Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Δημοτικά για το '21 που έχουν σωθεί στην Κορινθία.

http://www.kokkonisflags.gr/images/detailed/0/TAINIA_25_MARTIOU_1.jpg
Το τραγούδι της Ζάχολης

Στο τραγούδι ο Παναγιώτης Λάλεζας , στο κλαρίνο ο Κώστας Γιαννακόπουλος
Κάποια δημοτικά  Κάποια είναι ντόπια κάποια παραλλαγές άλλων.

Γιά τον ξεσηκωμό στη Ζάχολη στις 14 Μαρτίου 1821
Ο ΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
Κρυφά το λένε τα πουλιά, κρυφά το λεν τ’ αηδόνια,
κρυφά το λέει ο Γερμανός από τον Προφήτη Ηλίια.
"Παιδιά, για μεταλάβετε, για ξομολογηθήτε,
δεν ειν’ ο περσινός καιρός κι' ο φετινός χειμώνας.
Μας ήρθε η άνοιξη πικρή, το καλοκαίρι μαύρο,
γιατί σηκώθη πόλεμος και πολεμάν τους Τούρκους.
Να διώξουμ' όλη την Τουρκιά η να χαθούμε ούλοι".

---------------------------------------------------------------
Το παρακάτω αναφέρεται στη μάχη των Μαυραλιθαρίων , την νίλα του στρατού του Δράμαλη και στον Καπετάνιο της Ζάχολης Παναγιωτάκη Γεραρή

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ 1770-1843 (ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821)





ΑΠ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ''

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ1821 (video)

Στο δεκαήμερο μεταξύ 14-25 Μαρτίου δόθηκε το έναυσμα της επανάστασης σε διαφορετικά σημεία στο Μοριά. Στις 14 Μαρτίου 1821 καταφθάνει στη Ζάχολη, από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του Κούτου, ο ηγούμενος Γερμανός, όπου μετά από πανηγυρική δοξολογία στον ναό του Αγίου Γεωργίου, υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας και μαζί με τους Ζαχολίτες οπλαρχηγούς Παναγιωτάκη Γεραρή και Χρήστο Ζίνη ή Ζαχολίτη εκδιώκουν από την Ζάχολη τις τούρκικες οικογένειες.

Στο Φενεό ο Αναγνώστης Κορδής και ο Χρήστος Ζαχολίτης, μετά από συμπλοκή σκότωσαν Τούρκους γυφτοχαράτζηδες και ύστερα με ένοπλους Ζαχολίτες ενίσχυσαν τη μικρή δύναμη του Φιλικού Νικόλα Σολιώτη που μαζί με τους Ζαχολίτες επιτέθηκε σε Οθωμανούς φοροεισπράκτορες (χαρατζήδες) στο χωριό Πόρτα των Καλαβρύτων. Παράλληλα ο Παναγιωτάκης Γεραρής με 60 Ζαχολίτες ξεκίνησε για να λάβει μέρος στην πολιορκία της Ακροκορίνθου που άρχισε στις 24 Μαρτίου.

Στις 20 Μαρτίου ο Σολιώτης με τους Πετμεζαίους χτύπησαν τους Οθωμανούς στους τρεις πύργους των Καλαβρύτων, όπου κλείστηκαν οι ντόπιοι μουσουλμάνοι και ξεκίνησαν την πολιορκία τους πιάνοντας τον πασά των Καλαβρύτων.
Στο Λειβάρτζι οι δυο μοναδικοί φοροεισπράκτορες Τούρκοι που εμφανίστηκαν πυροβολήθηκαν απο μεγάλη απόσταση απο τον καπετάν Τομαρά,ο οποίος έρηξε στους Τούρκους μέσα απο τον Πύργο του. Ηταν ένα απο τα πρώτα προεπαναστατικά γεγονότα που προηγήθηκαν της επανάστασης και που μέτρησαν στην απόφαση που έλαβαν οι καπεταναίοι και οι αγωνιστές του '21,ώστε να τους ορκίσει και να τους ευλογήσει ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός, υψώνοντας το Λάβαρο στην Μονή Αγίας Λαύρας κηρύσσοντας την Επανάσταση.

