Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

H ΄΄Πνευματική Στέγη΄΄ Ζευγολατιού γιορτάζει την 25η Μαρτίου.

H ΄΄Πνευματική Στέγη΄΄ Ζευγολατιού γιορτάζει την 25η Μαρτίου.

Το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα του πρώην Κινηματογράφου ΄΄ΑΜΟΡΕ΄΄ στο Ζευγολατιό τα χορευτικά τμήματα της Στέγης θα χορέψουν για όλους μας. Σας περιμένουμε στην εκδήλωσή μας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Βέλου Βόχας

ΕΛΑΒΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ.



Σήμερα 20 Μαρτίου 2015 και εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Κορίνθου κ. Διονύσιο οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι και οι Αναπληρωτές αυτών του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Ασπροκάμπου εις τον οποίο παρατηρείται το φαινόμενο με τον Εσταυρωμένο, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ασπροκάμπου κ. Νικόλαος Καραχοντζίτης, ως εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινωνίας. Εκ μέρους των Εκκλ. Επιτρόπων και προκειμένου να αρθεί η παρεξήγησις η οποία είχε, υπαιτιότητι τρίτων, δημιουργηθεί, δηλώθηκε συγγνώμη και ότι ανακαλούν τις παραιτήσεις τους και αναλαμβάνουν και πάλι τα καθήκοντά τους, τα οποία και θα εκπληρώσουν, όπως και στο παρελθόν έκαναν, σύμφωνα με τα όσα οι Εκκλησιαστικοί Κανόνες και οι Νόμοι της Πολιτείας ορίζουν και με υιικό σεβασμό και υπακοή εις το πρόσωπο του Πνευματικού τους Πατέρα, Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, με τον οποίο οι σχέσεις των υπήρξαν άριστες και ουδέποτε διερράγησαν από την παραμικρά αντιδικία.
     Λόγω της αναρρωτικής αδείας του Εφημερίου του Ναού, παρακάλεσαν να φροντίσει υπηρεσιακώς η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου δια την κάλυψη του ως άνω εφημεριακού κενού ώστε να λειτουργείται πλέον ο Ναός κανονικά, ιδιαιτέρως κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, αίτημα το οποίο ασφαλώς και αυτονοήτως και με προθυμία έγινε δεκτόν.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
korinthostv.gr

Δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες» στο Ξυλόκαστρο

Σας ενημερώνουμε ότι, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κορίνθου, οργανώνουμε δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες», διάρκειας 3 ωρών, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στις 16:00.
Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στο τηλέφωνο 2743360200 - Υπεύθυνη κ. Δημητρακοπούλου Αναστασία.
Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες!
Είναι πολύ καλύτερο να κάνουμε κάτι παρά να μην κάνουμε τίποτα!

Συμμετοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Συμμετοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 

ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ - ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ
Στις 28 Μαρτίου, στις 20:30, η Ελλάδα θα σβήσει για ακόμα μια χρονιά τα φώτα, συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.

Φέτος η εκστρατεία συνδέεται με την πρωτοβουλία μας «WWF – Καλύτερη Ζωή», έναν κόμβο ενημέρωσης και δικτύωσης πολιτών για τη βελτίωση της καθημερινότητας μέσα από την προστασία του περιβάλλ οντος, την εξοικονόμηση χρημάτων και τις συμμετοχικές δράσεις.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και φέτος θα συμμετάσχει στην Ώρα της γης σβήνοντας τα φώτα από δημοτικά κτίρια και πλατείες στις 28 Μαρτίου και ώρα 20:30-21:30 μ.μ.
Δώστε και σεις το παράδειγμα σβήνοντας τα φώτα του σπιτιού σας και ενημερώνοντας φίλους και γνωστούς για τη συμμετοχή του Δήμου μας στην παραπάνω δράση.
Ο Δήμαρχος
Ηλίας Ανδρικόπουλος

Ανοιξιάτικο Ελληνο - Κυπριακό Αντάμωμα στο Κιάτο

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στο "Ταξίδι του Τουρτούρι"

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Ξυλοκάστρου- Ενημερωτική Ομιλία

Γιούνκερ: Κονδύλια 2 δισ. στην Ελλάδα από την ΕΕ

Γιούνκερ: Κονδύλια 2 δισ. στην Ελλάδα από την ΕΕ
 Κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ θα δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα για την ανθρωπιστική κρίση, την ανάπτυξη και την ανεργία.
Αυτό τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διήμερούς Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έτοιμα 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει σε έργα που θα τονώσουν την δυναμική οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, θα μειώσουν την ανεργία των νέων και θα βοηθήσουν τους φτωχούς πολίτες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Αποφυλακίστηκαν Νίκος Μιχαλολιάκος και Λαγός από τις φυλακές Κορυδαλλού

Αποφυλακίστηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός 

Οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός μετά την παρέλευση του 18μηνου, αποφυλακίστηκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού και πλέον θα είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό. Τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν προφυλακισμένα από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η αποφυλάκιση των δύο αντρών διατάχθηκε μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας και συνδέεται με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ παράλληλα ο γραμματέας της Χ.Α. Γιάννης Λαγός απαγορεύεται να ταξιδέψει εκτός συνόρων και να συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε το απόγευμα της Παρασκευής από τις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση. Από τον χώρο της φυλακής αποχώρησε μέσα στο αυτοκίνητο, όπου καθόταν στο πίσω κάθισμα, ενώ μαζί του ήταν και η κόρη του Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Στην έξοδο από την πύλη των φυλακών τους περίμεναν ελάχιστοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής που χειροκροτούσαν.

