Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Φθηνή... ήττα ΝΤΝΙΠΡΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0


Φθηνή... ήτταΤο... φάντασμα του Ολυμπιακού, που δεν θύμιζε την ομάδα που αποθεώθηκε κόντρα σε Ατλέτικο και Γιουβέντους, ηττήθηκε στο Κίεβο από την Ντνίπρο με δύο φθηνά γκολ (στο 50' ο Κανκάβα και στο 54' ο Ροτάν με... βοήθεια από Σαντάνα και Σιόβα).

Αν οι «ερυθρόλευκοι», που στο φινάλε ζήτησαν πέναλτι σε χέρι και να μετρήσει το γκολ του Μήτρογλου, παίξουν λίγη από την... μπάλα που έπαιξαν στο Champions League μπορούν αν περάσουν από την ουκρανική ομάδα, που είχε ελάχιστες φάσεις και έβαλε δύο τυχερά γκολ. Την ερχόμενη Πέμπτη στο κατάμεστο «Καραϊσκάκης» η ρεβάνς με την πρόκριση στους «16» του Europa League να μην είναι... απαγορευτική.
ΝΤΝΙΠΡΟ: Μπόικο, Εζίντιο, Σεμπεριάνσκο, Ντούγκλας, Λουτσκέβι, Κανκάβα, Ροτάν, Κονοπλιάνκα, Μπέζους (46' Κάλινιτς), Ματέους, Ζοζούλια (70' Φέντορτσουκ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα (57' Μιλιβόγεβιτς), Σιόβα, Μαζουακού, Κασάμι, Μανιάτη, Αφελάι, Ντοσεβί (71' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (57' Φορτούνης), Μήτρογλου

Η Ελλάδα στο επίκεντρο Αμερικανικά ΜΜΕ: Διχασμένος ο Τύπος για το τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-ΕΕ

Αμερικανικά ΜΜΕ: Διχασμένος ο Τύπος για το τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-ΕΕ
Η Ελλάδα βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ανταποκρίσεις και εκτενείς αναλύσεις.

Μεταξύ άλλων, καταγράφονται ποικίλες απόψεις αναλυτών και θέσεις αξιωματούχων σε Αθήνα και Ευρώπη σχετικά με πιθανές προοπτικές και συμπεριφορές από τους «πρωταγωνιστές» των εξελίξεων για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, όπως:

- Η Ελλάδα ζήτησε εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
- Ο ρόλος της ΕΚΤ θα καταστεί αναπόφευκτα κομβικός.
- Η ελληνική πρόταση είναι για μια εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της χώρας, αλλά «υπό διαφορετικούς όρους».
- Το αίτημα της χώρας για παράταση του προγράμματος δανεισμού της «σε καμία περίπτωση δεν μεταφράζεται σε μια επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος».
- Όλο αυτό (το σκηνικό) σχετίζεται με το όνομα που θα επιλεχθεί για τη συμφωνία παράτασης υπάρχοντος προγράμματος ή παράταση δανειακής σύμβασης κλπ.
- Το μνημόνιο είναι μέρος της κύριας σύμβασης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης.
- Αν και μοιάζει παιχνίδι με τις λέξεις, τελικά είναι πολιτικό πρόβλημα, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλει η άλλη να βγει κερδισμένη.
- Η αυξανόμενη ένταση στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα στήριξης επιβαρύνει τις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών.
- Το αδιέξοδο αναμένεται να αντιμετωπιστεί με ένα συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής που θα κρατήσει την Αθήνα στην επιφάνεια για λίγο ακόμα.
- Το αίτημα της Ελλάδας για παράταση «μπορεί να ανοίξει το δρόμο για έναν ορθολογικό συμβιβασμό με τους εταίρους της στη ευρωζώνη».
- Αν η Ελλάδα υιοθετούσε τη δραχμή, θα σταματούσε να εισάγει αγροτικά προϊόντα, οι τουρίστες θα επισκέπτονταν την Ελλάδα και όχι την Τουρκία και όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό θα έφερναν τα χρήματα στην Ελλάδα και θα αγόραζαν φτηνά ακίνητα.

