Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΠΑΝΟΥΣΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πανούση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Την ώρα που η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ιταλίας  (που όπως και η Ελλάδα έχει  μεγάλο πρόβλημα παράνομης μετανάστευσης μέσω της θάλασσας) βγάζει στους δρόμους αστυνομία και στρατό, λόγω του φόβου για χτύπημα από Τζιχαντιστές, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πανούσης δηλώνει  ότι στόχος του είναι να «σπάσει» τη συνθήκη Σένγκεν και να αφήσει ελεύθερους όλους τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.
Με τη βιαστική και επιπόλαια ενέργειά του, ο κύριος Πανούσης ουσιαστικά προσκαλεί  κάθε παράνομο μετανάστη - και μάλιστα χωρίς κανένα περιορισμό - στην Ελλάδα. Και παράλληλα καταλύει και μηδενίζει όλες τις υποδομές ελέγχου εισόδου στην χώρα, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές.
Μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκλάβει η Νέα Δημοκρατία τέτοιες προθέσεις και καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να ανακαλέσει άμεσα τις ανακοινώσεις του. 
Γιατί, είναι βέβαιο ότι τόσο η Ευρώπη, όσο και κάθε λογικός Έλληνας δεν μπορεί να αποδεχτεί τέτοιες αντιευρωπαϊκές πολιτικές.

Στο Μιλάνο ταξίδεψε η "Μυθική Πελοπόννησος"



Εμφάνιση IMG_0835.JPG 
H Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση B.I.T Μιλάνο από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου. Η «Μυθική Πελοπόννησος», σε δικό της διαμορφωμένο χώρο, προσέλκυσε για μια ακόμη χρονιά τους Ιταλούς επαγγελματίες τουρισμού καθώς και τους μεμονωμένους επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκε έντονο ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο και ζητήθηκε ενημέρωση τόσο από επαγγελματίες τουρισμού, όσο και από το κοινό. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον των επαγγελματιών τουρισμού για εξειδικευμένα θεματικά τουριστικά πακέτα, κάτι στο οποίο ανταποκρίθηκαν τα τουριστικά γραφεία της Πελοποννήσου τα οποία συμμετείχαν στην αποστολή.
Εμφάνιση IMG_0856.JPG
Η Borsa Internazionale del Turismo ή αλλιώς International Tourism Exhange (=Διεθνές Χρηματιστήριο του Τουρισμού) αποτελεί τη σπουδαιότερη έκθεση τουρισμού στην Ιταλία και μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως. Διεξάγεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Fiera Milano και συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος επισκεπτών. Η συγκεκριμένη έκθεση είναι μικτού τύπου, έτσι οι δύο πρώτες ημέρες (Πέμπτη και Παρασκευή) είναι αποκλειστικά για τους εμπορικούς επισκέπτες και οι δύο τελευταίες είναι και για το κοινό. Η φετινή χρονιά απόκτησε επιπρόσθετο ενδιαφέρον μιας και στο Μιλάνο ξεκινά η μεγαλύτερη γενική έκθεση σε διεθνές επίπεδο για τους επόμενους 6 μήνες η EXPO MILAN.
Εμφάνιση IMG_0870.JPGΗ Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη  κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και την Εντεταλμένη Σύμβουλο σε θέματα τουρισμού της Π.Ε. Λακωνίας κα. Μπελεγρή Σταματική και υπηρεσιακούς παράγοντες. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια του Γραφείου Ε.Ο.Τ στο Μιλάνο κα Μπουλασίδου Κυριακή, καθώς και Ιταλούς εκπροσώπους επαγγελματιών  τουρισμού. Στο πλαίσιο των συναντήσεων προτάθηκαν συγκεκριμένες δράσεις για στοχευμένη προβολή στην Ιταλική αγορά μέσω δυναμικών εκδηλώσεων, fam trips, workshops κα.  H κα. Μπελεγρή προχώρησε σε συναντήσεις με τον υπεύθυνο του Ελληνικού Κέντρου Μιλάνο, καθώς και με καθηγήτριες ελληνικών, ιταλούς μαθητές και το Λάκωνα δάσκαλο του Ελληνικού Κέντρου Μιλάνο κ. Κριπωτό Άκη, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις, σχετικά με τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στη γείτονα χώρα. Επίσης έκανε συναντήσεις με την Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Μιλάνου με τον Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτο, Ιταλούς και Έλληνες ορθοδόξους. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης προτάθηκε η διοργάνωση ελληνορθόδοξου συνεδρίου στη Λακωνία και ειδικότερα στο Μυστρά σε συνεννόηση με τον Επίσκοπο Βενετίας, όπου ανήκει η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Μιλάνο, και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβάσιας.
Η Ιταλία  αποτελεί μια από τις πρώτες αγορές για τον τουρισμό στη χώρα μας, αλλά και πύλη εισόδου ειδικά με το λιμάνι της Πάτρας, με την εισροή μεγάλου αριθμού μεμονωμένων τουριστών στην Πελοπόννησο. Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας οι Ιταλοί επισκέπτες που εισέρχονται ανέρχονται στον αριθμό των 6000 περίπου, πρακτική που έχει ενισχυθεί ιδιαιτέρως από την απευθείας πτήση Μιλάνο – Καλαμάτα δύο φορές την εβδομάδα.