Λίγο νωρίτερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αποφυλακίστηκε και ο βουλευτής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος μάλιστα άνοιξε το παράθυρο του αυτοκινήτου και δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή θα κάνει ότι έχει υποσχεθεί. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα μέτρα έξω από τις φυλακές μία μερίδα ανθρώπων όταν είδαν την αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών βουλευτών, τους φώναξαν "δολοφόνοι" και τότε υπήρξε ένταση ανάμεσα σε εκείνους και οπαδούς του κόμματος. Μέσα στις επόμενες ημέρες συμπληρώνεται το 18μηνο και για τον Χρήστο Παππά, ο οποίος επίσης αναμένεται να αποφυλακιστεί. 

Κορινθος\Ποιητικη εκδηλωση απο το σωματειο λογου και τεχνης »Αλκυονιδες»

Κορινθος\Ποιητικη εκδηλωση απο το σωματειο λογου και τεχνης »Αλκυονιδες»

Μια ομορφη ποιητικη βραδυα ετοιμαζει για σημερα,Παρασκευη,το σωματειο λογου και τεχνης »Αλκυνονιδες» στη Κορινθο.
Η εκδηλωση θα πραγματοποιηθει στο Cafe Or και γινεται με αφορμη την αυριανη,παγκοσμια ημερα ποιησης!
Για το θεμα στο τηλεοπτικο ρεπορταζ που ακολουθει η προεδρος του σωματειου Ευη Κουβακλη-Νανου


 freddotv.gr

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ, ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ…


Η κατασκευή του νέου οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών και του προαστιακού σιδηρόδρομου βρίσκεται σε εξέλιξη και αρκετά εργοτάξια υπάρχουν στα όρια του δήμου μας. Έχουμε εκφράσει παλιότερα την άποψή μας και για τη χρησιμότητα των έργων που είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά και για τη σκανδαλώδη χρηματοδότηση τους και δεν θα επεκταθούμε σε αυτά. Σήμερα θέλουμε να τονίσουμε τα ζητήματα που προκύπτουν απ’ την εκτέλεσή τους και αυτά που εκτιμούμε ότι θα προκύψουν στο μέλλον και όλα έχουν σαν βάση την ελαχιστοποίηση του κόστους για τις εταιρείες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλούν.
Το πρόβλημα της όχλησης από τη συνεχή κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, με τη σκόνη και τη λάσπη να γεμίζει τους δρόμους και τα σπίτια μας είναι το μικρότερο απ’ όλα όσα θα αναφέρουμε. Μικρότερο μεν αλλά σημαντικό και πρέπει να λυθεί άμεσα και να τηρηθούν όλες οι υποχρεώσεις των εταιρειών για την καθαριότητα των οχημάτων και των δρόμων.
Τα πολύ σοβαρά ζητήματα για εμάς, που πρέπει άμεσα να μεριμνήσουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επίλυσή τους, είναι τα εξής:
- Οι αυθαίρετες και παράνομες αμμοληψίες που γίνονται σε παραποτάμιες περιοχές (πιθανώς και μέσα στους ποταμούς) και  θα προκαλέσουν τεράστια επιδείνωση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής μας που είναι η διάβρωση των ακτών.
- Οι ανεξέλεγκτες εναποθέσεις μπαζών και οι μεγάλες αλλοιώσεις στις διόδους των νερών της βροχής εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για πλημμύρες. Οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις έδειξαν ότι ήδη έχει αλλάξει η συμπεριφορά των νερών της βροχής με τα πρώτα δείγματα να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.
- Οι μεγάλες ζημιές στα οδικά δίκτυα από τα υπερβαρέα οχήματα έχουν κάνει τους δρόμους πολύ επικίνδυνους. Ο δρόμος Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα στα πρώτα 5 χιλιόμετρά του, η παλιά Εθνική Οδός μέχρι το Δερβένι και πολλοί δρόμοι μέσα στα χωριά καταστρέφονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.
- Μεγάλη είναι η ανησυχία των κατοίκων των χωριών μας για τις διόδους που τελικά θα υπάρχουν μετά το τέλος των δύο συγκοινωνιακών δικτύων, για να περνάνε νότια από αυτά. Ήδη μετά από κινητοποίηση των κατοίκων στο Χελυδόρι, οι εταιρείες υποσχέθηκαν να επαναφέρουν έναν δρόμο που έβαινε προς κατάργηση.
- Έντονη ανησυχία επίσης προκαλεί στους κατοίκους της περιοχής της Λυγιάς το εργοτάξιο όπου επεξεργάζεται πίσσα και είναι σε μικρή απόσταση από το χωριό, προκαλώντας έντονα προβλήματα στην περιοχή (θέμα που είχε τεθεί στο ΔΣ της 17/11/2014 στο Δερβένι και τέθηκε εκ νέου χθες από τη δημοτική σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας κ. Γκαϊνά).
Μετά και τη χθεσινή μας παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, η δημοτική αρχή έστειλε σήμερα σχετικά έγγραφα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και ελπίζουμε να εισακουστεί. Κι εμείς με τη σειρά μας καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να μεριμνήσουν για όλα τα παραπάνω και να δεσμεύσουν τις εταιρείες ότι θα αποκαταστήσουν όλες τις ζημιές που προκαλούν. Επίσης να ελέγξουν τις αμμοληψίες και εναποθέσεις αδρανών υλικών που γίνονται, τις αλλοιώσεις στη ροή των όμβριων υδάτων και το εργοτάξιο πίσσας στη Λυγιά. Θα παρακολουθούμε στενά όλα αυτά τα θέματα και θα επανέλθουμε…  
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
* Το δελτίο αυτό κοινοποιείται σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες

Δυόμιση δις Ευρώ το 2015 στην Αυτοδιοίκηση

Στα 2,5716 δις Ευρώ εκτιμά το Υπουργείο Οικονομικών, ότι θα ανέλθει το 2015, το συνολικό ποσό των αποδόσεων και επιχορηγήσεων προς τους Δήμους της Χώρας, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Το ποσό αυτό θα αφορά: 2,2073 δις Ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, 150,4 εκ. Ευρώ ως ειδική επιχορήγηση για την ενίσχυσή τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ η απόδοση για την εξόφληση οφειλομένων παρελθόντων ετών θα είναι της τάξεως των 213,9 εκ. Ευρώ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλευτής «Του Ποταμιού», Αντιγόνη Λυμπεράκη, ζητώντας να ενημερωθεί σε τι ύψος έφτασε η συνολική Κρατική επιχορήγηση των Δήμων το 2014 και σε τι ύψος προβλέπεται να διαμορφωθεί το 2015.

Επίσης, η Βουλευτής είχε ζητήσει στοιχεία και για το πώς κατανέμονται τα ποσά αυτά σε καθένα από τους 325 Δήμους της Χώρας.

Στην έγγραφη απάντησή του, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι, κατά το μέρος που αφορά το Υπουργείο Οικονομικών, στους ΟΤΑ α’ Βαθμού αποδίδονται όλοι οι θεσμοθετημένοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) που προβλέπονται από το Ν. 3852/2010.

Η απόδοσή τους γίνεται με μηνιαίες προκαταβολές, βάσει των προεκτιμημένων εσόδων, εγγράφονται κατ’ έτος στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Για τον προσδιορισμό τους λαμβάνονται υπόψη οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις που έχουν θεσμοθετηθεί, αναφέρει ο κ. Μάρδας και διευκρινίζει, ότι πλέον των ΚΑΠ αποδίδεται στους Δήμους και ειδική επιχορήγηση για την ενίσχυσή τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να αποφευχθεί η συσσώρευση απλήρωτων υποχρεώσεων.

Πέραν των ανωτέρω αποδίδεται και ποσό 213,9 εκ. Ευρώ κατ’ έτος, αναφέρει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και εξηγεί, ότι το ποσό αυτό προέκυψε από ρύθμιση παλαιών υποχρεώσεων του Κρατικού Προϋπολογισμού προς τους ΟΤΑ α’ Βαθμού, συνολικού ύψους 1,711 δις Ευρώ και θα καταβληθεί σε 8 ισόποσες ετήσιες δόσεις. Η πρώτη δόση καταβλήθηκε το 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, όπως αυτά αποτυπώνονται στο έγγραφο, κατά το έτος 2014, το συνολικό ποσό των αποδόσεων και επιχορηγήσεων προς τους Δήμους ανήλθε στα 2,7441 δις Ευρώ (ΚΑΠ 2,3333 δις Ευρώ, ειδική επιχορήγηση 193,9 εκ. Ευρώ και απόδοση για την εξόφληση οφειλομένων παρελθόντων οικονομικών ετών 213,9 εκ. Ευρώ).

Τέλος, στο ερώτημα, πώς θα κατανεμηθούν τα χρήματα στους Δήμους, ο κ. Μάρδας απαντά, ότι την αρμοδιότητα κατανομής τους έχει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ / airetos.gr

Έρευνα: Η κρίση ευνόησε τους πλούσιους αλλά και το Δημόσιο – 43% η διαφορά των μισθών από τον ιδιωτικό τομέα

Τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα σήκωσαν το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος κατά την περίοδο της κρίσης καθώς αναγκάστηκαν να υποστούν επιβαρύνσεις που αυξήθηκαν έως και 337% σε σχέση με το παρελθόν. Αντίθετα τα ανώτερα οικονομικά στρώματα υπέστησαν περαιτέρω επιβαρύνσεις της τάξεως μόλις του 9%.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler, με τίτλο «Ελλάδα. Αλληλεγγύη και προσαρμογή στα χρόνια της κρίσης» που εκπόνησαν ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή Αγροτικής Οικονομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρο Ζωγραφάκη.
Παράλληλα ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά 19%, ενώ στο Δημόσιο κατά 8%, ανεβάζοντας την μεταξύ τους διαφορά από 35% το 2009 στο 43% το 2013.
Σε απόλυτους αριθμούς, αν και η φορολογική επιβάρυνση στα μη προνομιούχα νοικοκυριά αυξήθηκε μόνο κατά κάποιες εκατοντάδες ευρώ, εντούτοις συνοδεύτηκε από τις μαζικές μειώσεις σε μισθούς αλλά και την αύξηση της ανεργίας.
Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 2012 ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά έπρεπε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις με ετήσιο εισόδημα περί τα 7.000 ευρώ. Εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι τα μη προνομιούχα νοικοκυριά έχασαν μέσα στην κρίση το 86% του συνολικού τους εισοδήματος, ενώ οι πιο εύπορες οικογένειες μόλις το 16% με 20%. Ας σημειωθεί ότι στην έρευνα για λογαριασμό του Ιδρύματος Hans Böckler αναλύθηκαν στοιχεία που αφορούσαν 260.000 ελληνικά νοικοκυριά.

aftodioikisi.gr
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Άνοιξε η εφαρμογή για τη ρύθμιση “εξπρές” των ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις – Η προθεσμία και οι διαδικασίες

