Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΧΑΖΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την πιο σκληρή έφοδο στην Νέα Δημοκρατία πραγματοποιεί ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας και στον προκάτοχο του, με την κυρίαρχη διαρροή στα μέσα ενημέρωσης για την πρόταση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου ως νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. 
Μετά την ήττα του ο κ.Σαμαράς καλείται άμεσα να διαχειριστεί την αναίρεσή του στην πρόταση του κ.Δήμα ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ψήφιση αντίθετα δε του κ.Αβραμόπουλου, από τη  Νέα Δημοκρατία μετά από την πρόταση του  κ.Τσίπρα, θα επιβεβαιώνει την υπαγόρευση της κομματικής λειτουργίας της από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ με φυσικό επακόλουθο την εγκατάλειψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από τον κ.Σαμαρά ή την διάλυση του κόμματος του.
Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ.Τσίπρας από μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας εξελίσσεται σε δεινό "στρατηγό" που αφενός με μία κίνηση εγγυήθηκε το ευρώ και ενέπνευσε την ασφάλεια στον πολίτη με τη φιλοευρωπαϊκή στροφή του και αφετέρου με μία άλλη τώρα  δείχνει έτοιμος να διαλύσει την Νέα Δημοκρατία στα "εξ ων συνετέθη", με μόνο την πρόταση Αβραμόπουλου ή Καραμανλή ως σύμβολο για την ενότητα των Ελλήνων.

Φυσικά ευχόμαστε όλοι η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας να είναι προς όφελος της ευημερίας και ενότητας των πολιτών, γιατί η Ελλάδα δεν αντέχει να διχαστεί εκ νέου σε φιλορώσους και φιλοδυτικούς, μετατρεπόμενη σε μία Ουκρανία του Νότου που χρεοκοπεί και δυστυχεί σήμερα…
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Τυπική η παράδοση – παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας λόγω πένθους

Συγγνώμη Καμμένου για τις μισθολογικές μειώσεις 

Χωρίς το τυπικό της τελετής, που προβλέπει την απόδοση τιμών στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και αυτό λόγω του τριήμερου στρατιωτικού πένθους που έχει κηρυχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ισπανία, πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο από την απελθούσα στη νέα πολιτική ηγεσία. Η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων παιάνισε μόνο τον Εθνικό Ύμνο.

Πριν από την έναρξη της τελετής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο πιλότων.

Βγήκαν... μαχαίρια στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του ΥΠΕΞ

Βγήκαν... μαχαίρια στην τελετή παράδοσης  - παραλαβής του ΥΠΕΞ
Με καβγά μεταξύ του απερχόμενου Ευάγγελου Βενιζέλου και του νέου υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου.

Ο νέος επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι ήταν επί χρόνια υπάλληλος του ΥΠΕΞ δίνοντας εξετάσεις και κάλεσε του υπαλλήλους να έχουν κριτική σκέψη και να μην μένουν σε γραφειοκρατική στάση. "Θέλω σκέψη και ιδέες για καλύτερους τρόπους που θα βελτιώσουν τις συνθήκες του λαού", τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Μάλιστα, ο κ Βενιζέλος παρενέβη στην ομιλία του καθώς ο κ. Κοτζιάς έστειλε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους λέγοντας ότι "προσπάθησαν πολλοί να μας φέρουν προτετελεσμένων πριν καν ορκιστούμε κυβέρνηση. Όποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους θα μας κάνει να παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές γελιέται".

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών απάντησε με έντονο ύφος ότι εγώ όσο ήμουν στο υπουργείο δεν δεχθήκαμε καμία παρέμβαση. "Ποτέ η Ελλάδα δεν δέχθηκε ούτε ένα λεπτό πίεση στο όνομα της οικονομικής πολιτικής" και πρόσθεσε ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν σχετίζονται με θέματα οικονομίας.