ΕΠΕΙΓΟΝ! Μη σηκώσετε ΠΟΤΕ το τηλέφωνό σας αν δείτε ΑΥΤΟΝ τον αριθμό!

 
ΕΠΕΙΓΟΝ! Μη σηκώσετε ΠΟΤΕ το τηλέφωνό σας αν δείτε ΑΥΤΟΝ τον αριθμό! Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες και εφιστά την προσοχή για την αποφυγή εξαπάτησής τους από απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις που έχουν σκοπό την υφαρπαγή φωτογραφιών ή βίντεο.
Σύμφωνα με το enikos.gr, τα θύματα, κυρίως γυναίκες, δέχονται κλήση στο σταθερό ή κινητό τους τηλέφωνο, από άγνωστο αριθμό και ένδειξη στην αναγνώριση κλήσης "Εκτός Περιοχής". Στο τηλεφώνημα, ο καλών ισχυρίζεται με αλλοιωμένη φωνή ότι είναι στενό συγγενικό τους πρόσωπο και επικαλούμενος διάφορες προφάσεις καταφέρνει και τις πείθει να του στείλουν γυμνές φωτογραφίες ή αρχεία βίντεο, σε συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους υποδεικνύει.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε τηλεφωνικές κλήσεις αυτής της μορφής, ενώ παράλληλα παρακολουθεί την εξέλιξη των κακόβουλων αυτών συμπεριφορών και παρεμβαίνει άμεσα σε κάθε περίπτωση σχετικής καταγγελίας ή ενημέρωσης.

DJ Zuss on Decks Saturday 21/02/15 @ Intro Art Cafe


O DJ Zuss το Σάββατο 21/02/15 στα Decks του Intro Art Cafe (Cumbia,Afro Latin,Funky,Disco,Broken Beats,Rythm & Blues and Rock & Roll)
Let's go Tropical!!!


Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου στις 10:00 μ.μ.
Intro Art Cafe, Xylókastron, Korinthia, Greece
Intro Art CafeΑδαμοπούλου 7 (Πλατεία Αγ. Βλασίου), 20400 Xylókastron

Ντνίπρο - Ολυμπιακός (LIVE)

Ντνίπρο - Ολυμπιακός (Live)
Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο παγωμένο Κίεβο με την Ντνίπρο (20.00) στον πρώτο αγώνα για τους "32" του Europa League. 

Ο Ολυμπιακός θέλει να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί που τον θέλει να γνωρίζει την ήττα στα πέντε τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του. Το τελευταίο θετικό του αποτέλεσμα ήταν το 1-1 με τη Μπενφίκα στη Λισσαβώνα την περασμένη σεζόν 
Ντνίπρο: Μπόικο, Εζίδιο, Ντάγκλας, Λούτσκεβιτς, Κανκάβα, Τσεμπεριάτσκο, Μπεζούς, Ροτάν, Κονοπλιάνκα. Ζοζούλια, Ματέους.
Ο Βίτορ Περέιρα επέλεξε ενδεκάδα. . . Τούμπας
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μασουακού, Σιόβας, Σαντάνα, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί, Αφελάι, Ντομίνγκες, Μήτρογλου.
Στον πάγκο του Ολυμπιακού κάθονται οι Μέγερι, Αυλωνίτης, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντουρμάζ, Φορτούνης και Μπενίτες
http://www.antenna.gr/webtv/live
http://www.antenna.gr/news/EuropaLeague/live

Αλώβητο διατήρησε το ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός επικρατώντας μετά από συγκλονιστική μάχη με 83-77 της ΑΕΚ

Στο τέλος ο Ολυμπιακός λύγισε την ΑΕΚ 
 Αλώβητο διατήρησε το ΣΕΦ, με την 9η εντός έδρας νίκη του και 16η στο σύνολο στην Α1 φέτος, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός επικρατώντας μετά από συγκλονιστική μάχη με 83-77 της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League Σκρατς.. Η Ένωση υπέστη την 9η ήττα της και μετρά 25 βαθμούς. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Σπανούλης με 21 πόντους. Κορυφαίος για τους ηττημένους ο Μενσά Μπονσού με 24 πόντους.



Οι «κιτρινόμαυροι» στάθηκαν πολύ καλά στο ΣΕΦ οδηγούμενοι από τους Μενσά Μπονσού και Χέρστον και ουσιαστικά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την έκπληξη λόγω έλλειψης βάθους και λύσεων.
«Κόκκινη» η νίκη, «κίτρινες» οι... εντυπώσεις! Από την άλλη ο Βασίλης Σπανούλης ήταν και πάλι το «Α και το Ω» του Ολυμπιακού, όμως την ίδια στιγμή οι γραμμή των ψηλών εκτέθηκε από τον Ποπς Μενσά Μπονσού και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Βέβαια το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει παραπάνω λύσεις (ο Καββαδάς, αποδείχθηκε καταλυτικός στο φινάλε), απομάκρυνε το ενδεχόμενο... γκέλας και διατήρησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 40-39, 64-62, 83-77
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 3 (1), Χάντερ 4, Ντάνστον 8, Σπανούλης 21 (1τρ., 12ασ.), Ντάρντεν 3 (1), Σλούκας 10, Λαφαγιέτ 6 (2), Λοτζέσκι 9 (3), Πρίντεζης 11, Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3.
ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Παπαντωνίου 3 (1), Ντελινινκάιτις 6 (2), Κασελάκης 3, Χέρστον 13 (1τρ., 10ριμπ.), Ουίλιαμσον 1, Σαρικόπουλος 6, Αθηναίου 12 (3), Μιλόσεβιτς 1, Μενσά Μπονσού 24, Ίνγκλις 8 (1).


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε δημιουργία ΜΟΜΑ στο Λουτράκι και αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις του προσωπικού των ΕΔ

Π. Καμμένος: Θα δοθεί αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις του προσωπικού των ΕΔΤο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου που δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται το σύνολο των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας και εδρεύει πλέον στο στρατηγείο στο Κουτσόχερο εγκαινίασε, σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε παράλληλα, την 1η Στρατιά στην Λάρισα, το ΑΤΑ, την 110 ΠΜ και το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο.

Όπως ανέφερε δε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, “η Λάρισα αποτελεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις ένα δεύτερο Πεντάγωνο, ένα δεύτερο Στρατηγείο και θα παραμείνει έτσι”.

Παράλληλα ανακοίνωσε την επαναδημιουργία μονάδας ΜΟΜΑ στην Λάρισα, μετά από εκείνες που θα δημιουργηθούν στο Λουτράκι και στην Μακεδονία και εκτίμησε ότι η πρώτη μονάδα ΜΟΜΑ θα είναι έτοιμη μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Παραιτήθηκαν από περιφερειακοί σύμβουλοι ο Γιώργος Ψυχογιός και ο Φάνης Κουρεμπές

 
"Οι νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται στη χώρα μας μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τις ιστορικές αλλαγές στην πορεία της Ελλάδας, οδηγούν στην αναδιοργάνωση της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα" με την παραίτηση ορισμένων περιφερειακών συμβούλων από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την ανανέωση της περιφερειακής μας ομάδας με νέα στελέχη, καθώς και με τον Νίκο Πατσαρίνο ως νέο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η νέα κατάσταση και οι ελπιδοφόρες προοπτικές που δημιουργούνται για τον τόπο μας, απαιτούν την βέλτιστη αξιοποίηση των ενεργών πολιτών της κοινωνίας. Όλοι εμείς, που δώσαμε τη μάχη για μια νέα αρχή στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Πελοπόννησο, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό της χώρας μας.
Ευχαριστούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι οι νέοι σύμβουλοι της παράταξής μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με τους παλαιότερους, με απαράμιλλη πίστη και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουν τον αγώνα μας.
Οι παραιτηθέντες
Οδυσσέας Βουδούρης
Κοζομπόλη Γιώτα
Κουρεμπές Φάνης
Ψυχογιός Γιώργος»

Ντόρα: Έλεγα στους δημοσιογράφους ότι ο εκλεκτός είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος και δεν με πίστευαν!

Ντόρα: Έλεγα στους δημοσιογράφους ότι ο εκλεκτός είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος και δεν με πίστευαν! 
Πολύ καλή» χαρακτήρισε την επιλογή της κυβέρνησης στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου, η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μάλιστα επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Γιώργου Παπαχρήστου στα “Νέα”, τονίζοντας πως γνώριζε εδώ και ημέρες ότι ο κ. Παυλόπουλος ήταν ο εκλετός της κυβέρνησης και το έλεγε στους δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν την πίστευαν. Η κα. Μπακογιάννη κλήθηκε να σχολιάσει και τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος δήλωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας λόγω διαφωνιών με την πολιτική που άσκησε ο κ. Παυλόπουλος στην κυβέρνηση Καραμανλή.
«Είμαι πάντα υπέρ της ελεύθερης γνώμης των βουλευτών» απάντησε χαρακτηριστικά η κα. Μπακογιάννη.

ysterografa.gr
 

Η εκλογή Παυλόπουλου και το τέλος (;) του “συστήματος Σημίτη”

Η εκλογή Παυλόπουλου και το τέλος (;) του “συστήματος Σημίτη” Είναι βέβαιο ότι… κάποια ψυχή στην Παναγή Κυριακού κρατούσε απόψε σημειώσεις για όλους εκείνους τους “γαλάζιους” που, αν και… λαλίστατοι στα social media και τα ΜΜΕ, με διαρκείς παρεμβάσεις για το “εθνικό δράμα” της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους, δεν βρήκαν τον χρόνο να αφιερώσουν δυο καλά λόγια στον Προκόπη Παυλόπουλο.
Όπως επίσης, δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν η καινοφανής θεωρία που ανέπτυξε ο Γιώργος Κύρτσος, περί προσπάθειας… απομόνωσης του Αντώνη Σαμαρά, και συνεννόησης Τσίπρα-Καραμανλή.
Για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο έχουμε… δρόμο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι, ουσιαστικά από απόψε, με τη στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καραμανλικό Προκόπη Παυλόπουλο, και το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης, οι εξελίξεις στη Συγγρού φαντάζουν και πάλι ραγδαίες.
Η βαριά ήττα της 25ης Ιανουαρίου άλλωστε, έχει φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ενώ το κλίμα είναι ζοφερό, μετά και τη δημοσκόπηση της Marc για την τηλεόραση του Alpha, που δείχνει την άλλοτε κραταιά γαλάζια Παράταξη να έχει συρρικνωθεί στο ιστορικό χαμηλό του 18%, και τη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ να έχει εκτοξευτεί στο αδιανόητο 27%.
Ας σταθούμε σε μια άλλη παράμετρο της επιλογής Παυλόπουλου, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θέτει τις βάσεις για το τέλος του “συστήματος Σημίτη”. Του συστήματος πολιτικής και επιχειρηματικής διαπλοκής που αποδείχτηκε περισσότερο ισχυρό και ανθεκτικότερο ακόμη και από το ίδιο το “σύστημα ΠΑΣΟΚ”.
Και προσέξτε: Μιλάμε για ένα σύστημα που συνδέθηκε απόλυτα με την εθνική ντροπή του Μνημονίου, με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τους Λουκά Παπαδήμο, Γιάννη Στουρνάρα και Γκίκα Χαρδούβελη.
Και τι ειρωνικό: Μερικές ώρες αφότου ο σημιτικός Γκίκας Χαρδούβελης περνούσε την είσοδο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, για να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας παρέδιδε το Προεδρικό Μέγαρο στον καραμανλικό Προκόπη Παυλόπουλο.
Μαρίκα Λυσιάνθη / ysterografa.gr

Ελληνικό τελεσίγραφο στο Eurogroup: Αυτό είναι το αίτημα μας - 'Η το αποδέχεστε ή όχι!

Τελεσίγραφο της Αθήνας στο Βερολίνο! Αυτό είναι το αίτημα μας - 'Η το αποδέχεστε ή όχι!
  Ενα περίεργο παιχνίδι πόκερ είναι σε εξέλιξη και πάλι με την ελληνική κυβέρνηση να στέλνει ένα είδος τελεσιγράφου στους δανειστές.

Κυβερνητικές πηγές και με αφορμή το γερμανικό όχι στο ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης διαμήνυσαν λίγο μετά την έναρξη του EuroworkingGroup στις Βρυξέλλες:

«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιστολή προς το Eurogroup ζητώντας εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Το αυριανό Eurogroup έχει μόνο δύο επιλογές: Να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα. Εδώ θα φανεί ποιος θέλει να βρεθεί λύση και ποιος όχι».
 

Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για το νέο ΕΣΠΑ

Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για τη βελτίωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής ΕΣΠΑ, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Πατούλης, ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και της Επιτροπής Δ. Καφαντάρης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ και μέλος της Επιτροπής Γ. Μουράτογλου, τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ και της Επιτροπής Α. Κοιμήσης, Γ. Ιωακειμίδης, Δ. Μπίρμπας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΕΤΑ και μέλος της Επιτροπής Ν. Χιωτάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ και μέλος της Επιτροπής Γ. Μέξης, ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Π. Βασιλείου και ο σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Μαΐστρος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι έχει ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκη για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν τους δήμους και κυρίως για το νέο ΕΣΠΑ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Επιτροπή ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ κατέληξε στις εξής προτάσεις, τις οποίες θα καταθέσει προς συζήτηση στην κυβέρνηση:

Για το τρέχον ΕΣΠΑ 2007-2013 να λυθεί η εκκρεμότητα χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των έργων δήμων τα οποία διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης.

Για το νέο ΕΣΠΑ:

- Να εγκριθεί η χρηματοδότηση υποστήριξης των δήμων από την Τεχνική Βοήθεια, που διαχειρίζεται η ΜΟΔ για την ωρίμανση των νέων έργων τους, όπως είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση.
- Να υιοθετηθεί η πρόταση της ΚΕΔΕ για το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης και Υποστήριξης των δήμων ως δικαιούχων του νέου ΕΣΠΑ, που θα περιλαμβάνει την υποστήριξη των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Επιτροπών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ενδυνάμωση των ορεινών και νησιωτικών δήμων, την οργάνωση και τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό όλων των δήμων, την υποστήριξη για τη διασφάλιση της διαχειριστικής τους επάρκειας κ.λπ.
- Να ρυθμιστεί νομοθετικά η δυνατότητα κάθε δήμου να προκηρύσσει και να υπογράφει σύμβαση για τεχνικό σύμβουλο υποστήριξης των υπηρεσιών του για την ωρίμανση και την εκτέλεση των έργων του.

Όσον αφορά το θέμα της διαχειριστικής επάρκειας των δήμων η ΚΕΔΕ ζητά:

- Να διατηρήσουν τη βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας, όσοι δήμοι την έχουν ήδη αποκτήσει.
- Να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού στους δήμους που θέλουν να αποκτήσουν διαχειριστική επάρκεια.
Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγραμματισμού, να διασφαλιστούν και άλλοι εναλλακτικοί τρόποι διαχειριστικής επάρκειας ή υλοποίησης των έργων, όπως η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων,

Τέλος, να διασφαλιστεί θεσμικά και προγραμματικά ο διακριτός ρόλος δήμων και περιφερειών στην εξειδίκευση, τη διαχείριση και την εφαρμογή Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

airetos.gr

Μέχρι τελευταίας …δεκάρας θα δηλώνονται τα οικονομικά των δήμων – Τι επιπλέον ζητά το ΥΠΕΣ (εγκύκλιος)

Με στόχο την καλύτερη παρακολούθηση και την διαφάνεια στα οικονομικά των δήμων σε όλη τη χώρα, το υπ. Εσωτερικών ζητα από του δήμους και τα ΝΠΔΔ μέσω των μηνιαίων στατιστικών δελτίων  να καταχωρούν στη βάση δεδομένων Οικονομικών Στοιχείων ΟΤΑ στην οποία δηλώνονται όλα τα έσοδα και τα έξοδα και οι προϋπολογισμοί των δήμων από κάθε αποκεντρωμένη διοίκηση ξεχωριστά, επιπλέον στοιχεία.
Στο εξαιρετικά επείγον έγγραφο με θέμα: “Καθορισμός οικονομικών στοιχείων έτους 2015 των Δήμων και των ΝΠΔΔ αυτών, που υποβάλλονται στη βάση δεδομένων Οικονομικών Στοιχείων ΟΤΑ μέσω των στατιστικών δελτίων” προς τους δήμους όλης της χώρας περιλαμβάνονται οδηγίες για την υποβολή των οικονομικών στοιχείων για την ανάγκη, όπως αναφέρεται, καλύτερης παρακολούθησης των συγκεκριμένων υποχρεώσεων καθότι για αυτές απαιτείται ιδιαίτερος χειρισμός ως προς τη γενική λογιστική, τον ετήσιο προϋπολογισμό και το μητρώο δεσμεύσεων.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 

aftodioikisi.gr

Προσλήψεις: 198 εποχικοί σε 29 δήμους – Η κατανομή των θέσεων και οι ειδικότητες

Με 198 εποχικά εργαζομένους θα ενισχυθούν 29 δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Δήμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει τις υπηρεσίες καθαριότητας, τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων, τους παιδικούς σταθμούς ή άλλες κοινωνικές δομές.
Δείτε αναλυτικά την κατανομή θέσεων όπως περιγράφονται στον πίνακα του ένθετου “Εργασία” της εφημερίδας Έθνος:

001

Σώζονται πέντε Πρότυπα Σχολεία

Επετηρίδα αντί αριστείας! Από τα συνολικά 60 Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία (ΠΠΣ) μόνο πέντε θα προκριθούν, με κριτήριο την ιστορικότητα και όχι την αξιολόγησή τους, για να υπαχθούν στο καθεστώς των Προτύπων στα οποία θα εισάγονται με εξετάσεις άριστοι μαθητές. Τα υπόλοιπα 55 ΠΠΣ, παρότι έχουν αξιολογηθεί θετικά, θα μείνουν μόνο Πειραματικά, με τον κίνδυνο να εκφυλιστούν σε σχολεία της γειτονιάς, όπως πριν από το 2011.

Η απόφαση προκαλεί οξείες αντιδράσεις μεταξύ γονιών, καθώς τα παιδιά θα συνωστισθούν για μία θέση στα 5 Πρότυπα. Βέβαια, χθες στο υπουργείο Παιδείας υπήρχε σύγχυση, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης φέρεται να διαφωνεί με την παραπάνω απόφαση που αποδίδεται στον υπουργό Αριστείδη Μπαλτά, την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε, κατά τον Σταύρο Θεοδωράκη, ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαλτάς έχει αποφασίσει από τα υπάρχοντα ΠΠΣ πέντε να συνεχίσουν με το καθεστώς των Προτύπων: Το Βαρβάκειο, η Ιωνίδειος Πειραιά, το Ζάννειο, τα Ανάβρυττα, η Ευαγγελική Σχολή. Το επιχείρημα είναι η ιστορικότητα των σχολείων, καθώς το κληροδότημα της ίδρυσής τους προέβλεπε εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών. Ουσιαστικά, η απόφαση συνιστά ένα βήμα πίσω από την προηγούμενη ανακοίνωση του Τ. Κουράκη για κατάργηση όλων των ΠΠΣ. Από την άλλη, χθες η τομεάρχης Παιδείας των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου, συναντήθηκε με τον κ. Μπαλτά και φέρεται να έλαβε τη διαβεβαίωση ότι φέτος θα γίνουν κανονικά οι εξετάσεις εισαγωγής σε όλα τα ΠΠΣ.

Στην πολυγλωσσία στο χώρο της Παιδείας συνέβαλε και ο κ. Τσίπρας δια του κ. Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού», ύστερα από συνάντηση με τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε: «Η προσπάθεια να καταργηθούν τα πρότυπα σχολεία είναι εκτός λογικής, να σπρώξουμε δηλαδή τον κόσμο ξανά στα ιδιωτικά σχολεία. Επίσης, είναι κακό μήνυμα ότι ουσιαστικά εκδιώχνονται οι Ελληνες πανεπιστημιακοί του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν έρθει στη χώρα, για να προσφέρουν αφιλοκερδώς στα ΑΕΙ. Ο Πρωθυπουργός μου είπε κι εγώ το άκουσα με μεγάλη χαρά ότι στο θέμα της Παιδείας πρέπει να γίνει μία εθνική συζήτηση και να μην θεωρώ τίποτα τελειωμένο, καθώς όλα θα πρέπει να συζητηθούν».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
airetos.gr

Η παρέμβαση Τσίπρα για την Παιδεία δικαιώνει τον Λοβέρδο

loverdos-tsiprasΗ παρέμβαση Τσίπρα σχετικά με την Παιδεία και ειδικά το «άδειασμα» του νέου υπουργού Αριστείδη Μπαλτά, για την κατάργηση των Πρότυπων Πειραματικών σχολείων, επιβραβεύει πλήρως της αντίδραση του τέως υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με τις εξαγγελίες του Αριστείδη Μπαλτά ανέφερε πως γυρνάει η Παιδεία πολλές δεκαετίες πίσω.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε πως για την Παιδεία και ανεξάρτητα με το τι δήλωσε ο Αριστείδης Μπαλτάς θα προχωρήσει σε εθνικό διάλογο. Πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτή την περίπτωση από τους πρώτους που θα ακούσει θα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος με την ιδιότητα του Πανεπιστημιακού και του υπουργού που τελευταίος χειρίστηκε τον καυτό φάκελο της Παιδείας στην Ελλάδα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρείται προνομιακός συνομιλητής για τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτον γιατί δεν επέτρεψε τις απολύσεις και δεύτερον γιατί έδωσε σάρκα και οστά στο θεσμό του Κοινωνικού Σχολείου.

Σε κάθε περίπτωση έχει σημασία η δήλωση του βουλευτή της Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, πως αυτή τη στιγμή η νέα κυβέρνηση αρχίζει να κρίνεται για τα έργα της, ενώ παλαιότερα ως ΣΥΡΙΖΑ κρινόταν μόνο για τα λόγια του. Και τώρα θα υπάρξει σύγκριση μεταξύ έργων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να βγει δυνατά στο προσκήνιο, όχι μόνο για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης εν γένει, αλλά και γιατί είναι από τους πρώην υπουργούς που διαχειρίστηκαν κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ειδικά για τα θέματα του κοινωνικού κράτους.

