Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Πρεμιέρα β γύρου με "εξάρα" για Ισθμιακό

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiShvZ_RSd169Dq_Tndw-luasSrMo-IOfO7UwJrQ_9dZDYBMe2g3oER8o9k6hbD8-l6gNvxTnNjslrWOPLMUyKIWTbEIn6K2vMOkgfDEvr59APbqoAz8gkc8A1NTEpbPa_t2keDRL_JLsU/s1600/is8miakos.JPG 
Στην αυλαία του 2ου γύρου (16η αγωνιστική) στην Α2 Κατηγορία Κορινθίαςο  Ισθμιακός  σάρωσε με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο  Κυριακή όπου ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Άσσου πηγαίνει στο Κιάτο στην κόντρα του με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, την ίδια ώρα που ο Ηρακλής Λεχαίου στην Αρχαία Κόρινθο αντιμετωπίζει τον Πανσολυγειακό. Δοκιμασία περιμένει την Δάφνη Εξαμιλίων, στο Ζευγολατιό , κόντρα στην Δάφνη Εξαμιλίων. Ο Σαρωνικός υποδέχεται την Δάφνη Πουλίτσας, ενώ ο Φωκάς Αρχ. Κλεωνών αγωνίζεται με τον Αετό Κρυονερίου. Στο Δερβένι ο Πανευρωστινιακός θέλει την νίκη κόντρα στη Περαχώρα, όπως ο Σολομός την κόντρα του με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.

Η 16η αγωνιστική
07.2.2015 15:00
 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ  ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  6 - 0
08.2.2015 15:00
 ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ  
 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
 ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ  
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ.  ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ  
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 

Η Κόρινθος πανηγυρίζει νίκησε με 1 - 0 τον Αστέρα Δερβενίου

Στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της  Α1 Κατηγορίας Κορινθίας, η επικεφαλής της βαθμολογίας Κόρινθος 2006 επικράτησε με 1 - 0 στον Συνοικισμό επί  του  Παννεμεατικού, σκορ με το οποίο επικράτησε στο ΔΑΚ  και η Κόρινθοςεπί του  Αστέρα Δερβενίου. Στο Ζευγολατιό ο τοπικός ΑΟΖεπεβλήθηκε με 2 - 1 επό του Ολυμπιακού Λουτρακίου, ενώ η Ελλάδα Βέλου πέρασε με 0 - 3  από το Ξυλόκαστρο επί του τοπικού Ηρακλή. Στους Αγίους Θεοδώρους οι "Άγιοι" έχασαν 0 - 1  από  τον Τενεάτη Αθικίων, ενώ η Θύελλα Πετρίου νίκησε με 1 - 0  τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Στό Κιάτο ο Πέλοπας έχασε  0 -  2 τον Πανκαμαριακό, ενώ το τέλος το Σπαθοβούνι έχασε με σκορ 3 - 4 από τον Κύψελο Κορίνθου

19η αγωνιστική
 ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ    0 - 1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ   1 - 0
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ   1 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ   0 - 3
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ    0 - 2
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ -ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   2 - 1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ   3 - 4
 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ 1 - 0

Η Βαθμολογία 
( Σε 19 αγώνες)

ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
39-
15
41
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
32-
8
40
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
31-
16
35
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
28-
24
33
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
32-
17
32
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
30-
27
32
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
36-
25
30
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
23-
24
28
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
28-
37
26
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
26-
23
25
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
25-
34
24
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
24-
24
21
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
21-
21
21
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
16-
30
21
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
28-
50
16
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
20-
64
5

Πελοπίδας Καλλίρης: "Tο στοίχημα όλων μας είναι η Κορινθία να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις." - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ Π. Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.


