Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Χαλαρός και με +8 στην Τούμπα! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1

Χαλαρός και με +8 στην Τούμπα! (vds+pics)
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε τις... γκέλες και ο Ολυμπιακός, που χαλάρωσε στο φινάλε αλλά δεν το πλήρωσε, πάει με 10 συνεχόμενες νίκες και με +8 στο ντέρμπι της Τούμπας μετά το 2-1 επί του Ατρόμητου.
Ο Βίτορ Περέιρα συνέχισε το ροτέισον, με τους Σαλίνο και Γιαννούλη να παίζουν στα άκρα της άμυνας  και τον Σαντάνα να κάνει ντεμπούτο. Ο Βραζιλιάνος,  πέρασε ένα... ξεκούραστο 45λεπτο καθώς ήταν ελάχιστες φορές που ο Ατρόμητος έφτασε στα καρέ του Μέγερι.
Είναι χαρακτηριστικά πως οι Περιστεριώτες δεν είχαν ούτε σουτ, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός σε 8 τελικές (οι 5 στην εστία) ευτύχησε να σκοράρει, χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές. Έφτανε μια ωραία ενέργεια του Τσόρι Ντομίνγκες και μια εξίσου ωραία ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Αφελάι, ο
οποίος έσπευσε, μαζί με τους συμπαίκτες του, να αφιερώσει το 1-0 στον Κούλη Δουρέκα.
Δύο σουτ του Ντουρμάζ (7' και 43') και δύο του Μήτρογλου (39') ήταν οι υπόλοιπες απειλητικές φάσεις που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, φεύγοντας για τα αποδυτήρια υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου...
Στο ίδιο... χαλαρό τέμπο κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Περέιρα να κάνει αλλαγές με το μυαλό στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος, αλλά ελάχιστα απειλητικός (σουτ των Τσόρι στο 51', Ντουρμάζ στο 59' και Μήτρογλου στο 69'). Έφτασε πάντως, σε ένα δεύτερο γκολ με μια «κομπίνα» σε φάουλ, όταν ο Φορτούνης πάτησε την μπάλα για τον Μήτρογλου και αυτός με το αριστερό έγραψε το 2-0 στο 73', πετυχαίνοντας το 13ο γκολ του στο πρωτάθλημα (σε 17 συμμετοχές).
Κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν εντελώς και παραλίγο να το πληρώσουν, αλλά τελικά ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα παραπάνω από το να μειώσει. Στο 74' έγινε το πρώτο σουτ από πλευράς φιλοξενούμενων (άστοχος ο Αγκουαζί), στο 75' ακολούθησε η δεύτερη τελική (άστοχο σουτ του Ούμπιδες) και στο 82' ήρθε το γκολ.
Από ωραία ασίστ του Ούμπιδες, ο Μαρσελίνιο έφυγε στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας και πλάσαρε τον εξερχόμενο Μέγερι. Ο Περέιρα φώναζε στους παίκτες του να συγκεντρωθούν, ο Σα Πίντο στους δικούς του να επιτεθούν, αλλά τίποτα δεν άλλαξε στο επόμενο δεκάλεπτο και ο Ολυμπιακός έφτασε σε ακόμα μία εύκολη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Mέγερι, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σαντάνα, Γιαννούλης, Μανιάτης (78' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69' Ντοσεβί), Ντουρμάζ, Ντομίνγκες (69' Φορτούνης), Μήτρογλου
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κούρος, Αγουάζι, Φυτανίδης, Μπρίτο (63' Μαρσελίνιο), Παπάζογλου (77' Ναπολεόνι), Νάστος (42' Κιβρακίδης), Μπάλλας, Δημούτσος, Ούμπιδες, Λαζαρίδης

Ο Αστέρας πήρε δύσκολα το «τρίποντο» κόντρα στον Πλατανιά

Ο Αστέρας πήρε δύσκολα το «τρίποντο» κόντρα στον Πλατανιά
 
Με γκολ του Ματίας Ιγκλέσιας στο 60ό λεπτό, ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε 1-0 του Πλατανιά στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Ο Αστέρας ήταν πιο κινητικός στο πρώτο μέρος, αλλά καθόλου ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με κάποια σουτ να απειλήσουν την εστία του Ολιμπά, χωρίς, όμως, κάποια από αυτά να βρει στόχο.

