Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Η Ν.Δ. κατέθεσε εξεταστική για έρευνα από το 1981 - Υπογράφουν πρώτοι Σαμαράς-Καραμανλής

Η Ν.Δ. κατέθεσε εξεταστική για έρευνα από το 1981 - Υπογράφουν πρώτοι Σαμαράς-Καραμανλής
 Εν αναμονή έναρξης της προγραμματισμένης συζήτησης στην Ολομέλεια (σ.σ. για την πρόταση εξεταστικής από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ), κατατέθηκε από τη ΝΔ η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για διερεύνηση της πορείας της οικονομίας, της προσφυγής της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης, της ανάγκης υπογραφής Δανειακών Συμβάσεων και της επικαιροποίησης αυτών, συνδεδεμένων με «Μνημόνια». Πρόκειται για πρότασης έρευνας από το 1981 και μετά, μέχρι, δηλαδή μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2015.
«Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει ολοκληρωμένη πρόταση για σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία από το 1981 μέχρι και σήμερα. Και αυτό για να διερευνηθούν πλήρως και τα αίτια της κρίσης που οδήγησε στο Μνημόνιο και οι χειρισμοί που έγιναν πριν και μετά την υπογραφή του Μνημονίου. Δηλαδή, από την εποχή που άρχισε να διογκώνεται το χρέος, και να παραλύει ο παραγωγικός ιστός της χώρας», αναφέρει η πρόταση που υπογράφεται από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με πρώτους υπογράφοντες τους κκ Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Στην πρόταση η ΝΔ κατηγορεί την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι προσπαθεί να διχάσει τον Ελληνικό λαό και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της χώρας για την οποία φέρει τεράστια ευθύνη εξαιτίας των αντιφάσεων και παλινωδιών της και τονίζει ότι η αλήθεια δεν μπορεί να τεμαχίζεται, να συσκοτίζεται και να συγκαλύπτεται όπως επιδιώκει η σημερινή κυβέρνηση.

Στο κείμενο γίνεται μνεία και στην πρόταση εξεταστικής που είχε καταθέσει η ΝΔ τον Φεβρουάριο του 2010, πρόταση εξεταστικής για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών και της ποιότητας των δημοσιονομικών στοιχείων και γι΄ αυτό τονίζεται ότι για την περίοδο 1981 μέχρι το Φεβρουάριο του 2010 ισχύει πλήρως εκείνη η πρόταση.

Για την περίοδο μετά τον Ιανουάριο του 2010 η ΝΔ θυμίζει ότι «τον Μάιο του 2010 η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησε τη χώρα στην υπογραφή της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης και του Μνημονίου Κατανόησης», ακολούθησε η 2η Δανειακή Σύμβαση-Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης το Μάρτιο του 2012 και στη συνέχεια η 1η Τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης το Δεκέμβριο του 2012, η 2η Τροποποίηση το Δεκέμβριο του 2014, όταν και η προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε επέκταση της Σύμβασης για τους 2 πρώτους μήνες του 2015 και η 3η Τροποποιητική το Φεβρουάριο του 2015, «όταν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζήτησε την επέκταση της Σύμβασης για άλλους 4 μήνες μέσα στο 2015». Ειδικά για την 3η Τροποποίηση, η ΝΔ αναφέρει ότι «με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου περιελήφθη και ένας πρόσθετος δυσμενής όρος: η επιστροφή προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ομολόγων ύψους 10,9 δις ευρώ από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Η ΝΔ ζητεί να συγκληθεί η Ολομέλεια προκειμένου να αποφασίσει για την πρότασή της και τονίζει πως σε κάθε περίπτωση η Εξεταστική Επιτροπή που προτείνει, πρέπει να ξεκινήσει τις εργασίες της «μετά το τέλος της 4μηνης παράτασης του Μνημονίου που ζήτησε και έλαβε η σημερινή Κυβέρνηση ως τέλη Ιουνίου. Διαφορετικά, κάθε τέτοια συζήτηση, όπως και αυτή της Εξεταστικής Επιτροπής που προτείνει η Κυβέρνηση, λειτουργεί μόνον αποπροσανατολιστικά, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα».

