Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αντώνης Σαμαράς από Περιστέρι: Η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει συνεργασίες ακόμα κι αν είναι αυτοδύναμη

Α. Σαμαράς από Περιστέρι: Η Ν.Δ. θα ζητήσει συνεργασίες ακόμα κι αν είναι αυτοδύναμη
 «Στις 25 Ιανουαρίου δεν αποφασίζουμε ποιο κόμμα θέλουμε, αλλά σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το απόγευμα στο δημαρχείο Περιστερίου.
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το 2015 δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και πως θα υπάρχει μόνο ανάπτυξη σε συνθήκες διαφορετικές από ό,τι χθες, «επειδή η Ελλάδα βγήκε από τη ζημιά που είχε πάθει και με τις θυσίες του λαού, θα έχουμε αυτή την ανάπτυξη».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη για συνεννόηση, συναίνεση και συμμαχίες. «Να αντιληφθούμε ότι δεν είναι κανένας μόνος σαν μονοκράτορας» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως από όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όλοι οι επόμενοι πρωθυπουργοί και ο ίδιος, συνέχισαν την φιλοευρωπαϊκή πολιτική για την Ελλάδα.

Επ' αυτού σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας, στην αρχή με τη συμμετοχή του κ. Κουβέλη και στο τέλος μόνο με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου, ήταν μια πρωτόγνωρη συμμαχία, γιατί είχε τον κοινό παρανομαστή, που λεγόταν Ευρώπη.

Τόνισε: «Σας το δηλώνω. Εφόσον η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα, που θα βγει, ακόμα και στην περίπτωση που είμαστε αυτοδύναμοι, εγώ θα επιδιώξω και πάλι συμμαχίες με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, γιατί αυτό είναι το πιο αναγκαίο» συνέχισε και επέκρινε στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει.

Ανέφερε ότι απέναντί του έχει έναν υποψήφιο, που έκανε έκκληση στο ΚΚΕ και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνουν συμμαχία, κόμματα που, όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τα σέβεται, αλλά «είναι κατ' εξοχήν εναντίον της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι η απάντηση του ΚΚΕ ήταν αρνητική και για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «την ώρα που είδε ότι δεν θα έχει συμμάχους, το γύρισε σε αυτό το καινούργιο παραμύθι και είπε τη λέξη "αυτοδυναμία"».

«Εννοούσε αδυναμία συμμαχιών. Επειδή δεν έχει με ποιον να πάει, το βάφτισε "αυτοδυναμία". Αυτό το παραμύθι ο κόσμος δεν το πιστεύει» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι είναι τιμή για τον ίδιο, που βρίσκεται στις δυτικές συνοικίες.

«Ξέρω ότι εδώ υπάρχει πληγωμένος κόσμος και διαδηλώνει και την οργή του. Ξέρω όμως ότι ο κόσμος αυτός που βράχηκε δεν θέλει και να πνιγεί. Και προσπαθεί και θα έχει την αμέριστη δική μας συμπαράσταση και βοήθεια και θα τα βγάλει πέρα» τόνισε.

Επισκέψεις και συναντήσεις του Χρίστου Δήμα σε χωριά του Δήμου Κορινθίων

Εμφάνιση
Επισκέψεις και συναντήσεις με πολίτες στην Αρχαία Κόρινθο, στον Άσσο, στο Περιγιάλι και στο Λέχαιο πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Εμφάνιση Εμφάνιση
Αρχαία Κόρινθος                        Άσσος
 
Στις συζητήσεις με τους κατοίκους στα χωριά του Δήμου Κορινθίων τέθηκαν ζητήματα για την εθνική οικονομία καθώς επίσης και για τοπικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Παράλληλα συζητήθηκαν ζητήματα δημόσιας διοίκησης, αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης.

