Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Νίκος Ταγαράς: Έργα 70 εκατομμυρίων ευρώ για Λουτράκι – Περαχώρα – Αγίους Θεοδώρους


Περιοχές του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων επισκέφθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας  και Κλιματικής Αλλαγής και υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών του με φορείς και πολίτες έγινε αναλυτική αναφορά σε θέματα και προβλήματα της περιοχής. Ειδική αναφορά έγινε στα έργα αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων – ΕΕΛ) Αγίων Θεοδώρων. Με τα έργα που ήδη ανακοίνωσε ο Νίκος Ταγαράς η ΕΕΛ Αγίων Θεοδώρων αναβαθμίζεται και αποκτά την κρίσιμη μάζα για την ορθή λειτουργία του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μεγάλος νικητής της «Χρυσής Μπάλας»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μεγάλος νικητής της «Χρυσής Μπάλας»  Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2014, κατακτώντας τη «Χρυσή Μπάλα» στον διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football. Έτσι, ο Πορτογάλος κατακτά για δεύτερη συνεχή χρονιά το βραβείο και για τρίτη συνολικά. (Ποσοστά: Κριστιάνο Ρονάλντο 37,66%, Λιονέλ Μέσι 15,76%, Μάνουελ Νόιερ 15,72%).

Χιονίζει στην Κορινθία - Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Την Τρίτη, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα υπάρχει λιακάδα και σαφώς βελτιωμένος καιρός, στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές και κυρίως στα νησιά, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιονοπτώσεις. Περιμένουμε να χιονίσει στη Ζήρεια τα ξημερώματα της Τρίτης και στις ορεινές περιοχές της Κορινθίας, δηλαδή στη Νεμέα, στο Αγγελόκαστρο, το Σοφικό και νοτιότερα στο Μαίναλο, στην Τρίπολη και στον Ταϋγετο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένιση από το βράδυ. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί το πρωί της Τρίτης λόγω του παγετού σε πολλές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 με -6 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 14 βαθμούς ενώ στα νησιά από 5 εως 12 βαθμούς.
 Στο μεταξύ, προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει προκαλέσει η χιονόπτωση στην Αττική. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ προς το καζίνο, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική, για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν. Μέχρι τώρα έχουν γίνει περίπου 80 κλήσεις.
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας ανακοινώνεται ότι λόγω χιονοπτώσεως-παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο παρακάτω οδικό δίκτυο διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:
α.Από το 18ο χλμ και άνω, της επ.οδού Ξυλοκάστρου-Τρικάλων.
β.Από το 1ο χλμ και άνω, της επ.οδού Τρικάλων-Καρυάς.
γ.Από το 16ο χλμ και άνω, της επ.οδού Δερβενίου-Γκούρας.

Κόρινθος: ''Πόλεμος'' μεταξύ χούλιγκαν με 49 συλλήψεις - Ξύλο σε καφετέρια και σύνδεσμο οπαδών!

Κόρινθος: ''Πόλεμος'' μεταξύ χούλιγκαν με 49 συλλήψεις - Ξύλο σε καφετέρια και σύνδεσμο οπαδών!
 Συνελήφθησαν στην Κόρινθο 49 άτομα - 39 άντρες ηλικίας από 14 έως 53 ετών και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας από 16 έως 53 ετών, ελληνικής υπηκοότητας, καθώς και ένας 19χρονος Βούλγαρος, ένας 38χρονος 'Αγγλος, δύο Σουηδοί 24 και 25 ετών και δύο Αλβανοί 21 και 19 ετών - για παράβαση των νόμων για τα όπλα, βεγγαλικών και για παράβαση των νόμων περί αθλητισμού.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποίησαν έρευνα σε γραφείο λέσχης φίλων αθλητικού σωματείου στην Κόρινθο, στο οποίο βρίσκονταν όλοι οι παραπάνω και συνελήφθησαν, καθώς βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν, ένα ξύλινο λοστό, μήκους 50 εκατοστών, ξύλινο καδρόνι, μήκους 84 εκατοστών, δώδεκα πυροτεχνήματα δαπέδου, τέσσερα καπνογόνα, τέσσερις πυρσούς χεριού, τρεις αυτοσχέδιες κροτίδες, τρία ζευγάρια γάντια και τρεις κουκούλες τύπου «full face».

Επιπλέον, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λίγο νωρίτερα στην Κόρινθο αρχικά προέβησαν στη ρίψη μίας κροτίδας και πετρών στον εξωτερικό χώρο καφετεριών, ενώ συνεπλάκησαν επίσης με θαμώνες των καταστημάτων, και ακολούθως πήγαν έξω από το γραφείο της λέσχης φίλων του αθλητικού σωματείου, όπου ενεπλάκησαν εκ νέου με διερχόμενους πολίτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ ερευνάται η νομιμότητα λειτουργίας της λέσχης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Ορφέας Περίδης - Εκλογές

Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: Στην Ευρώπη θα είναι σαν τη μύγα μες το γάλα

Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: Στην Ευρώπη θα είναι σαν τη μύγα μες το γάλα
 Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και κάλεσε τους πολίτες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με την ψήφο τους, να νικήσουν τον λαϊκισμό, ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πολιτικός αντίπαλος για τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι «ένα ατύχημα», που δεν πρέπει να συμβεί και δεν θα συμβεί.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική διακυβέρνησης και μάλιστα έκανε λόγο για διαφορετικές τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών του.