Μεγάλη Δευτέρα: Ξεκινά η εβδομάδα των παθών του Χριστού (Ακολουθία του Νυμφίου)

Μεγάλη Δευτέρα: Ξεκινά η εβδομάδα των παθών του Χριστού (Ακολουθία του Νυμφίου) 
Ξεκινά σήμερα η εβδομάδα των Παθών του Χριστού και όλοι οι πιστοί προετοιμάζονται σε κλίμα κατάνυξης και με θλίψη να βιώσουν στις ψυχές τους το θείο δράμα.
Κατά την λειτουργική τελετουργία, σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου- μέχρι την Μ. Τετάρτη ονομάζονται «Ακολουθίες του Νυμφίου»- με τους πιστούς να ψάλουν το τροπάριο «Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται..

Σύμφωνα με την παράδοση της Ορθοδοξίας, η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ του Παγκάλου, του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ' ένα του λόγο.

Ο Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος υιός του Ιακώβ ο οποίος όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του λόγω της ενάρετης ζωής του και αρχικά τον έριξαν σ' ένα λάκκο και προσπάθησαν να εξαπατήσουν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο. Αφού δεν μπόρεσαν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους, τον πούλησαν σε εμπόρους, οι οποίοι με την σειρά τους τον πούλησαν στον αρχιμάγειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Φαραώ Πετεφρή. Εκεί ο Ιωσήφ αφού δεν ενέδωσε στις ερωτικές επιθυμίες της συζύγου του Πετεφρή, συκοφαντήθηκε από την ίδια και ο Φαραώ τον φυλάκισε. Κάποτε όμως ο Φαραώ είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν ερμηνευτή. Ο Ιωσήφ ερμήνευσε ότι θα έλθουν στη χώρα επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και λιμού. Ο Φαραώ ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος από τη σοφία του, έδωσε στον Ιωσήφ αξιώματα. Ο Ιωσήφ διαχειρίσθηκε άριστα την εξουσία και φρόντισε στα δύσκολα χρόνια του λιμού τον λαό. Στα πρόθυρα του λιμού τα αδέρφια του που τον είχαν φθονήσει φανερώθηκαν μπροστά του ζητώντας βοήθεια. Εκείνος όχι μόνο δεν τους κρατούσε κακία, αλλά αντιθέτως τα συγχώρεσε και τα προσκάλεσε μόνιμα στην Αίγυπτο μαζί με τους γονείς του. 

Newsit.gr

Βουλή LIVE: Ξεκίνησε η συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια | Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Βουλή LIVE: Ξεκίνησε η συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια | Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό
Στη Βουλή συζητείται αυτή την ώρα η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο.

Νίκησε με χατ – τρικ. του Σιάπικα η Λυκοποριά τη Στιμάγκα και εχει μικρές ελπίδες για άνοδο

Νίκησε, αλλά δεν προλαβαίνει η Λυκοποριά  
 Κάνοντας εξαιρετική  εμφάνιση ο Α.Ο. Λυκοποριάς,  επικράτησε σε αγώνα  ντερμπι με χατ – τρικ  του Σιάπικα, 3 - 0 επί  των Νέων Στιμάγκας.   αλλά καθώς σε πιθανή ισοβαθμία με την Προοδευτική Περιγαλίου, υστερεί.  
Η ομάδα της Λυκοποριάς εχει αμυδρές ελπίδες ανόδου,όμως δεν προλαβαίνει κάποια από τις δύο πρώτες θέσεις και έτσι στο φινάλε του πρωταθλήματος θα προσπαθήσει έστω για την 3η θέση, η οποία μπορεί να οδηγήσει υπό προϋποθέσεις στην Α2 Κατηγορία.  Οι ελπίδες τις είναι αμυδρές καθώς την τελευταία αγωνιστική ο Α. Ο. Λ. θα αγωνιστεί σέ αγώνα ντέρμπιι εκτός έδρας με αντίπαλο την επίσης διεκδικήτρια του 2ου εισητηρίου ανόδου ομάδα του Άρη Βοχαικού. Σε περίπτωση νίκη της ομάδας της Δυτικής Κορινθίας και σε πιθανή ισοβαθμία της με την Προοδευτική Περιγιαλίου ( αγωνίζεται στο ντέρμπι κορυφής με τον ήδη πρωταθλητή ΠΑΟ Κουταλά) , αυτή υστερεί. Σε περίτπτωση νίκης του Άρη και ήττας της Προοδευτικής, η ομάδα του Βοχαϊκού κερδίζει την άνοδο στην Α2 Κατηγορία. Όλα παίζονται

