Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η Αθήνα του 1961, σε ένα εκπληκτικό φιλμ της British Pathe

Η Αθήνα του 1961, αποτυπωμένη σε έγχρωμο φιλμ, από τα βίντεο που έδωσε πρόσφατα στη σημοδιότητα, μέσα από το κανάλι της στο Youtube, η British Pathe.

Το βίντεο περιλαμβάνεται στο αρχείο που έδωσε στη δημοσιότητα η British Pathe και είναι ένα τουριστικό αφιέρωμα στην Αθήνα, σε έγρωμο φιλμ, από το 1961.
Βλέπουμε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως η Αμαλίας, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η Πανεπιστημίου, με περισσότερα λεωφορεία και τρόλει από αυτοκίνητα. Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, στην Πλάκα, βλέπουμε ελάχιστους τουρίστες, στα λιγοστά τουριστικά μαγαζιά.  Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στη γωνία των οδών Μνησικλέους και Λυσίου, στην παλιά ταβέρνα του Κρητικού, που δύο ξένοι επισκέπτες απολαμβάνουν τα σταφύλια που τους πουλά πλανόδιος οπωροπώλης.
Στην πλατεία Συντάγματος, ένας πλανόδιος φωτογράφος με μια κλασσική, παλιά φωτογραφική μηχανή, τοποθετημένη σε κουτί, με φωτογραφίες-δείγματα της δουλειάς του να κοσμούν τη βιτρίνα του, απαθανατίζει έναν πιτσιρίκο που κάθεται στο παγκάκι.
Απίστευτες είναι και οι εικόνες από το Μικρολίμανο, στον Πειραιά, με ελάχιστα χαμηλά κτίρια, μεγάλο στόλο ψαράδικων αραγμένο στο λιμάνι, με απλωμένα τα δίχτυα τους στον προβλήτα, τις παραλίες του καθαρές και ελάχιστη εμπορική δραστηριότητα.
Στη Βουλιαγμένη αποτυπώνονται εικόνες από μια οργανωμένη ανοικτή παραλία με αρκετούς λουόμενους να ψήνονται στον ήλιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρχε ούτε μια ομπρέλα για προστασία από τον ήλιο, καθώς, εκείνη την εποχή, δεν μιλούσαμε ούτε για τρύπα του όζοντος, ούτε για καρκίνο του δέρματος και όλα αυτά τα τρομακτικά, που μας έκαναν, τα χρόνια που μεσολάβησαν, να βλέπουμε τον ήλιο περισσότερο ως εχθρό παρά ως φίλο που θα μας βοηθήσει να κάνουμε τροπικό μαύρισμα.
Γύρω από το αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου προσγειώνεται το αεροπλάνο που μεταφέρει την αποστολή της Pathe, δεν υπάρχει ούτε ένα κτίσμα και ο Υμηττός είναι ελεύθερος από οποιαδήποτε ανθρώπινη οικοδομική δραστηριότητα.

thetoc.gr

Διήμερο Συνέδριο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου: «Εθνικές και Ευρωπαϊκές εξελίξεις στον αστερισμό της κρίσης: Αναζητώντας διεξόδους και προοπτικές»






ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Από τον μαθηματικό και συγγραφέα Λευτέρη Αργυρόπουλο.
Η Ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα όλων των γλωσσών της γής, δηλαδή είναι η γλώσσα των γλωσσών. Σε αντίθεση με τις άλλες γλώσσες, η Ελληνική γλώσσα είναι μία υπέροχη μαθηματική δημιουργία και ως μαθηματική κατασκευή είναι κατά συνέπεια και μουσική γλώσσα. 

Αποδείξεις για τη μαθηματική κατασκευή της Ελληνικής γλώσσας Από τον μαθηματικό και συγγραφέα Λευτέρη Αργυρόπουλο. Η Ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα όλων των γλωσσών της γής, δηλαδή είναι η γλώσσα των γλωσσών.