«Στελέχη του μας ενημέρωσαν ότι κορυφαίο όπλο είναι η στάση πληρωμών, δηλαδή η χρεοκοπία, φοβερή διαπραγμάτευση. Ο άλλος ανήγγειλε άμεση έξοδο της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ο τρίτος ζήτησε δημοψήφισμα. Τόσο ξέχασαν το σάλο από τις δηλώσεις Παπανδρέου», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

Σε ετεροδημότες της Κορινθίας στην Αθηνα μίλησε ο Χρίστος Δήμας ( Φωτογραφίες)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στην Αθήνα ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας μίλησε σε ετεροδημότες της Κορινθίας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και τα ζητήματα που απασχολούν την περιφέρεια.
Ξεκινώντας την ομιλία του και αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση – παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες –  ο Χρίστος Δήμας ανέφερε πως ασχέτως από το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών εκείνο που επείγει την επόμενη μέρα είναι η επίτευξη κλίματος εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης. «Μας ενώνουν πολλά περισσότερα, ισχυρότερα και διαρκέστερα από αυτά που μας χωρίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Χρίστος Δήμας στάθηκε ιδιαίτερα στο διακύβευμα των εθνικών εκλογών κάνοντας λόγο για ανάγκη σταθερότητας στη χώρα με αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση την ευρωπαϊκή της πορεία
 

Καταγγελία για Παπανδρέου και Καρχιμάκη: Και η Deutsche Telekom στο πλευρό του Γιώργου!

karximakis-moraitis-papandreouΤην Παρασκευή 9 Ιανουαρίου έκπληκτοι οι εργαζόμενοι της E-value,θυγατρικής της Cosmote, δέχτηκαν την επίσκεψη δυο στελεχών του ΟΤΕ οι οποίοι τους εκπαίδευσαν να μπουν στο ρόλο του ψηφοθήρα κομματάρχη.

  Αφού τους μοίρασαν καταστάσεις με ονόματα και τηλέφωνα πολιτών,τους εξήγησαν ότι θα τηλεφωνούν στους πολίτες και θα δηλώνουν ότι τηλεφωνούν από το πολιτικό γραφείο του κυρίου Καρχιμάκη, υποψηφίου του νέου Πασοκικού μορφώματος του Γιωργάκη.

Νίκος Ανδρουλάκης: "Εμείς θα δώσουμε τη μάχη να κρατήσουμε το ΠΑΣΟΚ όρθιο"



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ
ΣΤΟ «MEGA» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ & Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ

*για την επόμενη μέρα των εκλογών
 Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Την επόμενη μέρα εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρχει μια Κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Πρέπει και τα δύο μεγάλα κόμματα και γενικότερα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πλην του ΚΚΕ το οποίο έχει μια άλλη κατεύθυνση σε σχέση με την ευρωπαϊκή μας πορεία, να συμμετάσχουν σε αυτή την Κυβέρνηση, ώστε να γίνει μια ολοκληρωτική διαπραγμάτευση για το χρέος και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο δημοσιονομικό περιβάλλον για την ελληνική οικονομία. Ένα περιβάλλον που θα δώσει τη δυνατότητα να ληφθούν πιο θετικά μέτρα για τη φορολογία, να στηριχθούν οι δημόσιες επενδύσεις, να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, όπως το πακέτο του Γιούνκερ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ένα οικονομικό πλαίσιο που θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας.  Γιατί λέμε να είναι και τα δύο μεγάλα κόμματα και Κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Διότι είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι όταν μπαίνει ένα μεγάλο κόμμα, ακόμη και με μικρότερα κόμματα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ουσιαστικά κάνει συνεχώς κλεφτοπόλεμο, χωρίς καμία διάθεση συνεννόησης.

ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την προεκλογική της καμπάνια με δύο νέα τηλεοπτικά μηνύματα.
Το πρώτο με τον τίτλο «Η Ασφάλεια των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη» και το δεύτερο «Ψηφίζουμε για να Χτίσουμε». 





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στα όσα ισχυρίζεται ο βασικός οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαπαβίτσας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