Από την Παρασκευή 20 Μαρτίου έως και την επόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 περισσότεροι από 4.000.000 ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα καταβάλουν οποιοδήποτε βασικό ποσό οφειλής (μη ρυθμισμένο) με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο πολίτης δύναται να επιλέξει οποιοδήποτε χρέος και να πληρώσει μέρος ή το σύνολο της βασικής οφειλής (μόνο το ανεξόφλητο υπόλοιπο του αρχικά βεβαιωμένου ποσού) χωρίς επιβαρύνσεις.
Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. Κατ’ εξαίρεση είναι δυνατή η καταβολή και στις Δ.Ο.Υ.
Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληροφορούνται την ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.) μέσω της εφαρμογής «προσωποποιημένης πληροφόρησης» ή εναλλακτικά μέσω εκτύπωσης «συγκεντρωτικής εικόνας οφειλών εκτός ρύθμισης», η οποία θα αναρτηθεί στις 20 Μαρτίου στο TAXISnet. Επίσης μπορούν να πληροφορούνται την ταυτότητα οφειλής από τις Δ.Ο.Υ. και τα Γ.Ε.Φ.
Εάν οι πολίτες επιθυμούν να εξοφλήσουν ρυθμισμένες οφειλές πρέπει να υποβάλουν αίτηση «απώλειας ρύθμισης» στη Δ.Ο.Υ. και στη συνέχεια να εξοφλήσουν την υπολειπόμενη βασική οφειλή με απαλλαγή του συνόλου των προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής. Στην περίπτωση αυτή η ρύθμιση χάνεται και δεν χρησιμοποιείται πλέον από τον πολίτη η ταυτότητα ρυθμισμένης οφειλής (Τ.Ρ.Ο.), αλλά η ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.) που αντιστοιχεί στο κάθε χρέος που θα καταβάλει.
Η καταβολή διενεργείται με την ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.), η οποία χαρακτηρίζει κάθε οφειλή και την ακολουθεί μέχρι την εξόφλησή της, συνεπώς για κάθε οφειλή χωριστά πρέπει να χρησιμοποιείται η μοναδική ταυτότητά της. Ο πολίτης είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι για όσα χρέη επιθυμεί να πληρώσει, τόσες ταυτότητες οφειλής (Τ.Ο.) οφείλει να προσκομίζει στις Τράπεζες ή ΕΛ.ΤΑ., δηλώνοντας ταυτόχρονα και το ποσό που επιθυμεί να καταβάλει ανά ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.).
Την όλη εφαρμογή και διαδικασία έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας τα στελέχη της Διεύθυνσης Εισπράξεων και της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε.

aftodioikisi.gr

Αυξάνονται οι αμοιβές για τους 50.000 ανέργους της Κοινωφελούς – Τι προβλέπει ρύθμιση του υπ. Εργασίας (ν/σ)

Νέες κατά τι αυξημένες σε σχέση με τις προηγούμενες, ανώτατες απολαβές για τους περίπου ανέργους που θα απασχοληθούν στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας καθορίζει ρύθμιση που περιελήφθη στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει  το άρθρο 42 του νομοσχεδίου όσοι προσληφθούν μέσω του προγράμματος «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» θα έχουν τις εξής ανώτατες αμοιβές:
– Από 25 ετών και άνω να έχουν ημερήσια αποζημίωση 19,81 ευρώ και μέγιστες μηνιαίες αποδοχές 495,25 ευρώ (από 490 ευρώ)
-Για τους νέους μέχρι 25 ετών, οι αποδοχές προβλέπονται στα 17,27 ευρώ και 431,75 ευρώ αντίστοιχα (από 427 ευρώ)
Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι οι αμοιβές ορίζονται «κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις».
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 

aftodioikisi.gr

Το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο στην Αθήνα, από την Περιφέρεια Αττικής

 
 Γενικό σημαιοστολισμό στην πόλη της Αθήνας από την ογδόη πρωινή της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015 και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2015.

Ο δήθεν πόλεμος με το Κατεστημένο


Γράφει η
Λέττα Καλαμαρά
https://media.licdn.com/mpr/mpr/shrinknp_400_400/p/7/005/090/2a7/1654234.jpgΑπό το 2009 προσπαθεί να αλλάξει η Ελλάδα και δεν αλλάζει παρά ελάχιστα. Στα λόγια βέβαια όλα αλλάζουν, στην πράξη όμως μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν. Πώς να αλλάξει άραγε μία κοινωνία με τραπεζικούς υπαλλήλους με 900.000 ευρώ καταθέσεις στην εποχή της εθνικής ανθρωπιστικής κρίσης. Πώς να αλλάξει με πολιτικούς από όλες τις παρατάξεις με αμέτρητες καταθέσεις εκτός Ελλάδας που πολεμάνε για την Ελλάδα, για το καλό της.
Ο πόλεμος θέλει γενναίους, που το μόνο αγαθό που δοξάζουν είναι η ζωή τους και όχι μισθοφόρους της αρπαχτής με ασφαλή εφόδια στις τράπεζες της αλλοδαπής.

Το ψέμα και το θράσος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όσον αφορά αυτά που λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, από τον πρώτο (τον πρωθυπουργό) ως τον τελευταίο (εδώ βάλτε όποιον νομίζετε), η κυβέρνηση κινείται μεταξύ Νόρμαν Μέιλερ και Τάκιτου.

Ο Νόρμαν Μέιλερ έλεγε πως ο ψεύτης είναι το ίδιο ασφαλής με τον έντιμο και ειλικρινή άνθρωπο, που ουδέποτε διανοήθηκε να πει ψέματα ή να παραπλανήσει. Όταν του λες πως άλλα έλεγε πριν, απαντά: «Εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο». Κι’ όταν του προσκομίζεις τα αδιάσειστα στοιχεία που τον διαψεύδουν, επιμένει: «Δεν εννοούσα αυτό, αλλά εκείνο».

