Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

«Μιλάνε Ελληνικά» τον Μάρτιο στην Αυστραλία

«Μιλάνε Ελληνικά» τον Μάρτιο στην Αυστραλία
 «Μιλάτε Ελληνικά τον Μάρτιο» είναι ο τίτλος της καμπάνιας που ξεκίνησε χθες και για πρώτη φορά στην Αυστραλία, όχι μόνο για την διατήρηση της γλώσσας μας στους ομογενείς, αλλά και για την προώθησή της στους Αυστραλούς.
Στόχος της καμπάνιας είναι οι ομογενείς να μιλούν μόνο ελληνικά στα σπίτια τους, στις επιχειρήσεις, στα σχολεία, στις ομογενειακές οργανώσεις. Το στοίχημα όμως είναι να σταματήσουν τελείως να μιλούν αγγλικά, καθώς όπως έχει καταδειχθεί από έρευνα, η ελληνική γλώσσα χάνει συνεχώς έδαφος στη χώρα.

Η επιλογή του Μαρτίου δεν είναι τυχαία, καθώς είναι ο μήνας που εορτάζεται η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 αλλά και που διοργανώνονται ελληνικά φεστιβάλ σε όλη την Αυστραλία.

Τα πρώτα βήματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς το facebook πλημμύρισε με αναρτήσεις «Μιλάμε Ελληνικά».

Η ιδέα της καμπάνιας ανήκει στο Σάκη Ζαφειρόπουλο, πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Εβδομάδας, πρώην δήμαρχο του Φίτζροϊ, πρώην διευθυντή του υπουργείου Μετανάστευσης, πρώην διευθυντή της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας SBS και σήμερα προέδρου της «Φροντίδας» και του καναλιού 31.

Η ιδέα υιοθετήθηκε αμέσως από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον διευθυντή των σχολείων της Κοινότητας, Μάνο Τζιμπράγο και τον διευθυντή του κολεγίου «Όμηρος», Τάσο Δουβαρτζίδη. 


tanea.gr

Πέτρος Τατούλης «Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας ανακουφίζει την Τρίπολη από τα σκουπίδια» Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο



«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να προσφέρουμε ανακούφιση στο πρόβλημα των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημα του Δήμου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης της προγραμματικής σύμβασης για την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών της Τρίπολης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «σαφώς δεν πρόκειται για οριστική λύση και θα πρέπει η Δημοτική Αρχή εδώ και τώρα να προβεί στην επιλογή του χώρου και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την προσωρινή διαχείριση, σύμφωνα με την ευθύνη του».
Η απομάκρυνση των σκουπιδιών θα πρέπει να γίνει εδώ και τώρα, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, και τοποθέτησε την αιτία του προβλήματος αυτού στη μη εναρμόνιση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής σε όσα είχαν αποφασιστεί, από κοινού με το ΦΟΔΣΑ, αλλά και στις οδηγίες του ΠΕΣΔΑ, οδηγώντας σε ασφυξία το Δήμο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η Περιφερειακή Αρχή έθεσε στη διάθεση των Δημοτικών αρχών κάθε βοήθεια, τεχνική ή οικονομική, κάθε φορά που της ζητήθηκε, και εξέφρασε την απορία του γιατί «σε αντιδιαστολή της λύσης που προσφέρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ποια είναι η αντίστοιχη λύση που πρότεινε ο κ. Υπουργός όταν επισκέφθηκε την Τρίπολη; Την επίδειξη αλληλεγγύης μεταξύ των Δημάρχων και τη μεταφορά των απορριμμάτων σε παράνομους ΧΑΔΑ».
Η απομάκρυνση των απορριμμάτων θα γίνει σε αδειοδοτημένο και νόμιμα λειτουργούντα χώρο, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι δεν θα συνηγορήσει η Περιφέρεια στη συνέχιση της παρανομίας της Αγίας Τριάδας, όπου θα έπρεπε να έχει παρέμβει ο εισαγγελέας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Εθνικό και όχι μόνο Πελοποννησιακό ζήτημα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο, οι οποίοι δημοπρατούνται στις 31 Μαρτίου 2015, μετά την οποία θα πάψουν οριστικά τη λειτουργία τους και οι Δήμοι θα πρέπει γρήγορα να λάβουν αποφάσεις και να βρουν κατάλληλους χώρους.
Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ μετά τη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού με το Δήμαρχο Τρίπολης, την οποία χαρακτήρισε «ύμνο για το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού αντιγράφει απολύτως τις ενέργειες της περιφερειακής αρχής και επισημαίνει την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ΧΑΔΑ».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε τέλος στην έγκριση του σχεδίου της Περιφέρειας για την αποκατάσταση του Πλατώματος και δήλωσε «βρίσκουμε οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα, εξασφαλίζοντας παράλληλα τους πόρους, αλλά και σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης».       