"Εύχομαι στη νέα κυβέρνηση να μη ζήσει κάτι αντίστοιχο με εμάς", αναφερόμενος στο χρέος και τη διαπραγμάτευση το 2012 και ευχήθηκε ο κ. Βενιζέλος να φέρει κάτι καλύτερο για τη χώρα και όχι χειρότερο.

Ο κ. Κοτζιάς πήρε το λόγο τονίζοντας σε ήρεμο τόνο για αυτό καλούμε όλους για ιδέες και κριτική σκέψη για να συμβάλλουμε στο γενικότερο καλό.

 newsit.gr

"Φούσκωσε" το Ποτάμι κατά της νέας κυβέρνησης - Έβαλαν Πρόεδρο Βουλής την πρωταγωνίστρια των καυγάδων

Πότε θα καταλάβει ο Σταύρος Θεοδωράκης ότι οι Έλληνες… δεν τον αντέχουν;Αυστηρότατη κριτική ασκεί το Ποτάμι για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης 

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ένα κακό κυβερνητικό σχήμα, σημειώνοντας πως ήταν κάτι αναμενόμενο από το γεγονός πως υπήρξε μία συμμαχία Τσίπρα-Καμμένου χωρίς αρχές.

Σημειώνουν επίσης ότι ο κανόνας είναι πως "τα υπουργεία μοιράστηκαν με τη γνωστή παλαιοκομματική συνταγή. Από πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέχρι γνωστούς ανεπαρκείς κομματικούς υπαλλήλους.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το Ποτάμι για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την οποία αναφέρουν πως "αντί να επιλεγεί ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει, επιλέχθηκε η μόνιμη πρωταγωνίστρια των κοινοβουλευτικών καυγάδων".

Τέλος, το Ποτάμι καταλήγει στην ανακοίνωσή του πως "θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που ήταν 2,5 χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση και ζητούσε επιιτακτικά εδώ και τώρα εκλογές,να είχε προετοιμαστεί καλύτερα για αυτή την ιστορική του ευκαιρία".

Kύκλοι της Νέας Δημοκρατίας:"απαράδεκτη" η παρουσία της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση με αφορμή την Ζ. ΚωνσταντοπούλουΩς "απαράδεκτη" χαρακτηρίζουν κοινοβουλευτικές πηγές της Νέας Δημοκρατίας την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι "είναι απαράδεκτο η προτεινόμενη υποψήφια για Πρόεδρος της Βουλης των Ελλήνων να παρίσταται στην ορκωμοσία της κυβέρνησης. Γιατί ο ο εκαστοτε πρόεδρος της Βουλης δεν είναι ούτε κομματικό ούτε κυβερνητικό πρόσωπο ειναι Πρόεδρος της Βουλης όλων των Ελλήνων".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου που δεν αναλαμβάνει κανένα χαρτοφυλάκιο προκάλεσε αναστάτωση με την παρουσία της στο προεδρικό μέγαρο. Μέχρι τώρα ουδείς υποψήφιος Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει παραστεί σε ορκωμοσία κυβέρνησης, γιατί  μέχρι την ορκωμοσία δεν είναι πραγματικά Πρόεδρο της Βουλής και εκλέγεται εν συνεχεία με την σύνθεση της Ολομέλεια.

Αγριεύει η Μέρκελ: Καμία μείωση του χρέους - Για τις εξελίξεις έχετε εσείς την ευθύνη

Αγριεύει η Μέρκελ: Καμία μείωση του χρέους - Για τις εξελίξεις έχετε εσείς την ευθύνη
Σκληρή θα είναι η στάση που θα κρατήσει η Γερμανία απέναντι στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, όπως τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η καγκελάριος της Γερμανίας... υπενθυμίζει ότι η επόμενη δόση δεν έχει εκταμιευθεί και αυτό θα γίνει μόνο αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι το πρόγραμμα τελειώνει τον Φεβρουάριο, καθώς και ότι δεν υπάρχει λόγος για κούρεμα του χρέους, από τη στιγμή που τα επιτόκια είναι χαμηλά. 

newsit.gr

Νέα Δημοσκόπηση: ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Μια νέα ηλεκτρονική σφυγμομέτρηση ξεκινά το logiastarata μετά τις διαφαινόμενες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανοίγει την υπόθεση διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ , χωρίς ακόμη να μπορεί να αποκλειστεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.
Αυτή τη στιγμή τα στελέχη που φέρονται ως πιο πιθανά να διεκδικήσουν την αρχηγία είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Φώφη Γεννηματά, ωστόσο ο ίδιος ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και πολλοί άλλοι πιστεύουν ότι για να ανατραπεί η πορεία συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει ο νέος αρχηγός να προκύψει από τη νέα γενιά στελεχών.

