Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Δύσκολα 1 - 0 ο Παναθηναϊκός την Καλλονή - Η 20η αγωνιστική


Τρίτη και... φαρμακερή για την Καλλονή απέναντι στον... Μπεργκ
Ο Παναθηναϊκός, αν αι δυσκολεύτηκε, επικράτησε της Καλλονής με 1 - 0 στη Λεωφόρο και συνέχισε τις εντός έδρας καλές εμφανίσεις στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Καλύτερος ο Παναθηναϊκός σε όλο το α' ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η Καλλονή παρατάχθηκε με ενισχυμένη την αμυντική της γραμμή κι έτσι οι "πράσινοι" τις περισσότερες φορές που απείλησαν ήταν με σουτ (19’ Πράνιτς, 25', 40' Μπούρμπος), ενώ στο 45' που βρέθηκε ο Σίλντεφελντ σε θέση βολής, μετά από σέντρα-σουτ του Πράνιτς, η τελική του επιλογή ήταν εντελώς άστοχη.

Θρυλικές... μπαλοθιές και στο +2 ο Ολυμπιακός 0-3 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο


 

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά και χωρίς να κινδυνέψει, ο Ολυμπιακός πέρασε από το «Γεντί Κουλέ» απέναντι στον -υπό διάλυση- ΟΦΗ με 3-0.

Τσόρι (πέναλτι), Φορτούνης (δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του) και Μήτρογλου (πρώτος σκόρερ με 11 τέρματα) τα γκολ των «ερυθρόλευκων» που παραμένουν στο +2 από τον ΠΑΟΚ που πήρε... ξεκούραστα το «τρίποντο» λόγω Νίκης Βόλου.
Όσο για τον ΟΦΗ των 15 παικτών, το πάλεψε, είχε ευκαιρίες για κάποιο γκολ, κυρίως με τον Τζορτζ, αλλά το γήπεδο σίγησε μετά το 0-3, με την ομάδα του Ηρακλείου να παραμένει στη ζώνη που οδηγεί στη Football League…
Το καλό για τον Βίτορ Περέιρα ωστόσο, ήταν η επιστροφή του Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός της «ερυθρόλευκης» επίθεσης. Σιόβας (9'), Αφελάι (14') και δύο φορές ο Αργεντινός (15', 21') απώλεσαν σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρουν, πριν ο Κάλαϊτζιτς κάνει... παιδικό λάθος σηκώνοντας το χέρι του (τον αγκώνα του για την ακρίβεια) σε εκτέλεση φάουλ του Τσόρι. Ο Τριτσώνης έδωσε το πέναλτι, ο Ντομίνγκες δεν αστόχησε και το 1-0 ήταν γεγονός με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.
Τίποτα δεν άλλαξε ως το 45' και οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια... Τίποτα δεν άλλαξε και στην «επανάληψη», καθώς ο ΟΦΗ δεν ευτύχησε να σκοράρει στην ευκαιρία του Τζορτζ στο 51' (πλάσαρε τον εξερχόμενο Μέγερι, αλλά έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Σιόβας). Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι, αλλά χωρίς ουσία... Οι Κρητικοί κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, αλλά ούτε εκείνοι ήταν απειλητικοί.
Στο 62' το ματς διεκόπη για εννέα λεπτά (πήραν φωτιά τα δίχτυα του Μέγερι!) και μόλις συνεχίστηκε η δράση, ο Περέιρα έβγαλε τον Ντομίνγκες για να τον ξεκουράσει. Στη θέση του πέρασε τον Φορτούνη που δευτερόλεπτα μετά εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Δαμιανάκη και έγραψε εύκολα το 2-0. Μερεμπιασβίλι και Τζορτζ προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ για τον ΟΦΗ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Έτσι, ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία για ένα ακόμα γκολ, με τον Μήτρογλου να πλασάρει ψύχραιμα στο 88' για το 3-0, δίνοντας έτσι τυπική διαδικασία στο 9λεπτο των καθυστερήσεων...

