Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Η 18Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE

 



1ος Όμιλος
Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου
Παναχαϊκή-Φωστήρας 3-1 (28' πέν. , 67' Κυβελίδης, 46' Στεργίδης - 37' Σμυρλής)
Καλλιθέα - Χανιά 1-0 (10' Αρναρέλης)
Σάββατο 21 Φεβρουαρίου
Επισκοπή - Ερμιονίδα 4-1 (13' Λάμπρου, 28' πεν. Δελήμπασης, 75' Πετράκος, 78' Πάλλας - 61' Παβίσεβιτς)
Κυριακή 22 Φεβρουαρίου
Παναιγιάλειος - Ηρακλής Ψαχνών 1-0 (33' αυτ. Ραπτάκης)
Πανηλειακός - Αχαρναϊκός 0-3 ά.α.
Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου
Άλιμος - Απόλλων Σμύρνης 15:00
Ρεπό η ΑΕΚ

Ο Αστέρας διέλυσε με 6 - 1 τον ΟΦΗ στη βροχερή Τρίπολη

Ο Αστέρας διέλυσε τον ΟΦΗ στη βροχερή ΤρίποληΟ Αστέρας Τρίπολης επικράτησε εύκολα 6-1 του ΟΦΗ στο γήπεδο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης», για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, και έμεινε ξανά μόνος στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία του Παναιτωλικού στην Κομοτηνή.

Χατ τρικ πέτυχε για την αρκαδική ομάδα ο Μπαράλες (4΄, 41΄ και 79΄), άλλες δύο φορές βρήκε δίχτυα ο Μάσα (45΄ και 66΄) και μία ο Πάρα (91΄), ενώ για τους Κρήτες σκόραρε ο Λαμπρόπουλος με πέναλτι στο 88΄

Οι γηπεδούχοι έδιωξαν νωρίς το άγχος από πάνω τους, καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Ρόλε εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μπαράλες με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ πλησίασε την ισοφάριση, με το σουτ του Ροβίθη που απομάκρυνε δύσκολα ο Κοσίτσκι, αλλά στη συνέχεια οι Αρκάδες πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν αρκετές φάσεις.

Ο Λόρια έσωσε την εστία του σε κάποιες περιπτώσεις (σουτ του Μουνάφο στο 8΄ και του Γιαννιώτα στο 13΄, απευθείας φάουλ του Ρόλε στο 32΄, τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτα στο 35΄), ο Μάσα στο 20΄ αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά τελικά ο Αστέρας έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 41΄.

Ο Γιαννιώτας έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μπαράλες με διπλή προσπάθεια (αφού στην πρώτη περίπτωση ο Λόρια απέκρουσε) σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου, μετά από σέντρα του Λούι από δεξιά, ο Μάσα με κεφαλιά «έγραψε» το 3-0 και μετέτρεψε το δεύτερο μέρος σε τυπική διαδικασία.

Ο Αστέρας έριξε ρυθμούς στο β΄ ημίχρονο, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει σε ακόμη ένα γκολ στο 66΄, με ωραίο σουτ του Μάσα από το ύψος του πέναλτι.

Στο 68΄ ο Λόρια έσωσε την εστία του σε τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτα και στο 72΄ ο Γεωργιανός τερματοφύλακας είπε «όχι» και στον νεοεισελθώντα Φακούντο Πάρα, ο οποίος έχασε καλή ευκαιρία και στο 74΄, πλασάροντας άουτ.

Το... κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους ήρθε στο 79΄ με το εξαιρετικό γκολ του Μπαράλες, με τον Αργεντινό να πιάνει σουτ στην κίνηση μετά από βαθιά μπαλιά του Παντελιάδη, για να διαμορφωθεί το 5-1 στο 88΄, με πέναλτι που κέρδισε ο Κουτσιανικούλης από τον Ζησόπουλο και αξιοποίησε ο Λαμπρόπουλος.