Χαμός στη Ρόδο, την “έπεσαν” στον διαιτητή (VIDEO)

Χαμός στη Ρόδο, την “έπεσαν” στον διαιτητή (VIDEO) 
Το ντέρμπι ανόδου για την Β΄ Κατηγορία Δωδεκανήσου ανάμεσα στον Ευκλή και τον Ηρακλή Λάρδου σημαδεύτηκε από επεισόδια, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δέχεται επίθεση από παίκτες και οπαδούς

Ο πρωτοπόρος της κατηγορίας Ευκλής φιλοξένησε τον Ηρακλή (δυο βαθμούς πίσω), με το σκορ να είναι στο 0-1 και το παιχνίδι να είναι στα τελευταία του λεπτά
Στις καθυστερήσεις, όλοι οι παίκτες του Ευκλή είχαν περάσει στην επίθεση (μέχρι και ο τερματοφύλακας) για την ισοφάριση που θα σήμαινε άνοδο! Ο Βασίλης Παναγιώτου σκόραρε κάνοντας το 1-1, όμως, ο διαιτητής Κόλλιας σφύριξε επιθετικό φάουλ.

Οι παίκτες των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον ρέφερι, που απέβαλε τρεις παίκτες του Ευκλή (είχαν αποβληθεί άλλοι δύο παίκτες, ένας για κάθε ομάδα, πριν το ακυρωθέν γκολ). Με το τελευταίο σφύριγμα δέχθηκε την επίθεση τόσο των φιλάθλων όσο και των παικτών

newsit.gr

Ποιοί ζητούν να μην έρθει φέτος το Άγιο Φως

Ποιοί ζητούν να μην έρθει φέτος το Άγιο Φως 
Τη διαβεβαίωση, ότι το Άγιο Φως θα ταξιδέψει και φέτος στην Ελλάδα, έδωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, με αφορμή το αίτημα που διατύπωσε η Ένωση Άθεων να καταργηθεί η αεροπορική μεταφορά για οικονομικούς λόγους.

«Στους ισχυρισμούς της Ένωσης Άθεων, ότι πρέπει να καταργηθεί η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα, έχω να δηλώσω ότι η θέση τους αυτή έρχεται να επισφραγίσει το γεγονός, ότι μόνο οι άνθρωποι του σκότους φοβούνται το Φως και τους διαβεβαιώνω ότι, παρά την αντίθεσή τους, το Άγιο Φως θα έρθει και φέτος στην πατρίδα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Γιώργος Βασιλείου.

Η Ένωση Άθεων είχε χαρακτηρίσει «μη απαραίτητη πολυτέλεια» την αεροπορική μεταφορά του Αγίου Φωτός σε επιστολή της, ενώ είχε ζητήσει τα αρμόδια υπουργεία την «κατάργηση της μεταφοράς και διανομής του υποτιθέμενου "Αγίου φωτός", με έξοδα του Ελληνικού Κράτους».

newsit.gr

Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε. 3/3/2015

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΙΔ ΔΗ.K.E.Ξ.Ε.
Την 7η του μηνός Απριλίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30 μ.μ., στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), θα συνέλθει σε δημόσια συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε., σύμφωνα με το Άρθρο 3 της Απ. ΥΠΕΣΔΔΑ 43254/31.07.2007 (ΦΕΚ 1492/17.08.2007 τεύχος Β’), με θέματα:
  1. Έγκριση δαπάνης – ψήφιση πίστωσης για την προμήθεια «Λοιπός Εξοπλισμός».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
ΓΚΙΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Επίσκεψη Γάλλων μαθητών στο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλο

Την Πέμπτη επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλο, ομάδα μαθητών από το λύκειο " LYCEE AGRICOLE GEORGE SAND"  του Δήμου Yssingeaux της Γαλλίας, μαζί με το δημοσιογράφο Γεώργιο Παλαμάρη, και αφού τους υποδέχτηκε συζήτησε μαζί τους, για θέματα που αφορούν την αγροτική και τουριστική ανάπτυξη του Δήμου και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Στο τέλος ο Δήμαρχος αφού ανέδειξε τις ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, τους προσκάλεσε το καλοκαίρι να επισκεφτούν την περιοχή μαζί με τους φίλους και τις οικογένειές τους.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

pasxa.2015 small
O Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος 
και το Δημοτικό Συμβούλιο σας εύχωνται

Η Ανάσταση του Κυρίου να φέει στις καρδιές μας 
ανθρωπιά , αλληλεγγύη, 
αξιοπρέπεια, αγάπη και υγεία σε όλους
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δείτε αν χάνετε τη τη σύνταξη στα 55 και πάτε στα 62 ...

Πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων βρίσκονται στο επίκεντρο των αλλαγών στο ασφαλιστικό και εφόσον δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα εξόδου στη σύνταξη, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ανεβαίνουν από τα 55 στα 62.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα νέα όρια ηλικίας θα επηρεάσουν -όπως το λέει ξεκάθαρα η νεότερη εκδοχή των μέτρων που έστειλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες- όσους δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εξόδου στη σύνταξη.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Ξεκίνησαν σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, οι αιτήσεις το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε από τις 10.00 τη Μεγάλη Δευτέρα 6/4/2015 και λήγει στις 12:00 τη Δευτέρα 27/4/2015.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο, αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων». Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρώτης Δημόσιας Πρόκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων διαδικτυακά στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους, όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα ΙΙ της Δημόσιας Πρόσκλησης.

5. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

airetos.gr

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ 7-4-2015 ενημέρωση ενόψει της πασχαλινής περιόδου



                 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                      ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                 Λουτράκι      06/04/15
                                  ΔΗΜΟΣ

              ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                                     Αριθ. Πρωτ. 5368

                       ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ   

       ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δ/νση:            Ιάσoνος 1, 20300 Λουτράκι
Τηλ:                2744360113, -112
Φαξ:               2744067978


ΠΡΟΣ:   Τους Ιδιοκτήτες Καταστημάτων
    Παραλιακής Ζώνης Λουτρακίου

Παρακαλείσθε όπως παρευρεθείτε την Μ. Τρίτη 7 Απριλίου 2015 και ώρα 13.30’, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντίστασης 1), προς ενημέρωσή σας ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης

Έρχονται οκτώ αλλαγές στη φορολόγηση του εισοδήματος


newsbombforologisiΣημαντικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων που πρόκειται να ισχύσουν φέτος.
Για πρώτη φορά φέτος με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδημάτων φυσικών προσώπων θα εφαρμοστεί «πόθεν έσχες» για όλες τις δαπάνες απόκτησης περουσιακών στοιχείων, δηλαδή, ακόμη και για τα ποσά που καταβλήθηκαν εντός του 2014, με σκοπό την αγορά μετοχών και ομολόγων, την ίδρυση ή την απόκτηση επιχειρήσεων και τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών.

Αναλυτικά οι αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος:

Καινούργια βαφτίσια, παλιά ψέματα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση εξελίσσεται σε περιπέτεια για τη χώρα.
Η καινούργια «λίστα Βαρουφάκη», που περιλαμβάνει και τα (καταραμένα) «εξωπραγματικά πλεονάσματα» και υφεσιακά μέτρα, όπως είναι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών και η κατάργηση φοροαπαλλαγών, και υπέρογκα έσοδα, που αγγίζουν τα 6,1 δις – νούμερο πρωτοφανές – επιμένει στη «δημιουργική ασάφεια» που περιπλέκει τα πράγματα και τελικά αποβαίνει σε βάρος της χώρας.
Από την «δημιουργική ασάφεια» του τίποτα, η κυβέρνηση έχει περάσει στη δημιουργική ασάφεια των αριθμών που δεν προκύπτουν από πουθενά.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΛΟΧΙΑ ΙΤΣΙΟ

