Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Δυο ώρες στο ίδιο τραπέζι Τσίπρας – Σαμαράς για χάρη του... Παυλόπουλου

http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/proedriko_04092014102106.jpg

Ήταν αναμφίβολα μια συνάντηση κορυφής. Ή καλύτερα, ένα γεύμα κορυφής, στο οποίο υποχρεώθηκαν να συνυπάρξουν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.

Όλα έγιναν για χάρη του Προκόπη Παυλόπουλου, του νεοεκλεγέντα Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 12 Μαρτίου.

Το γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε με πρωτοβουλία του απερχόμενου Προέδρου, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος θέλησε να... καθίσει στο ίδιο τραπέζι τον διάδοχό του αλλά κυρίως τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι σχέσεις των οποίων δεν είναι και στο καλύτερό τους σημείο.  

Πέρα από τις όποιες πολιτικές τους διαφορές, τους δυο άνδρες χωρίζει και η... (μη) παράδοση παραλαβή του Μεγάρου Μαξίμου, όταν ο Αντώνης Σαμαράς δεν περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα για να του παραδώσει τα κλειδιά. 

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σαμαράς μπήκαν στο Προεδρικό Μέγαρο από την κυρίως είσοδο, αντίθετα από τον Προκόπη Παυλόπουλο που μπήκε και βγήκε από την πλαϊνή είσοδο, όπως προτάσσει το πρωτόκολλο, καθώς ακόμη δεν έχει ορκιστεί Πρόεδρος.
Παρών στο γεύμα και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Πέτρος Μολυβιάτης.


Το γεύμα κράτησε σχεδόν δυο ώρες, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να βγαίνει χαμογελαστός αλλά χωρίς να κάνει δηλώσεις, λίγο πριν τις 15:45 λέγοντας μόνο ότι το γεύμα ήταν εξαιρετικό.

Ενώ ο πρωθυπουργός αποχώρησε, πεζός, από το Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν από τις 15:45, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας έμειναν μισή ώρα παραπάνω στο Προεδρικό Μέγαρο.

Προκόπης Παυλόπουλος και Αντώνης Σαμαράς προέρχονται από την ίδια παράταξη και κάτι παραπάνω θα είχαν να πουν...
Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφυγε από την πλαϊνή πόρτα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βγήκε από το Προεδρικό με το αυτοκίνητό του και χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Για την ώρα δεν είναι γνωστό το τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου ούτε κατά τη διάρκεια του γεύματος ούτε και μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό ήταν που σχολιάστηκε πολύ αφού ο Αντώνης Σαμαράς έφυγε σχεδόν μισή ώρα αργότερα. Το γεγονός αυτό έκανε πολλούς να αναρωτηθούν εαν ήταν τυχαίο, ή αν το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο μεταξύ των δυο ανδρών που δεν άντεχαν να καθίσουν για πολλή ώρα στο ίδιο τραπέζι....
.  

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ : ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ


Ένας μήνας

Στις πρώτες  μέρες της κυβέρνησης του Σύριζα και χωρίς καλά  καλά να έχει κλείσει ένας μήνας, οι εξελίξεις απαιτούν, σχεδόν επιβάλλουν μια πρώτη αποτίμηση.
Η διαπραγματευτική ομάδα του Σύριζα, με πρώτους  τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο και σε ένα εντελώς εχθρικό περιβάλλον μέσα αλλά και έξω απ’ την χώρα, να θέσει ένα νέο πλαίσιο συζητήσεων, να αλλάξει τους όρους αλλά και την ορολογία, να αφυπνίσει τα όποια προοδευτικά αντανακλαστικά παραμένουν ζωντανά στην νεοφιλελεύθερη Ευρώπη, να τοποθετήσει σε πρωταρχική θέση και σε κοινή θέα το ελληνικό πρόβλημα, να κοσμήσει την απαστράπτουσα βιτρίνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ελληνική τραγωδία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΝΟΥΣΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, απαντώντας στον κ. Πανούση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στα όσα ψευδώς συνεχίζει να επικαλείται ο υπουργός δεν χρειάζεται να επανέλθουμε. Άλλωστε, η συνάδελφός του υπουργός η κ. Χριστοδουλοπούλου ήδη τον έχει διαψεύσει, όπως και οι συνεργάτες της, που έδωσαν τις εντολές, για να εκδοθεί το χθεσινό έγγραφο, το οποίο αποδεικνύεται ότι του κοινοποιήθηκε και προσωπικά.
Η εξέλιξη της υπόθεσης θα αποδείξει αν ο υπουργός υιοθετεί ή όχι τα περιλαμβανόμενα στο έγγραφο. Ανεξαρτήτως, όμως, της ουσίας η ανακοίνωσή του μιλάει από μόνη της.
«Ψεύτες», «υποκριτές», «κατασκευασμένες ειδήσεις», «προβοκάτσιες», «νεόκοποι» και «διαταγές συγγνώμης». Δεν είναι περίεργο. Η αριστερή ευαισθησία μετασχηματίζεται αυτοστιγμεί, όταν διαβεί το κατώφλι της εξουσίας. Οι χθεσινοί ευαίσθητοι αναδεικνύονται σε σημερινούς νεόκοπους αφέντες.