Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Το “οδοιπορικό” της Εύης Τατούλη με τους πολίτες της Αρκαδίας

Το “οδοιπορικό” της Εύης Τατούλη με τους πολίτες της Αρκαδίας
Η Αρκαδία είναι το τόπος που συνδέεται με μύθους χιλιετιών, ο τόπος του Πολιτισμού και των μνημείων, ο τόπος που χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή στην Ευρώπη με το περίφημο «et in arcadia eco». Σε αυτό τον τόπο η Εύη Τατούλη, υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ, διεκδικεί τη δική της συμμετοχή στο πολιτικό μέλλον του τόπου.
Διεκδικεί με τα νιάτα της να δώσει μια διαφορετική νότα στο κοινοβούλιο, αν και ξεκίνησε την πολιτική της καμπάνια με παραδοσιακούς όρους. Όπως η ίδια συνηθίζει να λέει στους συνεργάτες της όμως «οι εκλογές αφορούν τους ανθρώπους και όχι τα ΜΜΕ, εκεί κερδίζονται και όχι στα στούντιο». Και έτσι ξεκινά κάθε πρωί την πορεία γνωριμίας με τους Αρκάδες.

ΣΕΙΣΜΟΣ 3,2 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

seismos1
 Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών), σημειώθηκε στις 08:32 το πρωί της Παρασκευής (16/1) στην Αττική.
Αρχικά το επίκεντρο δόθηκε στο βόρειο κομμάτι του Υμηττού, κοντά στα Γλυκά Νερά.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο ήταν στο Μαρούσι, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 5 χιλιόμετρα.
Ωστόσο, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha, ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Γαλάτσι.
Το μέγεθος της δόνησης ήταν μικρό, ωστόσο ήταν ικανό για να αναστατώσει μεγάλο μέρος των κατοίκων του Λεκανοπεδίου καθώς το επίκεντρο εντοπίζεται 7χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας.

Το EMSC δίνει το σεισμό στα 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο το Γαλάτσι.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7χλμ.
Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στο Διόνυσο Αττικής.

Έκπληκτοι οι σεισμολόγοι
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα το συγκεκριμένο ρήγμα είναι γνωστό από προηγούμενες δονήσεις, ενώ οι υπεύθυνοι του Γεωδυναμικού δηλώνουν έκπληκτοι από την περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός, καθώς μόνο πριν 20 ημέρες η περιοχή έδωσε ξανά έναν μικρό σεισμό.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο Mega τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
«Είναι ένα μικρό ρήγμα από τα πολλά ρήγματα που έχει το λεκανοπέδιο», επισήμανε, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Θανάσης Γκανάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογραμμίζοντας πως δεν δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά μικρές σεισμικές δονήσεις.
«Από 16 Νοεμβρίου έχουν γίνει 31 δονήσεις με μικρά μεγέθη», είπε χαρακτηριστικά.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής, λόγω του σεισμού στις 08:32 το πρωί (16 Ιανουαρίου 2015) , ο οποίος έγινε αισθητός στο Λεκανοπέδιο και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχε επίκεντρο το Μαρούσι.
Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωση που εξέδωσε « από τον σεισμό δεν κατεγράφησαν ζημιές ή τραυματισμοί. Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής».
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία της διεύθυνσης εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας  (Χαλανδρίου – Φιλοθέης, Βριλησσίων – Μελισσίων, Π. Πεντέλης - Ν. Πεντέλης, Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας, Πεύκης – Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας - Ν. Ηρακλείου, Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης, Παπάγου – Ψυχικού, Χολαργού - Αγίας Παρασκευής) κατόπιν συνεννοήσης με την Περιφέρεια έμειναν για δύο ώρες εκτός σχολικών αιθουσών
newsbomb.gr