ΟΦΗ: Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης (90'+ Μανιδάκης), Κουτσιανικούλης, Ροβίθης (70' Μακρής), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (90'+ Μαραθιανός), Μερεμπασβίλι, Μπολάκης, Φάζος, Τζορτζ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι (90'+ Μιλιβόγεβιτς), Αφελάι, Ντοσεβί (84' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (73' Φορτούνης), Μήτρογλου

Αστεράτος... μέσα στην βροχή! ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-0


Στην βροχερή Τρίπολη ο Αστέρας επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου, επέστρεψε στις νίκες μετά από δυο αγωνιστικές και συνεχίζει να κρατά το αήττητο στην έδρα του.

Το γήπεδο έκανε το παιχνίδι πολύ δύσκολο και για τους παίκτες των δυο ομάδων, αλλά οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι μπόρεσαν να διαχειριστούν καλύτερα τις ιδιαίτερες συνθήκες.
Σε έναν αγωνιστικό χώρο με αρκετό νερό και υπό καταρρακτώδη βροχή ο Αστέρας κατάφερε και προηγήθηκε στην πρώτη του επαφή με την εστία του Πανιωνίου με γκολ του Σανκαρέ στο 3΄.
Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί, είχαν τον έλεγχο, είχαν την μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να πιέσουν τον Πανιώνιο, κυρίως με γεμίσματα το πρώτο 45λεπτο.
Η άμυνα του Πανιωνίου από την άλλη έδειξε κάποια προβλήματα, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να μην μπορεί να πλησιάσει με αξιώσεις την περιοχή του Αστέρα
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος μπορεί να προσπάθησε να απειλήσει περισσότερο, αλλά ο Αστέρας πέτυχε και δεύτερο γκολ.
Ο Μπαράλες τσίμπησε την μπάλα μετά από μπαλιά του Μουνάφο και με ένα πολύ ωραίο γκολ πέτυχε το 2-0 για τον Αστέρα στο 56΄.
Ο Πανιώνιος στην πορεία δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά, ο ρυθμός του ματς έπεσε και έτσι ο Αστέρας πήρε τη νίκη.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Γιαννιώτας (81΄Αλόκο), Μπαράλες, Ρόλε (69΄Έντερσον), Μάσα (46΄Φακούντο)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Κόρμπος, Ρισβάνης (75΄Οικονόμου), Παντίδος, Πάνος, Κολοβός (59΄Καθάριος), Μητρόπουλος, Γιάννου, Μπουμάλ (52΄Μπουμάλ), Φούντας

Τα γκολ έπεσαν βροχή στην Α1 Κορινθίας - Η 17η αγωνιστική


Άλλη μια νίκη ο Τενεάτης, 4-0 τον Πανκαμαριακό
Ευρείες νίκες σημείωσαν οι δύο πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας, Κόρινθος 2006 και Α.Ο. Ζευγολατιού, στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής. Η Κόρινθος 2006 επικράτησε με 5 - 1 στο Συνικοισμό επί του  Ολυμπιακου Λουτρακίου και τον έριξε σε περιπέτειες, ενώ ο  Α.Ο Ζευγολατιού σάρωσε με 6 - 0 την ομάδα του Σπαθοβουνίου. Με τις νίκες αυτές οι δύο πρωτοπόροι ξέφυγαν με +7 από την Ελλάδα Βέλου που πήρε πόντο στην Νεμέα με τον Παννεμεατικό με το σκορ ισόπαλο 1 - 1. Στην 4η θέση  πέρασε ο Τενεάτης Αθικίων,ο οποίος επιβλήθηκε με 4 - 0 του Πανκαμαριακού καθώς ο Αστέρας Δερβενίου έχασε με 1 - 0 στους Αγίους Θεοδώρους. Με "λευκό" αποτέλεσμα έφυγε και η  Θύελλα Πετρίου από το Κιάτο κόντρα στο Πέλοπα, ενώ στο ΔΑΚ στο τοπικό ντέρμπι η Κόρινθος επιβλήθηκε με  4 - 1 επί του Κύψελου. Τέλος στο ντέρμπι της ουράς στο Ξυλόκαστρο , ανάμεσα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου νικήτρια με 0 - 5 αναδείχθηκε η ομάδα του  Χιλιομοδίου.