Κατά την εποχή του Πυθαγόρα, αλλά και προγενέστερα από αυτόν, οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα σύμβολα των γραμμάτων για να συμβολίζουν τους αριθμούς. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ελληνική γλώσσα αποτελείται από 28 σύμβολα και 27 αριθμητικές θέσεις. Αναλυτικά, τα 28 αυτά σύμβολα είναι τα εξής:

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ: Η λίστα της Κυβέρνησης στα... "σκουπίδια"! Καταρρέουν οι διαπραγματεύσεις

Φωτογραφία για Καταρρέουν οι διαπραγματεύσεις - Στα σκουπίδια η λίστα κυβέρνησης!Μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από το Μαξίμου εξαιτίας τόσο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες όσο και στις γερμανικές διαρροές, που έρχονται να προστεθούν στο σοκ από την αιφνίδια υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Η συνεδρίαση του Brussels Group έχει ήδη ξεκινήσει ενώ στην Ελλάδα τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τη συγκομιδή και διασταύρωση στοιχείων.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζει φόρο.. "λίπους" - Για προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη, λίπος και αλάτι

«Φόρο λίπους» ετοιμάζει η κυβέρνηση Φόρο λίπους ετοιμάζει η κυβέρνηση και μάλιστα είναι ένα από το μέτρα  τα οποία προτείνονται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων  που συζητιούνται ήδη  στο Brussels Group.

Σύμφωνα με το Star προωθείται η αύξηση τουλάχιστον κατά ένα λεπτό, στην τιμή των προϊόντων  που περιέχουν ζάχαρη, λίπος ή/και αλάτι. Έτσι αναμένεται να επιβαρυνθούν προϊόντα όπως αναψυκτικά, γλυκά, διάφορα προϊόντα ζωικής προέλευσης αλλά και φαγητά τόπου φαστ φούντ.

Παρόμοιος φόρος έχει ήδη εφαρμοστεί στις ΗΠΑ αλλά και σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Δανία με επίσημη αιτιολογία την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Πάντως στη Δανία όπου  εφαρμόστηκε ο fat tax υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι αυξήθηκε η ανεργία, αφού πολλοί Δανοί περνούσαν τα σύνορα προκειμένου να αγοράσουν τα προϊόντα τα οποία επιβαρύνθηκαν οικονομικά. Έτσι η κυβέρνηση της χώρας είχε εκδηλώσει την πρόθεση της να καταργήσει το φόρο αλλά και να ακυρώσει τα σχέδια της να επιβάλλει φόρο και στη ζάχαρη.
 
astronafpaktos-news.blogspot.gr 

Ποιοι- άνω των 18- δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν φορολογική δήλωση

Με εγκύκλιό της η γγ Δημοσίων Εσόδων Καταρίνα Σαββαΐδρου, ορίζει ότι δεν προβλέπεται πλέον εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για τα ενήλικα τέκνα ακόμη και αν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη φορολογούμενου από τη στιγμή που αποκτούν εισόδημα.
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι από φέτος, οι γονείς με παιδιά τα οποία έχουν σπίτι ή αυτοκίνητο στο όνομά τους, ή βγάζουν έστω και ένα ευρώ εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να καταθέσουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο ο φορολογούμενος που έχει συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του υποχρεούται να δηλώνει όλα τα εισοδήματά του, πραγματικά ή τεκμαρτά, τα φορολογούμενα με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλιμακίων ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενα.
Σημειώνεται ακόμη ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.
Ποιοι άνω των 18 ετών δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φορολογική δήλωση
Από την άλλη μεριά, δεν υποχρεούνται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν αποκτούν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
Ακόμη, δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση οι κεκαρμένοι μοναχοί για το καθαρό ποσό της σύνταξης που καταβάλλεται σε αυτούς κατά το χρονικό διάστημα που διατηρούν την ανωτέρω ιδιότητα, εφόσον αυτό δεν υπερβαίνει το ποσό των εννέα χιλιάδων πεντακοσίων (9.500) ευρώ.