Σε μια σεμνή η τελετή η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας παρουσία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης στην σύντομη ομιλία του προς τους υπαλλήλους της Π.Ε Κορινθίας τους χαρακτήρισε στυλοβάτες της προσπάθειας για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν μπει για τον νομό μας.
Είπε μεταξύ άλλων ο Πελοπίδας Καλλίρης:

«Θέλω να σας ευχηθώ από καρδιάς να έχουμε μια καλή και δημιουργική χρονιά με όραμα και προοπτική για τον νομό μας
Αυτά που λέγαμε προεκλογικά ότι θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε ήρθε η ώρα και με τον Περιφερειάρχη κ.Τατούλη να υλοποιήσουμε. Γιατί το στοίχημα όλων μας είναι η Κορινθία να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις.
Και πιστεύω αυτή η χρονιά ,η νέα χρονιά είναι σημαντική για όλους και θα ξεκινήσουμε με σταθερά βήματα για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει .
Μαζί θα πετύχουμε το στοίχημα . Χωρίς εσάς που είστε οι στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας κανένα στοίχημα δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε κανένας στόχος»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου υπαλλήλων Π.Ε Κορινθίας Ηλίας Μιχόπουλος ευχήθηκε σε όλους αυτή η χρονιά που ξεκινάει και που θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, να πάνε όλα καλά για τους Έλληνες εργαζομένους , χωρίς απρόοπτα .Επεσήμανε τα δυό μεγάλα προβλήματα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης : Την έλλειψη οικονομικής αυτοτέλειας και την υποστελέχωση των Υπηρεσιών

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με αφορμή την εορτή του Αγίου Φωτίου ενός μεγάλου λόγιου της Εκκλησίας μας υπενθύμισε ότι ο Μέγας Φώτιος είχε τονίσει πάρα πολλά θέματα που ενδιέφεραν τότε τον 9ο αιώνα μ.Χ την Ελληνική συνείδηση και την Ελληνική Γραμματεία . Το έργο του ο Ηγεμώνας έχει σημαντικά στοιχεία που σε δύσκολους χρόνους οφείλουμε όλοι μας να τα γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά γιατί έχουν άμεση σχέση με τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η χώρα

Ευχήθηκε το 2015 να είναι ένας καλύτερος χρόνος για τους απανταχού της γής Κορινθίους

Μετά τη διάλυση.. έρχεται η αυτο-οργάνωση


gap-syndiaskepshΕμπαθής και προκλητικός όπως πάντα. Ο μαιτρ της διάλυσης .. Γιώργος Παπανδρέου, είκοσι ημέρες πριν τις εκλογές αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κόμμα που περιελάμβανε όλους τους κλακαδόρους της οικογένειας και όλους τους πρώην υπουργούς που δεν ..ξανα-υπουργοποιήθηκαν επί των ημερών Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το μόρφωμα του ΚΙΔΗΣΟ, που ως αυτονόητο δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, σήμερα τέλεσε την πρώτη του συνδιάσκεψη.. για να ..αυτο-οργανωθεί..!! Η νέα λέξη του Γιώργου, η αυτο-οργάνωση! Αφού έφερε τη διάλυση της Δημοκρατικής Παράταξης του πατέρα του (σε δύο στάδια), εφηύρε την κορυφαία λέξη.. την αυτο-οργάνωση.

Μην αναζητήσει κανείς νόημα, δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει νόημα στο εγχείρημα του Γιώργου.

Η ουσία είναι πως ο  Γιώργος απάλλαξε το ΠΑΣΟΚ από την τοξικότητα των μονομερών ενεργειών του. Ακόμη έδωσε ένα στίγμα για την επόμενη ηγεσία της νέας καθαρής Δημοκρατικής Παράταξης, πως δεν πρέπει να αναδειχθεί μέσα από οικογενειακές βαρονίες.
Αρκετά..

