Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα υπάρξει συμφωνία

Βαρουφάκης: Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα υπάρξει συμφωνία
Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της, εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το Eurogroup.

«Θα ήταν απλά λάθος να δεχτεί επέκταση του προγράμματος η νέα ελληνική κυβέρνηση, αφού κέρδισε μια εκλογική αναμέτρηση με σκοπό να το αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, ο οποίος τόνισε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει κάποια συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Intro Art Cafe Xylókastron : Blues Night {Soul Blues Electric!!!}


 Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου

Με τους έκτακτους νυκτέρινους επισκέπτες dj's Γιάννης Τ. και George V. μετά τις 22,00 στο Intro Art Cafe γιατί τα blues θέλουν σκοτάδι! Intro Art Cafe Αδαμοπούλου 7 (Πλατεία Αγ. Βλασίου), 20400 Xylókastron
 

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ EUROGROUP



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για τις αποψινές εξελίξεις στο Eurogroup,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το αδιέξοδο είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη.
Παρά το γεγονός αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που αποτελεί το μόνο δρόμο για μια θετική εξέλιξη για την πατρίδα μας. Μια διαπραγμάτευση που πρέπει να διεξαχθεί με όρους υπευθυνότητας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.
Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τινάξουμε όλα στον αέρα.
Η ρήξη δεν είναι λύση.

Εισαγγελέας καλεί Σαράντη, Βαλασόπουλο για τους τραμπουκισμούς κατά του διευθυντή της aftodioikisi.gr

Προκαταρκτική Εξέταση για την επίθεση που δέχθηκε ο διευθυντής της aftodioikisi.gr Χρίστος Βούζας από τους δημάρχους Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκο Σαράντη και Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο, διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών. Ήδη η μήνυση που κατατέθηκε εναντίον των δύο αιρετών έχει διαβιβασθεί στο Πταισματοδικείο Αθηνών το οποίο ξεκίνησε τη διαδικασία της Προκαταρκτικής Εξέτασης.
Υπενθυμίζεται ότι στις 8.10.2014 κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΤΑ), οι δύο αιρετοί είχαν επιτεθεί αρχικώς φραστικά και στη συνέχεια και με χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα στον διευθυντή της aftodioikisi.gr, λόγω ενός δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα με προβλέψεις για τις εκλογές στην ΠΕΔΑ, στο οποίο καταγράφονται οι προβλέψεις για τις έδρες της κάθε παράταξης, το οποίο και επιβεβαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα.
Να σημειωθεί ότι τα γεγονότα είχε καταδικάσει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για “τραμπουκισμούς”.

Το πλήρες κείμενο της μήνυσης είναι το εξής:

Η Χρυσή Αυγή για την απόφαση του ΣτΕ: Ποδηγετείται η Δικαιοσύνη για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων - Να καταργηθεί η χρηματοδότηση των κομμάτων

Η Χρυσή Αυγή ανεδείχθη τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας χωρίς να εισπράξει μισό ευρώ από τα κρατικά ταμεία, αποδεικνύοντας πως η χρηματοδότηση των κομμάτων πρέπει να πάψει οριστικά και αμετάκλητα. Είμαστε το πρώτο κόμμα στην σύγχρονη πολιτική  Ιστορία της χώρας, που αποφάσισε να επιστρέψει τις κρατικές χορηγίες στους πολίτες μέσω δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης. Το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς, που παρασιτεί για δεκαετίες εις βάρος των Ελλήνων, μας εκδικήθηκε για την πρωτοβουλία μας αυτή.