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος - Συγκέντρωσε 233 ψήφους, ο Νίκος Αλιβιζάτος έλαβε 30 ψήφους, ενώ «Παρών» δήλωσαν 32 βουλευτές

Ο Τσίπρας (στα χνάρια Ανδρέα και Καραμανλή) … ψήφισε έκπληξη! Ο Προκόπης Παυλόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με ευρεία αποδοχή, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στηρίχτηκε και από τη Νέα Δημοκρατία, είναι ο νέος (έβδομο) Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.Συνολικά ψήφισαν 295 βουλευτές.
Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκέντρωσε 233 ψήφους.
Ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος έλαβε 30 ψήφους από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ενώ «Παρών» δήλωσαν 32 βουλευτές (του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής).
Απουσίαζαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης της ΝΔ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν θα προσέλθει, επειδή δεν θέλει να καταψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, η Αννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξανδρος Κοντός της ΝΔ (βρίσκεται στο εξωτερικό) και ο Σάββας Αναστασιάδης (βρίσκεται στο εξωτερικό), επίσης της ΝΔ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου μετά το πέρας της ψηφοφορίας διάβασε επιστολές των απόντων βουλευτών Αναστασιάδη και Κοντού, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να παρευρεθούν, λόγω του ότι βρίσκονται στο εξωτερικό.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της προέδρου της Βουλής, η οποία ζήτησε στο μέλλον από τους βουλευτές που απουσιάζουν στο εξωτερικό, «να μην υπογράφουν τις επιστολές τους από την Αθήνα».
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μεταβεί στο πολιτικό γραφείο του νέου Προέδρου, ώστε να τού ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ( LIVE ΣΥΝΔΕΣΗ)

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Λεπτό προς λεπτό η ψηφοφορία - Πως ψηφίζουν οι βουλευτές

Κυρ. Μητσοτάκης:"Για αυτούς τους τρεις λόγους δεν θα ψηφίσω τον Προκόπη Παυλόπουλο!"

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν έχω πειστεί από την πολιτική του διαδρομή, ότι ο Παυλόπουλος είναι κατάλληλος για ΠτΔ
Δε θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε λίγη ώρα πριν τη ψηφοφορία:

«Τιμώ τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως καθηγητή και ως δάσκαλο. Πρόκειται για εξαίρετο νομικό με βαθιά επιστημονική κατάρτιση.

Δεν έχω πειστεί, όμως, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τρείς λόγους: 

Δεν  αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα.
Πίστευα πάντα ότι στη δεδομένη χρονική συγκυρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν καλύτερο να  μην είναι  πολιτικό πρόσωπο. Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να επιλέξει μια σπουδαία Ελληνίδα ή έναν σπουδαίο Έλληνα από την κοινωνία των πολιτών για να σηματοδοτήσει πράγματι την ελπίδα ότι κάτι καινούργιο γεννιέται στην Πατρίδα μας.
Είναι δεδομένο ότι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα τον συγχαρώ, ελπίζοντας να διαψεύσει τις όποιες αμφιβολίες μου. Εύχομαι πραγματικά να είναι ένας πολύ καλός Πρόεδρος.
Δεν θα προσέλθω στην ψηφοφορία γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν θέλω να τον καταψηφίσω».


Απόντες από τη σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένονται να είναι δυο ακόμα γαλάζιοι βουλευτές.

Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Κοντό και Σάββα Αναστασιάδη που φέρεται να έχουν δηλώσει τους λόγους απουσίας τους στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, οι οποίοι έχουν κριθεί «δικαιολογημένοι».

Ετσι συνολικά οι γαλάζιες απουσίες αναμένονται να είναι τρεις, εάν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμείνει μέχρι τέλος να μην ψηφίσει την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου
Να σημειωθεί ότι από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα απουσιάσει για λόγους υγείας ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλλας εάν και διαφωνεί με την επιλογή προσώπου από τον  κεντροδεξιό χώρο, -θα  προβεί σε μια τέτοια δήλωση - όμως θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Με αινιγματικό τρόπο «θα δείτε την ώρα της ψηφοφορίας…» φέρεται να έχει  απαντήσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή όταν ρωτήθηκε  από δημοσιογράφο σχετικά με τη στάση της στην ψηφοφορία σήμερα.

Πανούσης: Θα αφεθούν σταδιακά ελεύθεροι οι μετανάστες των κέντρων κράτησης

Πανούσης: Θα αφεθούν σταδιακά ελεύθεροι οι μετανάστες των κέντρων κράτησης «Σταδιακά κι έπειτα από ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, αφού δώσουν διευθύνσεις διαμονής και θα έχουν και περιοριστικούς όρους» θα αφεθούν ελεύθεροι από τα κέντρα κράτησης οι κρατούμενοι μετανάστες, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

«Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει μια επιτροπή για την κατηγοριοποίηση» σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός και προσθέτει: «Είναι άλλο πράγμα αυτοί που ζητούν άσυλο. Δεν μπορούν να είναι μέσα. Είναι άλλο πράγμα τα παιδιά και οι γέροι. Προσπαθούμε ήδη να βρούμε δομές για να πάνε τα παιδιά, οι υπερήλικοι, οι άρρωστοι. Είναι άλλο πράγμα αν κάποιος έχει πέσει στη χώρα του θύμα βασανιστηρίων, αν υπάρχουν οικογένειες... Πρέπει να δούμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να ξεκινήσει σιγά σιγά να αδειάζει για συμβολικούς λόγους η Αμυγδαλέζα. Το ίδιο θα κάνουμε και στα άλλα κέντρα. Έχουμε συνολικά 4.500 κρατουμένους σε διάφορα σημεία της χώρας, από την Κόρινθο μέχρι το Παρανέστι, τη Μυτιλήνη και αλλού. Όλα αυτά πρέπει να μετατραπούν σε κέντρα ανοικτής φιλοξενίας» σημειώνει ο κ. Πανούσης.

Σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στην Αμυγδαλέζα, δηλώνει: «Η εύκολη απάντηση θα ήταν ότι αυτοί είναι εγκληματοειδείς τύποι και βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν φωτιά και να προσπαθήσουν να αποδράσουν. Αυτή είναι η εύκολη απάντηση, αλλά εγώ, ως εγκληματολόγος, δεν σκέφτομαι έτσι. Είναι φυσικό κάποιοι άνθρωποι, όταν τους λες ότι κλείνει αυτό το κέντρο και σιγά σιγά θα φύγουν -γιατί σιγά σιγά θα φύγουν και όχι σε μια μέρα για να είμαστε σαφείς- αυτοί να λένε "θα φύγω τώρα". Δεν πέτυχε η απόπειρα απόδρασης, σβήστηκαν οι φωτιές, σήμερα πάνε οι Γιατροί του Κόσμου για να τους εξετάσουν, να δώσουν φάρμακα. Από χθες μεταφέρθηκαν επίσης στις εγκαταστάσεις καινούργιοι θερμοσίφωνες, αερόθερμα, ρουχισμός, τρόφιμα. Δείχνουμε από την πρώτη ημέρα ποιο είναι το πρόγραμμά μας. Αν τώρα θέλει κάποιος να παραβιάσει τον νόμο, είτε τώρα το κάνει είτε μετά, όταν αφεθεί ελεύθερος, θα επιστρέψει. Δεν υπάρχει η έννοια του "βγείτε όλοι, κάντε ό,τι θέλετε"».
e-typos.com

Πάνος Καμμένος: «Θα το κάνουμε Κούγκι, αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε»

Πάνος Καμμένος: «Θα το κάνουμε Κούγκι, αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε»
Πηγή φωτογραφίας: Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, Ιωάννινα
 
Με σαφή αναφορά στην ανατίναξη του μοναστηριού της Αγίας Παρασκευής στο Κούγκι από τον καλόγερο Σαμουήλ, στις 13 Δεκεμβρίου του 1803, πράξη η οποία συμπαρέσυρε στο θάνατο πολλούς Τούρκους στρατιώτες του Αλή Πασά, ο πρόεδρος των Αν.Ελλ. Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε από τη διαπραγμάτευση θα το κάνουμε Κούγκι» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με τους στρατιωτικούς συντάκτες, σχολιάζοντας τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Εξάλλου, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των εξοπλιστικών προγραμμάτων για την εξακρίβωση τυχόν ποινικών αδικημάτων και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι φάκελοι των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.
 
e-typos.com

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία στη Δυτική Κορινθία

Ανακοινώνεται ότι, λόγω χιονοπτώσεων – παγετού, στο παρακάτω οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:
  1. Από 12ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Ξυλοκάστρου – Τρικάλων.
  2. Από 1ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Τρικάλων – Καρυάς.
  3. Από 1ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Δερβενίου – Γκούρας.
  4. Από 8ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Λυγιάς-Πύργου.
  5. Από 8ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Ξυλοκάστρου-Ζεμενού.
  6. Από 6ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Λουτρού-Βρυσούλων.
  7. Από 5ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Καλλιθέας-Ελληνικού.
  8. Από 1ο χιλ/τρο έως 21500ο χιλ/τρο Επ. Οδού Γκούρας-Δερβενίου.
  9. Από 2ο χιλ/τρο έως 16ο χιλ/τρο Επ. Οδού Γκούρας-Κιάτου.
  10. Από 15ο χιλ/τρο και άνω της Επ.Οδού Κιάτου-Γκούρας.
  11. Από 1ο χιλ/τρο έως 19ο χιλ/τρο Επ.Οδού Γκούρας-Λυκουρίας…».

Μέτρα έγκαιρης και αποτελεσματικής υλοποίησης της δακοκτονίας ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης



http://cabarelamias.gr/wp-content/uploads/2015/02/dakos-600x381.jpgΤον κίνδυνο καθυστέρησης της έναρξης και της αποτελεσματικής υλοποίησης του προγράμματος Δακοκτονίας για το έτος 2015 επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού εξέφρασε τη βούλησή του για μια υψηλού επιπέδου συνεργασία με το Υπουργείο, τόνισε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης του κ. Υπουργού ώστε να απλοποιηθούν και να επισπευστούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε το πρόγραμμα να υλοποιηθεί έγκαιρα.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης ζητά:

1.       Να μην γίνει ηλεκτρονικός διαγωνισμός.
2.       Να γίνει έγκαιρη πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.
3.       Να κατανεμηθεί επαρκής χρηματοδότηση ανά νομό.
4.       Να γίνει έγκαιρη και σε επαρκή ποσότητα προμήθεια των φαρμάκων που θα χρησιμοποιηθούν.

Κούλουμα 2015 στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 π.μ. ο Δήμος Ξυλοκάστρου -  Ευρωστίνης διοργανώνει τα "Κούλουμα 2015" στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Ξυλοκάστρου.
Μια γιορτή με ποικίλα σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακή μουσική, χορό και πέταγμα χαρταετού για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Ελάτε να γιορτάσουμε, να χαρούμε και να γνωριστούμε καλύτερα.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 20/02/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                               Ξυλόκαστρο 16.2.2015
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ                   Αριθ. πρωτ. 1926
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

                                                  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
                             ΠΡΟΣ: Μέλη Επιτροπής ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
                                      Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Καλείστε να προσέλθετε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, στις 20 Φεβρουαρίου 2015 ημέρα  Παρασκευή και ώρα 11:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 73 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
1. Έγκριση μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε διάφορες οδούς του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (Κάτω Πιτσά, Λυκοποριά, Στόμιο, Λυγιά, Δερβένι, Πεταλού, Μαύρα Λιθάρια).
2. Έγκριση μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε διάφορες οδούς του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (Ξυλόκαστρο, Κάτω Λουτρό, Καμάρι).
3. Έγκριση παράτασης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (γέφυρα Θαλερού).

                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
                                                       ΑΛΟΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 2015 ( 21/02 - 22/02)

Στον Άνω Αιγιαλό το πατροπαράδοτο αποκριάτικο έθιμο της «ΦΩΤΙΑΣ»,την Κυριακή της Τυρινής


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΠΑΝΩ ΓΙΑΛΟΣ», με την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων του Άνω Αιγιαλού, διοργανώνει και φέτος όπως κάθε χρόνο το πατροπαράδοτο αποκριάτικο έθιμο της «ΦΩΤΙΑΣ»,την Κυριακή της Τυρινής 22 Φεβρουαρίου 2015, στην πλατεία του χωριού μας.
Καλούμαι όλους τους φίλους μας, να στηρίξουν με την παρουσία τους το έθιμο και να γλεντήσουν μαζί μας.
Θα διατεθούν χοιρινά σουβλάκια και αναψυκτικά σε προσιτή τιμή

Τα Παραδοσιακά εδέσματα και το κρασί θα διατεθούν ΔΩΡΕΑΝ.
Σας περιμένουμε για να περάσουμε μαζί  ένα διασκεδαστικό αποκριάτικο βράδυ, μέχρι το πρώτο Σαρακοστιανό ξημέρωμα.
Με τιμή
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Στέφανος Μάνος: Η πρότασή μου σημαίνει λιγότερα οικονομικά βάρη για τους πολίτες ...

Η πολιτική μέσω twitter καλά κρατεί ...

Ο Στέφανος Μάνος μετα τις σφοδρές αντιδρασεις των ...

Στο Non-Paper Παραδέχονται τα ψέματά τους. Αλλά δεν κάνουν αυτοκριτική…



Στο Non-Paper που κατέθεσε η Ελληνική Κυβέρνηση στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου (κι έδωσε στη δημοσιότητα στις 18 Φεβρουαρίου) αναγνωρίζει όλα τα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης και ανατρέπει όλους τους δικούς της ισχυρισμούς μέχρι τώρα. Μερικά παραδείγματα αρκούν:

* Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα πέτυχε μια εξαιρετική προσαρμογή στο διάστημα των περασμένων πέντε ετών. Το έλλειμμά της έπεσε κάτω από 3% τώρα από το 15% το 2010. Το πρωτογενές της πλεόνασμα έφτασε το 1,5%...» (1)
Να σημειωθεί ότι μέχρι τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχόταν ότι η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενή πλεονάσματα ή τα απαξίωνε εντελώς…
Τώρα ισχυρίζεται: «Ότι η Ελληνική Κυβέρνηση παίρνει αυτή την προσαρμογή ως σημείο αφετηρίας της…»