Ποιες αλλαγές ζητά η ΑΔΕΔΥ στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου (υπόμνημα)

Σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο («Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις»), ζητά με υπόμνημα που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο η ΑΔΕΔΥ ενόψει της απογευματινής συνάντησής τους.
Ανάμεσα στα άλλα η ΑΔΕΔΥ ζητά:
-Να μην συμπεριληφθούν οι 3.900 διαθέσιμοι και απολυμένοι που επιστρέφουν στο Δημόσιο στις 15.000 προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2015, καθώς «ο Δημόσιος Τομέας έχει «χάσει» τα τελευταία χρόνια πάνω από 250.000 εργαζόμενους με αποτέλεσμα τη δραματική συρρίκνωση όλων των υπηρεσιών του»
-Να επανακαταταχθούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι σε μισθολογικά κλιμάκια και βαθμούς με βάση την πραγματική προϋπηρεσία.
-Ο χρόνος της διαθεσιμότητας καθώς και το χρονικό διάστημα που παρέμειναν απολυμένοι οι υπάλληλοι να συνυπολογίζεται αυτοδίκαια για κάθε υπηρεσιακή και μισθολογική μεταβολή και για όλα τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων.
-Να προβλεφθεί η δυνατότητα επαναφοράς όσων εξαναγκάσθηκαν να υποβάλουν αίτηση παραίτησης και συνταξιοδοτήθηκαν με ιδιαίτερα επαχθείς όρους.
-Να δοθεί η δυνατότητα επιλογής στους υπαλλήλους ΙΔΑΧ που θα μονιμοποιηθούν

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Κύριε Υπουργέ,

Αν το ΠΑΣΟΚ είχε έναν Κατρούγκαλο


Katrougalos-syrizaΟ ΣΥΡΙΖΑ έχτισε την πολιτική του καριέρα, σε δύο άξονες ο πρώτος αφορούσε την πολυδιαφημιζόμενη αριστερή ηθική και την ευαισθησία για κοινωνικά θέματα.
Ο δεύτερος εστίαζε στην επιστροφή των προνομίων και παροχών που είχαν οι υπάλληλοι του δημοσίου και που έχασαν την περίοδο της κρίσης. Ειδικά το δεύτερο έμπαινε στην ομπρέλα της κατάργησης του Μνημονίου με ένα νόμο και άλλες πολλές κορώνες που κατερρίφθησαν ολοκληρωτικά, από τη στιγμή δύο μήνες μετά τις εκλογές η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την οικονομική ασφυξία και τον πιστωτικό όλεθρο.

Παπαδημούλης κατά Δούρου και Καμμένου για τις φιέστες της 25ης Μαρτίου

Την αντίθεσή του στο χαρακτήρα των αυριανών εκδηλώσεων στο Σύνταγμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου εκφράζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Θερμή παράκληση προς συναρμόδιους: Οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται στο μέλλον, διαφορετικά. Με λιγότερα έξοδα κ χωρίς πολύ «ταρατατζούμ»», αναφέρει το «τιτίβισμα» του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
 
airetow.gr

Πότε κλείνουν και ανοίγουν τα σχολεία για το Πάσχα

Πλησιάζουν οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές των σχολείων, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες, ενώ το υπουργείο Παιδείας δεν επιτρέπει την αναπλήρωση των μαθημάτων τις ημέρες των εορτών.
Πιο συγκεκριμένα, οι διακοπές του Πάσχα για τα σχολεία αρχίζουν από τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή του Πάσχα 17 Απριλίου.

Γ. Κατρούγκαλος: Ιδού ποιες υποθέσεις είχα χειριστεί – Τέρμα ο διάλογος με τα χαλκεία, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη

Σε αγωγή κατά του «συκοφάντη δημοσιογράφου, του Βήματος και της Bild» προχωρά ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι «δεν θα συνεχίσει τον διάλογο με τους συκοφάντες του». Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κατρούγκαλος διευκρινίζει ότι όλες οι υποθέσεις στις οποίες αναφέρονται τα δημοσιεύματα είναι προγενέστερες και από αυτές «δεν έχει δικαίωμα είσπραξης ούτε ενός ευρώ», προσθέτοντας ότι «αισθάνεται περήφανος, όχι υπόλογος, για τη μέχρι σήμερα πολιτική και νομική του δράση. Διπλά περήφανος, γιατί εμένα επέλεξαν ως πρώτο στόχο τα κέντρα της διαπλοκής που τρέμουν για το μέλλον τους. Δικαίως τρέμουν. Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της και θα διαλύσει τα κυκλώματα συμφερόντων και την ανομία που τα προστατεύει. Και εγώ δεν θα συνεχίσω τον διάλογο με τους συκοφάντες μου. Προχωρώ άμεσα στην άσκηση αγωγής κατά του συκοφάντη δημοσιογράφου, του Βήματος και της Bild», τονίζει.