Τι πήρε και τι έδωσε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες

summit Συμφωνία ανάσα λίγων ημερών για επαναφορά των συζητήσεων στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου του Eurogroup ήταν το αποτέλεσμα της επταμερούς σύσκεψης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος της τετράωρης σύσκεψης έκανε λόγο για «επαναφορά της διαδικασίας στις ράγες» υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα ούτε και το email Χαρδούβελη. Θα καταθέσει στις δικές της προτάσεις τις οποίες και θα υλοποιήσει. Κατά την συνάντηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αποφασίστηκε να εργαστούν όλες οι πλευρές για να αντιμετωπιστεί η χρηματοδοτική ικανότητα της οικονομίας».
Στο κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την κατ” αρχήν συμφωνία, καθώς το κοινό ανακοινωθέν για υλοποίηση της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου, αφενός επαναφέρει τη μπάλα στο γήπεδο της Ελλάδας, με τις πρωτοβουλίες να ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση, αφετέρου εκτιμάται ότι αποδυναμώθηκαν περαιτέρω τα τεχνικά κλιμάκια που κατηγορήθηκαν ότι υποδαύλιζαν τις ελληνικές προσπάθειες.
Επιστρέφοντας ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα ουσιαστικά μετά την κρισιμότερη Σύνοδο Κορυφής των τελευταίων ετών θα έχει στη βαλίτσα του ένα πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας, την οποία αποζητούσε, γεμάτη με κέρδη αλλά και σημαντικά αγκάθια, από τα οποία θα εξαρτηθεί η πορεία της χώρας.
Το πρώτο και βασικότερο είναι ότι υπήρξε συμφωνία για αποκλιμάκωση της ρητορικής μεταξύ Ελλάδας και εταίρων – κυρίως της Γερμανίας – για άτυπη συμφωνία για παύση όλων των συζητήσεων περί Grexit. Αυτό αναμένεται να στείλει ένα θετικό μήνυμα και προς τις αγορές.
Οι συζητήσεις στην επταμερή ουσιαστικά επισφράγησαν το τέλος του μνημονίου και της αποκαλούμενης 5ης αξιολόγησης, αφού η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως αυτές είχαν αποτυπωθεί στο mail Χαρδούβελη. Αυτό βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι άμεσα, εντός μίας εβδομάδας, θα παρουσιάσει συγκεκριμένο πακέτο κοστολογημένων μεταρρυθμίσεων που θα αναλάβει, υπεύθυνη πλέον για τη χάραξη της πολιτικής της χώρας. Αφού το πακέτο μεταρρυθμίσεων εγκριθεί και από τους τρεις θεσμούς και περάσει από έκτακτο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρχει σταδιακή εκταμίευση της δόσης και ρευστότητα από την ΕΚΤ ανάλογα με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.
Παράλληλα, η κυβέρνηση εξασφάλισε μέσα από την πολιτική συμφωνία των Βρυξελλών, ότι καθίσταται αποκλειστικά υπεύθυνη για την επιλογή των πολιτικών της και δεν θα τίθεται υπό την αίρεση των τεχνικών κλιμακίων. Με αυτόν τον τρόπο στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμάται ότι θα αποφευχθούν στο μέλλον τυχόν παρεμβάσεις όπως η πρόσφατη του Ντέκλαν Κοστέλο, που παραπέμπουν στις τακτικές της τρόικας επί των ημερών των παλαιότερων κυβερνήσεων της τελευταίας πενταετίας.
Τέλος, ιδιαίτερη σημασία δίνουν από το κυβερνητικό επιτελείο, στο χρηματοδοτικό πακέτο, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο δεν θα συνδέεται με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες θα δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση.
Πλέον, μετά και την ολοκλήρωση της πενταμερούς με την κατ” αρχήν συμφωνία, όλο το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο τετ α τετ που θα έχει τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, η οποία κρίνεται υψίστης σημασίας, καθώς οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και μπορούν πολύ εύκολα να διασαλευθούν.

 arouraios.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκάθαρη προϋπόθεση για να σωθεί η Ελλάδα από την ασφυξία, είναι ο κ. Τσίπρας να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων.
Βαθμολογητές του θα είναι η Τρόικα στην Αθήνα και το Eurogroup στις Βρυξέλλες, την ώρα που ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν.
Όπως τελειώνουν και τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα».


Στο μεταξύ  Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Σακελλαρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα ψέματα δεν θα βοηθήσουν τον κ. Τσίπρα να περάσει τις εξετάσεις της τρόικα και του Eurogroup.
Ας δουν επιτέλους την πραγματικότητα κατάματα, αντί να κάνουν ερμηνεία της ερμηνείας όσων υπέγραψαν».  