ΒΙΚΟΣ RELAYS 2015: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΒΙΚΟΣ RELAYS



Καλαμάτα, 2 Μαρτίου 2015

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το εκρηκτικό ξεκίνημα
των σκυταλοδρομιών από την Καλαμάτα!

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να γίνει για τα Βίκος Relays το 2015 από αυτό που έζησαν όλοι όσοι συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τις σκυταλοδρομίες δρόμου στην Καλαμάτα. Χιλιάδες κόσμου απόλαυσαν τον πρωτοποριακό αγώνα, που γίνεται για να “υπηρετήσει” τον μαζικό αθλητισμό, όλους τους πολίτες, κάθε ηλικίας και κάθε φύλου.
Τα Street Relays είναι και πάλι εδώ. Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, τα Kalamata Βίκος Relays στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία, που οφείλεται εν πολλοίς στους χορηγούς, υποστηρικτές και συνεργάτες, οι οποίοι αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια από τη… γέννηση της ιδέας να βρεθούν τα Relays στη Καλαμάτα μέχρι και χθες, που πραγματοποιήθηκε ο υπέροχος αγώνας.
Το πρώτο μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα της οποίας έγιναν οι σκυταλοδρομίες. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης και οι Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Ελένη Αλιφέρη και Περικλής Μαντάς στήριξαν εμπράκτως τον αγώνα, ενώνοντας τις δικές τους δυνάμεις για την αρτιότερη οργάνωσή του.
Ο αγώνας είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, έσοδα του οποίου θα δοθούν στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ (Κέντρο Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης) Καλαμάτας, το οποίο στήριξε σε υπερθετικό βαθμό τον αγώνα. Άτομα που παρακολουθούν δράσεις του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ συμμετείχαν στέλνοντας το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα ζωής με την καθοδήγηση της διοικητικά υπεύθυνης, Ιωάννας Καραμήτρη και επιστημονικά υπεύθυνης, Χριστίνας Μακρίδη.