Επανεκλογή Σαμαρά «βλέπει» η Goldman Sachs

  Περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής έχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σχέση με εκείνες που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αναφέρει η Goldman Sachs, επικαλούμενη ένα μοντέλο που έχει αναπτύξει ο μεγάλος διεθνής όμιλος για την πρόβλεψη εκλογικών αποτελεσμάτων με βάση τις οικονομικές επιδόσεις, σύμφωνα με το Bloomberg.
Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό, ισχυρότερες πιθανότητες επανεκλογής σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις έχουν επίσης οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.
Όπως αναφέρει η Goldman Sachs, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επωφεληθεί από τις πρόσφατες μειώσεις στην ανεργία και τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τον οικονομολόγο του ομίλου, Λάσε Χόλμπελ Β. Νίλσεν, πρώην αξιωματούχο του δανέζικου υπουργείου Οικονομικών.
Μελετώντας τη σχέση ανάμεσα στις οικονομικές εξελίξεις και τις προοπτικές επανεκλογής ενός απερχόμενου ηγέτη, ο Νίλσεν διαπίστωσε πως τον μεγαλύτερο αντίκτυπο έχει το πώς οι ψηφοφόροι βλέπουν την οικονομία. Η βελτίωση των μισθών, η επιβράδυνση του πληθωρισμού και η μείωση της ανεργίας ενισχύουν τις πιθανότητες επανεκλογής μιας απερχόμενης κυβέρνησης.

Αντίθετα, αρνητικά επιδρά η δημοσιονομική ανηθικότητα, ενώ μικρή επίδραση έχουν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με την έρευνα.


antenna.gr

Διπλό μήνυμα από Σόιμπλε και Κομισιόν προς Τσίπρα



Το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους απορρίπτει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» και καλεί τους Έλληνες πολιτικούς να μην υπόσχονται προεκλογικά περισσότερα από ό,τι μπορούν να τηρήσουν. Επαναλαμβάνει δε ότι οι ήδη συναφθείσες συμφωνίες είναι δεσμευτικές. |

«Ο Σόιμπλε απορρίπτει κούρεμα χρέους», είναι ο τίτλος αποσπάσματος της συνέντευξης το οποίο προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, ενώ στον υπότιτλο επισημαίνεται:«Ο Έλληνας αριστερός πολιτικός Αλέξης Τσίπρας ζητάει από την ΕΕ ευρείες παραχωρήσεις. Ο Σόιμπλε απαντά. Οι συμφωνίες που βρίσκονται σε ισχύ είναι δεσμευτικές».

H «Αγορά» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο

Με τίτλο «”Ποιους φόρους θα μειώσω, πότε και πόσο”» κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο η «Αγορά». Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με άρθρο του στην εφημερίδα, προαναγγέλλει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για ιδιώτες, επιχειρήσεις και ακίνητη περιουσία.

Παράλληλα, η «Αγορά»:

· αποκαλύπτει τα 12 νομοσχέδια που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του, αν οι κάλπες την επόμενη Κυριακή επιβεβαιώσουν το δημοσκοπικό προβάδισμά του.

· δημοσιεύει πλούσιο ρεπορτάζ για την ασφυκτική προθεσμία που θέτουν οι δανειστές για τη ρευστότητα και το παράθυρο που ανοίγει η τρόικα για αύξηση του ορίου των 15 δισ. ευρώ στα έντοκα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

· φιλοξενεί ντιμπέιτ των 8 επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας των κομμάτων για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Τέλος, η εφημερίδα δημοσιεύει δήλωση του Προέδρου του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος υπογραμμίζει: «Η τρίτη θέση στις εκλογές θα κρίνει το μέλλον του τόπου».

