Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή 300 διανοουμένων από όλον τον κόσμο υπέρ της Ελλάδας

Υπέρ της Ελλάδας και της Ευρώπης, 300 διανοούμενοι από όλες τις  χώρες του κόσμου, συνυπογράφουν επιστολή που δημοσιεύει ο γνωστός ιστότοπος ...

Πρεμιέρα δευτέρου γύρου στην Α2 Κορινθίας

H αυλαία του 2ου γύρου (16η αγωνιστική) στην Α2 Κατηγορία Κορινθίας ανοίγει αύριο Σάββατο με τον αγώνα του Ισθμιακού - με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή όπου ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Άσσου πηγαίνει στο Κιάτο στην κόντρα του με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, την ίδια ώρα που ο Ηρακλής Λεχαίου στην Αρχαία Κόρινθο αντιμετωπίζει τον Πανσολυγειακό. Δοκιμασία περιμένει την Δάφνη Εξαμιλίων, στο Ζευγολατιό , κόντρα στην Δάφνη Εξαμιλίων. Ο Σαρωνικός υποδέχεται την Δάφνη Πουλίτσας, ενώ ο Φωκάς Αρχ. Κλεωνών αγωνίζεται με τον Αετό Κρυονερίου. Στο Δερβένι ο Πανευρωστινιακός θέλει την νίκη κόντρα στη Περαχώρα, όπως ο Σολομός την κόντρα του με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.

Η 16η αγωνιστική
07.2.2015 15:00
 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ  ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
08.2.2015 15:00
 ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ  
 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
 ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ  
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.  ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ  
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 

Η επέτειος γέννησης του… εθνικού απωθημένου των Ελλήνων

Η επέτειος γέννησης του… εθνικού απωθημένου των Ελλήνων

Ήταν η 5η Φεβρουαρίου του 1919, όταν ακούστηκε για πρώτη φορά στη Χίο το κλάμα ενός μωρού, που επρόκειτο να περάσει στην Ιστορία. Να φλερτάρει μαζί της. Και να της προκαλέσει… στερητικό σύνδρομο μέχρι και σήμερα.
Η επέτειος γέννησης του Ανδρέα Παπανδρέου, μας θυμίζει τη βαριά περπατησιά του με όρους εθνικού απωθημένου των Ελλήνων, και το πόσο επηρέασε καθοριστικά τη διαμόρφωση του μέλλοντος της δικής του εποχής, το οποίο έγινε δικό μας παρόν.
Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ υπήρξε πιθανότατα ο πρώτος και τελευταίος τόσο χαρισματικός Έλληνας πολιτικός. Προφανώς επειδή αντιλήφθηκε εγκαίρως την ψυχολογία των Ελλήνων, δεν προσπάθησε να την αλλάξει, αλλά αντιθέτως κατάφερε να την εκφράσει.
Και έγινε μύθος.
Φυσικά, ο Ανδρέας Παπανδρέου και το… δημιούργημά του, είναι οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για την οικοδόμηση μιας χώρας γεμάτης στρεβλώσεις, παραδομένης στις παθογένειές της, χαμένης… από χέρι.
Και αυτό το legacy η Ιστορία δεν θα το ξεχάσει. Όσο γοητευμένη κι αν παραμένει με τον Ανδρέα.

 Μαρίκα Λυσιάνθη / ysterografa.gr

Συμπληρώνονται 34 χρόνια... Οι αρχηγοί του Ολυμπιακού μιλούν για την τραγωδία της Θύρας 7

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0hJNDYMj2bfSlL1P07S6z0IXynDrJdRFDucOzKSCouvIEXt5Xy7teKLC0VKG7Pq8xfa04dtHN9mLZXoOroGGxE2jQmhnBKunLVObt7ptQSOyAO8XXuv7gvuHjWwQFkO1Uc_gunVMyk-g/s1600/karaiskaki+2013+mnimosyno+%252881%2529.jpg
Στις 8 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 34 χρόνια από την πιο «μαύρη» μέρα στη ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, την τραγωδία της Θύρας 7, όπου στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο παλιό γήπεδο «Καραϊσκάκη».