Η 17η αγωνιστική
 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  1 - 0
 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ  1 - 1
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ   4 - 0
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 -ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  5 - 1
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ  4 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.  0 - 5
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ  0 - 0
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 6 -  0

H Bαθμολογία
( Επί 17 αγώνων)


Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ






29
-5

37
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06






37
-14

37
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ






27
-15

31
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ






26
-20

30
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ






28
-15

29
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ






27
-25

28
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ






34
-21

27
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ






25
-19

25
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ






19
-20

25
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ






19
-27

21
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ






22
-36

20
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ






22
-22

18
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ






18
-19

18
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ






13
-28

18
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ






23
-44

15
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ






20
-59

 5

Μάνος Οικονομίδης: Μην ψηφίζετε όσους χρειάζονται… λογογράφους

Twitter@EmOikonomidis

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Παρασκήνιο”, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015.

Μάνος Οικονομίδης: Μην ψηφίζετε όσους χρειάζονται… λογογράφουςΦυσικά, φυσικά… Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή μας, θα είχαν απαγορευτεί. Έτσι δεν λέει το… ρηθέν;
Μπροστά στο δέος της κάλπης της 25ης Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα πρέπει να κοιτάζει ήδη την επόμενη μέρα. Ταξιδεύοντας τη ματιά της στο μέλλον που έρχεται καλπάζοντας, και επιχειρώντας να δει πώς θα είμαστε στις… επόμενες εκλογές.
Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, για να δυσκολεύεται σήμερα να κατανοήσει το βαθύτερο περιεχόμενό της, η τελική καταμέτρηση των ψήφων μιας εκλογικής αναμέτρησης αποτελεί τον πρόλογο της έναρξης της… επόμενης προεκλογικής περιόδου.

Που θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Από την Κυψέλη μέχρι την Πύλο - Που θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοίΣτα Γιάννενα θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να μεταβαίνει στην Πύλο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα ψηφίσει στην Κυψέλη, όπου και διαμένει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, στη Νίσυρο.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα ψηφίσει στην Καλλιθεα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην Αθήνα και ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, θα ψηφίσει στα Χανιά.

Πήρε τη... ντουντούκα ο Σαμαράς: Πάμε γερά, πάμε δυνατά

 
Σύνθημα... νίκης με μια ντουντούκα στα χέρια έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, που το μεσημέρι του Σαββάτου επισκέφθηκε το προεκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Συντάγματος.

Παραδοσιακά, το Σάββατο πριν από τις εκλογές είναι μια μέρα που οι... προεκλογικές δηλώσεις και συγκεντρώσεις «απαγορεύονται».

Υπό βροχή, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο προεκλογική κέντρο της ΝΔ στο Σύνταγμα και φυσικά είπε δυο λόγια στα πολλά στελέχη και οπαδούς του κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί εκεί και περίμεναν τον αρχηγό τους.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε μια... ντουντούκα και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε: "πάμε γερά πάμε δυνατά. Οι αναποφάσιστοι είναι πάνω από 14% και είναι όλοι δικοί μας".

Η αναφορά του Αντώνη Σαμαρά στους αναποφάσιστους δεν είναι τυχαία.

Στη Συγγρού δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια, μέχρι την τελευταία στιγμή, για να πείσουν το μεγάλο κομμάτι των αναποφάσιστων και να υπάρξει η μεγαλύτερη συσπείρωση της ΝΔ ώστε να ανατραπεί η δημοσκοπική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια των εξορμήσεων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας καθ’ όλη τη διάρκεια των δυο τελευταίων εβδομάδων σπίτι σπίτι, η προσπάθεια συνεχίζεται ακόμη και σήμερα Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες στελεχών του κόμματος και της νεολαίας θα κάνουν διανομή εντύπων στα διόδια.

Το απόγευμα, ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στη Μεσσηνία και αύριο θα ψηφίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο.

newsit .gr

Ο Στέλιος Ράμφος στον ΣΚΑΙ συζητά το ελληνικό παράδοξο σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές (20 1 2015)