Μία ύβρις προς την λαική ετυμηγορία

 http://www.amen.gr/images/articles/article_13405/article_13405.jpg
 Του κ. Ευάγγελου Τζιαβού

Το άκουσα στις ειδήσεις, καί νόμισα ότι βρίσκομαι σε ένα βαθύ Βαλκανικό Κράτος, της παλαιάς τριτοκοσμικής περιόδου, καί όχι σε Ευρωπαική Χώρα της Ε.Ε . Αισθάνομαι προσβεβλημένος. Κύριε Σαμαρα λυπούμαι πολύ. Θεωρώ απαράδεκτη καί μικρόψυχη την απόφαση σας να φανείτε τόσο αγενής στον νέο Πρωθυπουργό. Εμείς οι Συντηρητικοί , οι Συνεπείς Δεξιοί , έχουμε ποιότητα στην συμπεριφορά μας ακόμη και στους αντιπάλους μας . ΄Ετσι μας έμαθε, στα νιάτα μας,σε σας καί σε μένα, και στα άλλα παιδια της ΝΔΦΚ, ο κοινός μας, πολιτικός μέντωρ, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, γιά τούς πολιτικούς μας αντιπάλους. ΄Εχουμε αγωγή καί ποιότητα καί καθοδηγούμεθα στα έργα μας από τις παραδοσιακές οικογενειακές καταβολές μας. Τι έγινε ο στοιχειώδης αστικός πολιτικός σας πολιτισμός πού έπρεπε να καθυποτάξει καί να ελέγξει τα πάθη καί τούς φόβους σας, καί να σας δώσει μεγαλοσύνη, δύναμη και μεγαλείο ψυχης, ώστε να αποδεχθείτε την ήττα σας , καί να αναγνωρίσετε τον Νικητή ? Να τον υποδεχθείτε στο Μέγαρο ? Θα σας υπενθυμίσω, ότι ο Ευπατρίδης Γεώργιος Ράλλης , απόλυτος εκφραστής της ποιότητος , καί της αριστοκρατικής νοοτροπίας της πραγματικής Δεξιάς, προσήλθε και υπεδέχθη τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1981. Εσείς κ. Σαμαρά γιατί όχι σήμερα ? Αυτό ήταν μία ύβρις προς την λαική ετυμηγορία. Γιά μιά φορά ακόμη δυστυχώς αποδείξατε ότι δεν μου ταιριάζετε . Η πρώτη ήταν το 1993, όταν πουλήσατε την Παράταξη . Σας εύχομαι, καλά στερνά, στην μοναξιά σας !!!
Αρκετοί από τους υποψήφιους βουλευτές των χτεσινών εκλογών προέρχονται από τον χώρο στης τοπικής αυτοδιοίκησης. Από αυτούς, πολλοί είχαν αποκτήσει ξανά το βουλευτικό αξίωμα, ενώ άλλοι θέλησαν να μεταπηδήσουν από την τοπική στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τα αποτελέσματα βγήκαν και η aftodioikisi.gr σας παρουσιάζει τους νεοεκλεγέντες βουλευτές που έχουν περάσει λιγότερο ή περισσότερο από το χώρο των ΟΤΑ.

Οι 300 της Βουλής. Όλα τα ονόματα


Στη νέα Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 149 βουλευτές, 76 η ΝΔ, από 17 η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, 15 το ΚΚΕ, και από 13 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ.

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στις 56 Περιφέρειες.