  https://gm1.ggpht.com/XosCHNCRcuVB23t5XiKy-njmX5VIYElat-vXazXc8Hoq11BRIa42LDj2gJ1BjT8Za0WkPveg0ooJd8DZ7dEF6ujUeOCCz4Qqsieew2PsXlIS3_49kRjp2gPBJLR5YAODOd2wAq7hl7DKnOZZfllNwdX7ZOZCCRr8BWb8QZY8fzqlvvts8JhXAXMUOx-3BHVRJWrHKGmSy39OMS2b6ONQeOyHBhvRaQ9B5UYrhz6cO24azmi3E_ZKX3vuwlDZf6mcwNvbZ5-n2I5rpdUP3XzUp3oNYtUB1OKGaJTkgIiPbdBVxM2Xx0KdDddRW1GfdBkk-dE4U_Cepl8z29GkWsffu0iAm1z4k1dAtawUQ-rgFWX16mcg0c0CfJQJ5zeXYBKgMvrG9dwnMxyMwS_A3y--fib1Yid4DZydQLPGlD86CJFtBbnsraLMDVjRpr8lNf7SJzezMdyEMAb22hzP_K9BfwR33vHxRTmQ9cUbxdh8-AZfL1ITAcpAgQqiqh5viSK-5YisH7BZC6qCi1vljiVF552-y6omdS70i7TAhNjJxEQJUolFtS9JbszxsR8vdQqD27pZMkSHQw=w1332-h498-l75-fthttps://gm1.ggpht.com/3yuPaomj5aoU86mphTcEA2IRB6jLEHzU--XjaSLe69RrIO-eGpwZQL-rPyunbo-nBEMJca1QxGNNX8l8psIo7dd0Ka1hCMEevgiWw6BD7T4PsJfkIoDLk8GPt0O-tf_kKdO6H3OYcGf3EUTphjJG-Yo6cHY4NgUTKVkmsW2yfmP_6lnzzce2mfOLGYBireM3I-x8-atEj-YTsIfwxiMk_T8sQxag-aKNXwQDIwAUIu0Z6u-YAxQHS10lMqkIzK-EHosKnNAkZEBb-HebhToEMWk_dW4guQ9hqKupatKwKtAQQFE7xb_zAqVV7mrNOGETHDKVYIzVLj97Jm_keOr-z3WGwSWpXK_O3871cLm90teZ3Rl-2bmiGBWXjsHnDFD1RhigCFjdJ3TSKcTkm9H8Zl4AfL5H1-CUL-IhmgTIapub80B3EEF41V-9zFu0TdYTbjMz59BMN0Qwd9AgsBXAl6sA0ZWmnt2Ve5NaXdNyqG4OEmBf8m20z9fbQ7XWJPBp_RWNTspO1HWREEGdh6vPi02M60PEKGGcR1JI1BJMwcOoQPa2jyeIe8hGLornsQ_nYmGevsdhfpw=w1332-h498-l75-ft
Του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)

Όλοι γνωρίζουμε για το έπος της Αλβανίας στα ηπειρωτικά βουνά της Πίνδου το 1940, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι το ηρωικό και τραγικό τέλος παίχτηκε στα βουνά της Μακεδονίας τον Απρίλιο του 1941. Ο ηρωικός στρατός της μικρής και πάντα ταλαιπώρου Ελλάδας είχε καταφέρει το ακατόρθωτο, είχε νικήσει και γελοιοποιήσει με τα λίγα μέσα που διέθετε, αλλά κυρίως με το κουράγιο του και την πίστη του στο δίκαιο αγώνα που έδινε για την ελευθερία της πατρίδος του, την πάνοπλη ιταλική στρατιά, που ωστόσο είχε κουραστεί να πολεμά σε ξένες χώρες για να ικανοποιήσει τις μωροφιλοδοξίες του ηγέτη της. Τότε ήταν που ντροπιασμένες οι δυνάμεις του Άξονα έριξαν στη μάχη κατά της Ελλάδος τα γερμανικά στρατεύματα, που εισέβαλαν στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941 επιτιθέμενα στη Γραμμή Μεταξά που περιελάμβανε τα οχυρά Ρούπελ, Εχίνος, Καρατάς, Λίσσε και Ιστίμπεη. Αν και εξασθενημένος ο ελληνικός στρατός δεν παραδόθηκε αμαχητί, αλλά μόνο όταν δεν είχε άλλη επιλογή. Ένα τέτοιο είναι και το παράδειγμα του γενναίου συντοπίτη μας λοχία Ίτσιου.
Εμφάνιση Ano_Poroia.jpg
Ο Δημήτριος Ίτσιος γεννήθηκε στα Άνω Πορρόια του νομού Σερρών και ήταν διοικητής του Πολυβολείου 8, ενός από τα καίρια σημεία της άμυνας του ελληνικού στρατού,  το οποίο βρισκόταν στο οροπέδιο της Ομορφοπλαγιάς του όρους Κερκίνη. Όταν το επίλεκτο τάγμα της 6ης Ορεινής Γερμανικής Μεραρχίας επιτέθηκε στο λόχο του Ίτσιου, οι Έλληνες αντιστάθηκαν με τόσο σθένος που ο Γερμανός διοικητής Shoner αναγκάστηκε να αποσύρει βαρύ πυροβολικό από τη Βουλγαρία για ενίσχυση των στρατευμάτων του  στο Μπέλες και επιπλέον σφυροκοπούσε αδιάκοπα από αέρος μέχρι να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση των Ελλήνων, οι οποίοι υποχώρησαν συντεταγμένα προς τα όρη Κρούσσια. Για να συμβεί αυτό έπρεπε τα εξωτερικά πολυβολεία 8 και 9 να σταματήσουν έστω και προσωρινά την προέλαση των Γερμανών προς τα Άνω Πορρόια γεγονός που εστέφθη με επιτυχία.
Όταν πια δεν μπορούσε να γίνει τίποτε άλλο και αφού το τάγμα που διοικούσε ο Ίτσιος είχε επιφέρει δεινά αλλά δυστυχώς όχι καίρια πλήγματα στον αντίπαλο και μην έχοντας πλέον πυρομαχικά, αφού είχε ξοδέψει 33000 σφαίρες για να υπερασπίσει τα πάτρια εδάφη και τους συστρατιώτες του έναντι των Γερμανών εισβολέων, παραδόθηκε αποδεχόμενο την αριθμητική υπεροχή του αντιπάλου.
 