-Πορτοσάλτες: Πάμε προς τις εκλογές ανάμεσα σε αλήθειες ψέματα και σε μία φαντασίωση για την εξουσία. Είμαστε ενημερωμένοι ως πολίτες;
-Σ.Ράμφος: Νομίζω είμαστε ενημερωμένοι με ένα ορισμένο τρόπο. Μας έχει ενημερώσει το αίσθημα μιας ελπίδας και όχι αυτά τα οποία έχουμε ακούσει. Γιατί συμβαίνει το εξής παράξενο, για πρώτη φορά στις εκλογές, οι ψηφοφόροι μεγάλο μέρος που μπορεί να διαμορφώσει και πλειοψηφία κάποια στιγμή, ψηφίζουν με δεδομένο ότι θα γίνει το αντίθετο απ ότι λένε τα κόμματα, και κυρίως το κόμμα το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις,  ο Σύριζα  συγκεκριμένα. Δηλαδή είναι δεδομένο για το εκλογικό σώμα, ότι θα κάνει τούμπα, και είναι δεδομένο σε μεγάλους αριθμούς δημοκοπικούς ότι θα υποχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό έχει μια πρωτοτυπία γιατί για πρώτη φορά  οι ψηφοφόροι θα εξαρτήσουν την ψήφο τους από την πεποίθησή τους ότι λένε ψέματα οι δύο πρωταγωνιστές… Το ενδιαφέρον είναι ότι βασίζουν τη  επιλογή τους  στο ότι λένε ψέματα. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι λένε ψέματα, η τουλάχιστον ότι είναι τόσο σίγουρο, θα έβαζα ένα 50-50 ας πούμε.
1.42 -Πορτοσάλτες: Θα ήσασταν σίγουρος ότι θα υποχωρήσει η Ευρώπη;
-Σ.Ράμφος: Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υποχωρήσει η Ευρώπη. Δεν θα υποχωρήσει αφ ης στιγμής της ζητηθεί να παρακάμψει το σύστημα των κανόνων της. Εάν βρεθούν τρόποι χωρίς οι κανόνες να διασαλευθούν  και να γίνει ένα είδος αμοιβαίας  συμφωνίας, όπου πάλι το πρόγραμμα θα υφίσταται στο ακέραιο, τότε νομίζω άτι οι ελιγμοί είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει… Γιατί το κρίσιμο σημείο στην περίπτωση αυτή έγκειται  σε ένα στρατηγικό λάθος  που έκανε ο Σύριζα. Το ότι απεφάσισε να μην εκλέξει Πρόεδρο…

Περισσότερα στο  steliosramfosgr.wordpress.com 

Αποτελέσματα εθνικών εκλογών 1974 - 2012

http://static.newsitamea.gr/wp-content/uploads/2015/01/ekloges_15.jpg?db70a0




ΕΚΛΟΓΕΣ Ε’ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 17.11.1974
Κυβέρνηση: De facto Κων. Καραμανλή (α)
Εκλογικό σύστημα: Ενισχυμένη Αναλογική [Π.Δ. 650/1974] Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 6.241.066 Ψήφισαν: 4.963.558 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 4.908.974
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Κων. Καραμανλής (α)
2.669.133
54,37
216
Ε.Κ.ν.δ. – Γ. Μαύρος
1.002.559
20,42
61
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ανδρ. Παπανδρέου
666.413
13,58
15
ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – Ηλ. Ηλιού
464.787
9,47
8



ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 20.11.1977
Κυβέρνηση: Κων. Καραμανλή (α)
Εκλογικό σύστημα: Ενισχυμένη Αναλογική Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 6.403.738 Ψήφισαν: 5.193.891 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 5.129.771
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Κων. Καραμανλής (α)
2.146.365
41,84
171
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ανδρ. Παπανδρέου
1.300.025
25,34
93
Ε.ΔΗ.Κ. – Γ. Μαύρος
612.786
11,95
16
Κ.Κ.Ε. – Χαρ. Φλωράκης
480.272
9,36
11
ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΙΣ – Στέφ. Στεφανόπουλος
349.988
6,82
5
ΣΥΜΜΑΧΙΑ – Ηλ. Ηλιού
139.356
2,72
2
Κ.ΝΦ. – Κων. Μητσοτάκης
55.494
1,08
2


ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 18.10.1981
Κυβέρνηση: Γ. Ράλλη
Εκλογικό σύστημα: Ενισχυμένη Αναλογική Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 7.059.778 Ψήφισαν: 5.753.478 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 5.671.057
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ανδρ. Παπανδρέου
2.726.309
48,07
172
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Γ. Ράλλης
2.034.496
35,87
115
Κ.Κ.Ε. – Χαρ. Φλωράκης
620.302
10,94
13


ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 02.06.1985
Κυβέρνηση: Ανδρ. Παπανδρέου
Εκλογικό σύστημα: Ενισχυμένη Αναλογική Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 8.008.647 Ψήφισαν: 6.422.466 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 6.365.094
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ανδρ. Παπανδρέου
2.916.735
45,82
161
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Κων. Μητσοτάκης
2.599.681
40,84
126
Κ.Κ.Ε. – Χαρ. Φλωράκης
629.525
9,89
12
Κ.Κ.Ε.εσ. – Χαρ. Δρακόπουλος
117.135
1,84
1