Σε 14 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες, η ΝΔ αναδείχθηκε 1η δύναμη παρά την ήττα της κατά 8,53% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο πλήρης πίνακας των βουλευτών που εκλέγονται στις 56 εκλογικές Περιφέρειες:

Η Χρυσή Αυγή θέλει αντιπρόεδρο στη νέα Βουλή.

http://maxitis.gr/portal/uploads/2015/01/Xrysh_Augh_n.jpegΤο Σύνταγμα και η Λαϊκή κυριαρχία επιβάλλουν το τρίτο κόμμα της Χώρας που εξελέγη με τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών παρά τις διώξεις και τον επικοινωνιακό αφανισμό να εκλέξει αντιπρόεδρο στη νέα Βουλή.

Τα κακοήθη δημοσιεύματα και οι διαρροές πριν ακόμα τον σχηματισμό κυβέρνησης αποδεικνύουν πως ένα βρώμικο παρασκήνιο συνεχίζει να εξελίσσεται σε βάρος της Χρυσής Αυγής και των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που την στηρίζουν.


Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Νωπή λαϊκή εντολή για παύση της παράνομης φυλάκισης του Αρχηγού και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Η Χρυσή Αυγή ανεδείχθη τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας με εκλεγμένους βουλευτές φυλακισμένους παράνομα, παντελώς αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ και χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση.

Πρόκειται για έναν θρίαμβο των Ελληνίδων και των Ελλήνων πατριωτών που έδωσαν ισχυρή λαϊκή εντολή να πάψει ο παράνομος διωγμός του τρίτου κόμματος της Ελλάδος και οι βουλευτές μας να αφεθούν ελεύθεροι να εκπροσωπούν τον Ελληνικό Λαό όπως ορίζει το Σύνταγμα και απαιτεί η Λαϊκή κυριαρχία.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με αθλιότητες που κατασκευάζονται και εκπορεύονται από το ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο τη συνεχιζόμενη αθλιότητα που κατασκευάζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από το γραφείο του κ. Αλ. Τσίπρα και κατευθύνεται στα φερέφωνά τους.
Μετά τα όσα παραπλανητικά διέδωσαν για το θέμα της παράδοσης-παραλαβής, κατασκεύασαν και διέδωσαν ισχυρισμούς ότι δήθεν σκίστηκε ο πίνακας “η Ελλάς Ευγνωμονούσα” του Θ. Βρυζάκη, που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επανατοποθέτησε εκεί.
Απέναντι στην αθλιότητα και τις ανεκδιήγητες μεθοδεύσεις του περιβάλλοντος του κ. Αλ. Τσίπρα θα σταθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και την ηθική στο δημόσιο βίο».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΑΣ & ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΧΑΘΗΚΑΝ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για το τραγικό δυστύχημα με το αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας και την απώλεια των δύο πιλότων μας και όσων χάθηκαν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μας για την απώλεια των δυο πιλότων μας και όσων χάθηκαν κατά τη συντριβή αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας στη διάρκεια συμμαχικής άσκησης στην Ισπανία.
Εκφράζουμε στις οικογένειες των θυμάτων τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τις οικογένειες των Ελλήνων αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους και τους εξέφρασε τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του».

Η σύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου - Όλα τα ονόματα

Ανακοινώνεται σήμερα η νέα κυβέρνηση Μετά από αρκετές ώρες αναμονής, τηλεφωνημάτων, συζητήσεων, παραπόνων, εμπλοκών και του απαραίτητου... παρασκηνίου, ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ή καλύτερα της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο πλευρό του, έκανε τις ανακοινώσεις από τη Βουλή. Ανακοίνωσε το νέο κυβερνητικό σχήμα, που έχει 40 μέλη και δεν είναι το ολιγομελές και ευέλικτο σχήμα που ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συντονιστής στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Η έκπληξη που επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν η απουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το κυβερνητικό σχήμα. Αν και είχε ακουστεί αρχικά το όνομά της για το υπουργείο Δικαιοσύνης ή για το υπερ-υπουργείο Εσωτερικών, τελικά ο πρωθυπουργός αποφάσισε πως είναι η επιλογή του για τη θέση της Προέδρου της Βουλής. Θα είναι η δεύτερη φορά που γυναίκα καταλαμβάνει το τρίτο πολιτειακό αξίωμα, μετά την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη το 2004.