Πέρα από τα έσοδα, πρέπει να σημειωθεί ότι ο ονομαστικός χορηγός των Relays, η εταιρεία Βίκος προσέφερε για τις ανάγκες του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ 1500 μπουκάλια νερό, κίνηση ιδιαίτερα σημαντική για το έργο που γίνεται σε αυτό το ίδρυμα.
Η Μητρόπολη Μεσσηνίας ήταν δίπλα σε αυτόν τον αγώνα, συμβάλλοντας υποστηρικτικά με θέρμη και ήταν τιμή όλων η παρουσία του Μητροπολίτη, Σεβασμιώτατου Χρυσόστομου ο οποίος ανήμερα της ημέρας της Ορθοδοξίας έδωσε και το μήνυμα του στον κόσμο για συναδέλφωση, αλληλεγγύη και συνεργασία για το κοινό καλό.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ξενοδοχειακές μονάδες που συνέβαλλαν τα μέγιστα για την πραγματοποίηση αυτού του αγώνα. Το Elite City Resort και το Horizon Blu στήριξαν εμπράκτως τα Βίκος Relays και ως χορηγοί και ως συνεργάτες στην διοργάνωση, όπως επίσης και τα καταστήματα αθλητικών ειδών Cosmos, το κατάστημα λιπαντικών Total, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας και τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας.
Οι αθλητικοί σύλλογοι της Καλαμάτας “Ακρίτας”, “Δαναός” και “Γ.Σ. Μεσσήνης” με τις πολλές συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα προσέφεραν τους αθλητές τους, στηρίζοντας με υπέροχο τρόπο τα Relays.
Το γυμναστήριο “Reaction εκτός από τις πολλές τετράδες που είχε, προσέφερε στους νικητές έναν μήνα δωρεάν συνδρομή, ενώ σημαντική στήριξη προσέφερε και το “Fitness Center Wellness Club”.
Μεγάλο ευχαριστώ και σε δύο σχολεία. Το 3ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας με τον διευθυντή του, Τάσο Αργυρόπουλο, συμμετείχε στα Relays με περισσότερα από 150 παιδιά, ενώ και το ιδιωτικό σχολείο του Φώτη Μπουγά ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στο κάλεσμα.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί η εθελοντική προσφορά του Πρότυπου Κέντρου Αποκατάστασης & Αποθεραπείας Καλαματάς “Διάπλαση”, του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Μεσσηνίας και όλων των εθελοντών που χωρίς αυτούς δεν θα ήταν τόσο άρτια οργανωμένοι οι αγώνες.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, που στηρίζει από πέρυσι τους αγώνες και πλέον θα το κάνει σε μόνιμη βάση, σε όλα τα Relays ανά την Ελλάδα.
Ευχαριστώ και στον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, πρεσβευτή της γαστρονομίας και της οικογένειας στα Βίκος Street Relays, ο οποίος συμμετείχε με τη σύζυγο και τα παιδιά του, αφού μια μέρα πριν είχε διευθύνει άριστα το φιλανθρωπικό Pasta Party στο Yiamas Gastro Bar.

Ο φημισμένος σεφ μαγείρεψε για το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Μεσσηνίας, σε μια εκδήλωση όπου περισσότερα από 200 άτομα προσέφεραν 5 ευρώ, χρήματα που δόθηκαν για την ενίσχυση άπορων οικογενειών.
Πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια και στην Διεύθυνση Τροχαίας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για την υποστήριξη και βοήθεια που παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και φυσικά στην τοπική κοινωνία που αγκάλιασε τη διοργάνωση και πήρε τη σκυτάλη γι’ αυτή τη μοναδική γιορτή αγάπης και προσφοράς.
Όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν γίνει γνωστά αν δεν υπήρχαν οι χορηγοί επικοινωνίας των αγώνων. Τα κανάλια Novasports, η ιστοσελίδα “Sportsfeed.gr”, οι εφημερίδες “Το Βήμα” και τα “Τα Νέα”, που κάλυψαν και πρόβαλαν τον αγώνα με μοναδικό τρόπο σε πανελλήνια εμβέλεια.
Τον ίδιο σημαντικό ρόλο όμως έπαιξαν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που στήριξαν τα Relays όπως οι εφημερίδες “Ελευθερία”, “Θάρρος”, Φωνή, τα τηλεοπτικά κανάλια “ΝΕΤ” και “Μεσόγειος”, η ιστοσελίδα “Sport sto Noto” και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί “Kiss 89”, “Messinia Radio”, “Kanali 20”, “Δίαυλος” και “City 103,8”.

Από το Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης

Μαθησιακές Δυσκολίες - Αυτισμός - ΔΕΠΥ - Εκδήλωση 28/2/2015 - Λαμπρινή Μανωλοπούλου

Εμφάνιση manol1.jpg

Εμφάνιση manol3.jpgΕμφάνιση manol2.jpg

Πολύ μεγάλη αποδοχή από το Κορινθιακό κοινό  είχε το σεμινάριο με θέμα «Προσεγγίζοντας διεπιστημονικά τις μαθησιακές και τις συναισθηματικές δυσκολίες των παιδιών και των εφήβων» το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2015 στο Μικρό Θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την κα. Λαμπρινή Μανωλοπούλου, ιδιοκτήτρια του κέντρου ξένων γλωσσών abc. Την επιστημονική επιμέλεια και οργάνωση του σεμιναρίου είχε η κα. Έλενα Χανιώτη, Ειδική Παιδαγωγός.