Με αφορμή αυτό το γεγονός οι αρχηγοί του Ολυμπιακού, Γιάννης Μανιάτης, Νταβίντ Φουστέρ, Ρομπέρτο και Τσόρι Ντομίνγκεζ έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια.

Γιάννης Μανιάτης: «Μόνο όταν ξεχνάς κάτι, αυτό σβήνει και χάνεται. Όμως η σκέψη μας και η καρδιά μας θα παραμείνουν για πάντα στους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους για την ιδέα του Ολυμπιακού».

Νταβίντ Φουστέρ: «Αυτές τις τόσο ιδιαίτερες μέρες, όσοι είμαστε μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού, θα παραμείνουμε ενωμένοι, για να τιμήσουμε την ιστορία μας!».

Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο: «Είναι μια μέρα γεμάτη συναισθήματα, για όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού και αυτές τις στιγμές είμαστε ενωμένοι και έχουμε τα 21 θύματα της Θύρας 7 πάντα στις καρδιές μας!».

Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ: «Νιώθουμε την ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανούς, τους 21 αγγέλους της Θύρας 7, να παλέψουμε γι' αυτούς και να τιμήσουμε την απώλεια που υπέφερε η οικογένεια μας στις 8 Φεβρουαρίου 1981».

Δείτε το βίντεο:



Newsroom ΔΟΛ

Ανακοίνωση - παρέμβαση της πρεσβείας ΗΠΑ προς Αθήνα: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας

ΗΠΑ προς Αθήνα: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας
ΑθήναΑνακοίνωση, με την οποία καλεί την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα μετά τη συνάντηση του αμερικανού πρεσβευτή με έλληνες κυβερνητικούς παράγοντες και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Με την ανακοίνωση προτρέπευαι η Αθήνα «να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα την καταστήσουν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία».

Επίσημαίνει ότι «είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το ΔΝΤ».


Η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ

Και το Ποτάμι κατά της Κωνσταντοπούλου

Και το Ποτάμι κατά της Κωνσταντοπούλου
 Πολύ αρνητικό πρώτο δείγμα γραφής, χαρακτηρίζει το Ποτάμι την ομιλία της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
«Δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί η στάση της νέας προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία στην ομιλία της αμέσως μετά την εκλογή της, δεν μίλησε ως πρόεδρος της Βουλής που τίμησαν με την ψήφο τους 235 βουλευτές- ανάμεσά τους και οι βουλευτές του Κινήματός μας- αλλά μίλησε ως μέλος κομματικής συνιστώσας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Η θλιβερή ομαδούλα της Συγγρού κατά Δένδια και Ντόρας γιατί ..δεν "λάτρεψαν" το καθεστώς της Βόρειας Κορέας


voreios-koreaΠροκαλεί και πάλι η θλιβερή ομαδούλα της Συγγρού, που αφού κατάφερε να προκαλέσει την ιστορική εκλογική πανωλεθρία της ΝΔ και του προέδρου της  Αντώνη Σαμαρά, με την καταστροφική καθοδήγηση του πρώην πρωθυπουργό κατά την προεκλογική περίοδο, τώρα αποφάσισε να αποδείξει ότι δεν μπορεί να τηρήσει ούτε τα προσχήματα.  

Σε ένα απίστευτης εμπάθειας κείμενο το antinews.gr, το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι αποτελεί το επίσημο «δημοσιογραφικό» όργανο της συγκεκριμένης ομαδούλας των παρείσακτων, καταλογίζει στη Ντόρα Μπακογιάννη και στο Νίκο Δένδια  «σχέδιο συνομωσίας» επειδή, λέει, δεν σηκώθηκαν όρθιοι να χειροκροτήσουν τον Αντώνη Σαμαρά κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ!
Ζήλεψαν δηλαδή το καθεστώς της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν, όπου η απουσία «ζήλου» κατά το χειροκρότημα στον «λαοφιλή ηγέτη» τιμωρείται με φυλάκιση και καταναγκαστικά έργα! Ας γνωρίζουν οι ανιστόρητοι «νεοφώτιστοι», οι οποίοι μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν αντίπαλοι της ΝΔ, ότι ούτε καν στο απεχθές ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ ισοδυναμούσε με εξόντωση το να μην χειροκροτήσεις με ενθουσιασμό τους αξιωματούχους του,  αν δεν συνδυαζόταν αυτό με άλλες κατηγορίες.         

