Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Συναγερμός στο Λευκό Οίκο μετά από ισχυρό κρότο στον κήπο - Αποκλεισμένοι Ομπάμα και δημοσιογράφοι ( Video)

Συναγερμός στον Λευκό Οίκο! Ισχυρός θόρυβος προκαλεί αποκλεισμό - Στήλη καπνού υψώθηκε στην περιοχή - Αποκλεισμένοι Ομπάμα και δημοσιογράφοι
Ουάσινγκτον
Συναγερμός σήμανε πριν από λίγα λεπτά στον Λευκό Οίκο, καθώς ακούστηκε ένας πολύ δυνατός κρότος στο νότιο κήπο, λίγο προτού ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του αναχωρήσουν με ελικόπτερο.

Πηγή ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι εξαιτίας του θορύβου οι άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας οδήγησαν όλους τους δημοσιογράφους στην αίθουσα όπου γίνονται οι τακτικές ενημερώσεις και κλείδωσαν τις πόρτες, ενώ στη συνέχεια σφραγίστηκε όλος ο Λευκός Οίκος.
Ο ανταποκριτής του Mega Μιχάλης Ιγνατίου σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι φαίνεται πως ο συναγερμός προκλήθηκε από καντίνα έξω από το Λευκό Οίκο.
Δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν πως ίσως ο θόρυβος προκλήθηκε από ένα φορτηγό που βρισκόταν στο σημείο, χωρίς να επιβεβαιώνεται τίποτα ακόμη.

Αυτό που προκύπτει από τις αρμόδιες αρχές είναι ότι τουλάχιστον προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντική απειλή.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, έχει επέλθει... λήξη συναγερμού, με τον αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, να αναχωρεί για τη βάση Αντριους και από εκεί για τη Σέλμα. Στις 2.30 τοπική ώρα η ομιλία του. @megagonota


Reuters - Newsroom ΔΟΛ

Αμετάβλητη η κορυφή στην Α1 Κορινθίας - Νίκησε η Κόρινθος το Χιλιομόδι που τερμάτισε με 9 παίκτες - Νίκη και για την Ελλάδα Βέλου στο Δερβένι

http://i.imgbox.com/k1wEDfNG.jpg

   
Ο πρωτοπόρος και Κυπελλούχος ΑΟ Ζευγολατιού νίκησε και πάλι με σκορ 2 - 1την φιναλίστρια  του Κυπέλλου ομάδα των Αγίων Θεοδώρων με την οποία είχε αγωνισθεί την Τετάρτη στο τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας, Αυτή την φορά στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής . Την ίδια ώρα στο Συνοικισμό η Κόρινθος 2006 επικράτησε  στο τοπικό ντέρρπι (κοινή έδρα) με 1 -  0  επί του Κύψελλου Κορίνθου, αντίθετα στο "Κώστας Βυζάς" στο Δερβένι  ο Αστέρας  και στην επίσημη πρώτη του Παντελή Κουρούπη έχασε με 0 - 1 από την Ελλάδα Βέλου η οποία και τον προσπέρασε στον πόντο όπως και η Θύελλα Πετρίου με την νίκη με 3 -  0 μεσα στο Ξυλόκαστρο επί του ουραγού Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Στο ΔΑΚ η Κορίνθος πήρε βαθμολογική ανάσα , καθώς επικράτησε με κεφαλιά του Δήμα στο 34΄ με 1 - 0 επί του Ατρόμητου Χιλιομοδίου, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες καθώς αποβλήθηκαν από τον διαιτητή Καρσιώτη, με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 74΄ο Οικονόμου και ο Κακογιάννης ενώ στα Αθίκια ο Τενεάτης έχασε με σκορ 1 - 2 από τον Ολυμπιακό  Λουτρακίου. Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός νίκησε με 2 - 0 τον Πανκαμαριακό , ενώ  τέλος το Κιάτο ο Πέλοπας επικράτησε με το ευρύ 5 - 1 επί του ΑΟ Σπαθοβουνίου

Η 24η Αγωνιστική
Α.Ο.ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ – ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 2 - 1
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 5 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 0 - 3
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ1 - 0
ΚΟΡΙΝΘΟΣ’06 - Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ 1 - 0
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 2
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 2 - 0
 ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ – ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 0  - 1

Η Βαθμολογία
( Σε 24 αγώνες)


Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
47-
11
53
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
52-
17
51
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
36-
23
42
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
39-
24
41
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
38-
32
42
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
38-
31
40
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
33-
27
40
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
33-
42
34
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
31-
23
33
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
39-
36
33
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
37-
30
31
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
29-
40
28
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
23-
36
28
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
29-
31
24
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
33-
64
19
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
21-
91
3