aftodioikisi.gr

Εγκρίθηκε από την ΚΕΝΕ το ν/σ του ΥΠΕΣΔΑ για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο – Ποιες είναι οι τελικές αλλαγές στο δρόμο για τη Βουλή

Την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο πέρασε σήμερα από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) και οδεύει προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στόχος του ΥΠΕΣΔΑ είναι να εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να έχει ψηφισθεί από την Ολομέλεια πριν το Πάσχα.
Όσον αφορά τις αλλαγές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλες εκτός από αυτές τις οποίες κατέγραψε το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr και σε αυτές που αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.
Συγκεκριμένα:

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ


Γράφει ο Αντώνης Γρυπαίος


Η  έλλειψη  ρευστότητας είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και χρεοκοπίας.
Τη χρεοκοπία στην Ελλάδα προκάλεσε η παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση-Δικτατορία, διά των οργάνων αυτής.
Όργανα αυτής είναι η Σιωνιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, (Ε.Ε.), που έκαναν αυτό το έγκλημα, για λόγους που μόνον αυτοί γνωρίζουν, και οι ντόπιοι πολιτικοί μαριονέτες των Κοσμοκρατόρων.

ΝΔ: - Μια εβδομάδα 4 ψέματα



Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας

Ψέμα 1ο - «Λένε άλλα στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό»

Εντύπωση και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που μετά τη Σύνοδο Κορυφήςς καθησύχαζε την ελληνική κοινή γνώμη πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη ρευστότητα της χώρας, απέκρυπτε το πραγματικό πρόβλημα από τους Έλληνες πολίτες. Όπως αποκαλύφθηκε, μάλιστα, πέντε ημέρες νωρίτερα είχε στείλει αναλυτική επιστολή για το ζήτημα προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Α. Μέρκελ, στην οποία επεσήμανε ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, υπάρχει κίνδυνος η χώρα να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Προφανώς, η τακτική των αντιφατικών δηλώσεων και της διγλωσσίας έχει στόχο την απόκρυψη από τον ελληνικό λαό του αδιεξόδου στο οποίο οδηγεί η πολιτική της «δημιουργικής ασάφειας» που ακολουθούν τα κυβερνητικά στελέχη.﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽αποκριθεν ίδια στιγμή την οποεωρο

§  Εκδοχή Πρώτη | Αλέξης Τσίπρας, 15 Μαρτίου 2015, Επιστολή προς την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ

«Το μαύρισμα του Παλαμά»,


  'Αρθρο του Δημοσθένη Δαββέτα*

Το μαύρισμα στο πρόσωπο της προτομής του Κωστή Παλαμά, εκτός από την εύλογη κριτική κατά της άνομης ανεκτικότητας εκ μέρους της κυβέρνησης, βάζει επίσης επιτακτική την ανάγνωση του συμβολισμού μιας τέτοιας βίαιης ενέργειας. Η Τέχνη εξ ορισμού μάχεται εναντίον της λήθης, της φυσικής φθοράς, του θανάτου. Μάχεται ως διαχρονικό παρόν, ως γλώσσα πολιτισμού , ως αγάπη για την ζωή, ως ενδοξοποίηση του θαύματος της δημιουργίας. Προϊόν αυτής της αντίληψης είναι τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα όπως π.χ. ένας πίνακας ζωγραφικής , ένα γλυπτό , ένα λογοτεχνικό κείμενο ή όποιο άλλο είδος αισθητικής ή πλαστικής έκφρασης. Ειδικά τα μνημεία, έως μνήμη, δημιουργήθηκαν για να διατηρήσουν διαχρονικά την μορφή και την συμβολική παρουσία ενός σημαντικού προσώπου ή γεγονότος της Ιστορίας, του Πολιτισμού. Είναι αναφορές προς μίμηση των νεοτέρων. Πρόκειται για ένα είδος πολιτιστικής "αθανασίας" που στοχεύει την ενεργοποίηση της Ιστορικής ή εν γένει συλλογικής συνείδησης των πολιτών. Πόσοι και πόσοι άνθρωποι χρόνια πολλά δεν συνέχιζαν να υμνούν ήρωες όπως ο Αχιλλέας , ο Αλέξανδρος , τον Καζαντζάκη, τον Καβάφη κλπ. Πόσοι και πόσοι δεν συνεχίζουν να αποτίουν φόρο τιμής στις προτομές τους; Ένα μνημείο είναι η συμβολική ενσάρκωση της Ιστορικής και Πολιτιστικής μνήμης ενός λαού. Είναι η εικαστική έκφραση της συνείδησής του. Συνεπώς όσοι τα σπάζουν ή τα μαυρίζουν είναι σαν να σπάζουν ή να μαυρίζουν την Ιστορική και Πολιτισμική τους ταυτότητα. Τέτοια βάρβαρη και απολίτιστη συμπεριφορά έδειξαν ο Σταλινισμός, ο Ναζισμός, οι Ταλιμπάν και πρόσφατα το Ισλαμικό κράτος. Όλοι τους κατέστρεψαν στην εποχή τους αριστουργήματα τέχνης με διάφορες γελοίες προφάσεις. Μια τέτοια συμπεριφορά σημαίνει ότι αυτοί που την διέπραξαν έχουν πάρει διαζύγιο με τον Πολιτισμό και την Ανθρωπιά. Θέλουν την καταστροφή και όχι την δημιουργικότητα. Αρνούνται να δουν το πρόσωπο τους στον καθρέφτη της Ιστορίας. Δεν αγαπούν την ομορφιά , την αισθητική. Επέλεξαν την ασχήμια για τρόπο ζωής τους. Δεν υπηρετούν την ζωή, δεν υμνούν το παρόν, υπηρετούν μόνο τον θάνατο και το τίποτα.

* Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο στις 28/03/2015.

Συζήτηση του Σύριζα για την κορινθιακή σταφίδα στο Ρέθι παρουσία του Φάνη Κουρεμπέ

http://peloponnisosprota.gr/wp-content/uploads/2014/05/KourempesFanis.jpg
Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διοργανώνει συζήτηση για τα αγροτικά ζητήματα και κυρίως για το πρόβλημα της κορινθιακής σταφίδας τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 7.30μμ στο καφενείο του Ρεθίου με τον βουλευτή Φάνη Κουρεμπέ.

 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου δήλωσε:
"Τα ανθρώπινα δικαιώματα  είναι ιερά και δεν αμφισβητούνται στη χώρα μας. Αυτό που αμφισβητείται είναι η νομοθετική σωφροσύνη και η πολιτική σκοπιμότητα του υπουργού Δικαιοσύνης.  Ο κ. Παρασκευόπουλος ας αφήσει τη διάλεξη και ας απαντήσει για την ταμπακιέρα. Διαπραγματεύεται με τους καταδικασμένους για τρομοκρατία κατά συρροή δολοφόνους;  Ο κ. Κουφοντίνας διέκοψε την απεργία πείνας μετά την επίσκεψη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Λέβα, -όπου και συμφώνησαν όπως η ίδια δήλωσε- και σε συνέχεια της έκκλησης του υπουργού προς τους τρομοκράτες να διακόψουν την απεργία πείνας, καθώς θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα ικανοποιεί τα αιτήματά τους". 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Ανεπίτρεπτη μεθόδευση η ακύρωση του διαγωνισμού του δρόμου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα»