(VIDEO) ΤΣΙΠΡΑΣ VS ΣΑΜΑΡΑΣ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δείτε 2 βίντεο και πείτε μας ποιο σας κάνει «εθνικά υπερήφανους»

nickgreekhellas@gmail.com

Σε εξέλιξη νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα


 Με κεντρικό σύνθημα: «Δώστε μία ευκαιρία στην Ελλάδα» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα σε νέο συλλαλητήριο κατά των πολιτικών λιτότητας και στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες αλλά και επιβεβλημένες στην Ευρώπη του Πολιτισμού», αναφέρεται στο κάλεσμα των διαδηλωτών.
 Συλλαλητήρια πραγματοποιούνται την ίδια ώρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

"Η συνεδρίαση του Eurogroup ολοκληρώθηκε" μεταδίδει το Reuters

"Η συνεδρίαση του Eurogroup ολοκληρώθηκε" μεταδίδει το ReutersΕυρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους υπουργούς Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, τερματίστηκαν μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες διαβουλεύσεων.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις τόνισε στους δημοσιογράφους ότι για να υπάρξει νέα σύγκλιση του Eurogroup, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει παράταση του μνημονίου -κάτι που η Αθήνα έχει απορρίψει επανειλημμένως.
 
e-typos.com

Με γκολ του Αλέξη Σιώζου ο Αστέρας νίκησε στο Δερβένι τον Πέλοπα Κιάτου στις καθυστερήσεις

 Cki114is
Σ’ έναν αγώνα με λίγες φάσεις στις δύο εστίες, ο Αστέρας νίκησε στο Δερβένι τον Πέλοπα Κιάτου με σκορ 1 – 0, χάρις σ’ ένα τέρμα που πέτυχε ο Σιώζος στο 94’ (ο διαιτητής κράτησε 7 λεπτά καθυστερήσεις λόγω και προηγούμενης διακοπής του αγώνα σε τραυματισμό στο κεφάλι – ευτυχώς χωρίς συνέχεια - των Σιδέρη και Δάνη).

Για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή 'Ενταλμα σύλληψης σε βάρος πρώην στελέχους της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα

'Ενταλμα σύλληψης σε βάρος πρώην στελέχους της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Τη σύλληψη πρώην υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας διατάσσει με ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων προσώπων.

Ο ανακριτής της υπόθεσης Δημήτρης Φούκας, εξέδωσε το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 65χρονου πρώην υπαλλήλου της Πρεσβείας των ΗΠΑ (με αρχικά W.B.) για την κατηγορία της κατασκοπείας, καθώς από τα στοιχεία της έρευνας που διενεργεί, φαίνεται πως ο Αμερικανός -κατηγορούμενος πλέον- είναι ο πρωταγωνιστής στο μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών τηλεφωνημάτων.

Κωνσταντίνος Τζαβάρας: Νέο ξεκίνημα της ΝΔ με εγγυητική θέση του Κ. Καραμανλή

Κωνσταντίνος Τζαβάρας: Νέο ξεκίνημα της ΝΔ με εγγυητική θέση του Κ. Καραμανλή
Την ανάγκη για ένα «νέο ξεκίνημα της ΝΔ», αλλά και μιας «εγγυητικής θέσης» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ώστε «να μην εκτραπεί ο διάλογος σε μία αρρωστημένη εσωστρέφεια» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτόν τον διάλογο πρέπει να τον εγγυηθούν μεγάλα πολιτικά αναστήματα και όλοι να δείξουν την γενναιότητα που απαιτείται να δείχνουν οι πραγματικοί ηγέτες σε αυτές τις περιπτώσεις» σημειώνει ο κ. Τζαβάρας και προσθέτει:

Πέφτουν οι τόνοι στη ΝΔ | Δεν αναμειγνύεται στα εσωτερικά του κόμματος ο Καραμανλής

Πέφτουν οι τόνοι στη ΝΔ | Δεν αναμειγνύεται στα εσωτερικά του κόμματος ο Καραμανλής 
Αποκλιμακώνεται η ένταση στο εσωτερικό της ΝΔ λόγω των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής- ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ και με την Μαριέττα Γιαννάκου επανέλαβε τη θέση του ότι ο ίδιος δεν αναμειγνύεται στα εσωτερικά του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε με έμφαση και στους δύο συνομιλητές του ότι «στην παρούσα φάση και λόγω των κρίσιμων εξελίξεων για τη χώρα, απαιτείται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να επικρατήσουν ήπιοι τόνοι».