Στο σεμινάριο αυτό τέθηκαν πολύ χρήσιμα ζητήματα που αγγίζουν  την ολόπλευρη προσέγγιση στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση των δυσκολιών των παιδιών. Ο κάθε ειδικός έθεσε από τη δική του σκοπιά τα ανωτέρω ζητήματα.

Συνοψίζοντας, η κα. Δέσποινα Τσίτα (παιδίατρος)  μίλησε για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης που θα οδηγήσει σε μία αποτελεσματική πρώιμη παρέμβαση. Ο ρόλος του παιδιάτρου αναδεικνύεται πολύ σημαντικός στην όλη διαδικασία καθώς είναι ο πρώτος που εξετάζει την αναπτυξιακή πορεία του παιδιού και θα παρατηρήσει τυχόν δυσκολίες ή καθυστερήσεις στους διάφορους τομείς της


Εμφάνιση manol4.jpg

Μποροβήλος: Μια φωτοβολίδα και το διακόψαμε


Μποροβήλος: Μια φωτοβολίδα και το διακόψαμε
Ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος εξήγησε τις αποφάσεις που έλαβαν ομόφωνα οι ΠΑΕ για τα μέτρα κατά της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μεταξύ άλλων τόνισε πως θα υπάρχει διακοπή σε κάθε ματς με την πρώτη ρίψη φωτοβολίδας...
Χαρακτηριστικά δήλωσε:

''Είχαμε μια συνεδρίαση σε καλό πνεύμα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις. Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και στις κάμερες, είπαμε να εφαρμοστούν σύντομα. Θα είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τον υφυπουργό αθλητισμού. Δεν θέλουμε κανένα γήπεδο να μην διαθέτει κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο'
Είπαμε ομόφωνα ότι πρέπει να εναρμονίσουμε το πειθαρχικό δίκαιο με εκείνο της UEFA. Σε περίπτωση που πέσουν στον αγωνιστικό χώρο αντικείμενα ικανά να προκαλέσουν τραυματισμό σε όσους βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, ή υπάρξει εισβολή οπαδού ή οπαδών, θα υπάρχει άμεση διακοπή του αγώνα και σημαντικές κυρώσεις.
Ακόμα, αποφασίσαμε να υπάρξει καθολική απαγόρευση οργανωμένων μετακινήσεων. Αναφορικά με τις λέσχες, τα εισιτήρια που θα παίρνουν θα είναι ονομαστικά, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι θα μπαίνουν στο γήπεδο. θα γίνει αναγνώριση και από τις ΠΑΕ. Θα υπάρχει έλεγχος πριν από την είσοδό τους στο γήπεδο. Θα ζητήσουμε περισσότερες εξουσίες από το νόμο, όσον αφορά τον έλεγχο κατά την είσοδο στα γήπεδα καθώς μπαίνουν αντικείμενα που δημιουργούν προβλήματα.
Θα ζητήσουμε επαναφορά του ιδιώνυμου. Είναι σημαντικό να τιμωρούνται τα φυσικά πρόσωπα. Δεν θα πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Γιατί έτσι οι φίλαθλοι ενθαρρύνονται και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι κάνουν. Επιθυμούμε αυστηροποίηση του νόμου. Δεν έχουμε πρόθεση να ελαστικοποιήσουμε τις ποινές.
Να μην είναι όμως υπεύθυνος ο πρόεδρος όταν τα επεισόδια γίνονται μακριά από το γήπεδο. Θα ενημερώσουμε τον υφυπουργό ότι έχουμε κοινό στόχο και θέλουμε να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα''.

