Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η Ντόρα μιλάει για τη “σχέση ζωής” με τους πολίτες της Αθήνας

Η Ντόρα μιλάει για τη “σχέση ζωής” με τους πολίτες της Αθήνας
Στο σύνολο της σημαντικής πολιτικής διαδρομής της, η Ντόρα Μπακογιάννη υπήρξε οπαδός του ρεαλισμού αλλά και του συγκεκριμένου, επενδύοντας στην άρθρωση ουσιαστικών επιχειρημάτων, ως πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή την εποχή του τελευταίου μεγάλου εθνικού “όχι” στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια, δίνει τη μάχη της 25ης Ιανουαρίου στην Α’ Αθηνών.

Την Περιφέρεια στην οποία έχει αποδειχθεί “βαρύ πυροβολικό” για την Κεντροδεξιά από το 1996 κιόλας, καταγράφοντας σημαντικές πρωτιές, με ευρείες κοινωνικές πλειοψηφίες να την εμπιστεύονται.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η Ντόρα Μπακογιάννη υπήρξε η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων, με τους πολίτες της Αθήνας να την τιμούν με το συγκεκριμένο ιστορικό επίτευγμα το 2002.

Με συνέντευξή της στο newsbeast.gr, η Ντόρα Μπακογιάννη καταθέτει τις απόψεις της για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αλλά και τη συνολική θέση της για την πορεία της Ελλάδας προς ένα καλύτερο μέλλον, πέρα και μακριά από το Μνημόνιο.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης στο newsbeast.gr

Κυριάκος: Αυτή την Ελλάδα (του ΣΥΡΙΖΑ και των… σταλινιστών) ονειρευόμαστε;

Κυριάκος: Αυτή την Ελλάδα (του ΣΥΡΙΖΑ και των… σταλινιστών) ονειρευόμαστε;
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 13 Ιανουαρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89» και στο δημοσιογράφο, Σπύρο Χαριτάτο.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Ο Καραμανλής ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για την τελική μάχη

Ο Καραμανλής ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για την τελική μάχη
Στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη θα δώσει την τελική μάχη για τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Καραμανλής, καθώς θα μεταβεί στη συμπρωτεύουσα από την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με κομματικά στελέχη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ θα δώσει το παρών στην προεκλογική συγκέντρωση του ξαδέλφου του, υποψηφίου βουλευτή Σερρών.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Κώστας Καραμανλής μεταβαίνει από τόσο νωρίς στη Θεσσαλονίκη, καθώς το ίδιο έκανε και στις ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014, προκειμένου να στηρίξει και εκεί την Παράταξη στη δύσκολη μάχη που έδινε.

Ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός αντίθετα, ο Κώστας Καραμανλής συνήθιζε να ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου πριν από τις εκλογές, ώστε να ψηφίσει νωρίς το πρωί της Κυριακής, και στη συνέχεια να επιστρέψει στην Αθήνα. 

ysterografa.gr

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Κώστας Γερονικολός

Σήμερα το πρωί "έφυγε" από τη ζωή στα 68 του χρόνια ο δημοσιογράφος Κώστας Γερονικολός.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Κώστα Γερονικολού, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 68 ετών.

Ο Κώστας Γερονικολός γεννήθηκε στις Ράχες Φθιώτιδας το 1947 και σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς.Τη δημοσιογραφική του καριέρα άρχισε το 1966 σε ηλικία 19 μόλις ετών στην εφημερίδα «Ανένδοτος». Στη συνέχεια, εργάστηκε στις εφημερίδες «Νέα Πολιτεία», «Ημερησία», «Αθηναϊκή» και από το 1975 στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ως κοινοβουλευτικός συντάκτης. Το 1981 εργάστηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και το 1983 ως Διευθυντής στην εφημερίδα «Ελεύθερη Γνώμη». Το 1984 διετέλεσε εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας «Ρωμιοσύνη» και από το 1986 εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας «Δημοκρατικός Λόγος».

Συνταξιοδοτήθηκε ως αρχισυντάκτης του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού «Alpha» και τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στη γενέτειρά του τις Ράχες Φθιώτιδας.

Ανέπτυξε πολιτική δραστηριότητα ως στέλεχος της Νεολαίας της Ενώσεως Κέντρου και μετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα. Για τη δράση του αυτή συνελήφθη και φυλακίσθηκε. Υπήρξε μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων της περιόδου 1967-74.

Το 1966 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Γεωργίου Παπανδρέου και εν συνεχεία συνδέθηκε στενά με τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον οποίο απέκτησαν οικογενειακή σχέση, καθώς ο Α. Παπανδρέου βάφτισε τον πρώτο του γιο, Χάρη.

Ο Κώστας Γερονικολός υπήρξε ένας ακέραιος άνθρωπος και υπηρέτησε με πίστη και υψηλά ιδεώδη τη δημοσιογραφία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο.

Η κηδεία του Κώστα Γερονικολού θα γίνει την Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, από το Α” Νεκροταφείο Αθηνών.

Δρόμοι παγίδες από το χιόνι στη Δυτικη Κορινθία

Κορινθία: Δρόμοι παγίδες από το χιόνι - Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω του χιονιού και του παγετού, διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην ορεινή δυτική Κορινθία.