Οι Κρητικοί με σωστή αμυντική τακτική έκλεισαν τους διαδρόμους προς την περιοχή τους κι από κει και πέρα επιδίωξαν με αντεπιθέσεις να κάνουν τη ζημιά. Σε μία από αυτές, μάλιστα, στο 43΄ «άγγιξαν» το γκολ με την κεφαλιά του Ιτούα να περνάει ελάχιστα άουτ, μετά τη λάθος συνεννόηση των Κοσίσκι-Σανκαρέ.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, απείλησαν στο 47΄ με την κεφαλιά του Μπαράλες και στο 60΄ πήραν το προβάδισμα. Από την λανθασμένη αντίδραση του Ολιμπά στο μακρινό φάουλ του Μάσα, η μπάλα στρώθηκε στον Ιγκλέσιας, ο οποίος σχεδόν πάνω στη γραμμή απλά την έσπρωξε στα δίχτυα (1-0).
Στην μοναδική επικίνδυνη φάση του Πλατανιά στο β΄ ημίχρονο, ο Κοσίσκι απέκρουσε δύσκολα το απευθείας φάουλ του Τόρες στο 68΄.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊαν, Σανκαρέ, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μάσα, Μπαράλες (89΄ Ζησόπουλος), Ρόλε (58΄ Πάρα), Γιαννιώτας (77΄ Τορμένα).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Χριστόπουλος): Ολιμπά, Ζαραδούκας (75΄ Μιλούνοβιτς), Μαχλελής (67΄ Τετέ), Ιτούα, Κουλιμπαλί, Μενδρινός, Δημήτρης, Μαχαμάτ, Τόρες, Κάσιο (56΄ Τσουράκης), Αγκιλέρα.

Ο ΟΦΗ «δάγκωσε» τον ΠΑΟΚ που αποχαιρετά το όνειρο του τίτλου - Νίκη στα "χαρτιά " για τον Πανθηναϊκό

Ο ΟΦΗ «δάγκωσε» τον ΠΑΟΚ που αποχαιρετά το όνειρο του τίτλου
Νέα γκέλα που τον απομακρύνει ακόμα περισσότερο από το... όνειρο του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος γνώρισε βαριά ήττα με 3-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 22η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας που παρά τα μεγάλα οικονομικά του προβλήματα πήρε βαθειά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια του για αποφυγή του υποβιβασμού.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ συνέχισε τις τελευταίες κακές εμφανίσεις του και μάλλον χάνει και άλλο έδαφος στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Τζορτζ στο 11΄ με πλασέ, Λαμπρόπουλος στο 34΄ με πέναλτι και Κουτσιανικούλης στο 82΄ με πλασέ, ενώ μείωσε για τον ΠΑΟΚ ο Παπαδόπουλος στο 52΄.
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Φαζός, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης (67΄ Μερεμπασβίλι), Τζορτζ (73΄ Μαραθιανός).
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης):
Γλύκος, Κωνσταντινίδης (59΄ Κίτσιου), Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρικάρντο Κόστα, Γκολάσα (82΄ Κουλούρης), Μαντούρο (45΄ Τζανδάρης), Παπαδόπουλος, Περέιρα, Μακ, Νομπόα.

*Το... 22 του ταίριαξε “γάντι” του Παναθηναϊκού! Στην 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στην οποία είχε βρεθεί για τελευταία φορά από τις 22 Απριλίου του του 2012. Τότε είχε παιχτεί η τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2011-2012.
Οι “πράσινοι” μάλιστα “καθάρισαν” την αγωνιστική άνευ αγώνος, καθώς ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσουν τη Νίκη Βόλου, η οποία αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα. Ετσι, πήραν το παιχνίδι και τους τρεις βαθμούς “χαρτιά” και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΟΦΗ “σκαρφάλωσαν” στη δεύτερη θέση, όπου... συγκατοικούν με τον “Δικέφαλο του Βορρά”.
Μάλιστα είναι η πρώτη φορά επί Αλαφούζου που το “τριφύλλι” βρίσκεται στη δεύτερη φορά της βαθμολογίας.

*Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε εύκολα 4-1 τη Βέροια Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Τσουκαλάς (8'), Μανιάς (15') και Τζημόπουλος (18', 36') ενώ το γκολ της τιμής για την «βασίλισσα του βορρά» σημείωσε ο Βεργώνης στο 45'.