Πέρα από την συγκεκριμένη πρακτική που προκαλεί τεράστια εντύπωση, καθώς είναι ενδεικτική της «χαφιεδίστικης»  νοοτροπίας συγκεκριμένων  ατόμων (τα οποία την ώρα της ομιλίας του αρχηγού τους προσέχουν ποιος δεν χειροκροτεί!) είναι  αξιοσημείωτο ότι για την ίδια ομαδούλα κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει από το περιεχόμενο της τοποθέτησης Σαμαρά, παρά την εντονότατη κριτική που ασκεί σε αυτήν αλλά και στη γενικότερη στρατηγική  σήμερα ο κεντροδεξιός Τύπος.
Είναι άλλωστε η ίδια παρείσακτη ομάδα που χωρίς κανένα σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της ΝΔ  την οδήγησε στα χαμηλότερα ποσοστά  της και στις μεγαλύτερες ήττες της ιστορίας της.  Και είναι η ίδια ομαδούλα που απομόνωσε τον κ. Α. Σαμαρά από κάθε φωνή λογικής και ευθύνεται κατά μεγάλο μέρος για τη δεινή ήττα.        
Και αν πραγματικά θέλει να αποδείξει ότι έλαβε το μήνυμα των εκλογών ο Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός,  από εκεί πρέπει να ξεκινήσει: Να πάρει το σκουπόξυλο και να πετάξει εδώ και τώρα την ομαδούλα και το antinews έξω από την Συγγρού, διασώζοντας έστω και με αυτό τον τρόπο την υστεροφημία του.
Είναι αρκετή η ζημιά που έκαναν τα συγκεκριμένα πρόσωπα στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη,  με τις εμμονές τους  και την ιδεοληψία τους!!
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr

Ήρωας βιντεοπαιχνιδιού έγινε… ο Βαρουφάκης

Ήρωας βιντεοπαιχνιδιού έγινε… ο Βαρουφάκης Ο «SYRIZA MAN» αντιμέτωπος με τον «Dr. Troika»
Ασίγαστη παραμένει η φρενίτιδα με τον υπουργό Οικονομικων, Γιάννη Βαρουφάκη, αφού μετά από το ομώνυμο κοκτέιλ που δημιούργησε bar στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός έγινε και ήρωας ενός βιντεοπαιχνιδιού!
Ο δημιουργός του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας ως βάση το παλιότερο παιχνίδι «Mega Man», έφτιαξε τον… «SYRIZA MAN» ο οποίος αντιμετωπίζει τον «Dr. Troika»!
Δείτε το βίντεο…


techit.gr

Η Κόρινθος κόντρα στον Αστέρα Δερβενίου

Mε ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται αύριο Σάββατο το πρωτάθλημα της  Α1 Κατηγορίας Κορινθίας, στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής. Η επικεφαλής της βαθμολογίας Κόρινθος 2006 αντιμετωπίζει στον Συνοικισμό , τον Παννεμεατικό, ενώ στο ΔΑΚ η Κόρινθος μάχεται με τον Αστέρα Δερβενίου. Στο Ζευγολατιό ο τοπικός ΑΟΖ υποδέχεται τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ η Ελλάδα Βέλου κοντράρεται στο Ξυλόκαστρο με τον τοπικό Ηρακλή. Στους Αγίους Θεοδώρους οι "Άγιοι" μάχονται με τον Τενεάτη Αθικίων, ενώ η Θύελλα Πετρίου φιλοξενεί τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Στό Κιάτο ο Πέλοπας αναμετράται με τον Πανκαμαριακό, ενώ το τέλος το Σπαθοβούνι υποδέχεται τον Κύψελο Κορίνθου

19η αγωνιστική
 ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ  
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ  
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ  
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ -ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 
 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ

Πρόστιμα σε Αργολίδα , Κόρινθο, Κιάτο, Ανδρίτσαινα από το ΥΠΕΚΑ για ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων



Πρόστιμα επεβλήθησαν σε δήμους για ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων, για συλλογή – μεταφορά σκουπιδιών χωρίς την απαιτούμενη άδεια και άλλες παραβάσεις,  τα οποία διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια ελέγχων οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος. 