Ενώ όμως ο ελληνικός στρατός εκτός από το γενναίο του φρόνημα επέδειξε με τον τρόπο που παραδόθηκε και ευγένεια ψυχής, ο Γερμανός διοικητής, θιγμένος στον εγωισμό του που ένας απλός υπαξιωματικός τον είχε ντροπιάσει αποφάσισε να προβεί σε έγκλημα εκτελώντας το 35χρονο παλληκάρι κατά παράβαση της συνθήκης της Γενεύης.
Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το μήνυμα της αυτοθυσίας του Ίτσιου και των ανδρών του, που σαν άλλος Λεωνίδας με τους 300 του στις Θερμοπύλες, σαν άλλος Παπαφλέσσας στο Μανιάκι, υπερασπίστηκαν με κάθε τίμημα το δικαίωμα σε μια ελεύθερη πατρίδα για αυτούς και τις επόμενες γενιές, αναρωτιόμαστε ποια είναι η σημερινή αντίληψη, αντιλαμβανόμενοι ότι η ιστορία αν και μέσα από διαφορετικούς διαύλους, κάνει κύκλους. Η σημερινή κατάσταση μπορεί να μην έχει όπλα και σφαίρες, όμως η ελευθερία της πατρίδος και πάλι διακυβεύεται μέσα από μονεταριστικές αντιλήψεις και οικονομικά κανάλια με αντίπαλον δέος και πάλι αυτούς που πριν 70 περίπου χρόνια αιματοκύλησαν όλη την ανθρωπότητα. Εναπόκειται πλέον σε εμάς να δείξουμε το δικό μας ψυχικό σθένος και να μην παραδινόμαστε αμαχητί στις παράλογες απαιτήσεις της οποιαδήποτε  Τρόικας, αλλά να υψώσουμε συντεταγμένα και νόμιμα μέσα από τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού τη φωνή μας υπέρ των δίκαιων της πατρίδας μας.
 
Χρήστος ΑΚατσαρός (Chris Sintiki)
 

Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Με τις καλύτερες ευχές από την Efenpress - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

http://www.jacquielawson.com/viewcard.asp?code=3427228463040&source=jl999
κάντε κλικ επάνω στην εικόνα

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΝ ΑΙR ( Ραδιοφωνική μετάδωση)

 
Να μη χάσετε την εκπομπή μου της Δευτέρας 6.4.2015 και από ώρα 3 έως 4 το μεσημέρι
Θα ασχοληθώ με τον αγώνα Π Α Σ Κόρινθος -- Κόρινθος 06 Και θα πω αυτά που οι άλλοι δεν τολμούν Και όλοι με γνωρίζετε και όλοι γνωρίζετε τις ταλαιπωρίες μου Μα στέκομαι όρθιος παρά τα πισωμαχαιρώματα . Γιατί αυτοί πρέπει να ντρέπονται και όχι εγώ.
http://www.ustream.tv/channel/nikiforos

zougla.gr

ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!