newsit.gr

Κι όμως! Είναι λεμόνι και βρέθηκε στη Λέσβο - ΦΩΤΟ

Κι όμως! Είναι λεμόνι και βρέθηκε στη Λέσβο - ΦΩΤΟ 
Το τεράστιο λεμόνι, για την ακρίβεια τα δύο μεγάλα λεμόνια, βρέθηκαν στο Πλωμάρι...
Ο ιδιοκτήτης ενός καφέ, έκοψε από τον κήπο του τα λεμόνια που βλέπετε στις φωτογραφίες.
ΦΩΤΟ από plomarinews.gr
ΦΩΤΟ από plomarinews.gr

Συγκεκριμένα, το μεγάλο που ζυγίζει περίπου ένα κιλό και 200 γραμμάρια, "έπεσε" από το βάρος και τον αέρα...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κήπος δεν έχει δεχτεί φυτοφάρμακα και λίπασμα
και τα λεμόνια είναι 100% αλίπαστα.

Πηγή: plomarinews

Μέρκελ και Σόιμπλε οι… καλύτεροι φίλοι της Ελλάδας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Παρασκήνιο”, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μέρκελ και Σόιμπλε οι… καλύτεροι φίλοι της ΕλλάδαςΕκείνη, κόρη πάστορα, γεννήθηκε στη… λάθος πλευρά του Τείχους του Βερολίνου, και πέρασε τα δύσκολα για όλους εφηβικά χρόνια στη σκοτεινή πλευρά της Δημοκρατίας.
Εκείνος, αυθεντικό πολιτικό ταλέντο, διαχειρίστηκε την Ενοποίηση που… ακόμη πληρώνει η Ευρώπη, αλλά και ίδιος με την παράλυση που του κληρονόμησε η απόπειρα δολοφονίας.
Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπήκαν βιαίως στην εθνική καθημερινότητα, όταν την άνοιξη του 2010, ο τελευταίος των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, έβαλε την υπογραφή του κάτω από ένα Μνημόνιο οικονομικής στήριξης, εθνικής μελαγχολίας και αυταπόδεικτης συρρίκνωσης της εθνικής αυτοτέλειας και αυτοδιάθεσης.
Ήταν η περίοδος που θεωρούσαμε ότι πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπήρχε…

Παράταξη εξουσίας ή… “Λέσχη των Χαμένων Ποιητών” η ΝΔ;

Παράταξη εξουσίας ή… “Λέσχη των Χαμένων Ποιητών” η ΝΔ;

Από την επομένη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, που σηματοδότησαν μια μεγάλη και βαριά ήττα για τη Νέα Δημοκρατία, ήταν ξεκάθαρο ότι η Κεντροδεξιά θα εισερχόταν σε κύκλο εσωστρέφειας.
Όπως και έγινε, με τα τελευταία 24ωρα να έχει δυναμώσει, σε παρασκηνιακό τουλάχιστον επίπεδο, η αμφισβήτηση προς τον Αντώνη Σαμαρά, και την περαιτέρω παραμονή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μετά και την κατάρρευση του σεναρίου της “αριστερής παρένθεσης”, έπειτα από τη συμφωνία που εξασφάλισε η κυβέρνηση στο Eurogroup.

Πρωτοφανής πρόκληση | Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν πεδίο βολής το μισό Αιγαίο!

Πρωτοφανής πρόκληση | Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν πεδίο βολής το μισό Αιγαίο!
Η τουρκική κυβέρνηση με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε χθες δεσμεύει μέχρι το τέλος του χρόνου μια μεγάλη περιοχή του Αιγαίου, που εκτείνεται από την Σκύρο μέχρι την Λήμνο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση ασκήσεων και ως πεδίο βολής, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αποφασίστηκε να γίνουν έντονα διαβήματα προς τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ICAO, με τα οποία καταγγέλλουν την Τουρκία.