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

«Έξωση» από τη Βουλή στον ΓΑΠ κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

?????  ???????? ??????Η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, θέλει οι βουλευτές να παράγουν έργο και γι΄αυτό όπως τόνισε, όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο «θα αποχωρήσουν από τη Βουλή». Το καμπανάκι χτύπησε ηχηρά για τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου που δεν κατάφερε να εκλεγεί ο ίδιος βουλευτής αφού το νέο του κόμμα, το ΚΙΔΗΣΟ δεν μπήκε στη Βουλή.
Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου προκειμένου – όπως είπε – να εκδημοκρατιστεί, εκσυγχρονιστεί και να επανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία.
«Οι βουλευτές πρέπει να είναι ενεργοί και όχι χειροκροτητές των κυβερνητικών ή αντιπολιτευτικών θέσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση των προγραμματικών της θέσεων για να προσθέσει «Η σημερινή Βουλή είναι η πρώτη μεταμνημονιακή και καλείται μαζί με τον λαό να γράψει ιστορία και να αποδείξει ότι η Δημοκρατία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και δεν υποτάσσονται σε συμφέροντα που περιορίζουν την κοινωνική ευημερία».
Τα βασικά σημεία του κοινοβουλευτικού οδικού άξονα της νέας προέδρου είναι απόλυτη διαφάνεια, η εδραίωση του περι διακαίου αισθήματος των πολιτών, η αποκατάσταση της κοινοβουλευτικού κύρους. Παράλληλα προανήγγειλε έλεγχο όλων των δικογραφιών που φθάνουν στο κοινοβούλιο για υπουργούς και βουλευτές με νέες Επιτροπές που θα συγκροτηθούν, ενώ επισήμανε πως θα επαναλειτουργήσει ενισχυμένη η Επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ενώ τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρξει «κοινοβουλευτική καμπάνια» για την διεκδίκηση της διαγραφής του ελληνικού χρέους...

 crashonline.gr

Τι είναι οι ΜΟΜΑ που ανασυγκροτεί ο Π. Καμμένος – Η ιστορία, η προσφορά τους και ο λόγος που καταργήθηκαν


Τι ακριβώς είναι οι Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως, που δήλωσε ότι ανασυγκροτεί ο Πάνος Καμμένος. Ποια η προσφορά τους και γιατί καταργήθηκαν.

«Μετά από τις τεράστιες καταστροφές στις διάφορες υποδομές της που υπέστη  η χώρα κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου  αλλά και του εμφυλίου πολέμου (1946-1949), το 1957  κλήθηκαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της.

Γι αυτό το σκοπό  συγκροτήθηκαν στις έδρες των σπουδαιότερων νομών επτά Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως. Οι έδρες των επτά ΜΟΜΑ ανά τον Ελλαδικό χώρο ήταν στις πόλεις  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κρήτης, Πάτρα, Λαμία, Λάρισα, Ιωάννινα.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ: Ιστορική πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Σμύρνη, έναν αιώνα μετά

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ: Ιστορική πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Σμύρνη, έναν αιώνα μετά 

Την σημασία της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων, ακόμα κι αν αυτοί πιστεύουν σε διαφορετικές θρησκείες, υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας στην πρώτη, μετά από σχεδόν ένα αιώνα, πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στην Σμύρνη με την ευκαιρία της μνήμης του πρώτου Επισκόπου της, Αγίου Βουκόλου.
«Σε πολλά μέρη του πλανήτη, μουσουλμάνοι, χριστιανοί κι εβραίοι ζουν αρμονικά. Η διαφορετικότητα στη θρησκεία είναι πλέον αποδεκτή σε πολλές χώρες. Εμείς είμαστε αυτοί που θα δώσουμε το παράδειγμα της καλής συνύπαρξης. Αυτό το παράδειγμα έδωσαν σήμερα και οι Σμυρνιοί που μας υποδέχτηκαν με τόση αγάπη και φροντίδα. Παρακαλούμε συνεχίστε να φροντίζετε και να μεριμνάτε για τις μικρές διαφορετικές κοινότητες και μειονότητες της Σμύρνης. Οι αδελφοί μας στην Κωνσταντινούπολη μας έχουν αγκαλιάσει και το ίδιο αποζητούμε κι εδώ» τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος.