*Ο Πανιώνιος έφυγε στεγνός και με βαθμό από τα Πηγάδια με σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας καθώς απέσπασε ισοπαλία από τη Ξάνθη, με σκορ 1-1.  Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν στο 12΄ με το Μπακασέτα, αλλά δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Καπετάνος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

*Νωρίτερα, ο Παναιτωλικός συνέτριψε  με 4 - 0 τον Εργοτέλη και συνεχίζει να... βλέπει Ευρώπη.
Με δύο τέρματα στο πρώτο 45λεπτο και άλλα δύο στο δεύτερο, η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 4-0 του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 22ης ημέρας για την Σούπερ Λίγκα και πλέον βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 38 βαθμούς. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Φωτάκης (19`), Άλβες (42` και 93΄) και Κάπελ (64`).

* Χωρίς γκολ έληξε το ματς της Κέρκυρα με τον Λεβαδειακό , το οποίο έγινε σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο.

*  Η αυλαία πέφτει την Πέμπτη με τον αγώνα Πανθρακιός - Καλλονή (19:30).

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό του Ούντο Λάτεκ.

«Έφυγε» σε ηλικία 80 ετών ο σπουδαίος κόουτς Ούντο Λάτεκ
Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα το γερμανικό θρηνεί τον χαμό του Ούντο Λάτεκ. Ο σπουδαίος Γερμανός προπονητής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Θεωρείται ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Πανηγύρισε 8 πρωταθλήματα, 6 στον πάγκο της Μπάγερν (1970-1975 και 1983-1987) και δύο με τη Γκλάντμπαχ (1975-1979), ενώ το 1974 οδήγησε τους Βαυαρούς στην κορυφή της Ευρώπης και πήρε το Κύπελλο UEFA με τη Ντόρτμουντ το 1979. Επίσης κατάκτησε και 3 κύπελλα Γερμανίας.

«Εκτός των τειχών» εργάστηκε στη Μπαρτσελόνα (1981-1983) οδηγώντας την στην κατάκτηση του κυπέλλου Κυπελλούχων το 1982, καθώς και στο κύπελλο Ισπανίας.

Δούλεψε επίσης σε Ντόρτμουντ (1979-1981 και 2000), Κολωνία (1991) και Σάλκε (1992). Σε 760 ματς στην καριέρα του είχε 422 νίκες, 181 ισοπαλίες και 157 ήττες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά

Μπακογιάννη - Κοτζιάς: Οι σχέσεις με τη Ρωσία στο επίκεντρο της συνάντησης
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ενημέρωσα τον Υπουργό Εξωτερικών για την πρωτοβουλία η οποία ελήφθη στο επίπεδο του ΟΑΣΕ, για ένα συμβούλιο που θα ασχοληθεί με τα θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας κυρίως σε σχέση με την Ρωσία, αλλά και της ευρύτερης ευρωπαϊκής ασφάλειας.
Όπως γνωρίζετε, πάγια θέση μου είναι η εθνική συνεννόηση, η οποία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι απαραίτητη. Ήθελα να γνωρίζει ο κ. Κοτζιάς ποιες είναι οι θέσεις τις οποίες θα υποστηρίξω και θέλω να πιστεύω ότι αυτή συνεργασία θα συνεχιστεί».

Ποιος μπορεί να περιφρονήσει τον Διόνυσο;


 ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ; * Σας προσκαλούμε με χαρά μας σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Διόνυσο, στον παιχνιδιάρη αρχαίο θεό, που ακόμα ζει! *...
Ποιος μπορεί να περιφρονήσει τον Διόνυσο;
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ.
ΑΘήνα - Πολυχώρος ΑΙΤΙΟΝ, Τζιραίων 8-10, στάση μετρό: Ακρόπολη 


Η χρυσή δεκαετία του Αστερα Δερβενίου (VIDEO)


Ποιες ελληνικές πόλεις έχουν το ταχύτερο ίντερνετ - Άργος, Αίγιο και Κιάτο οι ταχύτερες στην Πελοπόννησο

Ποιες ελληνικές πόλεις έχουν το ταχύτερο ίντερνετ

Μέση ταχύτητα σύνδεσης στη χώρα μας τα 9,64 Mbps
Την 92η θέση, μεταξύ 196 χωρών διεθνώς, καταλαμβάνει η Ελλάδα στις ταχύτητες του ίντερνετ, ενώ η Γλυφάδα είναι η περιοχή της χώρας με το ταχύτερο ίντερνετ.
Αυτό προκύπτει από μετρήσεις του Net Index, με βάση τα στοιχεία της OOKLA.
Η μέση ταχύτητα σύνδεσης στην Ελλάδα είναι τα 9,64 Mbps, που την κατατάσσει σε καλύτερη θέση από την Ιταλία, την Κύπρο και την Αλβανία, αλλά σε χειρότερη από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Φώφη Γεννηματά: Με έργα και όχι με λόγια, διασώθηκε η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία


Με αφορμή την επίσκεψη του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Τόσκα, στη μονάδα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στο Αίγιο και τις σχετικές τους δηλώσεις, η πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, δήλωσε:

«Με έργα και όχι με λόγια σχεδιάσαμε- προτείναμε- διαπραγματευτήκαμε- πείσαμε- υλοποιήσαμε και παραδώσαμε μια υγιή και βιώσιμη Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

Συγκεκριμένα:

Νίκος Ανδρουλάκης «Δεν ψάχνουμε αντι-Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ»

banner2  
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΣΤΟ ΒΗΜΑ FM 99,5 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
Β. ΧΙΩΤΗ, Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ  Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ

 Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό εδώ

*Σχετικά με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης*
Διανύουμε τον μήνα του μέλιτος. Διότι η Κυβέρνηση αυτή ξεκινάει από πολύ καλύτερη αφετηρία από αυτές που ξεκινήσανε οι προηγούμενες κυβερνήσεις από το 2009 και μετά. Δεν έχει 36 δισεκατομμύρια έλλειμμα στην πλάτη με το πρωτογενές να αγγίζει τα 26 δισεκατομμύρια. Έχει ένα πολύ καλύτερο οικονομικό περιβάλλον, έχει πρωτογενές πλεόνασμα και ισοσκελισμένο σχεδόν προϋπολογισμό. Άρα έχει χρόνο να κάνει διάφορες κινήσεις. Εύχομαι να υπάρχει και σχέδιο, ώστε όλες αυτές οι κινήσεις να φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα προς όφελος του ελληνικού λαού, γιατί ξέρετε, όλα είναι ωραία στην επικοινωνία, στο τέλος όμως έρχεται ο λογαριασμός. Εύχομαι ο λογαριασμός να είναι μικρότερος για το συμφέρον της πατρίδας μας και του ελληνικού λαού.
*Σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση*

Χρήστος Δημητρόπουλος: Ούτε να το σκέφτονται, να μεταφέρουν σκουπίδια στο Ξυλόκαστρο

Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, ο Επικεφαλής της Ν.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Νομού Κορινθίας κ. Χρήστος Δημητρόπουλος έκανε την εξής δήλωση: 

«Το ζήτηµα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων είναι εξαιρετικά σοβαρό και επείγον, ενώ η πολύχρονη κωλυσιεργία έχει οδηγήσει σε εκρηκτικές καταστάσεις ιδίως κατά το τελευταίο διάστημα. Αστοχίες στην διαχείρισή τους έχουν κοστίσει υψηλά πρόστιμα στη Χώρα.

Η πολιτική διαχείρισης των απορριμάτων δεν είναι µόνο αντικείμενο µιας τεχνικής διαδικασίας αλλά ευρύτερα είναι θέμα κοινωνικής και πολιτικής συµπεριφοράς.

Όμως, η απόφαση των (...τέως) Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Πελοποννήσου και Αττικής να κληθεί ο περιφερειακός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου να μεριμνήσει για την άμεση έκδοση της άδειας λειτουργίας και να θέσει σε κανονική λειτουργία το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου στη θέση «Κολώνες-Σπαρτίλα», προκειμένου να υποδεχθεί τα σκουπίδια του Δήμου Τρίπολης κρίνεται ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, περιβαλλοντικά ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ και ιδιαίτερα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ για την τοπική κοινωνία και τη δημοτική αρχή του Ξυλοκάστρου και της Δυτικής Κορινθίας συνολικότερα.

Τονίζω πως οι όποιες μεθοδεύσεις, στο άμεσο ή απώτερο μέλλον, για μεταφορά επιπλέον δημοτικών στερεών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου θα μας βρουν όλους απέναντι, παλαιούς και νέους, έξω από κομματικά στερεότυπα.

Το Ξυλόκαστρο δεν θα μετατραπεί σε μία νέα «Φυλή». Δεν θα μετατραπεί σε μια διαρκή "ωρολογιακή βόμβα" για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και τα παιδιά μας. 