Στην «Αγορά» αρθρογραφούν: Στέλιος Κούλογλου, Νίκος Παπανδρέου, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Γιάννης Τριάντης και ο συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

 real.gr

Νέο μήνυμα του Μηλιού στην Ραχήλ: Όταν σωπαίνεις γίνεσαι πιο συμπαθής…


Νέο μήνυμα του Μηλιού στην Ραχήλ: Όταν σωπαίνεις γίνεσαι πιο συμπαθής…Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, δεν άφησε ασχολίαστη στο Twitter την απάντηση της Ραχήλ Μακρή, που μάλλον δεν τον ικανοποίησε…
«Όταν κάνεις ένα λάθος, το να το παραδέχεσαι και να σωπαίνεις, απαιτεί σύνεση, σεμνότητα και γενναιότητα, γίνεσαι και πιο συμπαθής έτσι».

Άντε πάλι με τις… μυστικές δημοσκοπήσεις

Άντε πάλι με τις… μυστικές δημοσκοπήσεις
Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε στη D-Day των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, τόσο πληθαίνουν τα κρούσματα… επιθεώρησης στον χώρο του ελληνικού Τύπου. Και φυσικά στο διαδίκτυο.

Κάπως έτσι, διαβάζουμε και μαθαίνουμε για “μυστικές δημοσκοπήσεις” και πληροφορίες από… πρεσβείες. Και δεν είναι εκείνοι που επικαλούνται σχετικές πληροφορίες, και δεν διστάζουν να υπογράψουν τα ρεπορτάζ, αδιαφορώντας για το ότι η υπογραφή αυτή θα τους συνοδεύει εφ’ όρου επαγγελματικής ζωής.

Είναι οι πολλοί περισσότεροι που αναδημοσιεύουν τις πληροφορίες, τις επικαλούνται και αρχίζουν τη… ζύμωση.

Ελλάς, Ελλήνων… ψεκασμένων. Αδιόρθωτων ψεκασμένων.

Μαρίκα Λυσιάνθη / ysterograga.gr

Αποθεωτική υποδοχή Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη (photo)

karaman
 Tου Βαγγέλη Στολάκη
Πριν από λίγο έφτασε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος δέχτηκε θερμή υποδοχή από τους περιφερειακούς συμβούλους που βρίσκονται στην περιφέρεια από νωρίς το πρωί. Στις 10:30 είχε προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον περιφεριάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος βρίσκεται στην περιφέρεια από νωρίς το πρωί.  Φωνάζοντας συνθήματα επευφημίας «Ήρθε η ώρα του Καραμανλή», ο πρώην πρωθυπουργός, συνεπής στο ραντεβού έφτασε στην περιφέρεια όπου δεν παρέλειψε να κάνει λογοπαίγνια με τους παρευρισκόμενους θεσσαλονικείς δημοσιογράφους και φωτογράφους που γνωρίζονται από παλιά.

Βενιζέλος: Θα περάσει σοκ η ελληνική κοινωνία μετά τις εκλογές

Βενιζέλος: Θα περάσει σοκ η ελληνική κοινωνία μετά τις εκλογές
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφτηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών στο Μεσολόγγι και αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές.
Υπογράμμισε ότι «αυτές τις μέρες λέγονται πράγματα αδιανόητα, απίθανα κωμικοτραγικά πράγματα και φοβούμαι ότι η ελληνική κοινωνία μετά τις εκλογές θα περάσει ένα σοκ όπως το 2009- 2010, όταν συνειδητοποίησε το βάθος της κρίσης και το τι πρέπει να γίνει, για να υπερβούμε την κρίση».

Επίσης, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρόσθεσε ότι χρήσιμη ψήφος για την παράταξη είναι η ψήφος που πέφτει στο ΠΑΣΟΚ.

«Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν ορισμένα μικρά προβλήματα, αλλά βλέπετε τα προβλήματα αυτά δεν δίνουν τη μάχη τους εδώ, αλλά προτίμησαν να την δώσουν αλλού», είπε χαρακτηριστικά.

ysterografa.gr

Ντόρα: Γιατί ζητώ την ψήφο των πολιτών στην Α’ Αθηνών

Ντόρα: Γιατί ζητώ την ψήφο των πολιτών στην Α’ Αθηνών
Στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”και τα “Κακά Κορίτσια” μίλησε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, στην τελική ευθεία της μάχης των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Το “βαρύ πυροβολικό” της Κεντροδεξιάς δίνει τη μάχη του σταυρού στην Α’ Αθηνών, και μεταξύ άλλων παρέθεσε την πολιτική επιχειρηματολογία της γιατί ζητάει την ψήφο των συμπολιτών της.

Αυτά που πιστεύω είναι αυτά που λέω. Και αυτά που λέω είναι αυτά που κάνω. Γι’ αυτό ζητώ την ψήφο των πολιτών στην Α’ Αθηνών”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη.

ysterografa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη, για τα περί μονταζιέρας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Νέο χρήμα
Ρ. Μακρή: Θα κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ (Flash Κοζάνης- 15/1/2015)
Ν. Ξυδάκης: H κα Ραχήλ Μακρή προσπάθησε να περιγράψει, ίσως όχι τόσο αποτελεσματικά μια διαδικασία που ισχύει στην ΕΚΤ και στο Ευρωσύστημα, ότι μια εθνική κεντρική τράπεζα μπορεί να παράξει ρευστότητα, φυσικά με τη συγκατάθεση  της Φρανκφούρτης. (alpha 989- 16/1/2015)
Δ. Παπαδημούλης: Θερμή παράκληση προς υποψήφιους-ες: Αν δεν γνωρίζουν ένα θέμα, ας μην αυτοσχεδιάζουν. Οι πολίτες ζητούν σοβαρότητα και σαφήνεια, από όλους... (στο twitter)

ΕΝΦΙΑ
Γ. Τόλιος: Δεν θα πληρωθούν οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση (Εκδήλωση ΠΟΜΙΔΑ- 15/1/2015)
Ν. Βούτσης: Ο ΕΝΦΙΑ του 2014, θα πληρωθεί κανονικά, δε θα υπάρξει νομοθεσία για το παρελθόν (Βήμα FM- 15/1/2015)
Ν. Παππάς: Δέσμευσή μας ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν θα εισπραχθεί (Βήμα FM- 15/1/2015)

Όριο φορολόγησης
Δ. Στρατούλης: Πάνω από 450.000 ευρώ το όριο φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας (Αθήνα 9.84 14/1/2015)
Ευ. Τσακαλώτος: Φόρος 60% για 80.000 ευρώ και πάνω. (Παραπολιτικά FM- 15/1/2015)

13ος μισθός
Καλύβης: Για 13ο μισθό δεν έχουμε μιλήσει, έχουμε μιλήσει για τη 13η σύνταξη, για το μισθό έχουμε πει ότι ο κατώτερος μισθός θα φτάσει στα 751 ευρώ (Παραπολιτικά FM)
Τσίπρας: Αποκαθιστούμε, αμέσως το δώρο των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ. Είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκατάσταση της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού σε όλους, σταδιακά και σε συνάρτηση με τις οικονομικές συνθήκες. (ομιλία ΔΕΘ 13/9/2014)

Έχει δίκιο ο κ. Σκουρλέτης. Φταίει η μονταζιέρα της ΝΔ. Από σήμερα θα του στέλνουμε τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να τις μοντάρει όπως θέλει ο ίδιος…».

Μέτρα για την ανακούφιση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν για την προστασία δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν για την προστασία δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκοΠροστασία για όσους έχουν δάνεια σε ελβετικό φράγκο υπόσχονται τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την χθεσινή ανατίμηση του νομίσματος, που φέρνει σε δυσχερή θέση τους δανειολήπτες. Η ΝΔ, δια του Αντώνη Σαμαρά, δεσμεύεται για νομοσχέδιο -αμέσως μετά τις εκλογές- που θα ρυθμίζει το ζήτημα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα νέας σεισάχθειας που θα εφαρμόσει θα περιλαμβάνει και τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο.