https://gm1.ggpht.com/Lg2_y8xWDK7qUtreujx7Hi44MP4W2gCeg9xA0vpIIyHhhvRmkHlmIpOCr6FjQTss64WrJ7btZ54YvDnUt_9WB3towrrvQajqBmzlHJoOFwwGBobeEmNIwx9k5PyIT4gLPeO2Mai4_G_DALPBEiciwzKNHatSRJ2gnStfJj0DHL6uggEreaTZvPJmwnK6yoWv6KfBQZuvDFLTxZ21cMdubAEYEd3H4faa6KpAUB1cbQ_vxTuG4NuljlE10E9m4sNpL3ieuFJYg5Lq0bAgsuovMfWIreHE3LolEc1VhTq66FW5PJXQ0VFl_Xtjbc_ChxuLzU2kE97HdC9jqPwrlP0HPQ1gEEqakZM9wBZcVe_a5Uj7SJn2aAyu1Sfkwnqqh1nBmOSDlGZBMgCflnXj5Z_5447dibsn6qYmYmzza3ugfG0Foq8d2BhQbfmGm3OchhhuGfaMX_dzh__pEvLySOosg9PXP3pKiAoKVKMCZhWC-pBkkCoBGfMwH2Ad64frTkYKlyE4vTfYVs01uWGqgRRfC97Ny3call1jwvjrGSIknsJS4vr7rsm6NHjEJebzBJDxIy9s8nnFtUQC=w1332-h498-l75-ftΕμφάνιση Λεωφόρος μουσικών, χρωμάτων και ιστορίας! - ΑΙΧΜΗ   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ   ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ   ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ (3).png

Εμφάνιση vaion_mesologgi_onairnews210.jpgΞεπέρασε κάθε προηγούμενο η φετινή συμμετοχή συλλόγων στην πομπή του Σαββάτου στα πλαίσια της 189η Επετείου  της Εξόδου του Μεσολογγίου. Περισσότεροι από 170 σύλλογοι και 25 φιλαρμονικές συμμετείχαν στην πομπή, η οποία ξεκίνησε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και κατέληξε στον Κήπο των Ηρώων, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες επισκέπτες και ντόπιοι.Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής  Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, που ήταν και ο μοναδικός υπουργός που τίμησε τις εκδηλώσεις, παρόλο που αναμένονταν πολλοί ακόμα.
Εμφάνιση Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στο Μεσολόγγι… 500+ φωτό...  - ΑΙΧΜΗ   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ   ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ   ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ (2).pngΕπίσης παραβρέθηκαν πρέσβεις αρκετών χωρών, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Αρχηγείων Στρατού, Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής. Παρών ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, καθώς και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Επίσης υπήρχε εκπροσώπηση των αδελφοποιημένων δήμων και αρκετών πόλεων της Κύπρου.Για 9η συνεχή χρονιά έδωσε το παρόν και η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" υπο της διεύθυνσης του αρχιμουσικού κ. Παναγιώτη Παναγάκου, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές και τις επευφημίες του κόσμου.
( Στο 1.28.36 εικονίζεται η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" κατά την είσοδό της στο Κήπο των Ηρώων).
Δύο ώρες ωστόσο πρίν ξεκινήσει η πομπή, ένα "μελίσσι' από όργανα και μουσικούς πέρασε το ένα μετά το άλλο χτες από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατεύθυνση την αφετηρία της πομπής.

Στη πρωτοεμφανιζόμενη.λεωφόρο των φιλαρμονικών έδωσαν το παρών δεκάδες μπάντες που ήρθαν στο Μεσολόγγι για να επιδείξουν τις μουσικές τους ικανότητες και συμμετείχαν σε αυτό τη νέα εκδήλωση που συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα των Γιορτών Εξόδου.

Εμφάνιση Λεωφόρος μουσικών, χρωμάτων και ιστορίας! - ΑΙΧΜΗ   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ   ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ   ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ (1).pngΜε αφετηρία την Πύλη και κεφαλή την δημοτική φιλαρμονική, μπάντες από την Αμφιλοχία, τη Ναύπακτο, το Αντίρριο, την Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους, την Πάτρα, το Περιστέρι, την Ερμιονίδα, τη Λευκάδα, τη Νεμέα, την Τρίπολη, την Αιγείρα, την Ανατολική Μάνη, τα Λεχαινά, τη Μονεμβασιά και φυσικά την Φιλαρμονική "Ιωσήφ Ρωγών" και τον "Δ. Σολωμό" έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση και κέρδισαν τις εντυπώσεις. 