http://www.newsit.gr/files/Image/2015/01/12/resized/2159560_533_355.jpg«Φόβο προκαλούν οι on camera δηλώσεις του κ. Λαπαβίτσα για έξοδο από το ευρώ!
Θυμηδία προκαλεί η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και η συμπαράταξή του στην προσπάθεια υλοποίησης του “προγράμματός” τους, το οποίο ο ίδιος λέει ότι είναι στον αέρα.
Προφανώς συμμετέχει, επειδή ξέρει ότι, αν ποτέ εφαρμοστεί, θα οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ και χρεοκοπία.
Αυτή είναι η ελπίδα τους».
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την ανακοίνωση των μελών της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Δεν θα σχολιάσουμε το επίπεδο του λόγου της κρατικοδίαιτης συνδικαλίστριας Κατσίμη και του περίφημου αριστεριστή “Ιού” Δ. Τρίμη. Θέλει, όμως, θάρρος που δεν διαθέτουν, για να τηρήσουν τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και να καταδικάσουν τον οχετό του Αρβανίτη κατά του Πρωθυπουργού.
Για να μη χαλάσουν χατίρι στον κομματικό προϊστάμενό τους κ. Τσίπρα, ταυτίζονται με τις αθλιότερες ύβρεις του συναδέρφου και κομματικού τους συντρόφου.
Και κάτι ακόμα:  ζητούμε συγγνώμη από τους αριστεριστές της ΕΣΗΕΑ που αναφέραμε εκ παραδρομής ότι με απόφασή τους άνοιξαν τις πόρτες της ΕΣΗΕΑ στο βιβλίο του Κουφοντίνα. Η αλήθεια είναι ότι οι εν λόγω δημοκράτες παραχώρησαν κτήριο της ΕΣΗΕΑ για την παρουσίαση του βιβλίου του δολοφόνου Ξηρού…
Μια λέξη μόνο: Ντροπή!». 

Η Δράση στηρίζει το Ποτάμι Νο.2

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Φίλες και φίλοι, 

Η Δράση στηρίζει το Ποτάμι στις εκλογές αυτές και 25 στελέχη της μετέχουν στους συνδυασμούς του Ποταμιού. Οι συνολικοί συνδυασμοί του Ποταμιού –για την ενημέρωσή σας- βρίσκονται εδώ.

Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε, αφού τους αξιολογήσετε, να ενεργοποιηθείτε και να στηρίξετε το Ποτάμι και τους υποψηφίους του στην περιοχή σας. Δίνουν όλοι μια δύσκολη μάχη και έχουν την ανάγκη σας. Η βοήθειά σας μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. 

Μπορείτε να στηρίξετε την κεντρική εκλογική εκστρατεία του Ποταμιού ως εθελοντής ή οικονομικά (δείτε τους σχετικούς τρόπους στη σελίδα του Ποταμιού), μπορείτε να βοηθήσετε οικονομικά κάποιον υποψήφιο ξεχωριστά όπως προβλέπει ο νόμος ή και τη Δράση (που κι αυτή βοηθάει στην εκλογική μάχη), μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε ως εθελοντής στην εκστρατεία των υποψηφίων, μπορείτε να κινητοποιήσετε φίλους σας για να ψηφίσουν κ.λπ. Κάθε βοήθεια στην σύντομη εκλογική αυτή περίοδο θα είναι πολύτιμη.

Φιλικά,
Θόδωρος Σκυλακάκης
Πρόεδρος της Δράσης

Κακοκαιρία με χιόνια και ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Χιόνια ξανά στην Koρινθία

Κακοκαιρία με χιόνια και ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες - Ποιες πόλεις θα πληγούν - Χιόνια ξανά στην Αττική
 Μετά τις χθεσινές λιακάδες, μια εξπρές κακοκαιρία επηρεάζει τη χώρα από το πρωί με ισχυρούς ανέμους που ξήλωσαν τα πάντα στη Θεσσαλονίκη.
Τώρα έχουμε βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου εκδηλώνονται ισχυρές καταιγίδες και χιονίζει στο Παγγαίο, την Ορεστειάδα, την Ξάνθη, το Διδυμότειχο, το Μέτσοβο και σιγά σιγά αρχίζει και χιονίζει στη Στερεά Ελλάδα όπως στην Εύβοια, κοντά στη Χαλκίδα και βεβαίως στην οροσειρά της Πίνδου και τον Παρνασσό. Ισχυρές καταιγίδες έχουμε στην Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τη Λημνο, τη Σαμοθράκη, τη Σάμο και σιγά σιγά η κακοκαιρία προχωράει νοτιότερα.

Καμμένος: Κλειδώστε τους παππούδες στα σπίτια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Καμμένος: Κλειδώστε τους παππούδες στα σπίτια! (ΒΙΝΤΕΟ)Μία φράση που θα συζητηθεί, χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος για το εκλογικό σώμα που θα συμμετάσχει στη διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τρίπολη, λίγο πριν την ομιλία του στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κλειδώστε τους παππούδες σπίτια τους», προφανώς να για να μην πάνε να ψηφίσουν και «για να επέλθει κοινωνική δικαίωση».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει οι νέοι να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να ασχοληθούν με τα κοινά και να μην αφήσουν τη χώρα στα χέρια των 80χρονων».

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, τονίζοντας πως «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα», και επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει πλέον με έναν τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με άλλο κόμμα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι «Θα συνεργαστούμε με όποιον θα βοηθήσει στην απελευθέρωση της χώρας, σεβόμενος τις κόκκινες γραμμές του προγράμματος μας. Εμείς στα θέματα τα εθνικά και της Εκκλησιάς δεν θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό. Το χρέος είναι και αυτό θέμα που αποτελεί κόκκινη γραμμή. Αν υπάρχει κόμμα που θα σεβαστεί τις κόκκινες γραμμές μας, θα συνεργαστούμε».


arcadiaportal.gr