* Επίσης παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών εξυπηρετούσε «τους τραπεζίτες». Τώρα διακηρύσσει:
«Η σταθερότητα του Ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι η υπέρτατη προτεραιότητα της Ελληνικής κυβέρνησης».(3)
Θυμίζουμε πως όταν η προηγούμενη κυβέρνηση κεφαλαιοποιούσε τις Ελληνικές τράπεζες (που έχουν περιέλθει υπό δημόσιο έλεγχο) ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε και κατήγγειλε τα πάντα.

* Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα αμφισβητούσε πλήρως ότι η Ελλάδα μπήκε σε φάση οικονομικής ανάκαμψης, μετά από έξη συνεχή χρόνια ύφεσης.
Τώρα σε δεύτερο Νon Paper που έδωσε στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου υποστηρίζει:
«Ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3% για το 2015 και 4,5% για το 2016 θα έθεταν σε κίνδυνο τη σημερινή εύθραυστη ανάκαμψη»…(4)
Παραδέχεται λοιπόν, ότι η οικονομία έχει ήδη μπει σε Ανάκαμψη!
Το ακριβώς αντίθετο απ’ ό,τι υποστήριζε μέχρι προχθές.

* Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε πλήρως τον ισχυρισμό ότι το χρέος μας δεν είναι τάχα βιώσιμο, όπως και τα και τα περί «ονομαστικού κουρέματος» του χρέους.
Και στα δύο Νοn-papers που κυκλοφόρησε επαναλαμβάνει συνεχώς ότι σε όρους Καθαρής Πραγματικής Αξίας (NPV) το χρέος μας είναι ήδη πολύ χαμηλότερα από 175%. Λέει χαρακτηριστικά:
«Σε όρους ΚΠΑ (NPV) το χρέος μας βρίσκεται σήμερα στο 135% του ΑΕΠ και θα πέσει κάτω από 120% αν το ίδιο πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 συνεχίσει…» (5)
Και λίγο πιο κάτω:
«Αν το Χρέος της Ελλάδας υπολογιζόταν σε όρους ΚΠΑ (NPV), ας πούμε με προεξοφλητικό παράγοντα 5%, ο λόγος Χρέος προς ΑΕΠ θα ήταν ήδη στο 133% του ΑΕΠ και θα έφτανε το 127% το 2020». (6)
Άρα το χρέος μας είναι βιώσιμο! Το αντίθετο ακριβώς ισχυρίζονταν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα.

Προσέρχονται τώρα στις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας. Ουσιαστικά επικαλούνται όσα πέτυχε η διακυβέρνηση Σαμαρά. Στηρίζονται πάνω σε αυτά τα επιτεύγματα. Και δεν έχουν το θάρρος ακόμα να βγουν να το παραδεχθούν δημόσια. Για να ζητήσουν συγγνώμη – όπως οφείλουν - ασφαλώς, ούτε σκέψη...
Παραπομπές

(1)  Greece has made an extraordinary adjustment over the course of the past five years. Its deficit is now below 3% of GDP, down from 15% in 2010. Its primary surplus has reached 1.5%, its structural balance, adjusting for the output gap as measured by the IMF, has reached a surplus of 1.6%, one of the highest in Europe.

(2)The new government takes this adjustment as its starting point.
(3)The stability of the Greek financial sector is of utmost importance to the Government

(4) A 3% primary surplus in 2015 and 4.5% in 2016 would jeopardize the current fragile recovery.
(5) In NPV terms, the debt stands at 135% of GDP and would fall below the bar of 120% if the same 1,5% primary surplus as in 2014 was achieved 

(6) ιf Greece’s debt was calculated in NPV terms, say with a 5% discount factor, the Debt-to-GDP ratio would already be as low as 133% of GDP (see below), and reach 127% in 2020