Το ραντεβού ανανεώνεται για του χρόνου με μεγαλύτερη συμμετοχή και νέα μουσικά ακούσματα.


Πηγή οπτικού-φωτογραφικού υλικού και ρεπορτάζ:


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

Ο ΠΑΣ Κλένια κέρδισε άνοδο στη Α2 Κορινθίας , Μάχη για τη δεύτερη θέση στη Β2 κατηγορία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7mXQfW145E6VogGvR_zfit8W4HMy4A5yq1pL6L4-cAyY-3U29S68miEy3D_zxXtXbkVQm6_GV9Ec10cgmnf9dOEOVIYXwlA99cBOFSYaFqmYzMl-p1qqzY6CwufwJqjYEpg44Uu-B/s1600/a28321ba8f3530fc856783a3123dd44c_L.jpg
Στη Β1 κατηγορία στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής,  ο πρωτοπόρος Άγιος Γεώργιος μετά το 1 - 1 με τον Αστέρα Κορίνθου και μαθηματικά κατέκτησε την ανοδό του στην Α2 Κατηγορία Κορινθίας.
Και μαθηματικά την άνοδό της στην Α2   Κατηγορία κέρδισε σε  αγώνα ντέρμπι και  η Κλένια με σκορ 3 - 1 επί του Σοφικού ’05, καθώς την τελευταία αγωνιστική θα πάρει χωρίς κόπο τους τρεις βαθμούς, καθώς ο Ποσειδών Κυρά Βρύσης, έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Η διοίκηση του Σοφικού ’05, ευχαριστεί την Κλένια για την άψογη φιλοξενία της, την συγχαίρει όπως και τον Άγιο Γεώργιο για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Επίσης αξίει να σημειώσουμε και το επιβλητικό εκτός έδρας 0 - 11 του Α. Ο. Ρομά επί του Μαψού.
Στη Β2 κατηγορία στο ντέρμπι κορυφής ο πρωτοπόρος ΠΑΟ Κουταλάς που έχει εξασφαλίσει από τώρα πρωτάθλημα και άνοδο έμεινε  στο 0 - 0 μέ τον Άρη Βοχαικού που διεκδικεί την άνοδό του , ως δευτεραθλητής. Το ίδιο επίσης εισητήριο διεκδικούν η Προοδευτική Περιγιαλίου που πέρασε με 0 -  3 εκτός έδρας κόντρα απο τη Λαύκα καθως και η Λυκοπορια  που σε αγωνα ντέρμπι επικράτησε με
3 - 0 επί των Νέων Στιμάγκας. Το δεύτερο εισητήριο ανόδου θα κριθει την τελευταία όπου και τα ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη Προοδευτική Περιγιαλίου με τον ΠΑΟ Κουταλά και του Άρη Βοχαϊκού με τον Α. Ο. Λυκοποριάς

Τα αποτελέσματα

Β1 κατηγορία
 21η  αγωνιστική
 ΑΟ ΜΑΨΟΥ-ΑΟ ΡΟΜΑ  0 - 11
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ-ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡ.ΒΡ.  3 - 0 α. α.
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  4 - 2
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ-ΣΟΦΙΚΟ '05  3 - 1
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 1 - 1
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ 4 - 0

Η Βαθμολογία
( Επί 21 αγώνων)

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
59-
14
50
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
68-
20
48
ΣΟΦΙΚΟ
56-
35
46
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
51-
28
43
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
49-
19
40
Α.Ο. ΡΟΜΑ
51-
24
32
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
43-
55
22
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
35-
42
21
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
36-
50
20
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
13-
55
11
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
19-
82
9
Α.Ο ΜΑΨΟΥ
17-
73
7


Β2 Κατηγορία 
21η αγωνιστική
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤ.1 - 3
ΑΠΕΣΣΑΣ-ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 1 - 0
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 1 - 0
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ-ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ  3 - 0
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ-ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 0 - 0
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 0 - 3

Η Βαθμολογία
( Επί 21 αγώνων)

ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
73-
24
53
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.
63-
24
47
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
58-
18
45
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
53-
27
44
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
50-
27
39
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
46-
53
33
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
28-
33
27
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
27-
39
25
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ
25-
44
14
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
18-
56
10
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
24-
85
10
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ
28-
63
9