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: «Let’s do it Greece 2015»


Με το βλέμμα στραμμένο στην Κόρινθο, ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ & ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟ Υ

http://i.imgbox.com/OTglhPEq.jpg
 Όλοι οι δρόμοι αύριο οδηγούν στην Κόρινθο, καθώς εκεί είναι στραμμένα  τα βλέμματα των φιλάθλων. Στη πρωτεύουσα της Κορινθίας διεξάγονται αύριο στις 3 το απόγευμα στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής για το πρωταθλημα της Α1 κατηγορίας δύο ενδιαφέροντα ντέρμπι στο Συνοικισμό και στο ΔΑΚ. Στο Συνοικισμό η εκ των διεκδικητών του τίτλου, Κόρινθος 2006 αντιμετωπίζει τον 4ο , στη βαθμολογική κατάταξη Αστέρα Δερβενίου , ενώ στο ΔΑΚ ο ΠΑΣ Κόρινθος με στόχο την νίκη μάχεται με την 3η της βαθμολογίας Ελλάδα Βέλου.  To ντέρμπι του Συνοικισμού ανάμεσα στην Κόρινθο ΄06 και τον Αστέρα Δερβενίου , οι φίλαθλοι της Κορινθίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από το ιστολόγιο μας σε παράλληλη ζωντανή σύνδεση , με το ραδιοφωνικό σταθμό Greekradio Web Channel. Την περιγραφή του αγώνα θα κάνει ο Τάσος Μητσόπουλος
Στο Ζευγολατιό η πρωτοπόρος ομάδα του ΑΟΖ αγωνίζεται με τον Κύψελο Κορίνθου, ενώ στο Πετρί η τοπική Θύελλα αντιμετωπίζει τους Αγίους Θεοδώρους. Την ίδια ώρα στο Κιάτο ο Πέλοπας υποδέχεται τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στα Αθίκια ο Τενεάτης φιλοξενεί τον Παννεμεατικό. Στη κοινή τους έδρα ο τυπικά γηπεδούχος Ηρακλής Ξυλοκάστρου υποδέχεται τον τυπικά φιλοξενούμενο Πανκαμαριακό, ενώ τέλος στο γήπεδο της Κλένιας ο Α.Ο Σπαθοβουνίου , στο ντέρμπι της ουράς μάχεται με τον γειτονικό του Ατρόμητο Χιλιομοδίου.

Η 26η αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.  
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛOYTΡAKIOΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟ Υ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ LIVE την έκλειψη Ηλίου! - Που θα είναι ορατή Προσοχή στα μάτια σας!

ΔΕΙΤΕ LIVE την έκλειψη Ηλίου! - Που θα είναι ορατή

Σε εξέλιξη η έκλειψη Ηλίου - Δείτε LIVE από το NewsIt μέσω του Αστεροσκοπείου Αθηνών
- Στην Ελλάδα θα είναι μόνο μερικώς ορατή
- Η ολική έκλειψη θα είναι ορατή μόνο στα Νησιά Φερόε και απομονωμένο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στην Αρκτική
- Συγκεντρωμένος κόσμος στην Πνύκα και στο Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, η έκλειψη Ηλίου, θα είναι ορατό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης σήμερα το πρωί. Στην Ελλάδα, η έκλειψη θα είναι μερική και μπορείτε να την δείτε LIVE από το NewsIt μέσω του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το φαινόμενο θα διαρκέσει από τις 10:39 π.μ. έως και τις 12:49 μ.μ., με το μέγιστο της έκλειψης να λαμβάνει χώρα στις 11:43 π.μ.

Κατά την έκλειψη, ο Ήλιος θα καλυφθεί από τη Σελήνη κατά περίπου 1/3.
Η ολική έκλειψη θα είναι ορατή μόνο σε μια λωρίδα πλάτους μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων, η οποία περνά από τον Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό και διασταυρώνεται μόνο με δύο μάζες ξηράς, τα Νησιά Φερόε ανάμεσα στη Βρετανία και την Ισλανδία και το απομονωμένο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στην Αρκτική.

 κεί, οι κάτοικοι θα έχουν την τύχη να απολύσουν το θέαμα της ολικής έκλειψης για περίπου 2,5 λεπτά!
Όσοι θέλουν να απολαύσουν το θέαμα μακριά από την οθόνη του υπολογιστή τους, μπορούν να δουν την έκλειψη στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπίου στην Πεντέλη ή το Θησείο.

Έξω από το Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη θα λειτουργεί ηλιακό φορητό τηλεσκόπιο, ενώ θα είναι ανοιχτό και το τηλεσκόπιο Newall.
Στο Λόφο της Πνύκας, φορητά τηλεσκόπια θα βρίσκονται έξω από τον χώρο του τηλεσκοπίου του Δωρίδη.


Προσοχή στα μάτια σας!

Αν θελήσετε να δείτε την έκλειψη, προσέξτε να μην το κάνετε με γυμνά μάτια, χωρίς καμία προστασία γιατί κινδυνεύετε! Μην επιχειρήσετε ούτε να δείτε το φαινόμενο μέσα από τη φωτογραφική σας μηχανή ή από την κάμερα του κινητού σας.
Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας δύναται να προκαλέσει εγκαύματα στον αμφιβληστροειδή, προειδοποίησε το υπουργείο Υγείας.
Συχνά οι επιπτώσεις δεν γίνονται άμεσα αισθητές, καθώς δεν προκαλείται αίσθημα πόνου ή άλλο ερέθισμα, μπορούν όμως να προκαλέσουν μόνιμη και μη αναστρέψιμη βλάβη.
Το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί μόνο με τη χρήση εγκεκριμένων και πιστοποιημένων φίλτρων, καθώς τόσο τα γυαλιά ηλίου και οι κάμερες όσο και άλλα αυτοσχέδια γυαλιά δεν προσφέρουν καμία προφύλαξη.