Το κανάλι ARD καταρρίπτει τους γερμανικούς μύθους για τους «αχάριστους αργόσχολους» Έλληνες (βίντεο)

Με τίτλο «Αχάριστοι αργόσχολοι; Η συζήτηση για την Ελλάδα και τα δεδομένα», η εκπομπή MONITOR του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD αποδόμησε τους μύθους που υπάρχουν για τη χώρα μας. Στο ρεπορτάζ, ο καθηγητής Γκούσταβ Χορν, του Ινστιτούτου Μακροοικονομικής Ερευνας επισημαίνει ότι η γερμανική πολιτική έχει την τάση να αντιμετωπίζει την Ελλάδα με προκατάληψη και μνησικακία, ενώ ο καθηγητής Μάρτσελ Φράντζερ του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Ερευνας υπογραμμίζει την ανάγκη για πιο λογική διαπραγμάτευση.

Οι εφιάλτες της Συγγρού βλέπουν μόνο εφιάλτες γύρω τους


o-efialtis-ths-neas-dimokratiasΗ ομάδα της Πολιτικής Άνοιξης που από το 2009 έχει καταλάβει την ηγεσία της ΝΔ, έχει βάλει σκοπό να κάνει τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή ένα ακροδεξιό κόμμα στις παρυφές της Χρυσής Αυγής.
Το γεγονός ότι ο Μπαλτάκος είχε κεντρικό ρόλο σε αυτήν αλλά και στην κυβέρνηση δεν είναι τυχαίο, παρότι ο ίδιος ο Σαμαράς είναι αλήθεια ότι έκανε το καθήκον του απέναντι στη νεοναζιστική συμμορία, που κάποιοι συνεργάτες του την έβλεπαν σαν… σύμμαχο!!!  Αλλά με αυτά τα μυαλά κυβέρνησε αυτή η ομάδα την Ελλάδα και κατάφερε να διαλύσει το μεσαίο χώρο, προς ζημία της ΝΔ,  αλλά και του ΠΑΣΟΚ, όπως αποδείχθηκε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας 
 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου θα πέσει στο κενό.
Η Δημοκρατία ούτε εκβιάζεται, ούτε απειλείται». 

ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ο κ.Τσίπρας, ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, καλείται να καθορίσει τη μοίρα της χώρας και την ευημερία του λαού μας τον 21ο αιώνα. Όλοι ευχόμαστε να πετύχει στις διαπραγματεύσεις που μοιάζουν περισσότερο με πανελλαδικές εξετάσεις για την πραγματική είσοδό μας στο δυτικό πολιτισμό.
Ο κ.Καμμένος, ο νέος Υπουργός Άμυνας, που εμφανίζεται σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ως προνομιούχος αγγελιαφόρος του κ.Πούτιν προς τον Πρωθυπουργό δείχνει περισσότερο λάτρης της ρωσικής κουλτούρας, η οποία όμως δεν δείχνει ικανή να ευημερήσει στην παγκόσμια κοινότητα. Όλοι ευχόμαστε να αποδειχθεί ότι ο εμφύλιος του 1946-49 ήταν το τελευταίο κεφάλαιο της πορείας του ελληνισμού.

Le Monde: Η Ελλάδα δεν είναι η πιο χρεωμένη χώρα στον κόσμο – Η Γερμανία χρωστάει περισσότερα, αλλά…

greek-debt-crisis
Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου ένα γύρο στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για να πείσει τους εταίρους του να δεχθούν μια νέα απομείωση του χρέους της Ελλάδας.

Στη Γαλλία, ο αριστερός Ζαν Λικ Μελανσόν, ευρωβουλευτής και επικεφαλής του Αριστερού Μετώπου, υπερασπίζεται επίσης αυτή τη λύση για απόσβεση ενός μέρους ή του συνόλου του χρέους της χώρας του. Το ισπανικό κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos, στην Ισπανία, ζητάει επίσης μια αναθεώρηση του ισπανικού χρέους, το οποίο έφτασε στο συμβολικό 100% του ΑΕΠ το 2015.
Αλλά πως αυτές οι χώρες χρεώθηκαν; Ας δούμε τα γραφήματα, για να καταλάβουμε καλύτερα.