Έφτασαν στην Αθήνα οι σοροί των θυμάτων του Norman Atlantic

Στην Αθήνα οι σοροί των θυμάτων του Norman AtlanticΈφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από το Μπάρι, το στρατιωτικό αεροσκάφος C-27J, που μετέφερε στην Ελλάδα τις σορούς τριών Ελλήνων, εκ των θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος του «Norman Atlantic».
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η μεταφορά των σορών των τριών Ελλήνων που ήταν να γίνει την Πέμπτη, καθυστέρησε μία ημέρα λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών που δεν είχαν ολοκληρωθεί από την ιταλική πλευρά.
Η πτήση πραγματοποιήθηκε από το αεροδρόμιο του Μπάρι με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.
Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατόπιν συνεννόησης με τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Με την ίδια εντολή, τα έξοδα μεταφοράς των σορών των θυμάτων καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο θάνατος αρκετών από τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας φαίνεται πως οφείλεται στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων νεκροψιών.
Στα πτώματα εντοπίστηκαν και εγκαύματα, αλλά δεν θεωρούνται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αιτία πρόκλησης του θανάτου τους.
Σε ό,τι αφορά τους τρεις Έλληνες, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι από τη νεκροψία απορρέει πως ο θάνατός τους επήλθε γρήγορα, λόγω πνιγμού, εξαιτίας του σοκ που υπέστη ο οργανισμός τους από τη χαμηλή θερμοκρασία των υδάτων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. στην Εκλογική Περιφέρεια Κορινθίας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων του ΛΑ.Ο.Σ σε ολόκληρη την Επικράτεια για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, που στις 22 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί την Κόρινθο, κατέρχεται υποψήφιος στην Β’ Αθηνών και Α’ Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά στην Εκλογική Περιφέρεια Κορινθίας, οι υποψήφιοι είναι:
1. ΚΟΣΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κοσμά
2. ΜΗΤΡΟΥΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Ανδρέα
3. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σπυρίδωνος
4. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Παντελή

Παρουσίαση ψηφοδελτίου Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Κορινθίας

Πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο η  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Κορινθίας. Στην εκδήλωση παρέστη ο Ευρωβουλευτής  της Χ,Α, Λάμπρος Φουντούλης.
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Βλαχόπουλος Δημήτριος   Εκδότης εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ»              
Ζαφείρης Κωνσταντίνος   Σχεδιαστής ιστοσελίδων, Γραφείο Τύπου "Χρυσή Αυγή"
Ζαχαριάδου Ουρανία   Συνταξιούχος  ΙΚΑ
Καπνιάς Σοφοκλής Στιχουργός
Κωνσταντίνου Ευθυμία   Εναλλακτική Θεραπεύτρια

Το απόλυτο viral video των εκλογών. Ένας Έλληνας στο Terminal ξημέρωμα 26ης Ιανουαρίου




Ένας Έλληνας εγκλωβίζεται στο terminal Ευρωπαϊκού αεροδρομίου την ώρα που στην πατρίδα του λαμβάνει χώρα η μεγάλη καταστροφή ... Το video που έσπασε το youtube από την πρώτη μέρα.