Το σκορ έκλεισε στις καθυστερήσεις ο Φαγκούντο Πάρα διαμορφώνοντας το θρίαμβο με 6-1 για τους γηπεδούχους.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Αλόκο, Μουνάφο (70΄ Τιε Μπι), Ιγκλέσιας, Μάσα (69΄ Πάρα), Μπαράλες, Ρόλε (76΄ Φερνάντες), Γιαννιώτας
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Ροβίθης (77΄ Μανιδάκης), Φαζός, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Κουτσιανικούλης, Τζορτζ, Λαμπρόπουλος, Μαραθιανός (46΄ Περογαμβράκης)

Η 25η  αγωνιστική :

Σάββατο 21/2

Νίκη Βόλου - Skoda Ξάνθη 0-3 α.α
Πανθρακικός - Παναιτωλικός 0-0
Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Βέροια-ΠΑΟΚ 1-3
Κυριακή 22/2
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 6-1
Πανιώνιος-Λεβαδειακός 1-0
Πλατανιάς-Κέρκυρα 1-1
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-1
Δευτέρα 23/2
Εργοτέλης - Ατρόμητος (19:30)

Κατώτεροι των περιστάσεων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Λίγες μέρες μετά την ήττα στην Ουκρανία, θα περίμενε κανείς διαφορετική εικόνα. Ο Ολυμπιακός
δεν ήταν καλός ούτε στη Λεωφόρο και με ένα κακό δεύτερο ημίχρονο, ηττήθηκε 2-1 από τον ΠΑΟ, με τη διαφορά να μειώνεται, πλέον, στους 3 βαθμούς. χάρη στα παιδαριώδη αμυντικά «ερυθρόλευκα» λάθη  9 αγωνιστικές πριν από το φινάλε.
Κακή εικόνα από τους περισσότερους παίκτες, λανθασμένες επιλογές ο Βίτορ Περέιρα.
Για να τα λέμε, όμως, όλα, το παιχνίδι στράβωσε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν από εκεί που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε το 0-1 με το πλασέ του Ντουρμάζ στο 47’, δύο λεπτά αργότερα έγινε το 1-0 με το αδιανόητο αυτογκόλ του Μαζουακού.
Όπως και να ‘χει, όλοι στη Λεωφόρο εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και αυτό ο κόσμος δεν το συγχωρεί.
Τα τραγικά αμυντικά κενά των «ερυθρόλευκων» έπαιξαν για 2o σερί ματς (έπειτα απ' αυτό κόντρα στη Ντνίπρο) καθοριστικό ρόλο, με το 1-0 στο 49' να προέρχεται από… στραβοκλωτσιά του Μασουακού και  στο 78' το 2-0 του Πέτριτς να είναι αποτέλεσμα ασίστ του… Μιλιβόγεβιτς! Στο 70' είχαμε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στην επανάληψη, με την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Μήτρογλου να χτυπά στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Στιλ.
Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, με το γκολ του Ντομίνγκες με φάουλ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έμεινε… ζωντανός στην περίπτωση ισοβαθμίας, μιας και στα μεταξύ τους ματς έχουν από δύο γκολ κάθε ομάδα.
Το πρώτο 45λεπτο στη Λεωφόρο έχει ξεχαστεί ήδη. Το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου καλό, δεν είχε ρυθμό και το 0-0 ήταν απολύτως λογικό. Ο Μανιάτης με σουτ στο 8’ (κόντραρε και μπλόκαρε ο Στιλ) και ο Ντουρμάζ στο 27’ (ψηλά άουτ) απείλησαν για τον Ολυμπιακό, ενώ στο 15’ οι Ντουρμάζ, Μήτρογλου, Ντοσεβί συνδυάστηκαν αλλά ο Τογκολέζος άνοιξε το κοντρόλ.
Στο ίδιο διάστημα, οι γηπεδούχοι απείλησαν με το σουτ του Νάνο στο 12’ (άουτ) και με τον Καρέλη στο 34’ (μπλόκαρε ο Ρομπέρτο).
Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε με 5λεπτη καθυστέρηση, λόγω τραυματισμού του Κασάμι από ρίψη φωτοβολίδας. Στο 47’ ο Ντουρμάζ έχασε την ευκαιρία του αγώνα, αλλά η μπάλα από το πλασέ που επιχείρησε, πέρασε ελάχιστα άουτ. Το παιχνίδι... στράβωσε δύο λεπτά αργότερα. Ο Πράνιτς έκανε την χαμηλή σέντρα, ο Μαζουακού έκανε στραβοκλωτσιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού.
Ο Θρύλος, αν και δεν ήταν καλός, προσπάθησε να απειλήσει. Το έκανε στο 53’ και στο 70’ με τον Μήτρογλου, αλλά στην πρώτη προσπάθεια, το σουτ του Έλληνα επιθετικού δεν ήταν δυνατό και μπλόκαρε ο Στιλ και στη δεύτερη, έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε ύψος, βρήκε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και πέρασε άουτ.
Ο ΠΑΟ ευτύχησε να σημειώσει και δεύτερο γκολ από νέο λάθος των «ερυθρολεύκων». Ο Μιλιβόγεβιτς έκανε λάθος κεφαλιά προς τα πίσω, ο Πέτριτς το εκμεταλλεύτηκε και σούταρε για το 2-0.
Λίγο νωρίτερα, στο 75’, ο Περέιρα πέρασε τον Ντομίνγκες στον αγωνιστικό χώρο και το αποτέλεσμα δείχνει ότι ήταν λάθος κίνηση: έπρεπε να είχε μπει νωρίτερα, είτε να είχε ξεκινήσει στο ντέρμπι.
Ο Αργεντινός μέσος μείωσε σε 2-1 με φανταστικό τέρμα στο 96’, έπειτα από πάσα του Μανιάτη στο φάουλ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός. Νωρίτερα, ο Μανιάτης με πλασέ στο 85’ και ο Σαντάνα με κεφαλιά στο 86’, είχαν δύο καλές στιγμές, αλλά ο Ολυμπιακός δεν γλίτωσε την ήττα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (76’ Μέντες), Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς (90’ Κλωναρίδης), Καρέλης (62’ Ατζαγκούν), Μπεργκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (75’ Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (85’ Αφελάι), Φορτούνης (65’ Χάρα), Μήτρογλου.