Ειδικότερα, στις  εξής  μονάδες  επιβλήθηκαν  πρόστιμα:

Πως θα επιστρέψουν στο δημόσιο 3500 απολυμένοι

Στο Δημόσιο, αναμένεται να επιστρέψουν το επόμενο διάστημα 3.600 Δημόσιοι υπάλληλοι, που είτε το προηγούμενο διάστημα ...

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η εκλογική αποζημίωση σε δικαστικούς και δημόσιους λειτουργούς-Τι ποσό θα λάβει η κάθε κατηγορία (αναλυτικά)

Δημοσιεύτηκε σήμερα στην «εφημερίδα της Κυβερνήσεως» η απόφαση για την εκλογική αποζημίωση των δικαστικών, δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων του υπ.δημ.Τάξης που αφορά την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου.
Ειδικότερα 853 δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί θα λάβουν 800 ευρώ συνολικά ο καθένας, 395 δημόσιοι υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων 350 ευρώ, ενώ οι υπάλληλοι του υπ.Δικαιοσύνης που συμμετείχαν στις εκλογές θα λάβουν 700 ευρώ.
Τέλος στους υπαλλήλους του υπ.δημ.τάξης (ένστολοι και πολιτικό προσωπικό) θα χορηγηθεί εφάπαξ ποσό 123 ευρώ. Αναλυτικά:
ΦΕΚ 

aftodioikisi.gr

Βίτσας: Περίπου στα 400.000 ευρώ το οικογενειακό αφορολόγητο

22939146D915AD3674CD696897F3D14B.jpgΠερίπου στα 400.000 ευρώ προσδιόρισε το οικογενειακό αφορολόγητο όριο περιούσιας ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον Σκάι.
«Έχω πει ότι μπορούμε να επαναφέρουμε τον προηγούμενο νόμο για το φόρο μεγάλης περιούσιας», που προέβλεπε οικογενειακό αφορολόγητο τις 486.000 ευρώ, συνέχισε.
Ο κ. Βίτσας προσέθεσε ότι μετά την παράταση του προγράμματος που είχε ζητήσει η κυβέρνηση Σαμαρά μεσολάβησαν οι εκλογές και ο ελληνικός λαός αξιολόγησε και απέρριψε ολόκληρο το πρόγραμμα.
Τόνισε δε πως πρέπει να γίνει δεκτή η συμφωνία-γέφυρα που ζητά η κυβέρνηση από τους εταίρους.
Προσέθεσε πως από την Τρίτη θα αρχίσει να «τρέχει» το νομοθετικό έργο της νέας κυβέρνησης, μετά και τις προγραμματικές δηλώσεις, που αρχίζουν το Σαββατοκύριακο.

arouraios.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ



                                                                                        
              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
             ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
               ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
                       