Μάλιστα, κατά τη συνομιλία με τον κ. Σαμαρά ετέθη ακόμη και ζήτημα αναβολής της προγραμματισμένης για την Πέμπτη συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, εφόσον, όπως φαίνεται, δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup και τεθεί θέμα νέας συνεδρίασης.

Οι δύο άνδρες εκτίμησαν ότι «δεν μπορεί, την ώρα που δίνεται μια τόσο καθοριστική μάχη για τη χώρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασχολείται με τα εσωτερικά του». Να πέσουν οι τόνοι ζήτησε ο κ. Καραμανλής και στην επικοινωνία που είχε με την κυρία Γιαννάκου. Ο πρώην πρωθυπουργός απεδέχθη το αίτημα της συνομιλήτριας του για συνάντηση, αλλά της διευκρίνισε ότι θεωρεί ότι αυτό θα ήταν σκόπιμο να γίνει μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.


Κατερίνα Κατσαβού/  e-typos.com

O Γιούνκερ αποδεσμεύει τον Αβραμόπουλο | Ανοίγει ο δρόμος για την εκλογή του ως ΠτΔ

O Γιούνκερ αποδεσμεύει τον Αβραμόπουλο | Ανοίγει ο δρόμος για την εκλογή του ως ΠτΔΣύμφωνα με πληροφορίες του Ε.Τ. και του e-typos.com

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποδεσμεύει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο από τις υποχρεώσεις του ως επίτροπο, κάτι το οποίο ανοίγει το δρόμο για την εκλογή του ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Ο Τσίπρας σημαδεύει με σφεντόνα τη Μέρκελ! Έγιναν άρμα σε καρναβάλι της Γερμανίας (ΦΩΤΟ)

Ο Τσίπρας σημαδεύει με σφεντόνα τη Μέρκελ! Έγιναν άρμα σε καρναβάλι της Γερμανίας (ΦΩΤΟ) 
Οι μεγάλοι “πρωταγωνιστές” των τελευταίων ημερών, ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους καρναβαλιστές στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Ένα από τα άρματα που έκλεψαν την παράσταση στο παραδοσιακό καρναβάλι, είναι αυτό που αναπαριστά τον Έλληνα πρωθυπουργό να κρατάει σφεντόνα με την οποία σημαδεύει τη γερμανίδα καγκελάριο, η οποία παρουσιάζεται μονόφθαλμη, ως κύκλωπας.
reuters Η αναπαράσταση θυμίζει κάτι από τη μάχη Δαυίδ και Γολιάθ, με τον νικητή να παραμένει άγνωστος μέχρι τώρα.

Το καρναβάλι του του Ντίσελντορφ είναι από τα πιο διάσημα στη Γερμανία και κάθε χρόνο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές.
 
newsit.gr

'Αρθρο Βαρουφάκη στους New York Times - Δεν θα γίνουμε αποικία χρέους

'Αρθρο Βαρουφάκη στους New York Times - Δεν θα γίνουμε αποικία χρέους
Ένα άρθρο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στους New York Times, με το οποίο προειδοποιεί ότι δεν είναι καιρός για παιχνίδια στην Ευρώπη, κάνει τον γύρο του κόσμου λίγη ώρα πριν καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους ευρωπαίους ομολόγους του.