Επεισόδια πριν από τη σέντρα στη Λεοφώρο Οπαδοί του ΠΑΟ έκαναν επίθεση κατά του Ολυμπιακού

Εισβολή οπαδών στη Λεωφόρο!Μόνο ως… κακός οιωνός θα μπορούσαν να μεταφραστούν όσα συνέβησαν πριν από το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό,  περίπου 1,5 ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα της 25ης αγωνιστικής.
Με το που… προσπάθησαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο οι Ρομπέρτο και Μέγιερι για την καθιερωμένη βόλτα στον αγωνιστικό χώρο, δεκάδες μπουκάλια και φωτοβολίδες εκτοξεύτηκαν προς το μέρος τους, με τους τερματοφύλακες του Ολυμπιακού να παρακολουθούν όσα συνέβαιναν χωρίς να αντιδρούν.
Όμως με το που βγήκαν και οι υπόλοιποι «ερυθρόλευκοι» στο χορτάρι και παρά την παρουσίας ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης τόσο στη φυσούνα όσο και μπροστά από τη Θύρα 13, υπήρξε εισβολή φιλάθλων του Παναθηναϊκού που κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.
Φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» αποχώρησαν άρον-άρον προς τα αποδυτήρια, προκειμένου να προφυλαχθούν από το μένος των αγριεμένων οπαδών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, είχε συνομιλία με οπαδό του Παναθηναϊκού, στον οποίον απευθύνθηκε λέγοντας του «μην χτυπάτε τους παίκτες, χτυπήστε εμένα»
Τότε 50 οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν στη Θύρα 13 κινήθηκαν προς το μέρος του άνδρα που ήταν επιφορτισμένος με τον έλεγχο της πόρτας που οδηγεί από τη Θύρα 13 στον αγωνιστικό χώρο, λίγα δευτερόλεπτα πριν το «ντου».
Εν συνεχεία οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κινήθηκαν προς τον Αντώνη Νικοπολίδη, προσπαθώντας να τον προσεγγίσουν, όμως ο συνεργάτης του Περέιρα φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς.
Πάντως πρέπει να τονιστεί πως η άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στον περιβάλλοντα χώρο του «Απόστολος Νικολαϊδης» έγινε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Γλέζος: Συγγνώμη που συνήργησα στην ψευδαίσθηση - «Όπως όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι»

Γλέζος: Συγγνώμη που συνήργησα στην ψευδαίσθηση
Αθήνα
«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος σε άρθρο του με τίτλο «Πριν είναι αργά».

Στο ίδιο άρθρο στην ιστοσελίδα της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» ο κ. Γλέζος ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό «διότι συνήργησα σε αυτή την ψευδαίσθηση» και καλεί σε αντίδραση: «Όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση» αναφέρει.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Γλέζου ανέφεραν: Είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.

