.Τσίπρας κάνει το μεγάλο βήμα, δεν λιγοψυχήσει και ηγηθεί της νέας Κυβέρνησης, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επαληθεύσει τις δημοσκοπήσεις στις οποίες προηγείται μονίμως στις προτιμήσεις τους λαού, τότε θα πρέπει να βρει το κατάλληλο ρητορικό περιτύλιγμα για να ανασκευάσει όλες τις δηλώσεις του παρελθόντος. 
Βεβαίως το ήδη υπάρχον με προσπάθεια πλεόνασμα, η μετακύλιση του χρέους στους αγέννητους και η ευρωπαϊκή προστασία μπορούν να δημιουργήσουν μία ψευδαίσθηση για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά το ευρώ και η Ευρώπη θα είναι πάντα εδώ απαιτώντας το κοινωνικό ανταγωνιστικό αντίκρισμα για όλους τους λαούς της, ιδιαίτερα της Νότιας Ευρώπης. 
Αυτό φυσικά είναι το εύκολο καθώς το δύσκολο θα είναι πως θα πείσει το μεν 3% που αναμένει την επανάσταση του Μαρξ για την διά παντός ματαίωσή της και το υπόλοιπο 20% τόσο των φυγάδων του Μνημονίου πως δεν θα ζήσουν τελικά τις ονειρικές ημέρες και νύχτες της δεκαετίας του 2000 με τις παράνομες καταθέσεις τους. 
Η παραδοχή της πραγματικότητας, μετά και τις νέες απειλές για την Ευρώπη με τους 17 νεκρούς της Γαλλίας, είναι χαρακτηριστικό ενός ηγέτη που οφείλει να προστατεύσει το λαό του από τον πόνο της καταστροφής. Αυτή μπορεί να φέρει και τη δυσεύρετη μέχρι σήμερα αύξηση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ την 25η Ιανουαρίου 2015.
Δεν υπάρχει βέβαια δημιουργική καταστροφή και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε εξετάζοντας τις στάχτες του Βερολίνου του ’45, της Ελλάδας του ’49, της Βοσνίας του ‘95 και της Συρίας του σήμερα. Ένα χωράφι που καίγεται δεν φυτεύεται αμέσως και δεν καρπώνεται σύντομα. Στο διάστημα που μεσολαβεί υπάρχει μόνο πείνα για τους αμελείς και αφελείς.
Ο δρόμος της Ευρώπης έχει τη δική του ιστορία και οφείλουμε να τον περπατήσουμε για μία καλύτερη ημέρα χωρίς λαθρέμπορους και πάσης φύσεως νταβατζήδες που στοιχειώνουν και σήμερα δυστυχώς την πολιτική σκηνή, επιβιβαζόμενοι στο εκάστοτε άρμα της εξουσίας. Δεν υπάρχει πετρέλαιο για αυτό το άρμα πλέον και ο δρόμος για κάθε Πρωθυπουργό από εδώ και πέρα θα είναι μοναχικός και ο ίδιος θα είναι υπόλογος αποκλειστικά στον ελληνικό ευρωπαϊκό λαό.  
Ίσως για αυτό ο κ.Τσίπρας έξυπνα αναφέρεται σε μία Κυβέρνηση περισσοτέρων παρατάξεων, με τους εντιμότερους και ικανότερους. Βέβαια ο καθορισμός της τιμής του καθενός είναι ένα πολύ υποκειμενικό ζήτημα, ιδιαίτερα αν οι κριτές δραστηριοποιούνται εθνικά σε τεχνητούς παραδείσους.
Καλή αρχή λοιπόν για το ξερίζωμα του κακού της Ελλάδας από όπου και αν γίνει…   
 
thedayaftergr.blogspot.gr

ΔΗΛΩΣΗ TΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, για τη διαστρέβλωση της ανακοίνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος από τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Οι γκεμπελίσκοι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος δεν αναφέρεται στην ύπαρξη ή μη εκροών, αλλά στο γεγονός ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Η διαφορά είναι προφανής.
Κάνουν, όμως, ότι δεν καταλαβαίνουν το κυριότερο από την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Ότι, δηλαδή, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες των τραπεζών μας, μόνον όσο καιρό βρισκόμαστε σε πρόγραμμα. Δηλαδή, μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015. Τη μέρα ακριβώς που ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι θα βγάζει τη Χώρα εκτός προγράμματος. Περιμένουμε τώρα να μας πει από πού θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες των τραπεζών».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Μεγαλείο!  Πάνω από 3 εκατ. Γάλλοι έγραψαν ιστορία κατά της τυφλής βίας και της τρομοκρατίας – Το Παρίσι πρωτεύουσα του κόσμου 
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, για την παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει ανοιχτά σύνορα παντού, για να περνάνε ελεύθερα οι λαθρομετανάστες, την ώρα που μοιράζει αδιακρίτως ιθαγένειες και ανακοινώνει γκρέμισμα του φράκτη στον Έβρο, 11 ευρωπαϊκές χώρες και οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται με τις χώρες του ελεύθερου κόσμου και κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να πολεμήσει τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει μόνος με τις ιδεοληψίες του».