«Γράφω αυτό το άρθρο στο περιθώριο μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές της χώρας μου, μιας διαπραγμάτευσης η οποία θα σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά και ίσως αποδειχθεί σημείο καμπής για τη νομισματική ένωση», γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Προφητεία ή διαβολική σύμπτωση τα λόγια του Σόιμπλε για την Ελλάδα

Προφητεία ή διαβολική σύμπτωση τα λόγια του Σόιμπλε για την ΕλλάδαΗ σημερινή δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε ότι λυπάται για τους Έλληνες ήταν χαρακτηριστική για να καταλάβει κανείς το κλίμα που υπάρχει στις Βρυξέλλες σχετικά με την Ελλάδα και τις προτάσεις της νέας κυβέρνησης.

Η φράση όμως αυτή ξύπνησε όχι στους Έλληνες, αλλά στον κυπριακό λαό άσχημες μνήμες.

Ήταν 19 Μαρτίου του 2013, όταν ο γερμανός αξιωματούχος είχε δηλώσει τότε πως λυπάται για τον κυπριακό λαό, μιλώντας σε μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδα Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών.

Τότε ο κ. Σόιμπλε είχε χαρακτηρίσει εξαιρετικά σοβαρή την κατάσταση στην Κύπρο και είχε εκφράσει τη λύπη του για τον κυπριακό λαό.

Αυτή η φράση ήρθε και σήμερα, αλλά αυτή τη φορά για τον ελληνικό λαό. Και είναι δύσκολο να μην σκεφτεί κανείς τι συνέβη στην Κύπρο, έξι ακριβώς ημέρες μετά αυτή τη φράση του Β. Σόιμπλε.

Στις 25 Μαρτίου του 2013, το Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας και το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, με τις εικόνες των Κυπρίων πολιτών να συνωστίζονται στις ουρές των τραπεζών προκειμένου να βγάλουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Όλο αυτό μπορεί να είναι μία απλή σύμπτωση! Και όλοι εδώ στην Ελλάδα το εύχονται αυτό από το να είναι ένα σημάδι που δείχνει τι ακολουθεί όταν ο γερμανός υπουργός λέει για μία χώρα ότι λυπάται.

newsit.gr

Συμβουλή προς Γερμανό καθηγητή: Πρόσεχε γιατί το... βελανίδι βλάπτει σοβαρά...

Συμβουλή προς Γερμανό καθηγητή: Πρόσεχε γιατί το... βελανίδι βλάπτει σοβαρά...
Είναι απίστευτοι οι σύγχρονοι Γότθοι, Βησιγότθοι και Οστρογότθοι. Σου δημιουργούν τον πειρασμό να υιοθετήσεις τη βλάσφημη ρήση παλιότερου Έλληνα υπουργού πως “όταν εμείς κτίζαμε Παρθενώνες αυτοί έτρωγαν βελανίδια”. Φτου κύριε φυλακή των στόματί μου, λέω εγώ ο Κάλχας παρότι τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα είμαι οπαδός του δωδεκάθεου.
Και πως να αντιδράσω διαφορετικά όταν έζησα την Αθήνα στη χρυσή εποχή του Περικλή όταν οι τέχνες, η φιλοσοφία και τα γράμματα είχαν γνωρίσει μοναδική άνθηση.

Τι άλλο να απαντήσεις στον Οστρογότθο καθηγητή του πανεπιστημίου του Μονάχου, Michael Wolffsohn, ο οποίος γράφει στην εφημερίδα Handelsblatt ότι “oι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Αυτό είναι το μήνυμα που μας φθάνει από το λίκνο της δημοκρατίας, την Αθήνα» και προσθέτει ότι «βλέπουμε το φως και τη σκιά της δημοκρατίας. Όπως και στην Αρχαία Αθήνα, έτσι και στη Νέα Αθήνα, αναδεικνύονται τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες της δημοκρατίας» συνεχίζει.