«Χαμηλούς φύλακες της κυβερνητικής προσπάθειας που μας οδηγεί στη χειρότερη κομματική νομενκλατούρα» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας που απέφυγαν να συζητήσουν το θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, «γιατί δεν άντεχαν να συζητήσουν τη στάση της Κυβέρνησης και των δύο Υπουργών», όπως δήλωσε.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επέκρινε τη στάση του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη και έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη μεθόδευση που εισάγει νέα ήθη στην υλοποίηση δημοσίων έργων». Αφού χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διάσπαση του έργου σε 6 με 8 έργα, ο κ. Τατούλης σημείωσε τη συμπεριφορά αυτή ως «νέο πνεύμα διαπλοκής», αφού με τη στάση αυτή «στέλνουν στις καλένδες την προτεραιότητα του δρόμου, παραβιάζοντας την απόφαση της Βουλής για την αναγκαιότητα και τον τρόπο υλοποίησης του έργου».
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε ακόμη «προσβλητική» τη συμπεριφορά αυτή, αφού το έργο ήταν ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ και μάλιστα στα εμπροσθοβαρή λόγω προτεραιότητας, και ο χαρακτήρας του ήταν αυστηρά δημόσιος, αφού δεν ανήκει στις παραχωρήσεις.
«Φυγομάχησαν μπροστά στην ευθύνη τους να πάρουν θέση σε ένα ζήτημα που απασχολεί όχι μόνο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά όλη την Πελοπόννησο και τη χώρα, αφού είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί πρώτο στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, «η άποψη του οποίου είναι η κυρίαρχη σε όλα τα θέματα που αφορούν την Πελοπόννησο και τους πολίτες της», τονίζοντας παράλληλα ότι «θα είμαστε πάντοτε απέναντι σε όσους με τις αποφάσεις τους στέκονται απέναντι στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Πελοποννήσου, που έχουν εγκρίνει οι ίδιοι οι πολίτες της».

«Μπορεί ένα ρούχο να αλλάξει τον κόσμο;»

Ένα ξεχωριστό Φιλανθρωπικό Μπαζάρ Ρούχων πραγματοποιεί ο Φορέας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, 10.00-17.00, στο Prova Cafe Μενελάου & Αχιλλέως, Ίλιον με σκοπό την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν είδη γνωστών εταιρειών (ανδρικά/γυναικεία/παιδικά ρούχα, αξεσουάρ, λευκά είδη κτλ.) σε πολύ χαμηλές τιμές. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα ενισχύσουν τις Κοινωνικές Δομές, και ειδικότερα το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Μερικές από τις εταιρείες που έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει αφιλοκερδώς είδη για το Μπαζάρ είναι: 3GUYS, BIANCO, COCO MAT, ENVIE, Εrsas, FIDELE, HYPE, LEONARD'S, LUCILLE, PARANOIA, POSTO, TOI MOI, VERTICE, VIOPROS,  κ.ά.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα διεξαχθεί κλήρωση, οι νικητές/ νικήτριες της οποίας θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν από ένα σύνολο γνωστών σχεδιαστών μόδας. Πιο συγκεκριμένα για την κλήρωση προσέφεραν με γενναιοδωρία ρούχα τους οι οίκοι: Atelier Loukia, Makis Tselios και Nikos-Takis Haute Couture αλλά και αξεσουάρ των εταιρειών  KEM και ANNA MAΡΙΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ.
Τέλος να σημειωθεί πως το Πινάκιο στηρίζει επικοινωνιακά την συγκεκριμένη φιλανθρωπική εκδήλωση 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Απίστευτο! Έμβρυο “χτυπάει παλαμάκια” ακούγοντας μουσική (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο! Έμβρυο “χτυπάει παλαμάκια” ακούγοντας μουσική (ΒΙΝΤΕΟ) 
Οι γονείς πρέπει να έμειναν κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό όταν κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος είδαν το μωρό τους να βαράει παλαμάκια ακούγοντας τη μαμά του και το γιατρό να τραγουδούν!