   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Τρίπολη, 06-02-2015
            Λόγω του Δελτίου Πρόβλεψης Έκτακτων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας παρακαλούμε από σήμερα Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 έως και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 21.00, να:
·         Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
·         Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·         Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
·         Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
·         Αποφεύγεται η παραμονή εντός υπογείων χώρων, λόγω υψηλού κινδύνου εγκλωβισμού από εισερχόμενα ύδατα.
·         Αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις με Ι.Χ. αυτοκίνητα λόγω κινδύνου να παρασυρθεί το όχημα από υπερχείλιση ρεμάτων.
·         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
·         Ενημερώνεται άμεσα το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (199), ή ο Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (112), για κάθε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος από πλημμυρισμένα ύδατα.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι λόγω της χιονόπτωσης που αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 09 Φεβρουαρίου 2015 έως και την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, του ισχυρού παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη οι οδηγίες που αφορούν τις χιονοπτώσεις που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως::
           Χρησιμοποιούμε αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται.
           Μετακινούμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας και εφ’ όσον είναι απαραίτητο.
           Προτιμούμε κεντρικούς δρόμους και ενημερώνουμε τους οικείους μας για την ακολουθούμενη διαδρομή.
           Φροντίζουμε ώστε το αυτοκίνητο μας να είναι εφοδιασμένο με αρκετά καύσιμα.
           Μειώνουμε την ταχύτητα και αφήνουμε αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.
           Διατηρούμε το σπίτι σε ζεστό περιβάλλον και παραμένουμε μέσα σ ‘αυτό.
           Ελέγχουμε το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού όπως και του ηλιακού θερμοσίφωνα.
           Απομονώνουμε ή καλύτερα εκκενώνουμε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του χειμώνα.
           Κλείνουμε το κεντρικό διακόπτη παροχής νερού, σε περίπτωση παγοποίησης των κεντρικών σωλήνων.
           Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε νερό, για την απομάκρυνση του χιονιού και του πάγου.
           Προμηθευόμαστε εξοπλισμό (φτυάρια, αλάτι) για τον καθαρισμό του χιονιού .
           Αποφεύγουμε να είμαστε έξω κατά τη χιονοθύελλα εφόσον είναι δυνατόν.
           Χρησιμοποιούμε κατάλληλα ρούχα για ντύσιμο, προτιμούμε ρούχα ζεστά, ελαφριά με πολλά στρώματα, παρά ένα βαρύ ρούχο.
           Αν πρόκειται να μετακινηθείτε να ενημερώνεστε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
            Οι φορείς που εμπλέκονται επιχειρησιακά, οι Περιφερειακές Ενότητες και οι Δήμοι της Περιφέρειας έχουν ενημερωθεί από την Αυτοτελή Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής - Καταιγίδες σήμερα

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής - Καταιγίδες σήμερα
Για σήμερα προβλέπονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ καταιγίδα θα εκδηλωθεί στην Αττική το μεσημέρι. Σφοδρή κακοκαιρία περιμένουμε από το απόγευμα της Κυριακής με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.
Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες αλλά η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των νοτιάδων ενώ θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Ωστόσο ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιόνια και βουτιά του υδραργύρου περιμένουμε από το απόγευμα της Κυριακής.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ κας ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή την ομιλία της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με αυξημένη πλειοψηφία, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων.
Δυστυχώς, η ίδια επέλεξε, με την πρώτη της ομιλία, από Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να μετατραπεί σε κομματάρχη.
Κρίμα».

Με 235 ψήφους και... ρεκόρ εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Με ρεκόρ ψήφων, καταρρίπτοντας εκείνο του προκατόχου της Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η νέα Πρόεδρος της Βουλής, η δεύτερη γυναίκα στο αξίωμα μετά την Άννα Ψαρρούδα Μπενάκη το 2004.

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, στη μυστική ψηφοφορία, έλαβε 235 ψήφους, που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για την ελληνική Βουλή. Από τους 298 βουλευτές που ψήφισαν, καθώς απουσίασαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Νίκος Δένδιας που ήταν κλινήρης λόγω δηλητηρίασης, μόλις 61 επέλεξαν το λευκό ψηφοδέλτιο, ενώ υπήρξαν και δυο άκυρα.
 Παρόντες στην ψηφοφορία για την εκλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν ο πατέρας της, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος και η μητέρα της Λίνα Αλεξίου
Η ουσία πάντως είναι πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής με ευρύτατη πλειοψηφία και με τη στήριξη των περισσότερων βουλευτών απ' όλα τα κόμματα.