Να του απαντήσεις πολιτικά; Δεν θα του κάνω τη χάρη εγώ ο Κάλχας. Δεν χρειάζεται γιατί φαίνεται πως το πολύ βελανίδι βλάπτει σοβαρά...
Κάλχας

Ξεπερνούν τα όρια τα γερμανικά μέσα: Δημαγωγός ο Τσίπρας ή ηλίθιος ο ελληνικός λαός

Ξεπερνούν τα όρια τα γερμανικά μέσα: Δημαγωγός ο Τσίπρας ή ηλίθιος ο ελληνικός λαός Σε άλλο ένα προκλητικό άρθρο, γερμανικό μέσο αναφέρεται με καθόλου κολακευτικό τρόπο, τόσο στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα όσο και στους Έλληνες πολίτες.

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, δημοσιεύει άρθρο ενός γερμανού καθηγητή ιστορίας στο πανεπιστήμιου του Μονάχου με τίτλο "Δημαγωγός ο Τσίπρας ή είναι ο λαός ηλίθιος;".

Ο συγκεκριμένος καθηγητής Michael Wolffsohn μπορεί να έχει δώσει αυτό τον τίτλο στο δημοσίευμά του, αλλά στη συνέχεια ο ίδιος απαντά στο ερώτημά του και λέει πως ο λαός είναι ηλίθιος, εννοώντας τους έλληνες πολίτες.

Ο γερμανός καθηγητής συνδέει τη σύγχρονη Ελλάδα με την αρχαία αναφερόμενη στους δημαγωγούς και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Περικλή και τον Κλέωνα τους οποίους στην ουσία αποκαλεί δημαγωγούς και τους συνδέει με τους έλληνες πολιτικούς.

Μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα την Καινή Διαθήκη λέγοντας πως όταν στην Ιερουσαλήμ δέχθηκαν τον Ιησού Χριστού φώναζαν Ωσαννά και μετά από λίγες ημέρες "σταυρώστε τον". 

newsdit.gr

Το πιο ακριβό iPhone 6 στον κόσμο (video)

Το πιο ακριβό iPhone 6 στον κόσμο 
 Ένα «έξυπνο» κινητό από ατόφιο χρυσό και διαμάντια
Ωθούμενοι από την ανάγκη τους να διαφέρουν και να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν φανταχτερές, εντυπωσιακές, περίεργες και ασυνήθιστες θήκες για το «πολύτιμο» κινητό τους.
Εκείνοι όμως που στην πραγματικότητα μπορούν να αποκτήσουν ένα… ξεχωριστό κινητό είναι ελάχιστοι… με πάρα πολλά όμως εκατομμύρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Μια εταιρεία αποκάλυψε το πιο ακριβό iPhone 6 στον κόσμο, το οποίο έχει φτιαχτεί από ατόφιο χρυσό 24 καρατίων και έχει διακοσμηθεί με δεκάδες μικρά διαμαντάκια.
Η τιμή του ανέρχεται στα 3,51 εκατ. δολάρια
Η πολύτιμη συσκευή ονομάζεται «Diamond Ecstasy iPhone» και σύμφωνα με την εταιρεία Goldgenie που επιμελείται την κατασκευή, στη λίστα των πάμπλουτων πελατών τους βρίσκονται ονόματα όπως οι: Γιουσέιν Μπολτ, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Παφ Ντάντι.
Φυσικά, οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να δημιουργήσουν το δικό τους, προσωποποιημένο iPhone από χρυσό, πλατίνα, ή τελειώματα ροζ χρυσού, καθώς επίσης να το διακοσμήσουν με διαμάντια ή άλλους πολύτιμους λίθους.


techit.gr

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην κοινή συνέντευξη τύπου μεταξύ του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και της επαγγελματικής ποδηλατικής ομάδας SEG Racing International Development Team, στα πλαίσια της εκπόνησης ολοκληρωμένου σχεδίου εναλλακτικών μορφών Τουρισμού.
Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19.00 στο Club Hotel Casino Loutraki (αίθουσα ΩΚΕΑΝΟΣ).