Εμφάνιση Εμφάνιση
Περιγιάλι                                    Λεχαιο

Νέα δημοσκόπηση! Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν τα ποσοστά τους

Νέα δημοσκόπηση! Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν τα ποσοστά τους

Άλλη μία δημοσκόπηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Pulse για το Action24, όπου δείχνει και τα δύο μεγάλα κόμματα να παρουσιάζουν αύξηση του ποσοστού τους.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής

ΣΥΡΙΖΑ 30% (έναντι 29% της προηγούμενης εβδομάδας)
ΝΔ 27% (έναντι 25,5%)
ΠΟΤΑΜΙ 6% (έναντι 5,5%)
ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη 5,5% (έναντι 5,5%)
ΧΑ 5,5% (έναντι 5,5%)
ΚΚΕ 4,5% (έναντι 5%)
ΑΝΕΛ 3% (έναντι 3%)
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,5% (έναντι2,5%)
Άλλο κόμμα 3,5% (έναντι 4%)
Λευκό/Άκυρο/Αποχή 4,5% (έναντι 5%)
Αναποφάσιστοι 8% (έναντι 9,5%)

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%, ακολουθεί η ΝΔ με 28% , το Ποτάμι με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, η ΧΑ με 6%,το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 3%, και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 36% έναντι 32%,

newsit.gr

Η ΑΘΗΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Αν κάτι δεν άλλαξε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας είναι η γενεσιουργός κυριαρχία της Αθήνας στην Ελλάδα. Δικαιωματικά πλέον με εκατομμύρια κατοίκους και ψηφοφόρους, τον μισό πληθυσμό της χώρας και τα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, η Αθήνα θα εκλέξει την επόμενη Κυβέρνηση για την Ελλάδα. 
Η Αθήνα γλέντησε όσο κανείς άλλος την παρακμή των περασμένων δεκαετιών και ο αθηναϊκός λαός, ιδιαίτερα των δυτικών προαστίων και του Πειραιά, πλήρωσε το Μνημόνιο όσο κανείς άλλος. Χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς διεξόδους, χωρίς εργασία μετέβαλε τη ζωή του σε μία καταναγκαστική υποχρέωση ύπαρξης χωρίς ελπίδα, χωρίς ενημέρωση. Έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να καταστρέψει ένα Κράτος που το ίδιο τον κατέστρεψε πρώτο.
Φυσικά η ιδιότυπη ενημέρωση της Αθήνας χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία τοπικών τηλεοπτικών σταθμών αγνώστου μετοχικής σύνθεσης με έδρα παρθένους νήσους που καθημερινά και αποβραδίς υπερασπίζονται τις ιδρυτικές αρχές τους, με οργή και τέχνη, εξάπτοντας και ταυτόχρονα απαλύνοντας τον πόνο του αθηναϊκού λαού.
Η επόμενη ημέρα της Ελλάδας θα καθοριστεί από τη στάση και την ψήφο της Αθήνας η οποία εξάλλου λόγω έλλειψης ντόπιων πόρων θα υποστεί πρώτη και τις συνέπειες, καλές ή κακές, των αποφάσεών της, μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα που ίσως είναι πλέον αδιάφορο τι θα ψηφίσει.
Οι εκλογές της Ελλάδας θα είναι οι εκλογές της Αθήνας μοιραία. Όποιος δώσει ξανά την ελπίδα την 25η Ιανουαρίου 2015 σε έναν κακομαθημένο και ταλαιπωρημένο λαό θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης...
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Πανικός στο Βέλγιο - Νεκροί και τραυματίες σε επιχείρηση κατά των τρομοκρατών


View image on TwitterΗ Ευρώπη είναι ακόμη "μουδιασμένη" από το λουτρό αίματος στην γαλλική πρωτεύουσα και οκτώ ημέρες μετά το αιματοκύλισμα στο περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι, ένα νέο κρούσμα έρχεται να σκορπίσει τον τρόμο στην γηραιά ήπειρο.
Δύο νεκροί και ένας τραυματίας  είναι ο απολογισμός της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου στην πόλη Βερβιέ, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στόχος της επιχείρησης ήταν πρόσωπα που είχαν πρόσφατα επιστρέψει από την Συρία και είχαν σχέση με τον Κουλιμπαλί, τον δράστη της επίθεσης στο εβραϊκό παντοπωλείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Αποκάλυψη Βενιζέλου: Ο Γιώργος ήθελε να προτείνει εμένα για πρωθυπουργό!