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 18.06.1989
Κυβέρνηση: Ανδρ. Παπανδρέου
Εκλογικό σύστημα: Σύστημα Αναλογικής Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 8.379.647 Ψήφισαν: 6.688.113 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 6.521.563
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Κων. Μητσοτάκης
2.885.548
44,25
145
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ανδρ. Παπανδρέου
2.553.086
39,15
125
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – Χαρ.Φλωράκης. Λεων. Κύρκος
855.564
13,12
28
ΔΗ.ΑΝΑ. – Κων. Στεφανόπουλος
65.867
1,01
1
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ (Ν. Ροδόπης) – Αχμέτ Σαδίκ
25.131
0,39
1

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 05.11.1989
Κυβέρνηση: Υπηρεσιακή Ι. Γρίβα
Εκλογικό σύστημα: Σύστημα Αναλογικής Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 8.637.323 Ψήφισαν: 6.798.159 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 6.696.484
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Κων. Μητσοτάκης
3.093.055
46,19
148
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ανδρ. Παπανδρέου
2.723.739
40,67
128
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – Χαρ.Φλωράκης. Λεων. Κύρκος
734.552
10,97
21
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ
39.130
0,58
1
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ (Ν. Ροδόπης) – Αχμέτ Σαδίκ
26.012
0,39
1
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
13.554
0,20
1












ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 08.04.1990
Κυβέρνηση: Οικουμενική Ξεν. Ζολώτα
Εκλογικό σύστημα: Σύστημα Αναλογικής Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 8.453.695 Ψήφισαν: 6.698.591 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 6.586.040
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Κων. Μητσοτάκης
3.088.137
46,89
150
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ανδρ. Παπανδρέου
2.543.042
38,61
123
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – Λεων. Κύρκος
677.059
10,28
19
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ
50.868
0,77
1
ΔΗ.ΑΝΑ. – Κων. Στεφανόπουλος
44.077
0,67
1
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ (Ν. Ροδόπης) – Αχμέτ Σαδίκ
29.547
0,45
1
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (β’)
17.098
0,26
1
ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ (Ν. Ξάνθης)
16.434
0,25
1
Ν.Α.Ρ.
14.365
0,22
_
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
13.700
0,21
1
ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
12.961
0,20
1
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
12.707
0,19
_
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (α’)
10.395
0,16
1
Κ.Κ.Ε.εσ. – Α.Α. – Ι. Μπανιάς
8.827
0,13
_

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 10.10.1993
Κυβέρνηση: Κων. Μητσοτάκη
Εκλογικό σύστημα: Ενισχυμένη Αναλογική Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 8.861.833 Ψήφισαν: 7.019.925 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 6.900.311
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ανδρ. Παπανδρέου
3.235.017
46,88
170
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Κων. Μητσοτάκης
2.711.737
39,30
111
ΠΟΛ.ΑΝ – Αντ. Σαμαράς
336.460
4,88
10
Κ.Κ.Ε. – Αλ. Παπαρήγα
313.001
4,54
9
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – Μ. Δαμανάκη
202.887
2,94
_

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 22.09.1996
Κυβέρνηση: Κων. Σημίτη
Εκλογικό σύστημα: Ενισχυμένη Αναλογική Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 9.140.743 Ψήφισαν: 6.978.656 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 6.780.049
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κων. Σημίτης
2813245
41,49
162
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Μιλτ. Έβερτ
2584765
38,12
108
Κ.Κ.Ε. – Αλ. Παπαρήγα
380167
5,61
11
ΣΥΝ – Ν. Κωνσταντόπουλος
347051
5,12
10
ΔΗ.Κ.ΚΙ. – Δ. Τσοβόλας
300671
4,43
9
ΠΟΛ.ΑΝ – Αντ. Σαμαράς
199463
2,94
_