Η πρώτη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα πως πρωθυπουργός ήταν να δημιουργηθούν τέσσερα υπέρ-υπουργεία.
- Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Εσωτερικών, 2) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 3) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και 4) Μακεδονίας-Θράκης
- Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού: υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
- Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας: υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
- Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων


ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Άγγ. Μέρκελ προς Α. Τσίπρα: «Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη στιγμή»

Άγγ. Μέρκελ προς Α. Τσίπρα: «Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολη στιγμή»

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στο οποίο επισημαίνει ότι
«Αναλαμβάνετε σε δύσκολη στιγμή, κατά την οποία βρίσκεστε ενώπιον μιας μεγάλης ευθύνης. Ελπίζω ότι η συνεργασία μαζί σας θα ενισχύσει περαιτέρω και θα εμβαθύνει την παραδοσιακά καλή και βαθιά φιλία μεταξύ των λαών μας. Για τη μελλοντική δουλειά σας ως πρωθυπουργού σάς εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία»

Η Διονυσία Αυγερινοπούλου ευχαριστεί

avgerinopoulou_3
 Η τ. βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία,  Διονυσία Αυγερινοπούλου, η οποία δεν επανεξελέγη    στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου σε μήνυμά της αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Αγαπημένοι μου συμπολίτες,
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς εσάς, τους χιλιάδες Ηλείους, που με τιμήσατε με την ψήφο σας στις χθεσινές εκλογές, αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά μου τόσο για το Νομό όσο και για τη χώρα μας.
 
Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι για εμένα ιδιαίτερα τιμητικό, καθώς σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου 2012, διατήρησα και επαύξησα την εκλογική μου δύναμή, αφού συνολικά 8.234 συμπολίτες μου, με επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή.
Η αποδοχή της υποψηφιότητάς μου αποτυπώνεται στα εκλογικά αποτελέσματα όλων των Δήμων του Νομού μας. Θα ήθελα δε, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συμπατριώτες μου στο Δήμο Ζαχάρως -Φιγαλείας, οι οποίοι μου χάρισαν τόσο απλόχερα την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους με αποτέλεσμα η  Ν.Δ. να επιτύχει το ποσοστό του 38% (εκλ. τμήματα Ζαχάρως) και 41% (εκλογικά τμήματα Φιγαλείας), ανάμεσα στα υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ελλάδα.
Για αυτό το λόγο, θα συνεχίσουμε μαζί».

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: ''Ο θρησκευτικός όρκος''

aa4a
Του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου 
 στο  romfea.gr
 
Όταν δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κράτος, στην προσπάθειά του να μετατρέψει τους επαναστατημένους ραγιάδες σε πολίτες, πήρε την έννοια του όρκου από την Εκκλησία και την έκανε τελετή ορκομωσίας και την έβαλε στα νεοσυσταθέντα τότε δικαστήρια και στον τότε συγκροτούμενο δημόσιο τομέα.
Η Εκκλησία (παρά την απαγόρευση του όρκου που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο) συγκατένευσε, από ανάγκη...έπρεπε να βοηθήσει στη σύσταση του Ελληνικού Κράτους, που μην ξεχνάτε ότι η Εκκλησία το ελευθέρωσε, το πλήρωσε και το πληρώνει μέχρι σήμερα.