Ερώτηση Χρήστου Δήμα στο ΥπΟικ για τον φόρο ακίνητης περιουσίας

Διευκρινίσεις σχετικά με τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας ζητάει με ερώτησή του προς το Υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Αφορμή στάθηκαν οι σημερινές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού οικονομικών σχετικά με τον νέο φόρο που προετοιμάζει η κυβέρνηση και ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, ο Χρίστος Δήμας καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει περισσότερα στοιχεία αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του φόρου και τα κριτήρια που θα ακολουθηθούν για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Παράλληλα ζήτησε να πληροφορηθεί  τις προβλέψεις της κυβέρνησης για τα έσοδα που προσδοκά από τον φόρο αλλά και την απαρίθμηση των ενδεχόμενων ισοδύναμων μέτρων που θα αναζητήσει σε περίπτωση σοβαρής απόκλισης εσόδων σε σχέση με τα αντίστοιχα που επέφερε ο ΕΝΦΙΑ το 2014.


Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ NON PAPER ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης,  σχετικά με το non paper της κυβέρνησης για την παράταση της δανειακής σύμβασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι τόσο «περήφανη» η διαπραγμάτευσή τους, που δεν τολμούν να φέρουν τη συμφωνία στη Βουλή για ψήφιση.
Γιατί στη συζήτηση, απλά θα επαναλάβουν τα ψέματά τους, ενώ στην ψηφοφορία θα τη θέσουν υπό την κρίση των βουλευτών τους και αυτό δεν το τολμούν.

Δυναμική παρουσία της Μυθικής Πελοποννήσου στη Ρωσική τουριστική αγορά



 Εμφάνιση Περιφέρεια Πελοποννήσου έκθεση Mitt 2015.jpg
Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με 11 τουριστικούς επιχειρηματίες στην έκθεση Mitt 2015 η οποία έλαβε χώρα στη Μόσχα από 18 έως 21 Μαρτίου 2015. Η έκθεση Mitt απευθύνεται στη σημαντική αγορά της Ρωσίας, αλλά και στο σύνολο των αναπτυσσόμενων αγορών της Βόρειας Ευρασίας και της Ασίας (Ουκρανία, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, κ.α.).

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκαν η Υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά καθώς και ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Κώστας Ήσυχος, τους οποίους υποδέχθηκαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς. Οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής συμμετείχαν στα επίσημα εγκαίνια της Ελληνικής συμμετοχής.
Εμφάνιση φώτο υπουργοί στο περίπτερο της Πελοποννήσου.jpgΤο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε και η Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία κα. Δανάη Μαγδαληνή - Κουμανάκου, στην  οποία οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας έθεσαν το πλαίσιο της συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν προβληματισμοί για την έγκαιρη έκδοση βίζας των επισκεπτών της Ελλάδος και ειδικότερα της Πελοποννήσου, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τυχόν προβλήματα.

Εγκαινιάστηκε το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου - Πέτρος Τατούλης «Ιδιαίτερα επιτυχημένο το έργο της Περιφέρειας στη σχολική στέγη»