Όπως φαίνεται από το οπτικό υλικό που βιντεοσκόπησε ο έκπληκτος πατέρας, το μωρό ακολουθεί το ρυθμό του τραγουδιού «if you're happy and you know it» . Βέβαια όπως αποκάλυψε η μητέρα, Jen Cardinal, το βίντεο έχει «πειραχτεί» λίγο, αφού το μωρό φαίνεται να χειροκροτεί πολλές φορές.

Η χαρούμενη μητέρα έγραψε στο YouTube «Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εμπειρία... Το μωρό χειροκρότησε τρεις φορές, και τότε ο γιατρός γύρισε την ταινία, ενώ τραγουδούσαμε. Ήταν εκπληκτικό». Και συνεχίζει « Δεν θα σοκαριστούμε αν το μωρό μας γεννηθεί χορεύοντας μακαρένα!».

ΠΗΓΗ: metro

HΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Μια δύσκολη χρονιά ... οδεύει προς το τέλος της

 
Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928Μια δύσκολη χρονιά για τον Ηρακλή και την ιστορία του οδεύει προς το τέλος της. Πρώτος ρεαλιστικός στόχος της νέας διοίκησης από την ημέρα που ανέλαβε ήταν η παρουσία της ομάδος στους αγωνιστικούς χώρους και η συσπείρωση. Είναι γεγονός πως μέσα σε λίγες εβδομάδες η κατεύθυνση όλων προς αυτούς τους στόχους είναι άκρως επιτυχημένη. Τα παιδιά που αγωνίζονται και οφείλουμε να το καταγράψουμε, έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Όταν πρόκειται ειδικά για τόσο νέα παιδιά που αποτελούν τον παρόν και το μέλλον του συλλόγου, δεν μπορούμε παρά να είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Λίγες αγωνιστικές απομένουν, συλλέγουμε εμπειρίες σε όλα τα επίπεδα και σύντομα πάλι ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου θα είναι δυνατός και ανταγωνιστικός όπως ακριβώς αρμόζει στην ιστορία του.
Σήμερα στο Δερβένι ηττηθήκαμε με σκορ 5 - 0. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Αστέρα για την άψογη φιλοξενία.

Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928

Βροχή από γκολ στα Εξαμίλια η Δάφνη 10 - 0 τον Φωκά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-90hROJUCP_p_pONGfb6FrZ32Mw7SUU7V-iHcfz8MtuBIC3tlRTVrNO3IGjDZcz7CuRVlOhipv8f1LISytfFDO-8T76N9FH7-d_AAEWh3kclCDAf3nGmBTB0jHsbx2I0-XXuIa-z9vY8/s1600/%25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A6%25CE%259D%25CE%2597+%25CE%2595%25CE%259E%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2599%25CE%259B%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%259D+2010-2011.JPG
Με τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα στην Α2 Κατηγορία Κορινθίας. Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίξε σήμερα το απόγευμα σε Σοφικό και Εξαμίλια. Στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός επικράτησε με 1 - 0 του Πανευρωστινιακού , ενώ στα Εξαμίλια  η τοπική Δάφνη κατακεραύνωσε με 10 - 0 τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών

Τα σημερινά αποτελέσματα
 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ  1 - 0
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ 10 - 0.
 Η 22η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο Κυριακή 29.3.15στις 4 το απόγευμα ( λόγω αλλαγής ώρας)
 16:00 με τους αγώνες
 ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97

Έχασαν ο ΑΟ Ζευγολατιού από το Καμάρι και η Κόρινθος '06 στα Αθίκια - Ο Αστέρας Δερβενίου 5 - 0 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου - Επεισόδια στους Αγίους Θεοδώρους

Dxw6p9hm
Την ήττα γνώρισαν οι δύο πρωταγωνιστές για τον τίτλο, Α. Ο. Ζευγολατιού και Κόρινθος '06 , στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας Κορινθίας. 
Ο πρωτοπόρος και Κυπελλούχος Α. Ο. Ζευγολατιού έχασε με 1 - 0 στο Ξυλόκαστρο,από τον Πανκαμαριακό.