Ποιοι όμως είναι οι επαγγελματίες της άρνησης που εναντιώνονται σθεναρά στο σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου; 

Ποιοι δεν επιθυμούν η Πελοπόννησος να κερδίζει το στοίχημα της διαχείρισης  των απορριμμάτων και να ανακουφιστούν το συντομότερο δυνατό οι τοπικές κοινωνίες της Κορινθίας; 

Μήπως είναι οι εκείνοι που με τα "εναλλακτικά" μοντέλα διαχείρισης που διατυμπανίζουν, προτείνουν εμμέσως στην τοπική κοινωνία να πληρώνει τα σκουπίδια ...χρυσάφι;»

Ο καθένας μας λοιπόν θα πρέπει να αναλογιστεί τουλάχιστον το κόστος των δημόσιων λόγων του αλλά και των πράξεών του, τώρα και στο μέλλον. 

Όσο για εκείνους (πέραν του Νομού μας) που δρομολογούν με αποφάσεις τους μεταφορά στερεών αποβλήτων στην Κορινθία, ένα μόνο: Ούτε να το σκέφτονται ...»

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας που συναντήθηκε με τον Μ. Σουλτς

Τη δεύτερη συνάντησή του από τότε που ανέλαβε τη θέση του πρωθυπουργού, είχε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες σε θερμό κλίμα. Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση για το κοινό μέλλον της Ελλάδας και της ΕΕ και επισήμανε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να σεβαστεί την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού, αλλά και τους κανόνες της ΕΕ. Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι θέλει να διορθώσει το υπάρχον πλαίσιο και όχι να το σπάσει. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για μία βιώσιμη λύση και τόνισε ότι ιστορικά στην Ε.Ε. υπήρχαν πάντα διαφωνίες, αλλά στο τέλος της ημέρας έρχονταν συμβιβασμοί και συμφωνίες.
Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι και σήμερα θα υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία και συμβιβασμός «για το κοινό μας μέλλον». «Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό να βρεθεί μια κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον», ανέφερε.
Σουλτς: Ο διάλογος είναι βάση για συμβιβασμούς
Από την πλευρά του ο κ. Σουλτς σχολίασε ότι «ο διάλογος είναι η βάση για συμβιβασμούς και εποικοδομητικές λύσεις» και παράλληλα εξήρε την έως σήμερα τακτική του πρωθυπουργού, λέγοντας πως θεωρεί ότι μάχεται με σωστό τρόπο και για τους Έλληνες και για την ευρωπαϊκή συνεργασία και όχι για τον διχασμό της ΕΕ, κάτι το οποίο αποτελεί πολύ ισχυρό και θετικό μήνυμα.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ακόμη ότι υπάρχει ένα παράθυρο διαλόγου, μέσα από το οποίο πρέπει να βρεθούν τρόποι συμβιβασμού και επισήμανε ότι οι απλοί πολίτες στην Ελλάδα πληρώνουν τον λογαριασμό τα τελευταία χρόνια. Ακόμη, πρόσθεσε ότι πλέον είναι καιρός να συνεισφέρουν στις λύσεις των προβλημάτων οι κατέχοντες και όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να υπολογίζει στην απόλυτη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αυτό το μέτωπο.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στο Παρίσι για συνάντηση με το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 15:30. Μετά τη συνάντηση θα κάνουν κοινές δηλώσεις, αλλά δεν θα δεχθούν ερωτήσεις. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr
 
Xωρίς να γίνουν δηλώσεις, όπως, αναμενόταν, ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση που είχε το πρωί στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο κ. Γιούνκερ υποδέχθηκε με θέρμη τον κ. Τσίπρα ανταλλάσσοντας μαζί του ασπασμό μπροστά στις κάμερες, ενώ στη συνέχεια τον έπιασε από το χέρι για να τον οδηγήσει στην αίθουσα της συνάντησης. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας είχε νέο ραντεβού, αυτή τη φορά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ. Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ακολούθως (περίπου στις 13:30) θα γίνουν κοινές δηλώσεις με τον κ. Σουλτς. Αργότερα ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με το Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ

Με τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ολοκληρώθηκαν οι σημερινές επαφές του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στις Βρυξέλλες. Σε γραπτή του ανακοίνωση έπειτα από τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Τουσκ κάνει λόγο για ανάγκη να εξευρεθεί λύση εντός του Eurogroup που θα είναι αποδεκτή από όλα τα κράτη - μέλη που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις. Στην ανακοίνωση κ. Τουσκ υπογραμμίζει ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στο Eurogroup, θα είναι δύσκολες και θα απαιτήσουν συνεργασία, διάλογο και αποφασιστικές προσπάθειες από την πλευρά της Ελλάδας και τονίζει ότι κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η ανάγκη για ενότητα στην ΕΕ, σε ό,τι αφορά τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. ★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