Μόλις ο προεδρεύων της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα, οι περισσότεροι βουλευτές σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν τη νέα Πρόεδρο της Βουλής. Στη συνέχεια εκείνη, ανέβηκε στο προεδρείο για να... παραλάβει τα καθήκοντά της. 
Στην ομιλία της, αφού ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός πως την πρότεινε για τη θέση του Προέδρου της Βουλής αλλά και τον πρόεδρο και την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η κα Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Γιάννη Τραγάκη, τους βουλευτές των κομμάτων που την ψήφισαν αλλά και εκείνους που την καταψήφισαν.
 Προανήγγειλε πως θα υπάρξουν αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, κάλεσε τους υπουργούς να πηγαίνουν στη Βουλή για να απαντούν στις ερωτήσεις όλων των βουλευτών αφού "ο καθένας και η καθεμιά τους εκπροσωπεί το Έθνος", ενώ διεμήνυσε πως ως Πρόεδρος της Βουλής δεν θα κάνει δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες ή τροπολογίες άσχετες με τα νομοσχέδια.
Η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου τα είχε... όλα, εκτός από τις νουθεσίες προς υπουργούς και βουλευτές. Μίλησε για διαγραφή του χρέους και μορατόριουμ πληρωμών, μίλησε για τις κατοχικές αποζημιώσεις και έστειλε μήνυμα στη Γερμανία ενόψει... διαπραγματεύσεων.

Μόλις τελείωσε την ομιλία της και κάθισε στην καρέκλα του Προέδρου της Βουλής, η κα Κωνσταντοπούλου έκανε και την πρώτη της... παρατήρηση: "η θέση του Προέδρου δεν είναι φτιαγμένη για αριστερόχηρες" είπε. 
Αμέσως μετά την εκλογή του Προεδρείου, θα ξεκινήσει μια δύσκολη περίοδος για την ελληνική Βουλή.

Την Κυριακή, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα έρθει η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στη συνέχεια, στις 13 Φεβρουαρίου (Παρασκευή) θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν δεν συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι που απαιτούνται θα υπάρξει και δεύτερη ψηφοφορία, την επόμενη μέρα, όπου χρειάζονται 151 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΑΠΕ

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Απαράδεκτη η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ΟΤΑ για «προσωρινή» διαχείριση απορριμμάτων



Φίλες / Φίλοι,


Σχετικά με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κου Βούτση να μοιράσει εκτάκτως 11.000.000 (ένδεκα εκατομμύρια) ευρώ σε Δήμους της Πελοποννήσου για την μηχανική διαλογή των σύμμεικτων δημοτικών απορριμμάτων, οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ,  σας προωθούμε επισυναπτόμενα το σχετικό Δ.Τ. 


Με εκτίμηση,


Λάμπρος Μπούκλης

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ με ανακοίνωσή τους δήλωσαν:

«Σε μια εποχή που δεν περισσεύει ούτε Ευρώ, δεν καταλαβαίνουμε την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτση για χορήγηση «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ποσού 11.000.000 Ευρώ» για χρηματοδότηση «προσωρινής διαχείρισης αστικών αποβλήτων» με την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του αναγκαίου εξοπλισμού, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, υπό τον τίτλο «Κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών των ΟΤΑ κ.λπ». Να δίνεται εκ νέου έκτακτη χρηματοδότηση για «προσωρινή διαχείριση» είναι μια πρόκληση για το περιβάλλον και τα οικονομικά της χώρας.

Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτση να αλλάξει την άστοχη απόφαση. Είναι θετικό να ενισχυθούν οι ΟΤΑ αλλά για να λάβουν σωστά μέτρα, όχι για να συντηρήσουν μια λανθασμένη πρακτική. Η συνέχιση της αποτυχημένης πολιτικής του παρελθόντος δεν είναι αποδεκτή γιατί επιβαρύνει την κοινωνία περιβαλλοντικά και οικονομικά. 