Δημοσκόπηση MARC: Οκτώ στους δέκα συμφωνούν με τους χειρισμούς της κυβέρνηση και λένε «ναι» στο ευρώ


syrizaΟκτώ στους δέκα πολίτες (81,5%) αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».Ειδικότερα, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σωστό ή λάθος τρόπο, οι απαντήσεις είναι:
58% «με σωστό» 23,5% «με μάλλον σωστό» 14% διαφωνούν με τους χειρισμούς της 4,3% δεν απαντούν
Για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων
Το 79,7% είναι αισιόδοξοι Το 13,4% εκτιμά ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε ρήξη.
Η αποτίμηση των πολιτών σε ό,τι αφορά τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης είναι:
56,1% «θετικά» 27,5% «μάλλον θετικά» 13,2% αρνητικά
Για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ:
Το 81% επιλέγει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη Το 13,4% προτιμά την επιστροφή στη δραχμή Το 5,4% δεν απάντησε

arouraios.gr

X.A.: Προδοσία της Λαϊκής εντολής οποιαδήποτε μνημονιακή συμφωνία


Ο Ελληνικός Λαός με την ψήφο του έδωσε τέλος στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική και οποιαδήποτε συμφωνία στα πλαίσια που ορίζουν οι τοκογλύφοι δανειστές συνιστά προδοσία της Λαϊκής εντολής.
 
 
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Επανέρχεται το job description στο Δημόσιο – Ποιος ο ρόλος του στην ανασυγκρότηση της Διοίκησης

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, η μεταρρύθμιση που θα επιδιώξει η νέα κυβέρνηση στη Δημόσια Διοίκηση, μετά την αρχική αποκατάσταση των απολυμένων δημόσιων υπάλληλων, θα εξεταστούν εκ του μηδενός οι ανάγκες που καλύπτει κάθε υπουργείο, στη συνέχεια θα θεσπιστεί το προφίλ θέσεων, θα προσδιοριστούν οι ανάγκες και τα καθήκοντα των υπαλλήλων, και μετά θα ακολουθήσει μία πολιτική κινητικότητας.
Ουσιαστικά, με τη θέσπιση του προφίλ των θέσεων, αναμένεται η εφαρμογή ενός job description, το οποίο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, θα κατέχει σημαντικό ρόλο τόσο ως προς την κινητικότητα των εργαζομένων, αλλά και στο επόμενο, νέο πλαίσιο επιλογής προϊσταμένων.
Υπενθυμίζεται ότι, υπό πλήρως διαφορετικές συνθήκες, την ανάγκη να υπάρξει περιγραφή των θέσεως εργασίας (job description), είχε επισημάνει και η τρόικα στην προηγούμενη κυβέρνηση, ζητώντας, όμως, τη σύνδεσή της με τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων.
Από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στα μισθολογικά ζητήματα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για ένα νέο «πραγματικό ενιαίο και δίκαιο» μισθολόγιο, καταλήγοντας: «Θέλω να ελπίζω ότι την επόμενη χρονιά, όταν θα έχει ανορθωθεί η οικονομία, θα μπορούμε να κάνουμε κάτι και στο μισθολογικό».

aftodioikisi.gr

Πατούλης σε Βαρουφάκη για τη χρηματοδότηση: Μη κάνεις πολιτική μέσω twitter


Έντονα αντέδρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην πρόταση του Στεφάνου Μάνου με την οποία έσπευσε να συμφωνήσει ο Υπουργός Οικονομικων Γιάννης Βαρουφάκης, για τη διακοπή της χρηματοδότησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό http://korinthiakoi-orizontes.blogspot.gr/2015/02/blog-post_372.html
« Σε αυτή τη δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία όπου δεν έχουμε την πολυτέλεια των δημόσιων διαφωνιών και αντιπαραθέσεων, κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τον κ. Βαρουφάκη ότι η συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος υπήρξε καθοριστική.

Η χρηματοδότηση των Δήμων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, γιατί επηρεάζει την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Γι αυτό το λόγο η δημοσιονομική πολιτική δεν μπορεί να εξαγγέλλεται και να ασκείται μέσω twitter. Απαιτεί υπευθυνότητα και ουσιαστικό διάλογο όλων των κοινωνικών εταίρων.

Ευχόμαστε στον κ. Βαρουφάκη , για το καλό της χώρας και του ελληνικού λαού, να φέρει εις πέρας τη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, ώστε στη συνέχεια να τον ενημερώσουμε με πραγματικά στοιχεία, για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης»

airetos.gr

Βαρουφάκης- Μάνος: Να διακοπεί η χρηματοδότηση των ΟΤΑ από τον προϋπολογισμό

Εναν αναπάντεχο σύμμαχο-υποστηρικτή βρήκε ο υπουργός Οικονομικών,Γιάννης Βαρουφάκης, στην πρόταση του να διακοπεί η χρηματοδότηση των ...

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ο Ηλίας Ανδρικόπουλος


http://i.ytimg.com/vi/ryhZf_oEE2Y/mqdefault.jpg Την παραίτησή του υπέβαλε από  πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης,  Ηλίας Ανδρικόπουλος, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Παρασκευή το βράδυ για δεύτερη φορά δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό οικ. έτους 2015 που υποβλήθηκε. Επισημαίνεται, ότι προηγούμενα, αλλά και στην τελευταία φάση της συνεδρίασης του Φορέα, παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος ανέλυσε την κυβερνητική πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων και ζήτησε από τους δημάρχους που παραβρίσκονταν να βοηθήσουν, ώστε η Τρίπολη να αποσυμφορηθεί από τις χιλιάδες τόνους απορριμμάτων, που στοιβάζονται στους δρόμους της πόλης.

Σε δηλώσεις του στην korinthiannews.gr και τον Φώτη Νικολακόπουλο ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Η. Ανδρικόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Την περασμένη Παρασκευή υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του ΦΟΔΣΑ.
Ο προυπολογισμός ψηφίστηκε από την εκτελεστική επιτροπή αλλά υπήρχαν πολλές διαφωνίες (από τους δημάρχους) για τον τρόπο λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ.
Από τη στιγμή που είδα αυτές τις διαφωνίες υπέβαλα την παραίτησή μου από αυτή τη θέση. Η αντίληψή μου είναι διαφορετική για τον τρόπο λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ…».
Αναμένουμε να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν μετά την παραίτηση του κ. Ανδρικόπουλου στο ΦΟΔΣΑ

Κούλουμα με παράδοση και ομορφιά στη Μάννα Ξυλοκάστρου



 http://static.panoramio.com/photos/large/7526582.jpg
 Γράφει η κ.
Γιώτα Μπάγκα

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t31.0-8/s960x960/473864_342678725780761_1963476757_o.jpgΈχουμε συνηθίσει  στην ιδέα πως ο απόλυτος  χειμερινός προορισμός στο Νομό μας είναι τα Τρίκαλα Κορινθίας στα ορεινά του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Και πραγματικά τα τελευταία χρόνια τα Τρίκαλα έχουν εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό ευρωπαϊκών προδιαγραφών με σύγχρονες και πολυτελείς υποδομές και επιχειρήσεις που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Στα Τρίκαλα πίστεψαν πρωτοπόροι για την εποχή τους δημοτικοί άρχοντες όπως ο τότε Δήμαρχος Δημήτρης Σκούρας και ο  εκλιπών Σταύρος Πάγκαλος , η ψυχή των Τρικάλων, κι έβαλαν τα  θεμέλια για την ανάπτυξη της περιοχής, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση των εσόδων του Δήμου αλλά και του ΑΕΠ της χώρας.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfPJHgXu8Kdv6AZUkELbtRVu2RZvquXIJYjni9UeImyDlYKMNgWtl2eORMIO9myx_PjP6B2KDXoncNc4g68Q4Ork7LY4KvevxOcadUrz7qCoCqgTxoHQilrK0h9bOltJbjv-7qYMQLxaE/s1600/giortasan-ti-giorti-tou-milou-sti-manna-ksulokastrou.jpg
Η αλήθεια όμως είναι πως η τουριστική ανάπτυξη έχει εστιαστεί στην περιοχή των Τρικάλων και δεν έχει συμπαρασύρει και άλλα δημοτικά διαμερίσματα της γύρω περιοχής. Ένα από τα πιο αξιόλογα είναι και η Μάννα Ξυλοκάστρου, γνωστή σε όλους για τα περίφημα μήλα της. Το δημοτικό διαμέρισμα Μάννα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί και τουριστικά.
Έχει υπέροχη τοποθεσία καθώς  πάνω του υψώνεται επιβλητική η χιονισμένη Ζήρεια. Η διαδρομή για να φτάσει κανείς στο χωριό προσφέρει τοπία μοναδικής φυσικής καλλονής.  Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το τοπίο του δρόμου που συνδέει εσωτερικά τα Τρίκαλα με τη Μάννα ( το χειμώνα παρατηρεί κανείς μέχρι και μικρό καταρράκτη).