Πάτρα: Ο δήμος υπέστειλε τη σημαία της ΕΕ από το μπαλκόνι του δημαρχείου

Πάτρα: Ο δήμος υπέστειλε τη σημαία της ΕΕ από το μπαλκόνι του δημαρχείου
Στην υποστολή της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το μπαλκόνι του δημαρχείου της Πάτρας, προχώρησε η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο συντονιστής επικοινωνίας του δήμου, Ανδρέας Αντωνόπουλος, «η σημαία υπεστάλη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα η σημερινή δημοτική αρχή» και όπως πρόσθεσε, «πρόκειται για μια ενέργεια έμπρακτης αντίθεσης ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς πρόκειται για μια αντιδραστική διακρατική ένωση που παραμένει εχθρική για το λαό».

Επίσης, ανέφερε ότι η «Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει και δεν θα γίνει ποτέ υπέρ των λαών, όπως λέει η σημερινή και η χθεσινή κυβέρνηση».

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ν.Δ.: Στήριξη σε στρατηγική πορείας εντός Ε.Ε.


Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να καλέσει τον κ. Τσίπρα να μη διακινδυνεύσει την επιστροφή στο παρελθόν.
                                       Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να καλέσει τον κ. Τσίπρα                         
                                        να μη διακινδυνεύσει την επιστροφή στο παρελθόν.
  
Με οδηγό όσα είπε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. την Πέμπτη, ο κ. Αντώνης Σαμαράς προετοιμάζεται για την πρώτη κοινοβουλευτική μάχη από τη θέση, έπειτα από 2,5 χρόνια διακυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στη Συγγρού παρακολουθούν αφενός με προσοχή τις δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που μοιάζουν να προσεγγίζουν την πραγματικότητα, αφετέρου με ανησυχία τις δημόσιες διαφοροποιήσεις - αντιπαραθέσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ για το μείγμα της πολιτικής, με πλέον πρόσφατη τη διαφωνία για το εύρος των «μνημονιακών» μεταρρυθμίσεων που είναι αποδεκτό από την κυβέρνηση. Εκ παραλλήλου εκλαμβάνουν ως δείγμα αμηχανίας, αλλά και προχειρότητας, την καθυστέρηση έναρξης της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων, προκειμένου το επιτελείο του κ. Τσίπρα να καταλήξει, όπως λένε στη Ν.Δ., σε ένα πακέτο εξαγγελιών που δεν θα εξαγριώνει ούτε τους πιστωτές ούτε και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επιμείνει, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στην πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση, εφόσον τελικά αυτή παραμείνει στον δρόμο της ευρωπαϊκής προοπτικής και των μεταρρυθμίσεων και αποφύγει τη ρήξη με τους εταίρους μας. Παράλληλα, θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νέας κυβέρνησης (πλεόνασμα, βελτίωση επενδυτικού και αγοραστικού κλίματος, ανάσχεση της ύφεσης) σε σχέση με την Ελλάδα που ο ίδιος ανέλαβε το 2012, καλώντας τον κ. Τσίπρα να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και να μη διακινδυνεύσει την επιστροφή στο παρελθόν ή σε ακόμη βαρύτερα μνημόνια αναγκαστικού δανεισμού.

Εν μέσω της προσπάθειας οικοδόμησης των πολιτικών επιχειρημάτων της Ν.Δ. στη νέα κατάσταση που δημιούργησαν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο πόλεμος νεύρων στο εσωτερικό του κόμματος. Η πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά να προαναγγείλει συνεδρίαση της Κ.Ο. για τις 19 Φεβρουαρίου, όταν και πλέον θα είναι σαφής η τροχιά ρήξης ή συμβιβασμού μεταξύ Αθήνας και πιστωτών, απέτρεψε τις εντάσεις, δεν έλυσε ωστόσο τα προβλήματα.

Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Ευρ. Στυλιανίδη, όπου ο βουλευτής επέκρινε το «δόγμα του σοκ» που ακολούθησε η ηγετική ομάδα και έκανε λόγο για την ανάγκη «αυτοκριτικής, ανασυγκρότησης του χώρου και επαναπροσδιορισμού του ιδεολογικοπολιτικού του στίγματος προς πιο ανοιχτές, μετριοπαθείς και κοινωνικά δίκαιες αντιλήψεις», προκάλεσαν εκνευρισμό και βολές από φίλια προς το επιτελείο του κ. Σαμαρά ηλεκτρονικά μέσα. Στο ίδιο στόχαστρο μπήκαν και στελέχη όπως οι Ντόρα Μπακογιάννη και Νικ. Δένδιας, την ίδια ώρα που ο Κυρ. Μητσοτάκης μοιάζει να ακολουθεί διαφορετική πορεία. Η αποδοχή της πρότασης του κ. Σαμαρά να αναλάβει κοιν. εκπρόσωπος προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, ενώ, χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της ηγεσίας Σαμαρά. Πάντως, μέχρι και το απόγευμα χθες δεν είχαν, πλην του κ. Μητσοτάκη ως κοιν. εκπροσώπου, εξευρεθεί τα στελέχη που θα σηκώσουν το βάρος της «γαλάζιας» παρουσίας στην τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Έντυπη έκδοση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τα βλέμματα στην Κρήτη πριν από το ντέρμπι στη Τούμπα

Τα βλέμματα στην Κρήτη πριν από το ντέρμπι στη ΤούμπαΑθήνα
Το ντέρμπι της Τούμπας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (8/2, 19:30) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Ωστσο το Σάββατο ανοίγει η αυλαία με τρία παιχνίδια στην περιφέρεια και το ματς στην Κρήτη ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ (17:15) να συγκεντρώνει τα βλέμματα. Ενφιαφέρον παρουσιάζει και το ματς στη Βέροια με τον Ατρόμητο (19:30), ενώ στις 15:00 παίζουν Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα.

Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) ς:

Σάββατο 7/2
Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 7/2 (15:00)
Εργοτέλης - ΟΦΗ 7/2 (17:15)
Βέροια - Ατρόμητος 7/2 (19:30)

Κυριακή 8/2
Πανιώνιος - Κέρκυρα (15:00)
Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός (17:15)
Πλατανιάς - Πανθρακικός (17:15)
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (19:30)

Δευτέρα 9/2
Καλλονή - Ξάνθη (19:30)

* Αστέρας Τρίπολης - Νίκη Βόλου 3-0 (α.α.)

«Θέμα Εξαρχείων» αναμένεται να θέσει ο Γιάννης Πανούσης

«Θέμα Εξαρχείων» αναμένεται να θέσει ο Γιάννης Πανούσης
Αθήνα
«Θέμα Εξαρχείων» και πολιτικής παρέμβασης για την «δράση των αντιεξουσιαστών» αναμένεται να θέσει τις επόμενες ημέρες, πιθανόν και κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης.

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο υπουργός θεωρεί ότι «πρέπει να υπάρξει μια πολιτική λύση στο ζήτημα της σχεδόν 40ετούς παρουσίας των πολυπληθών αναρχικών ομάδων και των υποστηρικτών της επαναστατικής βίας που πολλές φορές προχωρούν σε επεισόδια ή τροφοδοτούν τις ένοπλες οργανώσεις».

Ο κ. Πανούσης είναι πιθανόν να ζητήσει τη συνδρομή όλων των κομμάτων για την πολύπλευρη διερεύνηση και επίλυση του θέματος με τον «χώρο των Εξαρχείων».

Την ίδια ώρα, ο κ. Πανούσης δίνει ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα των «τζιχαντιστών» και γι' αυτό το κρίσιμο θέμα έχει ήδη αρχίσει περιοδεία σε ευρωπαϊκές χώρες ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.