Όλο το άρθρο Μ.Γλέζου:

Ντέρμπι «αιωνίων» στην «καυτή» Λεωφόρο

Ντέρμπι «αιωνίων» στην «καυτή» Λεωφόρο
Η σημερινή «μάχη» της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (19:30, Novasports1), εκτός από την γνωστή... αιώνια αντιπαλότητα, έχει και ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς οι «πράσινοι» σε περίπτωση νίκης θα παραμείνουν στο κυνήγι των «ερυθρολεύκων» πλησιάζοντας τους μάλιστα στους τρεις βαθμούς. Από την άλλη η νίκη δίνει στους φιλοξενούμενους το πρωτάθλημα (εκτός απροόπτου) καθώς η ψαλίδα θα ανοίξει στους 9 βαθμούς.

Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να παρατάξει με 4-4-2 την ομάδα κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στιλ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τριανταφυλλόπουλο, Ταυλαρίδη, Σίλντενφελντ και Χουχούμη.
Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με εσωτερικούς μέσους τους Ζέκα και Πράνιτς. Ο Πέτριτς ως «δεκάρι» θα αγωνιστεί πίσω από τους Καρέλη και Μπεργκ.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Νάνο, Μπούρμπος, Μέντες, Νίνης, Ατζαγκούν, Μαυρίας και Κλωναρίδης. Εκτός έμειναν οι οι Χρήστος Δώνης, Γιώργος Δώνης και Θανάσης Ντίνας.
Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Περέιρα τεχνικός σκοπεύει να παρατάξει με σύστημα 4-2-3-1 τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβα και Μαζουακού.
Στον άξονα θα είναι ο Μανιάτης με τον Μιλιβόγεβιτς, ενώ στα άκρα θα παίξουν ο Ντουρμάζ και ο Ντοσεβί. Ο Φορτούνης θα αναλάβει οργανωτικό ρόλο, ενώ ο Μήτρογλου θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Χάρα, Εντινγκά, Ντομίνγκες, Σαλίνο, Κασάμι και Αφελάι. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μποτία και Φουστέρ, όπως και οι Διαμαντάκος, Μπουχαλάκης, Γιαννούλης, Αυλωνίτης και Μπενίτες για λόγους τακτικής.



Νέος άθλος του αποδεκατισμένου Λουτρακίου! 2-1 τον Αιολικό…

Νέος άθλος του αποδεκατισμένου Λουτρακίου! 2-1 τον Αιολικό… Νίκη με ανατροπή και για τον ΠΑΟ Λουτράκι, σε ένα παιχνίδι με ένταση και νεύρα.
'Ενας μικρός άθλος. Αυτές οι λέξεις είναι ίσως οι πιο κατάλληλες  για να περιγράψουν τη σπουδαία νίκη των οράνιε απέναντι στον φιλόδοξο, αλλά κακό σήμερα Αιολικό. Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα και ενώ  νωρίτερα, στο 14ο λεπτό , δεν είχε δοθεί  υπέρ τους καταφανέστατο πέναλτι σε ανατροπή του Παπαναστασίου, ο οποίος έβγαινε μόνος του απέναντι στο Γόμο.

Ο κομβικός ρόλος του Κώστα Καραμανλή για την εγγύηση της ενότητας στην παράταξη και οι κινήσεις της ηγεσίας Η οριστική συμφωνία στις Βρυξέλλες ανοίγει τα «εσωκομματικά» στη Ν.Δ.

Η οριστική συμφωνία στις Βρυξέλλες ανοίγει τα «εσωκομματικά» στη Ν.Δ.
Μπορεί οι εξελίξεις στην οικονομία να έχουν μπλοκάρει τα εσωκομματικά γρανάζια της Ν.Δ., ωστόσο οι διεργασίες και οι συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος συνεχίζονται με το βλέμμα στραμμένο στην πορεία της διαπραγμάτευσης και τον αντίκτυπο που θα έχει για το μέλλον της χώρας.

Τα φώτα στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κλείνουν κάθε βράδυ μετά τις έντεκα, όταν αναχωρεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος καθημερινά πραγματοποιεί πολύωρες συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του και τα στελέχη του γαλάζιου οικονομικού επιτελείου, καταγράφοντας όλα τα τελευταία δεδομένα.