Το ελάχιστο που θα περίμενε κάποιος από την νέα κυβέρνηση είναι να συνδέσει την χρηματοδότηση με εντατικά προγράμματα διαλογής στην πηγή κι απαιτητικούς ποιοτικούς-ποσοτικούς στόχους (όχι γενικολογίες) για ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Όχι να χρηματοδοτεί μηχανήματα που απλώς θα δεματοποιούν τα ανάμικτα σκουπίδια ή θα κάνουν μηχανική διαλογή.  Η εμπειρία δείχνει ότι με τέτοιες πρακτικές, μετά από σημαντική οικονομική επιβάρυνση, παράγονται αμφίβολης ποιότητας τελικά «προϊόντα» τα οποία στην πραγματικότητα (θα πρέπει να) πηγαίνουν για ταφή σε κάποιον ΧΥΤΑ.  

Γνωρίζοντας ότι η χρηματοδότηση αυτή δεν συνάδει με τις υποχρεώσεις της χώρας  και των Δήμων, αφού αγνοεί την ιεράρχηση των μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων (πρόληψη, προετοιμασία για μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και μόνο στο τέλος ταφή ή άλλη επεξεργασία υπολειμμάτων), ο υπουργός καταφεύγει στους πόρους του Υπουργείου γιατί δεν θα ήταν επιλέξιμη δαπάνη από ευρωπαϊκούς πόρους.

Πολλά χρόνια η χώρα σπαταλάει χρήματα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη λογική της «προσωρινής» διαχείρισης, αν και υπάρχουν συγκεκριμένες νομοθετικές δεσμεύσεις όχι μόνο για την χώρα συνολικά αλλά και για τους δήμους. «Προσωρινή» μεταφορά απορριμμάτων από μια περιοχή σε άλλη, «προσωρινή» απόρριψη αποβλήτων σε διάφορες χωματερές ή ρεματιές (ΧΑΔΑ), «προσωρινή» αποθήκευση στερεών δημοτικών αποβλήτων (για να μην μιλήσουμε και για τα επικίνδυνα και τοξικά) έχουν οδηγήσει όχι μόνο σε μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά και σε μεγάλη σπατάλη οικονομικών πόρων.  

Η χώρα είχε υποχρέωση να προχωρήσει σε ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων ήδη από τις αρχές τις δεκαετίες του ’90. Ακόμα και σήμερα δεν έχουν κλείσει όλοι οι ΧΑΔΑ και δεν έχουν αποκατασταθεί όλες οι περιοχές που έχουν επιβαρυνθεί.  Στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές παραμένει άλυτο και το θέμα της τελικής διάθεσης των υπολειμμάτων, όπως αυτή την περίοδο έχει έρθει στη δημοσιότητα με τα βουνά από σκουπίδια στους δρόμους της Τρίπολης.»


Ποιοι δήμοι θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για χρηματοδότηση υποδομών «προσωρινής διαχείρισης στερεών αποβλήτων» με απόφαση, που υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης
1. ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - Κατασκευή ΜΜΔ (Μονάδα Μηχανικής Διαλογής), 600.000,00 €
2. ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - Λειτουργία ΜΜΔ, 200.000,00 €
3. ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - Λειτουργία ΜΜΔ, 400.000,00 €
4. ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - Κατασκευή ΜΜΔ και αγορά τριών απορριμματοφόρων, 1.400.000,00 €.
5. ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ - Κατασκευή ΜΜΔ, 700.000,00 €
6. ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ - Κατασκευή ΜΜΔ, 600.000,00 €
7. ΔΡΑΜΑΣ ΔΡΑΜΑΣ - Κατασκευή ΜΜΔ, 1.000.000,00 €
8. ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ Κατασκευή ΜΜΔ 500.000,00 € και 100.000,00 € για επιδότηση μεταφοράς απορριμμάτων
9. ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - Κατασκευή ΜΜΔ, 600.000,00 €
10. ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - Λειτουργία ΜΜΔ, 200.000,00 €
11. ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - Κατασκευή ΜΜΔ, 500.000,00 €
12. ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - Κατασκευή ΜΜΔ, 800.000,00 €
13. ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - Κατασκευή ΜΜΔ και αγορά ενός press-container, 1.500.000,00 €
14. ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - Κατασκευή ΜΜΔ, 680.000,00 €
15. ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - Κατασκευή ΜΜΔ, 620.000,00 €
16. ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - Κατασκευή ΜΜΔ, 600.000,00 €.