Η Ντόρα ένωσε το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών (photo)

Η Ντόρα ένωσε το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών (photo)
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου η Νέα Δημοκρατία δίνει μια κρίσιμη πολιτική μάχη, και η Α’ Αθηνών παραμένει η πιο εμβληματική Περιφέρεια για την ελληνική Κεντροδεξιά.

Στο πλαίσιο της “γαλάζιας” συστράτευσης λοιπόν, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στον Μπαϊρακτάρη, το μεσημέρι της Κυριακής, προκειμένου να συζητήσουν για την προεκλογική μάχη, και να ανταλλάξουν απόψεις για την καλύτερη δυνατή παρουσία της Παράταξης στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου.

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών είναι εκείνη με τη μεγαλύτερη διαδρομή στην Α’ Αθηνών, καθώς εκλέγεται από το 1996, και μάλιστα με σημαντικό αριθμό ψήφων, ενώ οι πολίτες της πρωτεύουσας την τίμησαν και με την εκλογή της στο αξίωμα του Δημάρχου της Αθήνας, και μάλιστα ως πρώτη γυναίκα, το 2002.

Στη σχετική πρόσκληση της Ντόρας Μπακογιάννη ανταποκρίθηκαν οι Υπουργοί Όλγα Κεφαλογιάννη και Βασίλης Κικίλιας, ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και η Φωτεινή Πιπιλή, όπως και οι Θάνος Πλεύρης, Δήμητρα Αγγελάκη, Βασίλης Αξιώτης, Απόστολος Ασλανίδης, Σάκης Κολλάτος, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Ιουλία Μητριανού, Ζέττα Μπέλλου, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Ουρανία Παπαβασιλείου-Μπαλή, Νούλη Παπανδριανού.

Όσο για το κεντρικό μήνυμα της συνάντησης; “Ενωμένοι και με σιγουριά δίνουμε τη μάχη για την Παράταξη στην Αθήνα”. 

ysterografa.gr

Ηχηρό μήνυμα από το Παρίσι - Πάνω από 2 εκατ. Γάλλοι έγραψαν ιστορία κατά της τυφλής βίας και της τρομοκρατίας

Ηχηρό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας από το Παρίσι (live video)
Μεγαλείο!  Πάνω από 2 εκατ. Γάλλοι έγραψαν ιστορία κατά της τυφλής βίας και της τρομοκρατίας – Το Παρίσι πρωτεύουσα του κόσμου
Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράφουν το μεγαλείο αυτού που έγινε σήμερα στο Παρίσι. Μια χώρα ενωμένη, δυστυχώς υπό το βάρος μιας τραγωδίας. Οι δρόμοι της γαλλικής πρωτεύουσας πλημμυρισμένοι. Μια λαοθάλασσα υπέρ της ελευθερίας και κατά της τρομοκρατίας. Μια εικόνα που μόνο συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει.
Εκατομμύρια Γάλλοι έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Παρισιού
Ήταν όλοι εκεί. Όχι μόνο οι ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών, όχι μόνο η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά κυρίως οι σχεδόν 2 εκατομμύρια Γάλλοι. Όλοι τους, άλλοι με δάκρυα στα μάτια, άλλοι με θλίψη ή οργή ζωγραφισμένες στα πρόσωπά τους, βούλιαξαν το Παρίσι.
«Να κραδαίνετε τα στυλό σας» ή «Ελευθερία, ισότητα, σχεδιάζετε, γράφετε» είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα που γράφουν τα πανό των διαδηλωτών.

Τριάδα κορυφής στη β1 Κορινθίας ( ΠΑΣ Κλένια, Άγιος Γεώργιος, Σοφικό ΄05)

http://www.novasports.gr/media/2011/8/00436dfc-830d-4088-9177-dd737fdf73e4_3.jpgΣτα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β1 Κατηγορίας Κορινθίας οι ΠΑΣ Κλένια και 'Αγιος Γεώργιος συνέχισαν νίκησαν με 4 - 0 και 5 - 1 , Ποσειδώνα Κυραβρύσης και Αίαντα Κορίνθου, αντίστοιχα και ισοβάθμισαν στην κορυφή της βαθμολογίας την ομάδα του Σοφικού '05 πού έχασε με 3 - 0 από τον Αστέρα Κορίνθου. Με 4 - 0 νίκησε ο Αγιάννης τον ΑΟ Ρομά ενώ ισόπαλοι 2 - 2 αναδείχθηκαν ο ΑΣ Λουτρακίου με τον Εθνικό Ξυλοκέριζας.

Η 11η αγωνιστική

ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ -ΑΟ ΡΟΜΑ   4 - 0
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ   2 - 2
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ    5 - 1
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ -ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ.   4 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΣΟΦΙΚΟΥ '05   3 - 0
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ -ΑΟ ΜΑΨΟΥ



Η βαθμολογία
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
11
39-
12
26
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
11
35-
8
26
ΣΟΦΙΚΟ
11
28-
17
26
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
11
31-
9
24
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
11
27-
15
24
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
11
18-
16
14
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
11
13-
25
11
Α.Ο. ΡΟΜΑ
11
22-
18
10
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
11
16-
25
8
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
11
21-
32
8
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
10
2-
42
3
Α.Ο ΜΑΨΟΥ
10
2-
35
-3