Ένα διόλου ηρωικό «ΟΧΙ»

Ένα διόλου ηρωικό «ΟΧΙ»

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει εκτεθεί τόσο πολύ ως ο απόλυτος κυρίαρχος που ακόμα και ένα μικρό βήμα προς τα πίσω θα ραγίσει το τείχος της γερμανικής υπερδύναμης αλλά και της δικής του εικόνας, εντός και εκτός Γερμανίας

Ποτέ άλλοτε οι λέξεις δεν εκσφενδονίζονταν από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη με τόση επιθετικότητα αλλά και με τόσο εμφανείς επικοινωνιακούς σκοπούς. Επέκταση, παράταση, ευελιξία, Μνημόνιο, πρόγραμμα, συμφωνία, δέσμευση, τροποποίηση ή, αν θέλετε, extend, amend και new deal είναι μερικές από τις λεκτικές σφαίρες που εκτοξεύθηκαν από τα παραταγμένα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, περίστροφα. Μεταφρασμένες στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ολλανδικά ή γαλλικά, μπορεί να έχασαν λίγη από την ποιητικότητα και το ρυθμό τους, δεν έχασαν όμως τίποτα από τη σημασία τους. Μόνο μία λέξη, με γερμανική ετυμολογία μάλιστα, δεν έχει ακόμα συμπεριληφθεί στα κείμενα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Είναι η λέξη «krach» (κραχ) και, αν ποτέ γραφόταν, θα ήταν ο επίλογος διά χειρός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Άρχισαν τα όργανα: Η Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ ζητάει αλλαγή ηγεσίας και καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη συμφωνία

Άρχισαν τα όργανα: Η Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ ζητάει αλλαγή ηγεσίας και καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη συμφωνία Πολύ σκληρή ανακοίνωση έβγαλε η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία χαρακτηρίζει «υποταγή» τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-ΕΕ στο Eurogroup.

Μάλιστα ζητάει ευθέως να γίνει Συνέδριο του κόμματος, αλλά και αλλαγή ηγεσίας.

Επίσης, η κομμουνιστική Τάση, στο κείμενο που αναρτήθηκε μετά τη συμφωνία στο Eurogroup στην ιστοσελίδα marxismos.com καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την απόφαση-συμφωνία του Eurogroup.

Αναλυτικά το κείμενο μετά τη συμφωνία στο Eurogroup:

Από τον χορό του Αστέρα Δερβενίου

Το Δημόσιο στο επίκεντρο της συμφωνίας με τους εταίρους – Ποιες αλλαγές θα προωθήσει η κυβέρνηση

Οι αλλαγές στο Δημόσιο όπως τις έχουν περιγράψει ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος  θα βρίσκονται στο επίκεντρο της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις που με βάση τη συμφωνία του Eurogroup θα παραδώσει η χώρα στους εταίρους μας έως τη Δευτέρα. Ήδη σχετική αναφορά γίνεται στο κείμενο συμφωνίας του Eurogroup περιγράφοντας και την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούν. Συγκεκριμένα στη συμφωνία αναφέρεται ότι «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί εδώ και πολύ καιρό για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο οι ελληνικές αρχές ανέλαβαν την ευθύνη να χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη συνεχιζόμενη παροχή τεχνικής βοήθειας.»
Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, τις εξαγγελίες των υπουργών αλλά και τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr:
-Η επαναπρόσληψη των 2.890 υπαλλήλων θα γίνει καθώς σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν συνιστά μονομερή ενέργεια λόγω του ότι δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος (σ.σ. σχετικές δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης). Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση είναι τα περίπου 22,8 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει να καλυφθούν από τη μείωση των συμφωνημένων με τους εταίρους 15.000 προσλήψεων για το 2015
-Οι αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση θα γίνουν με βάση την αρχή της συμμετοχής αλλά και της αναβάθμισης του ρόλου των υπαλλήλων
-Σε πρώτη φάση θα γίνουν μικρές αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων που θα επαναφέρουν τη σχέση εμπιστοσύνης με τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ σε δεύτερη που είναι πιθανόν να επισπευσθεί κατά ένα μέρος,  καθώς η παρούσα συμφωνία αφορά το τετράμηνο έως το τέλος Ιουνίου, η δεύτερη φάση του σχεδίου Κατρούγκαλου με βάση το οποίο θα προσδιοριστούν οι ανάγκες και οι αρμοδιότητες κάθε υπουργείου και θα δημιουργηθούν περιγράμματα θέσης, ενώ θα θεσμοθετηθεί και νέο σύστημα αξιολόγησης.
-Θα καταπολεμηθούν χωρίς καμία επιείκεια φαινόμενα διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση.