Αποκάλυψη Βενιζέλου: Ο Γιώργος ήθελε να προτείνει εμένα για πρωθυπουργό!Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ αποκάλυψε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να προτείνει εκείνον για πρωθυπουργό πριν την ανάληψη των καθηκόντων από τον Παπαδήμο.
«Μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου ο κ. Παπανδρέου μου είχε τηλεφωνήσει και μου είχε πει ότι θα προτείνει εμένα για Πρωθυπουργό κι αυτό το λέω για πρώτη φορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παπαχρήστος: Το βράδυ των εκλογών θα επιχειρήσουν να καταλάβουν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


Παπαχρήστος: Το βράδυ των εκλογών θα επιχειρήσουν να καταλάβουν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤΤην αποκάλυψη ότι στα δημοσιογραφικά γραφεία διακινείται η πληροφορία περί… εισβολής και κατάληψης του κτιρίου της πρώην ΕΡΤ, μετά από μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Στη σημερινή στήλη του στα “Νέα”, ο γνωστός δημοσιογράφος σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής:

“Σε δημοσιογραφικούς κύκλους διακινείται εσχάτως η πληροφορία ότι τη νύχτα των εκλογών, με το που θα κριθεί το αποτέλεσμα και θα είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει οργανωθεί ειδική ομάδα κομάντο που θα εφορμήσει να καταλάβει το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Πρόκειται, λέει, για μια ομάδα οργανωμένη από στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ με τη συμμετοχή γνωστών συριζοδημοσιογράφων, οι οποίοι θα καταλάβουν το κτίριο της πρώην ΕΡΤ και θα μεταδώσουν εικόνα της απελευθερωμένης από τα δεσμά της, κρατικής τηλεόρασης.

Κατά τον σχεδιασμό, το εγχείρημα θα υποστηρίξουν τις πρώτες ώρες ομάδες “αλληλέγγυων”, καθώς και συνδικαλιστές προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ!”

ysterografa.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ NEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ 60%



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, για τις νέες δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου, που προαναγγέλλει φορολόγηση της μεσαίας τάξης με 60%, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τελικά, ο κ. Τσακαλώτος, βουλευτής και κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα,  αποσαφήνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να φορολογήσει με 60% όλους τους Έλληνες που  τεκμαίρεται από το περιουσιολόγιο ότι το σύνολο των εισοδημάτων τους φθάνει τις 80.000 ευρώ.
 Αυτό είναι πλέον δήμευση των κόπων. Είναι η επίσημη εξαγγελία της εξόντωσης της μεσαίας τάξης από το ΣΥΡΙΖΑ». 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΜΑΤΟ ΨΕΜΑΤΑ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το νέο γεμάτο ψέματα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Άλλο ένα τηλεοπτικό σποτ γεμάτο ψέματα κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
·         Ο ηθοποιός που παριστάνει τον αγρότη λέει: “Πληρώνω για το χωράφι φόρο σαν να είναι διαμέρισμα”.
Η αλήθεια είναι ότι ο βασικός φόρος για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις είναι κατά μέσο όρο 1 ευρώ το στρέμμα.
·         Ο ηθοποιός που παριστάνει τον αγρότη λέει: “Πουλάω σχεδόν στο κόστος”.
Η αλήθεια είναι ότι το μέσο αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, αυξήθηκε το 2014 κατά 4,4%.
·         Ο ηθοποιός που παριστάνει τον αγρότη λέει: “Λένε ότι θα βγω στη σύνταξη στα 67”.
Η αλήθεια είναι ότι ο αγρότης μπορεί να βγει στη σύνταξη από τα 62.
Ο λαϊκισμός στην πιο μαύρη εκδοχή του!!!». 