Nick Peep

nickgreekhellas@gmail.com

Δοκιμασία πρωτοπόρων στη πρεμιέρα του 2ου γύρου στην Α1 Κορινθίας

Z0p5el2r
 Πρεμιέρα 2ου γύρου αποτελεί γιά το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας η αυριανή 16η αγωνιστική. Μία αγωνιστική που βρίσκει τον "πρωταθλητή χειμώνα" Α.Ο Ζευγολατιού να αγωνίζεται εκτός έδρας , στο Κιάτο, κόντρα στον "κακό του δαίμονα" , Πέλοπα Κιάτου που είχε φύγη με τρίποντο από το Ζευγολατίο στην πρεμιέρα του Α γύρου. Την ίδια ώρα (15:00) η Κόρινθος 2006 αγωνίζεται στο Χιλιομόδι κόντρα στον Ατρόμητο, ενώ στο Ξυλόκαστρο θα διεξαχθεί το γειτονικό ντέρμπι ανάμεσσα στον Πανκαμαριακό και τον Αστέρα Δερβενίου. Δοκιμασία περιμένει και την Κόρινθο καθώς σε αγώνα ντέρμπι μάχεται στο Πετρί , κόντρα στην ισόβαθμο και "κακό της δαίμονα" τοπική Θύελλα που είχε φύγη με τρίποντο μέσα από την Κόρινθο στην πρεμιέρα του Α γύρου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της Ελλάδος Βέλου με τους Αγίους Θεοδώρους , καθώς και οι "μάχες" του Κύψελου Κορίνθου με τον Τενεάτη Αθικών στο γήπεδο του Συνοικισμού και του Ολυμπιακού Λουτρακίου με τον Παννεμεατικό , στο "Θώδειο". Τέλος η πρεμιέρα του 2ου γύρου περιλαμβάνει  και το ντέρμπι των ουραγών ΑΟ Σπαθοβουνίου και Ηρακλή Ξυλοκάστρου.


Η 16η αγωνιστική
 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ -ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ 
 ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ  
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ  
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ -ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΚΑΣΤΡΟΥ

Το ΚΙΔΗΣΟ του Παπανδρέου ψηφίζει τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας!

andreas-loverdos-b-athinonΣτήριξη ΚΑΙ από το ΚΙΔΗΣΟ το κόμμα που ίδρυσε πριν 10 ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου, βρήκε ο υπουργός Παιδείας και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Θάνος Μωραΐτης που προσφάτως εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε τα βήματα του Γιώργου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Real FM και την Κάτια Μακρή, υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων που έκαναν κάποιοι υπουργοί του Παπανδρέου, με ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του τομέα υγείας όπου υπουργός ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος. Δήλωσε πως οι πολιτικές στο φάρμακο μείωσαν τη σπατάλη και την κακοδιαχείριση. Πολιτικές βεβαίως που έφεραν κέρδη στο Ελληνικό κράτος και τον πολίτη και που αναγνωρίστηκαν από όλους. Και που όμως έκαναν «αντιπαθή» τον Ανδρέα Λοβέρδο σε κάποιους Έλληνες μεγιστάνες του φαρμάκου.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Θάνος Μωραΐτης στάθηκε περισσότερο στο έργο του Ανδρέα Λοβέρδου και λιγότερο (ή και καθόλου) στο δικό του στο υπουργείο ανάπτυξης.
Όποιος άκουσε τη συνέντευξη του Μωραϊτη του ΚΙΔΗΣΟ (Γιώργου Παπανδρέου) στο ραδιόφωνο.. που τυχαίνει να είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας… καταλαβαίνει πως πρέπει να ψηφίσει άλλο υποψήφιο από άλλο κόμμα! και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΠΑΣΟΚ… γιατί απλά έχει κάνει έργο και το αναγνωρίζουν απ όλα τα κόμματα.

Κι επειδή όλοι οι υποψήφιοι του ΚΙΔΗΣΟ, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν μιλούν για τις τομές στον τομέα υγείας επί εποχής Λοβέρδου, άνετα συμπεραίνουμε πως σύσσωμο το ΚΙΔΗΣΟ του Παπανδρέου ψηφίζει τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας!

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr

Κεντρική Εκδήλωση Υποψήφιας Βουλευτού Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου


Φωτογραφία του χρήστη Άννα Ασημακοπούλου.
Σας καλώ όλους στην Κεντρική προεκλογική μου ομιλία αύριο 17/1/2015 και ώρα 18:00 στο Stanley Hotell. Εκεί που δίνεται η μάχη!