Από τις καταστροφικές εμμονές του Σαμαρά στις παραπλανητικές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ


samaras-tsiprasΑπό τον Αντώνη στον Αλέξη. Ποια ή διαφορά; Η διαφορά βρίσκεται στις εμμονές.

Οι εμμονές τους έχουν ως βάση και αφορμή τις ιδεοληψίες που κουβαλούν εδώ και χρόνια. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει στο DNA του, το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση. Προδοσία το είχαν ονομάσει όταν είχε ρίξει τη ΝΔ το 1993 και την είχε κρατήσει στην αντιπολίτευση για πολλά – πολλά χρόνια. Κωλοτούμπα το ονόμασαν όταν σύρθηκε στα μνημόνια και έγινε ο πιο σκληρός εκφραστής τους. Ο τέως πρωθυπουργός απέδειξε πως έχει πάθη και μίση για ανθρώπους που τον ευεργέτησαν και στερείται στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού π.χ. όταν δεν παρέδωσε το Μαξίμου.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εμμονικός με το πρωτογενές πλεόνασμα (που πρωτίστως είχε καταφέρει το ΠΑΣΟΚ). Ήταν εμμονικός να μιλά για success story όταν η κοινωνία είχε χιλιάδες αστέγους και συσσίτια. Ήταν εμμονικός όταν μιλούσε για Ανάπτυξη, όταν ταυτόχρονα κυνηγούσε με διαρκές αυτόφωρο τους μικροεπαγγελματίες. Ήταν εμμονικός με την έξοδο από το μνημόνιο προτού πάρει άδεια από τους δανειστές. Ήταν εμμονικός να κυβερνά το κόμμα και την κυβέρνηση, με μία κλειστή ομάδα προσωπικών φίλων από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης. Ήταν εμμονικός με τις φιέστες όπου παρουσίαζε ιδεολογήματα και οράματα χωρίς ουσία. Είναι εμμονικός με την εξουσία που δεν παραιτείται μετά από μία τόσο μεγάλη ήττα.

Οι εμμονές του Αντώνη Σαμαρά, έδωσαν το δικαίωμα στους εταίρους να ζητούν μέτρα κι άλλα μέτρα, γιατί ο τέως πρωθυπουργός αδυνατούσε να φέρει εθνικά κέρδη από ανάπτυξη. Αδυνατούσε δηλαδή να εφαρμόσει την βασική αρχή της φιλελεύθερης οικονομίας!

Όλες αυτές οι εμμονές έφεραν τον Αλέξη Τσίπρα και το συνονθύλευμα Μαοϊκών συνιστωσών, ως τη νέα Ελπίδα. Πρώην ψηφοφόροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να γλιτώσουν από τον ΕΝΦΙΑ και τις φοροεπιδρομές από το πρώτο ευρώ. Για να γλιτώσουν από μία κυβέρνηση που δεν μπόρεσε να κάνει και να δείξει πως νοιάζεται πραγματικά για τη μικρομεσαία τάξη. Και οδηγήθηκαν στο μονόδρομο της μεγάλης αριστερής πλάνης!!!

Αν σε κάτι έχει επιτυχία διαχρονικά η αριστερά είναι να βλέπει πίσω απ΄ όλα, τις σκοτεινές δυνάμεις των συμφερόντων και να εμπορεύεται όλο αυτό στη βάση της υπέρμετρης κοινωνικής ευαισθησίας. Βέβαια όταν βρίσκεται στην εξουσία, αγκαλιάζει τα συμφέροντα και όλα γίνονται σκόνη. Πρυτανεύει όμως η εμμονή της μεγάλης κυβίστησης, της μεγάλης ανακολουθίας που βαφτίζεται ως λαϊκή κατάκτηση.

Αυτό ζούμε τις τελευταίες ημέρες. Οδηγηθήκαμε σε μία παραλίγο εθνική τραγωδία, ανοίξαμε μέτωπα με όλους του διεθνείς παράγοντες, για να επιβεβαιωθεί η ΕΜΜΟΝΗ πως το τέλειωσε το Μνημόνιο, όταν είναι σε παράταση το υφιστάμενο και έρχεται και το επόμενο. Για να επιβεβαιωθεί η ΕΜΜΟΝΗ πως τέλειωσε η Τρόικα και να μετονομαστεί σε «Θεσμούς».