Οι εξηγήσεις του Δασκαλόπουλου για το πέναλτι κατά του Παναθηναϊκού

Οι εξηγήσεις του Δασκαλόπουλου για το πέναλτι κατά του ΠαναθηναϊκούΟι υποδείξεις του διαιτητή Δασκαλόπουλου στο ματς του Ατρομήτου με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη προκάλεσαν την οργή των «πρασίνων», ενώ οι εξηγήσεις που έδωσε στον παρατηρητή , Δημήτρη Τσορτανίδη, δεν ήταν καθόλου πειστικές.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal», μετά τη λήξη του αγώνα ο Γιώργος Δασκαλόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ειδικά για τη φάση του πέναλτι, στον παρατηρητή, Τσορτανίδη. Μάλιστα, φέρεται να του είπε πως δεν έδωσε το μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Λαζαρίδη, αλλά αυτό των Στιλ και Ζέκα στον Ναπολεόνι και 3.5 δευτερόλεπτα αργότερα ο Κορίνθιος ρέφερι έδειξε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Λαζαρίδη, φάση για την οποία ο Παναθηναϊκός «βράζει».
Οταν ο παρατηρητής ρώτησε τον κορίνθιο ρέφερι για την υπόδειξή του, αυτός του απάντησε: «Εδειξα παράβαση στο μαρκάρισμα του Ζέκα και του Στυλ στον Ναπολεόνι και όχι σε αυτό του Ταυλαρίδη στον Λαζαρίδη», εξήγηση που, όμως, δεν φάνηκε να πείθει τον Δημήτρη Τσορτανίδη.
Ο παρατηρητής δεν έδειξε να πείθεται από αυτή την εξήγηση, καθώς επισήμανε: «Δεν κάνεις κάποια κίνηση για να επιβεβαιώσεις τα λεγόμενά σου. Δεν έχεις δώσει κίτρινη στον Ζέκα, ώστε να φανεί ότι πράγματι θες να σκεφτείς κάτι».
Η απάντηση του Δασκαλόπουλου, μάλιστα, προκαλεί εντύπωση, αφού φέρεται να απάντησε: «Αργησα, γιατί το σκέφτηκα λίγο Το μυαλό μου δεν ήταν καθαρό εκείνη την στιγμή». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δ. Τσορτανίδης υποστήριξε ότι θα δει τη φάση σε βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες, του βάζει χαμηλό βαθμό και τον θέτει στη διάθεση της ΚΕΔ για ακόμη μία φορά, καθώς προερχόταν από τιμωρία. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά, αφού και τώρα προερχόταν από τιμωρία. Επίσης, στην έκθεσή του φέρεται να αναφέρει ότι σωστά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Δώνης.
Αργότερα, αφού ο 36χρονος ρέφερι, αφού είδε τη φάση του 57ου λεπτού στην τηλεόραση, έλεγε πως «δεν είναι μαϊμού-πέναλτι, υπάρχει επαφή, αλλά ο παίκτης του Ατρομήτου πέφτει εύκολα».
Η καταγγελία για ύβρεις και η απάντηση
Με εκφράσεις πεζοδρομίου καθύβρισε τον Τάσο Λαγό ο διαιτητής Δασκαλόπουλος, όπως κατήγγειλε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, στα αποδυτήρια της ομάδας.
«Στη διάρκεια του ματς διαμαρτυρήθηκα, γιατί μου έδειξε κίτρινη κάρτα, και αυτός έβαλε το χέρι του μπροστά στο στόμα και μου είπε "Αντε γαμ...!". Οταν τον ρώτησα αν εννοεί εμένα και αν τολμάει να βγάλει το χέρι από το στόμα, για να επαναλάβει τη βρισιά, μου απάντησε: "Σε γράφω στα αρχ... μου!"» ανέφερε, με τον Ζέκα, που ήταν δίπλα στη φάση και έτρεξε να τον απομακρύνει - ηρεμήσει, να τον επιβεβαιώνει απόλυτα. Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να καταγγείλει τη συμπεριφορά του Δασκαλόπουλου.
«Μιλούσα αγγλικά στους ποδοσφαιριστές, γιατί οι μισοί ήταν ξένοι. Δεν τον έχω βρίσει ποτέ» ισχυριζόταν ο κορίνθιος ρέφερι. Μάλιστα, σημειώθηκε και μία παρεξήγηση με τον Νίνη, που φέρεται να του είπε, όταν του έκανε παρατηρήσεις στα αγγλικά, για να στηθεί σε έναν τοίχο: «Ελληνας είμαι, γιατί μου μιλάς στα αγγλικά;».

 sentragoal.gr

Πανικός στη Ροδοδάφνη Αιγίου. Είχαν οικονομικές διαφορές και του έκοψς τα δάκτηλα με μπαλτά

Αχαϊα: Του έκοψε τα δάχτυλα με μπαλτά επειδή του χρωστούσε χρήματα - Πανικός σε κατάστημα του Αιγίου!Στο νοσοκομείο κατέληξαν ένας 49χρονος Αλβανός και ένας 56χρονος Έλληνας, οι οποίοι συνεπλάκησαν για οικονομικές διαφορές, μέσα στο κατάστημα του δεύτερου, στη Ροδοδάφνη Αιγίου.

Η Αστυνομία συνέλαβε και τους δύο άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 49χρονος πήγε χθες το πρωί στο κατάστημα που διατηρεί ο 56χρονος στη Ροδοδάφνη και διαπληκτίστηκε μαζί του, για οικονομικές διαφορές. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 56χρονος επιτέθηκε με μπαλτά στον 49χρονο, με αποτέλεσμα εκείνος να κινδυνεύει να χάσει τα δάχτυλα του χεριού του.

Αν και τραυματισμένος, ο 49χρονος κατάφερε να πάρει ένα μαχαίρι και να τραυματίσει τον 56χρονο, στο κεφάλι και στα χέρια. Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, που έφθασαν στον χώρο της αιματηρής συμπλοκής, συνέλαβαν τον 49χρονο, μέσα στο κατάστημα, ενώ στο χώρο βρήκαν και ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 30 εκατοστών.