Αυτοί είναι οι δυο πιλότοι που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα με το F-16

Αυτοί είναι οι δυο πιλότοι που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα με το F-16 (pics+video)
Μια ακόμη τραγωδία βυθίζει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία που θρηνεί το χαμό δυο έμπειρων πιλότων της. Δυο νέων ανθρώπων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, ενώ βρίσκονταν σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Το διθέσιο μαχητικό F-16D Block 50 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης και έπεσε πάνω σε άλλα αεροπλάνα τα οποία βρίσκονταν σε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών. Εκτός από τους δυο Έλληνες πιλότους, σκοτώθηκαν άλλοι οκτώ άνθρωποι, Γάλλοι σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ υπάρχουν και 19 τραυματίες.
Νωρίς το πρωί της Τρίτης το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δυο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στη ΝΑΤΟϊκή βάση του Αλμπαθέτε στη νότια Ισπανία.

Πρόκειται για τους σμηναγούς Παναγιώτη Λάσκαρη, 35 ετών και Αθανάσιο Ζάγκα 31 έτους. Ήταν και οι δυο παντρεμένοι με παιδιά. Ο 35χρονος πιλότος ήταν πατέρας ενός αγοριού και ο 32χρονος παντρεμένος με δυο παιδιά, έναν γιο και μια κόρη.
Ήταν και οι δυο έμπειροι πιλότοι. Ο Παναγιώτης Λάσκαρης είχε σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Αθανάσιος Ζάγκας 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και κατάγεται από το χωριό Στρούσι της Ηλείας
Το αεροσκάφος που συνετρίβη είχε φτάσει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως.
Στην αεροπορική βάση Los Llanos, βρίσκεται ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση.
Λόγω ύπαρξης τοξικών – σύνθετων υλικών, η περιοχή του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από τις ισπανικές Αρχές και εξειδικευμένο κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη με αεροσκάφος C-130, προκειμένου να συνδράμει στην πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων στην εν λόγω περιοχή.

Ιστορική κακοκαιρία στην Ευρώπη το Σαββατοκύριακο - Ανεμοθύελλα θα σαρώσει την Ελλάδα

Ιστορική κακοκαιρία στην Ευρώπη το Σαββατοκύριακο - Ανεμοθύελλα θα σαρώσει την Ελλάδα
Σαρωτική, ιστορική κακοκαιρία θα πλήξει την Ευρώπη το Σαββατοκύριακο με ανεμοθύελλες,  χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες. Οι άνεμοι στην Ελλάδα θα φτάσουν τα 11 μποφόρ προέβλεψε ο Τάσος Αρνιακός.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται οτι το Σαββατοκύριακο θα έχουμε ισχυρούς ανέμους, νοτιοδυτικούς που θα φτάσουν τα 9 και τοπικά τα 10 και 11 μποφόρ κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Επίσης σοβαρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας αλλά από 1.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω καθώς οι νοτιάδες θα επιτρέψουν να υπάρξει χιονόστρωση σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οπως δήλωσε στο Newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός "αυτοί οι σαρωτικοί άνεμοι που θα επηρρεάσουν την Ελλάδα οφείλονται σε μια ιστορική καταιγίδα που θα πλήξει ολόκληρη την Ευρώπη η οποία θα συνοδεύεται από σοβαρές χιονοπτώσεις. Αναμένεται να παραλύσει σχεδόν όλη η κεντρική και ανατολική Ευρώπη ενώ ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά και θα υπάρξουν χαμηλές θερμοκρασίες με πολικές τιμές".