Εμφάνιση PIC_1245.JPG 
Εμφάνιση 2403201524685.jpg
Ιδιαίτερα επιτυχημένο χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το έργο της Περιφερειακής αρχής για τη σχολική στέγη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, τονίζοντας παράλληλα ότι «αξιοποιήσαμε και συνεχίζουμε να αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους από ένα κωδικό που βρήκαμε σε τέλμα και παραδίδουμε σε χρήση νέες και σύγχρονες σχολικές μονάδες».
Εμφάνιση 2403201524681.jpgΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού ευχαρίστησε τη Δημοτική αρχή του Λουτρακίου για τη συνεργασία, σημείωσε ότι οι επενδύσεις της Περιφέρειας έχουν φτάσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ στη σχολική στέγη και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι είναι ανάγκη να γίνουν σημαντικές ακόμα επενδύσεις στον τομέα της παιδείας, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική και να συνδράμει στην έξοδο της χώρας από την κρίση.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε το Λύκειο Λουτρακίου, το δρόμο Λουτρακίου – Περαχώρας και τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, έργα τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εμφάνιση 2403201524690.jpgΠαρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Δήμας, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Παπαφωτίου και Πετρίτσης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γκιώνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρου και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Λουτρακίου. 

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ο.ΛΟΥΤΡΑΚΙ&ΦΙΛΟΙ ΒΑΖΕΧΑ 30 - 3 -2015


Δ.Σ Βόλου: "“Πληροφορηθήκαμε πως μια δημοτική σύμβουλος κάνει καλό σεξ ..." (video)

Βόλος: Οι... στρατιώτες που άφησαν άφωνο τον Αχιλλέα Μπέο - Οι ατάκες τους τίναξαν στον αέρα το δημοτικό συμβούλιο (Βίντεο)!Απίστευτα και ταυτόχρονα κωμικοτραγικά γεγονότα συνέβησαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του δημάρχου , εμφανίστηκαν δύο άτομα αγνώστων στοιχείων φορώντας φόρμα παραλλαγής του στρατού και από το μικρόφωνο του συμβουλίου ανέφεραν πως “πληροφορηθήκαμε πως μια δημοτική σύμβουλος κάνει καλό σεξ και έτσι ήρθαμε να αφήσουμε τα τηλέφωνά μας», είπαν οι δύο άνδρες και έγινε χαμός!

Κώστας Καραγκούνης



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Από την πολύ «σκληρή» διαπραγμάτευση, η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου επέστρεψε στον EFSF και χρήματα που δεν υποχρεούτο να επιστρέψει. Και τώρα αγωνίζονται να τα πάρουν πίσω για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις.
Και φυσικά δεν τολμούν ακόμη να φέρουν στη Βουλή όσα υπέγραψαν στις 20 Φεβρουαρίου. 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη φοιτητριών δημοσιογραφίας στον Focus Fm

Εμφάνιση dimosiografia focus.jpg«Για μία ημέρα δημοσιογράφοι»
Εκπαιδευτική επίσκεψη των φοιτητών Δημοσιογραφίας στον Focus Fm

Τις εγκαταστάσεις του Focus Fm επισκέφτηκαν οι φοιτήτριες Δημοσιογραφίας του Mediterranean College για να ζήσουν για μία ημέρα την εμπειρία του να εργάζεσαι στο ραδιόφωνο.
Οι φοιτήτριες ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας τόσο από το διευθυντή του σταθμού, κο Δημήτρη Βενιέρη, όσο και από στελέχη αυτού. Είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Focus Fm για την καθημερινότητα της ραδιοφωνικής δημοσιογραφίας. Μερικές από τις ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ο κος Βενιέρης ήταν:
  • Πώς βγαίνει στον αέρα μια ραδιοεφημερίδα;
  • Πώς προετοιμάζεται ένα δελτίο ειδήσεων;
  • Πώς παρουσιάζεται ένα δελτίο ειδήσεων;
  • Πώς μεταδίδεται ένα δελτίο ειδήσεων;
Παράλληλα οι σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μετάδοση εκπομπής μέσα από το ραδιοφωνικό στούντιο.
Το Mediterranean College, με συνέπεια και προσήλωση στο έργο που έχει αναλάβει απέναντι στους φοιτητές του, συνηθίζει να διοργανώνει εκδηλώσεις με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και κατάρτισης, στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει, και την παροχή πραγματικών εμπειριών, για την μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία τους.
 Εμφάνιση FOCUS COLLAGE.jpg