Στην συνέχεια ο 49χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείου Αιγίου, όπου παρέμεινε για νοσηλεία. Όσον αφορά τον 56χρονο, διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

newsit.gr

Και η Ζωή το βιολί της με τη Χρυσή Αυγή - Την αποθέωσε ο Νίκος Παππάς

Και η Ζωή το βιολί της με τη Χρυσή Αυγή - Την αποθέωσε ο Νίκος Παππάς 
 Παρά τις επικρίσεις που δέχεται για τη στάση της απέναντι στη Χρυσή Αυγή, οι οποίες κορυφώθηκαν χθες στην Ολομέλεια με την πρόταση της να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, παρά το γεγονός ότι δεν παρίσταντο οι αιτούντες προφυλακισμένοι βουλευτές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν κάνει πίσω…
Κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, παρουσία του προφυλακισμένου Νίκου Παππά, κι ενώ δεν έχει ξανασυμβεί να δοθεί άδεια σε έγκλειστο στη φυλακή βουλευτή για να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία, η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε τη θέση πως… η δημοκρατία πρέπει να τηρείται ακόμα και για όσους την αντιμάχονται.

Κατά τη συνεδρίαση ο Νίκος Παππάς ήταν αυτός που άνοιξε το θέμα… Εξαπέλυσε επίθεση στη Δικαιοσύνη παρατηρώντας πως ο εισαγγελέας δεν πρέπει να παρεμβαίνει στο έργο του Κοινοβουλίου. Μίλησε για άλλη μία φορά για πολιτικές διώξεις και επαίνεσε τη στάση της Προέδρου της Βουλής απέναντι στο κόμμα του.

Με όσα ακούστηκαν στην αίθουσα διαφώνησαν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Νικήτας Κακλαμάνης από τη ΝΔ, ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που απέρριψαν τις αιτιάσεις πως οι διώξεις είναι πολιτικές και επανέλαβαν την πάγια θέση τους πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική νεοφασιστική οργάνωση.

Την ίδια άποψη είχαν και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αλλά και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.
 
newsit.gr

Ραγδαίες εξελίξεις ενώ είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη - Έκτακτο Eurogroup και σκληρή κριτική Γιούνκερ στον Τσίπρα

Άγριο παρασκήνιο για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες - Έκτακτο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα - Κυβερνητικός αξιωματούχος: Σύγκλιση όχι ταύτιση
 Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο υπήρξε σύγκλιση απόψεων και όχι ταύτιση στην επταμερή σύσκεψη. Όλοι οι αξιωματούχοι συμφώνησαν στην πολιτική απόφαση πως δεν τίθεται θέμα Grexit. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να διαβεβαίωσε τους δανειστές πως υπάρχει ρευστότητα μέχρι τον Απρίλιο
Η συνάντηση, ξεκίνησε 11:30 το βράδυ της Πέμπτης, μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής και ολοκληρώνεται τα ξημερώματα.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις συζητήσεις, που περιγράφονται ως «ειλικρινείς», προκύπτει προθυμία σύγκλησης έκτακτου Eurogroup την επόμενη εβδομάδα υπό την προϋπόθεση να υπάρξει σχέδιο προώθησης μεταρρυθμίσεων με αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Οι συμμετέχοντες στην επταμερή φέρεται να ανέλαβαν πολιτική δέσμευση ότι δεν τίθεται θέμα Grexit, ενώ η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι δεν υπάρχει θέμα ρευστότητας μέχρι τον Απρίλιο.

Ενόχληση φέρεται να εκφράστηκε για τη στάση της Αθήνας απέναντι στα τεχνικά κλιμάκια. Μέχρι τώρα, ανέφεραν κοινοτικές πηγές, τα τεχνικά κλιμάκια δεν μπορούσαν να εργαστούν στην Αθήνα με ασφάλεια και αυτό, πρόσθεταν, πρέπει να αλλάξει.

Στο τραπέζι της συνάντησης κάθισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το όγδοο πρόσωπο στο τραπέζι ήταν ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ούβε Κορσέπιους.

Από τις διαρροές μέχρι τώρα φαίνεται πως ο πρόεδρος της Κομισιόν άσκησε έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τη συμπεριφορά των ελληνικών αρχών απέναντι στα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και πως η συνεργασία δεν είναι σωστή. Μάλιστα, φέρεται ο κ. Γιούνκερ να άσκησε κριτική για τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, που όπως είπε, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος της μίνι συνόδου για την Ελλάδα, ο γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ θα κάνει δηλώσεις για το ελληνικό ζήτημα, κάτι που επιβεβαίωσε και μέσω twitter ο κυβερνητικός της εκπρόσωπος. 

 Νωρίτερα, κλείνοντας τη συνέντευξη-εξπρές για την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις για το θέμα της Ελλάδας.
Οι δύο ευρωπαίοι πολιτικοί προέτρεψαν τους δημοσιογράφους να αναμένουν τα αποτελέσματα της «μίνι συνόδου», λέγοντας ότι δεν έχουν τόσο σημασία οι δικές τους προθέσεις, αλλά περισσότερο εκείνες του Αλέξη Τσίπρα, με πρωτοβουλία του οποίου άλλωστε οργανώθηκε η συνάντηση.

Tο θέμα της Ελλάδας ενδέχεται να απασχολήσει τη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής καθώς Αυστρία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο έχουν ζητήσει -σύμφωνα με τον EUObserver- ενημέρωση της ολομέλειας της Συνόδου για τα αποτελέσματα της «επταμερούς».


Πληροφορίες: ΑΠΕ