 Άννα Ασημακοπούλου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΤΟΛΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, για τις δηλώσεις του κορυφαίου στελέχους και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τόλιου να μην πληρώσουν οι πολίτες τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τόλιος, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής,  καλεί τους πολίτες να μην πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.
Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να τετραπλασιάσει το φόρο των ακινήτων για όλη τη μεσαία τάξη και γι' αυτό προεκλογικά υιοθετεί το δόγμα δεν πληρώνω, αδιαφορώντας κραυγαλέα για τη ζημιά που προκαλεί στα δημόσια έσοδα της χώρας.
Η ανευθυνότητα και ο τυχοδιωκτισμός σε όλο τους το μεγαλείο».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, σχετικά με τις δηλώσεις του επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκη που αποκαλύπτουν σχέδιο χρεοκοπίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, αποκάλυψε χωρίς περιστροφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία. 
Ο κ. Δραγασάκης δηλώνει ξεκάθαρα ότι μπορεί να μην πληρωθούν τα ομόλογα του Ιουλίου και του Αυγούστου.
Η πιο κυνική ομολογία για την καταστροφή της χώρας  από τα πλέον αρμόδια χείλη».

Από την Αυτοδιοίκηση με στόχο τη Βουλή: Ποιοι αυτοδιοικητικοί βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού

Μικρότερος, συγκριτικά με άλλες παρατάξεις ο αριθμός των υποψηφίων με το Ποτάμι που διεκδικούν μια έδρα στη Βουλή και έχουν περάσει προηγουμένως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αρχικά αξίζει να αναφερθεί ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεια στη Βουλή. Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2010 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ως επικεφαλής παράταξης.
Στη συνέχεια ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα, στην Α΄Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος και μέχρι προσφάτως αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδεία και Τουρισμού, αρχικά και στη συνέχεια εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων στο πλευρό του Γιάννη Μπουτάρη. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο βρίσκεται το όνομα της Νιόβης Παυλίδου, υποψήφιας περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας το Μάιο, οπότε στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του πρώην αντιδημάρχου Αθηναίων, Τάσου Αβραντίνη, στην Α’ Πειραιώς
Έπειτα από συναπτές θητείες στο δήμο Αθηναίων, ως δημοτικός σύμβουλος, την υποψηφιότητά του στη Β΄Αθηνών με το Ποτάμι ανακοίνωσε ο Γιώργος Αμυράς. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια κατεβαίνει και ο Κωνσταντίνος Κανελλάκης, ο οποίος έχει διατελέσει περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού. Στην Α΄ Αθήνας κατεβαίνει ο Φίλιππος Δραγούμης, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με την παράταξη του Γ. Καμίνη
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θηβαίων το Μάιο, όπου έχασε στον β’ γύρο, Σταμάτης Χαλβατζής, συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ως υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας. Στην Ημαθία, η υποψήφια βουλευτής Ίλια Ιωσηφίδου, ήταν επικεφαλής ανεξάρτητης παράταξης που διεκδίκησε το δήμο Νάουσας το 2010 και έχασε το δήμο στον β’ γύρο.Επίσης, στην Αρκαδία είναι υποψήφιος ο Θανάσης Καβουρίνος, πρ. δήμαρχος Λεβιδίου, στη Δράμα ο Κυριάκος Χαρακίδης, πρώην δήμαρχος Δράμας και στη Χαλκιδική η Μαρία Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος-δημοτ. Σύμβουλος Κασσάνδρας.
Τέλος, στο νομό Ηρακλείου κατεβαίνουν υποψήφιοι βουλευτές με το Ποτάμι οι πρώην δήμαρχοι Χερσονήσου Σπύρος Δανέλλης (μετέπειτα ευρωβουλευτής) και Αρχανών – Αστερουσίων, Ρούσσος Κυπριωτάκης, ο οποίος δεν συμμετείχε στις εκλογές του Μαΐου.

aftodioikisi.gr