Ειδικότερα, απαιτούνται αλυσίδες
από το 16ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Δερβενίου - Γκούρας, 
από το 10ο έως 16ο χλμ της επαρχιακής οδού Γκούρας - Δερβενίου,
από το18ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, 
από 1ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Τρικάλων - Καρυάς και 
από το 10ο χλμ έως το 16ο χλμ της επαρχιακής οδού Γκούρας - Κιάτου .

"Στα όπλα" οι κυνηγοί! Ο Τσίπρας δεν έκανε καμία αλλαγή στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Αρνήθηκε τα πάντα!

`Στα όπλα` οι κυνηγοί! Ο Τσίπρας δεν έκανε καμία αλλαγή στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Αρνήθηκε τα πάντα!
 - Οργισμένη ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κατά του Αλέξη Τσίπρα 
- Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε με κανένα τρόπο να τροποποιήσει, τις γνωστές θέσεις του Προγράμματός του για το κυνήγι
- Θα καταργήσουν την Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων, θα αυξήσουν τις περιοχές απαγόρευσης του κυνηγίου και θα μειώσουν τις κυνηγετικές περιόδους

Για «ξεκάθαρη άρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ να τροποποιήσει τις θέσεις του περί το κυνήγι «που οδηγούν στην ουσία και στην πράξη σε κατάργηση της κυνηγετικής δραστηριότητας, παρότι η Ελλάδα δεν έχει ποτέ καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα Θήρας», κάνει λόγο ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα.

Γκαλεάνο: Γενικευμένη φοβία Η Δημοκρατία φοβάται να θυμηθεί και η γλώσσα φοβάται να τα πει


ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. Όσοι δεν δουλεύουν, φοβούνται μη δεν βρουν ποτέ δουλειά. Όποιος δεν φοβάται την πείνα, φοβάται το φαγητό. Οι οδηγοί αυτοκινήτων φοβούνται να περπατήσουν και οι πεζοί φοβούνται μην τους πατήσουν τα αυτοκίνητα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ. Οι πολίτες φοβούνται τους στρατιωτικούς, οι στρατιωτικοί φοβούνται την έλλειψη όπλων, τα όπλα φοβούνται την έλλειψη πολέμων. ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ. Φοβάται η γυναίκα τη βία του άντρα και ο άντρας την άφοβη γυναίκα. Φόβος των κλεφτών, φόβος της αστυνομίας. Φόβος της πόρτας χωρίς κλειδαριά, του χρόνου χωρίς ρολόγια, του παιδιού χωρίς τηλεόραση, φόβος της νύχτας χωρίς υπνωτικά χάπια και φόβος της ημέρας χωρίς διεγερτικά χάπια. Φόβος του πλήθους, φόβος της μοναξιάς, φόβος απ’ όσα έγιναν και για όσα θα γίνουν, φόβος του θανάτου, φόβος της ζωής. Ο Εδουάρδο Γκαλεάνο είναι συγγραφέας, χρονικογράφος και δημοσιογράφος. Από τα πιο γνωστά έργα του είναι: Οι ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής, Μέρες και νύχτες αγάπης και πολέμου, Ένας κόσμος ανάποδα. Ο Γκαλεάνο είναι επίσης θερμός υπερασπιστής των κοινωνικών και πολιτικών ελευθεριών, και ενώνει τη φωνή του με νομπελίστες συγγραφείς όπως οι Gabriel Garcia Marquez, Marco Benedetti, Mayra Montero. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Casa de las Americas, το American Book Award και με το Βραβείο για την Πολιτισμική Ελευθερία του Ιδρύματος Λάναν.

Διαβάστε επίσης: Ο κόσμος ανάποδα

[Πηγή: www.doctv.gr]

ANAKΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις εκλεκτικές συγγένειες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την κατάσταση στη Βενεζουέλα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα μοντέλα πρότυπα για τον κ. Τσίπρα αποδεικνύονται, για άλλη μια φορά, καταστροφικά και καταδεικνύουν τι πρέπει να αποφύγουν οι Έλληνες.
Ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι  η Βενεζουέλα αποτελεί ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να αφήσουμε πίσω το καπιταλιστικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη”.
Από χθες, λοιπόν, στο μοντέλο Τσίπρα, τη Βενεζουέλα, τα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία τα φρουρεί ο στρατός και η κυβέρνηση Μαδούρο απαγορεύει στους καταναλωτές να ψωνίζουν πάνω από δύο φορές την εβδομάδα (!).
Και όλα αυτά τα δημιουργούν οι σύντροφοι του κ. Τσίπρα, το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί εκλεκτική συγγένεια. 
Μετά από αυτό, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να εξαπατά τον ελληνικό λαό».

Ψηφοδέλτια εκλογών 2015 Πελοποννήσου

Κορινθία: Tα Ψηφοδέλτια των κομμάτων εκλογών 2015



69  είναι οι υποψήφιοι  με τους συνδυασμούς 16 κομμάτων , που   θα διεκδικήσουν τις 4 βουλευτικές έδρες της Κορινθίας    κατά τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου.  Εξ αυτών οι 44 υποψήφιοι είναι άνδρες έναντι 25 υποψηφίων  γυναικών.