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Γούνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μόλις βγαίναμε από το πρόβλημα και τώρα η έλλειψη ρευστότητας έχει, πάλι, παραλύσει την ελληνική οικονομία. Πρέπει να υπάρχει συμφωνία και γρήγορα. Και όχι άλλο θέατρο δήθεν διαπραγμάτευσης. Πρέπει να υπάρχει συμφωνία, γιατί διαφορετικά ξαναμπαίνουμε σε ύφεση και θα είναι ό,τι χειρότερο.
Βρίσκομαι εδώ πέρα, γιατί θέλω με κάθε τρόπο να σταθώ δίπλα στην ελληνική γουνοποιία. Στους ανθρώπους αυτούς, που με το έργο τους στη Δυτική Μακεδονία, έχουν κατορθώσει πολύ μεγάλη εξωστρέφεια, αλλά και με πολύ μεγάλο μεράκι να δώσουν την εικόνα, την καλύτερη εικόνα της Ελλάδας, στο εξωτερικό με το προϊόν τους.

Μήνυμα Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου


Την 25η Μαρτίου του 1821 οι πρόγονοί μας ξεκίνησαν τον Αγώνα για Πίστη, Πατρίδα και Ελευθερία έχοντας απέναντί τους μια μεγάλη αυτοκρατορία.
Με προμετωπίδα την φράση «Ελευθερία ή Θάνατος» εδόθη ένας υπέροχος Αγώνας για να είναι και πάλι η Ελλάδα ελεύθερη μετά από 400 χρόνια πικρής σκλαβιάς, της τουρκοκρατίας που κάποιοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να την αποκαλούμε έτσι την περίοδο αυτή για λόγους πολιτικής ορθότητας.
Τον ρόλο των τουρκοκοτζαμπάσηδων, των νενέκων και των προσκυνημένων έχουν πάρει σήμερα οι πολιτικοί της υποταγής και οι εθνομηδενιστές οι οποίοι διαστρεβλώνουν την εθνική μας ιστορία.

Από το «Ελευθερία ή θάνατος» του 1821 ζούμε σήμερα στην Ελλάδα των Μνημονίων και την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Τιμή στην 25η Μαρτίου του 1821 σημαίνει σήμερα Αγώνα ενάντια στην ξενοκρατία και τους υποτακτικούς της.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

Συνέντευξη του Νίκου Γόντικα, " Μεθοδευμένο αδιέξοδο για τα απορρίματα στη Πελοπόννησο"



Συνέντευξη του Νίκου Γόντικα, στελέχους του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Βρισκόμαστε στην έναρξη της κορύφωσης ενός μεθοδευμένου αδιεξόδου χρόνια τώρα, ώστε να παραδοθεί, χωρίς αντιδράσεις, η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο.
Συνένοχες σ’ αυτό το αδιέξοδο οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και των συγκυβερνήσεών τους που εναλλάσσονταν και τα στηρίγματά τους στις Νομαρχίες παλαιότερα, την Περιφέρεια και τους Δήμους, αφού από κοινού οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του υπόλοιπου φάσματος του οπορτουνισμού, σπατάλησαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για μελέτες χωρίς να κάνουν τίποτα για τη λύση του προβλήματος.
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά τελευταία δεδομένα:

Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη στον Πρωθυπουργό για την Επέκταση της δανειακής σύμβασης

Πολιτικό Γραφείο
Ντόρας Μπακογιάννη

                                                                                                                                                                         Αθήνα, 24 Μαρτίου 2015


ΕΡΩΤΗΣΗ

Στον Πρωθυπουργό
Κύριο Αλέξη Τσίπρα


Θέμα: Επέκταση της δανειακής σύμβασης

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αλέξης Μητρόπουλος αμφισβήτησε σήμερα δημοσίως την υπογραφή του κειμένου της επέκτασης της δανειακής σύμβασης για 4 μήνες, καθώς και το ίδιο το περιεχόμενό της. Η αμφισβήτηση αυτή, η οποία εκφράζεται και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί ερωτηματικά στο εσωτερικό και το εξωτερικό και υπονομεύει τη θέση της χώρας εν όψει της προσεχούς διαπραγμάτευσης στο  Eurogroup.
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:
1.      Ποιος είναι ο λόγος που δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία για την επέκταση της δανειακής σύμβασης, προς ενημέρωση και κύρωση;
2.      Ποιο είναι το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνησή του απέναντι στους εταίρους;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ντόρα Μπακογιάννη