Το χωριό είναι βαθμιδωτά χτισμένο κι έχει έντονα παραδοσιακό χρώμα που με μικρές παρεμβάσεις και λίγα χρήματα μπορεί να αναδειχτεί. Δυνατότητες φιλοξενίας υπάρχουν καθώς  έχουν χτιστεί ( από το ντόπιο μηχανικό και δημοτικό σύμβουλο  κ. Μπρακούλια) πολυτελή  καταλύματα τα οποία  μπορούν να αξιοποιηθούν ως βάση για την προσέλκυση τουριστών αλλά να προσελκύσουν και άλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην περιοχή. 

Η Μάννα επίσης διαθέτει μια από τις πιο όμορφες εκκλησίες που υπάρχουν στο Νομό, την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης,  χτισμένη στα μέσα του 19 ου αιώνα που δεσπόζει όχι μόνο με την αρχιτεκτονική της αλλά και με τη σχέση της με το φυσικό τοπίο και που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.

Το δημοτικό διαμέρισμα Μάννα παρουσιάζει επίσης  σημαντική αγροτική παραγωγή-  πέραν του περίφημου μήλου- που αξίζει να αναδειχθεί και να προωθηθεί, χαράσσοντας πολιτικές τυποποίησης και προώθησης των προϊόντων ακόμα και  σε ξένες αγορές λόγω της εξαιρετικής τους ποιότητας.

Το βασικότερο προτέρημα όμως του δημοτικού διαμερίσματος Μάννα είναι το ανθρώπινο κεφάλαιό του. Άνθρωποι φιλόξενοι, ζεστοί, αυθεντικοί. Ο σημερινός πρόεδρος Δημήτρης Τζαβέλας και η δραστήρια γυναίκα του Ελένη, προετοιμάζονται ακούραστα για τις γιορτές  του χωριού- όπως τώρα τα κούλουμα στα οποία προβλέπεται να συρρεύσει πολύς κόσμος. Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιδήμαρχος κ. Πάνος  Καλύβας μου επεσήμαναν πως το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη στη Μάννα είναι η διάνοιξη και βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στο χωριό από τον κεντρικό δρόμο που συνδέει τα Τρίκαλα με το Ξυλόκαστρο.  Πρόκειται για ένα τμήμα μήκους 5,5 χιλιομέτρων , ένας  δρόμος που αν καταφέρουμε να ανοίξει θα ανοίξουν παράλληλα και οι προοπτικές του χωριού και των κατοίκων του.

Ένας δρόμος λοιπόν μας χωρίζει από ένα χωριό ζωντανό, αυθεντικό, φιλόξενο, παραδοσιακό. Ας  αδράξουμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε αυτά τα κούλουμα. Οι άνθρωποί του μας περιμένουν με χαρά.

 Γιώτα Μπάγκα