 
 Παρόντες στη Βουλή αναμένεται να είναι οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και κατά τις τρεις μέρες των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ναυτεμπορική.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπειτα από σχετικό αίτημα, ο εισαγγελέας των φυλακών έχει δώσει την απαραίτητη άδεια. Υπενθυμίζεται ότι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα είναι παρόντες και κατά την αυριανή ορκωμοσία των 300 βουλευτών.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Φονική έκρηξη σε καφενείο της Αμφιλοχίας με τουλάχιστον 15 τραυματίες

ImageHandler (3) Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε το πρωί σε καφενείο της Αμφιλοχίας. Φιάλη υγραερίου εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά.
Οπως γράφουν τοπικά μέσα, το ωστικό κύμα εκτόξευσε τους θαμώνες του καφενείου που είχε κλειστές τις πόρτες αρκετά μέτρα έξω από αυτό. Κάποιοι από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά εγκαύματα και σπασμένα μέλη.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας για να τους παρατεθούν οι πρώτες βοήθειες. Τα ασθενοφόρα όμως της περιοχής δεν επαρκούσαν και χρειάστηκε η συνδρομή του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας όπου κάποιοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν για νοσηλεία εκεί.

Η νέα κοινοβουλευτική δομή του ΚΚΕ

Μετά από 40 χρόνια νομιμότητας, το ΚΚΕ άνοιξε για πρώτη φορά σήμερα τις πύλες του προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, σε συνεδρίαση κομματικού οργάνου.
Στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, βάσει της εισήγησης του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Κουτσούμπα, καθορίστηκε και η νέα δομή του ΚΚΕ στην Εθνική Αντιπροσωπεία.
Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίστηκε ο Αχιλλέας Κανταρτζής και μέλη της Γραμματείας οι Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Λαμπρούλης, Γιώργος Μαρίνος.
Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ θα είναι ο Θανάσης Παφίλης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ το κόμμα θα προτείνει για ζ’ αντιπρόεδρο της Βουλής τον (εικονιζόμενο) Γιώργο Λαμπρούλη.

Δύο ορκωμοσίες στο Προεδρικό, τρεις αύριο στη Βουλή!

orkomosia-vouli-vouleutes-660Πριν από 8 μέρες στο Προεδρικό μέγαρο, απαιτήθηκαν δύο διαφορετικές ορκωμοσίες των μελών της κυβέρνησης. Η πλειοψηφία έδωσε πολιτική «διαβεβαίωση» και 9 μέλη, θρησκευτικό όρκο. Αύριο Πέμπτη στη Βουλή (11 π.μ.) θα γίνουν τρεις.
Η αρχή θα γίνει με τον θρησκευτικό όρκο στο Ευαγγέλιο, θα ακολουθήσει ο πολιτικός, ενώ όπως προβλέπεται θα υπάρξει και όρκος στο Κοράνι για τους μουσουλμάνους βουλευτές. 
Το πρωί της Παρασκευής θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Βουλής ενώ λίγες ώρες αργότερα θα ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των λοιπών μελών του Προεδρείου της Βουλής.
Το απόγευμα του Σαββάτου θα αρχίσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.
 http://lykavitos.gr


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ - ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, ανταπαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αντιληφθείτε, επιτέλους, την κρισιμότητα των στιγμών.
Σταματήστε να δυσφημείτε τη χώρα».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ κ.κ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΠΟΥ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, για τις δηλώσεις των κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη που δυσφημούν τη χώρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση (ΟΝ CAMERA): :

«Χθες στη Ρώμη, ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε την Ελλάδα διεφθαρμένη χώρα.
Σήμερα, ο κ. Βαρουφάκης την χαρακτήρισε χρεωκοπημένη.
Κάνουν στην Πατρίδα μας την ίδια δυσφήμηση που έκανε και ο Γ. Παπανδρέου.
Ο Ελληνικός λαός κρίνει».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ISIS



Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη δολοφονία του Ιορδανού πιλότου από την τρομοκρατική οργάνωση του ISIS, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη φρικιαστική δολοφονία του αιχμάλωτου Ιορδανού πιλότου από την εγκληματική οργάνωση του ISIS. 
Η αδίστακτη έκφραση μίσους των τρομοκρατών - εξτρεμιστών αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλο τον ελεύθερο κόσμο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας».