Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η Κόρινθος 2006 τα έβαζε στο Ξυλόκαστρο, ο ΠΑΣ Κόρινθος τα έτρωγε στους Αγίους Θεοδώρους -


 Με τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής συνεχίστηκε  σήμερα, το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας. Η πρωτοπόρος Κόρινθος 2006 άστραψε και βρόντηξε με 0 - 8 στο Ξυλόκαστρο επί του ουραγού Ηρακλή, ενώ στο Ζευγολατιό  ο ΑΟΖ επίκράτησε με 2 - 1 επί του Παννεμεατικού, Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με σκορ 2 - 3. σημείωσε  ο Αστέρας Δερβενίου στίς Κλένιες επί του  ΑΟ. Σπαθοβουνίου και πέρασε στη τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά την ήττα  με 2 - 0 του Τενεάτη Αθικίων στο Κιάτο από τον  Πέλοπα . Τον Τενεάτη ισοβάθμισε στην 4η θέση η Θύελλα Πετρίου καθως στο ντέρμπι της ημέρας επεβλήθηκε με 3 - 1 επί της  Ελλάδας Βέλου , ενώ η κατρακύλα του ΠΑΣ Κόρινθος συνεχίστηκε για μία ακόμη φορά καθώς συνετρίβει με 5 - 0 στους Αγίους Θεοδώρους από την  τοπική ομάδα. Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος πήρε πόντο μετά το ισόπαλο 1 - 1 με τον Πανκαμαριακό και πέρασε πανώ από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ τέλος στο Συνοικισμό ο Κυψελος Κορίνθου  σε αγώνα ντέρμπι  σημείωσε σωτήρια νίκη με σκορ 2 - 1 επί του  Ολυμπιακού Λουτρακίου, που τώρα κινδυνεύει..

21η αγωνιστική
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ  5 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 0 - 8
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ 2 - 0
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 2 - 1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  2 - 3
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ  3 - 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ  1 - 1
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 2 - 1

Η Βαθμολογία 
(Σε 21  αγώνες)

ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
50
-15
47
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
36
-9
46
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
36
-19
38
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
34
-29
36
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
31
-27
36
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
32
-21
35
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
25
-25
31
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
37
-33
30
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
31
-39
30
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
31
-26
28
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
28
-36
28
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
25
-23
24
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
26
-26
23
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
18
-33
22
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
31
-55
16
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
20
-75
3

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

 
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 21/02/2015 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις πρωινές ώρες της Κυριακής (22-2-2015) και από τα δυτικά
Πιο αναλυτικά:
1. Την Κυριακή (22-2-2015)
α. Από τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και από το απόγευμα στη Δυτική Μακεδονία, την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και το βράδυ στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.
β. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χωράς (πάνω από 900 μετρά) και πιθανώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου (από 700 μετρά).
γ. Οι νοτιάδες στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ.
2. Την Καθαρά Δευτέρα (23-2-2015), ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά σε όλη τη χωρά. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (από 1000 μετρά). σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλα τα δυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές.
3. Την Τρίτη (24-2-2015) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν αρχικά στις ανατολικές και νότιες νησιώτικες περιοχές αλλά μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να ντύνονται κατάλληλα.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
    - Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
    - Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
    - Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
    - Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
    - Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
    - Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Αν μετακινούνται πεζή:
    - Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
 - Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού)

Διήμερο γλέντι σε όλη την Ελλάδα - Τι ετοιμάζουν οι δήμοι για την τελευταία αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα

Διήμερο γλέντι σε όλη την Ελλάδα
Μπορεί τα «σκήπτρα» του Καρναβαλιού να κρατάει εδώ και 180 χρόνια η Πάτρα, όμως σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων για την κορύφωση της Αποκριάς.
Πολλά και διαφορετικά είναι τα έθιμα που επικρατούν σε πόλεις και χωριά της Ελλάδας, αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο ότι ως λαός διαθέτουμε φαντασία και εφευρετικότητα.

Φέτος τα Κούλουμα θα μας βρουν με βροχερό καιρό και κασκόλ, όμως η καλή διάθεση, ο χορός και τα σαρακοστιανά εδέσματα θα συνοδεύσουν τις εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα, σε πόλεις και χωριά.

Καρναβάλι Ευρωστίνης 2015 
 Για μία ακόμη φορα στο Δερβένι διοργανώνεται το Δερβενιώτικο καρναβάλι από τον Δήμο και από τους διάφορους φορείς της όμορφης κομόπωλης της Κορίνθίας
Οσοι αποφασίσουν να μείνουν λόγω κακοκαιρίας στο κλεινόν άστυ, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μουσική και σαρακοστιανά εδέσματα στις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων, στο Λόφο του Φιλοπάππου.
Παράλληλα, ένα μοναδικό σαρακοστιανό πάρτι θα απολαύσουν οι Αθηναίοι, στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ στις 11 π.μ., σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανω Αμπελοκήπων. Το κέντρο της Γλυφάδας θα γεμίσει καρναβαλιστές, την Κυριακή στις 12.30, και το πάρτι θα συνεχιστεί στην 1η Μαρίνα Γλυφάδας. Την Καθαρά Δευτέρα, στις 11.30 π.μ., ο Δήμος διοργανώνει γιορτή για τα Κούλουμα, στην Ανω Γλυφάδα (θέση Πατητήρι).

Στις ανακαινισμένες πλατείες Θεμιστοκλή και Αγίων Αναργύρων στην Παλαιά Κοκκινιά, στον Πειραιά, οι δημότες θα γιορτάσουν τα Κούλουμα. Στην παραλία της Φρεαττύδας, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10.30, με συναυλία του Γρηγόρη Αλυσσανδράκη, ενώ θα διεξαχθεί και διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού.
Η Ξάνθη κρατά τα σκήπτρα της «βασίλισσας του Καρναβαλιού» στη Βόρεια Ελλάδα. Στην ακριτική θρακιώτικη πόλη όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση της Κυριακής, όπου άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης. Με τη λήξη της παρέλασης θα ξεκινήσει μεγάλο πάρτι, ενώ θα ακολουθήσει το έθιμο «Κάψιμο του Τζάρου», δίπλα στον Κόσυνθο ποταμό. 
Στη Νάουσα Ημαθίας κυριαρχεί το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες», ενώ στην Κοζάνη οι παραδοσιακοί φανοί, φωτιές που συμβολίζουν τον εξαγνισμό, τη λατρεία της φύσης, σηματοδοτώντας το καλωσόρισμα της άνοιξης και την έναρξη της καρποφορίας της γης. Στον Σοχό του Δήμου Λαγκαδά την τιμητική τους θα έχουν οι κουδουνοφόροι. Ντυμένοι με στολές από δέρματα ζώων και ζωσμένοι με κουδούνια, οι αθυρόστομοι καρναβαλιστές χορεύουν και τραγουδούν. Στο Κιλκίς διοργανώνεται λαϊκό σατιρικό θέατρο, κυνήγι θησαυρού, γιορτή καρναβαλιστών και μασκαράδες με... καπέλα.

Παραδοσιακά

Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 π.μ. ο Δήμος Ξυλοκάστρου -  Ευρωστίνης διοργανώνει τα "Κούλουμα 2015" στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Ξυλοκάστρου.
Μια γιορτή με ποικίλα σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακή μουσική, χορό και πέταγμα χαρταετού για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Εκδηλώσεις με παραδοσιακή μουσική, χορό και αναβίωση εθίμων διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις περιοχές του Κέδρινου Λόφου, της Τούμπας, της Νέας Ελβετίας και στην Τριανδρία.
Παραδοσιακό γλέντι με ξεφάντωμα από το πρωί υπόσχεται ο Δήμος Καλαμαριάς για την Καθαρά Δευτέρα στο πρώην στρατόπεδο «Κόδρα». Γλέντι με χορούς, τραγούδια και νόστιμα εδέσματα περιλαμβάνουν τα «Κούλουμα 2015» που διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη.

Με πολύ κέφι και δημιουργική φαντασία, η Δημοτική Ενότητα Αμφίκλειας θα παρασύρει ντόπιους και επισκέπτες σε ένα ζωντανό και γνήσιο ρουμελιώτικο γλέντι.
Μεγάλη γιορτή θα στηθεί και οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι ορεξάτοι, αφού θα ψηθεί ένα κοντοσούβλι 120 μέτρων, κέρασμα μαζί με άφθονο κρασί και χειροποίητες τοπικές πίτες.

Η Καθαρά Δευτέρα στην Αμφίκλεια περιλαμβάνει την πατροπαράδοτη φασολάδα, με τα σαρακοστιανά και τη λαγάνα, αλλά και αποκριάτικους χορούς τα παιδιά του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου Αμφίκλειας.

ΝΔ: Βλέπουν νέο μνημόνιο στον... ορίζοντα

Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν στη ΝΔ τη χθεσινή εξέλιξη στη συνεδρίαση του έκτακτου eurogroup.

«Το χειρότερο αποφεύχθηκε για την ώρα. Κι αυτό είναι θετικό», ήταν το πρώτο σχόλιο του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Καραγκούνη ο οποίος παράλληλα φρόντισε να επισημάνει ότι «η νέα κυβέρνηση επανέρχεται στο σημείο που παρέλαβε από την προηγούμενη, αλλά υπό πολύ χειρότερες συνθήκες».

Στη Συγγρού πάντως περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα για να βγάλουν ασφαλη συμπεράσματα αφού πρώτα η κυβέρνηση καταθέσει τις προτάσεις της για τα μέτρα που θα συνοδεύουν την τετραμενη παράταση του μνημονίου. Ωστόσο στελεχη του κόμματος έσπευδαν αργά το βραδυ της Παρασκευής να υπογραμμίσουν ότι η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους είναι "παράταση του ίδιου Μνημονίου για τέσσερις μήνες, με αξιολόγηση από την ίδια τρόικα, που οδηγεί στη συνέχεια σε νέο Μνημόνιο, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά θα έβγαζε τη χώρα οριστικά από τα Μνημόνια στο τέλος Φεβρουαρίου".

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος σχολίασε μέσω του twitter του ότι "ζητούσαμε χρήματα χωρίς μνημόνιο και μάλλον βρεθήκαμε με μνημόνιο χωρίς χρήματα!.."

Παρόλα αυτά ο προβληματισμός που επικρατεί στο εσωτερικό της "γαλάζιας" παράταξης είναι διάχυτος και αφορά την αντιπολιτευτική στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει από εδω και πέρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η ΝΔ κινδυνεύει να βρεθεί σε στρατηγικό αδιέξοδο στην περίπτωση πιυ φανεί ότι πετυχαίνει η πολιτική της κυβέρνησης

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να αρθεί και η εσωκομματική εκεχειρία που επικράτησε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της κρισιμότητας των καταστάσεων. " Πρέπει να δώσουμε έμφαση στο εθνικό ζήτημα και όχι στο εσωκομματικό πρόβλημα που είναι δευτερεύον" τόνιζαν άλλωστε "γαλάζια" στελέχη τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα όταν καλούταν να απαντήσουν για το τι μέλει γενέσθαι στα εσωκομματικά.

Οι πληροφορίες του newsit, αναφέρουν ότι μετά απο τις χθεσινοβραδυνές εξελίξεις υπάρχουν σκέψεις στην ηγετική ομάδα της ΝΔ να πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ακόμα και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται προκειμένου να τοποθετηθούν ανοικτά οι βουλευτές και το επόμενο σαββατοκύριακο να ακολουθήσει η συγκλιση της Πολιτικής Επιτροπής του κομματος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι έμπειρος κοινοβουλευτικός της ΝΔ επεσήμανε σε πηγαδάκι στη βουλή τον κίνδυνο της απομόνωσης που υπάρχει αν η ΝΔ δεν βρει τον αντιπολιτευτικό της βηματισμό κρατώντας τις κατάλληλες ισορροπίες. Και ο κίνδυνος που εγγυμωνεί συμφωνα με το ίδιο στέλεχος είναι ότι η ΝΔ μπορεί να κατηγορηθεί οτι είτε ότι επενδύει στην καταστροφή της χώρας, είτε ότι έχει ταυτιστεί με τις επιδιόξεις της Γερμανίας, είτε ότι δεν έχει αφουγκραστεί το μήνυμα που έστειλε η ελληνική κοινωνία στις 25 Ιανουαρίου.

Όλο το κείμενο της συμφωνίας στο Eurogroup στα ελληνικά και τα αγγλικά

Όλο το κείμενο της συμφωνίας στο Eurogroup στα ελληνικά και τα αγγλικά

 Η κατ' αρχην συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της στο κρίσιμο Eurogroup της Παρασκευής έβαλε τέλος, για την ώρα, στα σενάρια για Grexit. Τι αναφέρει όμως η συμφωνία των δυο πλευρών που ήδη αποκρυπτογραφείται;

Όλο το κείμενο της συμφωνίας στα ελληνικά

"Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής οι οποίες ανελήφθησαν από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια των λίγων τελευταίων εβδομάδων διεξαγάγαμε, από κοινού με τους θεσμούς, έναν εντατικό και εποικοδομητικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές και καταλήξαμε σε μια κοινή θέση σήμερα.

Το Γιούρογκρουπ σημειώνει, στο πλαίσιο της υπάρχουσας διευθέτησης, το αίτημα των ελληνικών αρχών για την παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Master Financial Assistance Facility Agreement, MFFA), η οποία θεμελιώνεται σε ένα σύνολο δεσμεύσεων. Ο σκοπός της παράτασης αυτής είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη βάση των όρων της τρέχουσας διευθέτησης, με την καλύτερη δυνατή χρήση της δεδομένης ευελιξίας η οποία θα εξετασθεί από κοινού με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς. Αυτή η παράταση θα γεφυρώσει το χρόνο που θα απαιτηθεί για τις συζητήσεις για μια ενδεχόμενη διάδοχη διευθέτηση ανάμεσα στο Γιούρογκρουπ, τους θεσμούς και την Ελλάδα.

Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν έναν πρώτο κατάλογο μεταρρυθμιστικών μέτρων, επί τη βάση της τρέχουσας συμφωνίας, ως το τέλος της Δευτέρας 23ης Φεβρουαρίου (2015). Οι θεσμοί θα εκφέρουν μια πρώτη άποψη για το εάν αυτή είναι επαρκώς συνεκτική ώστε να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κατάλογος αυτός θα διευκρινιστεί περαιτέρω και κατόπιν θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς ως τα τέλη του Απριλίου.

Μόνον η έγκριση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του παραταθέντος προγράμματος από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά του την οποιαδήποτε εκταμίευση της εναπομείνασας δόσης από το τρέχον πρόγραμμα του ΕΤΧΣ και την μεταφορά των κερδών του 2014 από το πρόγραμμα SMP. Αμφότερες υπόκεινται στην έγκριση του Γιούρογκρουπ.

Ενόψει της αξιολόγησης από τους θεσμούς η Ευρωομάδα συμφωνεί ότι τα κεφάλαια, τα οποία είναι ως τώρα διαθέσιμα στο ΤΧΣ, θα πρέπει να διακρατηθούν από τον ΕΤΧΣ, άνευ δικαιώματος τρίτων, για τη διάρκεια της παράτασης της MFFA. Τα κεφάλαια θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της παράτασης της MFFA και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τα κόστη ανακεφαλαιοποίησης και εκκαθάρισης τραπεζών. Θα μπορούν να εκταμιευθούν κατόπιν αιτήματος με απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας / του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

Υπό αυτό το φως καλωσορίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να συνεργαστούν στενά με τους ευρωπαϊκούς και τους διεθνείς θεσμούς και εταίρους. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουμε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ. Συμφωνήσαμε επίσης ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον δικό του ρόλο.

Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη σθεναρή δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα αποσκοπεί στην διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης, τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και της προαγωγής της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι αρχές δεσμεύονται στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί εδώ και πολύ καιρό για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο οι ελληνικές αρχές ανέλαβαν την ευθύνη να χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη συνεχιζόμενη παροχή τεχνικής βοήθειας.

Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως.

Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν επίσης να εγγυηθούν τα απαραίτητα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα ή τα έσοδα που απαιτούνται για να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους, όπως όριζε το ανακοινωθέν του Γιούρογκρουπ του Νοεμβρίου του 2012. Οι θεσμοί, σε ό,τι αφορά τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015, θα λάβουν υπόψη τους τις οικονομικές συνθήκες του 2015.

Με δεδομένες αυτές τις δεσμεύσεις καλωσορίζουμε το ότι σε έναν αριθμό πεδίων, οι ελληνικές πολιτικές προτεραιότητες μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση και την καλύτερη εφαρμογή της τρέχουσας διευθέτησης. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από την ακύρωση μέτρων και από μονομερείς αλλαγές των πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την ανάκαμψη της οικονομίας ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αυτά αξιολογούνται από τους θεσμούς.

Βάσει του αιτήματος, των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών, των γνωμοδοτήσεων των θεσμών και τη σημερινή συμφωνία, θα ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες με σκοπό να καταλήξουμε σε μια οριστική απόφαση για την παράταση της τρέχουσας Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης του ΕΤΧΣ για έως και τέσσερις μήνες από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΧΣ. Επίσης καλούμε τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές να ξαναρχίσουν αμέσως το έργο τους που θα επιτρέψει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Παραμένουμε δεσμευμένοι στη χορήγηση επαρκούς στήριξης στην Ελλάδα ωσότου ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις εντός του συμφωνημένου πλαισίου".

Όλο το κείμενο της συμφωνίας στα αγγλικά:

"The Eurogroup reiterates its appreciation for the remarkable adjustment efforts undertaken by Greece and the Greek people over the last years. During the last few weeks, we have, together with the institutions, engaged in an intensive and constructive dialogue with the new Greek authorities and reached common ground today.

The Eurogroup notes, in the framework of the existing arrangement, the request from the Greek authorities for an extension of the Master Financial Assistance Facility Agreement (MFFA), which is underpinned by a set of commitments. The purpose of the extension is the successful completion of the review on the basis of the conditions in the current arrangement, making best use of the given flexibility which will be considered jointly with the Greek authorities and the institutions. This extension would also bridge the time for discussions on a possible follow-up arrangement between the Eurogroup, the institutions and Greece.


The Greek authorities will present a first list of reform measures, based on the current arrangement, by the end of Monday February 23. The institutions will provide a first view whether this is sufficiently comprehensive to be a valid starting point for a successful conclusion of the review. This list will be further specified and then agreed with the institutions by the end of April.

Only approval of the conclusion of the review of the extended arrangement by the institutions in turn will allow for any disbursement of the outstanding tranche of the current EFSF programme and the transfer of the 2014 SMP profits. Both are again subject to approval by the Eurogroup.

In view of the assessment of the institutions the Eurogroup agrees that the funds, so far available in the HFSF buffer, should be held by the EFSF, free of third party rights for the duration of the MFFA extension. The funds continue to be available for the duration of the MFFA extension and can only be used for bank recapitalisation and resolution costs. They will only be released on request by the ECB/SSM.

In this light, we welcome the commitment by the Greek authorities to work in close agreement with European and international institutions and partners. Against this background we recall the independence of the European Central Bank. We also agreed that the IMF would continue to play its role.