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 09.04.2000
Κυβέρνηση: Κων. Σημίτη
Εκλογικό σύστημα: Ενισχυμένη Αναλογική Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 9.372.541 Ψήφισαν: 7.026.527 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 6.868.011
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κων. Σημίτης
3.007.596
43,79
158
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Κων. Καραμανλής (β)
2.935.196
42,74
125
Κ.Κ.Ε. – Αλ. Παπαρήγα
379.454
5,52
11
ΣΥΝ – Ν. Κωνσταντόπουλος
219.880
3,20
6
ΔΗ.Κ.ΚΙ. – Δ. Τσοβόλας
184.598
2,69
_
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 07.03.2004
Κυβέρνηση: Κων. Σημίτη
Εκλογικό σύστημα: Ενισχυμένη Αναλογική Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 9.897.626 Ψήφισαν: 7.571.601 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 7.404.934
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Κων. Καραμανλής (β)
3.359.058
45,36
165
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Γ. Παπανδρέου (β)
3.002.531
40,55
117
Κ.Κ.Ε. – Αλ. Παπαρήγα
436.573
5,90
12
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Αλ. Αλαβάνος
241.539
3,26
6
ΛΑ.Ο.Σ. – Γ. Καρατζαφέρης
162.103
2,19
_







ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 16.09.2007
Κυβέρνηση: Κων. Καραμανλή (β)
Εκλογικό σύστημα: Σύστημα Αναλογικής Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 9.918.917 Ψήφισαν: 7.355.026 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 7.159.006
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Κων. Καραμανλής (β)
2.994.979
41,84
152
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Γ. Παπανδρέου (β)
2.727.929
38,10
102
Κ.Κ.Ε. – Αλ. Παπαρήγα
583.750
8,15
22
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Αλ. Αλαβάνος
361.101
5,04
14
ΛΑ.Ο.Σ. – Γ. Καρατζαφέρης
271.809
3,80
10

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 04.10.2009
Κυβέρνηση: Κων. Καραμανλή (β)
Εκλογικό σύστημα: Σύστημα Αναλογικής Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 9.929.065 Ψήφισαν: 7.044.606 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 6.858.421
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Γ. Παπανδρέου (β)
3.012.542
43,92
160
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Κων. Καραμανλής (β)
2.295.719
33,47
91
Κ.Κ.Ε. – Αλ. Παπαρήγα
517.249
7,54
21
ΛΑ.Ο.Σ. – Γ. Καρατζαφέρης
386.205
5,63
15
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Αλ. Τσίπρας
315.665
4,60
13
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Ν. Χρυσόγελος
173.589
2,53
_




















ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 06.05.2012
Κυβέρνηση: Μεταβατική Λ. Παπαδήμου
Εκλογικό σύστημα: Σύστημα Αναλογικής Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 9.949.401 Ψήφισαν: 6.476.745 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 6.324.525
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Αντ. Σαμαράς
1.192.103
18,85
108
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο – Αλ. Τσίπρας
1.061.928
16,79
52
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ευάγγ. Βενιζέλος
833.452
13,18
41
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – Παν. Καμμένος
671.324
10,62
33
Κ.Κ.Ε. – Αλ. Παπαρήγα
536.105
8,48
26
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – Ν. Μιχαλολιάκος
440.996
6,97
21
ΔΗΜ.ΑΡ. – Φωτ. Κουβέλης
386.394
6,11
19
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Ιωάννα Κοντούλη
185.485
2,93
_
ΛΑ.Ο.Σ. – Γ. Καρατζαφέρης
182.925
2,89
_
ΔΗ.ΣΥ. – Ντ. Μπακογιάννη
161.595
2,56
_
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 17.06.2012
Κυβέρνηση: Υπηρεσιακή Παν. Πικραμένου
Εκλογικό σύστημα: Σύστημα Αναλογικής Μέσον: Ψηφοδέλτιο Περιφέρεια: Ευρεία Έδρες: 300
Εγγεγραμμένοι: 9.947.876 Ψήφισαν: 6.216.798 Έγκυρα ψηφοδέλτια: 6.155.464
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Αντ. Σαμαράς
1.825.497
29,61
129
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο – Αλ. Τσίπρας
1.665.022
27,02
71
ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ευάγγ. Βενιζέλος
756.024
12,26
33
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – Παν. Καμμένος
462.406
7,50
20
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – Ν. Μιχαλολιάκος
426.025
6,91
18
ΔΗΜ.ΑΡ. – Φωτ. Κουβέλης
384.986
6,24
17
Κ.Κ.Ε. – Αλ. Παπαρήγα
277.227
4,50
12
Πληροφορίες: eklogika.gr