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ή ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΣ ΑΣΕ ;

image
Στο νέο ΔΣ που προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές και θα εκπροσωπεί σε Πελοπόννησο και Ιόνια Νησιά τους συνεταιρισμούς των αγροτών εκλέχτηκαν οι:
Αντίοχος Αντώνης από Ζάκυνθο
Αλλισανδρατος Σπύρος από Κεφαλλονιά
Γεωργούσης Γιώργος από Νεμέα,
Γκόλιας Βασίλης από Ξυλοκαστρο

Κατσουλης Κώστας από Καλαμάτα
Κωστάκης Χρήστος από Νεμέα
Λαζογιαννης Γιώργος από Καλαμάτα
Πεττας Νίκος από Ζάκυνθο
Παρασκευοπουλος Δημήτρης από Καλαμάτα
Παπαχριστοπουλος Μιχάλης από Αμαλιάδα
Τομαράς Τάσος από Καλαμάτα
Δεν επανεκλεχτηκαν οι Βάλαρης Κώστας, Βεργόπουλος Δημήτρης, Καλιμόρος Γεράσιμος, Καρέλης Βασίλης,  Παναγου Γρηγόρης, Παπαβασιλείου Κώστας,  Σωτηροπουλος  Θανάσης και Τσαρούχης Παναγιώτης.
Άξιο αναφοράς είναι ότι δε διασώθηκε ούτε ο προηγούμενος πρόεδρος, ούτε ο διευθυνων σύμβουλος αφού την τελευταία 4ετια η ΣΚΟΣ έχασε μεγάλο μέρος από τη δυνάμικη της, έπεσε στα τάρταρα η τιμή της Σταφίδας και υπολειτουργούσε το εργοστάσιο στο οποίο είχαν οι παραγωγοί ειχαν εναποθεσει τις ελπίδες τους για να μη διαθέτουν τζάμπα το προϊόν τους.
Μεγάλη η ευθύνη για το νέο ΔΣ που πρέπει να κάνει ένα restart αφού έφτασε στο ναδίρ η εταιρία.

sfedona.gr

Πολιτική Άνοιξη: Ο ακροδεξιός εφιάλτης που έγινε κυρίαρχη συνιστώσα της ΝΔ


antonis-samaras-politiki-anoixiΜετά τα χρόνια της πολιτικής ερήμου, γύρισε πάλι ο εφιάλτης της Πολιτικής Άνοιξης.

Αυτή τη φορά ως συνιστώσα της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς, επιλέγει συνειδητά, εκ νέου στη σκοτεινή του πολιτική διαδρομή, να φτιάξει ένα ακροδεξιό μόρφωμα εντός ενός μεγάλου κόμματος που εξ αιτίας αυτής της στάσης το οδηγεί στη συρρίκνωση και την εξαφάνιση.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο, ότι η ΝΔ έχασε τις εκλογές και πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια.

Το πρόβλημα βρίσκεται στο πως διαχειρίζεται κάποιος αυτή τη μεγάλη ήττα.

Επιστροφή υπαλλήλων, «μίνι» εθελοντική κινητικότητα – Νέα συνάντηση Κατρούγκαλου – ΑΔΕΔΥ

Νέα συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ είχε απόψε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, προκειμένου να προωθηθεί το γρηγορότερο το νομοσχέδιο για την επιστροφή των απολυμένων από το δημόσιο, εξαιτίας μνημονιακών δεσμεύσεων.
Με τους εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Κατρούγκαλος εξέτασε ορισμένα θέματα, όπως το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των υπαλλήλων και τη «μίνι» εθελοντική κινητικότητα, καθώς υπάρχουν μεγάλα κενά σε ορισμένες υπηρεσίες αιχμής, παράλληλα με το προφίλ των εργαζομένων.
Σήμερα, πάντως, ξεκίνησαν εντατικά στο υπουργείο της Βασιλίσσης Σοφίας και οι προετοιμασίες για την «Κάρτα του Πολίτη», που θα αποτελέσει, εκτός των άλλων και βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάρτα του πολίτη θα αποτελέσει μία πρωτοποριακή μέθοδο ηλεκτρονικής συναλλαγής με το κράτος, καθώς θα μπορεί να αξιοποιηθεί και από όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας προκειμένου να πραγματοποιούν συναλλαγές για την αγορά τροφίμων ή άλλων αγαθών, στο πλαίσιο των μέτρων που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Στην κάρτα αναμένεται να ενσωματωθούν όλα τα στοιχεία του κατόχου της, όπως ο ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ και αριθμός αστυνομικής ταυτότητας.

aftodioikisi.gr

ΑΣΕΠ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες με τους προσληφθέντες σε 705 θέσεις του Δημοσίου (αναλυτικά)

Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 1Δ/2014 του ΑΣΕΠ, που αφορούν στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 705 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, διαφόρων κλάδων-ειδικοτήτων δημοσίων υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του δημοσίου.
Οι οριστικοί πίνακες διοριστέων θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από 7 Μαρτίου έως και την πάροδο της 16ης Μαρτίου 2015.
Επισημαίνεται ότι, δικαίωμα συμμετοχής στην Προκήρυξη 1Δ/2014 είχαν μόνον όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων, οι πίνακες των οποίων έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ από 1-1-2009 και μετά, και που δεν έχουν διοριστεί (άρθρο 51 του Ν. 4250/2014, ΦΕΚ 74/Α/26-3-2014).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

aftodioikisi.gr

Η Βουλή τιμά τις Γυναίκες

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), η Βουλή τιμά γυναίκες που έχουν διακριθεί στον αγώνα για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Αξιοπρέπεια.
Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου
και
η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου
προσκαλούν όλους και όλες τους/τις Βουλευτές
καθώς και τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Βουλής,
τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στις 8 μ.μ.,
στην Αίθουσα της Ολομέλειας (στο κεντρικό κτήριο της Βουλής).

Μ’ επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα Υγείας του Xinis Education Festival

Εμφάνιση evdomada ygeias edu15.jpg
Δελτίο Τύπου
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική εβδομάδα Υγείας, που διοργάνωσε το Μediterranean College Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του “Xinis Education Festival 15”, της μεγαλύτερης και πληρέστερης εκπαιδευτικής διοργάνωσης στην Ευρώπη!
Με το μήνυμα «Γίνε ο Ήρωάς σου» πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο το Φάνη Δέλλιου, πρώην χρήστη ουσιών και νυν ιδρυτή της ΜΚΟ «Αρωγής 12+», μιας  πρωτοβουλίας γονέων, συμβούλων ψυχικής υγείας και ευαισθητοποιημένων ατόμων, η οποία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κάθε μορφή εθισμού, με έμφαση στις ουσίες, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Έχοντας ως όχημα ένα υπάρχον, εξαιρετικά αποτελεσματικό μοντέλο αυτογνωσίας που συνδυάζει τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, κοινωνικής επανένταξης και πνευματικής υγείας με την εμπειρία των θεραπευτικών ομάδων, περιέγραψε στο κοινό την διαδικασία που ακολουθεί η «Αρωγή 12+» για την απεξάρτηση των νέων και όλους τους μηχανισμούς επανένταξης τους, στην κοινωνία.
Τι εικόνα έχουμε για το σώμα μας; Μπορούμε να σταθούμε απέναντι στον καθρέφτη; Στο επόμενο σεμινάριο με θέμα «Οι διατροφικές διαταραχές και η αντιμετώπισή τους», η κλινική ψυχολόγος MSc Φοίβη Χρίστου,  περιέγραψε τα κρούσματα διατροφικών διαταραχών, όπου  οι πάσχοντες παρουσιάζουν συνεχή ενασχόληση με τα τρόφιμα, έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα σώματος και διατροφικές συμπεριφορές που είναι εκτός ελέγχου. Τέλος, έδωσε συμβουλές στο κοινό ενώ απάντησε σε όλες του τις απορίες.
Σε όλους τους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους!
Εβδομάδα επισιτισμού η επόμενη εβδομάδα του “Xinis Education Festival 15”… Σας περιμένουμε!       
Απόκτησε  τη V.I.P. Pass, μπαίνοντας στο www.xinisfestival.edu.gr και συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα!
Mediterranean College, Θεσσαλονίκη
Egnatia 2-4
tel.: +30 2310 547708
fax: +30 2312 202620  / website: www.medcollege.edu.gr 

Mediterranean College

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Ν. ΚΟΤΖΙΑ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Με αυτό που λέει ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δείξει τη γεωπολιτική διάσταση και το ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα για την ασφάλεια της Ευρώπης και τα κάνει μαντάρα.
Πρώτον, αυτό που διακηρύσσει διεθνώς είναι και παρεξηγήσιμο. Μπορεί να στέλνει και το ακριβώς αντίθετο μήνυμα.
Και δεύτερον, αν η Ελλάδα έχει ρόλο να αποκρούσει τους Τζιχαντιστές πριν κατακλύσουν την Ευρώπη, μήπως θα έπρεπε να πει στην κυβέρνησή του να μην ανοίγει τα σύνορα και να μην απελευθερώνει τους κρατούμενους προς απέλαση λαθρομετανάστες; Δεν καταλαβαίνουν, επιτέλους, αυτή την αντίφαση;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με την επιστολή Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αν περιμένουν να πιάσουν έτσι τη φοροδιαφυγή, εκτός από επικίνδυνοι, αφού δεν αντιλαμβάνονται ούτε τη νομική διάσταση του μέτρου, ούτε την αποτελεσματικότητά του, είναι και αστείοι και γελοιοποιούν τη χώρα.