The Greek authorities have expressed their strong commitment to a broader and deeper structural reform process aimed at durably improving growth and employment prospects, ensuring stability and resilience of the financial sector and enhancing social fairness. The authorities commit to implementing long overdue reforms to tackle corruption and tax evasion, and improving the efficiency of the public sector. In this context, the Greek authorities undertake to make best use of the continued provision of technical assistance.

The Greek authorities reiterate their unequivocal commitment to honour their financial obligations to all their creditors fully and timely.

The Greek authorities have also committed to ensure the appropriate primary fiscal surpluses or financing proceeds required to guarantee debt sustainability in line with the November 2012 Eurogroup statement. The institutions will, for the 2015 primary surplus target, take the economic circumstances in 2015 into account.

In light of these commitments, we welcome that in a number of areas the Greek policy priorities can contribute to a strengthening and better implementation of the current arrangement. The Greek authorities commit to refrain from any rollback of measures and unilateral changes to the policies and structural reforms that would negatively impact fiscal targets, economic recovery or financial stability, as assessed by the institutions.

On the basis of the request, the commitments by the Greek authorities, the advice of the institutions, and today's agreement, we will launch the national procedures with a view to reaching a final decision on the extension of the current EFSF Master Financial Assistance Facility Agreement for up to four months by the EFSF Board of Directors. We also invite the institutions and the Greek authorities to resume immediately the work that would allow the successful conclusion of the review.

We remain committed to provide adequate support to Greece until it has regained full market access as long as it honours its commitments within the agreed framework".

Εμφύλιος σε ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέχιση του Μνημονίου - Αντιδράσεις ακόμα και από «προεδρικούς» | «Κόκκινο πανί» ο Βαρουφάκης

Εμφύλιος σε ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέχιση του Μνημονίου
Αναψαν τα… αίματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κυβερνητικοί χειρισμοί στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και η επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, που τράβηξε πίσω πολλές από τις κόκκινες προεκλογικές γραμμές της Κουμουνδούρου, προκάλεσαν διαφωνίες και έντονο προβληματισμό στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ακατάλληλα corn flakes απέσυρε ο ΕΦΕΤ από γνωστό σούπερ μάρκετ

Στην ανάκληση “νιφάδων καλαμποκιού–corn flakes” προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ, μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος», ενημερώθηκε για τη διακίνηση του προϊόντος νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes), γερμανικής προέλευσης, στο οποίο διαπιστώθηκε αυξημένη συγκέντρωση μυκοτοξίνης DON (Deoxynivalenol), λόγω επιμόλυνσης της πρώτης ύλης.
Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «365 νιφάδες καλαμποκιού», σε συσκευασία των 750 g, με αριθμούς παρτίδας L14-05261 & L14-5262 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 21.12.15, που παρασκευάζεται από τη γερμανική εταιρεία C. HAHNE Mühlenwerke GmpH και διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος AE».
Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση/απόσυρση του ανωτέρω προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Στο πλαίσιο, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

aftodioikisi.gr

Χρυσή Αυγή: Ο Σύριζα, αντί να σκίσει το μνημόνιο, έσκισε το προεκλογικό του πρόγραμμα


O Σύριζα διατηρεί όλα τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα, αποδέχεται την επαίσχυντη εποπτεία της τρόικα (με άλλο όνομα) και απαρνείται τις φιλολαϊκές, προεκλογικές του υποσχέσεις για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.

Μοναδική δύναμη αντίστασης στην οικονομική κατοχή της χώρας, μοναδικό πραγματικά αντιμνημονιακό κίνημα είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμός-Χρυσή Αυγή, γι' αυτό και οι εκλεγμένοι βουλευτές του παραμένουν παράνομα στις φυλακές.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η πρόσφατη αφίσα του ΑΚΕΠ

Εμφάνιση

ΑΚΕΠ ΑΚΕΠ

Meryl Streep | Οι 19 υποψηφιότητές της στα Oscar! [VIDEO]

Εν όψη των φετινών βραβείων όσκαρ, ιδού ένα video με τις 19 υποψηφιότητες - ρεκόρ - της Meryl Streep!


The Power of Music Art