Αυτό και αν είναι εμμονή!! Να κατακτά κάποιος την εξουσία με απατηλό διακύβευμα, να κυλά τη χώρα σε όλους τους ποιοτικούς και οικονομικούς δείκτες και να έρχεται ως σωτήρας να «προσπαθεί» να βελτιώσει το Μνημόνιο που θα τέλειωνε το 2014 διά της παράτασής του... από πολύ πολύ χειρότερη θέση.

Η νέα μεγάλη κυβερνητική Εμμονή της Ελλάδας είναι να βαφτίσει τις λέξεις Μνημόνιο και Τρόικα ως «νέα Συμφωνία» και ως «Θεσμούς» αντίστοιχα.

Θα ζήσουμε αυτή τη διαστροφική εμμονή τις επόμενες ημέρες και μήνες. Και όλα θα γίνονται γύρω από αυτό.

Μία νέα Εμμονική κυβέρνηση, θα προσπαθεί να διαρκώς να ασχολείται με τις λέξεις και όχι με την ουσία.

Και η ουσία είναι πως γίνεται παράταση της ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ που έχει άρθρα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας που σχετίζονται με το Αγγλικό Δίκαιο. Που έχει φυσικά εποπτεία και αξιολόγηση!

Καμία παύση Μνημονίου δεν έγινε, καμία εξαφάνιση της Τρόικας όπως πανηγυρικά ακούσαμε στα προπύλαια από τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου.. Αντίθετα είναι εδώ !!

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης εξαϋλώθηκε και θα ξαναγραφτεί με τους εταίρους.. δια στόματος Γιάνη Βαρουφάκη: Θα συν-γράψουμε με τους εταίρους, τους όρους της «νέας Συμφωνίας» μας είπε χτες το βράδυ.

Από τα καταστροφικά εμμονικά σύνδρομα του Σαμαρά, στις απατηλές εμμονικές γλωσσικές διαστροφές του ΣΥΡΙΖΑ.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ

Τη διεθνή επαιτεία της χώρας αποφάσισε να αναδείξει με πρωτοβουλία διδασκάλου του το 2ο-3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου με το θεατρικό «Give Greece a chance», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.
Δεν είναι γνωστό αν το τραγούδι προτιμήθηκε από το “Give Greeks the Τaxes” αλλά η πρωτοβουλία, με την έγκριση του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού, αναδεικνύει την κρίσιμη σημασία της παιδείας σε μία κοινωνία και τη συμβολή στην ανάπτυξη ή τη σήψη της.
Φυσικά τα νέα παιδιά του Παπάγου είναι βέβαιο ότι γνωρίζουν την αιτία της ίδρυσης του ιστορικού προαστίου της Αττικής, που δημιουργήθηκε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον αγώνα κατά των ναζιστών Γερμανών, Ιταλών και συμμάχων τους, για να φιλοξενήσει τους ανάπηρους και τυφλούς αξιωματικούς του ένδοξου Ελληνικού Στρατού, που θυσίασαν την ακεραιότητά τους στα πεδία των μαχών για την ελευθερία. Τότε που η Ελλάδα δημιουργούσε ιστορία και οι Ευρωπαίοι ακολουθούσαν. Τότε που η Ελλάδα δεν παρακαλούσε.
Βέβαια τα χρόνια πέρασαν, οι μονοκατοικίες του Παπάγου μεταμορφώθηκαν σε οροφοδιαμερίσματα της γενιάς της μεταπολίτευσης και του άκρατου δανεισμού της περασμένης δεκαετίας. Οι αξιωματικοί των μαχών εξαφανίστηκαν χωρίς να αναπληρωθούν και η τράπεζα των Στρατηγών χρεοκόπησε χωρίς ευθύνες. 
Με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας και μετά τη συγκεκριμενοποίηση των οικονομικών μέτρων και μεταρρυθμίσεων για την επιβίωση των τραπεζών μας από την Κυβέρνηση, είναι ζωτικής σημασίας το Υπουργείο της Παιδείας να εξετάσει την ανάγκη διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, αυτής που ήδη χρωστάει χωρίς να το ξέρει. Να εξετασει την ενημέρωσή της για τις αιτίες που έφτασε η Ελλάδα στις μέρες που τραγουδάει, χωρίς ντροπή, για μία ευκαιρία στους λαούς της Μάλτας, της Σλοβακίας και της Λετονίας.
Τη διαφορά της αιτίας ίδρυσης του Παπάγου και της σημερινής αυθόρμητης παιδείας του Παπάγου…
 