Η ΠΕΡΕΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα χωρά του Ξυλοκάστρου, Λουτρό, Πιτσά, Καμάρι και Μελίσσι.
Ομιλητές ήταν δύο υποψήφιοι του Νομού μας, η Μαρία Θελερίτη και ο Γιώργος Ψυχογιός. Υπήρχε πολύ μεγάλη και θερμή προσέλευση των κατοίκων, οι οποίοι παρέμεναν σε όλη την διάρκεια των συγκεντρώσεων, παρακολουθώντας με ιδιαίτερη προσοχή και αγωνία τις τοποθετήσεις των υποψηφίων βουλευτών.
Ο κ. Γιώργος Ψυχογιός ανέπτυξε την γενική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις του κόμματος σχετικά με το χρέος και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Η κα Μαρία Θελερίτη εξήγησε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε τοπικό επίπεδο, όπως και σε ζητήματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, αλλά και του Νομού μας.
Στη συνέχεια έγινε ένα πολύ ουσιαστικός διάλογος με τους κατοίκους και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι είναι το κόμμα που εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την έξοδο μας από την κρίση, θέτοντας πάντα ότι πρέπει οι βουλευτές και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι αμετακίνητοι στις θέσεις τους και θα έχουν δίπλα τους τον Λαό.
 
denpaeiallo-xylok.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Ρόδο: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, λένε μερικοί. Λοιπόν ναι. Ιδού η Ρόδος. Και το πήδημα σε λίγες μέρες, με την ώθηση του ελληνικού λαού. Με τη δική σας ώθηση», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας δεν παίζει μόνο με την Ευρώπη. Δεν παίζει μόνο με τους Έλληνες. Μας προσβάλλει όλους. Ντροπή!».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να υπερφορολογήσει όλη τη μεσαία τάξη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υπερφορολογήσει ολόκληρη τη μεσαία τάξη.
Ετοιμάζουν περιουσιολόγιο όπου θα συμπεριλαμβάνονται κινητά περιουσιακά στοιχεία (π.χ. αυτοκίνητα, πίνακες, κοσμήματα), ακίνητα και καταθέσεις και με βάση αυτό θα φορολογούν τους πολίτες. 

Πώς αλλιώς να δικαιολογηθεί η διατύπωση του κ. Τσακαλώτου ότι θα φορολογηθούν με 50% όσοι τεκμαίρεται από το περιουσιολόγιο ότι τα εισοδήματά τους φτάνουν στις 150.000 ευρώ;

Εμείς καταργούμε τα τεκμήρια διαβίωσης και το φόρο που προκύπτει από αυτά και  μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού:

·                    ο ανώτατος συντελεστής για μισθωτούς και συνταξιούχους μειώνεται στο 33%, από 42% που είναι σήμερα και από 45% που ήταν πριν από την κρίση.

·                    ο ανώτατος συντελεστής για τις επιχειρήσεις μειώνεται σταδιακά, έτσι ώστε να φθάσει τελικά στο 15%.

Σημειώνεται ότι το 2014 εισόδημα πάνω από 150.000 ευρώ δήλωσαν 5.494  φορολογούμενοι.

Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βασίζει το σχέδιό του για τα φορολογικά σε ένα τόσο μικρό αριθμό φορολογουμένων.

Ακίνητη περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ έχουν 172.000 φυσικά πρόσωπα.
Προφανώς, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βασίζει το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που προτείνει σε μία τόσο μικρή φορολογική βάση.

Εμφανώς και θα ζητήσει από τους φορολογούμενους που έχουν ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι στο χωριό να καλύψουν τη μαύρη τρύπα που δημιουργούν η αστάθεια και οι υποσχέσεις τους.
Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για 50% φόρο αφορά ολόκληρη τη μεσαία τάξη. Μας αφορά όλους».