27η Ιανουαρίου Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς - Μπίρκεναου στην Πολωνία.
Στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, της μεγαλύτερης γενοκτονίας στην παγκόσμια ιστορία, υπολογίζεται ότι μόνο στα στρατόπεδα εξολόθρευσης θανατώθηκαν, με τουφεκισμό, καταναγκαστική εργασία, απαγχονισμό και δηλητηριώδη αέρια περίπου τρία εκατομμύρια Εβραίων. Το σύνολο των Εβραίων που θανατώθηκαν από την άνοδο του Ναζιστικού Κόμματος στην εξουσία μέχρι την κατάρρευσή του ανέρχεται σε έξι περίπου εκατομμύρια. Οι πρακτικές εξόντωσης των Ναζί δεν εξαντλήθηκαν στους Εβραίους. Το στρατόπεδο του Κέλμνο λειτουργούσε ως κέντρο εξολόθρευσης των Ρομά. Σε όλα τα στρατόπεδα εξόντωσης άρχισε, επίσης, και συστηματική εξολόθρευση των ομοφυλοφίλων ανδρών και γυναικών, των πολιτικών κρατουμένων, κυρίως κομουνιστών, αιχμαλώτων πολέμου, κατά κύριο λόγο από τη Ρωσία, Μαρτύρων του Ιεχωβά και άλλων.
Αμέσως μετά το Ολοκαύτωμα εμφανίζεται η δικονομική έννοια του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Μερικοί από τους πιο υψηλόβαθμους Ναζί δικάστηκαν στις Δίκες της Νυρεμβέργης, όπου προήδρευαν δικαστές των Συμμάχων και ήταν το πρώτο διεθνές δικαστήριο του είδους του. Συνολικά 5.025 Ναζί εγκληματίες καταδικάστηκαν από το 1945 έως το 1949 στους αμερικανικούς, βρετανικούς και γαλλικούς τομείς της Γερμανίας. Άλλες δίκες έγιναν στις χώρες των κατηγορούμενων. Ορισμένοι από αυτούς, ωστόσο, κατάφεραν να διαφύγουν από κάθε δίωξη.

Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος θα δεχτεί τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 δεν θα δεχτεί τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ο κ. Δήμαρχος θα δεχτεί τους δημότες στο Δερβένι την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου.

Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 29/1/2015

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί :  ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 και ώρα 14.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα  παρακάτω θέματα:
  1. Ανατροπή αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης – δέσμευση  πίστωσης.
  2. Έγκριση δαπάνης και ψήφιση πιστώσεων πολυετών δαπανών.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ηλίας Ανδρικόπουλος

Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου - Πρόσκληση στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Το Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η.
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από  τη χορωδία του ΚΑΠΗ.
  
Διδασκαλία – πιάνο: Μάρα Χατζηαποστόλου
Μπουζούκι :  Γιάννης  Κιμπιζής.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει .
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΗΛΙΑΣ  ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του ΚΕΠ Δερβενίου

http://www.korinthiaportal.gr/sites/default/files/field/image/kep_0.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf7G9EWqlOWcFHbeVCGhS8VFm2vGyNCMNA_YE5EXO0iOpdWdcaGMUhzcB_4UNspZOyg6vB2yn0C7kNwQzDjSdWXDE2iSaNKGJYDPx5xLpryxRkyUPTmUZp7hyphenhyphenCEkC6BdXM-egVMn6g2BE/s400/%25CE%2594%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B2%25CE%25AD%25CE%25BD%25CE%25B9+%25CE%259A%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25B8%25CE%25AF%25CE%25B1%25CF%2582.jpgΟ Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης θα διενεργήσει μειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του ΚΕΠ Δερβενίου.
Συνημμένα μπορείτε να λάβετε γνώση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος - διακήρυξης.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες: 2743360244 - Σ. Παπαδημητρίου


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ
ΚΕΠ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Έχοντας υπόψη την αριθ. 357/2014 απόφαση του Δημοτικού
Συμβουλίου και την αριθ. 22/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής
του Δήμου και τις διατάξεις του Π.Δ. 270/1981:

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε. 30/1/2015

Αναστάσιος ΓκιολήςΠρος: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε.
Την 30η του μηνός Ιανουαρίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 μ.μ., στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), θα συνέλθει σε δημόσια συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε., σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Απ. ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β’), με θέματα:
1.    Ανατροπή αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης – δέσμευσης πίστωσης.
2.    Έγκριση δαπάνης – ψήφιση πίστωσης για την προμήθεια «Έντυπα & Γραφική ύλη (ΒΣΣ)».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΝΕΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



http://www.naftemporiki.gr/fu/p/637587/638/399/0x00000000005c0867/2/o-ufupourgos-dikaiosunis-diafaneias-kai-anthropinon-dikaiomaton-kostas-karagkounis-arxeiou.jpg 
Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζεται Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης.