Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ο Παναιτωλικός κέρδισε τον Αστέρα και βλέπει Ευρώπη

Ο Παναιτωλικός κέρδισε τον Αστέρα και βλέπει Ευρώπη
Νίκη με 2-0 και βήμα για την είσοδο στα «πλέι-οφ» της Σούπερ Λίγκας, πέτυχε στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός επί του Αστέρα Τρίπολης για την 24η αγωνιστική. Τα γκολ σημείωσαν ο Βιγιαφάνες στο 25' και ο Αλβες με πέναλτι στο 64'.
Σ' ένα ματς ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος και κρίσιμο για το ποια θα εισέλθει στα «πλέι-οφ», οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, απείλησαν στο 19' με Μαρτίνες και Κάπελ και άνοιξαν το σκορ στο 25' από κάθετη μπαλιά του Μαρτίνες και πλασέ του Βιγιαφάνες.

Ο Φορτούνης έγινε... Βαλεντίνος του Ολυμπιακού κόντρα στον Εργοτέλη - Θάλασσα η διαιτησία του Παπαπέτρου..., που δεν είδε τρία πέναλτι υπέρ των “ερυθρόλευκων”

http://static.in.gr/webstatic/7591CBF6C0EEA6A354C6F88B8929566E.jpg   Ο Εργοτέλης δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”, που όμως κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, επικρατώντας των Κρητικών με 3-0. στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν ένα ανύπαρκτο πέναλτι στο 79', στο οποίο ο Ντομίνγκες... ηττήθηκε από τον πορτιέρο Σαράνοφ του Εργοτέλη, όμως, οι Πειραιώτες έχουν δικαιολογημένα παράπονα για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής Παπαπέτρου στο Α' ημίχρονο.
Στην εκπνοή, ο Φορτούνης έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα με ένα πανέμορφο γκολ (3-0), το δεύτερο προσωπικό του στη βραδιά.
 Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο διαιτητής Παπαπέτρου, που υπέπεσε σε τραγικά λάθη.

Αυτοί είναι οι... "καινούριοι" 86 Έλληνες της λίστας Λαγκάρντ

Αυτοί είναι οι... `καινούριοι` 86 Έλληνες της λίστας Λαγκάρντ 
Την άγνωστη εως τώρα λίστα Λαγκάρντ δίνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα τα Νέα.
Η νέα επεξεργασία από τα απόρρητα τραπεζικά δεδομένα με βάση τα στοιχεία που υπέκλεψε ο Φαλσιανί από την HSBC Γενεύης την περίοδο 2006-2007, βγάζει στο φως ''λαβράκια'' και μάλιστα με ελληνικό χρώμα.

Και αυτό γιατί στη νέα λίστα φιγουράρουν 86 ονόματα Ελλήνων καταθετών που δεν υπήρχαν στην αρχική λίστα Λαγκάρντ.
Το 2010 στη λίστα υπήρχαν 2.062 κωδικοί ελληνικού ενδιαφέροντος ενώ τώρα ο αριθμός αυτός ανέβηκε στους 2.148 κωδικούς.
Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως έλειπαν από την αρχική λίστα ελληνικές καταθέσεις ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ.

Νέα δημοσκόπηση - Μοιρασμένοι οι ερωτηθέντες για ενδεχόμενη συμφωνία - Τι λένε για δραχμή ή ευρώ - Πως βγαίνει "πρωταθλητής" ο Δραγασάκης


Για την ερχόμενη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο το κρίσιμο Eurogroup, στο οποίο αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για την ελληνική κρίση χρέους.
Μέχρι τότε υπάρχει κλίμα αναμονής αλλά και... πυρετωδών προετοιμασιών τόσο από την ελληνική πλευρά και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όσο και από αυτήν των ευρωπαίων εταίρων.

Μέχρι όμως να φτάσουμε στο σημείο να πούμε "ο κύβος ερρίφθη", μία νέα δημοσκόπηση έρχεται για να δώσει το στίγμα και την γνώμη των ερωτηθέντων σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις.

Το ενδεχόμενο, μάλιστα, συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές φαίνεται να ενισχύει την κυβέρνηση, γεγονός που αποτυπώνεται στην δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής.

Όχι εσωστρέφειες και μικροπολιτικά παιχνίδια με τα σκουπίδια

 Toυ Ανδρέα Ζάρρου
Ανδρέας Ζάρρος
Μετά και τις τελευταίες ...προσωπικές σκέψεις της Ανανεωτικής Συνεργασίας που βρίθουν ανακριβειών και τζαμπαμαγκιών και αναλογιζόμενος την προηγούμενη διαμάχη μου μαζί της με εκείνα τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα που κοινοποιούσε παντού, αρχίζω κι αναρωτιέμαι για πολλά πράγματα πια. Δεν ξέρουμε από πού να πρωτοφυλαχτούμε!!!
Αυτές τις μέρες δίνονται μάχες στην Αθήνα και στην Τρίπολη για το θέμα των σκουπιδιών. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν υπάρχει χρόνος για εσωστρέφειες και μικροπολιτικά παιχνίδια. Εγώ πάντως σας το δηλώνω ότι δεν θα χαρώ αν έρθουν τα σκουπίδια εδώ για να λέω μετά ότι σας τα 'λεγα ή ότι ο δήμαρχος είναι ανεπαρκής.
Δυστυχώς είμαστε ακόμα στο επίκεντρο σαν δήμος και εννοείται όχι για καλό. Από την άλλη, ασχολούμενοι με την άμυνα και φροντίζοντας να μη φάμε "γκολ", δεν έχουμε κάνει και κανένα βήμα προς τη μείωση της παραγωγής και τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.
Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα και κανένας κίνδυνος δεν έχει εκλείψει. Ακόμα και χθες στην Τρίπολη, παρουσία του Υπουργού, κάποιοι δήμοι ζητούσαν να φέρουν τα σκουπίδια τους εδώ. Αυτά προς το παρόν...
ΥΓ: Να διπλοελέγχετε ότι σας σερβίρουν και μην τα καταπίνετε αμάσητα..

 Το Ξυλόκαστρο δεν θα γίνει χαβούζα της Πελοποννήσου.
.facebook.com

Πυρετός ζυμώσεων για την επόμενη μέρα στη Ν.Δ.: Οι συναντήσεις στελεχών και η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. την Πέμπτη


Πυρετός  ζυμώσεων για  την επόμενη μέρα στη Ν.Δ.: Οι συναντήσεις στελεχών και η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. την Πέμπτη
Με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την ερχόμενη Πέμπτη, τα γαλάζια στελέχη πυκνώνουν τις συναντήσεις τους και προγραμματίζουν νέα ραντεβού, στον απόηχο του δείπνου που παρέθεσε το βράδυ της Τετάρτης η Μαριέττα Γιαννάκου.

Καταργούνται απο φέτος οι εξετάσεις στα πειραματικά σχολεία. Άλλα λέει ο Υπουργός, άλλα ο Αναπληρωτής

Καταργούνται από φέτος οι εξετάσεις για τα πρότυπα σχολεία ενώ οι αντικρουόμενες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας έχουν ...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ



http://www.corfupress.com/news/images/kefalogiannis_manolis.jpg 
Ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το ΕΛΚ χαιρέτισε την πρόοδο που έγινε με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας των τελευταίων 2,5 χρόνων, πράγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει αναγνωρίσει ακόμα. Ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνημένα με την προηγούμενη κυβέρνηση που οδήγησαν σε πρωτογενή πλεονάσματα.
Ζήτησε δηλαδή το αυτονόητο. Να τηρηθούν όλα εκείνα (πλεονάσματα, μεταρρυθμίσεις και κυρίως ανάπτυξη) που χαιρέτισαν οι πάντες σε όλο τον κόσμο εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ.
Προέχει όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, εντός και εκτός Ελλάδος, να διαφυλάξουν το μέλλον της πατρίδας μας. Όλα τα άλλα, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, είναι ανάξια σχολιασμού.
Κάποιοι για να «γρατζουνίσουν» τον Σαμαρά διακινδυνεύουν να τραυματίσουν τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με το ΕΛΚ και να οδηγήσουν την παράταξή μας στην εσωστρέφεια.

TO ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Του Βλάσιου Τσιώτου

Βλάσης Τσιώτος Τελικά τα σκουπίδια Τριπόλεως δεν θα έρθουν στο Ξυλόκαστρο! Βρήκαν τον προορισμό τους κάπου στο Λεβίδι στο πανέμορφο Μαίναλο! Σιγή ασυρμάτου και για τα σκουπίδια Ερμιονίδος. Μάλλον θα βρουν και αυτά έναν πιο κοντινό και φιλόξενο προορισμό. Θα πρέπει να αισθανόμαστε ανακουφισμένοι; Πέρασε ο κίνδυνος; Καταφέραμε να σώσουμε την παρτίδα; Δεν νομίζω ότι τα πράγματα είναι έτσι. Θεωρώ ότι το παιχνίδι έχει στηθεί διαφορετικά εδώ και πολύ καιρό. Ας μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας ώστε να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι και να γνωρίζουμε τους πραγματικούς κινδύνους.
Κατά την γνώμη μου ποτέ δεν υπήρξε πραγματική και σοβαρή πρόθεση μεταφοράς σκουπιδιών από την Τρίπολη και την Ερμιονίδα στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες και οικονομικά ασύμφορες για τους ενδιαφερομένους , ενώ υπήρχε η γνώση ότι οι αντιδράσεις θα ήταν τεράστιες και τα επιχειρήματα αδύναμα. Η απειλή αυτή χρησιμοποιήθηκε ώστε να καλλιεργηθεί ένα αίσθημα κινδύνου και όταν αυτό εκλείψει να πραγματοποιηθεί πιο εύκολα ο τελικός στόχος. Η μεταφορά υπολειμμάτων στον ΧΥΤΑ από όλη την Κορινθία! Η μεταφορά αυτή παρουσιάζει για όσους την σχεδιάζουν σημαντικά πλεονεκτήματα:
1. Αποτελεί την οικονομικότερη λύση, αφού οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές.
2. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μέσο πίεσης η ανάγκη Δημοτικής αλληλεγγύης καθώς πρόκειται για γειτονικούς Δήμους οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
3. Σε συνδυασμό με κάποιου είδους μηχανική διαλογή, τα ανακυκλούμενα μπορούν να πωληθούν μειώνοντας το κόστος, ενώ το υπόλειμμα μπορεί να χωρέσει στον μικρό ΧΥΤΑ μας και να βολευτούν όλοι οι Δήμοι της Κορινθίας. Με την δικαιολογία της προσωρινής λύσης μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνολική διαχείριση θα μπορούσαν να φτάσουν στον ΧΥΤΑ 40.000-50.000 τόνοι υπόλειμμα τον χρόνο, που αντιστοιχούν σε 150.000 τόνους σκουπιδιών. Έτσι θέλουν να τακτοποιήσουν το πρόβλημα!

Με την λογική αυτή πιέζουν ασφυκτικά τον Δήμαρχο να προχωρήσει την διαδικασία. Του έχουν προσφέρει την Προεδρία του ΦΟΔΣΑ με την δικαιολογία ότι θα μπορέσει να αποφύγει την μεταφορά σκουπιδιών από άλλους νομούς και τώρα απαιτούν να ξεχάσει την μέγιστη ποσότητα των 12.500 τόνων που προβλέπει η μελέτη του ΧΥΤΑ, ώστε να βρει λύση στο πρόβλημα του δικού του νομού! Στρατηγική υψηλής ποιότητας!
Ας δούμε όμως τι σημαίνει για τον Δήμο μας η σχεδιαζόμενη λύση. Μας ζητείται πρακτικά το εξής: Να συγκεντρώνουμε τα σκουπίδια μας, να τα μεταφέρουμε με δικά μας έξοδα, τα οποία θα καταβάλουν οι δημότες μας, στον χώρο διαλογής και να παίρνουμε σαν επιβράβευση το άχρηστο και τοξικό υπόλειμμα όλων των Δήμων! Όλα αυτά τη στιγμή που είμαστε οι μοναδικοί που προέβλεψαν και τόλμησαν να κατασκευάσουν ΧΥΤΑ ένα χιλιόμετρο από την πόλη του Ξυλοκάστρου για να λύσουμε το πρόβλημά μας. Αντί να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, μας καλούν να αποτελέσουμε την λύση για το πρόβλημα όλων.
Εκτός όμως από το ηθικό μέρος του θέματος υπάρχουν και συγκεκριμένα ανυπέρβλητα εμπόδια για την ζητούμενη λύση:
1. Η μελέτη λειτουργίας του ΧΥΤΑ καθορίζει με σαφήνεια ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί πάνω από 12.500 τόνους σε οποιαδήποτε μορφή ανά έτος. Υπέρβαση της παραπάνω ποσότητας και καταστρατήγηση της μελέτης θα επιφέρει μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική καταστροφή σε έναν αγροτικό-τουριστικό Δήμο.
2. Ο υπάρχων βιολογικός καθαρισμός του ΧΥΤΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τα υπάρχοντα στραγγίδια που απορρέουν από την διαχείριση των δικών μας απορριμμάτων. Τυχόν επιβάρυνση της ποσότητας των απορριμμάτων σημαίνει ότι τα παραγόμενα στραγγίδια θα καταλήγουν στο υπέδαφος, στον υδροφόρο ορίζοντα και στον Κορινθιακό!
3. Η θέση του Δήμου μας είναι στο δυτικότερο άκρο του νομού μας. Αυτό έχει σαν συνέπεια οικονομική επιβάρυνση για όλους για την μεταφορά καθώς και περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση σε ένα ήδη επιβαρυμένο και ανεπαρκές οδικό δίκτυο . Ο χώρος προορισμού πρέπει να αναζητηθεί στο κέντρο του νομού μας.

Η θέση μας παραμένει σαφής και αμετακίνητη: Ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κατασκευάστηκε για να διαχειριστεί τα απορρίμματα του Δήμου μας. Δεν υπάρχει ούτε η δυνατότητα, ούτε η πρόθεση να φιλοξενήσει απορρίμματα σε οποιαδήποτε μορφή και κατάσταση από άλλους Δήμους υπό τις παρούσες συνθήκες. Σε αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε δίπλα στον Δήμαρχο προσφέροντας κάθε υπηρεσία κριθεί απαραίτητη.
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Τρίωρη σύσκεψη στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τα σκουπίδια της Τρίπολης

Τρίωρη σύσκεψη στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τα σκουπίδια της Τρίπολης
Τρεις ώρες διήρκεσε το βράδυ η σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο μέγα ζήτημα εξεύρεσης χώρου εναπόθεσης των απορριμμάτων της Τρίπολης, που για δύο μήνες στοιβάζονται στους δρόμους της πόλης.

Πατατρακ στον Άσσο - Τό Λέχαιο καραδοκεί

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSUQPA_NiPytiK8hJdVCG0ym7V4o0Y7CgdjAK9s1_dc7ZRp5gBD2HTUssn5TM9ZY7nkR175StUNtP3oI4DJMLLKhX7yKcUKdeAaNXh8BOH3t8uRrWUBPsMuM34NW6kYgRf5z8a5aSsQ0AR/s1600/08adfe7bb544d357e3127c038f06a978_L.jpg Αυλαία της 17ης αγωνιστικήςμε 3 αγώνες σήμερα στην Α2 Κορινθίας .Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Άσσου έχασε στην έδρα του με 1 -  2 από την ομάδα των Ταρσινών , την στιγμή που η Δάφνη Εξαμιλίων με 0 - 5 συνέτριβε εκτός έδρας την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, Σε άλλο ενδιαφέροντα σημερινό αγώνα ο Πανσολυγειακός και η Θύελλα Κάτω Διμηνιού μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 2 - 2.
Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο . Στο Δερβένι θα γίνει ο πιό ενδιαφέροντας αγώνας όπου ο Πανευρωστινιακός αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Λεχαίου. Και οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το τρίποντο της νίκης,για διαφορετικό σκοπό ο καθέναςτου. Ο Πανευρωστινιακός θέλει την νίκη για την παραμονή του στην κατηγορία ,ενώ ο Ηρακλής για να πέραση επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα, μετά την σημερινή εντός έδρας ήττα του πρωτοπόρου Ολυμπιακού Άσσου. Στους άλλους αγώνες ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου αντιμετωπίζει τον Ισθμιακό, ο Αετός Κρυονερίου τον Σολομό, η Περαχώρα τον Σαρωνικό και η Δάφνη Πουλίτσας τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών.

17η αγωνιστική
14.2.2015 15:00 
 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ 2 - 2
 ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 0 - 5
  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΤΑΡΣΙΝΑ 97 1 - 2
15.2.2015 15:00 
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ

Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΣΤΟ AQUA (21/2)

Το Ζευγολατιό πέρασε από το Βέλο, Νίκες για Αστέρα και Τενεάτη επί Πέλοπα και Κορίνθου

Στα πλαίσια της  20ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1΄κατηγορίας Κορινθίας, ο ΑΟ Ζευγολατιού, κέρδισε  στο βοχαίτικο ντέρμπι με 0 -  2 την Ελλάδα  μέσα στο Βέλο  και διατήρησε διαφορά της στο  πόντο από την πρωτοπόρο  Κόρινθος 2006 που νίκησε  με 3 - 0 στο Συνοικισμό την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων.  
Στο Δερβένι ο Αστέρας Δερβενίου επικράτησε με 1 - 0 επί του Πέλοπα Κιάτου , ενώ ο Τενεάτης στα Αθίκια θριάμβευσε με 3 - 1 επί  του  ΠΑΣ Κόρινθος. 
Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός επικράτησε με 2 - 1 επί του ΑΟ Σπαθοβουνίου, ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός επεβλήθει με 3 - 0 επί του Ηρακλή Ξυλοκάστρου. 
Τέλος ισόπαλοι με σκορ 1 - 1 έληξαν οι αγώνες του Ολυμπιακού Λουτρακίου με την Θύελλα Πετρίου, και του Ατρόμητου Χιλιομοδίου με τον Κύψελο Κορίνθου

Α1 Κατηγορία
20η αγωνιστική
 ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ  3 - 0
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ  3 - 1
 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ 3 - 0
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 1 - 0
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ  0 - 2
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ  2 - 1
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ  1 - 1
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 1 - 1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σε 20 αγωνες

ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
42-
15
44
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
34-
8
43
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
31-
25
36
Ν. ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
33-
17
35
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
31-
18
35
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
31-
28
33
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
37-
28
30
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
30-
38
29
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
23-
25
28
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
26-
26
25
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
26-
35
25
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
24-
21
24
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
25-
25
22
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
17-
31
22
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
29-
52
16
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
20-
67
5

Η 15η αγωνιστική της Β Κορινθίας

Με τους αγώνες της 15ης αγωνιστικής συνεχίζεται, αύριο Κυριακή το πρωτάθλημα των δύο ομίλων της Β κατηγορίας Κορινθίας

Στη Β1 Κατηγορία ο εκ των πρωτοπόρων Άγιος Γεώργιος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΑΟ Μαψού, ένω ο έταιρος πρωτοπόρος Σοφικό ΄05 αντιμετωπίζει , στο Σοφικό, τον ΑΣ. Λουτρακίου. Ενδιαφέρον προκαλούν και οι αγώνες Αστέρας Κορίνθου - ΠΑΣ Κλένια, ΑΟ Ρομά - Εθνικός Ξυλοκέριζας, Ποσειδώνα - Αετού Αγγελοκάστρου και  Αίας Κορίνθου - Αγιάννη
Η 15η αγωνιστική
ΣΟΦΙΚΟ '05-ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡ.ΒΡ. -ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ 
ΑΟ ΡΟΜΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ
ΑΟ ΜΑΨΟΥ-ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ

Στη Β2 Κατηγορία ο πρωτοπόρος ΠΑΟ Κουταλάς δοκιμάζεται στο Φενεό κόντρα στον Παμφενεατικό, ενώ η Προοδευτική Περιγιαλίου υποδέχεται την Θύελλα Λεοντίου. Ο Άρης Βοχαϊκού ανιμετωπίζει τον Ασπρόκαμπο, ενώ η Λυκοποριά αντιμετοπίζει εκτός έδρας τον Κεραυνό Μεγάλου Βάλτου. Τ'ελος ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αγώνες της Στιμάγκας με τον Απέσσα και της Λαύκας με τον ΑΟ Λεχαίου
15η αγωνιστική
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ-ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ-ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ-ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ-ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 

Έτσι διασκέδαζαν οι αρχαίοι Έλληνες...


Ψυχοσάββατο σήμερα

Γιατί βιάζεται η Φώφη;

gennimata-papandreouΗ πρωτοφανής επίθεση της Φώφης Γεννηματά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατά το χτεσινό πολιτικό συμβούλιο του κόμματος, με πρόσχημα να «ξεκαθαρίσει» τη θέση του ή και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατικής παράταξης, υποδηλώνει όχι μόνο την ανυπομονησία της για εξουσία αλλά και τη διάθεσή της να συγκρουστεί με τον νυν Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να «γράψει» επικοινωνιακά..

Άλλωστε σε όλη την προεκλογική της εκστρατεία διαμήνυε παντού πως θα είναι η επόμενη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ..

Όμως τι κρύβεται πίσω από τη βιασύνη της Φώφης;

Η Γιαννάκου «έφαγε πόρτα» αλλά ο Μπακογιάννης τρύπωσε

Οι τηλεοπτικές κάμερες που ήταν έξω από το πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή απέτρεψαν την συνάντηση που είχε προγραμματιστεί μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και της Μαριέτας Γιάννάκου. H πρώην υπουργός είχε ζητήσει να δει τον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για την έντονη ανησυχία που επικρατεί στα στελέχη του κόμματος για την επόμενη μέρα στη ΝΔ. Νωρίτερα ο Κώστας Καραμανλής είδε τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος δεν καταλαβαίνει από τέτοια εμπόδια…

aftodioikisi.gr

Stop Βρυξελλών στις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο – Θέλουν μόνο μεταρρύθμιση της Διοίκησης

Σημείο τριβής μεταξύ των εταίρων με προερχάσουσα την Γερμανία και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και της ελληνικής κυβέρνησης προκαλεί το θέμα του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τις επαφές των τεχνικών κλιμακίων προκύπτει ότι η πλευρά των Βρυξελλών αντιδρά στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων που είτε είχαν απολυθεί είτε βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και επρόκειτο να βρεθούν εκτός Δημοσίου το επόμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο 3.928 υπαλλήλους.
Πάντως, η πλευρά των δανειστών μας τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Στα σημεία τριβής περιλαμβάνονται επίσης τα πάγωμα των αλλαγών στο ασφαλιστικό αλλά και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει οι κυβέρνηση στα εργασιακά.

Επίκαιρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τίτλο " Ο έρωτας στα χρόνια της Σμύρνης"



http://www.terrapapers.com/wp-content/uploads/2012/05/EROS-2.jpgΤης Ειρήνης Λεριού

Έρωτας… έρωτας… Ο έρωτας γεννήθηκε στην Ελλάδα και μόνο στο δικό μας λεξικό συναντάμε τη λέξη έρως . Οι υπόλοιποι λαοί δύνανται να προσεγγίζουν μονάχα την έννοια της αγάπης (love, amor …) . Όμως άλλο η αγάπη και άλλο ο έρως…
Η αγάπη υποδηλώνει ένα σεβασμό ψυχής. Ενώ ο έρωτας είναι δύναμη, είναι αυτή η ακαθόριστη , μαγική δύναμη που σε κατακλύζει και σε παρασύρει σε μια θεϊκή δίνη , η οποία καταλήγει να είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής μας ή η συναισθηματική μας καταρράκωση . Όμως ακόμα και η καταρράκωση της καρδιάς εξαιτίας ενός τέτοιου έρωτα,  οδηγεί σε μια νέα αρχή, γεννάει το καινούργιο δείχνοντας μας νέα μονοπάτια ή δημιουργεί τέχνη. Έτσι ο έρωτας μας οδηγεί είτε άμεσα (μέσω ενός ευτυχισμένου έρωτα) είτε έμμεσα (μέσω ενός προδομένου και εγκαταλελειμμένου έρωτα, που άνοιξε ορθάνοικτες καταπακτές κάτω από τα πόδια μας) στο φως της δημιουργίας και της γέννησης.  Επίσης ο έρως χρησιμοποιείται από τους προγόνους μας και για να περιγράψει τη φύση και το σύμπαν.