Διάβημα έγινε απόψε και προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το λεξικό του ΣΥΡΙΖΑ: Οταν το κρέας βαφτίζεται ψάρι…Για να καταλάβουμε τη σημερινή πολιτική πργαμτικότητα

Το λεξικό του ΣΥΡΙΖΑ: Οταν το κρέας βαφτίζεται ψάρι…Δεν θα μας εποπτεύουν, αλλά θα μας στείλουν τεχνική βοήθεια. Δεν θα παραμείνουμε στο επαχθές υφιστάμενο Πρόγραμμα αλλά στο συμπαθές υφιστάμενο Διακανονισμό. Δεν θα ζητήσουμε ντροπιαστική Παράταση αλλά υπερήφανη τεχνική Επέκταση. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι οι τοκογλύφοι δανειστές θα αλωνίζουν στη χώρα, λογάριασαν χωρίς τους εταίρους, οι οποίοι θα στείλουν το νέο, καλό ΟΟΣΑ να διώξει τον παλιό, κακό εαυτό του.

Μπερδευτήκατε; Λογικό, αφού η μεταλλαγμένη ορολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θέλει αρκετές επαναλήψεις έως ότου εμπεδωθεί. Με άλλα λόγια, αν χρειαστεί να αναζητήσετε τη λέξη «κρέας» στο λεξικό του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ψάξετε στο γράμμα «Ψ». Ψ, όπως ψάρι. 

Ο Παντελής Κουρούπης νέος τεχνικός στον πάγκο του Αστέρα Δερβενίου

Νέος προπονητής στην Πρόοδο Αγίου Βασιλείου ο Κουρούπης
 Πριν από λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο του Αστέρα Δερβενίου ανακοίνώσε ότι ήρθε σε επαφή και τελικά συμφώνησε με το γνωστό στα κορινθιακά γήπεδα προπονητή κ. Παντελή Κουρούπη, ώστε να αναλάβει την ανδρική ομάδα του Συλλόγου. 
 Ο Παντελής Κουρούπης θεωρείται από τους έμπειρους τεχνικούς, καθώς έχει εργαστεί σε συλλόγους όπως η Κόρινθος, ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου, η Θύελλα Πετρίου, η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου , ο Α. Ο Σολομού κ.λ. π.
Ο κ. Κουρούπης θα προπονήσει για πρώτη φορά τους παίκτες του Συλλόγου την Τρίτη 3-3-2015 και θα είναι στον πάγκο της ομάδας μας στον προσεχή αγώνα της στο "Κώστας Βυζάς" με την Ελλάδα Βέλου.

Από το ένα χάος στο άλλο - Το μήνυμα του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου



Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα "Εμπρός"

Από το ένα χάος στο άλλο - Το μήνυμα του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου Απευθυνόμενος προς τον Ελληνικό Λαό στο διάγγελμά του το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός της συγκυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε μία χώρα στο χείλος του γκρεμού. Όχι πολλές ημέρες πριν, ο πρώην πρωθυπουργός της συγκυβερνήσεως Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ Σαμαράς, είχε δηλώσει ότι παρέλαβε χάος και παρέδωσε χώρα!Γενικώς, σε κάθε εναλλαγή κυβερνήσεως σε αυτή τη χώρα μονίμως ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι παρέλαβε χάος και ο επόμενος απ΄ αυτόν επίσης το ίδιο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με την υποχρέωση της κυβέρνησης να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τη συμφωνία με τους εταίρους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ίδια η συμφωνία του Eurogroup παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και στους μνημονιακούς μηχανισμούς. Το είχαμε επισημάνει από την αρχή.
Αυτό, άλλωστε, διατυπώνει και η επίσημη ανακοίνωση του EFSF, που υπογραμμίζει την άμεση σύνδεση εκείνου που υπέγραψε η κυβέρνηση με το μνημόνιο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν είναι δυνατή η αποδέσμευση δόσης χωρίς την τήρηση του μνημονίου.
Η κυβέρνηση είτε φοβάται να παραδεχτεί δημόσια αυτά που υπέγραψε, είτε δεν έχει εμπιστοσύνη στους βουλευτές της.