Η παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή, αναμένεται να «εκρηκτική» για όλα εκείνα που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τάξει ευκόλως και που σήμερα λόγω της αναμενόμενης συμφωνίας, είτε δεν θα τηρηθούν, είτε θα χειροτερέψουν τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΩΝ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κυβέρνησης και εταίρων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Παίζοντας με τις λέξεις, η Κυβέρνηση διάλεξε τελικά τη διατύπωση που είχε χρησιμοποιήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση. 
Δηλαδή, ζήτησε την επέκταση της «Κύριας Σύμβασης» που ρητά περιλαμβάνει και το μνημόνιο. Όμως, στη διαπραγμάτευση επί της ουσίας, η σύγχυση και η αβεβαιότητα παραμένουν στο ακέραιο. Και αυτή βλάπτει και τη διαπραγματευτική μας θέση και την οικονομία.
Ελπίζουμε στο αυριανό Eurogroup να τερματιστεί και η σύγχυση και η αβεβαιότητα και να υπάρξει συμφωνία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις επιζήμιες για τη χώρα κινήσεις της κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κυβέρνηση Σαμαρά με τις συμφωνίες στις οποίες προχώρησε, κατέστησε την Ελλάδα κεντρικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιανατολικής Ευρώπης για τις επόμενες πολλές δεκαετίες, δημιουργώντας εναλλακτικές πηγές προμήθειας φυσικού αερίου για τη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εξασφάλισε τη διέλευση του αγωγού TAP, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και δέσμευσε ποσότητα 1 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως για τη χώρα, με 5 κόμβους διασύνδεσης στη βόρεια Ελλάδα για την περαιτέρω επέκταση του δικτύου.
Περαιτέρω, εξασφάλισε τη συμμετοχή της Ελλάδος στην κοινοπραξία του TAP  με την εξαγορά του 5% από την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας το 2020, κάτι που ο κ. Λαφαζάνης και η συγκυβέρνηση Τσίπρα προφανώς αγνοεί.
Η άγνοια των τόσο σύνθετων θεμάτων ενεργειακής πολιτικής και ειδικά αυτών που άπτονται της διεθνούς πολιτικής ενέργειας, οδηγούν σε επιζήμιες για τη χώρα κινήσεις.
Επιτυχίες που πραγματοποιήθηκαν μετά από προσπάθειες ετών, κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα μέσα σε μια μέρα.
Ας καταλάβει η Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να παίζει με την ενεργειακή μας πολιτική που έχει κάθε δυνατότητα να σφραγίσει θετικά το οικονομικό μας μέλλον.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ "ΧΙΤΛΕΡΙΚΑ" ΣΧΟΛΕΙΑ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις ύβρεις του υπουργού Παιδείας Άρη Μπαλτά για τα «χιτλερικά» σχολεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς, απευθυνόμενος σήμερα σε εκπροσώπους των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, εκτόξευσε βαρύτατες ύβρεις, υποστηρίζοντας ότι το εγχείρημα των σχολείων αυτών «μοιάζει σχεδόν έως και χιτλερικό». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτή είναι η ιδεολογική του άποψη.
Στην ίδια συνάντηση, ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δ. Χασάπης  επιτέθηκε στους εκπροσώπους των σχολείων, λέγοντας ότι δεν διοικούν τίποτα, καθώς δεν είναι αξιολογημένοι.
Μετά τις ύβρεις και την επιθετικότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των πειραματικών σχολείων υπέβαλαν την παραίτησή τους.  
Αποδεικνύεται, σήμερα, με τον πιο έμπρακτο τρόπο, ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου, αιχμάλωτη σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες, ήρθε να γκρεμίσει ακόμη και θεσμούς που έχουν δικαιωθεί στο πέρασμα του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των πιο καταξιωμένων θεσμών στο χώρο της Παιδείας.  
Ένας Μπαλτάς και ένας Χασάπης στο χώρο της Παιδείας.