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Η «οπισθοχώρηση» της Γερμανίας - η αλήθεια για την εμμονή εις το λάθος που σκοτώνει-

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης
Εμφάνιση DSC00008.JPG 
Παρά την γνώμη μερικών Ιθυνόντων της χώρας μας και ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων και διεθνών, ότι η σθεναρή θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης οδήγησε εις την πρώτη νίκη της χώρας μας και εις την πρώτη «οπισθοχώρηση» της Γερμανίας, ο λαός μας πρέπει όμως να προετοιμάζεται εις το επόμενο εξάμηνο για μία σφοδρότατη αντεπίθεση του Βερολίνου.
Έχει ήδη επισημανθεί πολλές φορές, η Ιστορία είναι ο προστάτης και καθοδηγητής της ανθρωπότητας. Διότι ο γνώστης αυτής δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις άμυνας και αντίδρασης εναντίον απευκταίων συμπεριφορών και βίαιων επιθέσεων των αντιπάλων του. Όπως συμβαίνει εις την καθημερινότητα και εις τις μεταξύ των ανθρώπων συμπεριφορές, έτσι και  εις την παγκόσμια πολιτική η μεγάλη ισχύς μίας χώρας καταλήγει αναπόφευκτα εις την αλαζονεία. 

ΔΡΑΣΗ: Ο εγκληματικός διχασμός που έφερε ο μύθος του "αντιμνημόνιου" τελείωσε, με σφραγίδα & υπογραφή των πρωταγωνιστών του.


Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με την ένταξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε νέο μνημόνιο, τελείωσε ο εγκληματικός διχασμός που έφερε ο μύθος του «αντιμνημονίου», με σφραγίδα και υπογραφή των πρωταγωνιστών του. Επί της ουσίας της συμφωνίας η κυβέρνηση κέρδισε λίγο χρόνο αλλά καθόλου χρήμα.

Στα θετικά της συμφωνίας είναι η μείωση που θα υπάρξει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015, οι στόχοι για το οποίο έχουν καταστεί πλέον τελείως ανέφικτοι, κάτι που είχε συμβεί όμως  και στο παρελθόν, χωρίς να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Μείωση όμως που δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί όπως και τα πρωτογενή πλεονάσματα των επομένων ετών.

Προβλεπόμενο Πρωτογενές Πλεόνασμα (εκθέσεις ΔΝΤ)                          
2013                    2014                    2015                    2016
Δεκέμβριος    2011         2,4%                      5%                       5%                      4,8%
Μάρτιος         2012         1,8%                   4,5%                      4,5%                    4,5%
Ιανουάριος     2013         0%                       1,5%                      3%                      4,5%
Φεβρουάριος 2015                                        ?                           ?                           ?       
 
Άγνωστος «Χ» της συμφωνίας οι μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση και θα «παραχθούν» όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης αυτό το Σαββατοκύριακο! Χωρίς να γνωρίζουμε βέβαια ποια θα είναι η αντίδραση των Ευρωπαίων, αφού ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Επί της ουσίας το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η Ευρώπη. Είναι η εμμονή στον πελατειακό κρατισμό και στην καταστροφική υπερφορολόγηση του ιδιωτικού τομέα. Κάτι που δυστυχώς η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε στις προγραμματικές της ότι θα εντείνει σε πρωτοφανή βαθμό υπερφορολογώντας και δαπανώντας χρήματα που δεν έχει για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, προσλήψεις και stage στο δημόσιο.

Η λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας είναι μια: Λιγότεροι φόροι, λιγότερες κρατικές δαπάνες, αποτελεσματική διοίκηση, περισσότερη δικαιοσύνη.

Μόνο έτσι θα έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη και θα μειωθεί η εφιαλτική ανεργία που καταστρέφει μια ολόκληρη γενιά. Τώρα που ο μύθος του «αντιμνημονίου» τελείωσε θα το συμμεριστεί πλέον -αργά ή γρήγορα -και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