Μεγάλη νίκη και για τον Τενεάτη Αθικίων  που με χατ τρικ  του Κάτσικα νίκησε με 3 – 0 την Κόρινθο 2006.

Στο 36’ ο Κάτσικας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για  τον Τενεάτη. Με την επανάληψη και με την είσοδό του στον αγώνα ο Χατζόπουλος για την ομάδα της Κορίνθου  σημάδεψε  τα δοκάρια του Οικονόμου, ενώ  στο  49’  ο  Κάτσικας  έχασε ευκαιρία να διπλασιάσει  τα τερματά του για τους γηπεδούχους . Ο ίδιος το κατάφερε στο 80΄ γράφοντας το 2 – 0 για τον Τενεάτη   , ενώ στο 85΄ ο σκόρερ  εκμεταλλευόμενος  λάθος του Βουτσινά , κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Καλλά.  Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κάτσικας πετυχαίνοντας χατ τρικ γραφοντας το τελικό 3 – 0 για τον Τενάτη

ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ: Οικονόμου Αν, Κακούρος, Λέκκας,  Ποτήρης Γ., Ποτήρης Δ,(Τζαναβάρας Επ.), Μαρινός, Μπαλάφας, Σενής, Χισολάρι Δ.(68’ Οικονόμου Π. ), Δουβής,   Κάτσικας.Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε και ο Παναγόπουλος

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006: Τσαντάκης, Βουτσινάς, Φίλης, Οικονόμου Κ , Παππάς, , Καλλάς, Παπαδόπουλος, Αμπαδιωτάκης, Κοσμάς, Μητρόπουλος), (60΄Ραμαντάν),  Σουλιώτης ( 78’  Όντζι) , ‘Επαιξε για ένα ημίχρονο  και ο Χατζόπουλος.

Στο "Κώστας Βυζάς" στο Δερβένι ο Αστέρας πέτυχε το σκορ της ημέρας καθώς συνέτριψε με 5 - 0 τον ουραγό συνδημότη του, Ηρακλή Ξυλοκάστρου και πέρασε στην τρίτη θέση, ισοβαθμίζοντας την Ελλάδα Βέλου μετά την εντός έδρας ήττα της  με σκορ 1 - 4 , στο γειτονικό ντέρμπι από τον Πέλοπα Κιάτου. 
Στη Νεμέα  σε ενδιαφέροντα αγώνα ο Παννεμεατικός  επικράτησε με 1 - 0 επί της Κορίνθου, η οποία φαίνεται επέστρεψε για 2η φορά στην ιστορία της στα "πέτρινα χρόνια", ενώ στο Συνοικισμό ο Κύψελλος Κορίνθου νίκησε με 4 - 1 πέρνωντας τρίποντο παραμονής,  την Θύελλα Πετρίου. 
Στο "Γιάννης Στέφας" στα Ίσθμια ο Ολυμπιακός νίκησε με 4 - 1 τον καταδικασμένο με υποβιβασμό Α.Ο Σπαθοβουνίου, ενω τέλος την ίδια ώρα , στους Αγίους Θεοδώρους ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου επικράτησε με 2 - 3  κόντρα στους "αγίους", σε επεισοδιακό παιγνίδι όπου έπεσε πολύ ξυλο.

 Η 27η αγωνιστική
 ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ  2 - 3
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ  4 - 1
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ  4 - 1
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ  1 -  0
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 1 - 4
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ  5 - 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1 - 0
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 3 - 0 


Η Βαθμολογία
( Σε 27 αγώνες)

Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
53
-12
  
59
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
57
-23

55
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
46
-25

48
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
41
-27

48
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
43
-33

46
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
40
-32

46
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
42
-42

45
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
39
-47

40
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
33
-38

37
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
34
-26

36
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
42
-37

34
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
40
-42

34
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
39
-44

33
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
35
-35

30
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
35
-72

19
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
22
106

3