Ακόμη, σε πρόσφατο συνέδριο στη Ρίγα της Λετονίας των αρμοδίων υπουργών, ο κ. Πανούσης απέστειλε τον υπό αποχώρηση γενικό γραμματεα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας με 50 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση των συνόρων της και συζήτησε το θέμα των διασταυρώσεων των αεροπορικών ταξιδιών, με ενδιαμεσους σταθμούς από χώρες της Μεσης Ανατολής.

Επιπλέον, οι σύνεδροι εστίασαν το ενδιαφέρον τους και στη διέλευση τζιχαντιστών από την Βουλγαρία, αλλά και στην προσπάθεια σχετικού ελέγχου στο Διαδίκτυο.

Τέλος, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης μελετά την ενοποίηση των επονομαζόμενων «μηχανοκίνητων δυνάμεων» της ΕΛΑΣ, δηλαδή της ΔΙΑΣ, της ΔΕΛΤΑ και της ομάδας ΖΗΤΑ.

Παράλληλα, ο κ. Πανούσης προωθεί την πλήρη επανενεργοποίηση των θεσμών του αστυνομικού της γειτονιάς και της πεζής αστυνόμευσης.

Ακόμη στις προθέσεις του είναι η επανεξέταση, με καθιέρωση νέων κριτηρίων, της διαδικασίας των κρίσεων της ΕΛΑΣ, αλλά και αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών.

Ο κ. Πανούσης έχει υπογραμμίσει ότι «δεν θα προσλάβει κανέναν σύμβουλο και θα ενημερώνεται μόνο από τους επιτελείς της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ».
Newsroom ΔΟΛ
 

“Πυρετός” στην κυβέρνηση! - Ξαναγράφουν τις προγραμματικές δηλώσεις για να μην εξοργίσουν... κι άλλο ΕΕ και Γερμανία – Το διπλό μήνυμα Τσίπρα

“Πυρετός” στην κυβέρνηση! - Ξαναγράφουν τις προγραμματικές δηλώσεις για να μην εξοργίσουν... κι άλλο ΕΕ και Γερμανία – Το διπλό μήνυμα Τσίπρα Διπλό μήνυμα αναμένεται να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας αύριο στη Βουλή με τις προγραμματικές δηλώσεις.

Με δεδομένο ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμικούς εταίρους της χώρας είναι σε λεπτό σημείο, καθώς υπάρχουν πιέσεις από ΕΕ και Γερμανία, ο πρωθυπουργός θα στείλει σήμα προς την ΕΕ και τους δανειστές για συνεννόηση, ζητώντας χρόνο και συμφωνία για “πρόγραμμα – γέφυρα”. Παράλληλα, θα δεσμευτεί για υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ σε βάθος τετραετίας.

Σύμφωνα με το “Έθνος”, ο κ. Τσίπρας στη Βουλή αναμένεται να περιγράψει το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει βασικές τομές που έχουν σχέση και με το φορολογικό σύστημα, τους φοροελεγκτικούς και φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι προγραμματικές δηλώσεις – των οποίων η ανακοίνωση μετατέθηκε κατά μία ημέρα – ξαναγράφονται με τροποποίησεις, ώστε να αποφευχθούν οι εξαγγελίες που θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν κι άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμικών εταίρων της χώρας.

Οι αρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να εξαγγείλουν στη Βουλή μέτρα που αφορούν την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη μη εφαρμογή διατάξεων για μείωση συντάξεων, αλλά και την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με νέο φόρο στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας, θα δοθεί βάρος στη δημιουργία 300.000 θέσεων απασχόλησης, ενώ στο Ασφαλιστικό προβλέπεται επαναφορά της 13ης σύνταξης για όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ.

Επίσης στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, μέτρο όμως που θα συνδυαστεί με κίνητρα στις επιχειρήσεις (φορολογικά, ασφαλιστικά).

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ - mewsit.gr